Știrea zilei
3 pe un loc la PNL pentru Parlament, s-a dat deja un vot pentru primele poziții cu rezultate umilitoare pentru câțiva grei din partid

La zece zile după alegerile locale, liberalii botoșăneni au demarat pregătirea celor parlamentare și au votat deja un draft al listei de candidați.

Costel, Cristian și Verginel

 

Ceea ce în principiu ar fi trebuit să fie o întrunire de cunoaștere a noilor primari cu cei vechi s-a transformat marți seară într-una cât se poate de importantă în stabilirea candidaților la Senat și Camera Deputaților.


Președintele PNL Botoșani, Costel Șoptică, a avut o tentativă de a pleca de la Senat și a intra în cursa pentru Camera Deputaților, numai că primarii i-au cerut să nu abandoneze actuala poziție fiindcă nu ar fi un semnal bun dat electoratului.


Directorul cancelariei prefectului ar fi insistat pentru exercitarea unui vot, iar ierarhia stabilită de primari îl are pe Costel Șoptică în fruntea listei de la Senat și pe Cristian Roman pe prima poziție la Camera Deputaților. Fostul prefect și deputat este secondat de Verginel Gireadă, următoarele locuri fiind ocupate de Cristian Achiței și Sorin Cornilă. Printre alții, au mai intrat la vot Agnes Holca, Gheorghe Sorescu, Radu Grigoraș și Viorel Iliuță, care ar fi avut însă un număr uimitor de redus de voturi, mai ales pentru cei cu state vechi de servicii în PNL.

 

La Ipotești se pregătește fiul


Primarul de la Mihai Eminescu, abia reales, ar putea ajunge astfel în situația de a renunța la mandat după doar trei luni, varianta pregătită pentru înlocuire, în cazul în care va deveni din nou deputat, fiind propulsarea fiului său în funcție, care tocmai a devenit consilier local.


Pe de altă parte, unii dintre primarii prezenți au reclamat faptul că nu s-a făcut publică deschiderea candidaturilor interne pentru Legislativ și că ei își doresc să sprijine alte persoane decât cele care și-au depus dosarele. Un caz concret este cel al lui Eusebiu Cilibiu, care a fost cerut printre aspiranți.

 

Teoretic trei eligibili, practic e mai greu


Dat fiind scorul de 34,15% obținut de PNL Botoșani la Consiliul Județean, teoretic liberalii ar urma să câștige o treime din mandatele de parlamentari de Botoșani, adică trei, un senator și doi deputați. Problema este că istoria electorală din județ a arătat că la scrutinul pentru Legislativ se accentuează trendul de la locale, în sensul că scorul învingătorul crește, iar al învinsului scade astfel încât peneliștii nu pot fi siguri nici pe cele trei mandate.


Deși potrivit reglementărilor interne din PNL, nu primarii sunt cei care hotărăsc lista pentru Senat și Camera Deputaților, ci organismele statutare, precum Biroul Politic Județean, câștigătorii întrunirii de marți seară vor invoca probabil faptul că trebuie să se țină cont de opinia primarilor dat fiind rolul lor esențial în a atrage voturi.


Liberalii vor avea o nouă ședință, la care va participa și responsabilul zonal al partidului.


23


de primari PNL au participat la ședință

 

loading...
Flutur, scrisoare explozivă în PNL: Pur și simplu ne-au măcelărit / Nu m-am bucurat de susținerea partidului în aceste zile grele
REZULTATE FINALE Președinte CJ: Candidata PSD, victorie la o diferență de aproape 10%, Federovici scor peste partid, Șoptică puțin pe minus

