Știrea zilei
Bătaie pe o funcţie de director de 36 milioane între un PDL-ist, un PNL-ist şi încă doi botoşăneni

Un fost primar democrat-liberal şi un şef liberal doresc să ajungă director cu concurs la o instituţie din Botoşani. Iar aceştia nu sunt singurii candidaţi. Lor li se adaugă alţii doi, dintre care unul nu se află la prima tentativă de a dobândi postul respectiv.

Joi a expirat termenul limită până la are se puteau depune dosarele pentru concursul de ocupare a funcţiei de director executiv a Camerei Agricole Judeţene (CAJ). Deşi s-a adoptat o lege prin care CAJ trebuie să treacă din subordinea Consiliului Judeţean în controlul fermierilor, care să îşi desemneze conducerea prin alegeri, actul normativ nu a fost aplicat nici până astăzi. În consecinţă, cum încă din luna ianuarie a anului trecut Camera este condusă cu titlu de interimar s-a scos din nou postul la concurs. Printre cei care şi-au depus dosarul se regăsesc liberalul Gheorghe Dănilă (foto sus), nimeni altul decât cel care de un an şi nouă luni tot conduce instituţia cu delegaţie şi Ionel Oniciuc (foto stânga), fost primar al comunei Vlăsineşti şi fost şef al Biroului Judeţean de Rentă Viageră, actual reprezentant al Agenţiei Domeniilor Statului.

Anul trecut pretendenţii s-au umplut de ruşine

Alături de aceştia şi-au mai depus dosarul Vasile Cărpuşor, cel care a candidat şi la concursul similar organizat de CJ în luna octombrie a anului precedent, când a adunat numai 16,20 de puncte dintr-un total de 100 posibile. Al patrulea concurent este Constantin Chiriac, despre care nici reprezentanţii CJ nu au prea multe informaţii. Salariul brut al directorului CAJ este de 3.600 de lei. Concursul va avea loc în perioada 25 – 27 octombrie. La cel de anul trecut nici un candidat nu a reuşit să ia notă de trecere la proba scrisă. Mai mult, nici unul nu a adunat măcar 30 de puncte. De data aceasta candidaţii au trebuit să fi absolvit studii superioare în domeniul agricol, silvic, economic sau juridic şi să aibă o vechime de minim trei ani în specialitatea studiilor cerute.
Sergiu BĂLĂŞCĂU

Juna CJ-ului s-a făcut de rușine, pentru a doua oară, la concursul de la Prefectură
Nici a doua oară nu a fost cu succes pentru cea mai tânără consilieră județeană de la Botoșani care a aspirat la o funcție publică din cadrul Prefecturii.
Summer Fest-ul verii 2019 s-a terminat cu o sumedenie de copii pierduți, o horă a Diasporei și o trupă care a electrizat parcul – GALERIE FOTO & VIDEO
Au fost patru zile, unele mai reușite, altele cu mai puține pretenții în care cel mai fierbinte loc al orașului a fremătat la propriu. Vara lui 2019 se încheie cu un Summer Fest care va rămâne în memoria tuturor care s-au distrat aici ca fiind a lui Smiley, Superchill, DJ Project, Vunk, Proconsul sau Hara.
Cornișa, o oază de lumină! Puzderie de oameni la marginea orașului în noaptea de sâmbătă, au venit și suceveni și ieșeni – GALERIE FOTO
A doua zi de distracție în cadrul Summer Fest a atras din nou mii de botoșăneni dar și persoane din alte județe. Dacă la scenă nu a fost la fel de multă animație asemenea primei seri, în schimb în parcul de agrement Cornișa era un furnicar de oameni.
Isterie în miez de noapte cu Smiley: concert cu o puzderie jandarmi și polițiști locali, s-au montat pe loc garduri – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima seară de la SummerFest Botoșani 2019 s-a încheiat într-o atmosferă de isterie generală. Iar responsabil pentru crearea acesteia a fost Smiley, artist care i-a făcut pe copii să se manifeste ca adulții, iar pe părinții lor să dea în mintea celor mici.
