Știrea zilei
Barosanii care-și bat joc de oraș: Cartier lăsat trei zile fără apă, șefii au plecat la făcut poze! / Oameni certați că au îndrăznit să sune la presă – VIDEO

De câteva zile mii de botoșăneni care locuiesc în zona Împărat Traian trebuie să îndure un disconfort ridicat din cauza unor avarii la rețeaua de apă a orașului. Ceilalți care nu locuiesc în zonă, au resimțit și ei acest disconfort, prin ambuteiajele din trafic, având în vedere că un tronson de drum a fost blocat pentru remedierea avariei. Pe o altă stradă, sunt familii care nu au apă de o lună. Cu ce credeți că se ocupă șefii de la „Apă”? Unul se odihnește în al doilea concediu din acest an, celălalt era ocupat să facă poze la exercițiul pompierilor.

Dimineața zilei de joi, 16 septembrie 2021.

 

Telefonul redacției sună a „n” oară, oamenii se interesează despre avaria de pe Împărat Traian, vor să știe când va fi reluată furnizarea apei. E totuși 2021 și trăim vremuri de pandemie în care igiena este cât se poate de importantă.

 

A sunat telefonul și miercuri și marți, în zilele premergătoare. Aceeași problemă: avariile în lanț de pe Împărat Traian. Neoficial, înțelegem că s-a ajuns la situația în care se repară o porțiune afectată de conductă și la câteva ore crapă în altă parte.

 

De ce aflăm lucruri neoficiale?

 

Simplu. Pentru că Romeo Obuf, director operațional al companiei Nova Apaserv, este plecat în concediu de odihnă pentru a doua oară în acest an. Și pentru că „directorul mare” al PSD-ului, Liviu Ștefan nu catadicsește niciodată să răspundă la telefon pentru a oferi explicații. Tot neoficial înțelegem că are o aversiune față de presă și evită cât poate contactul.

 

Dan Ionescu, consilier directorului general, se află și el în concediu, fiind plecat din țară și din orașul lovit de avarii.

 

„Nu știm, doamnă”

 

Așa se face că am apelat și noi numărul dispeceratului de la Nova Apaserv, la oameni în măsură să răspundă despre momentul în care ar urma să fie reluată furnizarea apei pentru un sfert din oraș.

 

„Nu știu doamnă, durează cu exactitate nu vă pot spune. Dar este acum altă avarie pe Aleea Gheorghe Avrămescu ,care este de astăzi, deci e alta acum. Afectează toată zona de acolo, se lucrează acum”,

a spus dispecerul companiei

 

„Sunt plecați la făcut poze”

 

Liviu Ștefan a respins apelul jurnaliștilor Botoșăneanul. Ulterior am aflat că era extrem de ocupat să participe și facă fotografii la exercițiul organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență la Stația de Tratare de la Cătămărăști. Exercițiu preferat în locul avariilor la care muncitorii săi se chinuiau să găsească soluții.

 

*Șeful de la Apă mai interesat de exerciții decât de propriile avarii

 

Într-un final am ajuns la vicepreședintele Consiliului Județea, Bogdan Dăscălescu, care a primit printre atribuții și compania Nova Apaserv.

 

„În primul rând, ăștia nu răspund și directorul și ceilalți pentru că toți sunt plecați la făcut poze la minunea aia de la Cătămărăști, simularea aia de dezastru. Și nu am nici eu cu vine vorbi în momentul de față, la ora 12:00 este programată normal să se termine. Din câte știu, avaria de pe Împărat Traian este rezolvată și noaptea trecută a crăpat altă conductă și crapă non-stop câte o conductă, este ziua și conducta. Deci, nu mai știu ce să zic”,

Bogdan Dăscălescu, vicepreședinte CJ Botoșani

 

„Nici eu nu am cu cine să vorbesc”

 

O altă situație relalată șefului de la CJ a fost privitoare la strada Codrului unde am ajuns săptămâna trecută la oameni lăsați fără apă de trei săptămâni. Între timp se face o lună de când o familie nu are apă, la celelalte fiind remediată problema. Oamenii au revenit la sediul Nova Apaserv pentru a cere lămuriri și au fost ținta reproșurilor din partea angajaților pentru că au îndrăznit să apeleze la presă pentru a atrage un semnal public de alarmă.

