Știrea zilei
Botoșani a clipit la parlamentare! Niște anonimi au smuls mii de voturi de la botoșăneni și au zdrobit politicieni cu pretenții

Oficial, dacă ar fi să ne raportăm la cutumele alegerilor, voturile oamenilor sunt acordate partidului în primul rând și mai apoi omului. Depinde de scrutin. 6 decembrie 2020 a demonstrat că această practică nu și-a pierdut din valabilitate. Dimpotrivă chiar, a atins un nivel de neimaginat.

Pentru că în seara de duminică, imediat după închiderea urnelor, pe buzele tuturor se aflau trei litere: AUR.

 

Partidele tradiționale din politica românească nici nu au luat în calcul măcar să includă în macheta de numărare paralelă și voturile care s-ar fi dus spre AUR, anticipându-le infime. Nici cei de la PSD și nici liberalii. Abia după aflarea rezultatelor din câteva zeci de secții de votare politicienii obișnuiți cu fenomenul și-au dat seama că la calcule nu le ies niște voturi. Multe voturi.

 

Suficiente cât să ducă acest AUR la nivel județean pe locul 3 în preferințele alegătorilor, atâția câți au fost ei. Și cât să lase în urmă partide cu oarecare notorietate precum PMP sau Pro România.

 

Din lista candidaților de la Botoșani pentru alegerile parlamentare abia dacă se poate vorbi despre doi oameni care au avut cât de cât contact cu viața publică de la Botoșani și care oricum nu au avut parte de vizibilitatea necesară unei campanii electorale.

 

Senat – 14.931 de voturi pentru AUR

 

către candidații:

 

Cosma Dorinel - inginer (foto jos, dreapta)

Rotaru Pamfil - inginer

Mascan Adrian – inginer (foto jos, stânga)

Antochi Olga – economist

Melinte Rodica – agent comercial

 

 

 

Camera Deputaților – 14.920 de voturi pentru AUR

 

către candidații

 

Feodorov Lucian – inginer

Grădinaru Radu Vicențiu – jurist

Antochi Constantin – economist

Onofrei Constantin – inginer

Iancu Ciprian – tehnician

Muraru Petru Claudiu – preot

Rotariu Maricica – magazioner

Avădănei Mioara – economist

 

Botoșani, pe podium în România la voturi pentru AUR 

 

AUR a înregistrat peste 14% în Suceava (cel mai mare rezultat, 14,72%), Botoșani (14,62%), Neamț (14,4%) și Constanța (14,2%). Procente ridicate au fost obținute de noua alianță și în Vrancea (13,43%), Vaslui (12,73%), Iași (12,13%) și Bacău (11,57%).

 

Cele mai mici procente au fost înregistrate de AUR în Olt (5,81%), Giurgiu (5,58%), Dolj (5,17%) și București (5%). În unele județe, Alianța pentru Unirea Românilor nu a atins pragul minim de 5% care îi permite să intre în Parlament.

 

De fapt, alegătorii din Botoșani au votat o himeră. Un mesaj promovat mai ales pe rețele de socializare. Un mesaj cu care au simțit că rezonează. Un mesaj și atât.

 

Cu asta vor rămâne în următorii patru ani de zile după ce și-au dat votul unui partid care nu are nici măcar filială la Botoșani și nici nu a prezentat vreun program concret prin care să indice cum și cât de bine vor trăi cei 29.851 de botoșăneni care au visat la...AUR.

loading...
Tânără de... AUR din Botoșani, mesaj după șocul de la parlamentare: Acceptați că v-au făcut niște copii FOTOGALERIE

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store

 