Distracție nebună în noapte cu două artiste din Moldova: inimi din umbrele, tatuaje și multă muzică, totul la 1.500 de euro – VIDEO & GALERIE FOTO
Summerfest 2019 de la Cornișa AquaPark & Sports a fost precedat joi de o distracție pe cinste la câțiva kilometri de Botoșani. La Stăuceni mai exact, acolo unde Primăria a organizat o nouă ediție a zilei comunei.
Mașinile șoferilor inconștienți vor fi RIDICATE, tramvaie blocate de 11 ori în jumătate de an
Regulamentul privind circulația rutieră în municipiul Botoșani cuprinde și o prevedere prin care autoturismele care împiedică accesul ambulanțelor sau pompierilor să poată fi relocate.
Marea ȚEAPĂ a pensiilor speciale pentru primari și viceprimari
Impactul financiar al pensiilor speciale pentru botoșănenii care au ocupat funcții de demnitate publică în trecut va fi unul de nivel minimal. Probabil că la un buget local de comună sau în alte orașe din țară efortul va fi unul simțitor, însă la Primăria municipiului Botoșani clar nu va fi considerat drept o piatră de moară. Cel puțin într-o primă etapă.
Eusebiu, prietenul lui Dumnezeu: Putem deschide foarte mulţi ochi, chiar dacă îi avem închişi pe-ai noştri, şi să facem lumea să vadă - FOTO&VIDEO
Este ghiduș, hâtru și cu toate acestea de un bun simț care îi conferă un aer aristocrat. Mâna care se sprijiină de brațul mamei nu este un semn de neputință, ci unul de împreună-umblare prin lume. Eusebiu Cristian Toma este o carte deschisă. Din care alegi ceea ce ți se potrivește. Și așa, doar așa, încep frumoasele călătorii.
ALARMĂ la un amanet din zona centrală: Un bărbat prins cu euro falși, poliția la fața locului - FOTOGALERIE
Apel la 112 după ce un bărbat s-a prezentat la un schimb valutar cu niște euro. 
Directoarea politică de la Prefectură își așază viitorul, o PSD-istă consilier județean se pregătește și ea pentru alt post în instituţie
Seria angajărilor în instituțiile publice de la Botoșani a unor persoane care fac parte din principalul partid aflat la guvernare continuă fără sfială. În ciuda numeroaselor semnale că, poate, a fost depășită o anumită limită.
Un botoșănean, locul I în lume!! Sebastian ne dezvăluie REȚETA succesului: Un mix între ceea ce cunoşti și ceea ce mai ai de încă de descoperit
Cinci medalii internaționale, o pasiune care e pe cale să devină profesie și un viitor care se anunță a fi strălucitor. Botoșăneanul Sebastian Cojocariu este doar unul dintre tinerii acestei țări care ne dau speranțe că România este mai mult decât ce vedem zilnic în arena publică.
PSD-istul care era să fie „cel mai tânăr director” a rămas simplu inspector: Nu au condus nici măcar o căruță la viața lor dar se văd deja directori
Ghinionistul anului 2019 este de departe tânărul Andrei Beilic, membru PSD în organizația de tineret și care era să fie directorul unei instituții de la Botoșani. Nu una mare și cu un număr generos de salariați, însă titulatura ar fi fost oricum de șef.
O instituție publică de la Botoșani NU are șef
O instituție publică de la Botoșani a rămas fără director de la jumătatea lunii iulie.
DISPĂRUȚII Botoșaniului: TREI femei și PATRU bărbați au intrat „în pământ”, cea mai veche dispariție este din urmă cu 36 de ani
Adeseori polițiștii botoșăneni fac apel la populație pentru găsirea unei persoane care este dată dispărută de familie. În cele mai multe dintre cazuri, cei dragi lor sunt găsiți și de cele mai multe ori este vorba despre plecări voluntare ale celor care pur și simplu vor să se rupă cu totul și definitiv de mediul familial.
A murit Sorina, fetița cu un cățel alb, din Dorohoi: Îmi doresc că rândurile astea să miște ceva - FOTOGALERIE
Sorina, fetiţa cu un căţel alb, s-a stins după mulți ani de suferință. Copila din Dorohoi i-a impresionat pe toți cei care au cunoscut-o, iar asistenta de la spitalul din București a transmis un mesaj tulburător prin care, spune ea, vrea să ajungă la inima oamenilor care lucrează în sistemul sanitar.
