Știrea zilei
1 din 5 botoșăneni testați, pozitiv la Covid! S-a lăsat garda jos, pacienți care NU CRED în coronavirus, ajunși la spital în stop cardiorespirator

La sfârșitul săptămânii trecute la Botoșani s-a înregistrat recordul de îmbolnăviri a pacienților infectați cu SARS-COV-2.

1 din 5 persoane, infectate 

 

87 de cazuri în doar 24 de ore, la un număr de 463 de teste, ceea ce înseamnă că unul din cei cinci botoșăneni testați a luat virusul.

 

363 de teste au fost făcute în respectivul interval orar în laboratoarele de stat de la Botoșani, respectiv de la Secția de Boli Infecțioase și ale Direcției de Sănătate Publică (DSP). Restul au fost efectuate la Iași sau în clinici private, contra cost.

 

În total au fost peste 460 de teste dintre care pozitive 87.

 

„Toate sunt focare de familie. Avem copiii pozitivi după ce părinții au fost pozitivi, am mai discutat anterior despre acele petreceri private și nu neapărat la nunți unde stau, mănâncă sau ies afară să fumeze o țigară, dar nu stau foarte mult în contact”,

Monica Adăscăliței, director DSP Botoșani.

 

Petreceri organizate chiar de cei care ar trebui să fie responsabili 

 

S-a discutat și despre tot felul de petreceri private la care au participat politicieni, șefi de instituții sau oameni de afaceri care au închiriat pensiuni la munte unde au petrecut câte două, trei zile și care mai apoi au revenit în comunitate. Aceste efecte se vor resimți în zilele ce urmează. Mai grav este faptul că, toate precauțiile din starea de urgență au fost lăsate deoparte, iar botoșănenii se protejează mai puțin.

 

„Acum suntem într-un vârf, nu am mai avut atât de multe cazuri la Botoșani, dar acum probabil fiind și perioada asta rece, numărul e mai mare. Și probabil și faptul că, am lăsat garda jos. Toți! Dacă în lunile martie – aprilie mergeam cu mănuși la supermarket, dezinfectam tot, prin mașină, pe clanțe, acum nu mai e așa”,

Monica Adăscăliței, director DSP Botoșani.

 

Oameni care nu cred, morți la spital 

 

Mai mult, din rândul botoșănenilor care refuză să admită că acest virus este real, au existat cazuri de persoane care au ajuns la spital în stop cardiorespirator și care nu au mai putut fi salvate.

 

„Am avut foarte multe cazuri care de la forme ușoare, au devenit medii și ulterior s-au agravat. Nu știm evoluția niciunui pacient. Sunt cazuri cu pacienți care fac forme grave și nu se prezintă la spital. Am avut cazuri care după ce i-am testat postmortem - se testează pacientul care intră în UPU chiar dacă este în stop cardiorespirator - a venit testul pozitiv. Deci, e clar că agravarea bolii de bază a fost pe acest virus”,

Monica Adăscăliței, director DSP Botoșani

 

Autoritățile de la Botoșani recomandă în continuare oamenilor să nu renunțe la măștile de protecție și dezinfectant. Să renunțe în schimb, temporar, la petreceri chiar în familia lărgită și să conștientizeze că-și pot expune inclusiv persoanele apropiate.

 

La acest moment rata calculată pe ultimele 14 zile la numărul de cazuri pozitive este de 1,95 pe municipiul Botoșani, 3,94 pe municipiul Dorohoi și 1.09 pe întreg județul.

 

De asemenea, în întreg județul Botoșani sunt înregistrate la acest moment 56 de focare de coronavirus.

 

loading...
MĂSURI pentru conducerea Colegiului AT Laurian, după intrarea pe scenariul roșu
2.466 de cazuri noi de Covid-19 în țară, la doar 8.040 de teste prelucrate – SITUAȚIA pe județe

