Știrea zilei
Angajată a unui spital din Botoșani, discurs cu lacrimi: La mulți ani, România, te iubim! Dar e suficient, oare? VIDEO
  • Primele ore ale dimineții de 1 Decembrie 2023. În oraș erau făcute ultimele pregătiri pentru marea sărbătoare.
  • Unii locuitori ai orașului erau văzuți la ferestre atârnând Drapelul Național.

Ziua Națională între sărbătoare și muncă 

 

Majoritatea angajaților din sfera publică se bucurau de ziua liberă, puntea dintre Sfântul Andrei și weekend. Străzile erau aproape pustii și aproape singurele mișcări puteau fi văzute pe strada Cuza Vodă unde echipaje de Poliție, jandarmi și Poliție Locală asigurau perimetrul pentru manifestațiile prilejuite de Ziua Națională a României.

 

Și muncitorii de la firma privată care reabilitează esplanada Palatului Administrativ, unul dintre ei fiind auzit fluierând Imnul Național. Era propriul mod de a sărbători ziua. Din mediul privat erau la datorie și angajații din magazine.

 

Au fost și bugetari care s-au aflat la datorie. Pe lângă cei din sistemul de menținere a ordinii și liniștii publice, personalul sanitar se afla și el la locul de muncă. Spitalele nu au sărbători legale. Nici Poliția, pompierii, jandarmii, etc.

 

Între categorii profesionale și guvernanți 

 

În zorii zilei, undeva pe la 7:30, de pe treptele Spitalului de Recuperare Sfântul Gheorghe mai mulți angajați ai unității au marcat Ziua Națională cu un mesaj rostit aproape în lacrimi de Loredana Aparaschivei, în calitate de lider sindical.

 

Iată discursul:

 

 

„Sindicatul Sanitas din cadrul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” Botoșani, afiliat la Federația Sanitas din România, dorește să transmită pe această cale un mesaj către factorii de decizie ai acestei țări, pe care astăzi o sărbătorim.

 

În primul rând, la mulți ani, România, te iubim! Dar e suficient, oare? Ziua Națională ar trebui să însemne pentru toți românii o trezire a conștiinței fiecăruia dintre noi, a faptului că suntem datori să veghem și să continuăm în același timp la bunăstarea și promovarea valorilor pe care încă le avem, la grija față de cel de lângă noi aflat în suferință, la alinarea și mângâierea celor care au nevoie de noi toți.

 

Ziua Națională ar trebui să însemne o coagulare a tuturor românilor în dorința de a face din România un brand de țară care să capete cinste în lume atunci când îi este rostit numele. Ziua de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, zi liberă, decretată la nivel național. Fără îndoială, sistemul sanitar, polițiștii, pompierii și alte profesii de interes public național funcționează după alte reguli, întrucât statutul ne obligă.

 

Noi, toți cei enumerați, funcționăm în sisteme care sunt în slujba cetățeanului 24 din 24 de ore, 365 de zile pe an. Atragem atenția decidenților țării că sistemul de sănătate și cel de apărare sunt cele mai importanțe sisteme și principalele care sunt implicate în cele mai vitale situații în care este pusă o națiune să treacă. Dezastre naturale, războaie, pandemie, situații de forță majoră, când salariații celor două sisteme merg mână în mână, pentru scoaterea la liman a țării.

 

„Nu mai dezbinați echipa medicală”

 

Fundamentul bucuriei sărbătoririi acestui eveniment 1 Decembrie e iubirea de neam, de țară, de aproape, de cei din jurul nostru. Considerăm că salariații celor două sisteme dovedesc în fiecare zi că suntem iubitori de neam, de aproapele nostru, de țara în care trăim. Fără noi nu se poate. De aceea solicităm chiar și în această zi, ca legile care sunt emise de Guvernul României să fie mai aplicate asupra salariatului, să nu mai dezbine echipa medicală care e formată dintr-o mare familie ce cuprinde medic, asistent medical, infirmier, îngrijitor, muncitor, brandcardier, personal administrativ, biolog, farmacist, kinetoterapeut, psiholog, etc.

 

Aducem din nou la cunoștință că suntem o mare echipă, toți cei ce formăm sistemul medical și suntem interdependenți unii de alții. La mulți ani, România, nu mai dezbinați echipa medicală.

