Știrea zilei
Bătălia pentru un loc în Senatul României: Candidați avuți importați din capitală, alții fără locuințe, unii cu listă de datorii, alții cu conturi de economii – AVERILE

După alegerile locale din 27 septembrie 2020 urmează un nou scrutin important care va avea loc la finele săptămânii viitoare: cel pentru Parlamentul României.

La Botoșani, unele candidaturi se repetă cu cele de la locale, unde au avut mai degrabă rolul de a păcăli oamenii pentru obținerea de voturi pentru partidul din care fac parte. Sau, a doua categorie de candidați, care și-au încercat norocul la locale și încearcă marea cu degetul și la parlamentare.

 

Botoșăneanul a făcut o scurtă selecție a candidaților care ocupă primele poziții pe listele partidelor parlamentare și care cel puțin teoretic au șanse sporite de a obține un mandat de senator.

 

Iată-i!

 

PMP

 

Cristian Petrescu

 

Candidează la Senat din partea Partidul Mișcarea Populară (PMP), însă este din București. Este fost ministru al Dezvoltării în 2012. Atunci a ocupat funcția timp de trei luni, în Guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

 

Un mic latifundiar cu mai multe terenuri de mii de metri pătrați, deținute alături de soția care nu-i poartă numele, în zona Prahovei agricol, forestier sau intravilan.

 

Stă bine și la capitolul imobiliare, cu trei apartamente deținute în București, o garsonieră și două case de locuit, majoritatea obținute prin contract de vânzare-cumpărare, cu soția în prim plan.

 

Cristian Petrescu are trecute în declarația de avere și mai multe bijuterii, respectiv ceasuri în valoare de 5.200 de euro dar și alte obiecte valoroase estimate la 2.000 de euro.

 

Este dator la bancă cu un credit de aproximativ 53.000 de lei.

 

Anul trecut obținea venituri dintr-o afacere proprie unde avea un salariu anual de 16.956 de lei. Era consilier local la Primăria sectorului 3 cu o indemnizație anuală de 12.410 lei și membru în Consiliul de Administrație de la Compania Municipală Sport pentru Toți București unde remunerația anuală se ridică la suma de 37.146 de lei. Soția sa este avocat și aduce în casă un venit anual de 49.493 de lei.

 

 

George Popescu

 

Celălalt candidat la Senat pe lista PMP este botoșănean, nimeni altul decât primarul comunei Sulița și fiul lui Corneliu Popescu, liderul acestei formațiuni politice.

 

George Popescu este proprietar pe două terenuri intravilane la Sulița, unde are și două case de locuit, împreună cu soția.

 

Mai deține și patru autohevicule, un Peugeot, o Dacia, o Honda și un Ford.

 

Bijuteriile familiei se ridică la suma de 25.000 de lei.

 

Nu are economii, ci doar un credit în valoare de 206.900 de lei. Salariul său anual de la Compania Națională Loteria Română era de 65.832 de lei. Soția lucrează în privat unde are un venit anual de 134.400 de lei. La bugetul familiei se adaugă și alocația copilului, de 600 de lei.

 

PNL

 

Cristian Achiței

 

 

Actualul deputat, la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, deschide lista PNL la Senatul României.

 

Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Botoșani deține două terenuri, unul în comuna Mihălășeni, agricol și al doilea intravilan, în municipiul Botoșani.

 

Tot în municipiu are în proprietate cu soția un apartament și un spațiu comercial.

 

Ambii soți dețin fonduri private de pensii, deschise în anul 2007, cu o valoare la zi de 51.742, respectiv 42.861 de lei.

 

Familia Achiței are și datorii la bănci, două credite de 200.000 de lei, respectiv 110.000 lei. Din postura de deputat în Parlamentul României, Cristian Achiței a câștigat anul trecut 131.690 de lei, iar soția sa, care este director economic la SC Locativa SA, a adus acasă 68.380 de lei.

 

Carmen Achiței a mai obținut aproape 42.000 de lei din activitatea de expert contabil, precum și 12.636 din postura de membru în Consiliul de Administrație la SC Eltrans SA.

 

Viorel Iliuță

 

Viorel Iliuță este al doilea pe lista PNL pentru Senatul României. Fostul viceprimar, care actualmente activează în mediul privat, deține două terenuri intravilane și unul agricol, situate în municipiul Botoșani, obținute prin moștenire de familie.

 

Locuiește la casă, unde este co-proprietar cu soția și conduce un Opel Vectra din 2003. În schimb, Viorel Iliuță pare să fie genul de persoană foarte calculată cu banii și de-a lungul anilor a depus mai multe sume în conturi curente, depozite bancare sau fonduri private de pensii, suma totală fiind de 10.100 de euro, respectiv 137.954 de lei.