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Afaceri închise, privații și cetățenii amendați pe unde sunt prinși, instituțiile publice scapă în pandemie doar cu un banal... avertisment
Probabil că nu a mai existat vreun an în care instituțiile statului să exercite atât de multă presiune pe operatorii economici privați, iar aici ne referim mai ales la cei din HoReCa. Au fost închiși în starea de urgență, s-au redeschis în starea de alertă, însă cu extrem de multe restricții. Și în toată această perioadă instituțiile statului, printr-o armată de oameni, au făcut rând pentru a-i controla și amenda.
În anul dedicat online-ului, instituția de la Botoșani cu peste 80 de milioane de euro buget anual face ședințe prin... telefon
Trăim vremuri pe care nimeni nu le-a anticipat în istoria recentă. Vremuri în care instituțiile își restricționează contactul cu cetățenii, iar guvernanții recomandă ferm telemunca. Vremuri potrivnice în care accesul botoșănenilor la informațiile de interes public TREBUIE să rămână liber.
Două săptămâni de când au închis HoReCa la Botoșani ca să scadă Covid-ul: Rezultatul? Rata de infectare aproape s-a dublat
Pe 29 octombrie Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a decis închiderea restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, sălilor de spectacole și a celor de noroc din municipiul Botoșani. Măsura a fost adoptată atunci ca urmare a depășirii pragului de 3 îmbolnăviri la mia de locuitori.
Oamenii din linia întâi care au făcut un pas în spate! Val de pensionări și demisii la Spitalul Județean Mavromati în plină pandemie!
De la debutul pandemiei cadrele medicale sunt în linia întâi, motiv pentru care s-au mai făcut angajări ca să se facă față valului de pacienți. Însă în tot acest timp au fost și persoane care au ales să demisioneze, ar și altele care au ieșit la pensie în această perioadă stresantă pentru toată lumea.
Scandal în Piața Centrală, comercianții au intrat în hală: Bătaie de joc din lume! Lumea muncește pentru o bucățică de brânză VIDEO & GALERIE FOTO
Protestele care au avut loc în fiecare dimineață din această săptămână în fața Prefecturii și Primăriei au continuat miercuri la amiază chiar în Piața Centrală. Mai exact la Hala de Lactate și Hala de Carne, acolo unde zeci de comercianți s-au întâlnit cu reprezentanții SC Urban Serv SA, care încă mai administrează aceste spații.
Administrator public de top la o Primărie! Fost parlamentar, consul și director în București a venit la Botoșani, în sprijinul primarului
A fost parlamentar în două rânduri, demnitar în Republica Moldova și director la Complexul Lia Manoliu din Capitală.
„Petrecere” într-o instituție publică unde sunt cazuri de Covid! Angajații adunați într-o sală, una dintre participante fără mască – FOTOGALERIE
În vremuri potrivnice, în care Guvernul a interzis orice fel de adunare, petrecere, aniversare sau orice alt eveniment public sau privat, în spații închise sau deschise, într-o unitate publică de la Botoșani a avut loc totuși o astfel de întâlnire.
Școala offline: Mii de elevi botoșăneni nu fac orele online, ministrul cere controale
Municipiile Botoșani, Dorohoi dar și câteva comune precum Adășeni, Suharău și Văculești se află în scenariul roșu motiv pentru care elevii din aceste localități  au învățat săptămâna aceasta exclusiv online. Iar de luni, conform noilor reguli toți elevii din întreaga țară vor învăța online.
Asta ați ales! Circ de 8 ore la prima ședință a noului Consiliu Local, aleșii scoși afară (și) de concertul Filarmonicii după o întrunire halucinantă – GALERIE FOTO
Dacă își imagina cineva că după alegerile din 27 septembrie situația din Consiliul Local Botoșani se va schimba, s-a înșelat amarnic. Noul deliberativ municipal, format în bună parte din aceiași oameni ca în ultimii patru sau chiar opt ani, a dovedit prin noii săi membri că între jurământul abia depus și ceea ce fac cu adevărat în calitate de reprezentanți ai botoșănenilor este o distanță uriașă.
Loading...
Draftul care a „transpirat” de la Guvern pe surse și care închide țara, vânat de Prefectură pentru „a nu induce populația în eroare”
Istoria se repetă și încă foarte repede. Pentru că tot ceea ce s-a petrecut în primăvară, când documentele oficiale care vizau măsuri restrictive pentru populație erau secretizate și furnizate „pe surse”, se repetă în toamnă, la șase luni distanță.
”Surpriza” din fruntea CJ-ului, pregătită în realitate de o lună de zile, s-a mers la două capete
”A fost o surpriză plăcută și pentru mine, recunosc, dar mă obligă”. Declarația îi aparține lui Bogdan Dăscălescu, și a fost dată jurnaliștilor la puține minute după ce a reușit să devină pentru prima dată în carieră vicepreședintele al Consiliului Județean.
Fostul șef din Consiliul Județean a revenit la compania orașului și stă cu „bagajele la ușă”: Sunt pregătit pentru orice provocare
După ce și-a încheiat mandatul de vicepreședinte al Consiliului Județean și, mai mult decât atât, a depus jurământul de consilier local, Liviu Toma, „adoptat” de familia Pro România înainte de alegerile locale, a revenit pe postul său de la Urban Serv.
Instituție mutată dintr-un apartament de bloc într-un sediu din centrul orașului, închisă după 13 zile – GALERIE FOTO
