Știrea zilei
Botoșănean mort la „Mavromati”, găsit la morgă cu o lovitură la cap: Acuzații din partea familiei - Sunt izbiți de calorifer, de noptieră?

Rudele pacientului acuză că lovitura la cap ar fi avut loc pe secția unde a stat internat și, ca atare, își caută dreptatea la Colegiul Medicilor pentru a afla ce anume s-a întâmplat.

Indignare după moartea unui pacient

 

Respectivul pacient a fost adus cu ambulanța pe 16 aprilie 2022 la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean „Mavromati”, întrucât avea diaree de patru zile. Bărbatul în vârstă de 86 de ani era cu un picior amputat de mai bine de cinci ani.

 

S-a decis internarea lui pe Secția de Medicină Internă I, fiind în evidențele medicului Andreea Cristina Georgescu. În dimineața zilei de 20 aprilie 2022, rudele au fost anunțate că bărbatul a murit în urma unui stop cardio-respirator.

 

Iar după deces au apărut și nemulțumirile. Familia acuză că pe timpul internării nu ar fi fost bine îngrijit.

 

Și aduce critici medicului care s-a ocupat de el:

 

„Mi-a spus că «de ce fac atâta tragedie că avea 86 de ani... și la ce mă așteptam?» Și dacă un om are 86 de ani, gata, trebuie să moară? Unde scrie asta? Este deontologic? ”

a povestit familia în sesizarea către Colegiul Medicilor

 

Adevăratul șoc ar fi fost însă la morgă, când ar fi aflat că bărbatul ar sângera la cap.

 

„ Când să-l ducă la capelă îmi spune că de la cap, în zona cefei, îi curge sânge și i-au pus o compresă mare din vată și o pungă pentru a nu păta pernuța din sicriu... altă tragedie. Am făcut poze, groaznic, lovitură mare de un corp contondent, au încercat la morgă să facă o cusătură, au lăsat o bucată de ață atârnând... inuman... probabil și cu un animal s-ar fi procedat altfel”,

a mai susținut familia

 

Rudele ar fi încercat să afle de unde anume provine lovitura și ar fi sunat pe secția unde a stat internat. Ar fi vorbit cu o asistentă, însă nu ar fi primit vreun răspuns concret.

 

Ar fi descoperit astfel că și un alt bolnav decedat pe aceeași secție era lovit la cap, însă de data aceasta contuzia era trecută în fișă.

 

„Deci, pacienții  în spital, ce se întâmplă cu ei, sunt izbiți de calorifer, de noptieră? De ce nu sunt supravegheați? Dacă sunt probleme de ce nu este anunțată familia să vină să-i ia acasă?”

își strigă disperarea rudele

 

Medicul neagă acuzațiile

 

De partea cealaltă, medicul Cristina Andreea Georgescu, care s-a ocupat de acest pacient, susține că acuzațiile sunt nefondate și că totul ar fi o răzbunare de familie. Iar lovitura la cap nu ar fi fost produsă pe perioada cât bolnavul a stat internat pe secție.

 

"Pacientul avea afectare cardiovasculară foarte severă. Pacientul a decedat din cauza afectării cardiovasculare. Înainte să vină la mine, cu o lună înainte, a fost externat de pe secția Cardiologie.”,

Andreea Cristina Georgescu, medic Secția Medicină Internă I.

 

Doctorița neagă și acuzațiile rudelor cu privire la modul cum a fost anunțat decesul.

 

„Bolile lui cardiovasculare erau foarte importante. Eu i-am spus așa: avea probleme cu inima, exact așa m-am exprimat pe înțelesul lor, avea probleme cu inima, și corelat și cu vârsta nu se mai putea face absolut nimic",

Andreea Cristina Georgescu, medic Secția Medicină Internă I.

 

Poziția spitalului

 

Și reprezentanții Spitalului Județean „Mavromati” întăresc ideea cum că traumatismul nu ar fi fost produs pe perioada internării.

