Știrea zilei
68 de milioane de euro!!! Botoșănean de 22 de ani, intrare furtunoasă în ”Top 300 cei mai bogați români”

La 22 de ani este deja cel mai bogat botoșănean în viață, reușind într-un timp extrem de scurt să devanseze antreprenori botoșăneni cu două-trei decenii de activitate și sute de angajați. Revista ”Capital” l-a introdus în ”Top 300 cei mai bogați români” pe locul 99.

De la Botoșani la Silicon Valley


Sebastian Dobrincu s-a născut la Botoșani, iar din copilărie s-a mutat la București, acolo unde a fost exmatriculat din liceu. Considerat un geniu în IT, a plecat în Silicon Valley, inima universului tehnologic mondial. Aici a pus bazele ”Storyheap”, o platformă de analytics și management pentru social media, branduri și influenceri care a ajuns să lucreze cu peste 1.000 de clienți individuali, de la creatori de conținut până la agenții media sau de management, companii aeriene, case de producție, lanțuri hoteliere.


”Cel mai important client este, după numărul de conturi pe care îl manageriează, Universal Studios, sub umbrela căruia se află un număr mare de artiști afiliați la Universal Music Records, precum Selena Gomez, Justin Bieber și mulți alții”,


”Top 300 Capital”


Revista cu profil financiar îi atribuie lui Sebastian Dobrincu o avere de 64 - 68 milioane de euro, cu 6 milioane de euro peste cea din anul precedent.


 

sebastian dobrincu

 

Locul 251 – Gheorghe Ciubotaru


Pe de altă parte, doi oameni de afaceri care chiar locuiesc în Botoșani au pătruns din nou în ”Top 300 Capital – cei mai bogați români”. Sunt aceiași care de ani buni intră în clasamentele de acest tip întocmite de revista menționată sau de Forbes România.


Gheorghe Ciubotaru, președintele grupului ”Electroalfa”, ocupă locul 251 în ultimul ”Top 300”, lansat înaintea sărbătorilor de iarnă.


”Trei fabrici de producția care funcționează 24/24 în Botoșani, cu scopul de a produce echipamente electrice și confecții metalice. Compania Electroalfa Internațional e pe piața din România încă de la începutul anilor 1990, ajungând în prezent să presteze servicii și să ofere produse în domenii precum energie, industrie, infrastructură sau construcții”,


”Top 300 Capital”.


27 – 29 milioane de euro este valoarea averii atribuită lui Gheorghe Ciubotaru, cu două milioane de euro peste cea din 2019.

 

gheorghe ciubotaru

 


Realizatorii clasamentului au făcut însă și o gafă de proporții. În prezentarea omului de afaceri se menționează că a fost vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor și că în 2020 a candidat la Primăria Botoșani, însă ”pe plan politic nu a avut succes”. Redactorii de la ”Capital” l-au confundat cu expertul contabil Gheorghe Ciubotaru, care a ocupat în trecut funcția de vicepreședinte ANPC, iar anul trecut a intrat în cursa pentru postul de edil șef din partea PMP. Președintele grupului ”Electroalfa” nu a candidat vreodată după revoluție pentru vreun partid public.

 

Locul 290 – Valeriu Iftime


Pe poziția 290 în ”Top 300 Capital” îl regăsim pe Valeriu Iftime, președintele grupului ”Elsaco”, a cărui avere este evaluată la 21,5 – 22,5 milioane de euro.


Prima firmă, Elsaco Electronic, a fost înființată în 1994, iar după 26 de ani a ajuns alături de celelalte companii din grup unul dintre principalii furnizori pe piața utilităților și serviciilor energetice din România.


”Grupul este compus din opt companii care se specializează în domenii precum: distribuția și comerțul cu echipamente de măsură și control, soluții în segmentul eficienței energetice, software de proces și business, soluții IT, smart metering rezidențial. Parte din grup, Simetrix Business Software, furnizor de produse și servicii informatice, a avut în 2019 o cifră de afaceri de 1,2 milioane de euro, aproape dublu față de 2018”,


”Top 300 Capital”.

 

valeriu iftime elsaco

 


Valeriu Iftime controlează și ”Smart Eco Plus”, care oferă servicii de defalcare a costurilor și servicii de contorizare individuală și care generează vânzări de peste 3 milioane de dolari.


”Top 300 Capital – cei mai bogați români” a fost publicat pe 18 decembrie 2020 și ia în calcul rezultatele financiare pe 2019, când economia românească nu era afectată de pandemie.

 

loading...
loading...
Drumul de la șef de secție la afaceri de 22 de milioane de euro: Nu-mi regăseam locul 
Primul botoșănean care a intrat în Top 300, dezamăgit total: Bătaie de joc, nenorocire!

