Știrea zilei
Amenda anului : 200 de milioane unui sărac lipit pământului pentru 5 pachete de ţigări
Un puştan dintr-o familie extrem de săracă a cumpărat cele mai scumpe ţigări din viaţa sa. S-a întâmplat pe 29 ianuarie, la Stânca, atunci când se întorcea de la o partidă de vânătoare unde fusese angajat ca hăitaş, una dintre treburile cele mai umilitoare de care au parte nevoiaşii de pe malul Prutului. A primit 30 de lei pentru asta, iar tatăl său i-a cerut că cumpere cinci pachete de ţigări. Avea să fie o greşeală uriaşă.
amenda tigari Plugarul

Au dat dovadă de "înţelegere", puteau să-i dea şi-un miliard

Marian Galan, care pe 19 iulie anul trecut a făcut 19 ani, a achiziţionat din Stânca, de la vânzători ambulanţi, cinci pachete de ţigări Plugarul. La scurt timp, în jurul orei 14:00, a fost oprit în aceeaşi localitate de doi poliţişti de frontieră, care i-au făcut un control şi i-au găsit ţigările. Explicaţiile băiatului au fost de prisos. Urmare a constatării celor doi frontierişti i s-a aplicat de către organele vamale o amendă de nici mai mult nici mai puţin de 20.000 de lei, adică 200 de milioane de lei vechi. Procesul verbal întocmit de „oamenii legii” este edificator: „Numitul Galan Marian Ionuţ a fost oprit şi verificat de organele de poliţie de frontieră, asupra lui găsindu-se un număr de 5 pachete de ţigări Plugarul cu marcaje fiscale R.Moldova – deţinerea în afara antrepozitului fiscal de produse din tutun fără marcaje fără documente corespunzătoare constituie contravenţie”. Uriaşa sancţiune i-a fost aplicată la legea 571/2003 – Codul Fiscal. Culmea este că frontieriştii şi vameşii au dat dovadă de „înţelegere” deoarece la articolul la care au făcut trimitere în procesul verbal amenzile sunt de la 20.000 la 100.000 de lei, iar ei au aplicat sancţiunea minimă.

"Piaţa este plină de ţigări şi tu iei un copil pentru cinci pachete de ţigări?”

Dacă nu câştigă la loto sau nu găseşte o geantă de bani, Marian Galan nu va avea probabil niciodată posibilitatea de a plăti amenda. Şi asta pentru că provine Gabriel Talef primar Ripiceni despre traficul de tigari dintr-o familie extrem de săracă din Ripiceni. Mai are alţi cinci fraţi şi potrivit primarului nici măcar gard la casă nu au. Şi pentru ca tacâmul să fie complet, anul trecut le-a murit şi vaca. Primarul de Ripiceni este extrem de supărat pe atitudinea poliţiştilor de frontieră şi a vameşilor. Acesta susţine că în multe cazuri ei fac exces de zel, aplică amenzi uriaşe, irecuperabile practic, pe care Primăria Ripiceni trebuie să le recupereze. Acest lucru este imposibil fiindcă oamenii care primesc sancţiunile băneşti sunt insolvabili, administraţia locală se încarcă cu creanţe şi primeşte mai puţini bani de la bugetul de stat. „La acela care face prejudiciu de 5 miliarde nu-i face nimeni nimic, mai mult de 5 milioane nu ia amendă. Cum recuperez eu banii când el n-are nici gard la casă? Sunt care trec cum trec, piaţa este plină de ţigări şi tu iei un copil pentru cinci pachete de ţigări?” a afirmat Gabriel Talef (foto stânga), primar de Ripiceni.

Jumătate de miliard pe doi fraţi

Acesta susţine că mai are în comună alţi doi fraţi care împreună au acumulat deja amenzi de circa 50.000 de lei, adică jumătate de miliard de lei vechi. Mai mulţi primari de pe malul Prutului, inclusiv Ştefănel Rusu de la Ştefăneşti, şi-au exprimat nemulţumirea faţă de atitudinea poliţiştilor, vameşilor şi poliţiştilor de frontieră, care ar aplica amenzi uriaşe pentru câteva pachete de ţigări. Cei care le primesc sunt oameni fără venit şi de la care nu se pot recupera banii.  