 

„Am înțeles că a mai rămas o singură familie nebranșată acolo. Azi am dat drumul la o adresă către ei, exact pe tema asta. O să primesc un răspuns, am cerut oficial explicații, să ne explice Nova Apaserv exact ce se întâmplă acolo”, a oferit lămuriri Bogdan Dăscălescu și pentru această problemă.

 

Cât despre avariile din municipiu și lista inepuizabilă de explicații cu care tot vin în fața botoșănenilor, reprezentanții Nova Apaserv: „Nu pot să spun nimic în momentul de față, când sunt gata, pentru că nu am nici eu cu cine să vorbesc, pe toți i-au chemat acolo, nu știu, la făcut poze. Voi, presa, nu sunteți și voi acolo?”.

 

loading...
Încă o avarie: Se oprește apa pe Bulevard și alte cinci străzi
AVARIE la Agafton: Intervenție de opt ore pentru a nu lăsa niște copii fără apă - FOTO
Încă o avarie: Joi se oprește apa pe mai multe străzi din municipiul Botoșani

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
„Fast & Furious de Botoșani” – Doi botoșăneni cu BMW-uri adaptate au participat la Campionatul Național de Drift - GALERIE FOTO & VIDEO
Doi botoșăneni au participat la marea finală a Campionatului Național de Drift care a avut loc weekendul trecut în localitatea Adâncata din județul Ialomița. Zeci de pasionați de mașini puternice proveniți din mai multe țări europene s-au întrecut pe MotorPark România, primul circuit auto-moto din țară adecvat organizării unor competiții de motorsport de cel mai înalt nivel.
Morți pe bandă rulantă la Botoșani, groparii nu mai fac față, NU mai sunt locuri în cimitire – FOTOGALERIE
Valul patru a lovit crunt în județul Botoșani. Iar botoșănenii trăiesc o altă premieră neagră cauzată de virusul care ia viață după viață. Doar într-o lună au murit la Botoșani aproape 150 de oameni, situație nemaiîntâlnită pe plan local.
NEGOCIERI la Primărie: Taximetriștii au cerut creșterea tarifului! Discuții de la manele, la licențe de 10.000 de euro: Chem DNA-ul în secunda doi VIDEO
Reprezentanții taximetriștilor de la Botoșani au intrat într-un maraton de negocieri cu reprezentanții Primăriei în vederea aprobării unor creșteri ale tarifelor pe care le practică. Noi negocieri au avut loc luni, de la ora 10:00, în sala Mihai Eminescu.
Scandalul cu invective din cramă, pe ordinea de zi a liberalilor: senatorul așteptat de partid la explicații
Congresul PNL a trecut, însă a lăsat urme atât la nivel național, cât și la nivel local. Iar o parte a celor întâmplate la București cu delegația botoșăneană a ajuns în discuția Biroului Politic Județean (BPJ) al liberalilor.
Este oficial: De față cu Dan Nechifor liberalii au votat noul prefect
Ceea ce Botoșăneanul a anunțat în premieră în urmă cu o lună a primit și o confirmare oficială: PNL Botoșani susține un tânăr om de afaceri pentru ocuparea funcției de prefect.
Statul vrea să albească prin amenzi „munca la gri” și „salariile din plic”, patron amendat la Botoșani cu peste 10.000 de euro
În urmă cu doar câteva zile, Executivul a adus o serie de modificări Codului Muncii pentru a descuraja fenomenul „muncii la gri”.În același timp, angajatorii botoșăneni continuă să recurgă la „munca la negru”, amenzile fiind uriașe atunci când sunt depistați de inspectorii muncii.
Jecmăneală politică pe fondul de rezervă al Guvernului! Primarii comunali ai PNL „au ras” milioane de euro, primarii PSD de Botoșani și Dorohoi - zero lei și zero bani – TABEL
