Știrea zilei
Alegeri la Drăguşeni cu desant PSD-ist, interlopi, UDMR-ist fără miştocăreală şi turism electoral – VIDEO & GALERIE FOTO
Drăguşeni a fost duminică cea mai importantă localitate a judeţului, însă nu pentru toată lumea, ci doar pentru mediul politic. Alegerile anticipate pentru funcţia de primar au remobilizat partidele la mai puţin de două luni de la alegerile parlamentare. Candidatul USL, Eugen Nechita, care a preluat şi prerogativele de primar după decesul PDL-istului Neculai Cucu, a obţinut o victorie fără emoţii, adunând 62% din sufragii, faţă de numai 24% cât a avut Nelu Chiaburu de la PDL.
alegeri Draguseni judetul Botosani 2

Asalt PSD-ist de la Botoşani

Izbânda categorică nu ar fi fost posibilă fără sprijinul social-democraţilor de la Botoşani. Ieri seară, cu aproximativ trei ore înainte de închiderea urnelor, o mulţime de PSD-işti se aflau la Primăria Drăguşeni. Primaria Draguseni 2 Consilierii judeţeni Răzvan Rotaru şi Sergiu Marian, directorul Casei de Asigurări de Sănătate, Costel Lupaşcu, consiliera senatorială Dana Lozneanu, fostul trezorier Vasile Hălăşanu se aflau într-un birou de la parterul instituţiei, faţă în faţă cu cel în care îşi desfăşura activitatea Biroul Electoral. „Ce caută oamenii ăştia în Primărie? Păi nu ştiu, dacă este un director de la APIA, de la Mediu, nu are voie să intre într-o instituţie publică? Sunt prieteni, sunt colegi de partid, au venit să mă sprijine. Ce caută în Primărie? Este o instituţie publică”, a explicat Eugen Nechita, la acea oră doar viceprimar cu atribuţii de primar la Drăguşeni. Parcarea de afară era plină la rândul ei de maşini, nelipsind nici o limuzină Audi sau un autovehicul de teren.

Candidatul PDL a acuzat cărăuşia electorală

Nelu Chiaburu, principalul contracandidat al USL-istului, se afla la numai vreo sută de metri de Primăria Drăguşeni, la secţia de votare de la şcoala din centrul comunei. Era însoţit de aproximativ zece adepţi şi spera într-o surpriză. Nelu Chiaburu candidat PDL la Primaria Draguseni 2 Pretendentul PDL la funcţia de primar n-a depus nici o sesizare la Biroul Electoral, însă reclama turismul electoral pe care l-ar fi efectuat cei de la putere. Responsabil ar fi fost primarul de Vlăsineşti, Lucian Trufin, vicepreşedinte PSD Botoşani, care ar fi coordonat o reţea de vreo zece autoturisme prin care erau transportaţi sătenii la urne. „A fost o cărăuşie a reprezentanţilor USL încă de dimineaţă, maşini cu ajutorul d-lui primar de la Vlăsineşti, au fost câteva maşini şi au cărat oamenii la votare, ceea ce din punctul meu de vedere e foarte urât. Deşi, au voie să facă aşa ceva. Autoturisme mici, peste 10 maşini. La unele le-am luat numărul de înmatriculare, le-am notat, o să vedem de facem mai departe şi dacă le reclamăm sau nu”, declara Nelu Chiaburu. Totul ar fi durat de la 8 până spre amiază, operaţiunea încetând după ce a sesizat poliţiştii.

