Știrea zilei
Balul Oamenilor de Afaceri s-a transformat în gală cu dress code black & white: businessmeni surpriză, absențe neașteptate și premiere pe sărite – VIDEO & GALERIE FOTO

Cei mai performanți antreprenori s-au întâlnit vineri seară la salonul ”Luceafărul” de la Cucorăni la a XXX – a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri. În anul aniversar manifestarea s-a transformat, cel puțin declarativ, în Gala Excelenței în Afaceri, la care organizatorul, Camera de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani, a lansat Topul Județean al Firmelor.

Au plecat unii, au venit alții


S-au adunat aproape 200 de oameni de afaceri, de la cei cu business-uri de zeci de milioane de euro, până la cei cu câteva sute de mii, care au ocupat locuri fruntașe în domeniile lor de activitate.


După ce în urmă cu mai mulți ani invitaților li s-au recomandat straie populare, în 2023 a venit rândul codului vestimentar alb – negru, cu câteva excepții respectat inclusiv de soțiile politicienilor prezenți la eveniment.


Au fost câteva apariții neașteptate, precum soții Doina şi Iulian Căzăcuţ de la Doly-Com Distribuțe, compania cu cea mai mare cifră de afaceri - 365,8 milioane de lei, dar și Gino Tortomasi de la GT Company.


Au lipsit însă fondatorii unor business-uri de mari succes, precum Tonino Boldea – Five Continents și Anca Boldea - Anca Farm, prezențe constante la bal, precum și Cătălin Silegeanu de la Hidroplasto, nelipsit ani buni și fost inclusiv partener oficial al evenimentului.

 

Lider politic de rang înalt


Dar cea mai neașteptată prezență a fost a președintelui Uniunii Salvați România, Cătălin Drulă, care după ce dimineață a participat la emisiunea ”Botoșăneanul TV”, seara s-a deplasat la bal împreună cu consilierul local USR Raluca Curelariu.


Fostul ministru al Transporturilor și Infrastructurii a fost și printre puținele oficialități care au luat cuvântul. Aceasta și pentru că, după disputele dintre conducerea CCIA și unii politicieni de prim rang, ba pe seama contribuției ce trebuie plătită pentru participarea la bal, ba pe măsurile total neprietenoase ale Guvernului la adresa mediului de afaceri, liderii de partide au lipsit în masă. Nici președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, nici deputatul Costel Șoptică și nici fostul ministru Marius Budăi nu au onorat evenimentul.


Astfel că, dintre oamenii politici cu funcții înalte, au participat și au luat cuvântul doar prefectul Sorin Cornilă și primarul Cosmin Andrei.

 

Premiere pe bază de ”sărit la cap”


CCIA a păstrat și în acest an modul nu tocmai fair-play de a premia firmele performante. Invocându-se de la microfon dorința de a economisi timp, din Topul Județean al Firmelor s-au citit doar companiile care și-au trimis reprezentanți la așa numita Gală a Excelenței în Afaceri și au achitat așadar taxa de participare.


Cele care au avut rezultate mai bune, dar nu au răspuns invitației CCIA de a plăti pentru a participa la gală, nu au fost deloc menționate, nici măcar pe ecranele montate în sală. S-a ajuns astfel la situații aberante, în care să fie premiate firmele de pe locurile 1 și... 9 la o anumită categorie, fără să se amintească nici măcar ocupantele pozițiilor 2 și 3.


Culmea ironiei, toate aceste lucruri s-au întâmplat după ce în discursul său Valeriu Iftime a făcut un apel la unitate către agenții economici.

 

Mese... grele


Întreaga festivitate de premiere a început cu acordarea unei diplome tocmai unei companii din grupul condus de Valeriu Iftime. De altfel, Elsaco Electronic a fost cea mai profitabilă firmă din Botoșani: 34,5 milioane de lei în 2022.


Președintele CCIA a luat loc la aceeași masă cu prefectul, primarul și liderul național al USR.