 

”Pacientul a fost internat și tratat pe Secția Medicină Internă I. Din păcate, a decedat pe aceeași secție, prin stop cardio-respirator, resuscitat de către Serviciul UPU al unității sanitare. S-a eliberat certificat de deces de către medicul curant pe baza cererii familiei de scutire de necropsie, scutire aprobată de către medicul anatomopatolog de serviciu. Menționăm că în timpul spitalizării pe secția Medicină Internă I, pacientul nu a suferit niciun traumatism cranio-cerebral. În cazul în care ar fi avut loc un asemenea eveniment pe secție, procedura prevede raportarea evenimentului santinelă la Serviciul de Management al Spitalului care ar fi derulat o anchetă, iar concluziile anchetei trebuie raportate la forul ierarhic superior,"

Ioan Asaftei, purtător de cuvânt Spitalul Județean "Mavromati"

 

Nu-i bună sesizarea?!

 

Între timp, familia a mers la Colegiul Medicilor pentru a depune sesizare în acest caz. Însă nu au fost începute deocamdată cercetările întrucât familia nu ar fi depus sesizarea corespunzător.

 

"O reclamație trebuie să respecte niște puncte obligatorii specificate în lege și atunci suntem undeva într-o corespondență",

 

Constantin Moșneguțu, președinte Colegiul Medicilor Botoșani

 

În sesizare, familia arată că nu a primit niciun fel de document în care să li se spună de unde ar proveni lovitura.

 

„Indiferent ce s-a întâmplat vrem să știm adevărul și cei care au greșit să răspundă conform legilor în vigoare”, a conchis familia pacientului.

 

loading...
Nou-născut mort la Maternitatea Botoșani, polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă
Alt botoșănean mort după sedare: Mi-l îngropi dezbrăcat, ca pe un nu știu cum, în pielea goală, într-un sac? Spitalul: Halucinații, depresie, delir la pacienți

 

