Știrea zilei
A ieşit duhoarea la suprafaţă! Prefectul trânteşte hotărârea PSD-iştilor prin care acaparau firma de salubrizare a oraşului

Social-democraţii trimişi de botoşăneni în Consiliul Local să le reprezinte interesele au călcat legea în picioare. O spune chiar prefectul Dan Şlincu, ajuns în funcţie tocmai cu sprijinul PSD-iştilor.

O lege şi o ordonanţă sub picioarele PSD-ului


Într-un răspuns trimis preşedintelui demis al consiliului de administraţie de la SC Urban Serv SA, primul reprezentant al Guvernului în judeţ spune negru pe alb că aleşii de la municipiu nu au respectat legea.


Cezar Nicuţă sesizase Prefectura cu privire la HCL 112/2018 prin care majoritatea social-democrată din CL Botoşani a revocat întreg CA-ul societăţii de salubrizare şi a numit trei membri interimari, toţi consilieri judeţeni PSD.


„Acest act administrativ a fost supus controlului de legalitate constatându-se nerespectarea prevederilor legii nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, precum şi încălcarea dispoziţiilor OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice”,


Dan Şlincu, prefect.

 

Prefectul cere revocarea hotărârii


În răspunsul trimis preşedintelui demis al CA-ului de la „Urban Serv”, primul reprezentant al Guvernului în Botoşani a menţionat că instituţia pe care o conduce a promovat procedura prealabilă. Mai exact, a solicitat CL revocarea hotărârii, în caz contrar urmând să o atace la Tribunalul Botoşani, lucru care ar duce automat la suspendarea aplicării respectivei hotărâri.


În consecinţă, primarul a convocat pentru ziua de miercuri o şedinţă de îndată care are pe ordinea de zi revocarea hotărârii menţionate a deliberativului municipal.


Deşi poate din punct de vedere politic poziţia prefectului ar putea mira, legal vorbind aceasta este cât se poate de firească în condiţiile în care secretarul municipiului reşedinţă, Oana Georgescu, nu a contrasemnat hotărârea pentru legalitate.

 

Nici măcar PSD-iştii desemnaţi de… PSD-işti nu au acceptat posturile


Într-un referat ataşat hotărârii, şefa juriştilor din Primăria Botoşani enumera o mulţime de motive pentru care hotărârea nu poate fi considerată legală, de la faptul că Adunarea Generală a Acţionarilor şi nu Consiliul Local revocă membrii CA şi până la desemnarea noilor membri, pentru care nu s-a făcut dovada că îndeplinesc condiţiile legale pentru a ocupa aceste posturi. De altfel, cei trei nominalizaţi, Cătălin Olaru, Sergiu Marian şi Constantin Pătrăuceanu, nu au acceptat numirile.

 

Partidele se bat pe firma de salubrizare, oraşul geme de gunoaie


Hotărârea adoptată de CL este doar una în care majoritatea social-democrată din Consiliul Local Botoşani, deşi avertizată asupra nerespectării unor prevederi legale, votează totuşi un asemenea act cu unicul scop de a-şi rezolva o problemă politică.

În acest caz vorbim despre reintroducerea SC Urban Serv SA sub controlul politic al PSD-ului. În tot acest timp de dispute politice, unele pubele de gunoi din capitala judeţului sunt arhipline, iar unii locatari nu mai au unde să deverseze deşeurile casnice, zonele respective transformându-se în veritabile bombe ecologice la actualele temperaturi.


În acest caz Cezar Nicuţă intenţionează să depună şi o plângere penală, după ce a acţionat deja în civil.

 

loading...
Avem primar, viceprimari, jandarmi, poliţişti? JEG la kilogram lăsat zi de zi în Centrul Vechi, se curăţa pe banii plătitorilor taxei de salubrizare – GALERIE FOTO
PSD-iștii de la Municipiu fentați de propriii oameni: ȚEAPA de la societatea de curățenie a devenit oficială

