Știrea zilei
3 pe un loc la PNL pentru Parlament, s-a dat deja un vot pentru primele poziții cu rezultate umilitoare pentru câțiva grei din partid

La zece zile după alegerile locale, liberalii botoșăneni au demarat pregătirea celor parlamentare și au votat deja un draft al listei de candidați.

Costel, Cristian și Verginel

 

Ceea ce în principiu ar fi trebuit să fie o întrunire de cunoaștere a noilor primari cu cei vechi s-a transformat marți seară într-una cât se poate de importantă în stabilirea candidaților la Senat și Camera Deputaților.


Președintele PNL Botoșani, Costel Șoptică, a avut o tentativă de a pleca de la Senat și a intra în cursa pentru Camera Deputaților, numai că primarii i-au cerut să nu abandoneze actuala poziție fiindcă nu ar fi un semnal bun dat electoratului.


Directorul cancelariei prefectului ar fi insistat pentru exercitarea unui vot, iar ierarhia stabilită de primari îl are pe Costel Șoptică în fruntea listei de la Senat și pe Cristian Roman pe prima poziție la Camera Deputaților. Fostul prefect și deputat este secondat de Verginel Gireadă, următoarele locuri fiind ocupate de Cristian Achiței și Sorin Cornilă. Printre alții, au mai intrat la vot Agnes Holca, Gheorghe Sorescu, Radu Grigoraș și Viorel Iliuță, care ar fi avut însă un număr uimitor de redus de voturi, mai ales pentru cei cu state vechi de servicii în PNL.

 

La Ipotești se pregătește fiul


Primarul de la Mihai Eminescu, abia reales, ar putea ajunge astfel în situația de a renunța la mandat după doar trei luni, varianta pregătită pentru înlocuire, în cazul în care va deveni din nou deputat, fiind propulsarea fiului său în funcție, care tocmai a devenit consilier local.


Pe de altă parte, unii dintre primarii prezenți au reclamat faptul că nu s-a făcut publică deschiderea candidaturilor interne pentru Legislativ și că ei își doresc să sprijine alte persoane decât cele care și-au depus dosarele. Un caz concret este cel al lui Eusebiu Cilibiu, care a fost cerut printre aspiranți.

 

Teoretic trei eligibili, practic e mai greu


Dat fiind scorul de 34,15% obținut de PNL Botoșani la Consiliul Județean, teoretic liberalii ar urma să câștige o treime din mandatele de parlamentari de Botoșani, adică trei, un senator și doi deputați. Problema este că istoria electorală din județ a arătat că la scrutinul pentru Legislativ se accentuează trendul de la locale, în sensul că scorul învingătorul crește, iar al învinsului scade astfel încât peneliștii nu pot fi siguri nici pe cele trei mandate.


Deși potrivit reglementărilor interne din PNL, nu primarii sunt cei care hotărăsc lista pentru Senat și Camera Deputaților, ci organismele statutare, precum Biroul Politic Județean, câștigătorii întrunirii de marți seară vor invoca probabil faptul că trebuie să se țină cont de opinia primarilor dat fiind rolul lor esențial în a atrage voturi.


Liberalii vor avea o nouă ședință, la care va participa și responsabilul zonal al partidului.


23


de primari PNL au participat la ședință

 

loading...
Flutur, scrisoare explozivă în PNL: Pur și simplu ne-au măcelărit / Nu m-am bucurat de susținerea partidului în aceste zile grele
REZULTATE FINALE Președinte CJ: Candidata PSD, victorie la o diferență de aproape 10%, Federovici scor peste partid, Șoptică puțin pe minus