„Banii au fost acordați indiferent de culoarea politică”.Este afirmația ministrului Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, în contextul alocării sumei de peste 1 miliard de lei către unitățile administrativ teritoriale din România. Afirmația are doar rolul „de a da bine” la televizor sau în ziare pentru că, în realitate, împărțeala banilor a fost 100% politică.
Pensie de peste 43.000 de lei pentru un singur botoșănean, în timp ce mii de vârstnici nu reușesc nici măcar să-și cumpere medicamente
Discrepanța dintre majoritatea bătrânilor care trăiesc din pensii insuficiente și ceilalți, care primesc pe cupoane sume chiar și de 40 de ori mai mari, continuă să se amplifice în județul Botoșani. Și, în ciuda eforturilor populiste ale politicienilor de a majora valoarea punctului de pensie la anumite perioade cheie, aceste măriri nu fac decât să adâncească diferențele uriașe.
Sute de botoșăneni se vaccinează zilnic, s-a triplat numărul față de perioada verii și se stă și la coadă – GALERIE FOTO
Noile restricții și accesul la servicii de divertisment sau spații de relaxare doar pentru persoanele vaccinate au determinat ca tot mai mulți botoșăneni să se imunizeze în centrele de vaccinare deschise la nivelul județului. Potrivit datelor oficiale, zilnic peste 500 de persoane se vaccinează cu prima doză sau după caz cu a treia.
Loading...
În sfârșit! Se scot dalele de beton din strada pe care tramvaiul nu a circulat nici măcar o singură dată - GALERIE FOTO
De ani de zile se tot vorbește (și promite) modernizarea acestui tronson de drum extrem de aglomerat și cu un real disconfort atât pentru șoferi, cât și pentru cetățenii care locuiesc la blocurile din apropiere.
”Ce nu am scris încă despre Luchian? Că m-aș bucura tare mult să-l întrec” – O expoziție-eveniment și un ghidaj emoționant oferit publicului de strănepoata pictorului Nicolae Tonitza – FOTO&VIDEO
Sfârșit însorit de septembrie 2021. La 135 de ani de la nașterea lui Nicolae Tonitza, ultima descendentă a pictorului a vorbit în fața iubitorilor artei despre familie, destine și dureri, dar și despre ”culoare, emoție și mister”.
Sunt neconstituționale! Botoșăneanca poporului dărâmă proiectele Guvernului de pedepsire a nevaccinaților: Discriminare și interzicerea dreptului la muncă
Avocatul Poporului a transmis în cursul săptămânii că actele normative discutate de Guvern care au în vedere condiţionarea dreptului la muncă al personalului din cadrul unităţilor sanitare şi al centrelor rezidenţiale de obţinerea certificatului digital privind COVID-19, cât şi testarea periodică din fonduri proprii încalcă mai multe drepturi ale salariaţilor.
”Nu se ține un Congres cu oameni sătui” – Liberalii cu burțile pline care l-au votat pe Cîțu pentru bani sau ca să-și păstreze fotoliile de șefi la stat - LISTA
”După cum mi-a explicat un liberal vechi din tabăra Orban încă de la primele ore ale dimineții, «nu se ține un Congres cu oameni sătui», adică nu faci alegeri în partid când ești la putere, pentru că nimeni nu vrea să schimbe nimic și toți trag de funcțiile pe care le au. Într-adevăr, cu mici excepții, cei 5.000 de delegați sunt și șefi pe undeva, puși acolo de șeful de partid”.
POVESTEA „diamantelor negre” de la Botoșani culese cu câini dresați special! Licitație la o instituție: Noi suntem pionieri FOTO
Anul acesta ar fi primul din istoria județului în care s-a organizat o licitație pentru recoltarea unor alimente de lux care valorează mii de euro. Se găsesc în pământ și sunt aduse la suprafață de persoane specializate, cu ajutorul unor câini dresați pentru astfel de activități și care sunt extrem de scumpi, pentru cei care doresc să îi cumpere.
Loading...
