La aproape doi ani de la obţinerea finanţării încep şi lucrările în cadrul proiectului „Extinderea şi modernizarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare – epurarea apelor uzate în judeţul Botoşani”. Consiliul Judeţean şi SC Nova Apaserv SA au anunţat astăzi în mod oficial că de mâine se demarează lucrul în teren.
Trei ani de lucrări, 150 locuri de muncă
Programul, în valoare totală de 102 milioane euro, este împărţit în nouă subproiecte, iar cel mai avansat, la care debutează operaţiunile, îl constituie extinderea şi reabilitarea staţiei de tratare a apei de la Ştefăneşti, a cărei execuţie a fost câştigată la licitaţie de firma Coral din Tulcea. Valoarea pentru proiectare şi execuţie este de 20,1 milioane de lei, termenul de finalizare fiind de trei ani.
„Suntem bucuroşi şi suntem onoraţi că putem implementa acest proiect. Nu este o distanţă prea mare, şantierele sunt compacte, forţa de muncă folosită va fi din Botoşani”, a afirmat
Alexandru Bratu, director general Coral. Acesta a estimat că în perioada de vârf a investiţiei vor fi angajaţi în jur de 150 de oameni, anunţând totodată că ţinta companiei este să finalizeze lucrările înainte de termenul stabilit prin contract.
Apă potabilă din Săveni şi până în judeţul Iaşi
„Se numeşte în contract reabilitare, dar este de fapt o staţie complet nouă”, a declarat
Cătălin Fetcu, şeful departamentului de implementare a proiectului. Reprezentantul
Nova Apaserv a arătat că ţinta acestui proiect este schimbarea sursei de alimentare a oraşului Săveni şi a localităţilor de pe traseu, dar şi furnizarea unei apei superioare calitativ în sudul judeţului, până în comunele Andrieşeni şi Bivolari din Iaşi, iar spre vest până la Truşeşti.
Al doilea subproiect la care se preconizează să demareze lucrările în această vară vizează Flămânzi şi Vorona, fiind câştigat la licitaţie de un consorţiu româno-spaniol, Ocidee (70%) – Aquaterm (30%), pentru 30,1 milioane de lei.
CITEŞTE ŞI:
Cel mai mare proiect, pe lista naţională a celor în care nu s-a făcut ceva în 6 luni