Paradoxul angajărilor de la Spitalul Judeţean „Mavromati” atinge cote nebănuite, anunţă Somax TV. În unitate sunt sectoare de activitate care au prea mulţi angajaţi, iar zone care au prea puţini. Din nefericire, secţiile vitregite au o importanţă mult mai mare în activitatea desfăşurată de spital decît cele supraglomerate de salariaţi. Mai grav este faptul că o mare parte a personalului care se bate pentru un salar la Judeţean, a apărut peste noapte în unitatea sanitară.
Personalul angajat al Spitalului Judeţean, este aproape dublu faţă de numărul de paturi al unităţii spitaliceşti, 756 de paturi fiind deservite de 1476 de angajaţi. Interesant este că unele secţii nu au nevoie de un număr aşa de mare de angajaţi, mulţi dintre aceştia plictisindu-se la lucru, iar altele lucrează cu un deficit mare de personal. Pe acestea abia se reuşeşte să se facă faţă responsabilităţilor trecute în fişa postului.
Cei mai mulţi angajaţi se regăsesc în sectorul administrativ, aproximativ 40% dintre toţi angajaţi spitalului. O situaţie deosebită o are şi serviciul de resurse umane, unde cîţiva directori mai mari sau mici îşi dispută supremaţia. Conducerea spitalului a observat că mulţi angajaţi ai spitalului, aproximativ 30-40%, au apărut în perioada 2008-2009 şi fără nici un rost practic în campul muncii. Toate acestea în timp ce la capitolul specialişti şi personal medical ultracalificat, spitalul suferă groaznic.
Mai bine de 80% din bugetul spitalului se duce pe salarii, iar conducerea unităţii sanitare nu poate deocamdată disponibiliza angajaţii din cauza legii. O soluţie la care se gîndeşte managerul este redistribuirea personalului pentru acoperirea zonelor cu angajaţi puţini. Însă şi această măsură cunoaşte limite, avînd în vedere specializările unor angajaţi.