Știrea zilei
A ieşit duhoarea la suprafaţă! Prefectul trânteşte hotărârea PSD-iştilor prin care acaparau firma de salubrizare a oraşului

Social-democraţii trimişi de botoşăneni în Consiliul Local să le reprezinte interesele au călcat legea în picioare. O spune chiar prefectul Dan Şlincu, ajuns în funcţie tocmai cu sprijinul PSD-iştilor.

O lege şi o ordonanţă sub picioarele PSD-ului


Într-un răspuns trimis preşedintelui demis al consiliului de administraţie de la SC Urban Serv SA, primul reprezentant al Guvernului în judeţ spune negru pe alb că aleşii de la municipiu nu au respectat legea.


Cezar Nicuţă sesizase Prefectura cu privire la HCL 112/2018 prin care majoritatea social-democrată din CL Botoşani a revocat întreg CA-ul societăţii de salubrizare şi a numit trei membri interimari, toţi consilieri judeţeni PSD.


„Acest act administrativ a fost supus controlului de legalitate constatându-se nerespectarea prevederilor legii nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, precum şi încălcarea dispoziţiilor OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice”,


Dan Şlincu, prefect.

 

Prefectul cere revocarea hotărârii


În răspunsul trimis preşedintelui demis al CA-ului de la „Urban Serv”, primul reprezentant al Guvernului în Botoşani a menţionat că instituţia pe care o conduce a promovat procedura prealabilă. Mai exact, a solicitat CL revocarea hotărârii, în caz contrar urmând să o atace la Tribunalul Botoşani, lucru care ar duce automat la suspendarea aplicării respectivei hotărâri.


În consecinţă, primarul a convocat pentru ziua de miercuri o şedinţă de îndată care are pe ordinea de zi revocarea hotărârii menţionate a deliberativului municipal.


Deşi poate din punct de vedere politic poziţia prefectului ar putea mira, legal vorbind aceasta este cât se poate de firească în condiţiile în care secretarul municipiului reşedinţă, Oana Georgescu, nu a contrasemnat hotărârea pentru legalitate.

 

Nici măcar PSD-iştii desemnaţi de… PSD-işti nu au acceptat posturile


Într-un referat ataşat hotărârii, şefa juriştilor din Primăria Botoşani enumera o mulţime de motive pentru care hotărârea nu poate fi considerată legală, de la faptul că Adunarea Generală a Acţionarilor şi nu Consiliul Local revocă membrii CA şi până la desemnarea noilor membri, pentru care nu s-a făcut dovada că îndeplinesc condiţiile legale pentru a ocupa aceste posturi. De altfel, cei trei nominalizaţi, Cătălin Olaru, Sergiu Marian şi Constantin Pătrăuceanu, nu au acceptat numirile.

 

Partidele se bat pe firma de salubrizare, oraşul geme de gunoaie


Hotărârea adoptată de CL este doar una în care majoritatea social-democrată din Consiliul Local Botoşani, deşi avertizată asupra nerespectării unor prevederi legale, votează totuşi un asemenea act cu unicul scop de a-şi rezolva o problemă politică.

În acest caz vorbim despre reintroducerea SC Urban Serv SA sub controlul politic al PSD-ului. În tot acest timp de dispute politice, unele pubele de gunoi din capitala judeţului sunt arhipline, iar unii locatari nu mai au unde să deverseze deşeurile casnice, zonele respective transformându-se în veritabile bombe ecologice la actualele temperaturi.


În acest caz Cezar Nicuţă intenţionează să depună şi o plângere penală, după ce a acţionat deja în civil.