Aspirantul USL n-a auzit de aşa ceva

Noul primar, pe atunci doar candidat, a negat însă efectuarea de transport electoral.Eugen Nechita primar nou de Draguseni 2  „Eu nu cunosc aşa ceva. 10 autoturisme? Nu, chiar nu ştiu. Probabil are rude pe aici (n.r. primarul de Vlăsineşti), ştiu eu? Altceva. Eu nu am nimic de reclamat. Ei nu au cărat oameni cu maşinile? PDL-ul? PP-DD - ul nu a cărat oameni cu maşinile? Dacă stăteau în faţa secţiei de votare şi spuneau: Votaţi poziţia trei, votaţi poziţia cutare, ce să le spunem? Mă duc eu? I-am spus la preşedintele de secţie să ia măsuri, a luat măsuri, eu nu am să stau să îl păzesc pe el?” a răspuns Eugen Nechita. Mai în glumă, mai în serios, acesta a precizat şi că democrat-liberalii ar fi vrut şi ei să care lumea la vot, dar… nu aveau pe cine.

UDMR a avut un candidat ofticat pe interlopi

Cel mai detaşat privea bătălia electorală candidatul UDMR la Primăria Drăguşeni. Nu-i spune nici Fekete, nici Laszlo, nici Attila, cu, simplu, Gheorghe David. Gheorghe David candidat UDMR la Primaria Draguseni Şi acesta se afla la instituţiei cu vreo trei ore înainte de închiderea urnelor, recunoscând că nu are vreo legătură „de sânge” cu etnia maghiară. A candidat însă mai mult ofticat pe afacerile imobiliare din comună şi pe… interlopi. „Problema este în felul următor că am o motivaţie politică, maghiarii sunt oameni. Oameni de oameni faţă de noi românii, aşa consider eu deoarece cel puţin jumătate din suprafaţa comunei Drăguşeni din terenul arabil, este vândut către austrieci, nu este nici o problemă din chestia asta. Dar interlopii comunei, interlopii au luat câte 2.000 de euro şi la om le-a dat 1.000. Şi pot să probez cu acte chestia asta”, a afirmat Gheorghe David, care a precizat că, „sunt interlopi, a-haaa… nu este o miştocăreală, tot ce vă spun este real şi pot proba”. UDMR-istul a reuşit să adune 11 voturi în comună, mai mult chiar şi faţă de candidatul PRM.

„Sunt pe buletinul meu atâtea ştampile prin care am votat numai bine”

La cea mai mare secţie de votare din comună, cea de la şcoala din satul Drăguşeni, era pustiu pe la ora 18:00. Doar un singur votant venise să îşi exercite dreptul constituţional. Marcel Damian votant la alegerile pentru Primaria Draguseni  Deşi dezamăgit rău de ceea ce se întâmplă în administraţia comunei, a rămas un votant fidel, cartea de identitate plină cu ştampile autocolante dovedind că este un cetăţean tare responsabil când e vorba de alegeri. „Am votat pentru mai bine. Sunt pe buletinul meu atâtea ştampile prin care am votat numai bine, numai bine. Schimbări nu prea au fost, să nu supărăm pe nimeni, dar noi suntem interesaţi să votăm pentru schimbare, aştept schimbarea. Pentru bătrâni cel puţin o policlinică aş vrea şi pentru tineri un atelier ceva, meşteşugăresc cum era înainte cooperativa meşteşugărească, sunt mulţi meseriaşi care pleacă în Italia, Spania”, a spus Marcel Damian un sătean de 62 de ani din Drăguşeni.
La vreo jumătate de oră de la închiderea urnelor lucrurile cam erau clare la Primăria Drăguşeni, voturile numărate în prima secţie, cea de la Sărata, conturând o victorie categorică a candidatului USL.
VEZI REZULTATELE FINALE:
Nechita - USL, victorie aproape “la triplu” în scrutinul din Drăguşeni - REZULTATE FINALE
[[galerie-foto]]

