Știrea zilei
Alegeri la Drăguşeni cu desant PSD-ist, interlopi, UDMR-ist fără miştocăreală şi turism electoral – VIDEO & GALERIE FOTO
Drăguşeni a fost duminică cea mai importantă localitate a judeţului, însă nu pentru toată lumea, ci doar pentru mediul politic. Alegerile anticipate pentru funcţia de primar au remobilizat partidele la mai puţin de două luni de la alegerile parlamentare. Candidatul USL, Eugen Nechita, care a preluat şi prerogativele de primar după decesul PDL-istului Neculai Cucu, a obţinut o victorie fără emoţii, adunând 62% din sufragii, faţă de numai 24% cât a avut Nelu Chiaburu de la PDL.
alegeri Draguseni judetul Botosani 2

Asalt PSD-ist de la Botoşani

Izbânda categorică nu ar fi fost posibilă fără sprijinul social-democraţilor de la Botoşani. Ieri seară, cu aproximativ trei ore înainte de închiderea urnelor, o mulţime de PSD-işti se aflau la Primăria Drăguşeni. Primaria Draguseni 2 Consilierii judeţeni Răzvan Rotaru şi Sergiu Marian, directorul Casei de Asigurări de Sănătate, Costel Lupaşcu, consiliera senatorială Dana Lozneanu, fostul trezorier Vasile Hălăşanu se aflau într-un birou de la parterul instituţiei, faţă în faţă cu cel în care îşi desfăşura activitatea Biroul Electoral. „Ce caută oamenii ăştia în Primărie? Păi nu ştiu, dacă este un director de la APIA, de la Mediu, nu are voie să intre într-o instituţie publică? Sunt prieteni, sunt colegi de partid, au venit să mă sprijine. Ce caută în Primărie? Este o instituţie publică”, a explicat Eugen Nechita, la acea oră doar viceprimar cu atribuţii de primar la Drăguşeni. Parcarea de afară era plină la rândul ei de maşini, nelipsind nici o limuzină Audi sau un autovehicul de teren.

Candidatul PDL a acuzat cărăuşia electorală

Nelu Chiaburu, principalul contracandidat al USL-istului, se afla la numai vreo sută de metri de Primăria Drăguşeni, la secţia de votare de la şcoala din centrul comunei. Era însoţit de aproximativ zece adepţi şi spera într-o surpriză. Nelu Chiaburu candidat PDL la Primaria Draguseni 2 Pretendentul PDL la funcţia de primar n-a depus nici o sesizare la Biroul Electoral, însă reclama turismul electoral pe care l-ar fi efectuat cei de la putere. Responsabil ar fi fost primarul de Vlăsineşti, Lucian Trufin, vicepreşedinte PSD Botoşani, care ar fi coordonat o reţea de vreo zece autoturisme prin care erau transportaţi sătenii la urne. „A fost o cărăuşie a reprezentanţilor USL încă de dimineaţă, maşini cu ajutorul d-lui primar de la Vlăsineşti, au fost câteva maşini şi au cărat oamenii la votare, ceea ce din punctul meu de vedere e foarte urât. Deşi, au voie să facă aşa ceva. Autoturisme mici, peste 10 maşini. La unele le-am luat numărul de înmatriculare, le-am notat, o să vedem de facem mai departe şi dacă le reclamăm sau nu”, declara Nelu Chiaburu. Totul ar fi durat de la 8 până spre amiază, operaţiunea încetând după ce a sesizat poliţiştii.

Aspirantul USL n-a auzit de aşa ceva

Noul primar, pe atunci doar candidat, a negat însă efectuarea de transport electoral.Eugen Nechita primar nou de Draguseni 2  „Eu nu cunosc aşa ceva. 10 autoturisme? Nu, chiar nu ştiu. Probabil are rude pe aici (n.r. primarul de Vlăsineşti), ştiu eu? Altceva. Eu nu am nimic de reclamat. Ei nu au cărat oameni cu maşinile? PDL-ul? PP-DD - ul nu a cărat oameni cu maşinile? Dacă stăteau în faţa secţiei de votare şi spuneau: Votaţi poziţia trei, votaţi poziţia cutare, ce să le spunem? Mă duc eu? I-am spus la preşedintele de secţie să ia măsuri, a luat măsuri, eu nu am să stau să îl păzesc pe el?” a răspuns Eugen Nechita. Mai în glumă, mai în serios, acesta a precizat şi că democrat-liberalii ar fi vrut şi ei să care lumea la vot, dar… nu aveau pe cine.

