Știrea zilei
ACȚIUNE fără precedent la Botoșani pentru imunizare fără programare! Maraton la Cornișa pentru vaccin la patinoar sau din mașină – FOTO & VIDEO

Pregătirile au început încă dinaintea sărbătorilor pascale, într-o amplă acțiune care se înscrie în seria celor organizate la nivel național. Prefectul Dan Nechifor și directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliței, s-au întâlnit cu primarul Cosmin Andrei pentru identificarea celui mai generos spațiu care să permită vaccinarea în masă, fără programare.

Primul plan - Sala Polivalentă 

 

În primă fază cea mai fezabilă variantă părea Sala Polivalentă Elisabeta Lipă, care ar fi asigurat fluxurile necesare pentru imunizarea a sute de persoane pe perioada unui weekend.

 

Chiar prefectul Dan Nechifor anunța miercuri într-o conferință de presă faptul că:

 

”Joi va trebui să facem o vizită la Sala Sporturilor vizavi de maratonul care va avea loc sâmbătă și duminică. Vedem ce cereri vom avea pe perioada celor două zile, urmând ca săptămâna viitoare să facem și în celelalte orașe din județ”,

 

A picat Sala Polivalentă 

 

După discuții mai aprofundate cu reprezentanții Primăriei Botoșani, această locație a fost pe moment eliminată.

 

Iar asta din cauza unor competiții sportive care vor avea loc la Sala Polivalentă și care au fost deja programate.

 

„A existat această intenție de a organiza un centru pentru vaccinare maraton în Sala Polivalentă, dar din cauza angajamentelor pe care le are DSPSA cu găzduirea unor competiții naționale nu mai este fezabilă ideea și s-a conturat alternativa de a face un centru drive-thru, precum și un centru de vaccinare, la Cornișa, în patinoarul care acum nu mai funcționează. Dl prefect împreună cu ISU vor asigura partea logistică, iar noi ne vom ocupa de contractele privind personalul medical și cel auxiliar pentru acest centru de vaccinare care îmi doresc să funcționeze la fel ca în țară, cu rezultate foarte bune”,

Cosmin Andrei, primar Botoșani.

 

Toate drumurile duc la Cornișa 

 

După modelul de la Cluj se dorește ca și la Botoșani să fie deschisă o linie de drive-thru pentru imunizare direct din mașina personală. Iar cel mai generos loc pentru a se concretiza această intenție a autorităților este bineînțeles Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa.

 

Dan Nechifor și Monica Adăscăliței însoțiți de Decebal Murariu, șeful ISU Botoșani, dar și administratorul public al Primăriei, Mircea Magdalena, Sorin Curcă, șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU), reprezentanții Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement, s-au întâlnit la Cornișa pentru inspectarea locației.

 

 

În acest week-end se va organiza în primă fază maratonul de vaccinare la interior, în patinoar. Săptămâna viitoare, va începe și imunizarea din autoturisme.

 

„Week-endul următor, drive-thru la Cornișa. Și de principiu nu iese din mașină, se vaccinează, rămâne 15 minute în parcare sub supraveghere medicală și pleacă mai departe. Spațiul este destul de generos, ne permite din punctul meu de vedere, parcarea este destul de mare, câte 20 – 30 de mașini la 15 minute”,

Dan Nechifor, prefect

 

Se dorește ca pe fiecare centru să fie vaccinate în jur de 500 de persoane pe parcursul a trei zile, respectiv vineri, sâmbătă și duminică.

 

„Putem, fără programare, nu mai există condiționalitate, măcar 500 de persoane pe weekend să putem vaccina. Asta ne dorim. În spațiul din patinoar alte 500 de persoane. O să vedem în funcție de cum va merge în acest weekend pe maraton și ne organizăm pe drive-thru în weekendul următor”,

Monica Adăscăliței, director DSP

 

Botoșănenii care doresc să primească dozele de vaccin anti-covid, fără programare, se pot adresa centrelor de la Cornișa.

 

Se merge în principal pe...

 

„Pfizer în primul rând, asta este cea mai mare cerință a persoanelor și am văzut că pentru acest vaccin este adresabilitatea cea mai mare. Persoanele vin cu actul de identitate, doar atât, vom face acel triaj, se vor înregistra și apoi vor primi vaccinul”,

Monica Adăscăliței, director DSP

 

Județul Botoșani se află în coada clasamentului în campania națională de vaccinare. Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Imunizarea Împotriva SARS-CoV-2, a anunțat că Bucureștiul are cea mai mare rată de acoperire vaccinală din ţară, respectiv 31 la sută.

 

Iar cele mai mici procente sunt în Suceava (ultimul loc, cu 10%) și Botoșani (10,4%).

 

loading...
Vaccinare „drive thru” dorită și la Botoșani, în parcările hipermarketurilor: Ar fi un demers foarte bun
Cazuri puține la Botoșani în ultimele 24 de ore – SITUAȚIA de astăzi

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Se pregătește scoaterea la concurs a postului de director pe care de patru ani se perindă doar interimari: E loc pentru toată lumea
Ministerul Sănătății va scoate la concurs posturile vacante din Direcțiile de Sănătate Publică (DSP), unde ”am constatat că există un mare deficit de personal, mai ales de personal specializat”, a declarat ministrul Ioana Mihăilă, la Interviurile HotNews LIVE.
Cinci agenți de la ”Rutieră” ridicați de DNA revin în Poliție
O parte a polițiștilor de la Serviciul Rutier care au fost ridicați la mijlocul săptămânii de procurorii anticorupție își vor relua activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.
ȘASE ani de la tragedia care a lăsat doi copii orfani, amânări peste amânări la proces
Doi soți au murit într-un cumplit accident care a avut loc pe 6 iunie 2015 în „intersecția morții” de la Orășeni Deal. Au trecut exact șase ani și procesul încă este pe rolul Judecătoriei Botoșani.
Se termină mandatul directorului de la ”Apă”, nepotul unui primar PSD pregătit pentru post: 2 milioane de euro în joc
Cele patru luni de interimat ale lui Gabriel Cîrlan în fruntea companiei de apă și canalizare a județului se termină în prima decadă a acestei luni, iar informațiile privind înlocuirea sa au circulat chiar înaintea ședinței consiliului de administrație din luna mai.
”Privighetoare” la Poliția Rutieră? Cinci agenți ridicați de DNA s-au pensionat înaintea descinderii și a adoptării legii prin care polițiștii corupți nu mai primesc pensie de serviciu
”Facem precizarea că cinci dintre agenții față de care s-au luat măsurile preventive și-au încetat activitatea prin pensionare, in luna mai a.c.”. Acesta este finalul unui foarte scurt comunicat de presă pe care Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) l-a trimis joi dimineață, după descinderile efectuate de Direcția Națională Anticorupție la Serviciul Rutier.
Polițiști ieșiți ”mascați” din sediul de la ”Rutieră”: telefoane, înscrisuri de la etiloteste și hard disk-uri de la radar, ridicate de procurori - VIDEO & GALERIE FOTO
De la primele ore ale dimineții a fost o adevărată desfășurare de forțe la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului pentru Poliție Județean (IPJ). Au avut loc percheziții atât la sediul din Zona Industrială, cât și la locuințele mai multor polițiști.
Prefectul schimbă foaia: Directorii puși la treabă cu un raport „cheie”, posturile libere și reclamațiile împotriva funcționarilor se spun la toată lumea – DOCUMENT        
Directorii mai multor instituții deconcentrate de la Botoșani vor avea de făcut raportări trimestriale pentru Instituția Prefectului. Reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a pus la dispoziție și un model-cadru, dorința fiind să se pună accent pe eficiență și indicatori de performanță. Iar statisticile cu cifre mulțumitoare pe care șefii le scot în evidență ori de câte ori au ocazia să fie lăsate pe un plan secund.
CHESTIONAR: Copiii pandemiei răspund părinților, orașului și lumii întregi: Bucurați-vă de tot ce aveți, că nu ştiţi ce aduce ziua de mâine / Păcat că trebuie să plătești ca să intri la locul de joacă!
Pentru că viața în pandemie a lăsat urme nu doar în existența adulților, ci și în a celor mici, i-am provocat pe copiii din Botoșani să răspundă unui Chestionar, dar și să transmită mesaje către generațiile din viitor. Un arc peste timp, o punte a copilăriei pe care cei mici și-au însușit-o cu seriozitate și, pe alocuri, chiar cu maturitate.
Pe bani europeni: Guvernul face la Botoșani sistem de lansare al rachetelor care... rup norii
Județele Botoșani și Suceava vor dispune de un sistem de lansare al rachetelor antigrindină. Investiția va fi finanțată prin PNRR și a fost confirmată de ministrul Agriculturii prin intermediul unei corespondențe purtate cu vicepreședintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților.
Loading...
Director de bancă lăsat fără telefon în Piața Centrală! A cerut imagini de la Poliția Locală și a fost trimis la IPJ, camerele video din zonă sunt doar de decor
Întâmplarea a avut loc spre finele săptămânii trecute. Directorul unei instituții bancare a rămas fără telefonul mobil în zona parcării cunoscută drept „Comaliment”. Dincolo de funcția deținută de păgubit, rămân în această categorie și ceilalți botoșăneni furați sau înșelați în Piața Mare.
Apeluri peste apeluri pentru vaccinare, maratoane unul după altul, dar la Botoșani prefectul, șefa CJ și primarul NU s-au imunizat
Conferințe de presă, acțiuni maraton din mașină, din corturi, în fața Prefecturii sau cu intrare gratuită la muzeu. Apeluri la conștientizarea importanței vaccinului. Discursuri peste discursuri.
Luceafărul cu saxofon a plecat să cânte pentru îngeri, pe pământ au rămas prea puține cuvinte pentru a descrie durerea – VIDEO & GALERIE FOTO
”Astăzi s-a stins un luceafăr de pe cerul vieții noastre”. Acestea au fost cuvintele rostite de preotul Ionuț Apetrei la finalul slujbei de înmormântare care a avut loc marți la Biserica Sfântul Ilie din Dealu Mare, acel cartier-sat de la intrarea în Dorohoi dinspre Botoșani.
Primar trimis acasă de prefect, o liberală pregătită să-i ia locul
Primarul botoșănean care își pierde mandatul la opt luni de la alegerile locale stă să plece din Primărie.
Tragedie: Fiul patronilor de la Popas Cucorăni a decedat într-un accident rutier
Fiul administratorilor de la Popas Cucorăni a decedat duminică dimineață într-un cumplit accident rutier.
Loading...
CONCURS la Primărie pentru amenajarea unor sensuri giratorii, de la statui din paie la monumente inedite – GALERIE FOTO & VIDEO
Patru sensuri giratorii din municipiul Botoșani vor fi amenajate cu fonduri europene în baza unor idei venite de la cetățeni ai orașului, care au participat la un concurs în acest sens.
Podul de iubire între vii și morți! În alte părți la loc de cinste, la noi la voia întâmplării: Cimitirul ca o carte de istorie, Botoșani iar repetent, războiul cu natura pare pierdut – GALERIE FOTO
Se spune că există un tărâm al celor vii şi unul al celor morţi, iar podul care le uneşte este iubirea. Spune acestui pod cimitir sau loc de veci. Ar fi trebuit să  fie un muzeu în aer liber, dar seamănă deseori cu un tărâm uitat.
Penibili până la capăt! Candidații la șefia CAS Botoșani picați încă o dată la concursul național - DOCUMENT
O unitate de stat care gestionează unul dintre cele mai mari bugete la nivel național și ale cărei structuri din teritoriu poartă o responsabilitate la fel de mare. Ne referim la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), care are în teritoriu casele județene.
Aproape să obțină 2 milioane de euro pentru unitatea CJ-ului, Șoptică a răbufnit: Nu vorbim de lentoare la CJ, ci de o inconștiență totală / D-na președinte se uită doar după flori
Președintele PNL Botoșani a promis să se implice în alocarea a 10,4 milioane lei companiei de apă și canalizare și după cum Botoșăneanul v-a anunțat, Guvernul ar urma săptămâna aceasta să repartizeze suma solicitată.
Suporterul FC Botoșani, de la „Microbist de România”, școlit în America și Anglia: EXPERIENȚA din Maldive dar și traiul în Regat sau Statele Unite – GALERIE FOTO
Un show televizat în Insulele Maldive cu filmări subacvatice sau cu dronă, în slow-motion sau cu tot felul de faze amuzante din probele pregătite pentru concurenți. „Microbist de România” a debutat deja la Televiziunea Română, iar FC Botoșani a avut la rându-i un reprezentant.
Indienii au plecat de la multiplexul din Uvertura Mall
După aproape opt ani de la venirea în Botoșani și România, Cine Globe părăsește Uvertura Mall. Compania membră a grupului ”Cine Grand” s-a retras de la cel mai mare complex comercial din județ, după ce anterior a închis și cinematograful din centrul comercial Auchan Titan din București.
Și mie personal îmi este antipatic acest ,,om" - Eugen Țurcanu, dar merg la pariu cu oricare dintre voi, cei care ați postat comentarii că nu va păți nimic și nici nu va fi schimbat din funcție. S-au făcut zeci de plângeri la instituțiile statului, la fostul și actualul Primar, nimeni și nimic nu se poate atinge de acest specimen. Când faci pact cu diavolul ești protejat de oricine și orice!
6 mai 2021, 18:22
Tic tac eujeeen!!!auzi tic tac cordulica auzi tic tac mai ai loc de materiale la Stancesti???Hai ca va asteapta Vlăduț cu saloane ca pentru valoarea voastră!!Hai curaj
6 mai 2021, 17:54
Na Eujene, doar din comentarii poți să-ți dai seama cât ești de iubit, nu mai vorbim de angajații din dspsa care așteptă ziua care nu vei mai fi directorul lor. Le-au ajuns ,,cuțitul la os' și nu te mai suportă nici ca ființă. O demisie ar fi onorabilă plus scuze publice tuturor oamenilor care i-ai umilit și batjocorit.
6 mai 2021, 17:50
Turcanu este bufonul orasului care statea cu biroul in fata primariei. Daca asta ar candida singur nu-l voteaza nici familia. Excesele paranoice si cutia craniana prea ingusta pentru oasele craniene care ii cresc incontinuu, plus sabiile si pumnii luati in cap la antrenamente fac din el un produs bun pentru studiile de caz de la facultatea de pshihologie.
6 mai 2021, 15:33
ADEVARUL CA FLUTUR A PIERDUT ALEGERILE DATORITA LUI TURCANU! TOATA PRIMARIA A VOTAT IMPOTRIVA LUI DIN MAI MULTE MOTIVE>1 faptul ca turcanu se lauda ca va fi noul viceprimar si va da afara pe toata lumea.2 turcanu si-a angajat amanta la Urbanism fara concurs , fara nici o jena si se mai lauda prin oras,3 in campania electorala turcanu facea chefuri la Cornisa unde l duiscuta pe Flutur ca nu si face campanie electorala si numai el munceste,4 campaniile denigratoare la adresa salariatilor din toate unitatile din primarie au scarbit oamenii.
6 mai 2021, 15:31
Din păcate PNL a trebuit sa l accepte pe listele făcute de flutur si pe turcanu. Doua cadavre politice de care se ferește toată lumea. Dacă viceprimarul Toma ar fi avut coloana politica lucrurile erau demult tranșate. Din păcate așteptăm ca instituții abilitate din justiție sa ne scape de astfel de infractori.
6 mai 2021, 11:32
Poate organele abilitate se sesizează cum au fost angajați la DSPSA pe posturi de conducere oameni fără studii superioare, fără diplome eliberate de vreo instituție de învățământ . Poate cineva îl întreabă pe turcanu care a întrat pe o lista în consiliul local și este cel mai slab pregatit cum a întrat pe postul de director la aceasta instituție. Când a dat concurs ? Niciodata. Adus de un fost viceprimar in primarie direct de la cantita unde era ajutor de ospătar.
6 mai 2021, 08:54
Noroc cu vaccinurile ca da viata acesteui mastodont care nu are un management productiv deloc.
6 mai 2021, 08:13
Domnule prefect o injecție pentru calmarea lui turcanu nu aveți? Saracul ! De la un timp după ce a văzut ursi si veverițe la Cornișa bate angajații. Poate ar trebui si el imunizat fiindcă ne temem sa bu ne muste!
6 mai 2021, 08:11
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
”Sunt mereu în cartiere, am dovedit acest lucru prin comunicările pe care le-am făcut, am audiențe aici la Primărie, primesc pe toată lumea, sunt mult mai deschis decât au fost cred, primarii din celelalte mandate tocmai pentru a ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9188 lei
USD
Dolarul SUA
4.0604 lei
CHF
Francul elveţian
4.5162 lei
GBP
Lira sterlină
5.7235 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7034 lei
XAU
Gramul de aur
242.7733 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2287 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4097 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1337 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3408 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1937 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6615 lei
Vremea
astăzi
Botosani
14.6 o C
Dorohoi
13.9 o C
Bucecea
14.0 o C
Darabani
13.5 o C
Saveni
14.5 o C
Ştefăneşti
20.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.