Știrea zilei
Botoșăneancă CHINUITĂ de boală în casă, NU este primită de niciun spital din Botoșani, se caută ajutor la Suceava – FOTO ȘOCANTE

O femeie din Botoșani îndură zilnic dureri crunte cauzate de un ulcer varicos cumulat cu o infecție dobândită într-un spital de stat.

Femeia locuiește în comuna Coțușca, fiind vecină chiar cu primarul comunei, Dan Vezeteu. Alesul din localitatea botoșăneană spune că botoșăneanca suferă de o serie de afecțiuni însă suferința sa nu este cauzată de abandon sau neglijență din partea familiei.

 

„Da, ea arată foarte rău, pentru că are o boală pe care a luat-o de undeva. Ea are familie, are nepoți, este monitorizată. Am înțeles că are o infecție din spital și din cauza acelei infecții… acolo nu se vindecă. Nu este vorba despre neglijență la acea rană. Am întrebat și eu: dar de ce este așa? Mi s-a explicat, nu se vindecă acolo”,

Dan Vezeteu, primarul comunei Coțușca

 

 

Coșmarul a început pentru bunicuța de 88 de ani din Coțușca în martie anul acesta când a fost diagnosticată cu un ulcer varicos și a fost dusă de familie la spital. Acolo a contactat un stafilococ piocianic, iar starea sa s-a înrăutățit de la zi la zi. Familia a angajat mai multe persoane pentru a o îngriji la domiciliu.

 

De asemenea, bunicuța se află și în monitorizare la Primărie, prin serviciul de asistență medicală comunitară.  

 

„Bunicuța este îngrijită, cred că de vreun an de zile a tot avut pe cineva. A fost prima dată o fată, a stat cam 6 luni după care a fost mama dânsei, acum este o altă femeie. Ea prin luna martie a făcut un ulcer varicos. Nepotul a dus-o la dermatologie, a stat 10 zile în spital și a ieșit cu un alt diagnostic, stafilococ piocianic, cred că știe toată lumea că nu trece decât cu foarte mult tratament și antibiotic”,

Iulia Lungu, asistent medical comunitar

 

Stafilococul piocianic este prezent în stare naturală în apă sau în sol, uneori pe piele şi în tubul digestiv. E responsabil de grave infecţii la pacienţii cu imunitate scăzută. Cunoscut sub denumirea de bacil piocianic, el ajunge în corpul bolnavilor prin echipamente respiratorii, soluţii de curăţat, chiuvete, legume, ghivece şi vaze cu flori, endoscoape şi bazine de fizioterapie.

 

Tratarea acestei infecții este una de durată și în secții paliative, care din câte se pare nu există și la Botoșani.

Femeia este refuzată în orice unitate spitalicească iar ultima speranță ar fi undeva în județul vecin.

 

 

„Trebuie îngrijită pe o secție paliativă, să fie în permanență îngrijită. La domiciliu, sub nicio formă. Ei au făcut acte pentru a o interna într-un azil, dar când i-au văzut rana de la picior și stafilococul care se poate transmite și la alți bolnavi au refuzat internarea ei. Și atunci a rămas acasă”,

Iulia Lungu, asistent medical comunitar

 

Asistentul medical de la Primărie a arătat că a luat legătura inclusiv cu medicul de familie, dar nici el nu o poate ajuta, medical, pe femeia suferindă și asta deoarece are nevoie de îngrijire pe o secție de chirurgie în mediu steril.

 

„Noi acum am vorbit la Siret și sperăm ca săptămâna asta să reușim să o internăm acolo, într-o secție paliativă în care să fie îngrijită. Nici noi nu putem să o pansăm și să o îngrijim în permanență. Nu ține de noi, trebuie să fie în permanență într-un mediu steril”,

Iulia Lungu, asistent medical comunitar

 

Pe rețelele de socializare circulă fotografiile cu femeia suferindă, care este folosită ca instrument de răzbunare pe fondul unui conflict mai vechi. O vecină de-a ei a intrat în casă și i-a făcut fotografiile după care le-a postat pe o rețea de socializare, încercând să transmită mesajul că bătrânica ar fi abandonată de familie și neglijată.

 

loading...
Apel de suflet: Un asistent botoșănean are nevoie de AJUTOR după ce a fost diagnosticat cu o boală RARĂ

