Știrea zilei
Averile damelor pentru Parlament, de la bijuteriile Roxanei la secretele Lilianei
Nu au atâţia bani cât bărbaţii din politică, dar nici nu se pot plânge de grija zilei de mâine, cam asta se poate spune, în rezumat, despre averile candidaţilor în fustă la alegerile parlamentare. Asemeni tuturor celorlalţi pretendeţi la un mandate de senator şi deputat şi acestea au trebuit în dosarul depus la Biroul Electoral Judeţean să completeze declaraţii de avere şi de interese.
candidate femei la Parlament Botosani si averile lor

Bijuterii de 8.000 euro în ultimii trei ani

Cel mai aglomerat colegiu din punctul de vedere a participării reprezentantelor organizaţiilor de femei la competiţia electorală din această toamnă este cel de deputaţi Săveni, unde principalele forţe politice mizează pe sexul frumos. Roxana Anuşca deţine un apartament în municipiul Botoşani, trei autoutilitare Mercedes Benz, iar în perioada de consilier judeţean, mai exact în anii 2010 – 2012, a dobândit bijuterii de 8.000 de euro. Anul trecut a înregistrat venituri de 28.115 lei, cea mai mare parte provenind de la Parlament, ca expert la cabinetul fostului deputat Florin Ţurcanu şi de la Consiliul Judeţean, din indemnizaţii şi Autoritatea Teritorială de Ordine Publică.

Liliana Mincă transferă secretele Loteriei în propria-i avere

Pentru bucureşteanca Liliana Mincă banii sunt un subiect tabu. A avut venituri dintr-o mulţime de surse: Universitatea Financiar – Bancară Bucureşti ca lector universitar, Ministerul Afacerilor externe ca şi consilier al ministrului, Fundaţia Liliana Ghervasuc Mincă, unde este preşedinte, SC Lerners Entertaining SRL, unde activează ca director general şi Biroul de Mediator Liliana Mincă. Banii pe care i-a încasat de pe urma acestor funcţii a refuzat însă să îi precizeze, la fiecare în parte fiind menţionat în declaraţia de avere “cf. fişă fiscală”. La secret nu sunt doar banii ei, ci şi ai soţului. Acesta este administrator la THR Marea Neagră şi consilier local, în dreptul sumelor care ar fi trebuit precizate apărând de asemenea “cf. fişă fiscal”. Fostul director general al Loteriei Române a renunţat la această formulare în cazul bunurilor mobile şi imobile. Astfel, ea deţine împreună cu soţul un apartament şi o casă, o Toyota, bijuterii de 10.000 de euro şi tablouri evaluate în acelaşi cuantum. Are şi 20.000 de euro într-un cont curent, suma reprezentând plata unor daune.
Singura competitioare din acest colegiu care chiar trăieşte în zonă, Mirela Saucă de la ARD, îşi are bunurile în Săveni. Aici deţine un hectar şi jumătate de teren agricol şi 0,7 ha intravilan, suprafeţe cumpărate sau moştenite. Are două case, ambele achiziţionate, dar şi un credit de 15.000 de euro. Împreună cu soţul anul trecut au avut venituri de 27.000 de lei.

Averi social-democrate

Familia Tamarei Ciofu, candidata USL pe un colegiu axat pe municipiul Botoşani, a moştenit prin soţul său un hectar de teren intravilan şi agricol în oraş. Social-democrata deţine o treime dintr-un apartament din Iaşi şi jumătate din două locuinţe din Botoşani, unde îşi ridică şi o casă. Are două maşini, un Matiz şi un Suzuki, iar anul trecut familia a avut venituri din salarii care s-au ridicat la circa 65.000 de lei.
Doina Federovici, aspirant USL la Senat Dorohoi – Flămânzi, a moştenit o cotă parte dintr-un teren agricol şi o casă de locuit, are un Opel şi două credite în valoare totală de 42.000 de lei. Anul trecut împreună cu soţul a avut venituri de circa 23.000 de lei, ea de la Serviciul Judeţean de Evidenţă a Persoanelor, el de la o firmă privată.
CITEŞTE ŞI:
 Candidat la Senat – vilă la Cornu, bijuterii de 1,8 miliarde, peste 3 miliarde în bănci
 „Flora şi fauna” pentru Parlament : penali, traseişti, maghiari, bucureşteni şi-un jurnalist

