Au mai rămas 3 zile până când va fi început controlul ordonadat de prefectul judeţului, Cristian Roman, la instituţiile publice deconcentrate precum şi administraţiile publice locale din judeţ pe linia modului de arborare a drapelului naţional. În cazul în care vor fi unităţi din sfera serviciilor publice care nu au înţeles mesajul prefectului şi nu respectă normativele în vigoare, sancţiunile pe care le riscă se ridică şi până la 5.000 de lei.
Vor intra în legalitate în următoarele zile cu privire la steagurile existente pe stâlpii din Piaţa Revoluţiei dar şi din zona zero a oraşului reprezentanţii municipalităţii care promit achiziţionarea de steaguri noi.
„Steagurile trebuie schimbate, vrei nu vrei ele sunt bătute de vânt şi ploaie sau cel puţin decolorate din cauză că noi mereu căutăm să cumpărăm ce e mai ieftin nu neapărat ceva de calitate, dar asta din păcate este prevăzută de legea achiziţiilor publice şi atunci e normal să apară chestiuni de genul acesta”, a declarat
Florin Ghiorghiţă, viceprimar Botoşani.
Cele două steaguri din faţa Primăriei sunt într-o condiţie bună, reprezentanţii instituţiei având cât de cât grija de imaginea lor. În aceeaşi condiţie se află şi cele ale Prefecturii şi Consiliului Judeţean Botoşani.
În schimb, despre Teatrul „Mihai Eminescu” nu putem spune acelaşi lucru. Se pare că drapelul României, faţă de cel al Uniunii Europene , este rupt pe margini, aproape zdrenţuit, fiind astfel necesară înlocuirea sa.
Puţin mai bine sunt poziţionate steagurile de pe clădirile în care funcţionează Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale şi Casa Judeţeana de Pensii, dar şi Garda Financiară, acestea fiind puţin decolorate.
Nota 10 este acordată pentru drapelele de la Spitalul de Recuperare „Sfântul Ghoerghe”, la fel şi pentru simbolurile naţionale de la Direcţia Agricolă Judeţeană şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoşani, care fac într-adevăr cinste instituţiei şi prezintă o imagine lăudabilă.
Mădălina IACOB