Știrea zilei
Botoșani a clipit la parlamentare! Niște anonimi au smuls mii de voturi de la botoșăneni și au zdrobit politicieni cu pretenții

Oficial, dacă ar fi să ne raportăm la cutumele alegerilor, voturile oamenilor sunt acordate partidului în primul rând și mai apoi omului. Depinde de scrutin. 6 decembrie 2020 a demonstrat că această practică nu și-a pierdut din valabilitate. Dimpotrivă chiar, a atins un nivel de neimaginat.

Pentru că în seara de duminică, imediat după închiderea urnelor, pe buzele tuturor se aflau trei litere: AUR.

 

Partidele tradiționale din politica românească nici nu au luat în calcul măcar să includă în macheta de numărare paralelă și voturile care s-ar fi dus spre AUR, anticipându-le infime. Nici cei de la PSD și nici liberalii. Abia după aflarea rezultatelor din câteva zeci de secții de votare politicienii obișnuiți cu fenomenul și-au dat seama că la calcule nu le ies niște voturi. Multe voturi.

 

Suficiente cât să ducă acest AUR la nivel județean pe locul 3 în preferințele alegătorilor, atâția câți au fost ei. Și cât să lase în urmă partide cu oarecare notorietate precum PMP sau Pro România.

 

Din lista candidaților de la Botoșani pentru alegerile parlamentare abia dacă se poate vorbi despre doi oameni care au avut cât de cât contact cu viața publică de la Botoșani și care oricum nu au avut parte de vizibilitatea necesară unei campanii electorale.

 

Senat – 14.931 de voturi pentru AUR

 

către candidații:

 

Cosma Dorinel - inginer (foto jos, dreapta)

Rotaru Pamfil - inginer

Mascan Adrian – inginer (foto jos, stânga)

Antochi Olga – economist

Melinte Rodica – agent comercial

 

 

 

Camera Deputaților – 14.920 de voturi pentru AUR

 

către candidații

 

Feodorov Lucian – inginer

Grădinaru Radu Vicențiu – jurist

Antochi Constantin – economist

Onofrei Constantin – inginer

Iancu Ciprian – tehnician

Muraru Petru Claudiu – preot

Rotariu Maricica – magazioner

Avădănei Mioara – economist

 

Botoșani, pe podium în România la voturi pentru AUR 

 

AUR a înregistrat peste 14% în Suceava (cel mai mare rezultat, 14,72%), Botoșani (14,62%), Neamț (14,4%) și Constanța (14,2%). Procente ridicate au fost obținute de noua alianță și în Vrancea (13,43%), Vaslui (12,73%), Iași (12,13%) și Bacău (11,57%).

 

Cele mai mici procente au fost înregistrate de AUR în Olt (5,81%), Giurgiu (5,58%), Dolj (5,17%) și București (5%). În unele județe, Alianța pentru Unirea Românilor nu a atins pragul minim de 5% care îi permite să intre în Parlament.

 

De fapt, alegătorii din Botoșani au votat o himeră. Un mesaj promovat mai ales pe rețele de socializare. Un mesaj cu care au simțit că rezonează. Un mesaj și atât.

 

Cu asta vor rămâne în următorii patru ani de zile după ce și-au dat votul unui partid care nu are nici măcar filială la Botoșani și nici nu a prezentat vreun program concret prin care să indice cum și cât de bine vor trăi cei 29.851 de botoșăneni care au visat la...AUR.

loading...
Tânără de... AUR din Botoșani, mesaj după șocul de la parlamentare: Acceptați că v-au făcut niște copii FOTOGALERIE

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store

 

