Știrea zilei
Abuz fără precedent al primarului Portariuc la adresa întregii prese botoşănene Document
Primarul PSD de Botoşani intră în istoria post-revoluţionară a oraşului. Nu prin realizarea vreunui proiect măreţ, nici prin construcţia celor peste 1.000 de locuinţe promise botoşănenilor sau prin crearea vreunui loc de muncă, ci printr-o măsură luată împotriva întregii prese din Botoşani. Fără să poarte vreo discuţie în prealabil, deşi orice uzanţe de bun simţ impuneau aşa ceva, primarul OSD Ovidiu Portariuc a întocmit un regulament aparent de acreditare la Primăria Botoşani, dar care de fapt restricţionează în mod brutal activitatea jurnaliştilor la municipalitate.
primarul Ovidiu Portariuc continua razboiul cu presa de la Botosani

Regulamentul începe cu prevederi de retragere a acreditării

Regulamentul în cauză face parte dintr-un proiect de hotărâre de Consiliu Local pe care edilul şef susţinut de USL doreşte să îl supună aprobării aleşilor de la municipiu. Acesta este unul fără precedent la Botoşani, nici un alt CL şi nici vreodată Consiliul Judeţean, în cei aproape 23 de ani trecuţi de la revoluţie, nu au mai conceput un asemenea proiect. În principiu normativul stabileşte procedura de acreditare a lucrătorilor din presă, însă în realitate are darul de a pune pumnul în gură ziariştilor. Iar acest lucru este cât se poate de clar încă de la primul articol al regulamentului. „Procedurile de refuz ale acordării sau de retragere a acreditării unui ziarist se pot declanşa numai pentru fapte care împiedică desfăşurarea normală a activităţii autorităţilor publice locale sau a Primăriei municipiului Botoşani şi care nu privesc opiniile exprimate în presă de respectivul ziarist”, se arată în aşa numitul „Regulament de acreditare a reprezentanţilor mass-media pe lângă autorităţile administraţiei publice locale şi Primăria municipiului Botoşani”.

Trei capcane într-un singur alineat

Deşi în aparenţă se doreşte a se arăta ca jurnalistul poate scrie orice, alineatul are cel puţin trei capcane. Astfel prin formularea „fapte care împiedică desfăşurarea normală a activităţii autorităţilor publice locale sau a Primăriei municipiului Botoşani” se lasă practic loc ridicării acreditării sau refuzului de acordare a acreditării pentru aproape orice articol. Aceasta deoarece primarul este cel care decide dacă o faptă împiedică sau nu desfăşurarea activităţii. În aceste condiţii Portariuc poate considera că un anumit articol afectează activitatea instituţiei şi atunci îi ridică acreditarea. De exemplu, dacă un jurnalist scrie despre implicarea viceprimarului PSD Cosmin Andrei într-un scandal public cu acuzaţii de comercializare a unor substanţe halucinogene, primarul poate considera că acesta este afectat şi, făcând parte din conducerea instituţiei, întreaga activitate are de suferit şi deci sunt întrunite condiţiile de retragere a acreditării.
VEZI CUM A FOST BLOCAT ACCESUL ÎN PRIMĂRIA BOTOŞANI CÂND PSD-ISTUL OVIDIU PORTARIUC ÎŞI SĂRBĂTOREA ZIUA LA SERVICIU:
 Intrare blocată în Primărie de ziua edilului șef - VIDEO
A doua capcană este angajamentul că acreditarea nu poate fi ridicată ca urmare a „opiniilor” exprimate de jurnalist. Ori, în proporţie de peste 90%, articolele sunt pur informative, se prezintă cifre, declaraţii, proiecte, jurnaliştii îşi exprimă de obicei opiniile doar în editoriale, astfel încât, conform acestei formulări, aproape pentru orice informaţie prezentată, de exemplu cât a cheltuit Portariuc din bani publici pentru campania electorală mascată de la Summer Fest – ul făcut de prietenii săi, poate fi interpretată ca aducând atingere bunei desfăşurări a activităţii instituţiei.
A treia capcană vine de la includerea „autorităţilor publice locale” pe lângă Primăria Botoşani. Aceasta înseamnă că prin regulament jurnaliştilor le este restricţionat accesul nu numai la Primăria Botoşani, ci şi, de exemplu, la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale, la Poliţia Locală sau la Direcţia de Servicii Publice, Sport şi Agrement.