CITEŞTE ŞI:
 USL câştigă zdrobitor alegerile de la Drăguşeni

Spargere ca-n filme la Carrefour: Un hoț misterios a plecat cu brațele pline de iPhone-uri
Un furt desprins parcă din filmele produse la Hollywood a avut loc săptămâna trecută la unul dintre cele mai mari centre comerciale din Botoșani. S-a întâmplat joi dimineață, exact după deschiderea Botoșani Shopping Center.
La mulți ani, români! La mulți ani, botoșăneni! 101 ani de România sărbătoriți în stradă la Botoșani
Astăzi, 1 Decembrie 2019 este Ziua Națională a României.
DOCUMENT: Capii fostului PDL și-au ”uitat” pixurile acasă, ei NU demisionează pentru noul prefect - FOTOGALERIE
”Primarii PNL anunță că susțin reprezentantul PNL pentru funcția de prefect al județului Botoșani. În caz contrar primarii își vor da demisia în bloc”.
FEMEI PUTERNICE - Ieva Lykos, actrița din Top 100 Români de Pretutindeni: Faptul că provin din Botoșani, oraș minunat, dar luat în derâdere de mulți, mi-a dat și mai multă putere GALERIE FOTO
Este mândră de oraşul ei, de originile româneşti, de tot ce ţara ei a învăţat-o. Însă drumul întoarcerii acasă este dificil. Din cauza birocraţiei, a lentorii în tot şi toate, a promiscuităţii în care se complace de 30 de ani politica românească.
Antreprenoare botoșăneană, petrecere exclusivistă la Palatul Culturii din Iași – GALERIE FOTO
Peste o sută de afaceriști din județele Moldovei au participat în penultima vineri din noiembrie la ”Romanian Business Party”, o întâlnire care a avut loc la Palatul Culturii din Iași și în care utilul a fost combinatul cu plăcutul.
Dedesubturile izbânzii lui Iohannis, între foamea urbană de voturi și transferurile decisive dintre cele două tururi – REZULTATE PE LOCALITĂȚI
Liberalii botoșăneni au reușit să câștige turul al doilea al alegerilor prezidențiale deși, paradoxal, social-democrații au învins în mai multe localități. O analiză a rezultatelor obținute în fiecare municipiu, oraș și comună scoate la iveală cum a fost posibil așa ceva.
PSD-ul mumifiat de-o femeie în CINCI ani de zile, PNL-ul împins de partidele mici spre victorie – PREZIDENȚIALE 2019 în oglindă cu PREZIDENȚIALE 2014
În urmă cu cinci ani de zile, votanții de la Botoșani, dar și din țară, s-au mobilizat să iasă la vot din fața televizoarelor. Pe fondul unei revolte generale față de cum erau tratați frații români din Diaspora, care au stat la cozi kilometrice degeaba, cei din țară au ieșit masiv și au votat candidatul opoziției.
Klaus Iohannis, victorie incredibilă la Botoșani în fața Vioricăi Dăncilă, PNL bate pentru prima dată PSD-ul în județ – REZULTATE
Cu sprijinul USR, ALDE, PMP și Dreapta Liberală, PNL-iștii botoșăneni au reușit să întoarcă rezultatul din primul tur al alegerilor prezidențiale și să obțină victoria în județ.
S-au deschis urnele pentru turul doi: Botoșănenii își aleg președintele
427 de secții de votare sunt deschise în județul Botoșani pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.
Botoșani a ajuns județul cu cea mai mică pensie din România, viața de la peste 30.000 de lei la numai 1.000 de lei
Botoșaniul a ajuns să ocupe primul loc pe țară într-un nedorit clasament. Este vorba de cel al veniturilor persoanelor ieșite din câmpul muncii.
PETIȚIE publică semnată de zeci de oameni pentru scoaterea din închisoare a unui bărbat judecat că a lovit un băiat
Sunt depuse eforturi considerabile pentru eliberarea unui bărbat care stă după gratii de câteva luni de zile. Din partea familiei, a avocatului angajat pentru a-l reprezenta în fața instanței de judecată, dar și a comunității din care provine acest bărbat.
Centrele (in)existente de la Botoșani: Bani decontați pentru medici care NU vin la program, pacienții botoșăneni buluc cu scandal la Urgențe