Și fiindcă veni vorba de mese, trebuie spus că unele companii, de obicei de calibru, au avut câte o masă întreagă rezervată pentru acționari, directori și soțiile acestora.

 

Băuturi fine, mâncăruri așijderea


”Partenerul anului” la Gala Excelenței în Afaceri a fost Grupul de Distribuție ETA, care a amenajat un bar din care nu a lipsit o sculptură din gheață și care a delectat invitații cu ”Signature drinks”, ”Highball & spritz drinks” și ”Non-alcoholic drinks”.


Totodată, ”Partener oficial” a fost Lacto Solomonescu, firma soților Solomonescu oferind o gamă largă de brânzeturi și cașcavaluri, de la brânză Festive cu stafide / merișoare / caise în crustă cu scorțișoară și caș afumat din lapte de vacă la cașcaval cu piper mozaic și ruladă de cașcaval cu trufe.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
ACUM: Ultimele pregătiri pentru Balul Oamenilor de Afaceri, invitații așteptați cu somon în crustă de fistic și Capitan Bucanero Anejo - VIDEO & GALERIE FOTO
Fermierii s-au distrat cu premii la propriul bal: au primit bidoane, găleți și au plecat cu saci de alimente – VIDEO & GALERIE FOTO

 

Bolnavii de la Botoșani care primesc indemnizație de 1.000 de lei ca să stea acasă – VIDEO
Potrivit legii acest beneficiu este acordat sub forma unei indemnizații de hrană.
Valul de șantiere din școli și licee ar putea afecta alegerile la Botoșani: Mii de botoșăneni rămân fără secții de votare
În municipiul Botoșani sunt înregistrate în total 85 de secții de votare. Toate sunt amenajate în unități de învățământ.
Vânt de Dan Nechifor pe la Prefectură: Eu îl apreciezVIDEO
Lupta pentru putere din interiorul PNL nu vizează doar obținerea nominalizărilor la posturile cheie din administrația publică locală, adică președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Botoșani, ci și funcția de prefect.
Surpriză uriașă pentru șefia județului, Iftime ia în calcul probabil cel mai tânăr candidat la CJ din istoria Botoșanilor – VIDEO
Când trei se bat în PNL Botoșani, s-ar putea să câștige al patrulea. Aceasta dacă Valeriu Iftime va reuși până la urmă să preia președinția organizației județene a liberalilor și să își pună în practică planurile privind nominalizarea candidatului la șefia Consiliului Județean.
REZULTATE OFICIALE ale sondajului liberal în municipiu: Printre variante se regăsesc și două femei! Cine ar ieși primar?
Sondajul comandat de Partidul Național Liberal (PNL) a fost efectuat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) în perioada 24 ianuarie – 6 februarie 2024.
E haos la PNL, Șoptică și-a anulat demisia cu jumătate de oră înainte de conferință, Iftime începe să își piardă răbdarea: Nici eu n-am înțeles mare lucru / Ne batem la retrogradare VIDEO
Cu mai puțin de patru luni înaintea alegerilor europarlamentare la PNL Botoșani domnește incertitudinea. În ciuda mai multor runde de discuții pe care președintele Nicolae Ciucă le-a purtat atât cu liderul în funcție al organizației județene, cât și cu potențialul înlocuitor, situația nu a fost tranșată.
Inspectoratul de Muncă NU face anchetă în cazul actorului împușcat, pistolul adus de acasă: Această armă a fost acceptată de regizor
Conducerea Teatrului „Mihai Eminescu” a anunțat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) incidentul care a avut loc la finalul săptămânii trecute.Cu toate acestea, inspectorii ITM nu au demarat propria lor anchetă.
Bucurie pentru primari și o armată de peste 1.000 de consilieri botoșăneni: Se pregătește creșterea mandatelor de la 4 la 5 ani