Condiţii unicat pentru eliberarea unei acreditări

Capitolul al doilea al regulamentului are la rândul prevederi unicat la Botoşani, pe care niciodată, nici o altă instituţie nu le-a impus. Astfel, jurnaliştii trebuie să completeze un formular în care, de exemplu, lucrătorii din TV şi radio sunt obligaţi să precizeze ce emisiune fac, de la ce oră şi cât durează, în timp ce angajaţii de la ziare trebuie să declare tirajul. În afară de asta, toţi jurnaliştii care vor însă să se acrediteze trebuie să trimită un CV, o copie după cartea de identitate, o copie după legitimaţia de serviciu şi două poze. Nici o altă instituţie din Botoşani, nici măcar Poliţia sau Jandarmeria, nu au asemenea solicitări pentru emiterea unei acreditări.

Portariuc stabileşte în proiect îndatoriri ziariştilor

Deşi pare greu de crezut şi de imaginat, în condiţiile în care jurnalistul nu este în nici un fel subordonat primarului, Ovidiu Portariuc a prevăzut în regulament un capitol de „drepturi şi îndatoriri ale ziariştilor acreditaţi”, ca şi cum aceştia ar fi plătiţi din banii Primăriei Botoşani. Astfel, ziariştilor li se pune în vedere să respecte normele Clubului Român de Presă, care nu este altceva decât un ONG cu numai 24 de firme din media printre membri, care nu dă legi şi nu emite acte normative şi nu poate trasa vreo obligaţie. Este ca şi cum Portariuc şi Andrei îşi fac o asociaţie pentru combaterea consumului de etnobotanice şi asociaţia stabileşte obligaţii unei firme care vinde halucinogene în "capătul lui 1". De asemenea, prin regulamentul conceput, jurnaliştii sunt obligaţi să poarte la vedere un ecuson eliberat de Primăria Botoşani, lucru care, de exemplu, nici măcar la Poliţie nu se întâmplă.

Primarul îşi dă voie să ridice acreditarea cui doreşte

Finalul este apoteotic şi deschide calea tuturor abuzurilor pentru Portariuc. „Retragerea definitivă a acreditării se decide de către primar, în cazul nerespectării de către ziariştii acreditaţi, a prevederilor prezentului regulament”, se specifică la penultimul articol. Se confirmă astfel ceea ce spuneam anterior şi anume că Ovidiu Portariuc poate dispune prin propria voinţă retragerea acreditării unui jurnalist, tot el fiind cel care interpretează dacă respectivul a încălcat sau nu regulamentul pe care tot el l-a conceput, bineînţeles nu în dezavantajul său.

Raport de specialitate pentru presă făcut de… registrul agricol

Nici Prefectura, nici Consiliul Judeţean, nici Poliţia sau Jandarmeria nu au impus vreodată un regulament de acreditare, tot aşa cum nici un primar nu şi-a permis la Botoşani după revoluţie să vină cu un asemenea act. Incredibil şi de-a dreptul jignitor este că printre serviciile care au întocmit un raport de specialitate în vederea adoptării regulamentului este şi… registrul agricol.

Portariuc calcă în picioare legea liberului acces la informaţiile de interes public

Trebuie spus şi că, deşi unele prevederi din amintitul regulament sunt preluate din legea privind liberul acces la informaţiile de interes public şi din normele metodologice de aplicare, primarul Ovidiu Portariuc a introdus în proiect prevederi care nu există în aceste acte normative. De exemplu, nicăieri nu se stipulează că, pentru acordarea unei acreditări, un jurnalist trebuie să trimită CV, poze sau copii după cartea de identitate şi după legitimaţie. De altfel, aceste prevederi contravin flagrant tocmai amintitelor norme. „Participarea ziariştilor la activităţile autorităţilor sau instituţiilor publice nu va putea fi limitată ori restricţionată prin reglementări interne ce exced textului Legii nr. 544/2001”, se specifică în normele de aplicare a legii 544/2001, ori prevederile cu buletinul şi pozele tocmai asta fac, depăşesc cadrul legal din domeniu.