Botoșăneancă angajată fictiv la firma unor șarlatance intrate în pușcărie pentru un prejudiciu amețitor
Până să intre polițiștii pe firul acestei povești, cele două ”patroane” au angajat fictiv zeci de femei însărcinate care urmau să intre în concediul pentru creșterea copilului. Scopul era să obțină indemnizație de la stat, deși în realitate societățile lor nu funcționau, iar respectivele angajate nu au lucrat nici măcar o secundă.
A plecat la Domnul cel mai discret fost deținut politic din Botoșani: Omul care a luat în veșnicie suferința, dar ne-a predat cea mai frumoasă lecție - FOTO
A trăit în propria demnitate cu un firesc de care atât de puțini, astăzi, mai sunt capabili. Cei care nu am cunoscut greul războiului, foametea, pușcăria comunistă, domiciliul forțat, rația de pâine, întunericul și frigul, nu înțelegem încă ce au însemnat acești oameni care pleacă tăcuți spre lumea ”unde nu este durere, nici întristare, nici suspin”.
Botoșăneni rămași fără ajutor social după ce au refuzat un loc de muncă – CUM vrea statul să-i motiveze pe asistații leneși
La nivelul județului Botoșani sunt în jur de 2.740 de beneficiari ai venitului minim  garantat. Numărul lor este în scădere de la o lună la alta, iar asta și din cauză că unii dintre ei refuză să muncească.
REORGANIZARE la una dintre instituțiile cu cei mai mulți angajați, zeci de posturi DESFIINȚATE: CÂTE mai sunt vacante - DOCUMENT
Una dintre cele mai mari instituții publice de la Botoșani se reorganizează fiind reduse mai multe posturi.
Valul patru la Botoșani: Coadă de ambulanțe la Urgențe, așteptări cu orele în containere și personal cerut de la București – GALERIE FOTO
Situația epidemiologică de la nivelul județului Botoșani se înrăutățește de la o zi la alta. Sunt peste 100 de cazuri raportate în 24 de ore, iar spitalele sunt pline de pacienți infectați. Și pentru prima dată în valul patru avem și două sate carantinate și anume Roma și Tudora.
Juriștii arestați pentru practicarea (ne)legală a avocaturii, achitați după 8 ani: Sechestre de sute de mii ridicate, li se dau înapoi inclusiv ștampilele și... capsatoarele 
După opt ani de la arestare și mai bine de cinci ani de la data înregistrării la instanță, Tribunalul Suceava s-a pronunțat în dosarul privitor la ”Baroul Bota”. Magistrații din județul vecin au achitat pe linie toți inculpații pentru exercitarea fără drept a meseriei de avocat. 
Rușine , firmă de muls bani publici, o avarie de peste o lună și nu se deranjează nimeni să o repare.
17 septembrie 2021, 19:06
Nu fiți triști ca nu aveți apa / mâine iese Federovici și cumetrii la cules deseuri abandonate la Ipotesti sau pe un deal din județ / Ziariștii o fotografiază și toată lumea va fi din nou fericita.
17 septembrie 2021, 18:45
SIGURANȚA UNUI TRAI MAI BUN ! Uraaa ! Uraaa !
17 septembrie 2021, 17:24
Faceți-va toți poze, poze, poze. Lăsați pe cei care știu sa conducă NovaApa sau Consiliul Județean.Eu plătesc serviciul de apa și vreau sa beneficiez de apa. Eu nu vreau poze, pozele voastre nu ma ajuta la nimic.
17 septembrie 2021, 16:57
Daaa, domnul Ionescu cred ca este același personaj care pe vremea lui Tabuleac la CJ conducea, din umbra, societatea Nova. Acum a revenit, la butoane și se vede cum sunt gestionate problemele de furnizare a apei către populație.. Felicitari PSD-ului pentru funcția oferită acestor persoane cu experiența de conducere, din umbra !
17 septembrie 2021, 16:25
Nu știu ce realizări va avea Federovici la Consiliul Județului sau directorul pus de PSD la RAJAPA dar sper sa nu rămânem pana in 2024 doar cu pozele lor.
17 septembrie 2021, 16:18
