Știrea zilei
Asistenta și infirmiera de la Maternitate detașate pe alte secții ale Spitalului Județean – DECIZIA luată de doctorița Pitrop

Perioada de suspendare a celor trei angajate din cadrul Secției de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean Mavromati Botoșani a expirat pe data de 20 octombrie 2023.

Gata suspendarea salariatelor de la Maternitate 

 

Conducerea Spitalului Județean Mavromati s-a întrunit în cursul zilei de vineri pentru a lua o decizie privitoare la relațiile de muncă ale unității cu salariatele în cauză, respectiv asistenta medicală Ramona Baltă, infirmiera Carmen Hilda Saviciuc și nu în ultimul rând doctorița Mariana Pitrop.

 

În primă fază s-a așteptat raportul final al comisiei de disciplină de la nivelul Spitalului Județean Mavromati care să ajute Comitetul Director în luarea unei decizii, într-o cunoștință de cauză bazată pe analizele amănunțite efectuate de această structură.

Cum membrii comisiei de disciplină nu s-au pronunțat deocamdată, directorii spitalului au adoptat o altă variantă pentru asistentă și infirmieră.

 

„Asistenta și infirmierea sunt detașate către alte secții ale Spitalului Mavromati, deci nu își mai desfășoară activitatea la Maternitate. Iar doamna doctor a solicitat prin domnul avocat concediu de odihnă, avea de anul trecut și de anul ăsta, o mulțime de zile de concediu, care este legal, până când comisia de disciplină nu-și dă verdictul”,

Monica Adăscăliței, manager Spitalul Județean Mavromati

 

Ce s-a întâmplat cu Mariana Pitrop?

 

Concediul de odihnă în cazul doctoriței Mariana Pitrop s-ar întinde până spre finalul anului. Până atunci va exista probabil și o decizie finală a comisiei de dsciplină care, în funcție de analiza efectuată va propune măsuri pentru persoanele care au fost cercetate.

 

În atenția comisiei au intrat toate persoanele care se aflau de gardă în noaptea de 17 spre 18 august 2023, deci și doctorița dar și asistenta medicală împreună cu infirmiera.

Propunerile comisiei de disciplină, oricare vor fi ele vor fi aprobate de membrii Comitetului Director, prin vot.

„Și acum eu aștept decizia comisiei de disciplină internă a Spitalului Județean”, a mai arătat șefa de la Mavromati.

 

Asistenta a stat toată noaptea lângă Alexandra

 

Asistenta medicală și infirmiera au fost detașate pe două secții diferite ale Spitalului Județean pentru o perioadă de 60 de zile.

În cazul lor, din informațiile oferite atât de reprezentanții spitalului cât și de familia Alexandrei Ivanov, ar fi existat implicare pentru pacienta care acuza dureri greu de suportat.

Chiar mama Alexandrei a povestit că asistenta Ramona Baltă a stat aproape toată noaptea alături de fiica ei și i-a monitorizat starea generală.

A condus-o în numeroase rânduri la toaletă și chiar a încercat să discute cu medicul de gardă despre faptul că tânăra acuză dureri mari de burtă. În ciuda eforturilor depuse, doctorița ar fi considerat că Alexandra nu constituie caz de urgență pentru efectuarea unei intervenții chirurgicale, din cauză că nu ar fi prezentat hemoragie externă.

Iar infirmiera, prin prisma atribuțiunilor de serviciu nu ar fi putut interveni din punct de edere medical în niciun fel.

 

Stadiul anchetelor 

 

Între timp sunt în desfășurare alte două anchete care vizează decesul pacientei Alexandra Ivanov, una a Colegiului Medicilor Botoșani și o alta, pe linie penală a procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

 

La Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) inspectorul delegat de procuror a efectuat două noi audieri în cursul acestei săptămâni, respectiv două angajate de la Maternitate care au intrat în gardă în dimineața zilei de 18 august, când a murit Alexandra.

De această dată, la audieri, pe lângă reprezentanții legali ai familiei Ivanov, la audieri au luat parte și avocații Spitalului Județean Mavromati.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Ministrul Sănătății: Indiferent cât va plăti acest spital, Alexandra a murit/ E o lipsă de umanitate
Se pregătește „Legea Alexandra”: Număr de URGENȚĂ pentru pacienții din spitale
Medic de la Mavromati despre cine s-ar face vinovat din Maternitate de decesul Alexandrei: E treaba strict...

