Știrea zilei
”3 Sud Est” și Filarmonica Botoșani, spectacol magic cu 4.000 de oameni la București: Un vis care se împlineșteVIDEO & GALERIE FOTO

Trupa care în anii 90 a pus practic bazele muzicii dance în România, și-a încheiat apoteotic turneul început în urmă cu aproape două luni. După concerte în 16 orașe din România și două reprezentații la Chișinău, ”3 Sud Est” a organizat pe 28 noiembrie un spectacol grandios la Sala Palatului.

”Un vis pe care probabil orice muzician îl are”


Și pentru punctul final al acestei toamne care i-a făcut pe o mulțime de români să retrăiască atmosfera discotecilor de altădată, Laurențiu, Mihai și Viorel au ales să fie acompaniați de Orchestra Simfonică din Botoșani.


Inițial, trupa de la malul mării nu avusese în plan un program artistic împreună cu instituția municipalității, doar că spectacolul susținut pe 13 octombrie la Botoșani alături de muzicienii Filarmonicii ”George Enescu” i-a făcut pe băieții din Constanța să își schimbe ideile.


Au dorit neapărat ca ultimul și cel mai mare concert al turneului început pe 3 octombrie la Sibiu să îl pună în scenă cu orchestra botoșăneană. Au discutat cu managerul Mirel Manea și impresarul artistic Liviu Sorinel și au regândit spectacolul din imensa sală a capitalei României.


După care au făcut anunțul:


”Este vorba despre un vis pe care probabil orice muzician îl are, un vis care se împlinește în sfârșit. Pe 28 noiembrie susținem în premiera «3 Sud Est Simfonic» la Sala Palatului. Suntem extrem de entuziasmați să cântăm cu o orchestră simfonică. Forța care vine cu acompaniamentul orchestrei este unică, iar piesele capătă o profunzime aparte”.

 

Sala Palatului transformată într-un club gigantic


Iar rezultatul a fost unul unul care va rămâne atât în amintirea componenților ”3 Sud Est”, cât și a muzicienilor de la Botoșani, dar mai ales a publicului.


Pentru că la București s-au strâns peste 4.000 de spectatori care au plătit bilet pentru a-i vedea pe Laurențiu Duță, Mihai Budeanu și Viorel Șipoș alături de Orchestra Simfonică din Botoșani.


Cu toții au transformat fosta sală de congrese a Partidului Comunist Român într-o uriașă discotecă în care mii de oameni au cântat și au dansat pe melodii care au purtat publicul înapoi în anii 90 – 2000, precum  ”Amintirile”, ”Ai plecat”, ”Te plac”, ”Clipe” și ”Iubire” și l-au readus la timpul prezent cu piese ca ”Liberi”, ”Jumătatea mea mai bună”, ”Focul” și ”Stele”.

 

Vis împlinit cu ajutorul unei companii botoșănene din Top 10


La final, liderul trupei nu și-a ascuns sentimentele trăite.


”Anul trecut am avut o seară minunată la Sala Palatului. Anul acesta o facem memorabilă. Dragii noștri, reîntâlnirea cu voi la concertul nostru de la Sala Palatului a fost magică. Ne sunteți aproape de așa multă vreme încât ieri seară am fost o mare familie de 4.000 de suflete și voci la unison. Am avut onoarea să cântam în premieră, în București, alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu din Botoșani dirijată de Alexandru Ilie și rezultatul a fost emoție pură”,


Laurențiu Duță, 3 Sud – Est

 

afis 3 sud est filarmonica botosani

 


Visul trupei din Constanța a fost posibil și datorită implicării unei companii botoșănene de calibru. Vorbim despre Grupul de Distribuție Eta, o firmă ajunsă la maturitate și pentru că, asemenea componenților ”3 Sud – Est”, și-a construit businessul care a trecut granița a 50 de milioane de euro anual, îmbinând cu succes generațiile, atât în cadrul interior, cu salariații, cât și în exterior, cu miile de parteneri. Compania fondată de soții Gianina și Iulian Parascanu a asigurat toate cele necesare pentru ca Orchestra Simfonică să ajungă la București, iar visul lui Laurențiu Duță și al colegilor săi să se transforme în realitate.