Guvernul Câțu e de vina....
17 septembrie 2021, 16:13
eu sunt mulțumit ca Președinta CJ dna Federovici apare bine in poze și învață pe cei din subordine, inclusiv pe directorul Stefan sa apăra in poze. Aceste poze sunt mai importante decât dacă avem noi apa .
17 septembrie 2021, 14:38
Locuiesc pe strada Vasile Lupu și nu am avut apa deloc vineri, sâmbătă, duminica, luni, abia marți seara a început puțin sa curgă. De la dispecerat mi s-a răspuns ca nu au oameni pentru vineri după amiaza, iar sâmbătă și duminica ca nu vor salariații sa intervină.Eu am sunat ca așa știu ca se procedeaza, dar nu am mai întâlnit o astfel de situație pana acum, altădată in maxim 24 de ore se rezolva indiferent ca era luni, sau sâmbătă.
17 septembrie 2021, 14:31
Federovici își construiește toată cariera politica prin poze și comunicate de presa scrise de către specialiștii pe comunicare, dar uita sau nu este interesată de cei care nu au apa la robinet cu zilele. Dacă cei care locuiesc la case pot folosi un wc din curte, cei de la bloc, unde sa-și facă nevoile câte 2,3 zile cât nu curge apa la wc ?? Intrebare pt doamna Federovici care declara ca tine la oameni.
17 septembrie 2021, 14:22
Domnul Ionescu nu este cumva cel a cărui firmă a făcut nenumărate lucrări de constructie (renovari) la Nova în ultimii 3 ani? Probabil ca asa a cunoscut foarte bine compania si acum face pe consilierul directorului.
17 septembrie 2021, 12:38
Toata tara este la fel. Incompetentii au preluat conducerea peste tot: la societati de stat ca Nova Apa, primarii, ministere, consilii judetene. Romanii sunt pasivi si asteapta sa le rezolve altii problemele tot mai mari.
17 septembrie 2021, 12:10
...asa au fost instruti, sa chinuie lumea ca sa vada ca de ei depinde apa, spalatul pe maini obligatoriu, si distantarea fizica - Nu Te Poti Apropia de Ei !!! sunt cloaca de pe bulhac , balaceala la Cornisa, acasa e cu economie , nu?
17 septembrie 2021, 09:45
Așa e când doar cumetrii, rudele, amantele și lingăii de la partide lucrează acolo. Și șefimea CJ-ul, care conduce, politic și profesional e la fel de incompetentă. În loc să rezolve probleme să nu lase oamenii 3-4 săptămâni fără apă (vezi strada Codrului) se duc fie la intervenții mai importante la ciubucăreală fie pur și simplu îi doare în ...spate. Aruncă vina și responsabilitatea unu la altul.
17 septembrie 2021, 07:36
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale. Dacă ar fi astăzi din nou alegeri, pe cine ați vota?
Cosmin Andrei
Cătălin Flutur
Marcel Gheorghiță
Cătălin Silegeanu
Liviu Toma
Altul
Declaraţia zilei
„Am discutat și cu președintele Camerei de Comerț. Singura problemă la Spitalul de Boli Paliative este punctul termic și el cu asta se ocupă. Ar fi de acord să grăbească realizarea acelui punct termic ca să putem da drumul pâ ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9470 lei
USD
Dolarul SUA
4.2484 lei
CHF
Francul elveţian
4.6231 lei
GBP
Lira sterlină
5.8624 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7240 lei
XAU
Gramul de aur
244.1620 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2451 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3638 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1804 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4441 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1931 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6649 lei
Vremea
astăzi
Botosani
15.6 o C
Dorohoi
14.3 o C
Bucecea
15.0 o C
Darabani
13.6 o C
Saveni
15.1 o C
Ştefăneşti
8.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.