UDMR a avut un candidat ofticat pe interlopi

Cel mai detaşat privea bătălia electorală candidatul UDMR la Primăria Drăguşeni. Nu-i spune nici Fekete, nici Laszlo, nici Attila, cu, simplu, Gheorghe David. Gheorghe David candidat UDMR la Primaria Draguseni Şi acesta se afla la instituţiei cu vreo trei ore înainte de închiderea urnelor, recunoscând că nu are vreo legătură „de sânge” cu etnia maghiară. A candidat însă mai mult ofticat pe afacerile imobiliare din comună şi pe… interlopi. „Problema este în felul următor că am o motivaţie politică, maghiarii sunt oameni. Oameni de oameni faţă de noi românii, aşa consider eu deoarece cel puţin jumătate din suprafaţa comunei Drăguşeni din terenul arabil, este vândut către austrieci, nu este nici o problemă din chestia asta. Dar interlopii comunei, interlopii au luat câte 2.000 de euro şi la om le-a dat 1.000. Şi pot să probez cu acte chestia asta”, a afirmat Gheorghe David, care a precizat că, „sunt interlopi, a-haaa… nu este o miştocăreală, tot ce vă spun este real şi pot proba”. UDMR-istul a reuşit să adune 11 voturi în comună, mai mult chiar şi faţă de candidatul PRM.

„Sunt pe buletinul meu atâtea ştampile prin care am votat numai bine”

La cea mai mare secţie de votare din comună, cea de la şcoala din satul Drăguşeni, era pustiu pe la ora 18:00. Doar un singur votant venise să îşi exercite dreptul constituţional. Marcel Damian votant la alegerile pentru Primaria Draguseni  Deşi dezamăgit rău de ceea ce se întâmplă în administraţia comunei, a rămas un votant fidel, cartea de identitate plină cu ştampile autocolante dovedind că este un cetăţean tare responsabil când e vorba de alegeri. „Am votat pentru mai bine. Sunt pe buletinul meu atâtea ştampile prin care am votat numai bine, numai bine. Schimbări nu prea au fost, să nu supărăm pe nimeni, dar noi suntem interesaţi să votăm pentru schimbare, aştept schimbarea. Pentru bătrâni cel puţin o policlinică aş vrea şi pentru tineri un atelier ceva, meşteşugăresc cum era înainte cooperativa meşteşugărească, sunt mulţi meseriaşi care pleacă în Italia, Spania”, a spus Marcel Damian un sătean de 62 de ani din Drăguşeni.
La vreo jumătate de oră de la închiderea urnelor lucrurile cam erau clare la Primăria Drăguşeni, voturile numărate în prima secţie, cea de la Sărata, conturând o victorie categorică a candidatului USL.
VEZI REZULTATELE FINALE:
Nechita - USL, victorie aproape “la triplu” în scrutinul din Drăguşeni - REZULTATE FINALE
[[galerie-foto]]