Orașul unde oamenii cară lemne în apartamente ca să se încălzească, blocurile aduc a tancuri ruginite - VIDEO & GALERIE FOTO
Anul 2022: vremuri în care tehnologia ne duce virtual la capătul lumii.În realitatea noastră mioritică, nici vorbă de asemenea invenții. Oamenii încă se încălzesc la bloc făcând focul în sobe.
Două fetițe s-au bătut pe Pietonalul Unirii! S-au trântit pe jos și s-au tras de păr, cei din jur... filmau și încurajau – VIDEO
S-a întâmplat sâmbătă, 7 mai 2022, pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani, cea mai frecventată zonă a orașului pentru promenadă.O zi frumoasă, cu soare și perfectă pentru tradiționala plimbare de pe pietonal alături de prieteni sau familie.
Când destinul se face sărbătoare: Angela Paveliuc-Olariu, un fenomen irepetabil sau despre bucuria de a trăi dăruind – GALERIE FOTO&VIDEO
Sărbătorită în trei județe: Suceava, Iași și Botoșani. Iubită și admirată deopotrivă de tineri și de bătrâni, de țărani și de cercetători, de specialiști în diverse domenii, Angela Paveliuc-Olariu a devenit un reper în etnografie și nu numai.
Om de afaceri cu peste 2 milioane euro pe an, a plătit cotizația în avans la un partid după care a demisionat ca să nu fie dat afară - VIDEO
În 2020 a fost revelația alegerilor locale de la Botoșani. Aflat la prima candidatură din carieră, a reușit să obțină ca independent 1.531 de voturi în competiția pentru funcția de primar, clasându-se pe locul al patrulea, înaintea pretendenților de la unele partide, precum Pro România și ALDE.
400.000 de lei – Drumul spre Ipotești străjuit de o cruce de peste 20 de metri: Dacă tot se numește Dealul Crucii, atunci am hotărât să facem și acea cruce giganticăGALERIE FOTO
Șoseaua care face legătură între satul Ipotești și drumul național Botoșani – Dorohoi este străjuită de câteva zile de, probabil, cea mai mare cruce din județ. Construcția acesteia se apropie de final.
Clubul de handbal a intrat în FALIMENT: clinici, hoteluri, Federația de Handbal și chiar Poliția Locală LOVITE financiar
Povestea echipei de handbal care pentru un sezon a evoluat în cel mai înalt eșalon românesc al acestui sport s-a terminat brusc. După evenimentele incredibile de la sfârșitul anului trecut, când echipa nu a mai fost primită la un meci în Sala Polivalentă din cauza datoriilor, în primăvara acestui an clubul și-a cerut singur falimentul.
Poliția chemată pentru a da afară un salariat al Primăriei, de la locul de muncă: Bineînțeles că m-am dus la serviciu...VIDEO
S-a întâmplat la Botoșani într-o unitate de stat, marți, 3 mai 2022. Polițiștii au fost chemați să scoată un angajat de la locul de muncă, de unde a fost dat afară de șefi.
Povestea unui copil captivat de doamna farmacistă... CUM au fost puse bazele lanțului de farmacii aflat de două decenii pe piața din Botoșani – VIDEO
Orice lucru bine făcut este bazat pe cunoaștere amestecată cu pasiune, muncă și perseverență. Anca Boldea, fondatoarea lanțului de farmacii care-i poartă numele, dezvăluie că, fără aceste aptitudini, succesul nu este unul garantat.
Direcție a Primăriei amendată de Garda de Mediu pentru un „cimitir” de rable ridicate de pe stradă și gunoaie aruncate aiurea - FOTOGALERIE
După ce anul trecut a amendat chiar Primăria Botoșani, în 2022 a venit rândul unei direcții a municipalității. Controlul a fost efectuat în cursul lunii aprilie, în urma unei sesizări care a fost depusă la Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Botoșani.
Loading...
Most Wanted de Botoșani: Doi de Marius și un Eugen, fugari după o tentativă de omor și țepe date oamenilor
Doar trei botoșăneni mai figurează pe lista Most Wanted a Poliției Române. Au încălcat legea în diferite moduri și sunt încă neprinși.