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Ruptă de beată și fără permis, o tânără a spart cu mașina o casă după care și-a lăsat baltă amorezul în automobil – FOTOGALERIE
Un accident cu o poveste cum raa se poate întâlni a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă în mediul rural. Mai exact în comuna Răuseni, acolo unde un autovehicul a... spart o casă.
Drama miilor de copii din Botoșani: Părinții „blocați” peste hotare, cei mici singuri pe pandemie
Pandemia de COVID a afectat toate categoriile de persoane într-o mai mică sau mare măsură. Inclusiv copiii care nu înțeleg prea mult ceea ce se întâmplă în jurul lor au de suferit. O situația mai specială este cea a copiilor care au părinții plecați în străinătate.
S-a deschis noul Kaufland: Zeci de botoșăneni au stat la coadă pentru promoțiile speciale -  FOTO & VIDEO
În urmă cu puține minute cel de-al doilea hypermarket Kaufland s-a deschis oficial. Zeci de botoșăneni au venit de la ora 7:00 pentru a-și face cumpărăturile, a vedea magazinul, dar și pentru a profita de reduceri.
Trei de la municipiu, doi directori de spitale, o avocată prin alianță și oameni din toate zonele județului – LISTA PNL pentru CJ
Marți seară, pe lângă lista de candidați la Consiliul Local, Biroul Politic Județean al PNL Botoșani a aprobat-o și pe cea pentru Consiliul Județean.
Mai există așa ceva: Un director la stat a renunțat la o leafă de peste 3.000 de euro ca să meargă în privat
Într-o perioadă în care locurile de muncă scoase la concurs de instituții adună uneori și peste zece candidați pentru un singur post, există cel puțin un caz în care un bugetar, care pe deasupra mai ocupa și funcția de director, a demisionat pentru a se angaja în privat.
Peste 30.000 de euro încasați de spital din testele la cerere, zeci de botoșăneni depistați cu COVID înainte de a pleca în concediu
Începând cu data de 16 iunie 2020 la Spitalul Județean Mavromati au început să se facă teste contra cost pentru depistarea noului coronavirus. Botoșănenii care solicită acest lucru trebuie să aibă însă un motiv întemeiat.
Botoșănenii și purtatul măștii: Unii pe față, alții pe mână, polițiștii (încă) mai așteaptă cu amenzile – GALERIE FOTO
În mare parte, botoșănenii par să se supună hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), prin care se instituie purtarea obligatorie a măștii în mai multe zone din municipiul Botoșani.
Apă fără presiune de o lună: În plină pandemie și pe caniculă mai mulți oameni din centru se spală la lighean
De aproape o lună mai mulți cetățeni care locuiesc în Centrul Vechi trăiesc un veritabil coșmar când vine vorba de apa curentă. Pe temperaturi caniculare oamenii nu își pot utiliza centralele pentru apă caldă și nici mașinile de spălat. Iar motivul este lipsa presiunii apei.
Lupta cu pandemia de COVID: Cadre medicale nevoite să stea și 12 ore în combinezoane, unele au leșinat – FOTOGALERIE
Sistemul medical românesc cu greu face față unui număr foarte mare de cazuri de COVID-19, iar asta o spun și specialiștii. Cadrele medicale sunt din ce în ce mai epuizate, iar unele au fost luate chiar și cu ambulanța.
Loading...
Zeci de avocați din Baroul Botoșani intrați în șomaj, 4.000 de lei lunar de la stat
Probabil că nu există domeniu de activitate în România care să nu fi fost afectat de pandemie. Răspândirea coronavirusului a modificat substanțial și activitatea instanțelor, iar unii avocați, nu tocmai puțini la număr, aproape că au rămas fără venituri curente.
Botoșani 2020: drum din ”capitala județului” reparat cu tractorul cu lamă ca la deszăpezire – VIDEO & GALERIE FOTO
Ceea ce poate părea de neimaginat pentru locuitorii altor municipii reședință, dar chiar și pentru botoșănenii care locuiesc în zona centrală a urbei, este însă o realitate pentru zeci de oameni care stau la capătul orașului. Iar realitatea este cât se poate de crudă.  
A picat varianta McDonald’s: Se pregătește mutarea unui magazin în fostul Lidl - FOTOGALERIE
Încă de anul trecut în municipiul reședință de județ circula o serie de informații neoficiale privitoare la construcția în Botoșani a unui restaurant McDonald’s, într-un spațiu în care funcționa atunci supermarketul Lidl. Se pare însă totul a rămas doar la stadiu de zvon, iar această  investiție nu se va concretiza. Cel puțin nu în spațiul amintit.
Tineri cu care ne mândrim! Băiat din Botoșani, al doilea promovat pe țară la Academia Forțelor Terestre, a învățat singur în pandemie - FOTOGALERIE
„Dacă mi-ar fi spus cineva acum un an că eu voi da admitere doar pe 3 locuri în toată țara, nu aș fi crezut niciodată, dar mi-am demonstrat, în fiecare seară de învățat, fiecare dimineață de alergat, că sunt tot mai aproape de propriul ideal. Prin muncă, suportul familiei și ajutorul lui Dumnezeu am reușit. Sper ca prin acest lucru am demonstrat faptul că indiferent de unde provii, de statutul tău social, poți să reușești tot ce ți-ai propus, important este să țintești cât mai sus și să muncești cât mai mult”.
