Știrea zilei
Apă tăiată în apartament cu executorul și jandarmii, echipajele Nova Apaserv au ajuns la CINCI adrese, un datornic ridicat de pe banca din parc – VIDEO & GALERIE FOTO

După doi ani în care din cauza crizei sanitare, astfel de acțiuni nu au putut fi întreprinse, SC Nova Apaserv SA a reluat debranșările. Între timp, datoriile unora dintre botoșăneni s-au rostogolit, transformându-se în sume uriașe,

Vineri, 27 mai 2022 au fost programate pentru a fi debranșate de la serviciul public de furnizare a apei cinci apartamente. În sprijinul echipajului de la compania de apă au venit jandarmii și executorul judecătoresc Cristina Gheorghiu.

 

Ghinionistul zilei

 

Prima adresă a fost Aleea Parcul Tineretului, nr. 6 la un apartament situat la etajul patru. Executorul a bătut insistent în ușă, niciun răspuns din interior. Un vecin, ca de altfel toți ceilalți care au urmat, a deschis ușa și a spus că „nu știe nimic” despre cel care locuieșe perete în perete cu el.

 

S-a lăsat o somație în ușă și s-a luat decizia deplasării la următoarea adresă. Doar că la coborâre, extrem de agitat, proprietarul apartamentului vizat pentru sistarea apei și-a făcut apariția.

 

Dar cu cine am onoarea...?”, a vrut el să știe ce se întâmplă. „Aveți datorii la apă neachitate”, l-a lămurit Cristina Gheorghiu.

 

„Cine nu are!?”, i-a răspuns botoșăneanul. „Așa-i viața, ce să facem? O să facem o convenție și plătesc”, a continuat el.

 

S-a mirat că nu a dat nimeni drumul la ușă, pentru că în locuință se aflau soția și fiica. Până când a realizat că va rămâne fără apă în apartament și a izbucnit: ”Nu opriți apa astăzi, o să vedeți mai târziu, nu pot eu să stau fără apă în casă, ascultați ce vă spun eu. Nu opriți apa, luați serie, luați ceva, eu azi plătesc. Dacă îmi tăiați apa, să știți că eu o pun înapoi, rup de acolo tot, eu nu stau fără apă. Eu azi plătesc, dar nu-mi tăiați apa, că eu rup tot, nu vreau să ajung mai departe și să fac măgării, adică pentru o jumătate de zi nu ne putem înțelege?”.

 

Nu s-au putut înțelege. Executorul judecătoresc i-a dat asigurări că va avea din nou apă în apartament după ce-și va achita datoriile de aproximativ 28.400 de lei, inclusiv onorariul biroului de executare. Echipajul Nova Apaserv a întrerupt apa și a montat sigilii pe robinete.

 

Ruperea acestora este infracțiune și este pedepsită conform Codului Penal.

 

 

Apartamentul cu ușă fără clanță

 

 

Odată încheiat procesul verbal și îndeplinit scopul pentru care s-a făcut deplasarea la prima adresă, grupul s-a deplasat către următoarea.

 

O locuință situată tot în Parcul Tineretului. Și tot etajul 4, unde atunci când s-a ajuns s-a constatat că la ușa de la intrare nu mai există clanță, ci doar o bucată de sârmă. Ușa s-a deschis la o ușoară atingere, în interior persista o imagine insalubră și miroasea a pustiu. Cum cel mai probabil apartamentul era abandonat s-a luat decizia părăsirii locului și revenirii la o dată ulterioară, când se vor lua măsuri de protejare a puținelor bunuri din interior. Adică să se asigure o încuitoare la ușă. La această locuință datoriile se ridicau undeva la suma de aproape 22.000 de lei.

 

Vecinii săritori

 

Al treilea apartament vizat de debranșare era la etajul 8 al singurului bloc turn din Parcul Tineretului care de peste 20 de ani nu mai are lift funcțional. Are însă interfon, unde s-a așteptat un sfert de oră pentru că nicio persoană din interior nu a apăsat butonul pentru a deschide ușa.