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

 

download from google play download from apple store
18 candidați s-au umplut de rușine la un concurs pentru polițiști locali: Au lăsat foaia goală / Atitudine de mestecat gumă...
Nu doar mediul privat suferă din cauza lipsei forței de muncă. Mai nou chiar și pentru posturile bugetare s-a ajuns în situația în care să nu găsească oameni pregătiți din punct de vedere profesional. 
Animalul care se află în toate comunele din județul Botoșani și este pe cale de DISPARIȚIE: Va fi numai piesă de muzeu
Mediul rural botoșănean (și nu numai) nu va mai prezenta aceeași imagine care exista mai ales în vremea copilăriei celor care își petreceau vacanțele la bunici, în anii dinaintea revoluției din 1989.
Peste 1.000 de botoșăneni de lângă oraș imploră pentru program la robinet! O dispeceră de la „Apă” îi păcălește că primarul e vinovat: Oameni buni, cui trebuie să fac eu plângere?VIDEO
De aproximativ două luni prefectul primește pe birou o avalanșă de sesizări din partea unor botoșăneni care deși sunt abonați ai Nova Apaserv nu beneficiază de apă decât sporadic.În cazul în care problema nu-și găsește rezolvare oamenii susțin că vin să protesteze în oraș, în fața Prefecturii, Consiliului Județean sau companiei de apă și canalizare.
EXPLOZIE a numărului de pașapoarte eliberate anul acesta, de frica războiului: A crescut de trei ori numărul solicitărilor
În ultimul deceniu este pentru prima oară când adresabilitatea la acest serviciu public a crescut atât de mult.Iar avalanșa de oameni a fost cauzată de războiul de la granițele României.
SCANDAL de la cel mai scump loc de parcare din Botoșani! Adjudecat de o femeie care nu l-a plătit niciodată
Prețul de licitație pentru concesionarea respectivului loc de parcare a dărâmat toate recordurile, iar femeia care a licitat a devenit „vedetă” inclusiv la posturile naționale de televiziune.
ZVONURI la Botoșani cu închiderea școlilor pentru economii la energie: Ei își măresc salariile și elevii intră în online?
Mai multe cadre didactice le-ar fi telefonat părinților pentru a-i pregăti pentru o eventuală revenire la sistemul de învățământ online.Iar motivul pentru care s-ar lua decizia de închidere a școlilor ar fi prețurile la energie.
Plângeri la Poliție după altercații și comenzi false între taximetriști și Bolt: Dau tot felul de curse, cât mai departe - FOTO
Apariția în municipiul reședință de județ a unor servicii alternative de transport persoane s-a lăsat cu șicane.
Palatul Administrativ se dezintegrează, 1,7 milioane lei pentru renovare trimiși înapoi la minister – GALERIE FOTO 
Construit între anii 1968 – 1972, Palatul Administrativ din centrul municipiului Botoșani se află într-o stare avansată de degradare. Dincolo de problemele din interior, unde uneori când ploua trebuiau amplasate găleți din cauza infiltrațiilor, exteriorul a devenit un veritabil pericol public. 
Premiu de 1000 de euro pentru artistul din Botoșani care a devenit agricultor ”șef de promoție”: A fost dificil, dar și frumos! FOTO
Multă muncă, dar și pasiune! Seriozitate împletită cu un simț al bunei organizări, dar mai ales capacitatea tânărului de a pune în ordine orele, zilele, anii care aveau să îi asigure succesul.
Sute de credincioși la sfințirea Bisericii din curtea Spitalului de Copii, slujbă oficiată de doi mitropoliți și un sobor de preoți - FOTO & VIDEO
Astăzi a avut loc slujba de sfințire și de binecuvântare a lucrărilor interioare și exterioare ale Bisericii „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie”, din curtea Spitalului de Copii. La evenimentul religios au luat parte oficialități și sute de credincioși.
Verginel Gireadă în direct: Îmi spuneau că sunt tractorist, astăzi un tractorist câștigă mai bine decât un inginer / Toți cei care critică își prind urechile dacă îi duc pe un tractor cu GPSVIDEO
Invitat la ”Botoșăneanul TV”, primarul comunei Mihai Eminescu a vorbit fără opreliști de trecutul său profesional. Aflat la al treilea mandat de șef al administrației de la Ipotești și având la activ și patru ani ca deputat, Verginel Gireadă a subliniat că nu are ce să ascundă din cariera sa.
Șefii de la centru anunță scenarii negre – CUM va fi iarna la Modern Calor, compania orașului care are nevoie de gaz pentru furnizarea căldurii