Şi-a pus în practică ameninţările şi ironiile

În final trebuie spus că USL-istul Portariuc nu face altceva decât să îşi pună în aplicare ameninţările mai mult sau mai puţin voalate pe care le-a făcut în urmă cu aproape o lună, mai exact pe 7 septembrie. Atunci, lucru foarte rar spre deosebire de înainte de a deveni primar, PSD-istul Portariuc a participat la o conferinţă de presă la partid în care a ironizat presa, a ameninţat cu plângeri penale şi procese, dar nu a suflat o vorbă despre unele promisiuni din campanie pe care le-a călcat în picioare, precum reînfiinţarea corpului de control ori „eliminarea nepotismului şi politizării” la Primăria Botoşani. Regulamentul propus de Ovidiu Portariuc, despre care la fel ca o mulţime de alte lucruri pe care acum le face, nu a suflat o vorbă în campania electorală, survine criticilor tot mai dure la care a fost supus de mass-media din Botoşani, de la angajările cu nemiluita ale pilelor în Primărie la cheltuirea de bani publici la Summer Fest pentru o campanie electorală mascată.
Demn de menţionat este că USL-istul Ovidiu Portariuc a venit cu acest proiect destinat presei în timp ce el însuşi are în cabinet ca responsabil pentru relaţii cu presa o tânără, care ce coincidenţă, are numele unui vicepreşedinte PSD Botoşani şi care nu a lucrat nici o singură zi în presă de la Botoşani.
CITEŞTE AMENINŢĂRILE ŞI IRONIILE DIN URMĂ CU O LUNĂ ALE PRIMARULUI PSD OVIDIU PORTARIUC:
 Show cu Portariuc, SRI, plângeri şi procese la PSD  - DIALOGUL INTEGRAL

Se pregătesc proteste la organisme naţionale şi internaţionale

Menţionăm totodată că mai mulţi conducători din media botoşăneană, din TV, presa scrisă şi cea online, au demarat deja discuţii privind declanşarea unor acţiuni de protest naţionale şi internaţionale. Se are în vedere, printre altele, trimiterea de memorii la Centrul de Jurnalism Independent, la APPADOR – CH, la Guvern, la Ministerul Administraţiei şi Internelor, la ambasadele SUA, Marii Britanii şi celorlalte state membre UE. Precizăm totodată că presiunile fără precedent pe care primarul Ovidiu Portariuc le exercită asupra presei din Botoşani, de la gardienii de la uşă Primăriei Botoşani puşi să reţină cărţile de identitate ale jurnaliştilor şi până la regulamentul în cauză, nu ne vor opri să dezvăluim în continuare cine este de fapt Ovidiu Portariuc şi ce face el şi cum îşi calcă în picioarele promisiunile electorale. Astfel, datorită unor documente în posesia cărora a intrat Botoşăneanul, în curând veţi afla cum omul care a promis fix 1.044 de locuinţe botoşănenilor lasă pe drumuri zeci de botoşăneni care acum au unde locui. De asemenea, veţi vedea care a fost circuitul financiar al banilor de la Festivalul Verii, cine şi cum s-a înfruptat în realitate din banii plătiţi de botoşăneni pe taxe şi impozite. Veţi vedea totodată ce făcea în noapte una dintre consilierele primarului nu mai departe decât în această primăvară.
CLICK ŞI CITEŞTE REGULAMENTUL PROPUS DE PRIMARUL USL OVIDIU PORTARIUC

