Știrea zilei
Apă fără presiune de o lună: În plină pandemie și pe caniculă mai mulți oameni din centru se spală la lighean

De aproape o lună mai mulți cetățeni care locuiesc în Centrul Vechi trăiesc un veritabil coșmar când vine vorba de apa curentă. Pe temperaturi caniculare oamenii nu își pot utiliza centralele pentru apă caldă și nici mașinile de spălat. Iar motivul este lipsa presiunii apei.

”Nu putem face un duș normal atunci când ne întoarcem de la serviciu”


Afectate sunt trei scări situate vis-a-vis de Biserica Uspenia, care de la începutul lunii iulie se confruntă cu aceste probleme.


Sunt în jur de 15 familii, unele cu copii mici, de pe strada 1 Decembrie 28 – 30.


Oamenii s-au întors cu 30 de ani în timp și au ajuns să folosească metode de pe vremea comuniștilor pentru a-și asigura igiena personală.


Pe 17 iulie, după ce au făcut mai multe sesizări telefonice fără vreun rezultat, 10 locatari au semnat și trimis o adresă oficială la SC Nova Apaserv SA.


”Din cauza presiunii scăzute centrala termică nu pornește. Riscăm să ni se defecteze mașinile de spălat rufe. Pentru toaleta uzuală și în special a copiilor se încălzește apa pe aragaz. Fiind în plină pandemie avem nevoie de igienă maximă, însă noi nu putem face un duș normal atunci când ne întoarcem de la serviciu”,


Din adresa trimisă de locatari la SC Nova Apaserv SA.


Cetățenii în cauză au solicitat găsirea unei soluții în cel mai scurt timp, lucru care însă nu s-a întâmplat nici până în ziua de astăzi.

 

locuinte centrul vechi

 

Apa picură, Nova le spune că presiunea e bună


Operatorul licențiat de apă și canalizare a trimis de mai multe ori echipe la fața locului, însă nu s-a reușit să se identifice problema.


Mai exact, conducătorii companiei susțin că, de fapt, presiunea apei este bună și că problema nu le aparține.


”Vă comunicăm că în urma verificărilor efectuate pe teren, de către reprezentanții societății, presiunea apei măsurată la limita de proprietate (cămin de apometru) este de 1,2 bari, încadrându-se în parametrii fizici normali. Menționăm că SC Nova Apaserv SA are obligația de a asigura buna funcționare a rețelei publice de alimentare cu apă, limita de competență fiind contorul de branșament al imobilului. Problema semnalată este de natură internă, care excede sferei noastre de competență”,


Adresă trimisă de SC Nova Apaserv SA locatarilor.


Răspunsul este semnat de un șef de serviciu și de trei directori, inclusiv de directorul general Albert Tănasă.


Botoșăneanul l-a contactat și pe Romeo Obuf, director operațional, care a confirmat că problema i-a fost adusă la cunoștință, dar care a arătat că au fost trimise echipe de intervenție în mai multe rânduri, iar concluzia a fost aceeași: SC Nova Apaserv SA furnizează apa la o presiune conformă.

 

Și totuși, unde a dispărut apa?


Practic, la o scară mai redusă se repetă povestea de la Flămânzi, când primarul se plângea la începutul lunii că nu se furnizează deloc apă în oraș, iar reprezentanții SC Nova Apaserv SA susțineau că rezervoarele sunt pline și că nu există vreo problemă cu livrarea apei.


Culmea este însă că în amintita zonă din Centrul Istoric nu s-a construit vreun alt obiectiv în ultima lună care să fie mare consumator de apă, iar apometrele locatarilor indică o presiune mult mai scăzută decât cea anunțată de operator.


Cum de administrarea respectivelor imobile se ocupă SC Locativa SA, ar mai rămâne doar ca instalatorii companiei să verifice în amănunt rețeaua de după apometru și să vadă dacă nu există vreo scurgere ascunsă, vreun branșament nelegal sau o ”ștrangulare” a vreunei conducte.


