Știrea zilei
A ieşit duhoarea la suprafaţă! Prefectul trânteşte hotărârea PSD-iştilor prin care acaparau firma de salubrizare a oraşului

Social-democraţii trimişi de botoşăneni în Consiliul Local să le reprezinte interesele au călcat legea în picioare. O spune chiar prefectul Dan Şlincu, ajuns în funcţie tocmai cu sprijinul PSD-iştilor.

O lege şi o ordonanţă sub picioarele PSD-ului


Într-un răspuns trimis preşedintelui demis al consiliului de administraţie de la SC Urban Serv SA, primul reprezentant al Guvernului în judeţ spune negru pe alb că aleşii de la municipiu nu au respectat legea.


Cezar Nicuţă sesizase Prefectura cu privire la HCL 112/2018 prin care majoritatea social-democrată din CL Botoşani a revocat întreg CA-ul societăţii de salubrizare şi a numit trei membri interimari, toţi consilieri judeţeni PSD.


„Acest act administrativ a fost supus controlului de legalitate constatându-se nerespectarea prevederilor legii nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, precum şi încălcarea dispoziţiilor OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice”,


Dan Şlincu, prefect.

 

Prefectul cere revocarea hotărârii


În răspunsul trimis preşedintelui demis al CA-ului de la „Urban Serv”, primul reprezentant al Guvernului în Botoşani a menţionat că instituţia pe care o conduce a promovat procedura prealabilă. Mai exact, a solicitat CL revocarea hotărârii, în caz contrar urmând să o atace la Tribunalul Botoşani, lucru care ar duce automat la suspendarea aplicării respectivei hotărâri.


În consecinţă, primarul a convocat pentru ziua de miercuri o şedinţă de îndată care are pe ordinea de zi revocarea hotărârii menţionate a deliberativului municipal.


Deşi poate din punct de vedere politic poziţia prefectului ar putea mira, legal vorbind aceasta este cât se poate de firească în condiţiile în care secretarul municipiului reşedinţă, Oana Georgescu, nu a contrasemnat hotărârea pentru legalitate.

 

Nici măcar PSD-iştii desemnaţi de… PSD-işti nu au acceptat posturile


Într-un referat ataşat hotărârii, şefa juriştilor din Primăria Botoşani enumera o mulţime de motive pentru care hotărârea nu poate fi considerată legală, de la faptul că Adunarea Generală a Acţionarilor şi nu Consiliul Local revocă membrii CA şi până la desemnarea noilor membri, pentru care nu s-a făcut dovada că îndeplinesc condiţiile legale pentru a ocupa aceste posturi. De altfel, cei trei nominalizaţi, Cătălin Olaru, Sergiu Marian şi Constantin Pătrăuceanu, nu au acceptat numirile.

 

Partidele se bat pe firma de salubrizare, oraşul geme de gunoaie


Hotărârea adoptată de CL este doar una în care majoritatea social-democrată din Consiliul Local Botoşani, deşi avertizată asupra nerespectării unor prevederi legale, votează totuşi un asemenea act cu unicul scop de a-şi rezolva o problemă politică.

În acest caz vorbim despre reintroducerea SC Urban Serv SA sub controlul politic al PSD-ului. În tot acest timp de dispute politice, unele pubele de gunoi din capitala judeţului sunt arhipline, iar unii locatari nu mai au unde să deverseze deşeurile casnice, zonele respective transformându-se în veritabile bombe ecologice la actualele temperaturi.


În acest caz Cezar Nicuţă intenţionează să depună şi o plângere penală, după ce a acţionat deja în civil.