Școli cu blazon din județul Botoșani! Notele mici ale elevilor de sub numele mari ale personalităților: Pentru mine, asta înseamnă genocid. Pentru că eliminăm 40% din populația țării
Un adevărat genocid. Astfel caracteriza un academician situația în care se află școala în care învață copiii satelor. Iar la Botoșani notele obținute de elevi la Evaluarea Națională fac parte din acest tablou trist al societății românești. Un tablou în care, fără să exagerăm, se întrevede viitorul nostru ca popor.
TREI primari PSD scoși din ATOP pentru incompatibilitate și puși să dea înapoi banii pentru ședințe - DOCUMENT
Un raport al Curții de Conturi întocmit în 2020, pentru anul financiar trecut, a lăsat incompletă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), o structură finanțată de Consiliul Județean care are ca scop general luarea de măsuri pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.
Alt botoșănean mort după sedare: Mi-l îngropi dezbrăcat, ca pe un nu știu cum, în pielea goală, într-un sac? Spitalul: Halucinații, depresie, delir la pacienți
„Asta este povestea noastră…(plânge în hohote n.r.), nu a vrut să meargă, mi-a spus: eu dacă merg în spital, iau COVID. Și așa a fost, așa a fost… Nu știu ce să zic. El a fost candidatul ideal. Avea glicemie mai mare, avea tensiune, era supraponderal. Dar nu a avut nici un simptom de COVID de acasă, din astea trâmbițate” – Mihaela Pietrariu, soția unui botoșănean mort la Spitalul Județean.
Alt gagiu, care de data asta a OMORÂT un om! Un șofer de 23 de ani și-a abandonat victima în șanț și a plecat acasă – GALERIE FOTO&VIDEO
Ziua de duminică a însemnat pentru polițiștii botoșăneni una de luptă continuă. Un accident mortal cu fugă a pus toate echipajele în alertă pentru găsirea făptuitorului. În mai puțin de 12 ore, cadrele Inspectoratului de Poliție Județean l-au identificat în județul vecin. Acasă.
Profesoara condamnată la închisoare cu suspendare pentru banii unei fetițe cu handicap vrea gradație de merit: Nu e moral, și noi suntem conștienți
Situație revoltătoare înregistrată la Botoșani. Un fost inspector școlar, actualmente profesor la o unitate de învățământ din municipiu, condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, a depus dosar pentru gradație de merit, o distincție acordată cadrelor didactice cu performanțe deosebite în pregătirea elevilor.
Cu experiență de peste 20 de ani: CINE este noul subprefect al Botoșaniului: Este o funcție cu responsabilitate foarte mare
Începând cu data de vineri, 12 iunie 2020, printr-o Hotărâre de Guvern, Botoșaniul are doi subprefecți. Învestirea celui de-al doilea, în persoana Laurei Cronț, a avut loc într-un cadru restrâns, sâmbătă, 14 iunie. Un nume nou, de altfel, printre persoanele cu funcții de conducere de la Botoșani.
BĂTĂLIE incredibilă pe postul Minodorei Vasiliu de la DSVSA, listă lungă cu oameni care îi vor biroul
Postul eliberat de Minodora Vasiliu la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) face cu ochiul multor aspiranți care au obosit să se tot afle pe lista de așteptare ce a rămas neatinsă mai bine de un deceniu.
Pacienți SEDAȚI și cu telefoanele închise de personalul medical! Au murit în saloane, familiile acuză, tăcere din partea spitalului
Finalul săptămânii trecute a fost marcat la Botoșani de cea mai lungă listă cu oameni morți din cauza virusului SARS-COV-2. Cinci decese într-o singură zi, trei femei și doi bărbați. Toți se aflau pe secția ATI a Spitalului Județean Mavromati.
Uvertura Mall s-a redeschis cu restricții și mari reduceri: restaurante fără food-court, terasă renovată și o mulțime de afișe – GALERIE FOTO
Noua etapă de relaxare intrată luni, 15 iunie 2020, în vigoare include și redeschiderea marilor centre comerciale. Astfel, începând de ieri dimineață, după aproape trei luni, și-a reluat programul și Uvertura Mall.
inpuff.ro
Loading...
Botoșănenii s-au săturat să stea în casă și pleacă în vacanțe: Litoralul, la mare căutare - CUM sunt prețurile
După luni bune în care botoșănenii și românii în general au fost nevoiți să stea în case, odată cu relaxarea măsurilor, unii dintre ei au început să plece în concedii. Sau măcar să și le planifice, semn că pandemia nu-i mai sperie.