 

loading...
Avem primar, viceprimari, jandarmi, poliţişti? JEG la kilogram lăsat zi de zi în Centrul Vechi, se curăţa pe banii plătitorilor taxei de salubrizare – GALERIE FOTO
PSD-iștii de la Municipiu fentați de propriii oameni: ȚEAPA de la societatea de curățenie a devenit oficială

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Camere umplute cu fecale și mâl, aparatură și mobilier distruse în locuința unei femei care trăiește din salariul minim – GALERIE FOTO
Doamna Liliana are 56 de ani și este persoană cu dizabilități, în urma unei afecțiuni dobândită în ani. Muncește chiar și în aceste condiții și se descurcă cu un salariu minim pe economie și nu se plânge din acest punct de vedere. Locuiește pe strada Hatman Arbore, la numărul 14, în municipiul reședință de județ. Săptămâna aceasta avea să trăiască una dintre cele mai nefericite întâmplări.
Cel mai fericit pensionar botoșănean a primit înainte de Paște mai mult de 10.000 de lei
O uriașă gură de aer este primită de o categorie de pensionari de la Botoșani. Nu am putea spune că se regăsesc printre cei care beneficiază de „pensii nesimțite”, pentru că vorbim despre persoane care în tinerețe și-au pus în primejdie integritatea corporală, la locul de muncă.
O femeie de serviciu cu zâmbetul pe buze: Povestea Danielei, mama văduvă care-și crește fetițele dintr-un minim pe economie – FOTO&VIDEO
Fiecare persoană are propriul drum în viață. Atât calea personală, cât și cea profesională depind nu numai de alegerile noastre, ci și de context. Unii ajung medici sau avocați, alții oameni de afaceri, dar avem nevoie și de măturători sau femei de serviciu. Ultima categorie menționată diferă de prima, într-adevăr, însă fiecare are un rost și un scop bine stabilit în cadrul societății și noi toți avem drepturi egale.
Zeci de bătrâni, o povară pentru propriii copii – Mulți sunt UITAȚI în spitale, alții nici nu știu de existența lor sau fug cât mai departe de ei – FOTOGALERIE
Unii copii  îi prețuiesc atât de mult, alții fug cât mai departe de responsabilități, iar unii își amintesc de ei abia când nu mai sunt. Părinții bătrâni, enigmatici și cuminți, aproape terminându-și rostul în viață, fac parte în anul 2019 din categoria persoanelor neglijate, nu de oricine, ci de propriii  lor copii.
PREMIERĂ: Au început lucrările la primul Drive din municipiul Botoșani – GALERIE FOTO
Celebra metodă, de comenzi la fast-food efectuate din mașină, aplicabilă mai ales la americani, a ajuns și la Botoșani. Deja se lucrează la prima linie de drive din municipiul reședință de județ. 
GAME OVER: Zero locuri de veci în Cimitirul Pacea, ultima sută și la Eternitatea, se iau în calcul soluții disperate
Situația locurilor de veci de la Botoșani este pe cale să devină dramatică. Deja în Cimitirul Pacea nu mai sunt locuri libere pentru concesionare și se mai fac înmormântări doar în acele cazuri în care familiile dețin deja un cavou.
Primărie executată silit pentru plata indemnizației unei femei cu dizabilități, care a murit între timp
O situație de o ironie amară se petrece la Botoșani. Un tânăr care s-a luptat ca bunica lui bolnavă să fie încadrată în grad de handicap și să obțină indemnizația  aferentă a câștigat un proces cu Primăria din localitatea de domiciliu și cu alte instituții ale statului.
Pacienți „omorâți” de sistemul medical: Sunt refuzați la Iași și București, Raed Arafat ignorat în majoritatea cazurilor
Sute de oameni ajung în fiecare zi la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Mavromati Botoșani din diverse cauze. Unii dintre ei vin cu arsuri provocate în urma incendiilor, exploziilor sau după diferite accidente în gospodărie.
„Boala” invizibilă care lovește în copiii Botoșaniului, semnal de ALARMĂ către părinți
