A fost reluată însămânțarea pe terenurile stațiunii cu ultimele rezerve de bani, cu siguranța că subvențiile vor fi încasate în curând.
Instituția de cercetare din județul Botoșani a primit decizia de plată pentru subvențiile aferente anului 2019 după ce publicația Agrointeligența a sesizat situația de la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor ”Popăuți” – Botoșani, care se afla în pericol să nu poată efectua însămânțările de primăvară din cauza lipsei banilor cu care trebuia să achite inputurile către furnizori.
Directorul instituției de cercetare, Ionică Nechifor, a anunțat în Vinerea Mare, pe 17 aprilie, a primit decizia de plată de la APIA Botoșani și a fost asigurat chiar de conducerea APIA Central, de directorul general Adrian Pintea, că banii vor intra în conturile stațiunii după Sărbătorile Pascale.
Ionică Nechifor spune că a reluat însămânțarea pe terenurile stațiunii cu ultimele rezerve de bani, având siguranța că subvențiile vor fi încasate în curând.
Botoșăneanul speră ca pe viitor fermierii din Botoșani să aibă susținerea conducerii APIA din județ astfel încât să nu se mai ajungă la situația ”să se plângă” la APIA Central sau la conducerea Ministerului Agriculturii.
”Având în vedere situația sensibilă la ora actuală, atât din agricultură, cât și din România, având în vedere coronavirusul, vreau să vă spun că am făcut demersurile către APIA Botoșani în ceea ce privește subvențiile pe anul 2019 către Stațiunea de Cercetare -Dezvoltare Ovine și Caprine Popăuți. Observând că nu găsesc rezolvare am fost nevoit să apelez atât la reporterii Agrointeligența, cât și la directorul general APIA București, domnul Adrian Pintea. Vreau să vă spun că demersurile mele au dat roade și faptul că astăzi 17 aprilie s-a emis practic decizia de plată, iar după spusele domnului director general Pintea pe săptămâna viitoare voi primi și banii în conturi, nu pot decât să mulțumesc atât domnului director general Pintea, cât și Agrointeligența pentru implicarea directă în rezolvarea unei situații destul de sensibile”, a transmis pentru sursa citată șeful instituției de cercetare, Ionică Nechifor.
Acesta a subliniat că, având în vedere că încă se desfășoară campania de primăvară, Stațiunea de Cercetare Popăuți, ca brand din zona de nord-est a Românei aflată în ultima perioadă în plină ascensiune, nu își putea permite să rămână blocată sau cu anumite suprafețe de teren neînsămânțate.
”Deci, din punctul meu de vedere atunci când o chestiune trebuie rezolvată, nu ar fi corect să apelăm la presă sau la autoritățile centrale. Aceste chestiuni trebuie rezolvate la nivel local. Faptul că unele lucruri pleacă greșit din județele în care noi ne desfășurăm activitatea, nu rămâne decât să analizeze cei de la autoritatea centrală. Încă o dată, vreau să întăresc ideea că, așa cum știm dintotdeauna, presa este a patra putere din stat, iată se dovedește că apelând la acei oameni devotați practic activității noastre lucrurile se pot rezolva, ceea ce ar fi trebuit în mod normal să se rezolve fără a apela la, eu știu, la presa locală sau presa națională. Deci se poate!”, a mai subliniat Ionică Nechifor.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Evoluție și inovație - Cum modelează tastatura mecanică și laptopul gaming ASUS viitorul tehnologiei
Redacția Botoșăneanul
Nov 07, 2024