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Dragoste ca-n filme: De 200 de ori ”TE IUBESC” de la Alexandra pentru băiatul vieții ei doar ca să îi recâștige inima – FOTOGALERIE
O dragoste începută acum aproape doi ani și intrată în impas anul acesta s-ar putea reînnoda după ceea ce s-a întâmplat în noaptea de marți spre miercuri.
Cadou la ziua de naștere: ALDE bate PSD și câștigă întâiul primar botoșănean, votat inclusiv de contracandidatul său
Funcția de viceprimar i-a fost probabil hărăzită botoșăneanului Ilie Oniciuc, omul care din acest punct de vedere pare să fie un monument de ghinion. A condus pe ultimul drum doi primari și din poziția de favorit a ajuns în ambele dăți pe locul II.
(ÎNCĂ) Un polițist local LOVIT în Centrul Vechi, ancheta ajunge la un procuror
Numeroasele semnale de alarmă care s-au tot tras în privința CentruluI Istoric al municipiului Botoșani au rămas doar vorbe-n vânt. Pe principiul că „la noi încă este bine”, zilele se rostogolesc unele după altele după scenariile prea bine cunoscute și ușor, ușor vor scăpa de sub control și la Botoșani, unde dreptatea se va face în cele din urmă, da, cu sabia.
După numai un an de zile în sistemul bugetar, soția unui lider PSD Botoșani a ajuns șefă la o instituție publică - FOTOGALERIE
Anul trecut, la finele lunii martie participa la un concurs, la compartimentul financiar – contabil din Instituția Prefectului, pe care l-a și promovat. A rămas acolo în jur de două luni, după care a cerut transferul la Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) – Centrul Județean Botoșani.
Ziua în care oameni de la Milano și până la Galați & Trușești au protestat pentru drumurile din Botoșani: Moldova, trezește-te! Botoșani, trezește-te! GALERIE FOTO
Așteptați în oraș la 9:30, așa cum au anunțat, protestatarii pentru infrastructură au ajuns vineri la locul de întâlnire cu o oră întârziere. Și nu a fost poligonul ACR, așa cum se făcuse public inițial.
Concurs pentru șefia unei instituții la care postul s-a eliberat prin... deces
Una dintre instituțiile importante din Botoșani este coordonată de un șef interimar la acest moment.
Orgoliu de medic PLĂTIT scump! Executor judecătoresc în stand-by pentru un spital închis de-o doctoriță
După trei ani, două instanțe de judecată au dat câștig de cauză reprezentanților unui spital care s-au trezit timp de o lună și jumătate cu pacienții… în stradă.
PREMIERĂ la Botoșani: Se pregătește cel mai lung sens unic din Botoșani, orașul tăiat în două – GALERIE FOTO
În municipiul Botoșani autoritățile au pregătit o serie de măsuri pentru eficientizarea traficului rutier. Iar una dintre intențiile factorilor de decizie, adică reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), Primăriei prin Poliția Locală, Prefecturii sau Consiliului Județean este crearea celui mai lung sens unic din Botoșani, care va tăia practic orașul în două.
Cel mai SĂRMAN Consiliu Local din istoria orașului?! Aleșii noștri au sărăcit de când VOTEAZĂ pentru oraș
Aproape toți consilierii locali aleși în 2016 și-au publicat declarațiile de avere. Cu mici excepții, cei care votează hotărâri pentru interesul botoșănenilor și dezvoltarea municipiului par să trăiască la limita de subzistență.
Motociclist luat pe sus în bulevard de un Volkswagen, zeci de oameni la accident – GALERIE FOTO
Un nou accident cu un motociclist în prim plan a avut loc în seara de vineri la Botoșani. Evenimentul s-a petrecut după ora 23:00 pe bulevardul Mihai Eminescu.
Un fost președinte de partid și-a scris pe monumentul din cimitir funcțiile de demnitate publică: ”deputat în...”, ”prefect al...” FOTOGALERIE
Dacă unii botoșăneni aflați încă în viață își scriu doar numele și atât pe crucile din cimitir, iar alții își pun meseriile (profesor, inginer, economist), există cel puțin unul care preferă să le reamintească botoșănenilor funcțiile politice pe care le-a deținut de-a lungul vremii.
Tramvaiele pericol public sar de pe linie unul după altul, primarul Flutur: Este o problemă politică & se fac presiuni
Situația actuală a tramvaielor din municipiul Botoșani, extrem de învechite și care cedează la intervale tot mai scurte de timp, a fost comentată într-un final și de primarul Cătălin Flutur.
Tot mai mulți botoșăneni mor pe șosele iar oficial NU din cauza drumurilor - Ce putem face pentru acele mame?
Județul nostru se confruntă cu o realitate dureroasă: lunar o persoană își pierde viața pe drumurile publice care sunt din ce în ce mai dezastruoase.
Două fete filmate în timp ce se băteau în Parcul Mihai Eminescu, nimeni nu este lăsat să intervină – VIDEO șocant
Un nou incident violent s-a petrecut în municipiul reședință de județ, iar protagoniste sunt două adolescente.
Un șef de instituție din Botoșani a luat bani din trei locuri – DOCUMENT
Trăim vremuri în care salariile bugetarilor au crescut considerabil și mai toți salariații din sistemul privat doresc să lucreze la stat din acest motiv. Ei bine, un șef de instituție de la Botoșani a acumulat venituri în anul 2018 din trei locuri.
„SĂRACII” noștri parlamentari! Senatori și deputați de Botoșani, fără case sau mașini și cu datorii la bănci