Românii sunt cei mai stresați europeni și nu este de mirare având în vedere condițiile socio- economice. În timp ce adulții se stresează pentru că nu au bani de plătit facturi, că nu fac față la locul de muncă sau altele asemenea, pentru copii cea mai frecventă sursă de stres este școala.
PROTEST cu peste 100 de mașini la Botoșani: marș pe străzile orașului, se cer ambulanțe în plus pentru oameni în pericol să moară
Un mandat al neputinței. Dacă ar exista o descriere pentru legislatura 2016 – 2020 de la Consiliul Județean (CJ) Botoșani făcută de locuitorii unei anumite zone a județului, probabil că despre asta ar fi vorba, despre neputință.
PROIECT interesant pentru fostul complex Armonia din Bulevardul Eminescu gândit de un tânăr afacerist - GALERIE FOTO
Clădirea care se degradează de mai bine de un deceniu în bulevardul Mihai Eminescu își va recăpăta frumusețea de altădată după ani de așteptare. În încăperile părăsite și-au făcut culcuș oamenii fără adăpost, însă într-un final zidurile au devenit periculoase chiar și pentru ei.
SPECTACOL de zile mari la Botoșani: Amintirile, focul și emoțiile au adus împreună mii de oameni de toate vârstele – FOTO&VIDEO
Se pare că weekendul acesta, 30-31 martie 2019 nu poate fi comparat cu altele. A fost cu și despre amintiri, foc și emoții. Toate în singurul mall din Botoșani, la Uvertura Mall, care împlinește 6 ani de la deschidere.
Jandarmi botoșăneni AMENINȚAȚI și înjurați ca la ușa cortului de un bărbat prins cu droguri, s-a sesizat Parchetul
Un bărbat și-a vărsat furia la adresa Jandarmeriei Române și mai ales a unor jandarmi botoșăneni, în mediul online.
Tragedia de la Orășeni Deal: Fratele botoșăneanului mort în accident, mărturisire dureroasă după aproape 4 ani- Am observat mașina într-o fracțiune de secundă
Ziua de 6 iunie 2015 este una neagră pentru familia Huțanu din Vorona care a pierdut doi membri într-un cumplit accident rutier. Ce este mai cumplit este faptul că în urma morții celor doi soți, Ștefan și Mirela Huțanu, doi copilași au rămas orfani de ambii părinți. În urmă au rămas instituțiile statului care au cercetat și urmează să pedepsească vinovatul, dacă acesta există. Pentru că, Mirela și Ștefan nu mai pot fi aduși înapoi. 
Microbuzele unor firme din Botoșani BLOCATE în toiul nopții de Poliția Locală – GALERIE FOTO
Astfel de acțiuni nocturne ale polițiștilor locali au loc la anumite intervale de timp și sunt adesea soldate cu amenzi consistente.
Pensia mult prea mică, medicamentele și facturile mult prea mari: Bătrânii botoșăneni, în pragul SINUCIDERII – Copiii, singurii care îi țin în viață – FOTOGALERIE
În județul Botoșani trăiesc zeci de mii de vârstnici care nu mai pot munci, iar câteva mii provin din municipiul reședință de județ. Trist este că mulți dintre ei, poate chiar majoritatea, abia trăiesc de o pe o zi pe alta, chinuindu-se să le ajungă pensia.
Hotel cu piscină, săli de conferință, terasă și restaurant în locul unei școli din centrul orașului Botoșani – GALERIE FOTO
Proiect îndrăzneț promovat la Botoșani de doi tineri afaceriști. Cei doi, soț și soție au achiziționat clădirea în care a funcționat fosta școală 4.
Puiul galben găsit și în magazinele din Botoșani decolorat după o… saramură: MESAJUL producătorului
Fiecare încearcă în aceste vremuri să cumpere produse cât mai sănătoase, dacă se poate chiar bio, chiar cu riscul cheltuirii unui buget mai ridicat la capitolul mâncare. Iar în materie de pui, o anumită marcă părea să fie în preferințele consumatorilor, mai ales datorită aspectului.
POVESTEA omului care iubește oamenii: Un medic merge zilnic 50 de km pentru a se îngriji de suferința altora – GALERIE FOTO
Într-un stat cu valori solide și un sistem bine pus la punct, fiecare persoană are acces neîngrădit la servicii de bază. În România s-ar putea spune că de la Revoluția din 1989 lucrurile au evolut însă pașii parcurși încă sunt mici. La Botoșani, spre exemplu, încă există comunități întregi care nu au acces la serviciile medicale.