 

Nici măcar femeia de serviciu din cartier, scuzându-se că nu are cheia.

 

Într-un final, a coborât un botoșănean de 80 de ani, de la etajul 5 și a deschis ușa amabil. „Ce faceți, cu serviciul?”, l-a întrebat pe unul dintre jandarmi. „Da, da, cu serviciul, mulțumim că ați deschis”.

 

Ușa nu s-a deschis nici la etajul 8, la locuința unde debitele erau undeva la 26.000 de lei.

 

De altfel, la fel s-a întâmplat și la următoarea adresă din strada Teodor Callimachi, la un apartament situat la etajul 1, cu datorii de aproape 22.000 de lei. Nici în acest caz, vecinii nu știau absolut nimic despre colocatarii de pe palier.

 

Datornicul găsit pe bancă, în parc

 

Ultima dintre cele cinci locații propuse pentru tăierea apei era o locuință din Aleea Curcubeului.

 

Un apartament de la etajul 1, la care nu a răspuns nimeni. Unul dintre vecini a sărit în ajutor de această dată și a transmis că proprietarul se află pe o bancă în parc.

 

Cel vizat, un bărbat cu vârstă înaintată. A înțeles că trebuie să meargă acasă, dar când a ajuns efectiv în locuință, a trântit ușa în fața celor care au venit să-l debranșeze de la apă.

 

Executorul a mai făcut o încercare și a împins ușa. Un miros greu s-a strecurat din interiorul care semăna cu un focar de infecție, cu tot felul de mizerie adunate probabil de-a lungul anilor. Bărbatul a trântit o înjurătură în același timp cu ușa.

 

Aici datoriile se ridicau la puțin peste 10.000 de lei. Cel mai probabil serviciul va fi întrerupt după ce proprietarul va fi internat la Psihiatrie.

 

În celelalte cazuri, la a doua vizită a executorului, în cazul în care proprietarii apartamentelor nu vor deschide ușa, se va proceda la spargerea ei.

 

loading...
Evacuare de pomină în ANL Cișmea, chiriașa a fugit pe balcon: Îmi iau actele și am plecatGALERIE FOTO & VIDEO
”Reforma de la Apă” a născut până la urmă mai mulți șefi, instalatorii au fost rebotezați ”operatori circuite rețea apă” poate-poate vine cineva să se angajeze

 