Zilnic la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) care aparține de Spitalul Județean de Urgență Mavromati ajung sute de pacienți. Mulți dintre ei cu probleme minore, nefiind neapărat cazuri de urgență. Vorbim de acei botoșăneni care vin cu dureri de cap, de dinți sau care tușesc de câteva săptămâni. Așa se face că Urgențele sunt din ce în ce mai aglomerate, asta în timp ce, centrele de permanență, sunt ocolite de botoșăneni.
Șeful Poliției Suceava, șeful Poliției Siret, un polițist cântăreț, personal medical și polițiști audiați la Tribunalul Botoșani într-un dosar celebru
A fost un maraton de audieri într-o sală de judecată de la parterul Tribunalului Botoșani, în dimineața zilei de 19 noiembrie 2019. Nu mai puțin de zece martori au primit citație pentru a fi ascultați de instanță într-un dosar de luare de mită.
BOMBĂ în procesul lui Țurcanu: Procurorii DNA au cerut o măsură mai blândă pentru fostul șef al județului, Verginel adus cu jandarmii
După cinci ani de zile, procesul în care este judecat fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani, Florin Țurcanu, împreună cu tatăl soției sale, Artistomel Anușca, se apropie de final. Un final surprinzător, cel puțin prin prisma mutărilor pe care le face acuzarea.
„Dinozauri” la volan: Peste 5.500 de șoferi din Botoșani au peste 70 de ani
Parcul auto este într-o vizibilă creștere la nivelul județului Botoșani astfel că numărul șoferilor la nivelul județului a trecut de 121.000. Dintre aceștia 5.690 de conducători auto au peste 71 de ani.
Minune electorală: PSD-ul a câștigat la Botoșani și după ce a ”îngropat” 45.000 de voturi
Victoria PSD-ului la Botoșani în turul I al scrutinului prezidențial ascunde de fapt o prăbușire fără precedent a partidului în istoria alegerilor pentru funcția supremă de conducere în Statul Român.
Polițist de frontieră cercetat pentru că ar fi agresat sexual două fetițe orfane, de câțiva anișori! O familie din alt județ a sesizat procurorii
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani au în cercetare o anchetă extrem de delicată care privește o presupusă faptă de agresiune sexuală asupra a două fetițe aflate în rețeaua de asistență maternală.
Femeia care și-a înjunghiat fiul adolescent, monitorizată de 13 ani, poate scăpa de închisoare
Viața familiei din Săveni s-a transformat într-o dramă tragică din cauza unei afecțiuni netratate, care în timp s-a acutizat și a avut drept rezultat moartea unui adolescent de 17 ani, dar și o familie cu sufletele sfâșiate.
Polițist bătut în seara alegerilor în apropierea unei secții de votare! A primit un pumn în plină figură
Un cadru al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) din structura Inspectoratului de Poliție Județean a fost agresat fizic duminică seara, în ziua primului tur al alegerilor prezidențiale din 10 noiembrie 2019.
REZULTATE FINALE: 4.623 de votanți au izolat Botoșaniul de restul țării, o blondă cvasinecunoscută votată de mii de oameni
Procentual am putea spune că rezultatul primului tur al alegerilor prezidențiale seamănă izbitor cu cel înregistrat, la nivel de județ Botoșani, la europarlamentare.
kurtmann.ro%20
Sondaj
Se va schimba România în bine după votul de la prezidențiale?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Regretăm faptul că PNL,un partid pe care îl cunoșteam că este format din oameni echilibrați, care aveau și înțelegeau necesitatea de a respecta cetățeanul și de nu a fi atât de doritori după funcții și să aibă atâtea ...
fashiondays.ro
inpuff.ro%20
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7787 lei
USD
Dolarul SUA
4.3149 lei
CHF
Francul elveţian
4.3771 lei
GBP
Lira sterlină
5.6852 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9741 lei
XAU
Gramul de aur
203.2034 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2480 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4411 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9402 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2596 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1872 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6395 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.