Știrea zilei
Șantier deschis aproape non-stop în Centrul Istoric, Lidl vrea să-și inaugureze de Crăciun noul magazin... Blocurile mai așteaptă – GALERIE FOTO

După decenii întregi în care Centrul Istoric al municipiului Botoșani a înmărmurit în așteptare, în ultimele două săptămâni, zona răsună de zgomotul specific unui șantier.

Dispare fabrica, apare magazinul

 

Fosta fabrică Rapsodia Conf care l-a avut printre acționari și pe fostul consilier PSD, Mihai Tincu, devine ușor, ușor istorie. Corpurile de clădire în care decenii întregi s-au confecționat tot felul de mărci de haine se dezintegrează unul câte unul.

 

Locul a devenit un furnicar de oameni și utilaje care zi de zi fac să dispară încă o bucată din fosta fabrică.

 

Investitorul a obținut din partea Primăriei municipiului Botoșani o autorizație integrată, atât pentru partea de demolare a corpurilor de clădiri, precum și a magaziilor metalice existente, cât și pentru partea de construcție.

 

Astfel că, imediat ce terenul în totalitatea lui va fi „curățat” de scheletele rămase din ansamblul industrial, se va trece la etapa de construcție, fără a fi nevoie de obțineri de avize sau autorizații suplimentare.

 

„Au obținut autorizație de demolare cu comunicare de începere eliberată în luna mai. Au fost ținuți pe loc pentru că trebuiau să mute un transformator al .EON din clădirea veche, pe un teren alăturat. Și efectiv s-au apucat de demolat recent. Se mai igienizează și se revitalizează zona”,

Alexandru Agavriloaie, arhitect-șef Primăria Botoșani

 

Proiect ambițios pentru Centrul Istoric

 

Compania germană intenționează ca pe o suprafață de 7.700 mp să construiască un nou magazin de aproape 2.200 de mp, cu o parcare de 120 de locuri.

 

10%

 

din suprafața totală va fi amenajată cu spații verzi.

 

Investiția ar urma să transforme imaginea Centrului Istoric al municipiului, prin crearea unui vad comercial, dar și prin aerisirea urbană a vechilor clădiri.

 

„Este o investiție interesantă, practic acele fabrici vechi care au un aspect estetic nu prea plăcut, vor dispărea. Va fi pusă în valoare Biserica Uspenia unde a fost botezat poetul Mihai Eminescu. Practic, din strada Independenței se va vedea foarte bine această biserică, lucru care nu se poate face acum. De asemenea, se vor vedea și o parte din clădirile din Centrul Vechi”,

declara anul trecut Marian Murariu, fostul viceprimar al municipiului Botoșani, imediat după lansarea în dezbatere publică a acestui proiect

 

Lidl gata de Crăciun?

 

Oficial, Lidl România, care are calitate de beneficiar al acestei investiții, ar intenționa să-și inaugureze cel de-al doilea magazin din municipiul Botoșani în luna decembrie, în preajma sărbătorilor de iarnă.

 

 

Și s-a demonstrat și la precedentul obiectiv de lângă sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență că frontul de lucru a fost unul constant și susținut, magazinul fiind finalizat într-un termen record.

 

În cea de-a doua etapă ar urma să fie construite două blocuri cu spații locative și spații comerciale.

 

„Dacă lucrează, lucrează aproape non-stop, asta știm de la celălalt obiectiv. Oficial, termenul de execuție al lucrărilor este mai mare, până la doi ani. Blocurile încă nu au fost autorizate și nici nu au primit aviz de la Direcția de Cultură, comisia de patrimoniu, pentru că trebuiau să păstreze niște fațade și au niște lucrări de făcut”,

Alexandru Agavriloaie, arhitect șef Primăria Botoșani

 

 

Urmează faza a doua

 

Blocurile din proiect erau gândite ca un ansamblu care să aibă legătură și cu magazinul. Suprafața totală pe care ar urma să fie ridicate este de 2.200 mp.

 

S-au proiectat două blocuri cu locuințe colective, cu regim de înălțime P+3 și etajul 4 retras, cu spații comerciale la parter, inițiatorul investiției fiind tot Lidl România.