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

Afaceri închise, privații și cetățenii amendați pe unde sunt prinși, instituțiile publice scapă în pandemie doar cu un banal... avertisment
Probabil că nu a mai existat vreun an în care instituțiile statului să exercite atât de multă presiune pe operatorii economici privați, iar aici ne referim mai ales la cei din HoReCa. Au fost închiși în starea de urgență, s-au redeschis în starea de alertă, însă cu extrem de multe restricții. Și în toată această perioadă instituțiile statului, printr-o armată de oameni, au făcut rând pentru a-i controla și amenda.
În anul dedicat online-ului, instituția de la Botoșani cu peste 80 de milioane de euro buget anual face ședințe prin... telefon
Trăim vremuri pe care nimeni nu le-a anticipat în istoria recentă. Vremuri în care instituțiile își restricționează contactul cu cetățenii, iar guvernanții recomandă ferm telemunca. Vremuri potrivnice în care accesul botoșănenilor la informațiile de interes public TREBUIE să rămână liber.
Două săptămâni de când au închis HoReCa la Botoșani ca să scadă Covid-ul: Rezultatul? Rata de infectare aproape s-a dublat
Pe 29 octombrie Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a decis închiderea restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, sălilor de spectacole și a celor de noroc din municipiul Botoșani. Măsura a fost adoptată atunci ca urmare a depășirii pragului de 3 îmbolnăviri la mia de locuitori.
Oamenii din linia întâi care au făcut un pas în spate! Val de pensionări și demisii la Spitalul Județean Mavromati în plină pandemie!
De la debutul pandemiei cadrele medicale sunt în linia întâi, motiv pentru care s-au mai făcut angajări ca să se facă față valului de pacienți. Însă în tot acest timp au fost și persoane care au ales să demisioneze, ar și altele care au ieșit la pensie în această perioadă stresantă pentru toată lumea.
Scandal în Piața Centrală, comercianții au intrat în hală: Bătaie de joc din lume! Lumea muncește pentru o bucățică de brânză VIDEO & GALERIE FOTO
Protestele care au avut loc în fiecare dimineață din această săptămână în fața Prefecturii și Primăriei au continuat miercuri la amiază chiar în Piața Centrală. Mai exact la Hala de Lactate și Hala de Carne, acolo unde zeci de comercianți s-au întâlnit cu reprezentanții SC Urban Serv SA, care încă mai administrează aceste spații.
Administrator public de top la o Primărie! Fost parlamentar, consul și director în București a venit la Botoșani, în sprijinul primarului
A fost parlamentar în două rânduri, demnitar în Republica Moldova și director la Complexul Lia Manoliu din Capitală.
„Petrecere” într-o instituție publică unde sunt cazuri de Covid! Angajații adunați într-o sală, una dintre participante fără mască – FOTOGALERIE
În vremuri potrivnice, în care Guvernul a interzis orice fel de adunare, petrecere, aniversare sau orice alt eveniment public sau privat, în spații închise sau deschise, într-o unitate publică de la Botoșani a avut loc totuși o astfel de întâlnire.
Școala offline: Mii de elevi botoșăneni nu fac orele online, ministrul cere controale
Municipiile Botoșani, Dorohoi dar și câteva comune precum Adășeni, Suharău și Văculești se află în scenariul roșu motiv pentru care elevii din aceste localități  au învățat săptămâna aceasta exclusiv online. Iar de luni, conform noilor reguli toți elevii din întreaga țară vor învăța online.
Asta ați ales! Circ de 8 ore la prima ședință a noului Consiliu Local, aleșii scoși afară (și) de concertul Filarmonicii după o întrunire halucinantă – GALERIE FOTO
Dacă își imagina cineva că după alegerile din 27 septembrie situația din Consiliul Local Botoșani se va schimba, s-a înșelat amarnic. Noul deliberativ municipal, format în bună parte din aceiași oameni ca în ultimii patru sau chiar opt ani, a dovedit prin noii săi membri că între jurământul abia depus și ceea ce fac cu adevărat în calitate de reprezentanți ai botoșănenilor este o distanță uriașă.
Loading...
Draftul care a „transpirat” de la Guvern pe surse și care închide țara, vânat de Prefectură pentru „a nu induce populația în eroare”
Istoria se repetă și încă foarte repede. Pentru că tot ceea ce s-a petrecut în primăvară, când documentele oficiale care vizau măsuri restrictive pentru populație erau secretizate și furnizate „pe surse”, se repetă în toamnă, la șase luni distanță.
”Surpriza” din fruntea CJ-ului, pregătită în realitate de o lună de zile, s-a mers la două capete
”A fost o surpriză plăcută și pentru mine, recunosc, dar mă obligă”. Declarația îi aparține lui Bogdan Dăscălescu, și a fost dată jurnaliștilor la puține minute după ce a reușit să devină pentru prima dată în carieră vicepreședintele al Consiliului Județean.