amenda tigari Plugarul 2
CITEŞTE ŞI:
 Bugetul unui oraş distrus de o prostituată şi de traficanţi
RĂSPUNS în bătaie de joc de la Administrația Bazinală, pensionarul Mețler cu „protecție” și după ce ”l-a luat... apa”
Scandalul izbucnit în cadrul Agenției Naționale a Apelor Române (ANAR) cu privire la o serie de angajări revoltătoare ale unor persoane incompetente sau cu grade de rudenie la nivel înalt, continuă să ridice o mulțime de semne de întrebare.
MODIFICĂRI în Botoșani: Poliția poate ridica mașinile din parcările concesionate, familiile cu mai multe locuri de parcare rămân doar cu UNUL singur
În sala Mihai Eminescu a avut loc luni o dezbatere publică pe marginea regulamentului de gestionare al parcărilor din municipiu.
Audit la ”TBC”: Pază de la Suceava & mașină de spălat din Italia recepționată înainte să ajungă la Botoșani - DOCUMENT
Noul manager de la Spitalul de Pneumoftiziologie din subordinea municipalității botoșănene a preluat conducerea unității medicale de la începutul acestei luni și susține că a găsit lucruri făcute sub sau la limita legalității. În completarea celor afirmate, are ca instrument justificativ un raport de audit pentru activitatea din anul 2020.
Primul muzeu multimedia de la Botoșani, amenajat sub pământ – IMAGINI spectaculoase despre cum va arăta – VIDEO & FOTO
Este posibil grație unui proiect cu finanțare europeană implementat alături de parteneri din Ucraina. Inițiativa aparține Primăriei municipiului Botoșani, prin serviciul de programe europene din cadrul instituției, care a atras finanțarea.
Fetițe gemene în vârstă de patru ani adoptate de o familie din Botoșani
Mai multe familii din Botoșani s-au întregit și au primit o undă de speranță chiar și pe timp de pandemie. Au reușit să adopte copii aflați în grija Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).
S-au supărat eroii în halate albe, guvernanții le-au promis mai mulți bani decât primesc deja și i-au „păcălit”, pacienții le mor în spitale, dar asta contează mai puțin
Prima ședință reunită după nefastul an pandemic 2020 la Prefectura Botoșani le-a fost cumva dedicată salariaților din sistemul sanitar botoșănean. Cunoscuta Comisie de Dialog Social (CDS) care în vremurile de normalitate se întrunea trimestrial și în cadrul căreia erau dezbătute tot felul de probleme întâmpinate de bugetari. Pentru că privații nu beneficiază de atât de multe drepturi precum cei din sistemul public.
”Gentlemen's agreement” la Nova Apaserv! Directorul „providențial” al liberalilor a deblocat într-o săptămână conturile societății
Ținta propusă în primele zile de la preluarea conducerii societății Nova Apaserv a fost deblocarea conturilor și efectuarea plăților restante urgente. Compania risca să fie deconectată de la electricitate și astfel nu mai putea furniza servicii către populație. Aceasta în condițiile în care salariații sunt neplătiți de deja două luni.
De manual: Cum ajungi șefă de centru la un concurs închis doritorilor din afara instituției - DOCUMENT
Persoana care ocupă temporar funcția de șef al Centrului Social de Urgență (CSU) din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) se află în situația favorabilă de a se definitiva pe funcție.
Trei oameni de afaceri, o fostă primăriță și un subsecretar de stat - pentru subprefect la PNL – LISTA
Dacă pentru funcția de prefect lucrurile s-au tranșat relativ repede în PNL Botoșani după ce organizația județeană a obținut postul în cadrul coaliției, oarecum paradoxal, pentru subprefect lucrurile par mai complicate. Sau cel puțin sunt mai mulți doritori.  
Loading...
Concertul de Ziua Îndrăgostiților pe scena Filarmonicii din Botoșani: Bravo!!!, au strigat domnii / Cam mult, au șoptit doamnele - GALERIE FOTO&VIDEO
Spectacol mai puțin obișnuit, sâmbătă seara, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani.
