Știrea zilei
Bătaie pe o funcţie de director de 36 milioane între un PDL-ist, un PNL-ist şi încă doi botoşăneni

Un fost primar democrat-liberal şi un şef liberal doresc să ajungă director cu concurs la o instituţie din Botoşani. Iar aceştia nu sunt singurii candidaţi. Lor li se adaugă alţii doi, dintre care unul nu se află la prima tentativă de a dobândi postul respectiv.

Joi a expirat termenul limită până la are se puteau depune dosarele pentru concursul de ocupare a funcţiei de director executiv a Camerei Agricole Judeţene (CAJ). Deşi s-a adoptat o lege prin care CAJ trebuie să treacă din subordinea Consiliului Judeţean în controlul fermierilor, care să îşi desemneze conducerea prin alegeri, actul normativ nu a fost aplicat nici până astăzi. În consecinţă, cum încă din luna ianuarie a anului trecut Camera este condusă cu titlu de interimar s-a scos din nou postul la concurs. Printre cei care şi-au depus dosarul se regăsesc liberalul Gheorghe Dănilă (foto sus), nimeni altul decât cel care de un an şi nouă luni tot conduce instituţia cu delegaţie şi Ionel Oniciuc (foto stânga), fost primar al comunei Vlăsineşti şi fost şef al Biroului Judeţean de Rentă Viageră, actual reprezentant al Agenţiei Domeniilor Statului.

Anul trecut pretendenţii s-au umplut de ruşine

Alături de aceştia şi-au mai depus dosarul Vasile Cărpuşor, cel care a candidat şi la concursul similar organizat de CJ în luna octombrie a anului precedent, când a adunat numai 16,20 de puncte dintr-un total de 100 posibile. Al patrulea concurent este Constantin Chiriac, despre care nici reprezentanţii CJ nu au prea multe informaţii. Salariul brut al directorului CAJ este de 3.600 de lei. Concursul va avea loc în perioada 25 – 27 octombrie. La cel de anul trecut nici un candidat nu a reuşit să ia notă de trecere la proba scrisă. Mai mult, nici unul nu a adunat măcar 30 de puncte. De data aceasta candidaţii au trebuit să fi absolvit studii superioare în domeniul agricol, silvic, economic sau juridic şi să aibă o vechime de minim trei ani în specialitatea studiilor cerute.
Sergiu BĂLĂŞCĂU

ANUL ACESTA va avea loc recensământul populației și locuințelor! Recenzare de acasă, din fața calculatorului și zile libere de la serviciu – VIDEO INTERVIU cu noutățile rundei 2022
Unul dintre cele mai importante evenimente din țara noastră este Recensământul General al Populației și Locuințelor, organizat din 10 în 10 ani. Practic, această culegere de date oferă informații exacte (nu estimate) privitoare la numărul real al populației rămasă în țară. Și al spațiilor de orice fel (industriale, locative, anexe etc).
Furturile din spălătoriile auto și alte unități combătute cu contori inteligenți: Se pot citi de la distanță și nu se poate umbla la eiVIDEO
Metodele prin care putea fi manipulat consumul la apă din rețeaua publică gestionată de societatea Nova Apaserv erau extrem de diversificate la Botoșani. Neoficial, în tot felul de cercuri s-a tot vorbit de cârdășii între administratorii unor firme private și angajați de la compania de apă și canalizare care le ofereau portițele prin care își reduceau consumul de apă în mod considerabil.
S-au ambalat degeaba: Bătălia pentru funcția de director la DSVSA Botoșani a ajuns la capitolul ”rămâne cum am stabilit”
Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani rămâne pentru o perioadă nedeterminată cu același conducător. Aceasta cu toate că în luna decembrie a anului trecut Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a programat de două ori un concurs pentru ocuparea funcției de director.
POVESTEA numirii managerului de la „Ambulanță”, de la propuneri la planuri de viitor: Cum m-am hotărât? Într-o noapte! VIDEO
Este medic și vine din Republica Moldova. A cunoscut Botoșaniul începând să trateze pacienți de la sate și s-a regăsit mai apoi în colectivul de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA), unde lucrează de un deceniu.