Scandal politic la Botoșani pentru un viceprimar cu fundu-n două bărci! Țurcanu acuză prefectul de simpatii liberale
Încep să se încingă spiritele printre politicienii de la Botoșani, mai ales în prag de alegeri locale când au loc practic cele mai multe conflicte din toți anii de administrație locală. Viceprimarul de la Dângeni, care s-a pozat alături de familia ALDE, a fost exclus din PNL și nu poate ataca decizia în instanță. De aici a pornit un tăvălug de acuzații.
Președinte de partid la 35 de ani! Botoșaniul are un nou lider politic: Fondurile sunt puține, nu prea avem ce împărți
Cea mai... verde formațiune politică din România are un nou lider la Botoșani. Începând cu data de 20 martie, filiala județeană a Partidului Ecologist Român este condusă de Adrian Lupu.
Vă linșez!!! Amendă uriașă pentru un post TV central după amenințări fără precedent la adresa primăriței de la Ipotești
Postul B1 a fost amendat cu 20.000 de lei de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) după o ieșire verbală violentă a unui realizator la adresa primarului comunei Mihai Eminescu.
Botoșaniul, în fruntea unui top dureros: Oamenii care au salvat oameni până au… murit!
După luni bune în care COVID-ul a pus stăpânire pe întreaga țară, Botoșaniul este în fruntea unor clasamente dureroase. Dacă în celelalte articole din Botoșăneanul ne-am referit la numărul de cazuri și de decese, astăzi este despre ei, eroii, care au murit pe frontul de luptă cu noul coronavirus.
Loading...
Premieră politică în sănătate: Edilul de la PSD numește manager de spital un consilier de la PNL cu care s-a bătut în campanie
După mai bine de o săptămână, interval în care unitatea medicală a avut conducere provizorie în urma demisiei medicului ce îndeplinea această prerogativă, s-a luat o decizie în privința următorului director.
Veștile bune despre autobuzele noi, puse puțin la păstrare! Eltrans nu are șoferi după scandalul din Consiliul Local și nici licență de traseu - FOTO&VIDEO
Începutul săptămânii era marcat la Botoșani de sosirea autobuzelor turcești care vor înlocui istoricele tramvaie care aproape că-și dau duhul zi de zi, pe străzile orașului. Patru din cele nouă autobuze au fost aduse din portul Constanța, într-un mult așteptat aer al schimbării.
Ada, come back! Fosta șefă a educației revine la Inspectoratul Școlar Județean
Schimbările pe care liberalii doresc să le facă în fruntea instituțiilor de învățământ nu se opresc doar la Casa Corpului Didactic (CCD), acolo unde în urmă cu o săptămână au înlocuit directorul.
De la minister la… calculator! Liberala Magda Roman s-a angajat la o instituție din Botoșani
Experiența profesională la Ministerul Transporturilor nu a durat extrem de mult pentru tânăra liberală care este și consilier județean.
Presupusul șofer din Audi NU are permis în România, a amenințat cu bătaia un polițist: Îți f... una de îți sar ochelariiVIDEO & GALERIE FOTO
Primele cercetări efectuate de oamenii legii față de tânărul despre care se bănuiește că se afla la volanul decapotabilei care a provocat accidentul de o rară violență de luni seară au scos la iveală un lucru extrem de important.
Din ciudățeniile COVID-ului! Bebeluș din Botoșani depistat pozitiv la două teste, mama a ieșit negativ
Modul de răspândire și acțiune la unii pacienți a infecției cu SARS-COV-2 continuă să ridice semne de întrebări specialiștilor. Unele persoane duc boala pe picioare cu simptomatologie rămasă la nivel minimal. Alții, fără afecțiuni pre-existente, mor brusc. Și iată, sunt persoane care intră în contact cu bolnavi și nu iau virusul.
ce sa intamplat mai,,Botosaneni "nu va mai place vrajeala USLista,nu cumva acu vreo cateva luni i-ati dat cu sutul in boase lu Flutur,acu plangeti,mergeti si pupatii rana lui Catalin.Da asta nu ii nimic vine iarna si can nu o sa mai fie banuti de pensii si salarii o sa-il plangeti si pe Boc care va traso in bloc
8 octombrie 2012, 11:12