După ani de zile în care a funcționat într-un apartament dintr-un imobil situat pe Calea Națională din municipiu, această unitate de stat are, în sfârșit, un sediu care se ridică la nivelul de standard corespunzător. Doar că botoșănenii au apucat să beneficieze de aceste servicii civilizate doar pentru mai puțin de două săptămâni de zile.
ABERANT și NEDREPT: 9 din 10 focare sunt în unitățile statului la Botoșani, Comitetul de Urgență a închis mai ales privații
Municipiul Botoșani a ajuns joi la o incidență de 3,13 la mie a cazurilor de coronavirus, iar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a hotărât intrarea începând de astăzi în așa numitul ”scenariu roșu”, în care activitățile economice și sociale sunt limitate aproape asemănător Stării de Urgență.
Loading...
”Rechizitoriul” de rămas bun al lui Flutur: fraudă electorală, bani pentru voturi, buletine dispărute, dar și o întrebare fără răspuns
Din noaptea alegerilor locale și până în ziua când a jurat din postura de consilier local, Cătălin Flutur a avut o singură apariție publică. A fost acea conferință de presă organizată la două zile după scrutin, în care acuza faptul că ar fi pierdut în urma unor manevre derulate în timpul votării și mai ales după închiderea secțiilor.
Cu 1,5 milioane de euro în conturi, Spitalul Județean face apel la privați pentru aparatură medicală în lupta cu Covid: De ce 82 de miliarde de lei vechi nu sunt cheltuite?
Semne de întrebare s-au ridicat după apelul public făcut de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani către mediul de afaceri și asociațiile neguvernamentale pentru a ajuta Spitalul Județean Mavromati cu aparate de oxigen pentru bolnavii de coronavirus care prezintă forme grave ale bolii.
Flutur i-a dat ”ignore” lui Andrei la învestire, sfidare până în ultima clipă – VIDEO & GALERIE FOTO
Relația tensionată pe care Cosmin Andrei și Cătălin Flutur au avut-o timp de patru ani în fruntea Primăriei Botoșani, care a continuat în campania electorală și s-a exacerbat chiar și după alegeri, a ieșit în evidență și la ședința de constituire a noului Consiliu Local.
Bătaie până în ultima zi pe funcția de primar: Andrei este învestit astăzi după ce a fost la un pas să devină spectator la ședința convocată de prefect
27 septembrie 2020 este data la care au avut loc alegerile locale. La exact o lună de atunci, după o perioadă aproape „moartă” pentru oraș, având în vedere procesul extrem de birocratic de schimbare a conducerii orașului, amplificat și de contestarea mandatului noului edil șef, are loc în sfârșit ceremonia de învestire a noului Consiliu Local.
O instituție organizează concurs pentru înlocuirea uneia dintre cele mai experimentate directoare de la Botoșani
Angajații unei instituții de la Botoșani sunt în formulă incompletă după pensionarea directorului adjunct. Ca atare postul a fost scos la concurs.
Consilierii, în frunte cu noua șefă a județului, învestiți într-o sală de spectacole cu familiile alături și o puzderie de ”oameni grei” în public, dar fără liberali – VIDEO & GALERIE FOTO
Cea mai atipică învestire de Consiliu Județean de la înființarea acestuia în 1992, a avut loc pe 23 octombrie 2020. La mai bine de patru luni de la data la care în Botoșani și în România ar fi trebuit să își preia mandatele noile aleși și la aproape o lună de la alegerile locale. Și nu în Palatul Administrativ, ci într-o sală de spectacole.
"Mai mult, din rândul botoșănenilor care refuză să admită că acest virus este real, au existat cazuri de persoane care au ajuns la spital în stop cardiorespirator și care nu au mai putut fi salvate." Haraşo! Haraşo! Strigă glasuri de necredincioşi. Moşule (băbuţo) de unde vii? Pe care nu-i rezolva virusul îi rezolvă criminalii de la secu prin gazare. "Verificați daca in locuința dumneavoastră exista urme de Radon (gaz radioactiv provenit in urma dezintegrării uraniului). Nu puteți sa il mirosiți, sa il simțiți sau sa il vedeți însă este factorul declanșator clasat pe locul 2 in privința bolilor de plămâni. Ajunge in pereții clădirilor prin crăpături, găuri in pereți sau in podele si pe canalul firelor de electricitate si/sau țevi. Particule radioactive deteriorează plămânii atunci când sunt introduse in corp prin înghițire sau inhalare." Exact la fel mă gazeaza urmaşul unui fost turnător la secu!
20 octombrie 2020, 11:08
astratex.ro
Sondaj
Mergeți la vot pe 6 decembrie?
Da
Nu
Încă nu m-am hotărât
Declaraţia zilei
„Cam 50% dintre ei (nr. au probleme), depinde de fiecare pacient. Sunt și pacienți care nu au avut patologii pulmonare înainte și acum nu mai pot să facă sport la sală, obosesc. Dar toți sunt în perioada aceea de convalescen ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8732 lei
USD
Dolarul SUA
4.1013 lei
CHF
Francul elveţian
4.5070 lei
GBP
Lira sterlină
5.4820 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9539 lei
XAU
Gramul de aur
246.1113 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2388 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3521 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0073 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1427 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1851 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6543 lei
Vremea
astăzi
Botosani
5.8 o C
Dorohoi
5.7 o C
Bucecea
6.1 o C
Darabani
5.0 o C
Saveni
6.0 o C
Ştefăneşti
3.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.