Bărbați celebri care și-au găsit dragostea la Botoșani: Trăim o iubire așa de mare, încât asta mă face să fiu și mai puternic și mai încrezător decât aș fi crezut vreodată
Ne-am obișnuit cu vedete construite pe calapodul televiziunilor, pe criterii strict conectate la ratingul-rege dătător de audiențe, pe de o parte, sau de vremelnică popularitate, de cealaltă parte. Există însă și persoane publice al căror statut de vedetă se datorează muncii susținute, talentului atent și îndelung lucrat. Paradoxal, deși se bucură de notorietate, viața lor este învăluită într-o discreție uneori dusă la extrem.
LA MULȚI ANI, Botoșani! Trecerea dintre ani între focul de artificii și liniștea rugăciunii, sute de oameni în stradă şi în biserici – GALERIE FOTO&VIDEO
Mii de botoșăneni au ieșit în stradă, pentru a petrece împreună momentul trecerii în anul 2022. După îndelunga perioadă de restricții, oamenii au simțit din nou descătușarea bucuriei. Nu puțini au fost cei pe care noul an i-a găsit în rugăciune.
Botoșănenii care ne-au părăsit în 2021: Candelă pentru cei plecați, spre neuitare
2021 lasă în urmă durere și multe lacrimi. Ne-au părăsit oameni dragi, am pierdut preoți, medici, istorici, artiști. Dar mai ales profesori. Șiruri de lumânări aprinse în acest an pe altarul școlii botoșănene. 2021 a fost, parcă, un doliu nesfârșit.
Marea coaliție PNL – PSD plesnește deja la municipiu, primarul la mâna a trei debutanți pentru un munte de bani după ce liberalii iar s-au enervat
Aleșii de la municipiu se întâlnesc miercuri în ședință extraordinară, iar primul punct de pe ordinea de zi îl reprezintă stabilirea impozitelor și taxelor pe anul viitor.
Botoșănenii și Crăciunul în comunism: Povești la gura sobei despre copilăriile petrecute între Moș Crăciun și Moș Gerilă
În a treia zi de Crăciun, Botoșăneanul vă oferă o poveste. Deopotrivă pentru cei mici și pentru cei mari. O poveste cu oameni care au trăit anii gri, cenușii, anii mirosind a portocală adusă de Moș Gerilă. Avem astăzi - la gura sobei - un preot, actori, profesori, o scriitoare, o neostenită bibliotecară, un om de teatru și de cuvânt.
Loading...
Preotul care merge în spital la orice oră din zi și din noapte și aduce speranță bolnavilor: Nu ai cum să nu empatizezi
Luna aceasta se împlinesc patru ani de când preotul Cristian Buhaciuc vindecă sufletele botoșănenilor internați la Spitalul Județean „Mavromati”. Preotul spovedește și împărtășește bolnavii, săvârșește rugăciuni la orice oră. 
Magia Crăciunului în sânul familiei Irimia – Cenușă, model de comuniune și uniune pentru mulți dintre semeni: GALERIE FOTO
El este preot, ea artistă cu o voce care îți ajunge direct la suflet. Împreună sunt părinții Paraschevei, o minune mică și fragilă care le-a împlinit căminul. Teodor și Iustina Irimia Cenușă reprezintă în continuare un model de familie pentru mulți dintre botoșăneni.
Mese îmbelșugate de sărbători, un medic nutriționist de la Botoșani vine cu sfaturi pentru lăcomia din aceste zile: Deviza ar trebui să fie cumpătarea
Gospodinele au gătit în această perioadă sarmale, fripturi și o mulțime de alte mâncăruri tradiționale. Și nu de puține ori botoșănenii ajung la spital cauza excesului de mâncare sau alcool.
Un concert ALTFEL pe scena Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani: Un frac nonconformist, colinde, muzica Mariei Tănase și multă culoare – GALERIE FOTO&VIDEO
Concertul de Crăciun 2021 al Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani a fost unul atipic. Pentru prima dată la un astfel de eveniment, bagheta dirijorală s-a aflat în mâna unei femei.
EXCLUSIV: O avocată și un inginer pregătiți pentru funcțiile de subprefect de la Botoșani
Prima rundă de negocieri din cadrul coaliției de guvernare PNL - PSD – UDMR a fost încheiată prin repartizarea politică a funcțiilor de prefecți și subprefecți.
Loading...
Depozitul de 10 milioane de euro al județului, pe cale să rămână fără autorizație după pierderea unui proces cu o miză extraordinară
Depozitul ecologic de deșeuri pentru care Uniunea Europeană a oferit o sumă nerambursabilă de 10 milioane de euro a fost inaugurat în 2013.În prezent, la mai puțin de un deceniu de la deschidere, rampa de gunoi este la un mic pas să fie închisă forțat.