Minunea cu nume de sfântă de la Botoșani: 'Ne-am dorit foarte mult un copil şi am înfiat o fetiţă' FOTO&VIDEO
Şase ani de căsnicie şi o dragoste pe care cei doi nu se sfiesc să o mărturisească, mai ales prin cântec.
MĂRIUCA, fetița care s-a rugat să cânte cu copiii de pe stradă: Nu fiţi trişti, eu urc treaptă cu treaptă - FOTO&VIDEO
Are abia 8 anișori și multe premii în concursuri naționale și internaționale. Cântă în română, italiană, spaniolă, engleză și franceză. Fetița cu nume de poveste știe că muzica înseamnă mai mult decât a învăța versuri și note. Muzica este uneori un vis, alteori împlinire.
Medic botoşănean, unul dintre cei mai cunoscuţi oncologi din România: În boala aceasta nu poți spune niciodată ”s-a terminat” - VIDEO
Este fiul unui cunoscut om de cultură din Botoșani, iar mama sa a educat generații întregi de copii.
Tramvai de la Eltrans tras pe dreapta de Poliție, vatmanului i s-a reținut certificatul de înmatriculare – FOTOGALERIE cu „neregulile” tramvaiului
Situație mai puțin obișnuită în municipiul reședință de județ. În cursul zilei de joi, 25 iulie 2019, un echipaj de la Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) a oprit în trafic un mijloc de transport ce aparține societății Eltrans.
SCANDAL pe Calea Națională: Bărbat în scaun cu rotile înconjurat de polițiști, totul ar fi pornit de la o femeie – FOTO&VIDEO
Zona centrală a municipiului a fost înțesată de polițiști miercuri, 24 iulie 2019, după ce un bărbat recalcitrant a adresat injurii unei femei.
da pot fi o mie ,dar nici unul ca Oniciuc.a ajuns unde a ajuns ca a putut nu ca ai comentat tu ,,botosanean/corrado cattani,,
13 decembrie 2011, 16:51
Este stabilit directorul......,,care este,, pot fi si 29 de concurentii.L-am crezut mai seios pe Tibuleac,m-am inselat,imi pare rau ca i-am luat apararea de multe ori.Concursul la Camera agricola este o ,,abureala,,.
20 octombrie 2011, 20:17
dl danila sa se duca sa creasca nepotii si sa lase si pe alti tineri sa munceasca ,ca tinerii de azi nu vor mai putea manifesta calitatile ca numai la putere stau birocratii care nu se mai satura de furat,,Oniciuc te asteptam la postul tau ,succes multPt cei care critica , nu credeti ca exagerati mai bine va vedeti de treburile voastre de studiile voastre ca ,credeti ca sunteti mai presus de oniciuc,,,eu nu cred ,,ca va cunosc pe toti !!!
16 octombrie 2011, 09:31
dl Danila mai bine ai creste nepotii si te/ai bucura de pensie si lasa si alti tineri sa se afirme gata iti ajunge cat ai furat!