Rețele de socializare: Marea familie a prieteniei sau locul de întâlnire al semi-analfabeților și „experților”? – Oameni care nu știu să scrie românește erau mari virusologi VIDEO
Probabil că genul de persoană care comentează în necunoștință de cauză cu o dârzenie încăpățânată, care emană invariabil ură și care se pricepe aproape la orice domeniu, a existat dintotdeauna. Dar se manifesta în propriile cercuri de cunoscuți.Unul dintre dezavantajele rețelelor de socializare este probabil faptul că astfel de oameni și-au găsit locul perfect de întâlnire, cu alții asemenea lor.
Conducerea uneia dintre cele mai importante instituții de la Botoșani preluată de un funcționar cu carieră de peste 30 de ani - FOTOGALERIE
Unul dintre posturile de conducere de la o importantă instituție publică din Botoșani s-a eliberat înaintea sărbătorilor pascale.
Botoșăneancă decedată în noaptea de Înviere! Autoritățile i-au sigilat ușa și au lăsat moarta în casă, de Paști - FOTOGALERIE
S-a întâmplat că femeia de 65 de ani a murit tocmai în noaptea de sâmbătă spre duminică, 24 aprilie 2022, adică de Înviere.Fiindcă nu avea rude și cine să o ducă la biserică, ușa i-a fost sigilată și moarta a fost lăsată în casă de Paști, până la găsirea unei soluții.
HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina, clopotele au răsunat în toate bisericile: Atenţia ne este îndreptată spre cei aflaţi în luptă fratricidă, spre cei care suferă, spre mai marii lumiiGALERIE FOTO&VIDEO
Sărbătoarea Sfintelor Paști fără restricții, fără măști, fără distanțare socială. Hristos a Înviat, în acest an, în mii de inimi de botoșăneni veniți în biserici pentru a primi Lumină.
Loading...
Minune? Preotul care timp de doi ani a intrat zi de zi în toate secțiile spitalului și nu s-a îmbolnăvit: S-o fi gândit Dumnezeu că are cineva treabă cu mine - VIDEO
Au fost la Botoșani preoți care în pandemie au contactat virusul, iar unii au făcut forme grave ale bolii, fiind nevoiți să stea în spital și apoi în concediI medicale câteva săptămânii. Unii s-au aflat aproape de moarte și cei dragi lor au făcut apel către credincioși să se roage pentru sănătatea lor.
Fără RESTRICȚII, după doi ani de pandemie – UNDE și CUM petrec aleșii de la Botoșani sărbătorile pascale
În urmă cu doi ani, sărbătorile pascale au provocat o importantă undă de șoc printre botoșăneni, dar și la nivel global.Întâlnirile cu familiile au fost interzise, iar preoții au fost cei care au dus Lumina Sfântă în casele botoșănenilor.
Șefa de instituție de la Botoșani care recunoaște că fără partid nu ar fi obținut funcția - VIDEO
Deși aproape întreg aparatul bugetar este politizat, încă există mulți șefi de instituție care continuă să susțină că ocupă funcțiile de conducere datorită competențelor profesionale, exclusiv.Există și profesioniști care recunosc faptul că, fără a fi membri ai vreunui partid, nu ar fi avut șansa de a ocupa funcții de conducere. Aceștia sunt însă extrem de puțini.
Misiune imposibilă: Ori face, ori nu face uriașul proiect cu liniile și tramvaiele noi, Primăria devine datoare vândută pe o mulțime de ani
Primarul Cosmin Andrei a discutat o oră cu ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, pentru a găsi o soluție de deblocare a proiectului privitor la infrastructura rutieră pentru circulația tramvaielor.Misiunea Primăriei a devenit deja imposibilă în condițiile în care la orizont s-a ivit un nou risc de corecții financiare uriașe care să fie aplicate orașului.
Umilință pentru comisia trimisă de Consiliul Local pentru a scoate documente dintr-o direcție a Primăriei, directorul a strălucit prin absență - VIDEO
