Conducerea celei mai mari unităţi sanitare botoşănene solicită sprijin din partea Ministerului Sănătăţii pentru reabilitarea spălătoriei şi bucătăriei. Modernizarea Spitalului Judeţean, s-a făcut în baza unui proiect cu finanţare europeană, început în anul 2009 în cadrul Programului Operaţional Regional.
14 milioane euro nu au fost suficiente şi pentru modernizarea bucătăriei şi spălătoriei
Proiectul de aproximativ 14 milioane de euro a cuprins reabilitarea clădirii şi dotarea unităţii spitaliceşti cu lifturi şi paturi, însă nu au fost prinse în plan bucătăria şi spălătoria, deşi aparatura cu care se lucrează pe aceste sectoare este foarte veche. Pentru reabilitările care nu au fost incluse în această lucrare, se fac deja demersuri insistente în speranţa că se va primi finanţare pentru începerea lor.
„A făcut un demers, s-a făcut şi la Ministerul Sănătăţii ca să ne prindă în bugetul pentru anul ăsta. Să se reabiliteze bucătăria şi spălătoria. Acum am înţeles că nu prea sunt prinşi bani la investiţii din astea la minister, dar poate în a doua parte a anului, la rectificarea următoare. Sunt create şi nişte venituri proprii şi la nivelul Ministerului Sănătăţii şi poate de acolo să ne dea să începem anul asta şi să continuăm în anul următor”, a declarat
Gheorghe Damian, managerul Spitalului Judeţean.
„Nu mai poţi lucra cu aşa ceva”
Până în anul 2015 unitatea medicală trebuie să îndeplinească toate criteriile de acreditare, asta însemnând să aibă reabilitate şi bucătăria şi spălătoria.
”Şi utilajele trebuie înlocuite acolo, că nu au fost înlocuite de când e dat spitalul acesta în funcţiune, sunt vechi, depăşite nu mai poţi lucra cu aşa ceva” , a mai declarat
Gheorghe Damian. „Mavromati” s-a ”bucurat” până în prezent doar de promisiuni privind o alocare de fonduri pentru modernizarea bucătăriei şi spălătoriei, acesta fiind şi unul din motivele pentru care se trag speranţe că după îndelungi aşteptări va primi sprijin din partea Ministerului Sănătăţii. Potrivit managerului spitalului. o sumă estimativă necesară ar fi cam în jur de cinci milioane de lei.
CITEŞTE:
Angajaţii din sănătate mănâncă fără tichete şi se gândesc la proteste