Fostul șef din Consiliul Județean a revenit la compania orașului și stă cu „bagajele la ușă”: Sunt pregătit pentru orice provocare
După ce și-a încheiat mandatul de vicepreședinte al Consiliului Județean și, mai mult decât atât, a depus jurământul de consilier local, Liviu Toma, „adoptat” de familia Pro România înainte de alegerile locale, a revenit pe postul său de la Urban Serv.
Instituție mutată dintr-un apartament de bloc într-un sediu din centrul orașului, închisă după 13 zile – GALERIE FOTO
După ani de zile în care a funcționat într-un apartament dintr-un imobil situat pe Calea Națională din municipiu, această unitate de stat are, în sfârșit, un sediu care se ridică la nivelul de standard corespunzător. Doar că botoșănenii au apucat să beneficieze de aceste servicii civilizate doar pentru mai puțin de două săptămâni de zile.
ABERANT și NEDREPT: 9 din 10 focare sunt în unitățile statului la Botoșani, Comitetul de Urgență a închis mai ales privații
Municipiul Botoșani a ajuns joi la o incidență de 3,13 la mie a cazurilor de coronavirus, iar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a hotărât intrarea începând de astăzi în așa numitul ”scenariu roșu”, în care activitățile economice și sociale sunt limitate aproape asemănător Stării de Urgență.
Loading...
”Rechizitoriul” de rămas bun al lui Flutur: fraudă electorală, bani pentru voturi, buletine dispărute, dar și o întrebare fără răspuns
Din noaptea alegerilor locale și până în ziua când a jurat din postura de consilier local, Cătălin Flutur a avut o singură apariție publică. A fost acea conferință de presă organizată la două zile după scrutin, în care acuza faptul că ar fi pierdut în urma unor manevre derulate în timpul votării și mai ales după închiderea secțiilor.
Cu 1,5 milioane de euro în conturi, Spitalul Județean face apel la privați pentru aparatură medicală în lupta cu Covid: De ce 82 de miliarde de lei vechi nu sunt cheltuite?
Semne de întrebare s-au ridicat după apelul public făcut de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani către mediul de afaceri și asociațiile neguvernamentale pentru a ajuta Spitalul Județean Mavromati cu aparate de oxigen pentru bolnavii de coronavirus care prezintă forme grave ale bolii.
Flutur i-a dat ”ignore” lui Andrei la învestire, sfidare până în ultima clipă – VIDEO & GALERIE FOTO
Relația tensionată pe care Cosmin Andrei și Cătălin Flutur au avut-o timp de patru ani în fruntea Primăriei Botoșani, care a continuat în campania electorală și s-a exacerbat chiar și după alegeri, a ieșit în evidență și la ședința de constituire a noului Consiliu Local.
Bătaie până în ultima zi pe funcția de primar: Andrei este învestit astăzi după ce a fost la un pas să devină spectator la ședința convocată de prefect
27 septembrie 2020 este data la care au avut loc alegerile locale. La exact o lună de atunci, după o perioadă aproape „moartă” pentru oraș, având în vedere procesul extrem de birocratic de schimbare a conducerii orașului, amplificat și de contestarea mandatului noului edil șef, are loc în sfârșit ceremonia de învestire a noului Consiliu Local.
O instituție organizează concurs pentru înlocuirea uneia dintre cele mai experimentate directoare de la Botoșani
Angajații unei instituții de la Botoșani sunt în formulă incompletă după pensionarea directorului adjunct. Ca atare postul a fost scos la concurs.
Consilierii, în frunte cu noua șefă a județului, învestiți într-o sală de spectacole cu familiile alături și o puzderie de ”oameni grei” în public, dar fără liberali – VIDEO & GALERIE FOTO
Cea mai atipică învestire de Consiliu Județean de la înființarea acestuia în 1992, a avut loc pe 23 octombrie 2020. La mai bine de patru luni de la data la care în Botoșani și în România ar fi trebuit să își preia mandatele noile aleși și la aproape o lună de la alegerile locale. Și nu în Palatul Administrativ, ci într-o sală de spectacole.
am votat PNL, dar acum , votez USR cu toata familia....ADIOS PNL....
10 octombrie 2020, 14:27
Romania lucrului bine facut / O Romanie normala. Haideti la vot !
8 octombrie 2020, 19:12
Subscriu in totalitate la ce a spus Gogu.. votez USR-ul cu doua maini.Oare conducerea PNL de la centrul, stie cum sunt vazuti acesti oameni de catre concetatenii lor?
8 octombrie 2020, 16:32
Cu reciclarile astea de catindati nu ramane decat USR de votat pentru cei care exclud PSD. Nu conteaza ce candidati pune USR, eu le dau un vot, mai rau ca astia clasici de la partidele vedeta n-au cum fi. Si domnul Flutur tura asta a avut -1 vot de la mine. Va reformati din temelie sau muriti cu totul.
8 octombrie 2020, 14:30
A ajuns PSD sa aiba candidati mai tineri si mai credibili decat se screme peneleaua sa ne prezinte.
8 octombrie 2020, 11:56
Cine mai votează PNL cu Gireada si Roman? Iar veniti cu lada de gunoi? Vai de capul vostru. Vot PSD de pe acum. Nu votez vechituri.