CITEŞTE ŞI:
 USL câştigă zdrobitor alegerile de la Drăguşeni

Șefii de la Apă au vrut să-și majoreze indemnizațiile în plină pandemie
În ședința ordinară de Consiliu Județean aferentă lunii iunie 2020 a fost dezbătută și o solicitare din partea administratorilor de la compania de apă și canalizare pentru majorarea indemnizației.
Fiul fostului fotbalist Ionuț Matei diagnosticat cu o boală grea! Familia are nevoie de ajutorul NOSTRU pentru ca Nicholas să se facă bine – FOTOGALERIE
Georgiana și Ionuț Matei au devenit părinți în decembrie 2016, când familia lor s-a completat prin venirea pe lume a lui Nicholas, un băiețel frumos de aproape 4 kilograme care s-a născut în zi de mare sărbătoare creștină: Sfântul Nicolae. Părinții, stabiliți în Anglia de aproape 6 ani de zile, i-au dat numele Sfântului, însă în concordanță cu țara în care s-a născut.
Spitalizare de 25.000 de euro pentru un botoșănean cu COVID, internat la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani
Aproape 600 de botoșăneni au fost tratați la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani după ce au fost infectați cu virusul SARS-C0V-2. Acești pacienți au fost internați pe secțiile celei mai mari unități medicale a județului și au fost externați după vindecare.
Urban Serv obligată de instanță să îi plătească lui Nicuță despăgubiri de aproape un sfert de miliard de lei vechi
La doi ani după ce a fost destituit din funcția de administrator al societății de salubrizare a orașului, Cezar Nicuță a obținut la Tribunalul Botoșani plata unei sume destul de consistente.
Mihai Țurcanu pus pe lista de așteptare pentru postul Minodorei Vasiliu! Altcineva așteaptă ordinul
Una dintre cele mai disputate funcții de conducere din instituțiile publice de la Botoșani este deocamdată pusă la păstrare.
Școli cu blazon din județul Botoșani! Notele mici ale elevilor de sub numele mari ale personalităților: Pentru mine, asta înseamnă genocid. Pentru că eliminăm 40% din populația țării
Un adevărat genocid. Astfel caracteriza un academician situația în care se află școala în care învață copiii satelor. Iar la Botoșani notele obținute de elevi la Evaluarea Națională fac parte din acest tablou trist al societății românești. Un tablou în care, fără să exagerăm, se întrevede viitorul nostru ca popor.
TREI primari PSD scoși din ATOP pentru incompatibilitate și puși să dea înapoi banii pentru ședințe - DOCUMENT
Un raport al Curții de Conturi întocmit în 2020, pentru anul financiar trecut, a lăsat incompletă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), o structură finanțată de Consiliul Județean care are ca scop general luarea de măsuri pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.
Alt botoșănean mort după sedare: Mi-l îngropi dezbrăcat, ca pe un nu știu cum, în pielea goală, într-un sac? Spitalul: Halucinații, depresie, delir la pacienți
„Asta este povestea noastră…(plânge în hohote n.r.), nu a vrut să meargă, mi-a spus: eu dacă merg în spital, iau COVID. Și așa a fost, așa a fost… Nu știu ce să zic. El a fost candidatul ideal. Avea glicemie mai mare, avea tensiune, era supraponderal. Dar nu a avut nici un simptom de COVID de acasă, din astea trâmbițate” – Mihaela Pietrariu, soția unui botoșănean mort la Spitalul Județean.
Alt gagiu, care de data asta a OMORÂT un om! Un șofer de 23 de ani și-a abandonat victima în șanț și a plecat acasă – GALERIE FOTO&VIDEO
Ziua de duminică a însemnat pentru polițiștii botoșăneni una de luptă continuă. Un accident mortal cu fugă a pus toate echipajele în alertă pentru găsirea făptuitorului. În mai puțin de 12 ore, cadrele Inspectoratului de Poliție Județean l-au identificat în județul vecin. Acasă.
inpuff.ro
Loading...
Profesoara condamnată la închisoare cu suspendare pentru banii unei fetițe cu handicap vrea gradație de merit: Nu e moral, și noi suntem conștienți
Situație revoltătoare înregistrată la Botoșani. Un fost inspector școlar, actualmente profesor la o unitate de învățământ din municipiu, condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, a depus dosar pentru gradație de merit, o distincție acordată cadrelor didactice cu performanțe deosebite în pregătirea elevilor.
Cu experiență de peste 20 de ani: CINE este noul subprefect al Botoșaniului: Este o funcție cu responsabilitate foarte mare