Un medic botoșănean efectuează operații revoluționare în Belgia cu o cască de realitate augmentată dezvoltată de Microsoft și NASA – GALERIE FOTO
”Nimeni nu-i profet în țara lui” este un proverb cu aplicabilitate tot mai dureroasă în România. Și se resimte și mai pregnant în Botoșani, județ părăsit de zeci de mii de oameni plecați să-și găsească un rost în străinătate. Din nefericire, pierdem astfel tot mai multe minți luminate, oameni care dacă ar fi rămas pe aceste meleaguri poate că ar fi reușit să urnească lucrurile și în acest colț uitat de lume.   
Plecări și demisii pe capete la Modern Calor, avem director interimar
Compania de termoficare a orașului se află în plin proces de reorganizare a echipei de management după ce nu mai puțin de trei dintre cei șapte șefi au părăsit unitatea.
AFACERILE macabre cu bunurile statului, înfloritoare la Botoșani, locurile care se vând abuziv cu mii de euro
Botoșăneanul semnala fenomenul în urmă cu patru ani de zile, iar de atunci aproape că nu s-a schimbat nimic. Site-urile de vânzări sunt pline de anunțuri prin care se scot la vânzare locuri de înhumare din cimitirele statului.
Cum să pierzi șefia de la ”Apă” după ce ai avut 5 membri în CA din 7: Uluitoarea poveste în care Șoptică și Țurcanu au răsturnat PSD-ul cu... Pro
Propulsarea unui director liberal la conducerea SC Nova Apaserv SA în condițiile în care acționar majoritar al societății este Consiliul Județean, instituție cu președinte, vicepreședinte și administrator public de la PSD, a fost posibilă datorită unui plan pus la cale de PNL la care s-au raliat Pro România și ALDE.
Loading...
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă NU au demisionat! Pur și simplu au fost anunțați să NU mai vină la serviciu – DOCUMENT
După publicarea articolului referitor la plecarea a doi angajați din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) Botoșani, unul dintre cei care s-au trezit cu contractul de muncă încetat a dorit să clarifice public modul în care s-a realizat încheierea relațiilor de muncă.
Viteji și vocali doar pe Facebook! Oficial, majoritatea pacienților care au fost internați la Mavromati NU au dat șpagă sau NU au cumpărat medicamente
Peste 2.000 de pacienți sunt internați lunar la Spitalul Județean Mavromati. Puțini sunt însă cei care își exprimă oficial opinia cu privire la serviciile oferite de către cea mai mare unitate medicală din județ.
Omul lui Țurcanu de la ALDE a preluat Partidul AUR la Botoșani: Ne-am strâns mâna
O mișcare surprinzătoare pe scena politică botoșăneană a avut loc la mijlocul acestei săptămâni. Conducerea națională a Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a desemnat un nou președinte al organizației județene. Și nu este vorba despre independentul care discutase pe această temă cu liderii de la București, ci de membrul altui partid.
Costel Șoptică și-a luat înapoi prefectul și un subprefect! Vot și jocuri de culise pentru posturile din Prefectură
PNL a obținut trei posturi de conducere în Prefectură, a pierdut unul și intră în marea bătălie pentru alegerea persoanelor care le vor ocupa, în cazul a cel puțin două dintre ele. Vineri, 5 februarie 2021 membrii Biroului Politic Județean (BPJ) din cadrul PNL Botoșani vor vota pentru susținerea politică a prefectului, fie el același sau altul.
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă au renunțat la posturi după scandalul care se lasă cu un proces colectiv
Acțiunea fără precedent a oamenilor străzii de la Botoșani care și-au arătat intenția de a deschide un proces colectiv împotriva Direcției de Asistență Socială (DAS) a municipalității botoșănene s-a soldat cu ieșirea din sistem a doi angajați care au fost implicați direct în furnizarea meselor pe timpul carantinei.
SURSE: Fost candidat la locale și parlamentare aproape să ocupe o funcție care a avut un singur deținător în istoria județului
Un social democrat specializat pe fonduri europene ar urma să preia funcția de administrator public al Consiliului Județean.
