Este un consiliu medical extins din care fac parte cei din conducere precum și șefii de secții din cadrul Spitalului Județean Mavromati.
Principala îngrijorare este privitoare la neîndeplinirea indicatorilor financiari din contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate.
Concret, spitalul a previzionat o serie de servicii medicale pe care nu le-a acordat la pragul maxim pentru a putea accesa suma integrală din contract, pe anumite intervale de timp.
Corneliu Prepeliță, manager Spitalul Județean „Mavromati”.
„Astăzi voi avea o ședință în cadrul Consiliului Medical al Spitalului Județean de Urgență Botoșani în care vom discuta prioritar activitatea medicală, dar și realizarea indicatorilor financiari, respectiv realizarea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate Botoșani”
Practic nu s-au oferit serviciile medicale prevăzute în contract în lunile de vară, când este o perioadă de concedii.
Culmea, în aceeași perioadă este asaltată de pacienți Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului (UPU), însă din miile de persoane ajunse în această secție, extrem de puține au fost efectiv internate. Adică un procent de puțin peste 30%.
Corneliu Prepeliță, manager Spitalul Județean „Mavromati”.
„Este a treia lună consecutivă (n.r. de când nu s-a realizat contractul cu CAS). A fost o perioadă de vară, există și o adresabilitate mai scăzută, având în vedere mobilitatea populației în concedii. Mulți medici, firesc, își iau concedii în lunile iulie, august și septembrie, astfel încât contractul se realizează prin medici”
Managerul pe următorii patru ani al Spitalului Județean Mavromati este însă optimist.
Și susține că un minim efort din partea tuturor va reduce din acest deficit de pacienți.
Corneliu Prepeliță s-a ferit totuși să facă publice date concrete înaintea ședinței, fără să precizeze procentual cât la sută de contract nu a fost realizat.
Corneliu Prepeliță, manager Spitalul Județean „Mavromati”.
„Este un procent ușor gestionabil, care va fi depășit. De altfel, în luna iulie s-a majorat contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate. Dacă ne raportăm la valoarea contractuală din iunie, contractul a fost realizat. Având în vedere această majorare, noi trebuie să ne încadrăm pe ceea ce există și pe oportunitatea care ni s-a oferit în sensul de a realiza venituri suplimentare în cadrul spitalului, trebuie să realizăm contractul”
„Mobilizare în vederea realizării contractului. Am realizat o evidență foarte clară pe care o vom discuta. Mai multă muncă și gestionarea și identificarea cazurilor care pot fi internate. Având în vedere o adresabilitate foarte mare în cadrul Unității de Primiri Urgențe și un număr mic de internări, raportat la cazurile prezentate”
Dincolo de aceste aspecte, șeful spitalului a dat asigurări cu nu sunt probleme financiare la nivelul unității, în sensul de a nu fi putea plătite utilitățile, facturile în curs sau să fie afectat plafonul de salarii.
Gata ședința de urgență de la București, Bolojan ieșire publică alături de Iftime și alți lideri
Gabriela Erdic
Dec 03, 2024
Post scos la concurs într-un liceu din Botoșani
Oana Sava
Dec 03, 2024
Două concerte de Crăciun la Filarmonică cu invitat special, soprane și tenori de renume
Oana Sava
Dec 03, 2024
ASTĂZI: Contract semnat la București de primarul Cosmin Andrei pentru asfaltarea unei străzi
Oana Sava
Dec 03, 2024
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile