Știrea zilei
Afacerist la 20 de ani! Şir de insolvenţe şi datorii de 6 milioane de lei pentru un tânăr botoşănean

La o vârstă la care mulţi alţii încă mai sunt ocupaţi cu facultatea şi cu masterul, un botoşănean îşi dedică o parte din timp… insolvenţelor. La numai 26 de ani are deja un palmares deloc de invidiat.

4 milioane datorii pe o firmă


Adrian Puiu s-a născut în Botoşani şi figurează cu domiciliul în satul Cercu din comuna Bârnova, judeţul Iaşi. Anul trecut a bifat două insolvenţe, ambele în judeţul Botoşani: Agroland Chim SRL Ripiceni şi Zar-Stop-Sem SRL Ionăşeni.
Prima firmă a intrat sub incidenţa Legii 85/2014 pe 26 ianuarie 2016, la cererea creditorului KWS Seminţe SRL Bucureşti. Tabelul definitiv al creanţelor arată că firma la care Adrian Puiu este asociat majoritar  (şi administrator până la insolvenţă) are datorii totale de 4 milioane de lei.
Deşi s-a aprobat un plan de reorganizare, creditorul garantat Banca Transilvania, care deţine o creanţă de numai 10.675 lei, nu a fost de acord, iar Curtea de Apel Suceava a respins cererea de confirmare a planului de reorganizare depus de debitoarea Agroland Chim SRL şi, altfel spus, debitoarea va intra în faliment.

Încă 2 milioane de la alta


La Zar-Stop-Sem SRL Ionăşeni, botoşăneanul Adrian Puiu deţine 50% din capitalul social şi a fost administrator. Firma a intrat în insolvenţă pe 2 septembrie 2016, la cererea creditorilor Prutul SA Galaţi şi Redoxim SRL Ghiroda şi a trecut la faliment prin procedură simplificată în luna următoare.
Tabel definitiv consolidat rectificat al creanţelor indică o masă credală mai mică decât la firma anterioară, dar totuşi destul de consistentă, de 2,1 milioane de lei.

Afacerist la 20 de ani


În ianuarie 2011, când nici nu împlinise 20 de ani, Adrian Puiu şi-a făcut firmă de construcţii, ADR Commerce & Building SRL Iaşi. Cu doar doi angajaţi, respectiv unul singur, a raportat pentru 2015 şi 2016 cifre de afaceri de 1,88 milioane lei, respectiv 2,42 milioane lei.
Firma la care Puiu este unic asociat şi administrator a acumulat datorii gârlă, nivelul acestora fiind de 3,17 milioane lei la finalul anului trecut. CEC Bank s-a prins încă din octombrie 2016 că “a luat-o” şi a solicitat deschiderea insolvenţei, dar cererea a fost admisă abia pe 25 mai 2017.

O firmă a devenit inactivă


Chiar dacă are o firmă în faliment, una în aşteptarea trecerii la faliment şi una oficial doar în insolvenţă, Adrian Puiu mai are la dispoziţie două societăţi prin care să-şi continue activitatea. Una din firmele în funcţiune este Zar-Stop-Land SRL Ionăşeni, care nu a mai depus bilanţ din 2014 şi a fost declarată inactivă de către ANAF în septembrie 2016, dar poate fi reactivată.

La o alta Lukoil a obţinut executarea silită


Singura firmă aparent în regulă este Milen Resort SRL Breazu, înfiinţată în martie 2012 de Elena Puiu (50 de ani), dar avându-l ca unic administrator pe Adrian Puiu. În aprilie 2016 a avut loc o majorare de capital social, o schimbare a obiectului principal de activitate (în “cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase”) şi a fost deschis un punct de lucru în localitatea Ripiceni din judeţul Botoşani.
La ora actuală, firma este deţinută de Iacob Negruşer (26 de ani, domiciliat în Cajvana – Suceava) – 90,9% şi Elena Puiu – 9,1%, iar ca administratori figurează Iacob Negruşer şi Adrian Puiu.


Pe 15 martie 2017, creditorul Lukoil România SRL a obţinut încuviinţarea executării silite în Dosarul nr.6694/245/2017 de la Judecătoria Iaşi, împotriva debitorilor Milan Resort SRL şi Adrian Puiu.

 

loading...
Țepar de meserie: O firmă din Botoșani păcălită de un bărbat cu mușchi
”Țeapa Pampers” ajunge și la noi: O botoșăneancă în vizorul Poliției pentru o ditamai țeapa – VIDEO


Mai multe citiţi pe Supervizor.ro  


FOTO: Business Insider

 

DESCARCĂ APLICAŢIA BOTOŞĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google play download from apple store
Surpriza de 6 milioane vine cu… ascensorul: Doi fraţi din Flămânzi cu afaceri în… lifturi au ajuns să aibă cea mai profitabilă firmă botoşăneană din construcţii

Topul Judeţean al Firmelor lansat în ultima parte a anului trecut de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Botoşani cuprinde o surpriză de proporţii. Cea mai profitabilă companie din construcţii şi domeniile înrudite este din Flămânzi.

EXCLUSIV: Mărturisirea în lacrimi a tinerei care și-a aruncat bebelușul în canal: Aș vrea să dau timpul înapoi

Cu doar câteva ore înainte de a fi condamnată, tânăra de 21 de ani care și-a aruncat pruncul la poligonul ACR la doar patru zile de la naștere s-a aflat marți în fața instanței de la Tribunalul Botoșani.

Polițist lovit de o femeie din Centrul Vechi – VIDEO & FOTOGALERIE

Încă un incident, din seria celor numeroase care parcă nu se mai termină, s-a petrecut în Centrul Istoric al municipiului Botoșani, în preajma Crăciunului. Și din nou se demonstrează că în zona considerată de cei de la Poliție ca fiind una cu grad de infracționalitate scăzut, se sună la 112 și de câte trei ori pe săptămână.

Polițistul local de la Botoșani care trăiește în două lumi, unite însă de oameni, totul a început în urmă cu 44 de ani – GALERIE FOTO

Odată intrați în sediul Primăriei, oaspeții care vizitează Botoșaniul se opresc puțin pentru a-și bucura ochii și sufletele de culorile calde din tablourile expuse pe pereții instituției și care sunt poate un rând din cartea de vizită a municipiului reședință de județ.

Asalt la mall, imagini unicat: parcarea s-a blocat, film fără bilete, peste 13.000 de oameni înăuntru - FOTOGALERIE

Sărbătorile de iarnă au adus noi recorduri de asistență la cel mai mare complex comercial din Botoșani. Imagini unicat au putut fi văzute în zilele de după Crăciun și Anul Nou.

Drogurile și drogații pun stăpânire pe Botoșani, orașul terorizat de rețelele care vând moarte

Un drum în capitală în urmă cu mai mulți ani de zile însemna și o undă de șoc la vederea persoanelor care se aflau sub influența unor substanțe psihoactive și despre care la Botoșani nu se punea problema să existe. Astfel de cazuri erau văzute mai ales la televizor.

Furtul sfârșitului de an: O celebră pensiune a rămas fără armăsarul care încânta turiștii - Parcă avea aripi și a zburat

Pe lângă o mulțime de vitezomani, oameni care au comercializat fără drept petarde și pocnitori și bețivi la volan, sărbătorile de iarnă au adus la Botoșani și un furt pe care nu îl întâlnești chiar în fiecare zi.

A semnat! Peste 3 milioane de euro pentru furnizarea unei ape “mai pură decât apa plată” - DOCUMENT

Primarul unei comune din județul Botoșani a semnat la Bucureşti contractul de finanţare pentru realizarea obiectivului de investiţii “Extindere, reabilitare şi modernizare a sistemului de alimentare cu apă”.

Am trăit-o și pe asta: Vedeta revelionului a plecat în timpul concertului să vorbească la telefon și să tragă o țigară - VIDEO & GALERIE FOTO

Peripețiile la revelionul organizat de Primăria Botoșani au început înainte de pana de curent din timpul recitalului susținut de Ami. Show-ul nopții dintre ani l-a început Fly Project, care și-a terminat reprezentația într-un mod cel puțin ciudat.

loading...
5.000 de oameni la revelionul în stradă, de la dansuri senzuale la o... capră, de la beznă la un grandios foc de artificii - VIDEO & GALERIE FOTO

Început timid, cu doar vreo sută de oameni, și trecut printr-o pană stânjenitoare de curent, revelionul în stradă organizat de Primăria Botoșani a plusat pe parcurs și a terminat ”en-fanfare” cu un grandios foc de artificii și cu mii de oameni exaltați de reprezentația lui Matteo.  

Un chef din Botoșani invitat la o televiziune națională, a gătit și pentru un ministru – CE recomandă pentru masa de Revelion – FOTO&VIDEO

Botoșani nu este recunoscut numai datorită personalităților care reprezintă acest județ sau a fetelor frumoase. Și în domeniul culinar, numeroși botoșăneni cu statut de chef, scot capul în țară și peste hotare și o fac cu cinste.

Botoșănenii l-au trimis în Parlamentul European, euro-Țurcanu moare de grija celor de la… Neamț – FOTOGALERIE 

În urmă cu mai bine de trei ani de zile, de la vârful politic al PNL mesajul transmis botoșănenilor era unul promițător: Botoșaniul avea să fie reprezentat pentru prima dată în Parlamentul European. 

Prima mare lovitură din ultimii 5 ani - Aproape 7 milioane de euro obținuți la municipiu, orașul se schimbă la față cu investiții de amploare

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a făcut publice joi rezultatele preliminare ale evaluării și selecției Strategiilor de Dezvoltare Locală (SDL) propuse spre finanțare în cadrul mecanismului Dezvoltare Locală Plasată sub Responsabilitatea Comunității (DLRC).

Lovitură de proporții, toate instituțiile au INTERZIS la plăți prin trezorerie până în 2018 printr-un ordin adoptat pe vremea ”sarmalelor pentru Crăciun”

Administrația publică locală, dar nu numai, suferă un șoc financiar de proporții pe final de an. Zeci de instituții botoșănene nu își mai pot folosi banii pe care îi au în conturi, iar fonduri importante se vor întoarce la bugetul de stat.

loading...
Doi grei din construcțiile de drumuri țin de un an o Primărie cu peste 5 milioane de lei în conturi pentru un drum și un pod - FOTOGALERIE

Unii nu au bani pentru investiții, alții nu au nici măcar proiecte, iar alții nu au reușit încă să întocmească studii de fezabilitate. Se poate însă și invers.

PRIMUL Crăciun fără mâncare de la UE pentru familiile sărace de la Botoșani – VESTEA din 2018

Nefiind an electoral, 2017 își ia rămas bun de la Botoșani și botoșăneni fără deja tradiționala împărțeală a produselor alimentare acordate cu generozitate de Uniunea Europeană.

Primarul Cătălin Flutur și-a cumpărat hibrid de 20.000 de euro – FOTOGALERIE

Achiziție făcută la Primăria municipiului Botoșani care se ridică la aproximativ 20.000 de euro cu tot cu TVA.

Vine, Vine... KFC și la Botoșani! Lucrările au intrat în linie dreaptă - FOTOGALERIE

Investiția în primul KFC de la Botoșani se apropie de finalizare. Restaurantul care va funcționa în galeriile comerciale din vecinătatea Kaufland are deja siglă și o replică a colonelului Sanders, fondatorul Kentucky Fried Chicken.

Șmecheria uluitoare prin care un botoșănean și-a tras loc de parcare lângă trecerea de pietoni: A folosit un truc pentru a găsi tot timpul acel loc liber - GALERIE FOTO

Când e vorba de înșelat statul și vecinii, inventivitatea unor botoșăneni nu cunoaște limite. Mai ales când respectivii sunt și conducători auto.

vivacredit.ro
Iris și Felicia Filip au aprins Casa Sindicatelor, de la Beethoven la zurgălăi și ”Strada ta” - VIDEO & GALERIE FOTO

Poate cel mai așteptat concert al anului, la care biletele s-au vândut tocmai din luna octombrie, a avut loc joi seară la Casa de Cultură a Sindicatelor într-o atmosferă de excepție.

iarena.ro
loading...
loading...
Sondaj
Se califică FC Botoșani în play-off?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„A fost un simulacru de gală și nu vorbesc în numele subprefectului Daniela Lozneanu, ci în numele omului Daniela Lozneanu, care a participat la o activitate și care spera să se transpună într-o altă lume, a metaforei. Am fost ...
astratex.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6573 lei
USD
Dolarul SUA
3.8067 lei
CHF
Francul elveţian
3.9531 lei
GBP
Lira sterlină
5.2524 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4395 lei
XAU
Gramul de aur
163.7883 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2245 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.5068 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0379 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0601 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1830 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6253 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1 o C
Dorohoi
-1 o C
Bucecea
-1 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-1 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.