Până o vor face oamenii din cele trei scări vor continua însă să se spele la lighean în plină pandemie și pe o vreme caniculară.

 

contor

 

loading...
Apă pentru botoșăneni prin zeci de kilometri de conducte CANCERIGENE, interzise de 12 ani: Este genocid! Scapă cine poate
Avarie de CINCI zile pe o stradă din municipiu, apa curge într-o veselie: Nu le pasă, tot noi plătimGALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
An nou, probleme vechi: Medici școlari puțini, profesori și părinți îngrijorați: În caz de infectare, tot noi răspundem
Mai sunt mai puțin de două săptămâni până la începerea noului an școlar care va fi unul cu totul atipic. Autoritățile se pregătesc de redeschiderea școlilor, în această perioadă având loc mai multe întâlniri cu toți factorii de decizie. Concret însă abia pe 10 septembrie 2020 se va ști cum se va învăța în fiecare unitate de învățământ din Botoșani.
Aventură între un învățător și o mămică la o școală din Botoșani! Soțul acuză că s-au filmat pornografic în fața copiilor - GALERIE FOTO
O aventură între două persoane căsătorite a ajuns în atenția instituțiilor publice de la Botoșani, având în vedere că unul dintre protagoniști lucrează în sistemul educațional.
Ar trebui să (le) fie rușine! Oameni care stau în locuințe sociale, fără studii și loc de muncă vor să conducă municipiul reședință de județ
Oferta electorală din anul 2020 continuă să fie una pestriță și să surprindă în mod neplăcut. Dacă în urma cu patru ani de zile anumite candidaturi au provocat amuzament sau ostilitate, gluma pare-se că se îngroașă la următorul scrutin electoral. Pentru că vorbim până la urmă de funcțiile supreme ale municipiului reședință de județ, care, nu doar în teorie, ar trebui să fie ocupate de candidați capabili și vizionari.
Zona de food-court din Uvertura Mall, plină din nou de clienți la mese! Pregătiri în toi și la multiplex – GALERIE FOTO & VIDEO
După o pauză de cinci luni de zile restaurantele și cafenelele din spațiile comerciale au revenit la normal. O pauză care a marcat o serie de premieri negative în istoria românilor și a umanității care s-a confruntat cu una dintre cele mai grave crize sanitare din toate timpurile.
Sorescu e aproape ministrul Afacerilor Interne, Vela a plecat să candideze la Caransebeș
Ministrul de Interne Marcel Vela și-a delegat atribuțiile cu privire la alegeri, deoarece conduce lista de consilieri locali la Consiliul Local al orașului Caransebeș, unde a fost primar pentru 12 ani.
FOTOGALERIE 80 de locuințe ANL aproape gata de repartizare, consilierii au aprobat prima LISTĂ
După patru ani în care s-a lucrat la construirea locuințelor pe terenul obținut de Primăria Botoșani de la Ministerul Apărării Naționale (MApN) dar și în paralel la asigurarea utilităților, toamna aceasta este posibil ca primele chei de garsoniere sau apartamente să fie înmânate viitorilor chiriași.
Mici latifundiari, colecționari de bijuterii sau mașini vechi ori persoane doar cu apartament – AVERILE candidaților la președinția Consiliului Județean Botoșani
Nouă botoșăneni au intrat în cursa electorală pentru a câștiga președinția Consiliului Județean Botoșani. Politicieni cu notorietate mai mică sau mai mare în spațiul public botoșănean, oameni care au agonisit de-a lungul anilor sau care se compară la averi cu simpli cetățeni.
Deschidere de an școlar în pandemie: Părinți care refuză să-și trimită copiii la școală, elevii riscă inclusiv exmatricularea - VIDEO
La acest moment este știut faptul că se dorește ca noul an școlar să fie deschis de la 14 septembrie 2020, iar școlile să funcționeze în baza a trei scenarii de risc. La nivelul județului Botoșani, prin ordin al prefectului, au fost constituite comisii pentru verificarea condițiilor de siguranță sanitară din unitățile de învățământ.