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

Manevră politică la ”Apă”! Pesediștii au demisionat ca să trântească CA-ul și să scape de Cîrlan din funcția de director
Prima mutare după pierderea de către PSD a postului de conducere de la societatea Nova Apaserv, după ce partidul a avut controlul Consiliului de Administrație și a rămas fără el, a fost făcută la începutul primăverii.
Spitale PERICOL PUBLIC la Botoșani, două rapoarte sub doi miniștri cu sumedenie de nereguli care pot arde oameni - DOCUMENT
A fost nevoie de mai multe tragedii pentru ca actorii decizionali să se aplece cu atenție și asupra condițiilor de totală nesiguranță a pacienților, din punctul de vedere al infrastructurii, fără referire la calitatea actului medical.
12 luni de ședințe SECRETE și ILEGALE la CJ - AUDIO EXCLUSIV Ce se întâmplă când i se cere șefei Consiliului să facă ședințe publice
Plenul Consiliului Județean Botoșani a bifat joi încă o ședință secretă. Cu excepția celei din ianuarie și a celor în care consilierii desemnați după alegerile din toamnă au depus jurământul, toate celelalte au fost organizate în sistem de audioconferință de la începutul pandemiei.
Administrație pe furiș: Noii aleși se folosesc de pandemie ca să-și ascundă fețele în ședințe și să voteze în secret hotărâri esențiale pentru Botoșani - VIDEO & FOTOGALERIE
Pandemia care la nivel macro a lovit mai ales în populația ce se confruntă cu restricții de toate felurile, pare să fie totuși în interesul unora. Al celor care ocupă funcții de orice fel, în aparatul de stat.
RĂSPUNS în bătaie de joc de la Administrația Bazinală, pensionarul Mețler cu „protecție” și după ce ”l-a luat... apa”
Scandalul izbucnit în cadrul Agenției Naționale a Apelor Române (ANAR) cu privire la o serie de angajări revoltătoare ale unor persoane incompetente sau cu grade de rudenie la nivel înalt, continuă să ridice o mulțime de semne de întrebare.
MODIFICĂRI în Botoșani: Poliția poate ridica mașinile din parcările concesionate, familiile cu mai multe locuri de parcare rămân doar cu UNUL singur
În sala Mihai Eminescu a avut loc luni o dezbatere publică pe marginea regulamentului de gestionare al parcărilor din municipiu.
Audit la ”TBC”: Pază de la Suceava & mașină de spălat din Italia recepționată înainte să ajungă la Botoșani - DOCUMENT
Noul manager de la Spitalul de Pneumoftiziologie din subordinea municipalității botoșănene a preluat conducerea unității medicale de la începutul acestei luni și susține că a găsit lucruri făcute sub sau la limita legalității. În completarea celor afirmate, are ca instrument justificativ un raport de audit pentru activitatea din anul 2020.
Primul muzeu multimedia de la Botoșani, amenajat sub pământ – IMAGINI spectaculoase despre cum va arăta – VIDEO & FOTO
Este posibil grație unui proiect cu finanțare europeană implementat alături de parteneri din Ucraina. Inițiativa aparține Primăriei municipiului Botoșani, prin serviciul de programe europene din cadrul instituției, care a atras finanțarea.
Fetițe gemene în vârstă de patru ani adoptate de o familie din Botoșani
Mai multe familii din Botoșani s-au întregit și au primit o undă de speranță chiar și pe timp de pandemie. Au reușit să adopte copii aflați în grija Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).
Loading...
S-au supărat eroii în halate albe, guvernanții le-au promis mai mulți bani decât primesc deja și i-au „păcălit”, pacienții le mor în spitale, dar asta contează mai puțin
Prima ședință reunită după nefastul an pandemic 2020 la Prefectura Botoșani le-a fost cumva dedicată salariaților din sistemul sanitar botoșănean. Cunoscuta Comisie de Dialog Social (CDS) care în vremurile de normalitate se întrunea trimestrial și în cadrul căreia erau dezbătute tot felul de probleme întâmpinate de bugetari. Pentru că privații nu beneficiază de atât de multe drepturi precum cei din sistemul public.
”Gentlemen's agreement” la Nova Apaserv! Directorul „providențial” al liberalilor a deblocat într-o săptămână conturile societății
Ținta propusă în primele zile de la preluarea conducerii societății Nova Apaserv a fost deblocarea conturilor și efectuarea plăților restante urgente. Compania risca să fie deconectată de la electricitate și astfel nu mai putea furniza servicii către populație. Aceasta în condițiile în care salariații sunt neplătiți de deja două luni.
De manual: Cum ajungi șefă de centru la un concurs închis doritorilor din afara instituției - DOCUMENT