 

Două seri acasă la... Filarmonică! Concert magic pregătit pentru Crăciun cu Ozana Barabancea, patru tineri talentați de peste Prut și un prezentator celebru 
Filarmonica „George Enescu” Botoșani a început pregătirile pentru ce se anunță a fi „cel mai spectaculos concert al finalului de an”.
Lucrările la McDonald's aproape de finalizare, restaurantul începe să prindă contur la Botoșani – VIDEO & GALERIE FOTO
Clădirea în care va funcționa restaurantul la Botoșani este finalizată în proporție de 70%Obiectivul din municipiul reședință va fi restaurantul cu numărul 101 deschis în România de către lanțul american.
Un proprietar de clădiri obligat să plătească 160.000 de euro impozit de neglijență: Va fi executat, ca orice contribuabil
Este probabil unul dintre cele mai mari impozite calculate în municipiu pentru un proprietar de clădire.În lei, suma totală se ridică la 800.000 de lei, echivalentul a 160.000 de euro.
Un fost director de la „Apă” schimbă tabăra și intră în rândul muncitorilor ca lider sindical: Am fost și în canal și în Consiliul de Administrație
Premieră la Botoșani într-o societate comercială cu capital de stat, unde un fost director general încearcă să devină reprezentant legal al muncitorilor și nu numai.
Unul dintre directorii de la Casa de Pensii a părăsit instituția
Este vorba despre unul dintre cei doi adjuncți ai unității de stat, care din această toamnă nu mai ocupă funcția de conducere din fruntea Casei Județene de Pensii (CJP).
Balul Oamenilor de Afaceri s-a transformat în gală cu dress code black & white: businessmeni surpriză, absențe neașteptate și premiere pe sărite – VIDEO & GALERIE FOTO
Cei mai performanți antreprenori s-au întâlnit vineri seară la salonul ”Luceafărul” de la Cucorăni la a XXX – a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri. În anul aniversar manifestarea s-a transformat, cel puțin declarativ, în Gala Excelenței în Afaceri, la care organizatorul, Camera de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani, a lansat Topul Județean al Firmelor.
Povestea gemenilor învingători care au cântărit 1.000 de grame și au stat TREI luni în incubator: Au avut foarte multe complicațiiVIDEO
S-au spus și s-au ascultat povești de învingători vineri, 17 noiembrie 2023, la Maternitatea Botoșani.
Anul acesta: Revelion „pe avarii” organizat în centrul municipiului Botoșani, Primăria caută artiști cu pretenții mai puține
Consiliul Județean a ajuns să organizeze parada obiceiurilor de iarnă cu sprijin financiar din mediul privat.Primăria ține pasul și încearcă să creioneze un spectacol cât de cât satisfăcător pentru noaptea de Revelion, deși fondurile sunt limitate.
Instituția la care a ajuns să muncească doar directoarea: Stătea singură la ghișeu și primea cereri – VIDEO & GALERIE FOTO
Valul de proteste lovește în tot mai multe instituții ale statului, iar mai nou întrerup activitatea salariații din structurile Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS).Se ajunge astfel la situații în care la aceste instituții lucrează doar șefii.
Caravana AUR pe interzis! Alianța și-a prezentat candidații de la europarlamentare cu un autocar parcat în centrul orașului, în zonă interzisă – GALERIE FOTO
Pentru această încălcare a Codului Rutier șoferii din Botoșani riscă amenzi din partea polițiștilor.Cei de la AUR, în schimb, și-au văzut nestingheriți de activitatea politică fără ca cineva să observe „elefantul” galben din centrul orașului.
Irina Rimes și muzicienii Filarmonicii au purtat peste 700 de botoșăneni pe tărâmul viselor: Mulțumim că ne-ați primit la voi acasăVIDEO & GALERIE FOTO
De aproximativ o lună cel mai așteptat concert al acestui final de an a fost fără doar și poate cel în care artista Irina Rimes a cântat la Botoșani alături de orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat George Enescu dirijată de maestrul Alexandru Ilie.
Pasiune de-o viață: Cățelul din Botoșani desemnat de 10 ori campion național și internațional într-un singur an – VIDEO & GALERIE FOTO