„Dușmanul invizibil din spital”: Sute de botoșăneni infectați cu bacterii în timp ce erau internați la Mavromati
Infecțiile nosocomiale rămân o problemă de mare actualitate, iar specialiștii susțin că în orice spital există astfel de cazuri. Important este ca aceste infecții intraspitalicești să fie tratate și raportate.
Primul bal după doi ani: profitul a explodat în pandemie la Botoșani, oamenii de afaceri s-au sărbătorit cu premii, muzică aleasă, mâncăruri și băuturi fine – GALERIE FOTO
După un an de pauză, cauzat de pandemie, Balul Oamenilor de Afaceri organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani a bifat o nouă ediție. A 28 – a întâlnire a antreprenorilor botoșăneni la Topul Județean al Firmelor nu a mai fost însă chiar un bal. Și aceasta tocmai din cauza situației sanitare, intrarea făcându-se de altfel doar în baza certificatului verde.
Președintele clubului de handbal al orașului transportat inconștient la spital, echipa interzisă la Polivalentă pentru o datorie infimă
Refuzul fotbaliștilor de la Gaz Metan Mediaș de a alerga în startul meciului disputat cu FC Botoșani pe motiv că nu și-au primit salariile nu a fost singurul lucru ieșit din comun întâmplat miercuri în sportul botoșănean.
Focuri de armă în codrii lui Eminescu, bărbați cu puști observați pe aleea care duce spre Lacul cu Nuferi – GALERIE FOTO
Împușcăturile au răsunat în mini-vacanța prilejuită de Ziua Națională a României într-o zi de sâmbătă. În zona lacului eminescian de la Ipotești au putut fi observați mai mulți bărbați cu puști de vânătoare în mâini. Turiștii din apropiere au ascultat nedumeriți, în acest timp, focurile de armă care s-au auzit în pădurea din comuna Mihai Eminescu.
S-au înțeles! Consiliul Județean, gata să plătească 658.000 de euro unei firme private pentru o clădire simbol din centrul orașului – FOTOGALERIE
Plenul Consiliului Județean se întrunește marți în ședință extraordinară, iar unul dintre cele trei puncte de pe ordinea de zi îl reprezintă ”Proiectul de hotărâre privind aprobarea achiziționării bunului imobil monument istoric Casa Moscovici, situat în municipiul Botoșani, Calea Națională nr. 62”.
da pot fi o mie ,dar nici unul ca Oniciuc.a ajuns unde a ajuns ca a putut nu ca ai comentat tu ,,botosanean/corrado cattani,,
13 decembrie 2011, 16:51
Este stabilit directorul......,,care este,, pot fi si 29 de concurentii.L-am crezut mai seios pe Tibuleac,m-am inselat,imi pare rau ca i-am luat apararea de multe ori.Concursul la Camera agricola este o ,,abureala,,.
20 octombrie 2011, 20:17
dl danila sa se duca sa creasca nepotii si sa lase si pe alti tineri sa munceasca ,ca tinerii de azi nu vor mai putea manifesta calitatile ca numai la putere stau birocratii care nu se mai satura de furat,,Oniciuc te asteptam la postul tau ,succes multPt cei care critica , nu credeti ca exagerati mai bine va vedeti de treburile voastre de studiile voastre ca ,credeti ca sunteti mai presus de oniciuc,,,eu nu cred ,,ca va cunosc pe toti !!!
16 octombrie 2011, 09:31
dl Danila mai bine ai creste nepotii si te/ai bucura de pensie si lasa si alti tineri sa se afirme gata iti ajunge cat ai furat!