 

La acest moment, la partea de desființare a celor opt corpuri de clădire care au însemnat fosta fabrică de confecții, lucrează în calitate de constructor SC SSAB – AG SRL Bacău, proiectantul general fiind SC Neo Style SRL.

 

Lucrările au fost programate pentru vara anului trecut însă au fost întârziate de împotrivirea politică din plenul municipal, Planul Urbanistic Zonal fiind respins de o parte dintre aleșii locali.

 

Primul PUZ a fost aprobat pentru prima parte a investiției.

 

loading...
„Investiția lui Tincu” din Centrul Istoric aprobată în prima ședință cu Andrei primar
Primarul, poziție ȘOC la proiectul de milioane de euro al lui Tincu din Centrul Vechi: Este și pentru mine halucinant - VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Barosanii care-și bat joc de oraș: Cartier lăsat trei zile fără apă, șefii au plecat la făcut poze! / Oameni certați că au îndrăznit să sune la presă – VIDEO
De câteva zile mii de botoșăneni care locuiesc în zona Împărat Traian trebuie să îndure un disconfort ridicat din cauza unor avarii la rețeaua de apă a orașului. Ceilalți care nu locuiesc în zonă, au resimțit și ei acest disconfort, prin ambuteiajele din trafic, având în vedere că un tronson de drum a fost blocat pentru remedierea avariei. Pe o altă stradă, sunt familii care nu au apă de o lună. Cu ce credeți că se ocupă șefii de la „Apă”? Unul se odihnește în al doilea concediu din acest an, celălalt era ocupat să facă poze la exercițiul pompierilor.
Mihai Sârbu dat afară din funcția de manager al Filarmonicii Botoșani!
După mai bine de trei luni de la evaluarea anuală care s-a finalizat cu o notă insuficientă pentru a-i oferi continuitate pe postul de manager, Mihai Sârbu părăsește biroul de conducere.
Dosare penale trimise în plic pentru botoșănenii care au mințit în lock-down
La mai bine de un an de zile de când România a fost închisă la propriu timp de trei luni de zile, unii botoșănenii sunt prinși de lungul braț al...sistemului. Mai multe persoane au aflat recent că au întocmite dosare penale pe numele lor, deoarece ar fi mințit anul trecut, în lock-down.
TREI SĂPTĂMÂNI fără apă în municipiu! Botoșăneni lăsați în voia sorții, directorul a aflat de problema lor de la jurnaliști – VIDEO & FOTOGALERIE
De pe data de 20 august în jur de 10 familii care locuiesc pe strada Codrului din municipiul Botoșani ar fi rămas fără apă la robinete. Și nici în prezent furnizarea acestui serviciu nu a fost reluată.
Proiect de 9 milioane de euro pentru municipiul Botoșani, la compania care revine în „joc” pe piața de servicii publice
Este de fapt o finanțare europeană, o sumă consistentă care va avea un impact direct asupra locuitorilor municipiului reședință, prin asigurarea unui grad ridicat de confort pentru unități esențiale. În același timp, și vistieria municipală va fi degrevată de o serie de cheltuieli substanțiale.
Școala cu ochii minții: Eleva cu probleme de vedere pe care mama nu voia s-o dea la școală și care a ajuns profesor pentru copiii cu deficiențe vizuale
Copii cu deficiențe vizuale, părinți ai acestora, profesori de școală specială și reprezentanți ai autorităților care încearcă să îi ajute și pe unii și pe ceilalți s-au întâlnit joi la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) pentru a discuta ”Despre creșterea și educarea copiilor cu deficiențe vizuale”.
Dan Nechifor împins de pe fotoliul de prefect, un tânăr om de afaceri pregătit să-i ia locul
Valul de schimbări de prefecți și subprefecți USR-PLUS demarat de premierul Florin Cîțu în decursul zilei de joi, 9 septembrie 2021, ar putea continua la Botoșani și cu schimbarea prefectului PNL.
SCANDAL monstru în Primărie! Flutur a acuzat PSD-iștii de tranzacții mafiote, viceprimarul Buhăianu a cerut test pentru alcoolemie – VIDEO