 

”O atmosferă de vis”


Managerul Mirel Manea și impresarul artistic Liviu Sorinel au adresat o mulțimire comună:


”O atmosferă de vis, o sală arhiplină, un concert extraordinar de frumos! Mulțumim colegilor din Orchestra Simfonică, magistrali! Trupei 3 Sud Est pentru invitație! Dirijorului Alexandru Ilie, magnific! Tuturor spectatorilor, cei ce au generat o atmosferă de vis! Celor peste 30 de botoşăneni ce s-au deplasat special până la Bucureşti pentru acest concert, au fost şi ei acolo, amestecați printre cele aproape 4.500 de suflete! Echipei de sunet şi grafică, impecabili! TVR România, televiziunea ce a filmat tot evenimentul!”,


Alături de ”3 Sud Est” și Orchestra Simfonică, invitată specială a fost Andia, poate cea mai emoționantă voce a noului val al muzicii pop românești.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Eveniment de poveste: Concert la o vioară ”Stradivarius” de 10 milioane de euro, botoșăneni fermecați la ”Baroque tour” – VIDEO & GALERIE FOTO
Filarmonica Botoșani, concert alături de elevii de la „Arte”: Se pregătesc spectacole și în mai multe cartiere – GALERIE FOTO

 

Bolnavii de la Botoșani care primesc indemnizație de 1.000 de lei ca să stea acasă – VIDEO
Potrivit legii acest beneficiu este acordat sub forma unei indemnizații de hrană.
Valul de șantiere din școli și licee ar putea afecta alegerile la Botoșani: Mii de botoșăneni rămân fără secții de votare
În municipiul Botoșani sunt înregistrate în total 85 de secții de votare. Toate sunt amenajate în unități de învățământ.
Vânt de Dan Nechifor pe la Prefectură: Eu îl apreciezVIDEO
Lupta pentru putere din interiorul PNL nu vizează doar obținerea nominalizărilor la posturile cheie din administrația publică locală, adică președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Botoșani, ci și funcția de prefect.
Surpriză uriașă pentru șefia județului, Iftime ia în calcul probabil cel mai tânăr candidat la CJ din istoria Botoșanilor – VIDEO
Când trei se bat în PNL Botoșani, s-ar putea să câștige al patrulea. Aceasta dacă Valeriu Iftime va reuși până la urmă să preia președinția organizației județene a liberalilor și să își pună în practică planurile privind nominalizarea candidatului la șefia Consiliului Județean.
REZULTATE OFICIALE ale sondajului liberal în municipiu: Printre variante se regăsesc și două femei! Cine ar ieși primar?
Sondajul comandat de Partidul Național Liberal (PNL) a fost efectuat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) în perioada 24 ianuarie – 6 februarie 2024.
E haos la PNL, Șoptică și-a anulat demisia cu jumătate de oră înainte de conferință, Iftime începe să își piardă răbdarea: Nici eu n-am înțeles mare lucru / Ne batem la retrogradare VIDEO
Cu mai puțin de patru luni înaintea alegerilor europarlamentare la PNL Botoșani domnește incertitudinea. În ciuda mai multor runde de discuții pe care președintele Nicolae Ciucă le-a purtat atât cu liderul în funcție al organizației județene, cât și cu potențialul înlocuitor, situația nu a fost tranșată.
Inspectoratul de Muncă NU face anchetă în cazul actorului împușcat, pistolul adus de acasă: Această armă a fost acceptată de regizor
Conducerea Teatrului „Mihai Eminescu” a anunțat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) incidentul care a avut loc la finalul săptămânii trecute.Cu toate acestea, inspectorii ITM nu au demarat propria lor anchetă.
Bucurie pentru primari și o armată de peste 1.000 de consilieri botoșăneni: Se pregătește creșterea mandatelor de la 4 la 5 ani
Aleșii locali ar putea rămâne în funcții timp de cinci ani din momentul validării mandatelor. Aceasta dacă proiectul inițiat de Uniunea Democrată Maghiară din România va fi votat de Parlament.
Dr. Claudia Malancea înlocuită din funcția de șef secție terapie intensivă de la Spitalul Mavromati