8 octombrie 2020, 11:20
1. Domnule Soptica, dupa "succesul" obtinut de PNL, in frunte cu dvs, la alegerile locale, unde, in totala contradictie cu restul tarii, ati pierdut rusinos, gestul firesc ar fi fost sa va dati demisia; dvs, insa, lipsit total de realism, tineti mortis sa mai stati inca 4 ani degeaba in Parlamentul Romaniei. Treziti-va la realitate! N-ati facut absolut nimic pt acest judet, nimic altceva decat sa criticati, si asta doara asa, din cand in cand, ceea ce se lauda PSD ca a facut. Penibila si inutila prestatie! Nu aveti deloc carisma de politician si, in plus, se vede, se simte ca nu credeti o iota din ce spuneti, ca, de fapt, nu aveti niciun interes in dezvoltarea judetului.2. Domnule Gireada, tot respectul pentru ce-ati facut in comuna Mihai Eminescu! V-am votat de fiecare data, atat pe dvs, cat si pe sotia dvs fiindca meritati; la ultimele alegeri nu aveam intentia sa mergem, ne-am dus, totusi, expunandu-ne in mod gratuit, fiindca vedeam cum va toaca dl Todireanu si pt ca meritati sa fiti reales; totusi, va rog si pe dvs sa va treziti la realitate, nu confundati votantii dvs din comuna Mihai Eminescu cu proprietatea dvs, in traducere: de data aceasta vom spune " pas!" numelui Gireada, ca nu acceptam sa fim tarati la vot dupa bunul dvs plac si nici nu putem accepta sa considerati aceasta comuna ca fiind parte din mostenirea pe care o veti lasa copiilor dvs. Ce naiba, ati luat-o razna de-a binelea?
8 octombrie 2020, 11:12
Cu Soptica in frunte liberalii se vor duce la fund. Daca si cei din satul natal nu-l voteaza ce vreti mai mult. Totusi de ce este spijinit de la Bucuresti? S-o fi intamplat ceva la cabana de la Varfu Campului?
8 octombrie 2020, 11:08
Misiune indeplinità !!!!!
8 octombrie 2020, 10:40
Cu asemenea candidati vin marii liberali? Castiga PSD la pas si iar scoate 4 deputati si 2 senatori.
8 octombrie 2020, 10:03
De ce nu au candidat Turcanu E, Turcu ș.a.m.d restul grupului de oameni la care nu le pasă ce lasă în urma lor?
8 octombrie 2020, 09:38
De ce nu isi da demisia Soptica pentru rezutatele dezastruase de la alegiri, a pierdut Consiliul judetean , primaria Botosani si o multime de primarii de comune care au fost liberala. DE ce sustin un om care va duce PNL si mai jos in sondaje!
8 octombrie 2020, 09:11
Cu Roman si Virginel vrea Soptică să câștige? Dacă cu oanenii aștia o să câștige un loc de deputat sa-i pară bine. El senator nu mai pupă. PNL ul o să fie cel mai bun agent electoral al PSD.
8 octombrie 2020, 09:10
sunteti incredibili cu soptica. l-a batut de l-a uscat "doinita" si acum se cocoata precum cocostarcul in fruntea listei. si iar dati cu mucii-n haturicu familia gireada...pe bune, crticati psd pentru nepotisme dar voi procedati la fel.
8 octombrie 2020, 09:09
Observator ADEVÀRAT ESTE Soptica MOARTEA PNL !!!!!
8 octombrie 2020, 08:49
Deci și în concluzie și la PNL PE PRIMUL LOC PROMOVAREA RUDELOR.La fel ca și în PSD SE MERGE PE ACELAȘI PRINCIPII ÎNTÂI RUDELE.o SĂ FIE ACEIAȘI MĂRIE CU ALTĂ PĂLĂRIE NU SA SCHIMBAT NIMIC .Hai să votăm PNL la parlamentare ca o sa ne fie bine.
8 octombrie 2020, 08:17
Actualul soptica (noul si vechiul coronavirus al pnl...) care detine mai nou si o trompa de elefant infipta-n spate...cei drept, un pic mai jos... isi arata, cum era de asteptat, si latura de libidosenie politica pe care o detine! Costelus, ai fost, esti si vei fi o nulitate politica! Oamenii te-au trimis unde iti este locul! Vezi, asta e cusurul tau, umbi cu nasul pe sus crezand ca nu l-ai scos niciodata... E tot acolo!
8 octombrie 2020, 07:56
In loc sa scape de Soptica PNL Botosani merge cu el la pierzanie. e
8 octombrie 2020, 07:11
astratex.ro
Sondaj
Mergeți la vot pe 6 decembrie?
Da
Nu
Încă nu m-am hotărât
Declaraţia zilei
„Cam 50% dintre ei (nr. au probleme), depinde de fiecare pacient. Sunt și pacienți care nu au avut patologii pulmonare înainte și acum nu mai pot să facă sport la sală, obosesc. Dar toți sunt în perioada aceea de convalescen ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8732 lei
USD
Dolarul SUA
4.1013 lei
CHF
Francul elveţian
4.5070 lei
GBP
Lira sterlină
5.4820 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9539 lei
XAU
Gramul de aur
246.1113 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2388 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3521 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0073 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1427 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1851 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6543 lei
Vremea
astăzi
Botosani
5.8 o C
Dorohoi
5.7 o C
Bucecea
6.1 o C
Darabani
5.0 o C
Saveni
6.0 o C
Ştefăneşti
3.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.