PSD a rămas fără reprezentant în Biroul Electoral Județean după o urgență medicală și o incompatibilitate soț – soție - DOCUMENT
Biroul Electoral Județean (BEJ) s-a întrunit marți în ședință pentru a emite o decizie cu privire la reprezentantul PSD în această structură, susceptibil de incompatibilitate.
Loading...
Moarte violentă și tristă! Femeia omorâtă în accident pe Împărat Traian o anonimă, nicio rudă nu a venit la spital, polițiștii au căutat familia din scară în scară – FOTO&VIDEO
Un fel de „Jane Doe” a Botoșaniului. Femeia care și-a pierdut viața duminică seara în accidentul violent care a avut loc pe strada Împărat Traian a rămas neidentificată multe ore de la producerea evenimentului. 
„Petrecere” la Cornișa până aproape de miezul nopții cu muzică și țipete în microfon pentru directorul Țurcanu și câțiva apropiați! Botoșănenii au sunat la Poliție – VIDEO
Muzica și vocea DJ-ului din parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa s-au auzit extrem de puternic încă din timpul zilei de vineri, 21 august 2020 într-o bună parte a orașului care se află la o distanță considerabilă de zona de agrement.
Spitalul Mavromati se golește de pacienții cu COVID, se tratează în continuare doar urgențele: De ce să redevenim zonă roșie pe harta țării?
Botoșaniul încă mai înregistrează noi cazuri de Covid, însă situația de la nivelul județului este ținută sub control. De altfel, în timp ce în unele zile la Botoșani se înregistrează câte două-trei cazuri, în alte județe sunt și 90 – 100.
Afaceristul milionar, liderul de grup al PSD-iștilor timp de opt ani, marele absent de pe lista pentru Consiliul Local: Au venit cu altă garnitură...
Lista depusă de social-democrații botoșăneni pentru noul Legislativ local din următorii 4 ani de zile are o mare absență în dreptul omului care a condus grupul PSD în plenul municipal timp de două mandate.
Soție de polițist aflată pe lista PSD-ului a chemat un primar în instanță: Intenționez să o dau în judecată pentru că a intrat în baza de date neavând niciun drept, cetățeanul și polițistul - DOCUMENT
Un primar botoșănean a primit citație sâmbătă, 15 august 2020, pentru a se prezenta în instanță a doua zi, duminică. Iar asta s-a întâmplat după o contestație la legea electorală depusă de o membră PSD, soție de polițist.
Loading...
Ce și pe cine votăm pe 27 septembrie 2020? Oferta politică pentru Primărie și Județ: CANDIDAȚII analizați prin ochi de foști jurnaliști, sindicaliști sau afaceriști
Spre finele lunii septembrie din anul pandemiei, Botoșaniul își alege oamenii care vor cârmui județul și municipiul reședință. Poate cel mai important scrutin electoral cu efect direct pe plan local, alegerile locale din 27 septembrie vor decide viitorul următorilor patru ani, prin prisma mai ales a noilor investiții.
Rețeta succesului pentru un primar din Botoșani, este susținut și de PSD și de PNL în aceeași campanie, localitate umplută de bannere – FOTO
Un primar botoșănean a reușit să creeze una dintre cele mai inedite situații ale acestei precampanii electorale. Are în comunitatea sa bannere electorale atât cu candidatul PSD cât și cu cel al PNL-ului, principalii adversari politici pentru președinția Consiliului Județean Botoșani.
LA MULȚI ANI, Daniel Badale! E prima oară când vorbesc despre mine, după mai bine de 25 de ani de profesie. Asta e partea mea curată. V-o dăruiesc din toată inima! - FOTO & VIDEO
Actorul botoșănean născut într-o zi de 15 august se află astăzi într-o postură inedită: pe scenă fiind, își joacă propriul rol, unul în care, în urmă cu mai bine de 30 de ani, Revoluția Română îl ”distribuise”.
Vile la preț de 10 apartamente, pandemia îi determină pe bogații târgului să își vândă proprietățile fabuloase - GALERIE FOTO