15 octombrie 2011, 22:13
m-as bucura daca de data asta ca acest examen sa fie corect si sa iasa cel mai bine pregatit,,dar cum se stie ca la noi e la putere birocratia nu se stie...nu este important sa ramana in continuare dl danila dupa cum afirma botosaneanul ca ceea ce el stie poate sa faca si dl oniciuc ,toate se invata si dl oniciuc este un tanar cu multa experienta si multe capacitati!!!asa ca nu-l mai criticati degeaba credeti ca sunteti mai destepti decat el?daca a ajuns sus se vede ca e o persoana inteligenta si cu multa forta de munca as vrea sa va vad pe voi de ce sunteti in stare doar de ...comentarii fara rost
15 octombrie 2011, 22:09
15 octombrie 2011, 19:06
Acest articol ne aduce in fata inca o data daca era nevoie, ce se poate intampla in institutiile din Romania in speta din Botosani, respectiv intr-o institutie aflata in subordinea Consiliului Judetean Botosani, reprezentanti CJ se straduiesc de un an jumatate sa aduca un director adevarat la Camera Agricola, au organizat concursuri peste concursuri si in final si au batut joc de candidati prin subiecte de o dificultate enorma, pentru ca domnul Danila sa ramna in continuare director. Atentie stimati concurenti va anunt ACUM CA ACEST CONCURS VA FIN IN MOD SIGUR ANULAT , NIMENI NU VA LUA NOTA DE TRECERE SI CINE VA RAMANE IN CONTINUARE DIRECTOR LA CAMERA AGRICOLA NORMAL DOMNUL DANILA. IN CONCLUZIE NU FAPTUL CA SA CUNOASTETII LEGEA ZOOTEHNIEI FOARTE BINE O SA VA AJUTE, NIMIC NU O SA FIE DE FOLOS PENTRU CA CONCURSUL E VICIAT DIN START CEA MAI MARE NOTA VA FI 2,90 SI DACA MA INSEL SA CAUTATI SA VA FELICIT PENTRU O NOTA MAI MAREMULT SUCCES TUTUROR
15 octombrie 2011, 18:05
Pentru primul anonim. Este adevarat , ca sa ajungi tractorist trebuie sa ai scoala, pregatire, permis de conducere , etc. si mai mult intr-o comuna , nu este o rusine , cine are tractoare, utilaje este un bun gospodar, dar tu anonimule stii pe cineva fiu de puscarias care a ajuns la primarie dar inainte prostea lumea , le cumpara porcii la un pret si-i revindea la abator la pret triplu? Oniciuc,esti cel mai bun si te asteptam la primaria Vlasinesti . Succes!
15 octombrie 2011, 10:34
Pentru primul anonim.Chestia cu rusinea este un limbaj pe care il foloseste cineva de pe la Primaria Vlasinesti.Se stie cine este,ar fi bine sa dea masca anonimatului jos si sa nu foloseasca calculatorul in timpul serviciului pe banii poporului.Cât priveste pe Oniciuc trebuie de spus ca actualele proiecte care se deruleaza in Vlasinesti sunt incepute de cand era primar. Sa nu uitam ca actualul primar a intrat in averea socrului sau Taric, ca altfel nu ii lua fata si a sporit-o de cand este la Primarie. Este unul care semneaza ca inginer si nimeni nu i-a vazut diploma si se crede buricul satului. Daca , Oniciuc indeplineste conditiile de concurs inseamna ca studiile pe care le-a facut sunt valabile. Cei nepregatiti si care pierd invoca adesea interventia politicului. Ii doresc succes lui Oniciuc.
14 octombrie 2011, 21:06
voi credeti ca daca incepi de jos si urci cat mai sus esti prost?prost e acela care incepe de jos si nu mai urca si stie doar sa vada paiul din ochiul altuia si nu vede ce are in ochiul sau.asa si voi
14 octombrie 2011, 19:26
L-am cunoscut pe Oniciuc , este un om muncitor, responsabil ,serios si cu bun simt !
14 octombrie 2011, 18:37
Oniciuc???doamne ce păcat că prostia nu doare...
14 octombrie 2011, 17:47
Danila cu bune si cu rele este 10 clase peste fostul primar Oniciuc ,un semi analfabet portocaliu. Cat despre studii, Oniciuc are inalte studii joase!!
14 octombrie 2011, 14:22
Oniciuc este o rusine!ce studii are?să treci de la tractor la scaun de director...ce tupeu nesimtit!
14 octombrie 2011, 09:57
Sondaj
Trebuie dărâmate garajele din Botoșani?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Cât am fost în liceu, am jucat volei în sala teatrului și am organizat baluri pentru boboci. În cazul meu... m-am ocupat mai mult de baluri decât de volei”, Octavian Strunilă, actor originar din Dorohoi ...
astratex.ro
Curs valutar
23 august 2019
EUR
Euro
4.7216 lei
USD
Dolarul SUA
4.2706 lei
CHF
Francul elveţian
4.3268 lei
GBP
Lira sterlină
5.2121 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0058 lei
XAU
Gramul de aur
205.4478 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2385 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4384 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8854 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2064 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1833 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6333 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.