Al doilea hipermarket Kaufland este aproape gata, se știe data deschiderii – GALERIE FOTO
Dacă pentru orice autoritate a statului încadrarea în termenul contractual pentru realizarea unei investiții a devenit o raritate, în privat ritmul construcțiilor este incomparabil. Iar ultima dovadă este ceea ce se întâmplă cu al doilea hipermarket Kaufland din Botoșani.
Loading...
Panică printre clienții unui magazin: tânăra din casă depistată cu Covid-19, membrii familiei își văd în continuare de vânzări
O îmbolnăvire cu Covid-19 a unei femei dintr-un sat botoșănean, venită după două morți ale poate celor mai cunoscuți oameni ai comunei, a provocat spaimă în satul Buzeni, din comuna Bălușeni.
Încă un candidat schimbat la Primăria Botoșani, se pregătește o prezentare surpriză
În mai puțin de două săptămâni numărăm deja al treilea partid parlamentar care își schimbă candidatul la Primăria Botoșani. După Alianța Liberalilor și Democraților și Pro România, a sosit și rândul Partidului Mișcarea Populară să recurgă la o asemenea manevră.
Cornișa, între pandemie și oportuniști! Încă o vară fără restaurante, un singur afacerist a dat drumul la lucrări, deschiderea în… 2021!
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa continuă să aibă parte de ghinionul de la naștere. Un proiect extrem de complex care a fost finalizat cu mult peste termenul inițial. Un parc de agrement unic în Moldova ce nu poate lăsa în urmă seria semieșecurilor.
Legea carantinării intră ASTĂZI în vigoare! Internări cu Poliția pentru botoșănenii care refuză, DSP-ul se pregătește pentru valul 2
Amânată în Parlament în două rânduri, Legea nr. 136 din 18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic a fost publicată în Monitorul Oficial cu numărul 634 și își produce efectele începând de astăzi, 21 iulie 2020.
Când sistemul te vrea (mai) sănătos: Copilul diagnosticat cu ”boala micilor genii”, pe care statul îl pedepsește pentru că se străduiește prea mult – FOTO & VIDEO
Aproape necunoscut, diagnosticul stârnește în societatea românească reacții bizare uneori, agresive alteori. Iar prin atitudine, prin reacție, prin respingere sau neimplicare, societatea se păstrează deseori pe o treaptă superioară față de acești copii care duc pe umeri crucea grea a unei boli incurabile.
Evacuare cu scandal în Centrul Istoric! A fost chemată Brigada Mobilă Bacău, executorul judecătoresc amenințat cu toporul – GALERIE FOTO & VIDEO
Dimineața zilei de joi, 16 iulie 2020. Ora 10:30.În municipiul Botoșani, zona Centrului Vechi, a fost programată o evacuare cu executorul judecătoresc a unei familii care a locuit aproape două decenii într-o locuință a statului.Evacuarea cu forța a fost una cu mulți nervi și amenințări cu moartea pentru Sînziana Secrieru.
Asteapta tu statul sa te vindece! Tu esti mare destept, asa cum am mai spus si vii direct cu pretentii la mostenire. Ai avea tu minte mai mare decat un pui de gaina, dar o tii in fund. DIstepti din astia ca tine e plin Pamantul. Traiti numai din pomeni si mancand rahat (nu turcesc) cu polonicul. Milosilor...
27 august 2019, 21:50
Bre cetăţene oricine ai fi tu nu ai minte nici cât un pui de găină. Femeia a luat infecţia din spital nu din durerea la bască a familiei. Concluzia e că statul, sistemul sanitar, au obligaţia morală să îngrijească şi să o vindece pe femeie. Că unii ca tine nu mişcă un pai de jos fără a primi bani foarte mulţi ne arată o altfel de boală. Deci statul are obligaţia să vindece bolnava, nu familia trebuie să scoată bani, te duci la spital cu o zgârietură şi vii înapoi acasă cu ditamai infecţia. Da unui bulă i se căşunează că familia nu plăteşte. Probabil nu au bani că altfel ar trebui daţi în judecată cei vinovaţi de chinul acestei femei.
27 august 2019, 10:28
Femeia aceasta arata a persoana ingrijita? Eu consider ca nu. O fi avand ea familie, dar isi vede fiecare de treaba. Mai ales ca foarte multi merg pe principiul..."are o varsta, si- a trait traiul si- a mancat malaiul". Ii doare pe toti la basca cand e vorba sa scoata bani sa- si ajute mama. Nesimtiti!
27 august 2019, 09:46
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
După zece luni în care am derulat proiecte umanitare, perioadă în care am găsit foarte mulţi botoşăneni care trăiesc în condiţii greu de imaginat, sărăcia, foamea, frigul, problemele de sănătate fiind coordonatele vieţii ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8358 lei
USD
Dolarul SUA
4.1020 lei
CHF
Francul elveţian
4.4986 lei
GBP
Lira sterlină
5.3603 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8431 lei
XAU
Gramul de aur
256.1622 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2444 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3966 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9293 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0954 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1852 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.