Exterioare de vis, interioare de poveste. Vile cu arhitecturi deosebite, dotate și utilate până în cele mai mici detalii, cu un design de revistă. Oferta în vreme de pandemie, la Botoșani, este foarte bogată, iar prețurile pe măsură.
Directorul de spital care a renunțat la salariul de 3.000 de euro pentru a merge în privat s-a dus la leafă de 4.000 de lei... tot la stat – VIDEO & DOCUMENT
După ce și-a dat demisia din funcția de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, Daniel Buga a renunțat și la postul de execuție din cadrul unității medicale, respectiv cel de inspector de specialitate în cadrul serviciului resurse umane.
Pionierat în sărăcie! Povestea eolienei de la Bucecea întreruptă de hoții locali, centrala a „trăit” puțin peste un an și a rămas bibelou – FOTOGALERIE&VIDEO 
Botoșănenii care ajung în sudul țării, în concedii sau în interes de serviciu, sunt fericiții privitori ai celui mai mare parc de centrale eoliene care a fost construit în urmă cu mai bine de un deceniu la Fântânele-Cogealac. Și în Moldova a existat o pornire firavă și curajoasă deopotrivă la Bucecea - Botoșani. Însă povestea de succes de atunci a avut un final oglindit în specificul zonei, vestit mai degrabă prin prisma sărăciei.  
C e sa mai vorbim despre Dr Tatarilor ca nu au apa si canalizare deloc .
30 iulie 2020, 14:33
Si Narcis Stefan presedintele C A la Nova Apa e tot la Pro Romania,incompetenții care traiesc din bani de la stat fără să muncească nimic s-au întâlnit acolo. Faceti ceva pentru orașul asta macar,nu veniti si cersiti voturi sa va fie voua bine.
30 iulie 2020, 11:46
Albert Tanase de la Pro Romania e director... de ce credeti ca a fost fugarit de la psd,pentru incompetența.
30 iulie 2020, 11:41
Nici nu se va rezolva vreodata problema din Independentei, care treneaza de zeci de ani, acolo. Si nu exagerez cu nimic! M-am mutat din acel cartier din 2002 as putea spune ca din cauza aceleiasi probleme: lipsa presiunii apei, la etajele 3, 4, vara.Si atunci, inca mai erau oameni pregatiti cat de cat la compania de apa, dar acum, e dezastru, pur si simplu n-ai cu cine vorbi, de la muncitori si pana la directorii de acolo, incluzand aici si pe cei din CA si de la CJ, la fel de incompetenti si interesati doar de bani ori politic. Angajari numai pe pile, concursuri fictive cu castigatori prestabiliti, salarii de mizerie, clientela politica, directori o groaza, consumuri enorme care se volatizeaza doar printr-o semnatura si multe alte porcarii, care se rasfrang pe cetatenii care ar trebui sa beneficieze de serviciile acestei companii monopol, care nu mai are nicio sansa de redresare, decat daca se schimba total proprietarul.
30 iulie 2020, 08:42
Nu numai cele două scări n-au presiune la apa curentă, sunt străzi întregi din Botoșani în aceeași situație, pentru că, atunci când s-au schimbat conductele, nu s-au schimbat pe toate străzile, pe unele străzi, deși s-au construit case noi, a crescut numărul utilizatorilor, conductele au rămas cele din anii 60, subdimensionate. Sigur, specialiștii de la Nova ar trebui să aibă o hartă tehnică a conductelor de distribuire a apei, dar nu cred că se uită cineva. Sunt și vor fi și alte reclamații referitoare la presiunea apei, dar cine le ia în seamă, acum totul e o campanie electorală. Și dacă-i iei la bani mărunți îți spun să-ți suporți tu investiția redimensionării conductei, că ei nu au bani. Grozavă treabă!
30 iulie 2020, 07:34
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
 „Îmi pare rău că există unii care parcă nu-și iubesc copiii. Portul măștii și celelalte măsuri care s-au luat la școală pentru protecție sanitară au rostul de a proteja copiii”,Ludovic Orban, premierul ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.