Un gest care a adus speranță mai multor copilași este cadoul special făcut de salvatorii botoșăneni în preajma Sărbătorilor de iarnă.
În ajun de Moș Nicolae, pompierii militari și voluntari au donat sânge, iar cu bonurile de masă primite au cumpărat cadouri pentru o mamă cu cei șapte copii și doi nepoți.
Crăciunul înseamnă iubire, dăruire, speranță, credință și familie. Pentru Mihaela, o femeie de 40 de ani, din comuna Pomârla, familia sunt cei zece copii și doi nepoți. Trei dintre ei au reușit să se desprindă de casa părintească pentru a-și croi singuri drum în viață. Ceilalți șapte locuiesc împreună cu mama lor. Una dintre fete are doi copilași și așteaptă să se nască al treilea. În total, 11 suflete se înghesuie într-o casă de 50 de metri pătrați, cu pereții șubrezi și acoperișul deteriorat. Pentru ei „acasă” înseamnă un pat, o masă și un dulap. Dincolo de etichete, se dă o luptă. Banii din alocație și ajutor social abia le ajung să-și cârpească pereții sau să acopere găurile din acoperiș.
”David, Dan-Gabriel, Dumitru, Mario, Georgiana, Andreea, Roberto și Ioana ne-au întâmpinat cu picioarele goale pe gresia cumpărată tot din banii de alocație, să nu stea direct pe pământ. În camera cu pereții cârpiți, nu există nici o jucărie, deși copilașii au 3, 4, 5, 6, 8, 11, 13 și 15 ani. Masa folosită de mamă pentru a găti și de copiii mai mari să-și scrie temele, este mică și se clatină”, povestesc pompierii.
Confruntându-se permanent, prin prisma profesiei, cu suferința semenilor, pompierii au dorit să adune această familie la masă, de Crăciun. Astăzi au umplut locuința sărăcăcioasă de bucurie, odată cu darurile oferite: mese și scaune, pături, pilote, perne, lenjerii de pat, alimente, dulciuri, jucării, haine și produse de curățenie și igienă personală.
Cadourile cumpărate de pompieri din bonurile de masă, dar și din sume donate de alți colegi, au fost primite cu emoție și lacrimi de mulțumire. Alături de pompierii militari, au dăruit o șansă la viață șefii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din Mitoc, Vorona, Copălău, Românești, Unțeni, Coțușca, Pomârla și Hilișeu Horia.
Dăruind câte puţin, fiecare a adus speranța în inimile acestor copilași.
La rândul lor, au dăruit zâmbete și îmbrățișări, un „Crăciun” pe care pompierii îl vor păstra permanent în inimi.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Comunicat de presă: Digitalizarea firmei Anca Farm
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
A demisionat și Nicolae Ciucă: Am învățat lecția
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
Sute de locuri de muncă vacante la Botoșani, de la director la ajutor de bucătar - LISTA
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024