Aflată în arest la domiciliu până la începutul lunii martie, medicul Claudia Malancea a fost înlocuită din funcția de conducere de la Spitalul Județean Mavromati.
Negocierea anului: Peste 3 milioane de euro pentru o fabrică, în loc s-ar putea ridica un spital - FOTOGALERIE
Problemele cu care se confruntă fabricile de confecții din Botoșani pot deschide noi oportunități de afaceri. Iar una dintre acestea s-a ivit chiar în centrul orașului.
Întâlnire de gradul zero Iftime – Șoptică la conac, se prefigurează un ”careu de ași” pentru alegeri
După câteva zile de dispute la nivel declarativ, președintele grupului ”Elsaco” și președintele PNL Botoșani s-au întâlnit. Luni seară, cei doi au avut o întrevedere la Conacul Zăicești, parte a grupului de firme condus de omul de afaceri.
Inimă de salvator: Oamenii care îndură ger și viscol și cumpără dulciuri pentru copii, din banii lor – VIDEO & GALERIE FOTO
Pompierii se bucură de un grad de 83% de încredere acordată de români, fiind urmați de 67% pentru Armată și 64% către Biserică, conform unui sondaj CURS efectuat în martie 2023.
Primăria împrumută aproape 25 de milioane de euro pentru tot felul de investiții, de la străzi la școli și grădinițe – LISTA obiectivelor
Accesarea împrumutul bancar de către Primăria Botoșani a fost aprobată de consilierii locali într-o ședință care a avut loc spre finele lunii decembrie 2023.
„Se coace” încă o MĂRIRE salarială pentru angajații CJ-ului și ai altor trei instituții din subordine
Proiectul de hotărâre care vizează creșterea salariilor va fi supus dezbaterii în cadrul unei ședințe extraordinare programată luni, 5 februarie 2024, de la ora 14:00.
O tânără campioană a devenit cetățean de onoare: Prin seriozitate, profesionalism a reușit să se impunăGALERIE FOTO
Proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare a fost aprobat în unanimitate de către consilierii locali miercuri, 31 ianuarie 2024.
Primarul și fostul parlamentar, proces început cu listă de contestații împotriva DNA Suceava
Cei doi au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava în cursul lunii martie a anului trecut.
OFICIAL: Municipiul Botoșani mai are puțin peste 90.000 de locuitori, o singură comună „și-a păstrat” oamenii
Recensământul populației a ajuns în punctul final, fiind publicate rezultatele definitive ale acestui demers important. Datele oficiale arată o scădere a populației atât în județ, cât și în municipiul reședință.
Posturile de stat considerate neatractive la Botoșani dar cu impact uriaș în comunitate: Orice polițist ar putea veni
Există o instituție de mare impact la Botoșani care se confruntă cu lipsă de polițiști deoarece beneficiile financiare nu sunt îndeajuns de atractive.
Preotul care „mângâie” sufletele bolnavilor din spital: Pereţii spitalelor au ascultat mai multe rugăciuni, decât pereţii bisericilor
Pe lângă personalul medical care îngrijește pacienții, preotul de caritate Teodor Ciurariu care slujeşte la Spitalul Municipal Dorohoi le este alături prin îndrumare, credință şi rugăciune.
Anul în care Teatrul Mihai Eminescu este redat botoșănenilor! Primarul, dezvăluiri despre ultima sută de metri – VIDEO
Chiar ministrul Culturii, Raluca Turcan, vorbea despre perioada de aproape un deceniu în care actorii au fost privați de clădirea în care și-au desfășurat activitatea zeci de ani la rând.
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Avem colaborare cu o echipă să putem să facem aceste cursuri. Împreună cu dna director de îngrijiri ne vom ocupa de acest aspect. Mai sunt sincope și vrem și aceste cursuri pentru că sunt necesare să readucem în mintea ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
10.6 o C
Dorohoi
10.6 o C
Bucecea
10.0 o C
Darabani
11.1 o C
Saveni
11.0 o C
Ştefăneşti
12.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.