Coco are dreptate.
20 august 2017, 11:50
ORI CE AMENDĂ CONTESTATĂ DE UN SĂRAC NU ESTE ANULATĂ PENTRU CĂ JUDECĂTORII SUNT ÎMPREUNĂ CU IEI CU MAFIA DAR DE UN BOGAT A DICA MAFIOT ,,AUTOMAT,,,, O ANULEAZĂ,,,,PENTRU CĂ NU SE MAI SATURĂ DE BANII CIT DE MULȚI BANI ȘI DIN CAUZA ASTA SUNT ATÂTEA ABUZURI UN UI SĂRAC ORICE AMENDĂ AR TREBUI ANULATĂ ÎN INSTANȚĂ PENTRU CĂ ÎI SĂRAC DE UNDE SĂ PLĂTEASCĂ DACĂ NU ARE SĂ PLĂTEASCĂ CINE ARE NU CINE NU ARE ,,,STOP,,,,ABUZURILOR,,,,,,,,,,,DUMNEZEU IUBEȘTE DREPTATEA ȘI CINE NU FACE DREPTATE VA FII PEDEPSIT DE,,,,,,,,,DUMNEZEU,,,,,,,,,,,
30 aprilie 2017, 15:28
niste idioti. defapt tot sistemul din Politia de Frontiera este plin de idioti!
14 aprilie 2015, 11:26
pai politia de frantiera nui poate sanctiona pe mari traficanti nu au putere acolo sau primsc dreptul si asa ca ii prind pe fraieri cu 2 sau 3 pachete si le da sa nu poata duce sa aiba si ei activitate ca daca se ia de mari traficanti sar putea sasi piarda postul asa ca la saraci fraieri nu au curazul sa chrie ca sunt constienti ca nu au bani si cultura sasi pue un avocat sa conteste amenda
5 mai 2013, 15:17
Astia sint mina-n mina cu seilalti de trafica tigari. Doar nu esti chiar asa de naiv sa nu te prinzi. Stie toata lumea inclusiv SRI-ul care doar cind cazul face bum iese pe sticla prin purtatorul de cuvint laudindu-se ca ei stiu de asta inca demolt, demult, da pe vremea cind se potcoveau puricii cu 1000 de potcoave si inca mai sar in sus pina la ceriu.
4 mai 2013, 17:32
In piata mare zilnic te agreseaza cel putin 10 tipi cu fraza "tigari-tigari" , politia n-are leac pt acesti contrabandisti ? sau garda sau politia pietii, locala si cate-or mai fi....chiar nu au leac , ce fel de autoritati mai sant astia ?
2 mai 2013, 20:28
"Pustanul" are 20 de anisori, asa ca nu-i pustan. Cei care l-au sanctionat contraventional sunt inspectori la DRAOV IASI adiuca Directia Regionala de Accize si Operatiuni vamale Iasi si astia nu-s Politisti de Frontiera. Intr-adevar respectivul a fost depistat de politisti de frontiera dar a fost sanctionat de cei de la DRAOV Iasi. Se poate citi procesul verbal care este scris in limba romana
2 mai 2013, 11:50
CINE A APLICAT AMENDA SUNT DE LA VAMA???? ACESTI CONSTATATORI MERITA TOATE APELATIVELE DIN ,MOLDOVA,IAR DE PASTI SA MANANCE UN M IEL CU O NARA SI OU DE MAGAR??? D_ _ _TOCI,NU AIU GANDIT CA ACEST TANAR PIERDE TOATE DREPTURILE IN VIITOR,PANA NU ACHITA AMENDA???? OARE DL PRIM MINISTRU NU I-A TRIMIS SA PRINDA TRAFICANTI ADEVARATI??? OARE AU CONFISCAT SI TIGARILE???CE AU DE SPUS SEFI LOR???
2 mai 2013, 11:27
Prima data trebuie aplicat avertismentul scris, bagati intr-o baza de date si daca contraventia se repeta, se vor aplica sanctiuni din ce in ce mai dure. Cam asa vad eu solutia. Este si normal sa nu fie amendat cel care vinde, pentru ca ala cotizeaza si el la randul lui, dar cel care cumpara...... Si mai ales ca trebuie indeplinit si planul la amenzi, de cine sa te iei?