Sute de oameni l-au omagiat de Ioan Cobâlă, o propunere de la Iași ”adoptată” pe loc de oficialii județeni, ”Rapsozii Botoșanilor” își schimbă numele – GALERIE FOTO&VIDEO
O seară încărcată de emoție, de muzică, dar și o seară în care tristețea s-a strecurat printre aplauze. O sală plină, ca în vremurile bune. Chipul blând al lui Ioan Cobâlă le-a amintit tuturor că arta și valoarea dăinuiesc și dincolo de moarte.
Surpriză la concursul de la Direcția Sanitară – Veterinară, o fostă șefă din Prefectură îl contracandidează pe Mihai
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) organizează în luna decembrie concursuri pentru ocuparea funcției de director executiv la trei sferturi dintre direcțiile din țară. Printre acestea se regăsește și Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani.
Cea mai mare clădire de birouri din Botoșani, pe cale să fie lăsată fără parcare – DOCUMENT
Consilierii locali dezbat în ședința ordinară de vineri un proiect de hotărâre privind rezilierea contractului de asociere dintre Primăria Botoșani și SC Vegastel SRL. Adoptarea acestuia ar lăsa clădirea de birouri din strada Teatrului fără parcare.
Mare tragedie mare: consilierii au dat copy-paste la un proiect și au tăiat fără să vrea indemnizațiile administratorilor de la ”Apă”
Întrunit la mijlocul săptămânii în ședință ordinară, plenul Consiliului Județean a dezbătut din nou un proiect privind stabilirea indemnizațiilor membrilor Consiliului de Administrație de la SC Nova Apaserv SA. Și asta după ce în octombrie au votat un proiect pe aceeași temă.
Scrutin cu scandal la Corpul Polițiștilor, se pregătește un nou proces cu acuzații grave: ”Alegerile au fost din nou fraudate”
La doi ani după ce alegerile de la Consiliul Teritorial Botoșani al Corpului Național al Polițiștilor (CNP) au fost definitiv anulate de instanță în urma unei contestații depusă de unul dintre candidații la funcția de președinte, povestea s-ar putea repeta.
Răzbunare din amor! Un botoșănean pe nume Ion și-a evacuat soția cu executorul, după 5 ani l-a executat și ea pe el – GALERIE FOTO & VIDEO
O căsnicie care a durat 15 ani și din care a rezultat un copil. Doi adulți a căror dragoste a ars extrem de repede și a lăsat în loc o ură pură și o dorință uriașă de a-și produce rău reciproc. Doi oameni care n-au reușit să treacă peste despărțire au sfârșit prin a se executa unul pe altul, fiecare cu propriul executor judecătoresc. După o serie de procese care s-au apropiat de limita ilarului.
Deputații botoșăneni amenințați și hărțuiți prin telefon înaintea votului pentru certificatul verde: Îți dăm foc ție și familiei tale / Veți plăti personal pentru astaFOTO mesaje
„Libertatea nu este dreptul de a face ceea ce vrem, ci ceea ce se cuvine”.Abraham Lincoln
Capcană macabră pe un drum din Botoșani: O șoferiță, la un pas de nenorocire - FOTO & VIDEO
O glumă proastă putea să producă o tragedie pe un drum din județul Botoșani. Din fericire, totul s-a soldat doar cu pagube materiale.
Profesor de la AT Laurian la mitingul antivaccin: Pot să ducă chiar la război civil / Vor ajunge să realizeze lagăre / Erau acele practici ale vânzării și cumpărării de negri VIDEO & GALERIE FOTO
Deși organizat de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), mitingul împotriva impunerii certificatului verde, care a avut loc duminica trecută la Botoșani, a avut în prim plan un cadru didactic prezentat ca provenind din societatea civilă.
Loading...
Nova Apaserv cu datorii de 1 milion de euro la energie electrică! E.ON a renunțat la contract, județul la un pas să rămână fără apă
Încetarea relațiilor contractuale între cei doi operatori s-a produs în urmă cu o săptămână, când SC Nova Apaserv SA s-a regăsit în situația în care a trebuit să caute în regim de urgență alt furnizor.Neoficial, ordinul de întrerupere a furnizării energiei electrice pentru compania de apă ar fi venit tocmai din Germania.