Începând cu data de vineri, 12 iunie 2020, printr-o Hotărâre de Guvern, Botoșaniul are doi subprefecți. Învestirea celui de-al doilea, în persoana Laurei Cronț, a avut loc într-un cadru restrâns, sâmbătă, 14 iunie. Un nume nou, de altfel, printre persoanele cu funcții de conducere de la Botoșani.
BĂTĂLIE incredibilă pe postul Minodorei Vasiliu de la DSVSA, listă lungă cu oameni care îi vor biroul
Postul eliberat de Minodora Vasiliu la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) face cu ochiul multor aspiranți care au obosit să se tot afle pe lista de așteptare ce a rămas neatinsă mai bine de un deceniu.
Pacienți SEDAȚI și cu telefoanele închise de personalul medical! Au murit în saloane, familiile acuză, tăcere din partea spitalului
Finalul săptămânii trecute a fost marcat la Botoșani de cea mai lungă listă cu oameni morți din cauza virusului SARS-COV-2. Cinci decese într-o singură zi, trei femei și doi bărbați. Toți se aflau pe secția ATI a Spitalului Județean Mavromati.
Uvertura Mall s-a redeschis cu restricții și mari reduceri: restaurante fără food-court, terasă renovată și o mulțime de afișe – GALERIE FOTO
Noua etapă de relaxare intrată luni, 15 iunie 2020, în vigoare include și redeschiderea marilor centre comerciale. Astfel, începând de ieri dimineață, după aproape trei luni, și-a reluat programul și Uvertura Mall.
Loading...
Botoșănenii s-au săturat să stea în casă și pleacă în vacanțe: Litoralul, la mare căutare - CUM sunt prețurile
După luni bune în care botoșănenii și românii în general au fost nevoiți să stea în case, odată cu relaxarea măsurilor, unii dintre ei au început să plece în concedii. Sau măcar să și le planifice, semn că pandemia nu-i mai sperie.
Scandal politic la Botoșani pentru un viceprimar cu fundu-n două bărci! Țurcanu acuză prefectul de simpatii liberale
Încep să se încingă spiritele printre politicienii de la Botoșani, mai ales în prag de alegeri locale când au loc practic cele mai multe conflicte din toți anii de administrație locală. Viceprimarul de la Dângeni, care s-a pozat alături de familia ALDE, a fost exclus din PNL și nu poate ataca decizia în instanță. De aici a pornit un tăvălug de acuzații.
Președinte de partid la 35 de ani! Botoșaniul are un nou lider politic: Fondurile sunt puține, nu prea avem ce împărți
Cea mai... verde formațiune politică din România are un nou lider la Botoșani. Începând cu data de 20 martie, filiala județeană a Partidului Ecologist Român este condusă de Adrian Lupu.
Vă linșez!!! Amendă uriașă pentru un post TV central după amenințări fără precedent la adresa primăriței de la Ipotești
Postul B1 a fost amendat cu 20.000 de lei de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) după o ieșire verbală violentă a unui realizator la adresa primarului comunei Mihai Eminescu.
Botoșaniul, în fruntea unui top dureros: Oamenii care au salvat oameni până au… murit!
După luni bune în care COVID-ul a pus stăpânire pe întreaga țară, Botoșaniul este în fruntea unor clasamente dureroase. Dacă în celelalte articole din Botoșăneanul ne-am referit la numărul de cazuri și de decese, astăzi este despre ei, eroii, care au murit pe frontul de luptă cu noul coronavirus.
Premieră politică în sănătate: Edilul de la PSD numește manager de spital un consilier de la PNL cu care s-a bătut în campanie
După mai bine de o săptămână, interval în care unitatea medicală a avut conducere provizorie în urma demisiei medicului ce îndeplinea această prerogativă, s-a luat o decizie în privința următorului director.
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 „Recunosc că am spus și eram foarte hotărât să nu mai revin niciodată în politică, dar având în vedere că am avut timp în 2015 – 2019, spre sfârșit, vă dați seama că sunt un număr de ani. Am stat și am urm ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.8418 lei
USD
Dolarul SUA
4.2893 lei
CHF
Francul elveţian
4.5555 lei
GBP
Lira sterlină
5.4092 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0161 lei
XAU
Gramul de aur
249.1146 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2488 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3699 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9826 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1531 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1813 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6500 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.