Aleșii locali ar putea rămâne în funcții timp de cinci ani din momentul validării mandatelor. Aceasta dacă proiectul inițiat de Uniunea Democrată Maghiară din România va fi votat de Parlament.
Dr. Claudia Malancea înlocuită din funcția de șef secție terapie intensivă de la Spitalul Mavromati
Aflată în arest la domiciliu până la începutul lunii martie, medicul Claudia Malancea a fost înlocuită din funcția de conducere de la Spitalul Județean Mavromati.
Negocierea anului: Peste 3 milioane de euro pentru o fabrică, în loc s-ar putea ridica un spital - FOTOGALERIE
Problemele cu care se confruntă fabricile de confecții din Botoșani pot deschide noi oportunități de afaceri. Iar una dintre acestea s-a ivit chiar în centrul orașului.
Întâlnire de gradul zero Iftime – Șoptică la conac, se prefigurează un ”careu de ași” pentru alegeri
După câteva zile de dispute la nivel declarativ, președintele grupului ”Elsaco” și președintele PNL Botoșani s-au întâlnit. Luni seară, cei doi au avut o întrevedere la Conacul Zăicești, parte a grupului de firme condus de omul de afaceri.
Inimă de salvator: Oamenii care îndură ger și viscol și cumpără dulciuri pentru copii, din banii lor – VIDEO & GALERIE FOTO
Pompierii se bucură de un grad de 83% de încredere acordată de români, fiind urmați de 67% pentru Armată și 64% către Biserică, conform unui sondaj CURS efectuat în martie 2023.
Primăria împrumută aproape 25 de milioane de euro pentru tot felul de investiții, de la străzi la școli și grădinițe – LISTA obiectivelor
Accesarea împrumutul bancar de către Primăria Botoșani a fost aprobată de consilierii locali într-o ședință care a avut loc spre finele lunii decembrie 2023.
„Se coace” încă o MĂRIRE salarială pentru angajații CJ-ului și ai altor trei instituții din subordine
Proiectul de hotărâre care vizează creșterea salariilor va fi supus dezbaterii în cadrul unei ședințe extraordinare programată luni, 5 februarie 2024, de la ora 14:00.
O tânără campioană a devenit cetățean de onoare: Prin seriozitate, profesionalism a reușit să se impunăGALERIE FOTO
Proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare a fost aprobat în unanimitate de către consilierii locali miercuri, 31 ianuarie 2024.
Primarul și fostul parlamentar, proces început cu listă de contestații împotriva DNA Suceava
Cei doi au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava în cursul lunii martie a anului trecut.
OFICIAL: Municipiul Botoșani mai are puțin peste 90.000 de locuitori, o singură comună „și-a păstrat” oamenii
Recensământul populației a ajuns în punctul final, fiind publicate rezultatele definitive ale acestui demers important. Datele oficiale arată o scădere a populației atât în județ, cât și în municipiul reședință.
Posturile de stat considerate neatractive la Botoșani dar cu impact uriaș în comunitate: Orice polițist ar putea veni
Există o instituție de mare impact la Botoșani care se confruntă cu lipsă de polițiști deoarece beneficiile financiare nu sunt îndeajuns de atractive.
Preotul care „mângâie” sufletele bolnavilor din spital: Pereţii spitalelor au ascultat mai multe rugăciuni, decât pereţii bisericilor
Pe lângă personalul medical care îngrijește pacienții, preotul de caritate Teodor Ciurariu care slujeşte la Spitalul Municipal Dorohoi le este alături prin îndrumare, credință şi rugăciune.
Anul în care Teatrul Mihai Eminescu este redat botoșănenilor! Primarul, dezvăluiri despre ultima sută de metri – VIDEO
Chiar ministrul Culturii, Raluca Turcan, vorbea despre perioada de aproape un deceniu în care actorii au fost privați de clădirea în care și-au desfășurat activitatea zeci de ani la rând.