 

La secțiunea investiții și participări în străinătate, suma trecută pe numele soției este de 35.000 de lei.

 

Familia Iliuță are contractate și șase credite, în valoare totală de 74.923 de lei.

 

La capitolul venituri, Viorel Iliuță are un venit anual din activitatea de management la compania Elsaco de 159.241 de lei, dividende de 307 lei. Soția a lucrat în sfera serviciilor bancare și de asigurări cu un venit anual de 27.000 de lei și dividende din privat de 19.000 de lei. Din arendarea terenurilor obține o sumă de 500 de lei.

 

Pro România

 

Roxana Țurcanu

 

Fostul deputat PNL a obținut prin donație un teren de 5.000 mp pe Aleea Pajiștii. Mai deține trei apartamente, dintre care unul este cumpărat în 2003, iar celelalte două primite moștenire în anul 2007.

 

Creditul familiei este de 24.000 de lei. La venituri adunate anul trecut figurează 4.000 de lei din postura de consultant vânzări la firma care administrează restaurantul familiei și 3.658 de lei din activitatea de la Prefectură, unde Roxana Țurcanu a fost director de cancelarie în scurtul mandat de prefect al lui Alexandru Colbu.

 

Florin Țurcanu este și el consultantla două firme, de unde aduce acasă sumele de 7.440 și 9.000 de lei. Familia își întregește consistent bugetul din subvenții pe terenuri agricole plătite prin APIA în sumă anuală de 80.500 lei.

 

Anul trecut, Roxana Țurcanu a beneficiat și de indemnizație pentru creșterea copilului.

 

Alin Atudoroae

 

Medicul din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) are în proprietate un teren intravilan de 500 metri pătrați în municipiul Botoșani și o casă de locuit.

Are trei mașini, un Volvo, un VW și un Audi A3. S-a împrumutat la bănci, având trei credite de 51.000 de euro, 120.00 de lei și 18.000 de euro.

 

Salariul său anual de medic este de 250.000 de lei, iar al soției, care este angajată la Liceul de Artă Ștefan Luchian, de 49.000 de lei.

 

PSD

 

Lucian Trufin

 

Actualul senator din actualul mandat își dorește continuitate și în următoarea legislatură și deschide lista PSD pentru Senatul României, la alegerile generale din decembrie.

 

În localitatea natală Vlăsinești deține un teren intravilan dar și o casă de locuit. Conduce un Fiat Doblo, aceasta fiind singura mașină din declarația de avere, deși Lucian Trufin a fost văzut conducând și alte autoturisme de lux, pe care probabil le-a achiziționat pe firmă.

 

Are credite la bănci de 90.000, respectiv 75.000 de lei dar și economii, de 4.800 și 65.000 de lei.

 

Anul trecut a avut un salariu anual de 134.328 de lei ca senator, iar soția care este profesor 36.874 de lei.

 

Costel Lupașcu

 

Actualul deputat nu are conform declarației de avere nici terenuri și nici locuință. În schimb, are trecute două autoturisme, un Audi A6 și un Daewoo Cielo.

 

În schimb, Costel Lupașcu a fost extrem de atent cu banii câștigați și are un depozit bancar de 290.000 de lei și niciun credit.

 

Venitul său anual obținut anul trecut de la Camera Deputaților s-a ridicat la suma de 135.000 de lei, iar soția, pe atunci inspector la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București, are trecut un salariu de 52.500 de lei, dar și o indemnizație de creștere copil de 8.500 de lei la care se adaugă stimulentul de inserție de 4.600 de lei.

 

USR – PLUS

 

Tudor Sîrbu

 

Primul pe lista la Senatul României din partea Alianței USR-PLUS este Tudor Sîrbu.

 

El are în proprietate două terenuri intravilane, unul la Curtești și al doilea la Voroneț – Suceava, precum și două case de locuit precum și un spațiu comercial.

 

Conduce un VW Passat din 2012. În contul bancar are o sumă de 80.000 de lei, iar la datorii, două credite de 43.000, respectiv 25.000 de euro.

 

Lucrează la Spitalul Județean Mavromati de unde, din activitatea medicală prestată a câștigat într-un an 144.000 de lei. Soția sa este tot în domeniul medical de unde câștigă în total 174.000 de lei pe an.

 

Florin Cristian Cîmpanu

 

Al doilea candidat al Alianței USR-PLUS la Senatul României este Florin Cristian Cîmpanu.

 

A declarat public că este proprietar pe un teren agricol la Albești și două intravilane în Botoșani și din nou, Albești. Mai deține un apartament și o casă de locuit.