Spitalizare de 25.000 de euro pentru un botoșănean cu COVID, internat la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani
Aproape 600 de botoșăneni au fost tratați la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani după ce au fost infectați cu virusul SARS-C0V-2. Acești pacienți au fost internați pe secțiile celei mai mari unități medicale a județului și au fost externați după vindecare.
Urban Serv obligată de instanță să îi plătească lui Nicuță despăgubiri de aproape un sfert de miliard de lei vechi
La doi ani după ce a fost destituit din funcția de administrator al societății de salubrizare a orașului, Cezar Nicuță a obținut la Tribunalul Botoșani plata unei sume destul de consistente.
Mihai Țurcanu pus pe lista de așteptare pentru postul Minodorei Vasiliu! Altcineva așteaptă ordinul
Una dintre cele mai disputate funcții de conducere din instituțiile publice de la Botoșani este deocamdată pusă la păstrare.
Școli cu blazon din județul Botoșani! Notele mici ale elevilor de sub numele mari ale personalităților: Pentru mine, asta înseamnă genocid. Pentru că eliminăm 40% din populația țării
Un adevărat genocid. Astfel caracteriza un academician situația în care se află școala în care învață copiii satelor. Iar la Botoșani notele obținute de elevi la Evaluarea Națională fac parte din acest tablou trist al societății românești. Un tablou în care, fără să exagerăm, se întrevede viitorul nostru ca popor.
TREI primari PSD scoși din ATOP pentru incompatibilitate și puși să dea înapoi banii pentru ședințe - DOCUMENT
Un raport al Curții de Conturi întocmit în 2020, pentru anul financiar trecut, a lăsat incompletă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), o structură finanțată de Consiliul Județean care are ca scop general luarea de măsuri pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.
Alt botoșănean mort după sedare: Mi-l îngropi dezbrăcat, ca pe un nu știu cum, în pielea goală, într-un sac? Spitalul: Halucinații, depresie, delir la pacienți
„Asta este povestea noastră…(plânge în hohote n.r.), nu a vrut să meargă, mi-a spus: eu dacă merg în spital, iau COVID. Și așa a fost, așa a fost… Nu știu ce să zic. El a fost candidatul ideal. Avea glicemie mai mare, avea tensiune, era supraponderal. Dar nu a avut nici un simptom de COVID de acasă, din astea trâmbițate” – Mihaela Pietrariu, soția unui botoșănean mort la Spitalul Județean.
Alt gagiu, care de data asta a OMORÂT un om! Un șofer de 23 de ani și-a abandonat victima în șanț și a plecat acasă – GALERIE FOTO&VIDEO
Ziua de duminică a însemnat pentru polițiștii botoșăneni una de luptă continuă. Un accident mortal cu fugă a pus toate echipajele în alertă pentru găsirea făptuitorului. În mai puțin de 12 ore, cadrele Inspectoratului de Poliție Județean l-au identificat în județul vecin. Acasă.
Profesoara condamnată la închisoare cu suspendare pentru banii unei fetițe cu handicap vrea gradație de merit: Nu e moral, și noi suntem conștienți
Situație revoltătoare înregistrată la Botoșani. Un fost inspector școlar, actualmente profesor la o unitate de învățământ din municipiu, condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, a depus dosar pentru gradație de merit, o distincție acordată cadrelor didactice cu performanțe deosebite în pregătirea elevilor.
Cu experiență de peste 20 de ani: CINE este noul subprefect al Botoșaniului: Este o funcție cu responsabilitate foarte mare
Începând cu data de vineri, 12 iunie 2020, printr-o Hotărâre de Guvern, Botoșaniul are doi subprefecți. Învestirea celui de-al doilea, în persoana Laurei Cronț, a avut loc într-un cadru restrâns, sâmbătă, 14 iunie. Un nume nou, de altfel, printre persoanele cu funcții de conducere de la Botoșani.