 

loading...
Avem primar, viceprimari, jandarmi, poliţişti? JEG la kilogram lăsat zi de zi în Centrul Vechi, se curăţa pe banii plătitorilor taxei de salubrizare – GALERIE FOTO
PSD-iștii de la Municipiu fentați de propriii oameni: ȚEAPA de la societatea de curățenie a devenit oficială

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Se pregătește pentru Parcul Cornișa cel mai mare show din istoria orașului, de la Dr. Alban și Boney M la Nana și Smiley
Anul acesta Primăria municipiului Botoșani va renunța la organizarea tradiționalului spectacol din Centrul Istoric prilejuit de sărbătoarea Sfântului Mucenic Gheorghe, ocrotitorul spiritual al botoșănenilor.
Meci greu șef - angajat la direcția de la municipiu, s-a chemat Salvarea: Am căzut, am început să tremur, aveam o durere în dreptul inimii
Scandal mare în cadrul unei instituții de Botoșani. Un angajat ar fi fost bătut și amenințat cu moartea chiar de cel care îi este șef.
Botoșănenii sfidează legea și fumează după toate colțurile spitalelor, dar își cer scuze - GALERIE FOTO
Deşi există numeroase afişe care arată clar că fumatul este interzis, nici pacienţii şi nici vizitatorii de la Spitalul Județean „Mavromati” nu ţin cont de acest lucru.
Unde au ajuns liceenii olimpici ai județului și ce ar schimba la Botoșani, de la teatru la locurile de muncă - FOTOGALERIE
Știm cu toții că în județul nostru s-au născut patru mari titani ai culturii românești: Mihai Eminescu, George Enescu, Nicolae Iorga și Ștefan Luchian. Putem spune că nici în prezent nu ducem lipsă de oameni foarte deștepți, care au adus numele orașului în marele clasamente ale lumii.
TRAGEDIE în noapte: Soț și soție găsiți morți în baie, ea avea doar 35 de ani
Sfârșit tragic pentru doi soți din județul Botoșani.
8.000 de EURO PENSIE pentru un fost magistrat, 10 lei pentru un alt botoşănean
Este greu de crezut, dar cea mai mare pensie de serviciu plătită la Botoşani este de nici mai mult, nici mai puţin de 38.245 de lei. Asta înseamnă circa 8.000 de euro pe lună, adică pe an, 96.000 de euro.
Apă până la genunchi, șobolani și țânțari: Zeci de botoșăneni nevoiți să suporte un FOCAR DE INFECȚII de ani de zile, pentru că nimeni nu îi ajută - FOTOGALERIE
Suntem în Botoșani, un oraș frumos și cu un aer curat, însă sunt și dedesubturi pe care puțini botoșăneni le cunosc. Unii dintre ei le știu, căci trăiesc într-un mediu infect din care pur și simplu nu pot să iasă.
Un tânăr a lovit intenționat un bărbat, l-a băgat în comă, și-a ascuns mașina sub coceni în curtea tatălui și a dispărut - FOTOGALERIE
Un conflict cum rar se poate vedea a avut loc sâmbătă seară, la Cătămărăști Deal. A început într-un bar și s-a terminat cu un bărbat în comă și cu celălalt căutat de Poliție.
Nu au nevoie de așa multe vacanțe! Sistemul de învățământ prin ochii unei tinere educatoare – Cât RĂU fac pauzele lungi copiilor
Nu avem forță de muncă, tinerii pleacă din țară, nu evoluăm, sistemul e învechit - sunt unele dintre propozițiile pe care le auzim zilnic în ultimul timp. Botoșaniul are tineri frumoși, deștepți și talentați. Acest lucru se poate observa uitându-ne la clasamentele de la olimpiadele școlare județene sau concursurile naționale și internaționale.
DEZVĂLUIRE: Consilier plătit din bani publici, ocupat cu ridicarea casei socrului marelui şef de la Judeţ
Astăzi, la Tribunalul Botoșani a fost o nouă înfățișare în procesul ce îi are inculpați pe Florin Țurcanu, fost președinte al Consiliului Județean și Aristomel Anușca, socrul său. A fost audiat unul dintre foştii consilieri de la cabinetul ex-preşedintelui Consiliului Judeţean și s-a cerut revocarea controlului judiciar pe care fostul şeful PNL Botoşani îl are deja de doi ani.