 

Este director de firmă și are un salariu anual de 20.000 de lei. Conform declarației de avere, soția sa este casnică.

 

Familia își îmbunătățește bugetul anual cu o sumă de 50.000 de lei provenită din arendarea terenurilor.

 

loading...
Candidat bogat, candidat sărac la Primăria Botoșani! AVERILE aspiranților la fotoliul de primar al municipiului reședință de județ - GALERIE FOTO
Bătrânica din Botoșani care a strâns în gentuță o avere: În loc de păsări, vedeam avioane militare pe cer

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Slujba de poveste în memoria lui Eminescu: preoții i-au modificat... pandemic versurile și l-au luat în râs pe Iohannis: Are guvernul său (...), eu am primarul meuVIDEO & GALERIE FOTO
Ceea ce ar fi trebuit să fie o slujbă în memoria poetului nepereche al neamului românesc s-a transformat spre final într-una cu multiple mulțumiri aduse noilor edili și ironii la adresa președintelui României.
Jihad în PNL: Șefii botoșăneni de la București trimiși acasă, unul singur scapă după negocieri cu Orban, dar cu funcție mai mică
Pierderea categorică a alegerilor parlamentare de către PNL Botoșani, venită după înfrângerea de la locale, lasă județul fără reprezentanți la nivel înalt în Guvernul Cîțu. Absolut toți liberalii care au deținut funcții în Cabinetul Orban le vor pierde în scurt timp.
Instituție de la Botoșani, cu șase județe în subordine lăsată fără ȘEF de aproape două luni de zile
Situație atipică la una dintre instituțiile statului de la Botoșani. După demisia fostului șef, structura județeană a rămas practic fără conducere și doar cu o fărâmă de angajați.
ÎNCEPE VACCINAREA POPULAȚIEI la Botoșani! Care sunt botoșănenii care se pot vaccina de la finele săptămânii și UNDE sunt centrele din municipiu
Campania de vaccinare a prins un ritm accelerat și după administrarea vaccinului anti-covid către personalul medical doritor de la Botoșani, se poate trece la etapa a doua în care sunt incluse mai multe categorii sociale. Un rol important în acest moment le-a fost atribuit și primăriilor.
După sărbători, a început lupta cu kilogramele-n plus! Medic nutriționist, sfaturi pentru slăbit - Mai puțin la sală
A trecut perioada sărbătorilor, iar mâncarea tradițională din abundență a lăsat urme vizibile pentru mulți dintre noi.  Specialiștii vin cu sfaturi pentru botoșănenii care vor să dea jos kilogramele în plus.
PROTEST DE AMPLOARE la Botoșani: În jur de 100 de polițiști ies ASTĂZI în stradă, se anunță zile la rând de manifestații
100 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, dar și ai Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră, ies astăzi în stradă.
Se coace marea lovitură: Poate cel mai râvnit post de director la stat, pe cale să fie adjudecat de un liberal care a ratat Parlamentul
Lumea politică botoșăneană trăiește o efervescență deosebită la acest început de an. Nu, nu pentru cine știe ce proiect în favoarea celor care au votat, ci a celor pe care oamenii i-au votat, mai mult sau mai puțin.
Consilierul fostului președinte CJ, care nu a fost manager pe vreun proiect european, trimis la Bruxelles expert pe fonduri UE
De la cabinetul fostului președinte al Consiliului Județean, la un birou al Agenției de Dezvoltare Nord-Est Piatra Neamț deschis anul trecut la Bruxelles.
Pentru prima dată în 30 de ani, Premiul Național de Poezie ”Mihai Eminescu” NU se va decerna pe 15 ianuarie, SURPRIZELE vin din Primărie
Decernarea Premiului Național de Poezie ”Mihai Eminescu” – Opera Omnia, acordat fără întrerupere la Botoșani începând cu anul 1991, nu va mai avea loc pe 15 ianuarie, zi care reprezintă și data de naștere a lui Mihai Eminescu, precum și Ziua Culturii Naționale.
Loading...
Domnișoarele subprefect, cu bagajele la ușă: PNL și USR pregătesc oameni noi pentru funcțiile de top din Prefectură
Reconfigurarea majorității politice la nivel național produce și schimbări la instituțiile cheie din teritoriu. La Botoșani deja se discută, deși la acest moment într-un mod mai mult neoficial, despre schimbarea celor doi subprefecți.
Destinul tulburător al maicii Mariami Leonte: Am mare nevoie de iubirea semenilor mei, dar nu are cine să mi-o dea, căci nici ei, sărmanii, nu o mai au - FOTO
Mărturisiri impresionante cu Maica Mariami, născută în Botoșani și plecată la Domnul pe când abia împlinise 50 de ani. Mai bine de trei decenii din viață a fost monahie în Mănăstirea Văratec.