Mai nou, ne place la țară: Sute de botoșăneni au lăsat blocul pentru o casă construită la sate – FOTOGALERIE
Chiar dacă este declarat ”orașul verde” al României, municipiul Botoșani nu mai reprezintă o alternativă pentru o parte dintre botoșăneni. Aceștia fug de zonele aglomerate, de un trafic tot mai aglomerat și preferă să își construiască o casă în comunele vecine capitalei județului.
Din pozele aparute pe facebook reiese ca Tincu, Cosmin Andrei si Drelciuc nu au ajuns la Bucuresti la mitingul impotriva "statului paralel", pesemne că dânșii fac parte dintre cei care nu țin cont de legile romane si nici nu asculta întotdeauna de Federovici.
12 iunie 2018, 17:58
În aceste condiții cineva trebuie demis sau sa-si dea demisia de onoare , dacă mai exista asa ceva la PSD.
12 iunie 2018, 17:49
Fedorovici, Rotaru, Hunca, Tincu, Buimac/ Buiuc, Cosmin Andrei, Murariu, Tanase, Diaconu Silvia, Vicol Trisca, Chiru, Maftei, Branzei, Bosovici si Petrusca. Unii dintre ei ar putea fi considerati nevinovati dar votul le apartine ! Rusine ! Doar functiile si banii ii intereseaza 1 Gunoiul miroase si la psd e mult gunoi, mizerie umana !
12 iunie 2018, 15:10
Inseamna ca d-nul prefect respecta legea si prin asta nu va deveni un infractor ca Dragnea si acolitii sai.Avem in BT si pesedisti onorabili.Respect!
12 iunie 2018, 14:17
Uauuuu acum inteleg de ce a fost Nicuta dat afara din PSD, pt ca nu accepta "duhoarea" provocată de Tincu si Drelciug
12 iunie 2018, 12:13
E plin orasul de gunoaie mai ales in weekend, vin cetateni din periferie si comunele limitrofe si arunca gunoiul in oras. Nu se poate asa ceva, este inadmisibil.
12 iunie 2018, 11:49
care sunt consilierii locali care au votat, fara viza de la juristii din primarie ? vrem sa-i stim si noi pt a ne feri sa le mai acordam vreodata votul de incredere
12 iunie 2018, 10:17
Inlocuiti containerele defecte din care curge gunoiul si faceti curat in cimitire, lasati jocurile de culise.
12 iunie 2018, 10:06
.....noaptea ca hotiiiii !......
12 iunie 2018, 10:03
de ce nu se tine cont de viza de legalitate a secretarului sau a altor juristi din primarie ? sa ne explice cei care au semnat respectivul proiect de hotarare sau care au votat tampenii
12 iunie 2018, 10:00
Inseamna ca Mihai Tincu, Cosmin Andrei, Simion Drelciuc si unii consilieri locali psd reprezinta statul paralel ????????
12 iunie 2018, 09:55
daca prefectul afirma ca nu s-a respectat cadrul legal, inteleg ca liderul PSD-istilor TINCU din Consiliul Local normal trebuie sa-si dea demisia din funtia de consilier local, pt ca altfel va continua sa-si indrume colegii de partid sa voteze alte proiecte de CL prin care se incalca legea
12 iunie 2018, 09:50
starshiners.ro%20
missgrey.ro
Sondaj
Beneficiați de o primă specială cu ocazia Sărbătorilor Pascale?
Da
Nu
Încă nu știu
Declaraţia zilei
„Cine ar mai fi făcut vreodată, în județul Botoșani 221 de școli, așa cum faceți dvs., Guvernul și PSD? Cine ar mai fi făcut vreodată în județul Botoșani 100 de drumuri comunale și județene? S-ar fi gândit vreodată ...
astratex.ro
otter.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7581 lei
USD
Dolarul SUA
4.2268 lei
CHF
Francul elveţian
4.1488 lei
GBP
Lira sterlină
5.4956 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7787 lei
XAU
Gramul de aur
173.0752 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2365 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4831 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0067 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1617 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1850 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6373 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.