Persoana care ocupă temporar funcția de șef al Centrului Social de Urgență (CSU) din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) se află în situația favorabilă de a se definitiva pe funcție.
Trei oameni de afaceri, o fostă primăriță și un subsecretar de stat - pentru subprefect la PNL – LISTA
Dacă pentru funcția de prefect lucrurile s-au tranșat relativ repede în PNL Botoșani după ce organizația județeană a obținut postul în cadrul coaliției, oarecum paradoxal, pentru subprefect lucrurile par mai complicate. Sau cel puțin sunt mai mulți doritori.  
Concertul de Ziua Îndrăgostiților pe scena Filarmonicii din Botoșani: Bravo!!!, au strigat domnii / Cam mult, au șoptit doamnele - GALERIE FOTO&VIDEO
Spectacol mai puțin obișnuit, sâmbătă seara, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani.
Loading...
Un medic botoșănean efectuează operații revoluționare în Belgia cu o cască de realitate augmentată dezvoltată de Microsoft și NASA – GALERIE FOTO
”Nimeni nu-i profet în țara lui” este un proverb cu aplicabilitate tot mai dureroasă în România. Și se resimte și mai pregnant în Botoșani, județ părăsit de zeci de mii de oameni plecați să-și găsească un rost în străinătate. Din nefericire, pierdem astfel tot mai multe minți luminate, oameni care dacă ar fi rămas pe aceste meleaguri poate că ar fi reușit să urnească lucrurile și în acest colț uitat de lume.   
Plecări și demisii pe capete la Modern Calor, avem director interimar
Compania de termoficare a orașului se află în plin proces de reorganizare a echipei de management după ce nu mai puțin de trei dintre cei șapte șefi au părăsit unitatea.
AFACERILE macabre cu bunurile statului, înfloritoare la Botoșani, locurile care se vând abuziv cu mii de euro
Botoșăneanul semnala fenomenul în urmă cu patru ani de zile, iar de atunci aproape că nu s-a schimbat nimic. Site-urile de vânzări sunt pline de anunțuri prin care se scot la vânzare locuri de înhumare din cimitirele statului.
Cum să pierzi șefia de la ”Apă” după ce ai avut 5 membri în CA din 7: Uluitoarea poveste în care Șoptică și Țurcanu au răsturnat PSD-ul cu... Pro
Propulsarea unui director liberal la conducerea SC Nova Apaserv SA în condițiile în care acționar majoritar al societății este Consiliul Județean, instituție cu președinte, vicepreședinte și administrator public de la PSD, a fost posibilă datorită unui plan pus la cale de PNL la care s-au raliat Pro România și ALDE.
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă NU au demisionat! Pur și simplu au fost anunțați să NU mai vină la serviciu – DOCUMENT
După publicarea articolului referitor la plecarea a doi angajați din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) Botoșani, unul dintre cei care s-au trezit cu contractul de muncă încetat a dorit să clarifice public modul în care s-a realizat încheierea relațiilor de muncă.
Viteji și vocali doar pe Facebook! Oficial, majoritatea pacienților care au fost internați la Mavromati NU au dat șpagă sau NU au cumpărat medicamente
Peste 2.000 de pacienți sunt internați lunar la Spitalul Județean Mavromati. Puțini sunt însă cei care își exprimă oficial opinia cu privire la serviciile oferite de către cea mai mare unitate medicală din județ.
am votat PNL, dar acum , votez USR cu toata familia....ADIOS PNL....
10 octombrie 2020, 14:27
Romania lucrului bine facut / O Romanie normala. Haideti la vot !
8 octombrie 2020, 19:12
Subscriu in totalitate la ce a spus Gogu.. votez USR-ul cu doua maini.Oare conducerea PNL de la centrul, stie cum sunt vazuti acesti oameni de catre concetatenii lor?
8 octombrie 2020, 16:32
Cu reciclarile astea de catindati nu ramane decat USR de votat pentru cei care exclud PSD. Nu conteaza ce candidati pune USR, eu le dau un vot, mai rau ca astia clasici de la partidele vedeta n-au cum fi. Si domnul Flutur tura asta a avut -1 vot de la mine. Va reformati din temelie sau muriti cu totul.
8 octombrie 2020, 14:30
A ajuns PSD sa aiba candidati mai tineri si mai credibili decat se screme peneleaua sa ne prezinte.
8 octombrie 2020, 11:56
Cine mai votează PNL cu Gireada si Roman? Iar veniti cu lada de gunoi? Vai de capul vostru. Vot PSD de pe acum. Nu votez vechituri.
8 octombrie 2020, 11:20