inpuff.ro
Loading...
BĂTĂLIE incredibilă pe postul Minodorei Vasiliu de la DSVSA, listă lungă cu oameni care îi vor biroul
Postul eliberat de Minodora Vasiliu la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) face cu ochiul multor aspiranți care au obosit să se tot afle pe lista de așteptare ce a rămas neatinsă mai bine de un deceniu.
Pacienți SEDAȚI și cu telefoanele închise de personalul medical! Au murit în saloane, familiile acuză, tăcere din partea spitalului
Finalul săptămânii trecute a fost marcat la Botoșani de cea mai lungă listă cu oameni morți din cauza virusului SARS-COV-2. Cinci decese într-o singură zi, trei femei și doi bărbați. Toți se aflau pe secția ATI a Spitalului Județean Mavromati.
Uvertura Mall s-a redeschis cu restricții și mari reduceri: restaurante fără food-court, terasă renovată și o mulțime de afișe – GALERIE FOTO
Noua etapă de relaxare intrată luni, 15 iunie 2020, în vigoare include și redeschiderea marilor centre comerciale. Astfel, începând de ieri dimineață, după aproape trei luni, și-a reluat programul și Uvertura Mall.
Botoșănenii s-au săturat să stea în casă și pleacă în vacanțe: Litoralul, la mare căutare - CUM sunt prețurile
După luni bune în care botoșănenii și românii în general au fost nevoiți să stea în case, odată cu relaxarea măsurilor, unii dintre ei au început să plece în concedii. Sau măcar să și le planifice, semn că pandemia nu-i mai sperie.
Scandal politic la Botoșani pentru un viceprimar cu fundu-n două bărci! Țurcanu acuză prefectul de simpatii liberale
Încep să se încingă spiritele printre politicienii de la Botoșani, mai ales în prag de alegeri locale când au loc practic cele mai multe conflicte din toți anii de administrație locală. Viceprimarul de la Dângeni, care s-a pozat alături de familia ALDE, a fost exclus din PNL și nu poate ataca decizia în instanță. De aici a pornit un tăvălug de acuzații.
Loading...
Președinte de partid la 35 de ani! Botoșaniul are un nou lider politic: Fondurile sunt puține, nu prea avem ce împărți
Cea mai... verde formațiune politică din România are un nou lider la Botoșani. Începând cu data de 20 martie, filiala județeană a Partidului Ecologist Român este condusă de Adrian Lupu.
Vă linșez!!! Amendă uriașă pentru un post TV central după amenințări fără precedent la adresa primăriței de la Ipotești
Postul B1 a fost amendat cu 20.000 de lei de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) după o ieșire verbală violentă a unui realizator la adresa primarului comunei Mihai Eminescu.
Botoșaniul, în fruntea unui top dureros: Oamenii care au salvat oameni până au… murit!
După luni bune în care COVID-ul a pus stăpânire pe întreaga țară, Botoșaniul este în fruntea unor clasamente dureroase. Dacă în celelalte articole din Botoșăneanul ne-am referit la numărul de cazuri și de decese, astăzi este despre ei, eroii, care au murit pe frontul de luptă cu noul coronavirus.
Premieră politică în sănătate: Edilul de la PSD numește manager de spital un consilier de la PNL cu care s-a bătut în campanie
După mai bine de o săptămână, interval în care unitatea medicală a avut conducere provizorie în urma demisiei medicului ce îndeplinea această prerogativă, s-a luat o decizie în privința următorului director.
Veștile bune despre autobuzele noi, puse puțin la păstrare! Eltrans nu are șoferi după scandalul din Consiliul Local și nici licență de traseu - FOTO&VIDEO
Începutul săptămânii era marcat la Botoșani de sosirea autobuzelor turcești care vor înlocui istoricele tramvaie care aproape că-și dau duhul zi de zi, pe străzile orașului. Patru din cele nouă autobuze au fost aduse din portul Constanța, într-un mult așteptat aer al schimbării.