Scandal uriaș în PSD Botoșani: Macaleți a plecat la București cu demisia de la CJ în buzunar și s-a întors... președinte
Organizația județeană a social-democraților stă pe un butoi de pulbere, după ce conflictul latent dintre cele două mari tabere a izbucnit din nou. Totul s-a întâmplat după scandalul fără precedent care a avut loc în cabinetul prefectului între Dan Șlincu și Cezar Nicuță.
Parcările cu plată stau sub nămeți, șoferii puși să plătească locurile: Nu deszăpezim chiar după prima ninsoare - GALERIE FOTO
În municipiul nostru, multe parcări sunt cu plată, administrate de firma Eltrans. Dacă nu ți-ai plătit parcarea, ai putea să nu-ți mai găsești mașina așa cum ai lăsat-o. Însă, unii șoferi au decis să nu mai parcheze în aceste locuri, căci o dată cu ninsorile abundente, nici nu prea ai cum.
Vieți pierdute peste hotare: Călugăr singur pe lume MORT printre străini
Plecatul în străinătate a devenit pentru mulți botoșăneni o necesitate, fiind împinși peste hotare de sărăcie. Din nefericire însă mulți dintre ei își găsesc sfârșitul acolo, iar nu de puține ori sunt înmormântați pe meleaguri străine tocmai pentru că familiile lor nu au bani pentru repatriere.
Sindromul telefonului mobil: Copiii din Botoșani, captivi în lumea lor, la un pas de suicid
Trăim într-o eră a tehnologiei care ne cucerește de la cel mai mic până la cel mai mare. Copiii petrec din ce in ce mai mult timp pe telefonul mobil și tot mai puțin se joacă pe afară, citind o carte sau stând de vorbă cu părinții. Cu toate că tehnologia poate fi un aliat de nădejde în multe domenii, ea poate afecta în același timp relațiile de familie și poate împiedica buna dezvoltare emoțională si socială a unui copil.
Monument de importanță NAȚIONALĂ stă să cadă la Botoșani: NU sunt bani – GALERIE FOTO
Avem un oraș încărcat de istorie și cultură. Din păcate, unele monumente istorice mai au foarte puțin și se prăbușesc. Motivul nu uimește: nu sunt bani.
Unul dintre cei mai cunoscuţi patroni botoşăneni strânge semnături de referendum pentru limitarea bugetarilor la 10%: Să nu mă voteze!
Dreapta Liberală, unul dintre cele mai noi partide din România, a anunţat demararea acţiunii de strângere de semnături pentru iniţierea unui referedum care să limiteze numărul de angajaţi de la stat la 10% din total, susţinând că situaţia actuală a generat “o discriminare accentuată”.
Afacerile se PRĂBUȘESC iarna: Tarabe din piață, spălătorii și terase PUSTII - FOTOGALERIE
Cu siguranță, anotimpul rece nu este deloc pe placul afaceriștilor din județul nostru și nu numai. Vorbim mai ales de cei care dețin spălătorii, terase sau au un loc închiriat în Piața Centrală.
Instituția FANTOMĂ: Fără contabil, fără economist, fără director... înmulțește animalele - GALERIE FOTO
Oare câți botoșăneni au auzit de instituția publică denumită Oficiul Județean pentru Ameliorare și Reproducție în Zootehnie? Ce-i drept, nici nu le-ar fi tocmai ușor să afle.
Şpăgi în spitale şi la salarii de 3.000 - 4.000 de euro, vinovaţi sunt scoşi tot bolnavii: Se simt datori să dea
Deși salariile în sectorul sanitar au crescut considerabil în ultimul an, botoșănenii și românii în general nu renunță la a mai oferi personalului medical „mici atenții”.
kalapod.net%20
ALARMANT: Bătaia, ”ruptă din rai” la Botoșani - ”Luna de miere” cu pumni și picioare acceptată de zeci de botoșănence în relațiile cu partenerul
