(P) Hemoroizii sunt o parte normală a anatomiei anorectale. Sunt perne vasculare care servesc la protejarea sfincterului anal, ajută la închiderea canalului anal în timpul presiunii abdominale crescute și oferă informații senzoriale care ajută la diferențierea dintre scaun și gaze. Din cauza vascularizației lor ridicate și a localizării sensibile, predispun de asemenea, la o serie de afecțiuni.
Se estimează că, aproximativ jumătate dintre adulți au avut, cel putin o dată în viață, probleme cu hemoroizii - denumirea comună atât pentru structuri, cât și pentru boala clinică . Factorii comuni care contribuie la apariția bolii hemoroidale includ sarcina, constipația cronică, diareea sau efortul prelungit, ridicarea greutăților și slăbirea țesutului de susținere ca urmare a îmbătrânirii sau a factorilor genetici.
Clasificarea și tratarea hemoroizilor interni se face în funcție de gradul de prolaps, adica in functie de dilatarea venelor varicoase din plexul venos hemoroidal, care pot devein atat inflamate incat prolabeaza prin orificiu anal (ies afara din orificiul anal, in special dupa scaun).
Spre deosebire de hemoroizii interni, hemorizii externi apar sub pielea din jurul anusului, unde exista numerosi nervi, astfel ca pe langa sangerari, pot aparea dureri locale, durere, mâncărime, uşurime şi aşa mai departe.
În cazul în care vă întrebați care este cel mai bun tratament pentru hemoroizi, cel mai bun răspuns îl veți primi de la un medic specialist în urma unui control. Totuși, tratamentul inițial pentru hemoroizii interni implică de obicei modificări ale dietei și ale stilului de viață, fiind aspecte extrem de importante pentru prevenție.
De asemenea, o dietă bogată în fibre vă poate ajuta deoarece ajută la combaterea constipației și ușurează tranzitul intestinal. O dietă bogată în fibre include mai mult de 25 g de fibre pe zi. Multe simptome ale bolii hemoroidale se ameliorează numai în momentul în care sunt tratate cu modificări ale dietei, inclusiv creșterea aportului de fibre (din alimentație sau suplimente).
Orice persoană care are simptome ale bolii hemoroidale trebuie să se adreseze unui medic specialist încă de la bun început, astfel încât să poată fi supusă unui control și ulterior să primească un diagnostic corespunzător. Tratementul în sine va fi recomandat ulterior în funcție de diagnosticul stabilit, astfel încât ameliorarea și vindecarea afecțiunii să înceapă imediat.
Cel mai frecvent simptom al hemoroizilor interni este sângerarea. Pacienții pot avea, de asemenea, prurit (mâncărimi) sau o senzație de presiune, disconfort sau evacuare incompletă a scaunului, uneori cu infiltrații rectale. Hemoroizii interni sunt în mod normal nedureroși - durerea indică adesea o fisură anală, un abces perianal sau un hemoroid extern trombozat. Alături de sângerare, un alt simptom comun este durerea, atât în cazul hemoroizilor interni, cât și al hemoroizilor externi. În mod normal, hemoroizii interni sunt asociați cu durere numai atunci când volumul pernei crește suficient pentru a provoca o bombare semnificativă a anusului. În aceste cazuri, este posibil să simtiți durere sau o intensificare a durerii în momentul defecării.
Dacă aveți astfel de simptome, indiferent de intensitatea lor, este recomandat că imediat să vă faceți o programare la un medic specialist. Hemoroizii nu reprezintă un pericol iminent pentru sănătate, însă, pentru liniștea și confortul dumneavoastră, chiar și un control de rutină vă poate ajuta mult mai mult față de cum v-ați putea imagina.
Dinu Todoran preia una dintre cele mai slabe echipe din acest sezon: Este o provocare
Redacția Botoșăneanul
Nov 23, 2024
Brânza de la “Five Continents”premiată cu aur la World Cheese Awards 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 23, 2024
Două case mistuie de flăcări: O femeie a ajuns la spital
Redacția Botoșăneanul
Nov 23, 2024
Valeriu Iftime deschide ușa transferului unui jucător de la FCSB: Cum să nu-l vreau?
Redacția Botoșăneanul
Nov 23, 2024