Tomograful de 1 milion de euro a ajuns la Botoșani, s-a spart un perete ca să fie băgat în spital - VIDEO & GALERIE FOTO
Un computer tomograf similar, din punctul de vedere al performanței, mai există la Spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iași.La Botoșani, acest CT, care a costat 1 milion de euro, a fost achiziționat la Spitalul de Pneumoftiziologie care se află în subordinea Primăriei Botoșani.
Elevul viitor arhitect care a redesenat profesionist bijuteria arhitectonică a orașului în speranța că va fi în sfârșit reabilitată – FOTOGALERIE
Din pasiune pentru arhitectură și frumos, un elev de la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” a redesenat profesionist fațada și partea din spate a Casei Silion.
Disperare la Botoșani Shopping Center, certificatul verde lasă comercianții fără clienți – Nu avem bani de salarii GALERIE FOTO
Impunerea certificatului verde la intrarea în centrele comerciale are un efect devastator asupra galeriei comerciale din Botoșani Shopping Center. Unii directori și angajați din complexul de pe strada Sucevei se plâng că au rămas fără cea mai mare parte a clienților și că nu mai pot suporta nici măcar cheltuielile esențiale.
„Părintele actelor” din Primăria Botoșani la un pas de retragere din activitate, o doamnă i-ar putea lua locul
Este unul dintre cei mai longevivi și experimentați șefi din administrația publică botoșăneană.În spatele său se află o carieră de aproximativ 25 de ani în Primăria Botoșani.
Loading...
Instituția publică din centrul orașului (ne)cunoscută publicului! Este UNICĂ în România și a fost construită după modelul Peugeot
În centrul orașului, prinsă parcă la mijlocul unor instituții publice cu adresabilitate extrem de mare, se află o unitate de stat care este unică în România.Nu este una dintre acele unități în care ușa să fie deschisă zilnic de sute de persoane și se adresează unui segment profesional mai restrâns, însă extrem de important pentru bunul mers al economiei locale și naționale.
În pat cu dușmanul: Șoptică vs Federovici, Nechifor vs Andrei - PSD + PNL e... aproape dragoste la Botoșani
Din vară s-a tot zvonit că liberalii ar putea apela la voturile pesediștilor, însă doar prin culise s-a vorbit despre asta. Oficial, președintele țării a avut ani la rând o campanie agresivă împotriva PSD-ului. Iar președintele PNL, Florin Cîțu, declara pe 25 septembrie 2021: ”Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie «Votaţi PSD!». Cum aş putea, când PSD rămâne cel mai mare duşman al PNL? Cât sunt eu preşedinte al PNL nu vom face alianţă cu PSD”.
Sînziana Secrieru se întoarce pe cai mari în PNL
În 2016 din cauza modului în care au fost făcute listele pentru alegerile locale, Sînziana Secrieru se retrăgea din primele rânduri ale PNL Botoșani pentru a rămâne pentru o perioadă de 5 ani, în linia a doua.Până pe 5 noiembrie 2021.
COȘMAR în județ, drumurile sunt în șantier, circulația e un chin - STADIUL anunțat de constructori pe drumul strategic – GALERIE FOTO & VIDEO
O deplasare către o comună a județului Botoșani care în trecut, chiar în condițiile proaste ale carosabilului, era făcută într-un interval de 60 de minute, acum aproape că s-a triplat ca timp.Iar un astfel de exemplu poate fi distanța dintre municipiul reședință și comuna Hlipiceni, cei aproape 50 de kilometri fiind parcurși în aproape trei ore.
Trei sferturi dintre medicii de la „Mavromati” s-au imunizat, mai sunt unii care nu cred în virus și vaccin: Este o rușine
A trecut aproape un an de la debutul campaniei de vaccinare și tot mai mulți medici încep să se vaccineze. 
Bătaie pe posturile de directori la colegiile și liceele cele mai bune din Botoșani, avalanșă de candidați la ”Eminescu”, ”Laurian” și nu numai
Concursurile pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct în unitățile de învățământ din județul Botoșani intră în scurt timp în etapa cu numărul 2. Concurența este una acerbă, existând licee unde pentru două posturi sunt depuse în total nouă candidaturi.