D-le Portariuc regret ca te-am votat,credeam ca esti capabil sa faci ceva pt. noi oamenii de rand dar se vede faptul ca nu este deloc asa!
7 octombrie 2012, 22:42
Eu, pana la urma, tot n-am inteles care este abuzul Primarului Portariuc. Ca asa ne spune titlul, si apoi tot articolul, "abuz fara precedent ". FACUT de Primarul Botosanilor. Care anume? Aaa, dlor care scrieti pe bloguri, va deranjeaza PROPUNEREA Primarului Portariuc facuta Consiliului Local, singurul organism care, prin puterea de reglementare atribuita de lege, poate adopta sau nu propuneri reglemantative cu putere locala? Pai...aici nu este nici un abuz: fiecare poate propune Consiliului ce doreste, conform legii. De cand a formula o propunere pentru Consiliu este UN ABUZ CONSUMAT? Cu vinovat identificat, Primarul Botosanilor. Abuz asupra caruia, iata, se "informeaza obiectiv" cititorii? Apropo de "90% informatie pura, iar opiniile ziaristului prezente doar in editoriale": formularea de mai sus, din acest articol "informativ" aceea de "campanie electorala mascata" este tot informatie? Daca da, de unde ati luat acesta INFORMATIE? Nu cumva este chiar opinia-negativa, de data asta-a celui care scrie? Se vede clar ca asa-i. Si-atunci, cum ramane cu "obiectivitatea informarii"? Deocamdata dl Portariuc nu a fost bine consiliat: el nici nu trebuie sa se adreseze Consiliului. Este destul sa reglementeze prin ROI si ROF pentru Primaria Botosani, institutie al carei conducator legitim este. Dar daca… si Consiliul Local va simti nevoia unei reglementari mai stricte in institutiile in care este actionar majoritar…A? De unde vor mai veni stirile? Poate doar din comentariile anonimilor informati…Asa ca este bine ca nu stergeti, deocamdata, comentariile. Ca asa face Limbricul pe blogul lui, si inainte si dupa ce semneaza proteste vehemente impotriva …celora pe care ii injura cum ii vine la gura. Mostra: el numeste o doctorita “Ciofu Te Tamara” numai pentru ca doamna a indraznit sa-i contracandideze, onest, masonii lui mediocri.
7 octombrie 2012, 14:20
Daca ai studii de specialitate sa fii ziarist bine daca nu mult pa! Asa e corect in toate meseriile.Nu poti opera pe unul daca nu esti doctor!
7 octombrie 2012, 13:26
Pentru ca lucrurile sa fie clare pentru toata lumea: problema nu este acreditarea propriu zisa, ci faptul ca sub masca acesteia se ascunde de fapt dorinta primarului de a controla presa deoarece prin regulament i se ofera puterea discretionara ca dupa bunul plac sa acorde si sa ridice acreditarea cui, cind si cum vrea. Cu alte cuvinte, daca nu pupi fundul lui Portariuc, afara din Primaria Botosani
6 octombrie 2012, 21:51
pt Cenzurat:Te rog sa te informezi ce presupune acreditarea ziaristilor.Orice instituție serioasa din tara asta are aprobat un astfel de regulament.De ce atâta iritare pt un CV si o fotografie?
6 octombrie 2012, 20:31
Eu zic ca primarul actual , este depasit de situatie si de promisiunile pe care le-a facut in campanie , iar daca un ziarist oportunist il intreaba despre promisiuni si realizari , despre lucruri necurate , despre angajari nelegale fara baza legala , despre rezolvarea cainilor comunitari , despre tigani , despre proiectele aprobate din mandatul lui flutur si blocate acum , despre blocarea fenomenului sport (fotbal,rugby,atletism ,etc) , despre aproape toate problemele din societatea noastra el PRIMARUL DE BOTOSANI , trebuie sa raspunda imediat ca sa stie populatia daca esti un PRIMAR pe care sa se bazeze in viitor . Eu zic presa asa cum este , trebuie lasata sa-si faca treaba ,iar daca se ajunge in faza cand un ziarist denigreaza si spune neadevar poate fi tras la raspundere civila sau penala dupa caz . Deci nu trebuie sa pui tu PRIMAR de doi lei sa spui ca Monitorul , Botosaneanul , Evenimentul etc . nu te acreditez pentru ca nu-mi place de fata ta si de ideile tale sau de pozitia ta de presa neutra . Pentru mine PRIMARUL DE BOTOSANI nu mai are acreditare in fata oamenilor , poate sa plece cat mai repede si sa ne lasa . Ma simt inselat pentru ca l-am votat si mai mult am indemnat sa se voteze pentru el . ESTI O RUSINE DOMNULE PRIMAR .
6 octombrie 2012, 18:04