Tot mai strâmtorați din cauza scumpirilor: Peste 8.000 de botoșăneni au câte două locuri de muncă
Scumpirile din ultima vreme afectează traiul botoșănenilor. Oamenii sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare pentru plata facturilor, a alimentelor și carburantului și nu numai. 
Sclavagism modern: OPT adolescenți prinși muncind „la negru” la o terasă din municipiu, lucrau și câte 16 ore pe zi
Unii dintre angajatori profită de tinerii care urmăresc să câștige propriii bani de buzunar și îi folosesc într-un soi de „sclavagism modern”, fără să aibă vreo temere că ar putea să răspundă din punct de vedere legal pentru sustragerea de la plata dărilor specifice către stat. Patronii profită astfel de adolescenți, pe care-i exploatează la un program de lucru mult peste cel reglementat legal. 
Directoarea și diriginta unei școli botoșănene au refuzat să sune la 112 pentru un elev cu mandibula ruptă: Copilul mănâncă cu paiul în prezentVIDEO
Agresiunea a avut loc la ore, într-o unitate de învățământ a județului, și s-a încercat ascunderea ei.Copilul a rămas cu traumatisme care-l afectează și în prezent.
LUCRURILE care nu s-au văzut în procesul care a decis soarta orașului: Eram puși în fața faptului de a săvârși o infracțiune / A fost o muncă acerbă, am avut ore nedormite VIDEO
Alegerile locale din 2020, anul în care s-a stabilit componența legislativului local, dar și primarul pentru patru ani, au avut un caracter aparte. Între cei doi principali candidați la postul de edil-șef au fost doar 16 voturi. Cu o diferență atât de mică, evident că lucrurile au degenerat și a fost nevoie de deciziile judecătorilor.
Iftime scos din fotbal 6 luni de federație și amendat cu o sumă amețitoare – DOCUMENT 
Comisia de Disciplină și Etică (CDE) a Federației Române de Fotbal a adoptat vineri o hotărâre extrem de dură la adresa omului de afaceri care controlează FC Botoșani. Valeriu Iftime a fost sancționat cu măsura interzicerii oricărei activități legate de fotbal pentru șase luni și, în plus, i s-a aplicat și o amendă de 20.000 lei. 
Doamna din Botoșani care a căutat afacerea perfectă! De la broker de credite la litigii sau activități de înfrumusețare din care a ieșit din cauza evaziunii din dormitor – VIDEO
Gabriela Ciobanu este antreprenor din 2004 și se poate spune că a încercat mereu să-și adapteze afacerile în funcție de cererea pieței. În unele cazuri a reușit, din greșeli a învățat. A deschis uși, altele i s-au închis fără să se descurajeze nicicum.
Un funcționar de la Casa de Asigurări s-a aruncat în gol din apartamentul în care se mutase de puțină vreme
Bărbatul lucra de mai mulți ani în cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoșani, la compartimentul decontări și servicii.
25 de tone de mere aruncate pe câmp la marginea orașului, în piețe se vând fructe cu proveniență mincinoasă: Cine să ia măsuri? Noi avem țară? Avem Guvern, avem guvernanți? GALERIE FOTO
În vremuri în care campaniile pentru o alimentație sănătoasă ne invadează și într-un context în care conviețuim într-un județ cu profil preponderent agricol, consumăm fructe și legume din import, iar producția din Botoșani se strică pe câmpuri.
RAZIE uriașă pe Calea Națională! Polițiștii rutieri dar și criminaliștii au percheziționat mașini: au găsit un șofer drogat, fițe pe mașini scumpe și altele – VIDEO & GALERIE FOTO
Au participat probabil la această acțiune preventivă toate echipajele Biroului Rutier de la Botoșani, pe Calea Națională, pentru că strada s-a umplut de polițiști și autospeciale de Poliție. Și, un lucru mai inedit, au luat parte la razie și ofițerii de la Serviciul Investigații Criminale, dar și polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică.
A trecut un an de când Primăria a preluat Cinematograful Unirea: NU s-a difuzat nici măcar un singur film
Prin protocolul prin care Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor RomâniaFilm (RADEF) a cedat Cinematograful Unirea către administrația publică locală condiția principală a fost continuarea difuzării de film la Botoșani.
Elevul care la 13 ani a strâns mașini pline de ajutoare pentru cei aflați în suferință – VIDEO & FOTOGALERIE 
Trăim într-o societate în care ajung să fie apreciați cu precădere oamenii care își fac publicitate agresivă pe spatele nevoiașilor în detrimentul celor care le rezolvă problemele fără să popularizeze în exces acest lucru. 
Primăria vrea să ia în administrare „fosta casă a PDL-iștilor” și să mute acolo un serviciu important: Cad dosarele pe ei, nu încap în birouri