Mii de botoșăneni așteaptă să își încălzească locuințele cu agentul termic furnizat în sistem centralizat de SC Modern Calor SA, compania Consiliului Local Botoșani.Furnizarea căldurii ar urma probabil să înceapă la jumătatea lunii viitoare, după ce se vor înregistra trei nopți consecutive cu temperaturi mai mici de 10 grade.  
„Iarba nebună” consumată de șoferi botoșăneni, la volan: Este cu adevărat cutremurător ce se întâmplă
Zeci de șoferi botoșăneni au fost surprinși în trafic conducând sub influența unor substanțe interzise.Cei mai mulți erau drogați cu canabis, dar au existat și probe pozitive la cocaină.
Salvamari soț și soție INTERZIȘI la Cornișa, unul este încă angajat al complexului: Avem o restricție pentru domniiVIDEO
Cei doi botoșăneni au lucrat împreună în Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv (PRATS) Cornișa timp de aproximativ trei ani. Soția și-a înaintat demisia din cauza programului pe care l-a considerat infernal, iar soțul are încă această calitate de angajat.
Partidul cu sediu abia deschis în centrul orașului a rămas fără toți membrii, filiala a fost radiată, s-a închis și contul bancar: Ne-am dat cu toții demisia
La nici 11 de luni de când a început treaba la filiala județeană a Alianței Pentru Patrie (APP), președintele interimar Răzvan Rotaru a părăsit partidul înființat de Codrin Ștefănescu și girat de Liviu Dragnea. Și nu a făcut-o singur, ci alături de foștii colegi de vază de la PSD și de toți cei 700 de membri din întregul județ.
E gata documentația! Primăria aproape de demolarea garajelor, apar peste 100 de locuri de parcare, zone de recreere și un loc de joacă – FOTO
Documentația tehnică pentru modificarea aspectului urban din imediata vecinătate a Colegiului Național ”Mihai Eminescu” a fost publicată pe pagina web a Primăriei Botoșani și se află în dezbatere publică.
Tricolor zdrențuit & oficialități ignorate pentru băiatul de casă al PSD-ului - Gafele începutului de an școlar la colegiile cu pretenții - VIDEO & GALERIE FOTO
Festivitățile de deschidere a anului școlar au devenit tradiție în România și sunt așteptate cu emoție de elevi, părinți și cadre didactice.De la an la an seamănă izbitor din punct de vedere al desfășurării, fiind respectat un tipar organizatoric care se repetă la fiecare început de toamnă.
Începe școala: Instructorii auto trag un semnal cu trecerile de pietoni și promit că NU blochează traficul în orele de trafic
Începând de luni, 5 septembrie 2022, elevii se întorc în bănci motiv pentru care și traficul va fi mult mai aglomerat de acum pe străzile municipiului Botoșani și nu numai. Fapt care necesită mai multă atenție din partea conducătorilor auto, dar și a pietonilor.
ASTĂZI: Școlile din Botoșani se deschid pentru 60.000 de elevi! Pentru prima dată când anul de învățământ începe atât de devreme
Anul școlar 2022 – 2023 este unul plin de schimbări radicale, sistemul educațional fiind reformat de actuala conducere a Ministerului Educației care îl are în frunte pe Sorin Cîmpeanu. Modificările au fost aplicate și în urma dezbaterilor care au avut loc în teritoriu cu personalul didactic.
Spălătorie închisă de Nova Apaserv după ce a fost găsită cu branșament ilegal: Patronul nu a plătit apa niciodată – FOTOGALERIE
Serviciul Antifraudă și Control din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă seria verificărilor în rândul marilor consumatori de apă, care nu-și achită contravaloarea serviciilor consumate.
Sondaj
Ce alegeți între o deplasare cu un taxi și una cu un automobil Bolt?
Taxi
Bolt
Prefer altceva
Declaraţia zilei
„Din păcate, nu producem fotbal. Suntem într-o situaţie destul de dificilă mental. Cred că frica şi-a spus mult cuvântul asupra jocului. Dacă jucăm prost cu Rapid şi ne bate Rapidul, bănuiesc că va trebui să schimbăm ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9419 lei
USD
Dolarul SUA
4.9805 lei
CHF
Francul elveţian
5.0577 lei
GBP
Lira sterlină
5.6702 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4464 lei
XAU
Gramul de aur
273.2533 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2562 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.1697 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2201 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6634 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2013 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
9.1 o C
Dorohoi
9.7 o C
Bucecea
10.8 o C
Darabani
9.0 o C
Saveni
9.9 o C
Ştefăneşti
9.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.