1. Domnule Soptica, dupa "succesul" obtinut de PNL, in frunte cu dvs, la alegerile locale, unde, in totala contradictie cu restul tarii, ati pierdut rusinos, gestul firesc ar fi fost sa va dati demisia; dvs, insa, lipsit total de realism, tineti mortis sa mai stati inca 4 ani degeaba in Parlamentul Romaniei. Treziti-va la realitate! N-ati facut absolut nimic pt acest judet, nimic altceva decat sa criticati, si asta doara asa, din cand in cand, ceea ce se lauda PSD ca a facut. Penibila si inutila prestatie! Nu aveti deloc carisma de politician si, in plus, se vede, se simte ca nu credeti o iota din ce spuneti, ca, de fapt, nu aveti niciun interes in dezvoltarea judetului.2. Domnule Gireada, tot respectul pentru ce-ati facut in comuna Mihai Eminescu! V-am votat de fiecare data, atat pe dvs, cat si pe sotia dvs fiindca meritati; la ultimele alegeri nu aveam intentia sa mergem, ne-am dus, totusi, expunandu-ne in mod gratuit, fiindca vedeam cum va toaca dl Todireanu si pt ca meritati sa fiti reales; totusi, va rog si pe dvs sa va treziti la realitate, nu confundati votantii dvs din comuna Mihai Eminescu cu proprietatea dvs, in traducere: de data aceasta vom spune " pas!" numelui Gireada, ca nu acceptam sa fim tarati la vot dupa bunul dvs plac si nici nu putem accepta sa considerati aceasta comuna ca fiind parte din mostenirea pe care o veti lasa copiilor dvs. Ce naiba, ati luat-o razna de-a binelea?
8 octombrie 2020, 11:12
Cu Soptica in frunte liberalii se vor duce la fund. Daca si cei din satul natal nu-l voteaza ce vreti mai mult. Totusi de ce este spijinit de la Bucuresti? S-o fi intamplat ceva la cabana de la Varfu Campului?
8 octombrie 2020, 11:08
Misiune indeplinità !!!!!
8 octombrie 2020, 10:40
Cu asemenea candidati vin marii liberali? Castiga PSD la pas si iar scoate 4 deputati si 2 senatori.
8 octombrie 2020, 10:03
De ce nu au candidat Turcanu E, Turcu ș.a.m.d restul grupului de oameni la care nu le pasă ce lasă în urma lor?
8 octombrie 2020, 09:38
De ce nu isi da demisia Soptica pentru rezutatele dezastruase de la alegiri, a pierdut Consiliul judetean , primaria Botosani si o multime de primarii de comune care au fost liberala. DE ce sustin un om care va duce PNL si mai jos in sondaje!
8 octombrie 2020, 09:11
Cu Roman si Virginel vrea Soptică să câștige? Dacă cu oanenii aștia o să câștige un loc de deputat sa-i pară bine. El senator nu mai pupă. PNL ul o să fie cel mai bun agent electoral al PSD.
8 octombrie 2020, 09:10
sunteti incredibili cu soptica. l-a batut de l-a uscat "doinita" si acum se cocoata precum cocostarcul in fruntea listei. si iar dati cu mucii-n haturicu familia gireada...pe bune, crticati psd pentru nepotisme dar voi procedati la fel.
8 octombrie 2020, 09:09
Observator ADEVÀRAT ESTE Soptica MOARTEA PNL !!!!!
8 octombrie 2020, 08:49
Deci și în concluzie și la PNL PE PRIMUL LOC PROMOVAREA RUDELOR.La fel ca și în PSD SE MERGE PE ACELAȘI PRINCIPII ÎNTÂI RUDELE.o SĂ FIE ACEIAȘI MĂRIE CU ALTĂ PĂLĂRIE NU SA SCHIMBAT NIMIC .Hai să votăm PNL la parlamentare ca o sa ne fie bine.
8 octombrie 2020, 08:17
Actualul soptica (noul si vechiul coronavirus al pnl...) care detine mai nou si o trompa de elefant infipta-n spate...cei drept, un pic mai jos... isi arata, cum era de asteptat, si latura de libidosenie politica pe care o detine! Costelus, ai fost, esti si vei fi o nulitate politica! Oamenii te-au trimis unde iti este locul! Vezi, asta e cusurul tau, umbi cu nasul pe sus crezand ca nu l-ai scos niciodata... E tot acolo!
8 octombrie 2020, 07:56
In loc sa scape de Soptica PNL Botosani merge cu el la pierzanie. e
8 octombrie 2020, 07:11
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
”O astfel de lege trebuie gândită foarte bine și cu multă prudență, pentru a nu prejudicia în nici un fel drepturile și libertățile fundamentale ale românilor. Personal sunt de acord cu dumneavoastră, oamenii trebuie să fie ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8838 lei
USD
Dolarul SUA
4.1118 lei
CHF
Francul elveţian
4.4060 lei
GBP
Lira sterlină
5.6917 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7890 lei
XAU
Gramul de aur
223.8171 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2309 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3297 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1502 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2419 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1852 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6568 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-3.2 o C
Dorohoi
-3.3 o C
Bucecea
-2.9 o C
Darabani
-3.9 o C
Saveni
-3.2 o C
Ştefăneşti
-0.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.