Un botoșănean îndrăgostit iremediabil de câinii cu pedigree dărâmă un record cu un exemplar pe care l-a crescut de mic.Într-un singur an patrupedul a obținut zece titluri de campion național și internațional.
Când două consiliere se bat, câștigă... vicele – Lider nou de grup pregătit de liberali pentru CJ
Plecarea lui Viorel Iliuță din PNL a provocat unele dispute în cadrul filialei județene pe seama funcției de lider al grupului de consilieri județeni pe care fostul viceprimar o ocupa.
Secția de psihiatrie dintr-o fostă creșă care amintea de Auschwitz: Nici nu vreau să-mi aduc aminte cum arăta VIDEO & GALERIE FOTO
Condițiile din saloanele în care sunt îngrijiți bolnavii cei mai dificili de la Botoșani erau unele de nivel redus.Clădirea per ansamblu, în care a funcționat prima creșă a orașului, se apropia de imaginea unui fost lagăr.
Florin Țurcanu, back in business: Campanie în județ împotriva pesediștilor alături de un lider PNL
Fostul președinte al Organizației Județene a PNL Botoșani a revenit în politică.Florin Țurcanu este implicat activ în activitatea de coagulare a liberalilor din teritoriu, înaintea anului electoral 2024.
S-au ”evaporat” împreună cu serviciul: Peste 120.000 de botoșăneni apți de muncă nu lucrează nicăieri și nu apar în vreo evidență - Unde sunt?
Pe de o parte persoanele care nu lucrează se plâng că nu au unde.De cealaltă parte, firmele private suferă acut de forță de muncă și ajung în situații disperate în care funcționează subdimensionat.
Un liberal condamnat și-a pierdut calitatea de consilier județean! Locul său preluat de un președinte de filială care a „sărit” șase oameni
Componența liberală din plenul județean va fi din nou modificată după ce unul dintre aleșii de pe lista PNL și-a pierdut mandatul.Înlocuitorul său pare să fi fost mai greu de găsit după ce partidul a fost refuzat de șase ori.
Cornel Șfaițer, LIVE: Mă doare, o spun cu toată inima / Asta cu mutatul la Suceava nici de glumă nu-i bună VIDEO
Președintele alături de care FC Botoșani a promovat în SuperLigă și a obținut prima calificare în cupele europene deplânge situația în care a ajuns echipa, dar crede că există șanse reale pentru salvarea de la retrogradare și transmite suporterilor să fie alături de roș-alb-albaștri în această perioadă extrem de dificilă.
Ofertă UNICAT: Un om de afaceri acordă 10.000 de euro botoșăneanului care îi aduce cumpărător pentru o clădire din zona ultracentrală – FOTOGALERIE
Prima dată a scos-o la vânzare în 2014, după ce timp de trei ani a operat acolo pub-ul ”La Negustori”. Ulterior a închiriat-o la alte firme cu afaceri în domeniul HORECA, însă nu a renunțat la ideea de a ceda întregul imobil.
Toată lumea la muncă în folosul comunității! Inclusiv mămicile vor presta activități comunitare
Noua lege prin care se stabilește venitul minim de incluziune prevede ca obligativitatea să fie aplicată pentru toți beneficiarii apți de muncă.
Sondaj
A fost politizată ediția din acest an a Balului Oamenilor de Afaceri?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am discutat cu liderii de sindicat două probleme. Una care se referă la direcţiile de sănătate publică şi angajaţii Ministerului Sănătăţii; cea de-a doua, care se referă la angajaţii TESA din spitale, care au, unii dintre ...
answear.ro%20
inpuff.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9726 lei
USD
Dolarul SUA
4.5313 lei
CHF
Francul elveţian
5.1634 lei
GBP
Lira sterlină
5.7463 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.0662 lei
XAU
Gramul de aur
296.8710 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2543 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3150 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0003 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3338 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2047 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6669 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.4 o C
Dorohoi
1.4 o C
Bucecea
2.3 o C
Darabani
0.7 o C
Saveni
2.1 o C
Ştefăneşti
3.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.