Atmosfera din Consiliul Local Botoșani a început să se degradeze undeva prin anul 2012, imediat după ruperea Uniunii Social Liberale (USL), cu un fost primar Ovidiu Portariuc care a avut în majoritatea mandatului un plen potrivnic politic, preocupat mai degrabă să presare frâne. În ani și mandate, această dezlănțuire de maidan s-a perpetuat și s-a ajuns la stadiul în care statutul de consilier local aproape că nu mai impune niciun fel de respect. Limbajul folosit și modul în care au loc ședințele de Consiliu Local seamănă izbitor cu discuțiile din cartierele mărginașe.
Compania orașului care rămâne fără niciun fel de șef, NIMENI nu vrea să fie acolo director
În mai puțin de o săptămână, una dintre societățile orașului va rămâne fără nicio persoană care să exercite atribuții de conducere.
Loading...
Zmeul cu BMW a scăpat nepedepsit după cascadoriile teribiliste din municipiu: mașina nu era a lui, doar s-a dat în spectacol – VIDEO
La începutul lunii august autoturismul BMW cu numere de Galați a deranjat în mai multe rânduri participanții la trafic sau pietonii după o serie de manevre vecine cu inconștiența făcute pe străzile orașului.
Ioan Cobâlă, uriașul blând, Cetățean de Onoare o săptămână: Artiștii mor acolo unde viața i-a așezat să facă minuni / Nu-i luați din rostul lor!
Artist remarcabil, dirijor profesionist, compozitor inspirat, un muzician complex dublat de o generozitate rară. Nu a căutat niciodată să epateze în fața publicului, nu a cerșit aplauze, dar a câștigat dintotdeauna inima fiecărui spectator. Nuanța fermecător muzica, își conducea magistral orchestra.
Scandal într-un centru de testare după o așteptare de două ore și jumătate: Faceți pe-a deșteaptaVIDEO
Un botoșănean nemulțumit de calitatea serviciilor oferite de o clinică de testare din municipiul Botoșani a încărcat un video pe YouTube pentru a arăta „bătaia de joc la care a fost supus”.
Federovici și Șoptică, pace politică de aproape 3 milioane de euro pe la spatele prefectului Dan Nechifor – VIDEO / DOCUMENT
Președintele PNL Botoșani, Costel Șoptică, s-a întâlnit cu președintele PSD Botoșani, Doina Federovici, pentru a găsi soluții la o problemă care afectează întreg județul. Dincolo de putere sau opoziție, cei doi lideri botoșăneni au lăsat deoparte patimile și s-au așezat la masa negocierilor, așa cum de altfel așteaptă de la ei cetățenii care i-au votat.
PLÂNGERE la Poliție pentru o escroacă ce oferă premii prin telefon și dă întâlniri în locuri publice – CUM s-a terminat la Botoșani
O femeie din municipiu a fost apelată la telefon de o „zână” care, extrem de amabilă, a anunțat-o că este fericita câștigătoare a unui premiu care consta în produse de curățenie sau igienă corporală. Doar că doamna din Botoșani NU participase niciodată la niciun concurs și nici nu era o clientă frecventă a magazinelor online.
Loading...
O firmă fantomă condusă de o femeie a cerut un teren de la Primărie: Voi depune personal o plângere penală împotriva administratorilor
O situație gravă a ieșit la iveală în ședința ordinară de Consiliu Local care a avut loc luni, una extrem de aglomerată din punctul de vedere al proiectelor aflate în dezbatere.
Se poate și așa: Adolescentă din oraș cu mii de urmăritori pe rețelele sociale adunați din cititul cărților - Părinții mei mi-au povestit că, pe timpul comunismului, nu se găseau cărți ca acum - VIDEO & FOTOGALERIE
În a doua lună a anului 2022 urmează să atingă vârsta care-i permite să-și scoată buletinul. Adolescenta din municipiul Botoșani a doborât un frumos record și a atins un grad de notorietate de apreciat pentru vârsta ei. Iar asta fără a-și dezvălui anumite părți din corp, în vremuri în care, de cele mai multe ori, fetele cât mai dezbrăcate par să aibă succes.
Premierul Cîțu, amenințare într-un cerc restrâns la finalul vizitei la Botoșani: Ăla pleacă acasă!VIDEO & GALERIE FOTO