15 octombrie 2011, 22:13
m-as bucura daca de data asta ca acest examen sa fie corect si sa iasa cel mai bine pregatit,,dar cum se stie ca la noi e la putere birocratia nu se stie...nu este important sa ramana in continuare dl danila dupa cum afirma botosaneanul ca ceea ce el stie poate sa faca si dl oniciuc ,toate se invata si dl oniciuc este un tanar cu multa experienta si multe capacitati!!!asa ca nu-l mai criticati degeaba credeti ca sunteti mai destepti decat el?daca a ajuns sus se vede ca e o persoana inteligenta si cu multa forta de munca as vrea sa va vad pe voi de ce sunteti in stare doar de ...comentarii fara rost
15 octombrie 2011, 22:09
15 octombrie 2011, 19:06
Acest articol ne aduce in fata inca o data daca era nevoie, ce se poate intampla in institutiile din Romania in speta din Botosani, respectiv intr-o institutie aflata in subordinea Consiliului Judetean Botosani, reprezentanti CJ se straduiesc de un an jumatate sa aduca un director adevarat la Camera Agricola, au organizat concursuri peste concursuri si in final si au batut joc de candidati prin subiecte de o dificultate enorma, pentru ca domnul Danila sa ramna in continuare director. Atentie stimati concurenti va anunt ACUM CA ACEST CONCURS VA FIN IN MOD SIGUR ANULAT , NIMENI NU VA LUA NOTA DE TRECERE SI CINE VA RAMANE IN CONTINUARE DIRECTOR LA CAMERA AGRICOLA NORMAL DOMNUL DANILA. IN CONCLUZIE NU FAPTUL CA SA CUNOASTETII LEGEA ZOOTEHNIEI FOARTE BINE O SA VA AJUTE, NIMIC NU O SA FIE DE FOLOS PENTRU CA CONCURSUL E VICIAT DIN START CEA MAI MARE NOTA VA FI 2,90 SI DACA MA INSEL SA CAUTATI SA VA FELICIT PENTRU O NOTA MAI MAREMULT SUCCES TUTUROR
15 octombrie 2011, 18:05
Pentru primul anonim. Este adevarat , ca sa ajungi tractorist trebuie sa ai scoala, pregatire, permis de conducere , etc. si mai mult intr-o comuna , nu este o rusine , cine are tractoare, utilaje este un bun gospodar, dar tu anonimule stii pe cineva fiu de puscarias care a ajuns la primarie dar inainte prostea lumea , le cumpara porcii la un pret si-i revindea la abator la pret triplu? Oniciuc,esti cel mai bun si te asteptam la primaria Vlasinesti . Succes!
15 octombrie 2011, 10:34
Pentru primul anonim.Chestia cu rusinea este un limbaj pe care il foloseste cineva de pe la Primaria Vlasinesti.Se stie cine este,ar fi bine sa dea masca anonimatului jos si sa nu foloseasca calculatorul in timpul serviciului pe banii poporului.Cât priveste pe Oniciuc trebuie de spus ca actualele proiecte care se deruleaza in Vlasinesti sunt incepute de cand era primar. Sa nu uitam ca actualul primar a intrat in averea socrului sau Taric, ca altfel nu ii lua fata si a sporit-o de cand este la Primarie. Este unul care semneaza ca inginer si nimeni nu i-a vazut diploma si se crede buricul satului. Daca , Oniciuc indeplineste conditiile de concurs inseamna ca studiile pe care le-a facut sunt valabile. Cei nepregatiti si care pierd invoca adesea interventia politicului. Ii doresc succes lui Oniciuc.
14 octombrie 2011, 21:06
voi credeti ca daca incepi de jos si urci cat mai sus esti prost?prost e acela care incepe de jos si nu mai urca si stie doar sa vada paiul din ochiul altuia si nu vede ce are in ochiul sau.asa si voi
14 octombrie 2011, 19:26
L-am cunoscut pe Oniciuc , este un om muncitor, responsabil ,serios si cu bun simt !
14 octombrie 2011, 18:37
Oniciuc???doamne ce păcat că prostia nu doare...
14 octombrie 2011, 17:47
Danila cu bune si cu rele este 10 clase peste fostul primar Oniciuc ,un semi analfabet portocaliu. Cat despre studii, Oniciuc are inalte studii joase!!
14 octombrie 2011, 14:22
Oniciuc este o rusine!ce studii are?să treci de la tractor la scaun de director...ce tupeu nesimtit!
14 octombrie 2011, 09:57
Sondaj
Ați beneficiat de primă cu ocazia sărbătorilor de iarnă
Da
Nu
Nu lucrez
Declaraţia zilei
....mă gândesc la posibilitatea de a face sex cu elși până și felul în care i se ating dinții de sus de buza de jos mă scârbeștemă gândesc că și eu vreau să merg la baie, doar că mă tem să nu-mi pună ceva în ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9440 lei
USD
Dolarul SUA
4.3296 lei
CHF
Francul elveţian
4.7390 lei
GBP
Lira sterlină
5.9242 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7824 lei
XAU
Gramul de aur
253.3930 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2395 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3911 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1273 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4628 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2023 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
5.7 o C
Dorohoi
4.6 o C
Bucecea
5.2 o C
Darabani
4.2 o C
Saveni
5.7 o C
Ştefăneşti
5.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.