Inițiativa ar urma să fie supusă dezbaterii și votului în ședința ordinară din data de 28 iulie 2022.
Din seria furturilor de apă: Fost polițist depistat cu branșament ilegal pentru livadă, seră și piscină – FOTOGALERIE
Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă să identifice situații de furturi de proporții din rețeaua publică.
Gata și nu prea: Recensământul populației și locuințelor NU s-a terminat la Botoșani, recenzorii încă bat la uși închise
Săptămâna trecută, în urma unui anunț al Institutului Național de Statistică (INS), presa națională, dar și cea locală, scria că județul Botoșani este primul din România care a terminat de numărat populația. Ba mai mult, o mulțime de politicieni care au simțit că ar avea de câștigat ceva capital electoral din asta s-au ”lipit” rapid la postări pe această temă. 
Aventurile modernizării drumului spre Târgu-Frumos: Botoșănean blocat în curte fiindcă era plecat de acasă – VIDEO & GALERIE FOTO
Una dintre multiplele vizite ale prefectului pe șantierul de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos l-a găsit din cale afară de nervos pe un botoșănean din satul Zăicești. 
De la atelierul de teatru al liceului, pe covorul roșu de la Cannes – POVESTEA studentului de 22 de ani distribuit deja în filme de anvergură internațională – VIDEO & GALERIE FOTO 
Au trecut deja vreo 50 de zile de când a pășit pe covorul roșu al Festivalului Internațional de Film de la Cannes, însă uneori încă mai are impresia că a fost doar un vis. Din fericire pentru el, pentru botoșăneni și pentru români, chiar s-a întâmplat: la 22 de ani Șerban Lazarovici a jucat într-un lungmetraj premiat în orașul – stațiune de pe Coasta de Azur. 
Minunile de la o conferință AUR: Netflix-ul molestează copiii și-i spală pe cap, războiul distruge vegetația, România ”să producă apă” - VIDEO & GALERIE FOTO
Campania „Ce vor românii”, așa, fără semnul întrebării, inițiată de liderii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a ajuns și la Botoșani în după-amiaza zilei de miercuri, 13 iulie 2022. Evenimentul la care au participat susținătorii AUR de la Botoșani s-a desfășurat în sala Eminescu a complexului Rapsodia, cu începere de la ora 17:00.
Contabilii și-au sărbătorit ziua cu un tort pe măsură, ”doamna de fier a contabilității” premiată de trei ori – VIDEO & GALERIE FOTO 
Oamenii cu cifrele și calculele din economia românească au fost sărbătoriți miercuri în toată țara, inclusiv la Botoșani, acolo unde a fost marcată Ziua Națională a Contabilului Român (ZNCR). 
Turista din Botoșani care a făcut scufundări în același loc în care și-a pierdut viața suceveanca atacată de rechin: Am făcut baie fix acoloVIDEO
A vizitat în total 85 de țări de pe cinci continente, iar șirul orașelor prin care a trecut aproape că este interminabil. Este pasionată de călătorii încă din perioada liceului când, deși era comunism, reușea să treacă granițele țării, o dată la doi ani, cum erau permis pe atunci.
Iazul fantomă de la Ipotești a consumat într-o singură zi apa pe o lună de la 100 de apartamente
În urma scandalului izbucnit la Ipotești, unde a fost descoperită o conductă ilegală conectată la un hidrant, tehnicienii de la SC Nova Apaserv SA au revenit pe malul iazului.
Dar cum e poisibil așa ceva , sa ajungi la asemenea sume de plătit ?? De câți ani nu au plătit facturile respectivii utilizatori ? Fără supărare, dar pe buna dreptate au venit sa va taie apa .
28 mai 2022, 16:18
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
"Mama, tata vor fi foarte fericiți. Ei m-au susținut întotdeauna în ceea ce fac. Dar modelul meu în viață a fost fratele meu. Mai mare cu trei ani, pompier de meserie, în el am văzut întotdeauna ambiție, perseverență",...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9090 lei
USD
Dolarul SUA
4.7494 lei
CHF
Francul elveţian
5.0470 lei
GBP
Lira sterlină
5.8036 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5814 lei
XAU
Gramul de aur
273.2231 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2485 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2442 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3726 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7215 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2016 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6598 lei
Vremea
astăzi
Botosani
19.0 o C
Dorohoi
16.8 o C
Bucecea
18.8 o C
Darabani
16.2 o C
Saveni
17.1 o C
Ştefăneşti
19.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.