Declarațiile vin în contextul în care toți elevii din sistemul de stat sunt acum în vacanță forțată.
Ministrul Educației a dat ca exemplu propria situație în momentul în care i-a picat conexiunea la internet, ca să explice dezavantajele școlii online, motiv pentru care toți elevii sunt în vacanță, în perioada 25 octombrie-5 noiembrie:
„Apropo de aceia dintre noi care spun că este foarte ușor de predat online. Deci cat de ușor poate să fie să nu pierzi legătura într-unul din satele României, dacă la sediul Ministerului Educației avem astfel de probleme de conectivitate (…) Poate că școala din Popăuți are o conexiune mai bună decât Ministerul Educației, cine știe. Nu cred”,
a declarat Ministrul Educației în cadrul unei conferințe online, după ce i-a picat internetul.
Declarația ministrului a fost preluată de Eduepedu.ro, care precizează faptul că nu există nicio localitate numită Popăuți, potrivit nomenclatorului localităților din România, iar pe hartă figurează cu această denumire Mănăstirea Popăuți din municipiul Botoșani și Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor ”Popăuți”, iar aceasta din urmă se află în localitatea Răchiți, judetul Botoșani.
Stațiunea de cercetare se află în subordinea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti” (ASAS) cu finanțare de la Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Sorin Mihai Cîmpeanu a fost ales membru titular al ASAS în 2016, potrivit datelor de pe site-ul instituției.
Potrivit Autorității Naționale pentru Comunicații (ANCOM), pe harta actualizată a conexiunii 4G, aisemnal.ro, în comuna Răchiți toate zonele figurează cu „semnal foarte bun”.
Sorin Cîmpeanu a mai adăugat că nu crede că „predarea online a fost o soluție pentru mai mult de 20%, 30% din cetățenii României”.
Ministrul Educației a mai subliniat că nu este „nu este deloc simplu să ne adaptăm eficient la interacțiunea online”:
„Dincolo de plăcerea de a fi alături de dumneavoastră, am și satisfacția de a fi pierdut conexiunea de internet și de a demonstra încă o dată că nu este deloc simplu să ne adaptăm eficient la interacțiunea online. Bine, acesta va fi viitorul fără doar și poate, că ne dorim sau că nu ne dorim, că vrem sau că nu vrem, viitorul aparține digitalizării, dar până ajungem în viitor să fim realiști și să înțelegem cat de câte probleme avem în interacțiunea online în educație, din 5 perspective (…)”.
Reamintim că declarațiile vin în contextul în care toți elevii din sistemul de stat sunt acum în vacanță forțată, timp de două săptămâni pentru ciclul gimnazial și liceal și o săptămână pentru cel primar și grădinițe, decisă de autorități ca măsură de reducere a mobilității pentru a limita efectele pandemiei.
Termenul de „vacanță” a fost transmis de președintele Klaus Iohannis într-o declarație de la Cotroceni, imediat ministrul educației emițând un ordin care să prevadă vacanță. În premieră ordinul care prevede vacanța a fost emis doar pentru învățământul de stat
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
„Rățușca cea urâtă" din nou pe scena Teatrului „Vasilache"
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Studenți de la Suceava, în vizită la Penitenciarul Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Doina Federovici: Împreună ducem tradițiile populare mai departe
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Bărbați prinși pe camerele video în timp ce își descărcau „gunoiul” din dubă
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Valeriu Iftime: Atâta ignoranță și lipsă de empatie rar mi-a fost dat să văd…
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024