 

România sunt eu, sunteți dumneavoastră, suntem toți. România e a noastră, a tuturor. Haideți, o facem să fie mândră, că suntem fiii ei. La mulți ani, România, de 1 Decembrie și în fiecare zi”

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Proteste la spitale și de ziua țării: Ne iubim țara și atragem atenția guvernanțilorVIDEO & GALERIE FOTO

 

Bolnavii de la Botoșani care primesc indemnizație de 1.000 de lei ca să stea acasă – VIDEO
Potrivit legii acest beneficiu este acordat sub forma unei indemnizații de hrană.
Valul de șantiere din școli și licee ar putea afecta alegerile la Botoșani: Mii de botoșăneni rămân fără secții de votare
În municipiul Botoșani sunt înregistrate în total 85 de secții de votare. Toate sunt amenajate în unități de învățământ.
Vânt de Dan Nechifor pe la Prefectură: Eu îl apreciezVIDEO
Lupta pentru putere din interiorul PNL nu vizează doar obținerea nominalizărilor la posturile cheie din administrația publică locală, adică președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Botoșani, ci și funcția de prefect.
Surpriză uriașă pentru șefia județului, Iftime ia în calcul probabil cel mai tânăr candidat la CJ din istoria Botoșanilor – VIDEO
Când trei se bat în PNL Botoșani, s-ar putea să câștige al patrulea. Aceasta dacă Valeriu Iftime va reuși până la urmă să preia președinția organizației județene a liberalilor și să își pună în practică planurile privind nominalizarea candidatului la șefia Consiliului Județean.
REZULTATE OFICIALE ale sondajului liberal în municipiu: Printre variante se regăsesc și două femei! Cine ar ieși primar?
Sondajul comandat de Partidul Național Liberal (PNL) a fost efectuat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) în perioada 24 ianuarie – 6 februarie 2024.
E haos la PNL, Șoptică și-a anulat demisia cu jumătate de oră înainte de conferință, Iftime începe să își piardă răbdarea: Nici eu n-am înțeles mare lucru / Ne batem la retrogradare VIDEO
Cu mai puțin de patru luni înaintea alegerilor europarlamentare la PNL Botoșani domnește incertitudinea. În ciuda mai multor runde de discuții pe care președintele Nicolae Ciucă le-a purtat atât cu liderul în funcție al organizației județene, cât și cu potențialul înlocuitor, situația nu a fost tranșată.
Inspectoratul de Muncă NU face anchetă în cazul actorului împușcat, pistolul adus de acasă: Această armă a fost acceptată de regizor
Conducerea Teatrului „Mihai Eminescu” a anunțat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) incidentul care a avut loc la finalul săptămânii trecute.Cu toate acestea, inspectorii ITM nu au demarat propria lor anchetă.
Bucurie pentru primari și o armată de peste 1.000 de consilieri botoșăneni: Se pregătește creșterea mandatelor de la 4 la 5 ani
Aleșii locali ar putea rămâne în funcții timp de cinci ani din momentul validării mandatelor. Aceasta dacă proiectul inițiat de Uniunea Democrată Maghiară din România va fi votat de Parlament.
Dr. Claudia Malancea înlocuită din funcția de șef secție terapie intensivă de la Spitalul Mavromati
Aflată în arest la domiciliu până la începutul lunii martie, medicul Claudia Malancea a fost înlocuită din funcția de conducere de la Spitalul Județean Mavromati.
Negocierea anului: Peste 3 milioane de euro pentru o fabrică, în loc s-ar putea ridica un spital - FOTOGALERIE
Problemele cu care se confruntă fabricile de confecții din Botoșani pot deschide noi oportunități de afaceri. Iar una dintre acestea s-a ivit chiar în centrul orașului.
Întâlnire de gradul zero Iftime – Șoptică la conac, se prefigurează un ”careu de ași” pentru alegeri
După câteva zile de dispute la nivel declarativ, președintele grupului ”Elsaco” și președintele PNL Botoșani s-au întâlnit. Luni seară, cei doi au avut o întrevedere la Conacul Zăicești, parte a grupului de firme condus de omul de afaceri.
Inimă de salvator: Oamenii care îndură ger și viscol și cumpără dulciuri pentru copii, din banii lor – VIDEO & GALERIE FOTO
Pompierii se bucură de un grad de 83% de încredere acordată de români, fiind urmați de 67% pentru Armată și 64% către Biserică, conform unui sondaj CURS efectuat în martie 2023.
Primăria împrumută aproape 25 de milioane de euro pentru tot felul de investiții, de la străzi la școli și grădinițe – LISTA obiectivelor
Accesarea împrumutul bancar de către Primăria Botoșani a fost aprobată de consilierii locali într-o ședință care a avut loc spre finele lunii decembrie 2023.
„Se coace” încă o MĂRIRE salarială pentru angajații CJ-ului și ai altor trei instituții din subordine
Proiectul de hotărâre care vizează creșterea salariilor va fi supus dezbaterii în cadrul unei ședințe extraordinare programată luni, 5 februarie 2024, de la ora 14:00.