Și Curelariu la coada lui Drula cu Iftimie ?! ????Firmele familiei Ralucăi Curelariuconsilier local usr ,infiintate cu fonduri europene nerambursabile cu sute de mii de euro ,intră în insolvență și înființează altele ?! Pentru a nu mai plăti finanțatorului ?! !!
22 noiembrie 2023, 10:35
Da, domnu Roman, exprefectul valoros si om de afaceri redutabil de ce nu l-ati chemat?El este valoros si competent atat la buget cat si-n privat.Vedeti daca nu aduceti oameni valorosi la intalnire, o sa ramaneti numai dvs si dna Carmen la bal, ca-n poveste Cenusaresei.
18 noiembrie 2023, 19:09
Acesti oameni de afaceri dau salarii foarte mici. Profiturile lor nu sunt declarate toate. Evaziune smecherie. Sunt la coada Europei. Oamenii pleaca in masa din tara pentru o viata mai buna.
18 noiembrie 2023, 16:54
Ei petrec se lauda iar alti le intregesc veniturile astai realitatea din cele mai vechi timpuri ,ei asi spala rufele intre ei ,de multe ori acuzand pe cei ce le muncesc cas prea pretentiosoi ,si ca niciodata nus multumiti de salarile minime pe care . Poate nam fost atent dar nu lam vazut pe domnul Sfaiter un om diferit de multi alti ce a fost idepartat de Iftime .
18 noiembrie 2023, 14:08
Balul oamenilor de afaceri este de muuuulta vreme o mare porcarie. Pe munca ta, trebuie sa platesti pentru o parlita de diploma, obtinuta pe baa datelor culese de CCIA de pe siteul Ministerului Finantelor. Castigator este, in primul rand, CCIA, care mai face un banut astfel si incearca sa-si justifice existenta( antreprenorii vechi, de pe vremea in care Registrul Comertului era inglobat in CCIA, sper ca isi amintesc sictirul cu care erau tratati de salariatii de acolo), si apoi diversi, fie la inceput de drum, bucurosi ca au fost bagati in seama, fie cei bolnavi de notorietate. Incet, incet, ca la piata; parteneri, care-si promoveaa produsele/ serviciile, dress-code, etc.
18 noiembrie 2023, 12:50
Cu Drulica acolo ne-am lamurit!Urmeaza sa-l sustina afaceristii pt a demola de tot tara asta!Competentii urss care ne-au tratat in pandemie, alaturi de plm. Vaxxul este libertate! Da, si au murit unii, deocamdata.Platim facturi de 100 de ori mai mari, preturi triplate la mancare si vin salvatorii !, exact cei care ne-au adus in situatia asta!Dle Iftime, pe cine reprezentati dvs, de fapt?Ca BT este acum, filmul dezastrului, al orasului plin de falimente, cu 100 de mii de farmacii centrale, amaneturi, jocuri de noroc si muuuulte magazine second hand. Asta spune totul!Mare afacere: vanzare de pastile facutebde altii, ca la taraba.Lumea si mai bolnava!Sincer?, mie mi-ar fi rusine sa ma chem presedintele oamenilor de afaceri, mai degraba socotitorul dezastrului si saraciei nemarginite din acest oras.Terminati cu balurile, spoielile, linsul politicienilor de carton, care nu au facut niciodata nimica decat sa vorbeasca prin balarii pt oameni fara creiere.
18 noiembrie 2023, 08:40
Eleganta, rafinament, clasa! (si continuitate si stabilitate in cazul in care dl Drula va insemna o oportunitate viitoare, fiindca pleaca ai nosrti, vin ai nostri. Noi suntem pe veci... "Felicitari organizatorilor!
18 noiembrie 2023, 07:38
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Avem colaborare cu o echipă să putem să facem aceste cursuri. Împreună cu dna director de îngrijiri ne vom ocupa de acest aspect. Mai sunt sincope și vrem și aceste cursuri pentru că sunt necesare să readucem în mintea ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
10.6 o C
Dorohoi
10.6 o C
Bucecea
10.0 o C
Darabani
11.1 o C
Saveni
11.0 o C
Ştefăneşti
12.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.