Am luat cunostinta de acest partid din luna aprilie cand a inceput sa spuna despre romanii din strainatate ca sunt sclavi, culmea ca acei romani numiti de ei „sclavi” i-au votat. Au exploatat toate temerile romanilor la maxim, asa ca nu este nici o mirare ca au avut atatea voturi. Subiecte precum: „oculta mondiala”, nu purtam botnita, 5 G este periculos, vaccinarea este periculoasa, am fost bagati in stare de urgenta pentru ca guvernul sa taie padurile. Oricum se vor dezumfla ca un balon si vor pleca de unde au venit.
9 decembrie 2020, 20:03
Să nu uităm: PSD a câștigat alegerile. Evident, acest lucru nu convine iohanistilor... ghinion!
9 decembrie 2020, 13:23
da, oamenii s-au saturat de figurile obosite care tot ies la 4 ani la cersit voturi, dupa ce au dormit in parlament, schimbati-va persoanele din partide, luati oameni cu experienta si cu stiinta de carte
9 decembrie 2020, 12:51
Nouă ni se pare că lista AUR nu este compusă din ,,anonimi”, ci din persoane cunoscute în Botoșani. Asta nu înseamnă că agreem această formațiune politică. Din contra, n-am dori niciodată să devenim membri ai AUR, însă un lucru este cert: alegătorii nu mai înghig gogoșile ,,marilor politicieni de la Botoșani” pentru simplul motiv că localitățile noastre sunt ca vai de ele după 30 de ani de politică ,,democratică”. Schimbați registrul politic și oratoric - aceasta-i recomandarea către partidele învechite de 30 de ani.
9 decembrie 2020, 09:36
Cum adica ”au votat o himeră”? Cu ce este mai rezonabil Catalin Flutur (de exemplu) decat Dorinel Cosma? Amandoi sunt ingineri. Dar nu amandoi au platit cinstit impozite la statul roman. Cosma, DA! Flutur si-a bagat farmacia in insolventa atunci cand a acumulat niste milioane datorii la stat. Am convingerea ca multi ar mai fi votat acest partid daca ar fi stiut de existenta lui. Daca te uiti inspre PMP si PRO Romania dai cu ochii de Băsescu si Tariceanu, doi lideri care nu si-au respectat electoratul, doua persoane cu un profil moral indoielnic , unul in spate cu EBA lui toantă, altul cu țurcanii lui hoți. Dași in PMP a fost unul dintre puținii candidați redutabili- tânărul Vizitiu...dar cu băse...Mai zic să nu ne repezim să discreditam acest partid nou despre care inca nu stim nimic,Au dreptul la o șansa pana la proba contrarie care ține indubitabil de activitatea lor din Parlamentul Romaniei. Au totuși 10 % din voturile românilor, nu ale românilor care stau in Dubai si pe Coasta de azur la plaja, ci ale romanilor care isi castiga existenta muncind, ale românilor nedreptatiti si ignorați de cei care ii conduc de 30 de ani incoace.
9 decembrie 2020, 09:30
Sondaj
Sunteți de acord cu accesarea de către Primăria Botoșani a unui credit de 13 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectului european privind refacerea căii de rulare și cumpărarea unor tramvaie noi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Nu are nicio legătură culoarea politică referitor la mine, eu nefăcând parte din niciun partid politic. Pur și simplu am văzut anunțul pe internet și am încercat. Să lucrez mai mult, totul este spre binele meu, spre a avea ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9483 lei
USD
Dolarul SUA
4.3786 lei
CHF
Francul elveţian
4.7500 lei
GBP
Lira sterlină
5.8051 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8668 lei
XAU
Gramul de aur
250.8945 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2470 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3562 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0780 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4205 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1945 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6654 lei
Vremea
astăzi
Botosani
3.6 o C
Dorohoi
1.9 o C
Bucecea
2.2 o C
Darabani
1.2 o C
Saveni
2.6 o C
Ştefăneşti
5.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.