O tânără campioană a devenit cetățean de onoare: Prin seriozitate, profesionalism a reușit să se impunăGALERIE FOTO
Proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare a fost aprobat în unanimitate de către consilierii locali miercuri, 31 ianuarie 2024.
Primarul și fostul parlamentar, proces început cu listă de contestații împotriva DNA Suceava
Cei doi au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava în cursul lunii martie a anului trecut.
OFICIAL: Municipiul Botoșani mai are puțin peste 90.000 de locuitori, o singură comună „și-a păstrat” oamenii
Recensământul populației a ajuns în punctul final, fiind publicate rezultatele definitive ale acestui demers important. Datele oficiale arată o scădere a populației atât în județ, cât și în municipiul reședință.
Posturile de stat considerate neatractive la Botoșani dar cu impact uriaș în comunitate: Orice polițist ar putea veni
Există o instituție de mare impact la Botoșani care se confruntă cu lipsă de polițiști deoarece beneficiile financiare nu sunt îndeajuns de atractive.
Preotul care „mângâie” sufletele bolnavilor din spital: Pereţii spitalelor au ascultat mai multe rugăciuni, decât pereţii bisericilor
Pe lângă personalul medical care îngrijește pacienții, preotul de caritate Teodor Ciurariu care slujeşte la Spitalul Municipal Dorohoi le este alături prin îndrumare, credință şi rugăciune.
Anul în care Teatrul Mihai Eminescu este redat botoșănenilor! Primarul, dezvăluiri despre ultima sută de metri – VIDEO
Chiar ministrul Culturii, Raluca Turcan, vorbea despre perioada de aproape un deceniu în care actorii au fost privați de clădirea în care și-au desfășurat activitatea zeci de ani la rând.
Și ce rol au fosilele acolo?Mă refer la madam Temciuc...
3 decembrie 2023, 19:54
Am si eu o intrebare : De ce bolnavii de cancer dupa ce se interneaza nu mai traiesc mult ce li se da ?
3 decembrie 2023, 18:19
Cine nu este mulțumit de locul de muncă și de salarii,să-și caute de lucru în altă parte.România este săracă,nu are de unde să vă mai dea.Dacă o iubiți așa cum spuneți,ar trebui să înțelegeți acest lucru și să vă potoliți!
3 decembrie 2023, 15:30
Bla,bla,blaaa și bla,bla,blaaaa...au salarii nete de mii de euro dar când e de muncă ei se plâng și trimit aproape toate cazurile medicale la Iași. Deci? Spitalul Județean Botosani s-a transformat intr-un spital orășenesc cu leafă ca in Anglia. Problema e că medicii din Anglia nu mai primesc nimic pe lângă salar iar dacă gresesc si moare pacientul(vezi cazul Alexandra) atunci aceștia ajung la pușcărie si anularea pe viață a dreptului de a profesa medicina! La noi când?
3 decembrie 2023, 14:42
Eroiii din linia intai, ce ati facut in pandemie?Cum ati fost parte intr-un sistem de omorare a romanilor?Lacrimi de crocodil, nu avem nevoie de oameni fara suflet, lasi, mincinosi, spagari si mici la suflet.Ati tacut si v-ati luat banii, ati vz cum mor oamenii nevinovati si ati tacut.In mod normal, toti care ati participat trebuie sa va alegeti alta profesie, caci in aceasta care presupune empatie, ati procedat taman invers.Nu putem intelege cat de haini si fara suflet puteti fi, acaaasa cu voi.Pot veni in locul vostru , copii curati cu suflet, nu killeri ca voi.Zero incredere in sistemul sanitar, ati tacut si ati omorat.Puscarie si confiscarea averilor, asta trebuie sa fie.Terminati cu lacrimile mincinoase.De aceea nimeni cu cap pe umeri nu mai are incredere in voi.De aceea nu se interneaza oamenii pt ca le este frica pt vietile lor.Sistem corupt fizic si moral, iesiti si spuneti cat a dat fiecare la angajare!!!, spuneti adevarul hai sa vedem ca spuneti o mica parte de adevar...macar.
3 decembrie 2023, 09:01
E simplu. Colegii dumneavoastra nu vor mai lua de maine nimic peste salariu: nici mita, nici multumita, nici recunostinta, nici o alta forma de foloase suplimentare si necuvenite... nimic. Se vor multumi cu salariul cum fac si in strainatate. Cine lucreaza in institutie de stat nu lucreaza la privat si.... invers.... Nu ne vor fi recomandate farmaciile de unde cumparam medicamente.... Nu vor mai fi cazuri Alexandra deoarece fiecare-si face treaba...Va garantez ca toata lumea se va opri pe strada si-i va aplauda pe colegii dumneavoastra.... Va garantez ca vor fi cei mai stimati oameni din societate.
3 decembrie 2023, 08:41
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Avem colaborare cu o echipă să putem să facem aceste cursuri. Împreună cu dna director de îngrijiri ne vom ocupa de acest aspect. Mai sunt sincope și vrem și aceste cursuri pentru că sunt necesare să readucem în mintea ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
10.8 o C
Dorohoi
9.9 o C
Bucecea
9.4 o C
Darabani
10.6 o C
Saveni
11.6 o C
Ştefăneşti
12.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.