Nouă parlamentari au trimis botoșănenii din județul Botoșani în Parlamentul României, la alegerile parlamentare din 2016. Șapte sunt de la principala formațiune ce guvernează țara, iar doi din rândul opoziției liberale.
Șefii județului și-au băgat în plus la leafă vreo 10.000 de euro în numai un an - DOCUMENT
Conducătorii Consiliului Județean Botoșani par să fi făcut afacerea vieții lor atunci când au candidat și au reușit să obțină actualele posturi. Cel puțin din punctul de vedere al veniturilor. Aceasta cu toate că vicepreședintele CJ, Dorin Birta, a ținut să informeze protestatarii pentru drumul strategic că, ”eu nu am venit la scaunul ăsta rupt în fund”. Nu știm cum erau pantalonii săi, dar cu siguranță veniturile erau considerabil mai mici.
Afacerea care a EXPLODAT la Botoșani: Se deschid tot mai multe puncte de lucru - Pe fiecare stradă a apărut câte una-două
Există afaceri la Botoșani care înfloresc de la o zi la alta. Tot mai multe puncte de lucru sunt deschise la Botoșani, dar și în celelalte județe. Și ne referim la Casele de Pariuri.
SESIZĂRI la Poliție și MAI depuse de botoșăneni pentru SCOATEREA tramvaielor, se pregătesc autobuze
Ultimele incidente înregistrate la tramvaiele societății Eltrans s-au soldat cu sesizări către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) și Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Mai mulți cetățeni s-au adresat poliției și au cerut demersuri pentru îndepărtarea tramvaielor din traficul de la Botoșani.
Bărbat lovit cu pumnii și picioarele de un grup de oameni după ce n-a vrut să-i dea 1 leu unui cerșetor – POVESTEA străzii vs POZIȚIA poliției – FOTOGALERIE
Scenele de violență par să fie parte din cotidian într-unul dintre cele mai ocolite cartiere ale orașului. O spun oamenii care locuiesc acolo și contrazic aceste afirmații deseori forțele de ordine care au menirea de a restabili liniștea publică.
Din pozele aparute pe facebook reiese ca Tincu, Cosmin Andrei si Drelciuc nu au ajuns la Bucuresti la mitingul impotriva "statului paralel", pesemne că dânșii fac parte dintre cei care nu țin cont de legile romane si nici nu asculta întotdeauna de Federovici.
12 iunie 2018, 17:58
În aceste condiții cineva trebuie demis sau sa-si dea demisia de onoare , dacă mai exista asa ceva la PSD.
12 iunie 2018, 17:49
Fedorovici, Rotaru, Hunca, Tincu, Buimac/ Buiuc, Cosmin Andrei, Murariu, Tanase, Diaconu Silvia, Vicol Trisca, Chiru, Maftei, Branzei, Bosovici si Petrusca. Unii dintre ei ar putea fi considerati nevinovati dar votul le apartine ! Rusine ! Doar functiile si banii ii intereseaza 1 Gunoiul miroase si la psd e mult gunoi, mizerie umana !
12 iunie 2018, 15:10
Inseamna ca d-nul prefect respecta legea si prin asta nu va deveni un infractor ca Dragnea si acolitii sai.Avem in BT si pesedisti onorabili.Respect!
12 iunie 2018, 14:17
Uauuuu acum inteleg de ce a fost Nicuta dat afara din PSD, pt ca nu accepta "duhoarea" provocată de Tincu si Drelciug
12 iunie 2018, 12:13
E plin orasul de gunoaie mai ales in weekend, vin cetateni din periferie si comunele limitrofe si arunca gunoiul in oras. Nu se poate asa ceva, este inadmisibil.
12 iunie 2018, 11:49
care sunt consilierii locali care au votat, fara viza de la juristii din primarie ? vrem sa-i stim si noi pt a ne feri sa le mai acordam vreodata votul de incredere
12 iunie 2018, 10:17
Inlocuiti containerele defecte din care curge gunoiul si faceti curat in cimitire, lasati jocurile de culise.
12 iunie 2018, 10:06
.....noaptea ca hotiiiii !......
12 iunie 2018, 10:03
de ce nu se tine cont de viza de legalitate a secretarului sau a altor juristi din primarie ? sa ne explice cei care au semnat respectivul proiect de hotarare sau care au votat tampenii
12 iunie 2018, 10:00
Inseamna ca Mihai Tincu, Cosmin Andrei, Simion Drelciuc si unii consilieri locali psd reprezinta statul paralel ????????
12 iunie 2018, 09:55
daca prefectul afirma ca nu s-a respectat cadrul legal, inteleg ca liderul PSD-istilor TINCU din Consiliul Local normal trebuie sa-si dea demisia din funtia de consilier local, pt ca altfel va continua sa-si indrume colegii de partid sa voteze alte proiecte de CL prin care se incalca legea
12 iunie 2018, 09:50
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Sondaj
Unde vă doriți cel mai mult să lucrați?
În sistemul bugetar
În sistemul privat
În străinătate
Nu știu / nu mă intereseză
Declaraţia zilei
„Ultima dată când am fost solicitați aici, l-am sancționat în conformitate cu prevederile Legii 61/1991. Avea manele la maximum și deranja tot blocul, s-a luat la ceartă cu toți vecinii, îi înjură, el era aici ca în curte la ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7315 lei
USD
Dolarul SUA
4.2103 lei
CHF
Francul elveţian
4.2800 lei
GBP
Lira sterlină
5.2727 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9100 lei
XAU
Gramul de aur
194.9091 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2395 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4541 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9707 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2289 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1852 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6337 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.