Sclavagism modern: OPT adolescenți prinși muncind „la negru” la o terasă din municipiu, lucrau și câte 16 ore pe zi
Unii dintre angajatori profită de tinerii care urmăresc să câștige propriii bani de buzunar și îi folosesc într-un soi de „sclavagism modern”, fără să aibă vreo temere că ar putea să răspundă din punct de vedere legal pentru sustragerea de la plata dărilor specifice către stat. Patronii profită astfel de adolescenți, pe care-i exploatează la un program de lucru mult peste cel reglementat legal. 
Directoarea și diriginta unei școli botoșănene au refuzat să sune la 112 pentru un elev cu mandibula ruptă: Copilul mănâncă cu paiul în prezentVIDEO
Agresiunea a avut loc la ore, într-o unitate de învățământ a județului, și s-a încercat ascunderea ei.Copilul a rămas cu traumatisme care-l afectează și în prezent.
LUCRURILE care nu s-au văzut în procesul care a decis soarta orașului: Eram puși în fața faptului de a săvârși o infracțiune / A fost o muncă acerbă, am avut ore nedormite VIDEO
Alegerile locale din 2020, anul în care s-a stabilit componența legislativului local, dar și primarul pentru patru ani, au avut un caracter aparte. Între cei doi principali candidați la postul de edil-șef au fost doar 16 voturi. Cu o diferență atât de mică, evident că lucrurile au degenerat și a fost nevoie de deciziile judecătorilor.
Iftime scos din fotbal 6 luni de federație și amendat cu o sumă amețitoare – DOCUMENT 
Comisia de Disciplină și Etică (CDE) a Federației Române de Fotbal a adoptat vineri o hotărâre extrem de dură la adresa omului de afaceri care controlează FC Botoșani. Valeriu Iftime a fost sancționat cu măsura interzicerii oricărei activități legate de fotbal pentru șase luni și, în plus, i s-a aplicat și o amendă de 20.000 lei. 
Doamna din Botoșani care a căutat afacerea perfectă! De la broker de credite la litigii sau activități de înfrumusețare din care a ieșit din cauza evaziunii din dormitor – VIDEO
Gabriela Ciobanu este antreprenor din 2004 și se poate spune că a încercat mereu să-și adapteze afacerile în funcție de cererea pieței. În unele cazuri a reușit, din greșeli a învățat. A deschis uși, altele i s-au închis fără să se descurajeze nicicum.
Un funcționar de la Casa de Asigurări s-a aruncat în gol din apartamentul în care se mutase de puțină vreme
Bărbatul lucra de mai mulți ani în cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoșani, la compartimentul decontări și servicii.
25 de tone de mere aruncate pe câmp la marginea orașului, în piețe se vând fructe cu proveniență mincinoasă: Cine să ia măsuri? Noi avem țară? Avem Guvern, avem guvernanți? GALERIE FOTO
În vremuri în care campaniile pentru o alimentație sănătoasă ne invadează și într-un context în care conviețuim într-un județ cu profil preponderent agricol, consumăm fructe și legume din import, iar producția din Botoșani se strică pe câmpuri.
RAZIE uriașă pe Calea Națională! Polițiștii rutieri dar și criminaliștii au percheziționat mașini: au găsit un șofer drogat, fițe pe mașini scumpe și altele – VIDEO & GALERIE FOTO
Au participat probabil la această acțiune preventivă toate echipajele Biroului Rutier de la Botoșani, pe Calea Națională, pentru că strada s-a umplut de polițiști și autospeciale de Poliție. Și, un lucru mai inedit, au luat parte la razie și ofițerii de la Serviciul Investigații Criminale, dar și polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică.
A trecut un an de când Primăria a preluat Cinematograful Unirea: NU s-a difuzat nici măcar un singur film
Prin protocolul prin care Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor RomâniaFilm (RADEF) a cedat Cinematograful Unirea către administrația publică locală condiția principală a fost continuarea difuzării de film la Botoșani.
Elevul care la 13 ani a strâns mașini pline de ajutoare pentru cei aflați în suferință – VIDEO & FOTOGALERIE 
Trăim într-o societate în care ajung să fie apreciați cu precădere oamenii care își fac publicitate agresivă pe spatele nevoiașilor în detrimentul celor care le rezolvă problemele fără să popularizeze în exces acest lucru. 
Primăria vrea să ia în administrare „fosta casă a PDL-iștilor” și să mute acolo un serviciu important: Cad dosarele pe ei, nu încap în birouri
Inițiativa ar urma să fie supusă dezbaterii și votului în ședința ordinară din data de 28 iulie 2022.
Din seria furturilor de apă: Fost polițist depistat cu branșament ilegal pentru livadă, seră și piscină – FOTOGALERIE
Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă să identifice situații de furturi de proporții din rețeaua publică.
Gata și nu prea: Recensământul populației și locuințelor NU s-a terminat la Botoșani, recenzorii încă bat la uși închise
Săptămâna trecută, în urma unui anunț al Institutului Național de Statistică (INS), presa națională, dar și cea locală, scria că județul Botoșani este primul din România care a terminat de numărat populația. Ba mai mult, o mulțime de politicieni care au simțit că ar avea de câștigat ceva capital electoral din asta s-au ”lipit” rapid la postări pe această temă. 