Trăim într-o eră modernă, însă se pare că anumite metehne învechite nu vor să se desprindă încă din năravul unora. Unii botoșăneni încă mai merg pe ideea că ”bătaia este ruptă din rai”, iar acest lucru se observă prin cazurile de violență care ajung în evidența Poliției.
Din pozele aparute pe facebook reiese ca Tincu, Cosmin Andrei si Drelciuc nu au ajuns la Bucuresti la mitingul impotriva "statului paralel", pesemne că dânșii fac parte dintre cei care nu țin cont de legile romane si nici nu asculta întotdeauna de Federovici.
12 iunie 2018, 17:58
În aceste condiții cineva trebuie demis sau sa-si dea demisia de onoare , dacă mai exista asa ceva la PSD.
12 iunie 2018, 17:49
Fedorovici, Rotaru, Hunca, Tincu, Buimac/ Buiuc, Cosmin Andrei, Murariu, Tanase, Diaconu Silvia, Vicol Trisca, Chiru, Maftei, Branzei, Bosovici si Petrusca. Unii dintre ei ar putea fi considerati nevinovati dar votul le apartine ! Rusine ! Doar functiile si banii ii intereseaza 1 Gunoiul miroase si la psd e mult gunoi, mizerie umana !
12 iunie 2018, 15:10
Inseamna ca d-nul prefect respecta legea si prin asta nu va deveni un infractor ca Dragnea si acolitii sai.Avem in BT si pesedisti onorabili.Respect!
12 iunie 2018, 14:17
Uauuuu acum inteleg de ce a fost Nicuta dat afara din PSD, pt ca nu accepta "duhoarea" provocată de Tincu si Drelciug
12 iunie 2018, 12:13
E plin orasul de gunoaie mai ales in weekend, vin cetateni din periferie si comunele limitrofe si arunca gunoiul in oras. Nu se poate asa ceva, este inadmisibil.
12 iunie 2018, 11:49
care sunt consilierii locali care au votat, fara viza de la juristii din primarie ? vrem sa-i stim si noi pt a ne feri sa le mai acordam vreodata votul de incredere
12 iunie 2018, 10:17
Inlocuiti containerele defecte din care curge gunoiul si faceti curat in cimitire, lasati jocurile de culise.
12 iunie 2018, 10:06
.....noaptea ca hotiiiii !......
12 iunie 2018, 10:03
de ce nu se tine cont de viza de legalitate a secretarului sau a altor juristi din primarie ? sa ne explice cei care au semnat respectivul proiect de hotarare sau care au votat tampenii
12 iunie 2018, 10:00
Inseamna ca Mihai Tincu, Cosmin Andrei, Simion Drelciuc si unii consilieri locali psd reprezinta statul paralel ????????
12 iunie 2018, 09:55
daca prefectul afirma ca nu s-a respectat cadrul legal, inteleg ca liderul PSD-istilor TINCU din Consiliul Local normal trebuie sa-si dea demisia din funtia de consilier local, pt ca altfel va continua sa-si indrume colegii de partid sa voteze alte proiecte de CL prin care se incalca legea
12 iunie 2018, 09:50
missgrey.ro
StarShinerS.ro
Sondaj
Credeți că încep anul acesta lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Acest buget poartă semnătura unui prim-ministru care a picat toate examenele importante ale educaţiei: admiterea la liceu, examenul de treapta a II-a şi admiterea la facultate. Marele regret al societăţii româneşti este că o ...
StarShinerS.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.7383 lei
USD
Dolarul SUA
4.2016 lei
CHF
Francul elveţian
4.1734 lei
GBP
Lira sterlină
5.3832 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8045 lei
XAU
Gramul de aur
177.9108 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2454 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4898 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9833 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1625 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1843 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6350 lei
Vremea
astăzi
Botosani
5.3 o C
Dorohoi
7 o C
Bucecea
5.3 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
7 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.