Ada, come back! Fosta șefă a educației revine la Inspectoratul Școlar Județean
Schimbările pe care liberalii doresc să le facă în fruntea instituțiilor de învățământ nu se opresc doar la Casa Corpului Didactic (CCD), acolo unde în urmă cu o săptămână au înlocuit directorul.
Curios ,dar numai bugetari au timp de politica??Toti sunt specialisti si specialiste in cheltuit banii altora in interesul lor.Numai umflati cu pompa o directoare de statistica,o secretara ,un medic cu functie de conducere si nu de executie.Cred ca va ajunge ca va dus cu presul PDL-ul acum va amagiti si cu USL-isti?Pacat.Votati pe cei care merita si nu au trait o viata pe banii STATULUI!!!!!!!!!!!!!!!!!!
15 noiembrie 2012, 18:13
Draga d-le Gigi eu ma adresez politicos,deci corect ar fi fost"mama dvs".Va multumesc pt.intelegere.
14 noiembrie 2012, 17:46
Eu cret ca Tmara ciofu trebuie sa ramana aici, in bt, poate isi perfectioneaza carierea de medic inainte sa se duca parlamentar... si asa ca pleaca toti medicii din tara... Pt ca tamara sa ramana voi vota cu altcineva... De preferat Ciubotaru pe colegiul ei... ca restu...
14 noiembrie 2012, 17:20
ASA ESTE. DAR TOT LEGEA SPUNE FOARTE CLAR - NU AI VOIE SA ANGAJEZI CHELTUIELI NOI PANA NU LE STINGI PE CELE VECHI. DAR CINE MAI TINE CONT D ELEGE ASTAZI? ASA ESTE CEI CORECTI NU PRIMESC IAR CEI CARE NU AU RESPECTAT LEGEA SI AU FACUT O CHELTUIALA FARA A AVEA ANGAJAMENT BUGETAR SI LEGAL SUNT PREMIATI. OARE CEI DE LA CURTEA DE CONTURI NU SE SESIZEAZA? LA INCEPUT DE AN PLATILE RESTANTE TREBUIAU TRECUTE SEPARAT SI PLATITE INAINTEA CELORLALTE.......S-A UITAT DE LEGE
14 noiembrie 2012, 16:29
dar mama ta ce zice, jorj, cand vede ca vrea sa ne reprezinte in parlament amanta aluia de s-a ajuns mare?? e normal sa ne reprezinte niste spagari, penali si otrepe???aia de la bucuresti cred ca sunt unflati de ras cand vad cu ce vine botosaniul in parlament....oricum se duc boi si vin...
14 noiembrie 2012, 14:48
nu mi se pare corect ce se intimpla .acei primari care au facut plati fara sa aiba acoperire cu contracte si cu buget aferent primesc acum bani sa isi acopere toate platile facute aiurea iar cei care au fost cooreti nu au angajat plati fara sa aiba sume in buget (caci asa scrie lege) primesc bani cu nemiluita .Nu am vazut bani pentru scoala de la Dorobanti ceea care a fost distrusa de grindina ,Sa va iutati pe HcJ si vedeti ce facturi se acopera (Global NET si mule altele Si veti intele realitatea ) Aceeasi marie cu alta palarie )nu se schimba nimic ,pacat ,
14 noiembrie 2012, 14:48
Cred ca trebuie sa schimbati titlul articolului macar din respect pentru mamele dvs.
14 noiembrie 2012, 11:56
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am construit cât de mult am putut, am întemeiat o familie frumoasă, am sprijinit multe alte familii, am dezvoltat o localitate. Acum, după ce cred că am lăsat ceva în urma mea pe unde am trecut, consider că este momentul să î ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8408 lei
USD
Dolarul SUA
4.2716 lei
CHF
Francul elveţian
4.5537 lei
GBP
Lira sterlină
5.4099 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9808 lei
XAU
Gramul de aur
249.0787 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2485 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3664 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9857 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1657 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1818 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6497 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.