Maaai maaai ce suparare. Da de ce asa mare suparare? Pt ca vor avea acces doar ziaristii adevarati? Profesionisti si care nu pun botul la cinci lei? Pentru ca nu mai au acces toti cacanarii, analfabetii, mucosii si mucoasele care se dau mari jurnalisti dar abia au cuvinte pentru trei randuri anagramate? Eu inteleg ca presa e a doua putere in stat dar sa dai puterea pe mana unor analfabeti sau sa te folosesti de acest statut pentru a forta mana cuiva sa te suporte...e inadmisibil. Si bine v-a facut! Acreditati, spalati, parfumati, aranjati, decent imbracati, CULTIVATI, VERTICALI....asa tre' sa va prezentati stimabililor. Ca doar sunteti presa sunteti formatori de opinie. Trebuie sa eliminati din randurile voastre jegosii analfabeti care se prostitueaza pentru cinci lei!
6 octombrie 2012, 16:13
dar nici botosaneanul nu afiseaza toate mesajele , asa ca nu inteleg de ce-i asa de mare supararea????, va stiti cu musca pe caciula cumva ? purtati-va civilizat si atunci nu sa mai trebuiasca luate masuri pt a va civiliza, la roman mai trebuie sa schimbi foaia ca altfel te calca in picioare, succes d-le primar
6 octombrie 2012, 14:54
Da buna miscare! Va este frica ca nu puteti sa faceti nimic din minciunile care s-au promis in campanie... Si ce ati zis ... Ia sa nu ii mai lasam pe astia de la presa sa intre ca sa nu mai scrie nimic de noi ca sa nu mai citeasca si omul de rand ca sa fie informat de toate mizeriile pe care le faceti!!! Bravo!
6 octombrie 2012, 13:02
Ce??? Va e frica sa fiti acreditati conform legii ???Sau nu aveticum dovedi ca sunteti profesionisti ??? Ce pregatire superioara de specialiotate ca jurnalisti aveti ??? RUSINE SA VA FIE !!! Mistificati si interpretati in favoarea voastra totul infunctie de cati bani primiti .... la voi totul e pe bani .... cinste , onoare, altruism nu exista. RUSINICA .....
6 octombrie 2012, 12:00
Incredibil ce se intampla! Ar trebui sa apara cel putin in toata presa botosaneana stirea asta, daca nu si in cea nationala! Cum e posibil asa ceva? Ca simplu cetatean, sunt extrem de revoltat de ceea ce se intampla la noi. Si totusi, le merge. In tara asta, cu nesimtire si mult tupeu, darami orice obstacol care-ti sta in cale. Vai de mama noastra!
6 octombrie 2012, 09:30
Felicitări pentru inițiativa!Sunt sigur ca proiectul poate fi imbunatatit,dar pentru asta ziaristii pot inainta propuneri.Mi se pare ca prea se interpreteaza totul la persoana.Ce înseamnă pana la urma dezbatere???
6 octombrie 2012, 09:06
Bravo. Asta ar trebui sa se intample in toata tara. Libertatea presa este un drept dar parca pentru Ziaristi, nu pentru cei care arunca, prin ziare si pe net, tot soiul de minciuni pentru ca pot, in cautare de senzational acolo unde nu este.Asa ca, mai bine sa-i oprim sa-si bage nasurile de amatori acolo unde nu le fierbe oala. Sa mai invete limba romana, sa mai invete sa se poarte, sa mai invete sa fie verticali si dupa aia cred ca vor obtine acreditarile necesare.
6 octombrie 2012, 08:26
Pentru cei care publica on line despre activitati culturale, lansari de carte , expozitii, li se cer si lor acreditare de la Primarie????? Multumesc
6 octombrie 2012, 07:47
eu tot nu pot intelege cum tantalaul asta la batut pe flutur
6 octombrie 2012, 02:16
zenda.ro
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Faceți-l așa cum e că, dacă se ajunge la exproprieri, nu se mai termină nici într-o sută de ani drumul ăsta. Faceți-l așa și după aceea vedem noi și cu a treia bandă”,Cristian Achiței, deputat, despre drumul ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8378 lei
USD
Dolarul SUA
4.3085 lei
CHF
Francul elveţian
4.5522 lei
GBP
Lira sterlină
5.3598 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0080 lei
XAU
Gramul de aur
245.7662 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3768 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9856 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1736 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1815 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6492 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.