Aventurile modernizării drumului spre Târgu-Frumos: Botoșănean blocat în curte fiindcă era plecat de acasă – VIDEO & GALERIE FOTO
Una dintre multiplele vizite ale prefectului pe șantierul de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos l-a găsit din cale afară de nervos pe un botoșănean din satul Zăicești. 
De la atelierul de teatru al liceului, pe covorul roșu de la Cannes – POVESTEA studentului de 22 de ani distribuit deja în filme de anvergură internațională – VIDEO & GALERIE FOTO 
Au trecut deja vreo 50 de zile de când a pășit pe covorul roșu al Festivalului Internațional de Film de la Cannes, însă uneori încă mai are impresia că a fost doar un vis. Din fericire pentru el, pentru botoșăneni și pentru români, chiar s-a întâmplat: la 22 de ani Șerban Lazarovici a jucat într-un lungmetraj premiat în orașul – stațiune de pe Coasta de Azur. 
Minunile de la o conferință AUR: Netflix-ul molestează copiii și-i spală pe cap, războiul distruge vegetația, România ”să producă apă” - VIDEO & GALERIE FOTO
Campania „Ce vor românii”, așa, fără semnul întrebării, inițiată de liderii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a ajuns și la Botoșani în după-amiaza zilei de miercuri, 13 iulie 2022. Evenimentul la care au participat susținătorii AUR de la Botoșani s-a desfășurat în sala Eminescu a complexului Rapsodia, cu începere de la ora 17:00.
Contabilii și-au sărbătorit ziua cu un tort pe măsură, ”doamna de fier a contabilității” premiată de trei ori – VIDEO & GALERIE FOTO 
Oamenii cu cifrele și calculele din economia românească au fost sărbătoriți miercuri în toată țara, inclusiv la Botoșani, acolo unde a fost marcată Ziua Națională a Contabilului Român (ZNCR). 
Turista din Botoșani care a făcut scufundări în același loc în care și-a pierdut viața suceveanca atacată de rechin: Am făcut baie fix acoloVIDEO
A vizitat în total 85 de țări de pe cinci continente, iar șirul orașelor prin care a trecut aproape că este interminabil. Este pasionată de călătorii încă din perioada liceului când, deși era comunism, reușea să treacă granițele țării, o dată la doi ani, cum erau permis pe atunci.
Iazul fantomă de la Ipotești a consumat într-o singură zi apa pe o lună de la 100 de apartamente
În urma scandalului izbucnit la Ipotești, unde a fost descoperită o conductă ilegală conectată la un hidrant, tehnicienii de la SC Nova Apaserv SA au revenit pe malul iazului.
Jurnalista de la TVR cu rădăcini botoșănene care s-a îmbolnăvit după o investigație despre foamete: Cazurile de necrofagie și canibalism, să ajungi să-ți mănânci propriul copil VIDEO
Raluca Rogojină și-a început activitatea jurnalistică în anul 2003 la TVR Cultural. În anii care au urmat a fost jurnalist de investigație și mai apoi s-a ocupat de documentare istorice. Este producător și realizator la Televiziunea Română și face parte din categoria jurnaliștilor care „ard” pentru profesie.
Asta trebuie sa meargă direct la pușcărie
3 iulie 2022, 04:24
au salarii europene si eroii nostri din linia intai, nu au treaba cu pacientii, sa le fie rusineee!
7 iunie 2022, 13:35
Dar cum este posibil, dacă pacientul a murit in spital, sa aibă o rana din care încă mai curgea sânge? Este trecută in fisa de internare, respectiva rana? Procuratura, trebuie sa se autosesizeze in legătura cu acest caz. Este strigător la cer ce se întâmpla. La Botosani, ajung toate ciurucurile de medici.
7 iunie 2022, 12:43
Ce colegiul medicilor, sunt mana in mana cu doctorul in cauza!!!?.Si iti vorbesc si uratVorbesc in cunostinta de cauza . Si eu am avut plangere la Colegiul medicilor. Si ce am rezolvat.Pe mine m.a nenorocit pe viata bîrsan perforand-mi sinusul, cand mi-a extras o masea.
7 iunie 2022, 12:19
Pe medici cine i urmareste ce medicamente le da la bolnavi ? Daca ii injecteaza cu ceva pe bolnavi ca sa moara mai repede ?.sa nu mai iroseasca spitalul bani pe cancerosi.
7 iunie 2022, 12:01
Am fost la consultații la aceasta doctorița obscura. Este de o incompetenta și de o aroganta, ieșite din comun.
7 iunie 2022, 08:33
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
Trebuie să ne revenim repede, pentru că duminică jucăm la campioana CFR. Au un lot din care pot alcătui două echipe, sunt mulți jucători de calitate. Sper să fim în formă, totul depinde de noi”,Mihai Teja, antrenor FC ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9132 lei
USD
Dolarul SUA
4.8027 lei
CHF
Francul elveţian
5.0576 lei
GBP
Lira sterlină
5.8083 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5598 lei
XAU
Gramul de aur
277.1595 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2490 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2315 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3499 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7310 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2012 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6603 lei
Vremea
astăzi
Botosani
21.6 o C
Dorohoi
21.7 o C
Bucecea
20.9 o C
Darabani
16.0 o C
Saveni
22.1 o C
Ştefăneşti
18.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.