Prim-ministrul României și-a încheiat acțiunea politică în județul nostru din data de 28 august cu o vizită pe șantierul drumului Botoșani – Târgu-Frumos.
Enescu ”dezarticulat” de o mare Casă de licitații, se solicită intervenția Ministerului de Interne
Mihai Șora, Andrei Pleșu, Mircea Cărtărescu sau Radu Vancu sunt câțiva dintre intelectualii care trag un mare semnal de alarmă.
UNICAT la Botoșani: Un șofer refuză să își recupereze mașina ridicată pentru o parcare neregulamentară – FOTOGALERIE
Compania Eltrans se confruntă cu o situație fără precedent de la preluarea activității de blocare și ridicare a automobilelor parcate neregulamentar în municipiul Botoșani.
Slugăreala la străini preferată în locul unei afaceri proprii! Diaspora îmbiată acasă cu „cadouri” de până la 50.000 de euro, doar 5 botoșăneni au vrut banii
Ministrul italian de Interne Matteo Salvini a făcut un apel către România să limiteze exportul de „sclavi” folosiți la muncile agricole din Italia. În ciuda condițiilor umilitoare în care muncesc în străinătate, românii continuă să refuze aproape orice mână de ajutor întinsă de statul român pentru a se întoarce în țară.
"Desteapta treaba popor roman, daramam fabrici si construim magazine si nici macar ale noastre....." Foarte bine spus dar incomplet. Câteva generaţii au reconstruit o ţară, fabrici uzine, institute de cercetări, cinematografe, case de cultură şi câte şi mai câte. Au venit generaţiile "democrate" şi demolează totul, au făcut dispărute dovezile muncii noastre, tot felul de acte ce ne atestau contribuţia noastră la fondul de pensii şi la alte fonduri, banii noştrii de la fondul de pensii s-au evaporat ca şi fabricile şi uzinele cu care România a făcut plus valoare, a urmat o prigoană mascată împotriva celor ce au adus bogăţie ţării, nu mai sunt banii de pensii şi ajutoare sociale, se duc campanii criminale împotriva celor ce au îmbogăţit toate leprele "democrate", dispăreţi sau vă dispărem, căraţi-vă unde vedeţi cu ochii, noii moșieri proști ca gardu ne-au luat locul, au construit câteva clădiri pe ici pe colo şi alea în folosul altora. Bătrânii creatori de plus valoare nu mai au bani de pensie, nici locuri la cimitir, a venit vremea să fie puşi în sac de plastic şi aruncaţi în groapa comună, cică să nu-i infectăm pe "democraţi". Băă jegurilor! Banii făcuţi de noi au fost buni, va-ţi umplut burdihanurile cu ei şi încă vă mai hrănesc. O să ne luaţi şi pensiile celor care nu am crăpat încă şi tot o să crăpaţi ş voi că nu faceţi 1 leu plus valoare, Am urât aşa zisul comunism da de voi îmi vine să vomit!!!!!!!!!!
30 iulie 2021, 14:46
Desteapta treaba popor roman, daramam fabrici si construim magazine si nici macar ale noastre.....
30 iulie 2021, 07:32
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Cine are dreptate în conflictul PNL - USR-PLUS?
PNL
USR-PLUS
Nici PNL, nici USR-PLUS
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Niciodată când sunt supărat nu m-am gândit să mă las când eram supărat. Când o duc foarte, foarte bine zic că acum o dau. Pentru că s-ar putea să o ia cineva. FC Botoşani nu are nicio datorie. Din afară am avut cu cineva ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
4.2218 lei
CHF
Francul elveţian
4.5640 lei
GBP
Lira sterlină
5.7704 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8391 lei
XAU
Gramul de aur
240.3568 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2383 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3938 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0732 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3310 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1953 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
12.6 o C
Dorohoi
10.6 o C
Bucecea
11.9 o C
Darabani
10.1 o C
Saveni
11.0 o C
Ştefăneşti
8.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.