2 mai 2013, 10:46
MARA ARE DREPTATE. SI IN PLUS EU NU INTELEG DE CE REPORTERUL NU A LUAT LEGATURA SI CU CEI CE AU INTOCMIT PROCESUL VERBAL DE CONTRAVENTIE. CACI S-AR PUTEA SA AFLAM SI ALTCEVA DECIT VARIANTA FAMILIEI SI A PRIMARULUI.iN PLUS NU MI SE PARE CORECT SA JIGNIM NISTE ANGAJATI AI STATULUI CARE-SI FAC DATORIA MAI MULT SAU MAI PUTIN BINE.RESTUL COMENTARIILOR SINT DE PRISOS. punct !
2 mai 2013, 10:40
scrie mare pe procesul verbal autoritatea nationala a vamilor :) cum sa ajuns la politia de frontiera ?ei pot sa constate atat, amenda o da doar vama
2 mai 2013, 10:05
CUM SA FII ASA SLAB PREGATIT, scrie mare pe procesul verbal " AUTORITATEA NATIONALA A VAMILOR" ALOOO domnu vama nu este aceeasi cu politia de frontiera, mai documenteaza te inainte sa scrii o prostie.
2 mai 2013, 10:00
Bine, amenda ca amenda, dar hai sa privim lucrurile din alta perspectiva: deci familia se scalda intr-o saracie greu de imaginat, unul din membrii acesteia castiga 30 de lei si in loc sa cumpere ceva de mancare, ii da pe tigari. Ce mai poti comenta?!
2 mai 2013, 09:07
E ca in filmele cu tampiti.Pietele din toate orasele sunt pline de vanzatori de tigari de contrabanda.Toate chioscurile si magazinele satesti vand tigari de contrabanda.In zonele de frontiera cu Moldova si Ucraina se trec colete mari,incarcate in carute sau pe cai si din cand in cand mai prind cate un traficant,care a "uitat" sa plateasca "taxa".Dar,surpriza.Organul isi demonstreaza capacitatile,activitatea si abilitatile,prinzand un copil cu 5 pachete de tigari.La cat de tantalai sunt astia,nu m-ar mira,ca intr-o zi sa anunte ca au amendat unul care fuma o tigara Plugarul.Sefii celor doi,nu au nimic de spus?
2 mai 2013, 08:50
SUNT POLITISTI DEMOCRATI .ACESTIA AR TREBUI ADUSI IN BOTOSANI,DOROHOI SA APLICE AMENZI,FARA MILA???ACEST POLITIST _ _ _ _TOC, NU STIE CA MAI EXISTA SI AVERTISMENT,IN LEGISLATIE . DACA VOR SA AIBA DE LUCRU POLITISTI SA MEARGA PE CAMPURI SI SA VADA CA TOATA LUMEA FUMEAZA TIGARI DIN MOLDOVA. POATE COLEGII LOR DIN VAMA IAU VANDUT TIGARILE,CA NU STIU SA CONTROLEZE AUTOVEHICULELE???? COMANDANTII LUI SA-L AVANSEZE LA EXCEPTIONAL????
2 mai 2013, 08:44
Politist de frontiera va ajunge sinonim cu idiot...ciobeni cu 8 clase,ajunsi in sistem cu pile...
2 mai 2013, 08:03
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
„Le-am și spus (n.r reprezentanților Spitalului Județean Mavromati), numai la Penitenciar se interzice folosirea telefoanelor. Este un drept constituțional și le-am atras atenția vizavi de acest lucru”Dan Nechifor, prefect ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8747 lei
USD
Dolarul SUA
4.0535 lei
CHF
Francul elveţian
4.4161 lei
GBP
Lira sterlină
5.6329 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7924 lei
XAU
Gramul de aur
225.4539 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2316 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3414 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1571 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2041 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6555 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.3 o C
Dorohoi
1.3 o C
Bucecea
1.2 o C
Darabani
0.9 o C
Saveni
1.3 o C
Ştefăneşti
2.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.