Consiliera care a trădat EXCLUSĂ definitiv din PSD Botoșani după decizii contradictorii ale judecătorilor
Ultima consilieră locală intrată în plenul municipal în fosta legislatură nu mai este oficial membră a Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Județeană Botoșani. Iar asta s-a întâmplat după o decizie a Curții de Apel Suceava, dar care la acest moment nici nu ajută, dar nici nu încurcă noua majoritate politică din Consiliul Local.
Pandemia a lovit și în sistemul de protecție al copilului de la Botoșani: Copiii NU au mai fost învoiți pentru a merge în familie de sărbători
Criza sanitară a afectat și sute de copii care se află în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani.
Carte cu urături și tradiții scrisă de un viitor preot: La noi în Hlipiceni este un obicei frumos în care prima zi a anului se ură fântâna gospodarului
George Gontineac s-a născut în comuna botoșăneană Hlipiceni și încă de când era copil a simțit că misiunea sa au fost oamenii. În adolescență a fost nelipsit din rândul grupurilor de colindători, însă sufletul și l-a dedicat mai ales urăturilor. Iubește și acum tradițiile din comuna natală și a compus o sumedenie de urături, cuvintele venindu-i firesc, fără prea multe strădanii.
Loading...
Întrebări de demult pentru oamenii de azi: CHESTIONAR din viața noastră - GALERIE FOTO
Pentru că este sărbătoare și pentru că sufletul se așază confortabil în nevoia de frumos, vă propunem o călătorie, o invitație către inima aproapelui nostru.
Subprefectul fără birou din Prefectura Botoșani! A stat prin sala de ședințe sau a fost „găzduită” de unul dintre consilieri
Pandemia are și partea ei bună, însă nu neapărat pentru cetățeni, ci mai ales pentru bugetarii care își desfășoară activitatea în instituțiile publice. Accesul poate fi restricționat, motivul fiind măsurile care trebuiesc luate pentru a preîntâmpina apariția de noi cazuri de coronavirus.
Povestea botoșăneanului de la Flacăra: Păunescu era o forță, un tăvălug / Mărgineanu m-a căutat, am semnat o hârtie că sunt de acord să îmi cânte piesa – FOTO&VIDEO
Dacă nu ar fi fost nu s-ar fi povestit. Dar a fost să fie muzica folk și a fost să fie un timp al trubadurilor. Și poezie. Multă poezie!
Primarul Cosmin Andrei a numit un nou arhitect șef al orașului: Am așteptări de la serviciul urbanism să...
După ani de zile de activitate în funcția de arhitect șef, Dan Sandu părăsește Primăria municipiului Botoșani.
Un student de 21 de ani, coordonatorul AUR pe Botoșani, vrea să predea ștafeta – CINE poate prelua partidul la nivel județean – FOTOGALERIE
Marea surpriză a alegerilor generale, partidul care a rupt două mandate de parlamentar de la formațiunile de tradiție din politica românească, a fost condus la Botoșani, așa cum s-a scris pe rețelele de socializare, chiar de niște copii.
Restaurantele închise de sărbători la Botoșani, mâncarea vine la comandă pentru gospodinele moderne
Pentru prima dată, cel puțin de la Revoluție încoace, anul acesta nu vor mai fi organizate mese festive de sărbători la restaurante sau petreceri în noaptea dintre ani. Nu vor mai avea loc nici concertele care scot mii de oameni în stradă.
Important e ca au cu ce. Daca se duc in Parliament, duomnii aceștia vor avea cu ce și mai mult. Dar voi mergeți la vuot, dragi botoșâneni. Ca să nu vă mai plângeți dragi tovarăși că nu aveți o „Românie normală”. Pace și virtute.
27 noiembrie 2020, 13:05
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
"Din nefericire, avem persoane care beneficiază de ajutorul social, de venitul minim garantat, beneficiază și de ajutorul pentru sprijinirea familiei, au și alocațiile pentru copii, au și ajutorul pentru încălzire. Am făcut o ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8740 lei
USD
Dolarul SUA
4.0034 lei
CHF
Francul elveţian
4.5255 lei
GBP
Lira sterlină
5.4696 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8612 lei
XAU
Gramul de aur
238.5807 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2300 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3656 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0904 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1524 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1866 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6551 lei
Vremea
astăzi
Botosani
4.8 o C
Dorohoi
4.5 o C
Bucecea
4.8 o C
Darabani
3.9 o C
Saveni
4.9 o C
Ştefăneşti
5.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.