Comisia a fost înființată la cererea primarului, care a explicat că nu are acces la documentele din cadrul acestei direcții și nu există un dialog interinstituțional cu conducerea de acolo.Consilierii locali și funcționarii Primăriei au fost umiliți în prima zi de activitate.
Mărturie cutremurătoare: Și-au îngropat tatăl într-un strat de pătrunjel ca să nu-l mănânce câinii – VIDEO
Exploratorul botoșănean Gheorghe Iavorenciuc a avut o primăvară plină. În luna martie s-a deplasat în Ucraina, țară invadată de Rusia, după care și-a sărbătorit împlinirea a 65 de ani în Siria, stat aflat în război de mai bine de un deceniu.
Am luat cunostinta de acest partid din luna aprilie cand a inceput sa spuna despre romanii din strainatate ca sunt sclavi, culmea ca acei romani numiti de ei „sclavi” i-au votat. Au exploatat toate temerile romanilor la maxim, asa ca nu este nici o mirare ca au avut atatea voturi. Subiecte precum: „oculta mondiala”, nu purtam botnita, 5 G este periculos, vaccinarea este periculoasa, am fost bagati in stare de urgenta pentru ca guvernul sa taie padurile. Oricum se vor dezumfla ca un balon si vor pleca de unde au venit.
9 decembrie 2020, 20:03
Să nu uităm: PSD a câștigat alegerile. Evident, acest lucru nu convine iohanistilor... ghinion!
9 decembrie 2020, 13:23
da, oamenii s-au saturat de figurile obosite care tot ies la 4 ani la cersit voturi, dupa ce au dormit in parlament, schimbati-va persoanele din partide, luati oameni cu experienta si cu stiinta de carte
9 decembrie 2020, 12:51
Nouă ni se pare că lista AUR nu este compusă din ,,anonimi”, ci din persoane cunoscute în Botoșani. Asta nu înseamnă că agreem această formațiune politică. Din contra, n-am dori niciodată să devenim membri ai AUR, însă un lucru este cert: alegătorii nu mai înghig gogoșile ,,marilor politicieni de la Botoșani” pentru simplul motiv că localitățile noastre sunt ca vai de ele după 30 de ani de politică ,,democratică”. Schimbați registrul politic și oratoric - aceasta-i recomandarea către partidele învechite de 30 de ani.
9 decembrie 2020, 09:36
Cum adica ”au votat o himeră”? Cu ce este mai rezonabil Catalin Flutur (de exemplu) decat Dorinel Cosma? Amandoi sunt ingineri. Dar nu amandoi au platit cinstit impozite la statul roman. Cosma, DA! Flutur si-a bagat farmacia in insolventa atunci cand a acumulat niste milioane datorii la stat. Am convingerea ca multi ar mai fi votat acest partid daca ar fi stiut de existenta lui. Daca te uiti inspre PMP si PRO Romania dai cu ochii de Băsescu si Tariceanu, doi lideri care nu si-au respectat electoratul, doua persoane cu un profil moral indoielnic , unul in spate cu EBA lui toantă, altul cu țurcanii lui hoți. Dași in PMP a fost unul dintre puținii candidați redutabili- tânărul Vizitiu...dar cu băse...Mai zic să nu ne repezim să discreditam acest partid nou despre care inca nu stim nimic,Au dreptul la o șansa pana la proba contrarie care ține indubitabil de activitatea lor din Parlamentul Romaniei. Au totuși 10 % din voturile românilor, nu ale românilor care stau in Dubai si pe Coasta de azur la plaja, ci ale romanilor care isi castiga existenta muncind, ale românilor nedreptatiti si ignorați de cei care ii conduc de 30 de ani incoace.
9 decembrie 2020, 09:30
Sondaj
Ar trebui introduse uniformele școlare obligatorii?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Colegilor mei care astăzi au intrat în echipă le urez mult succes și nu în ultimul rând vreau să mulțumesc și colegilor au făcut parte din echipa Inspectoratului Școlar până astăzi și cu care am colaborat excelent. Sper ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9477 lei
USD
Dolarul SUA
4.7247 lei
CHF
Francul elveţian
4.7380 lei
GBP
Lira sterlină
5.8810 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6529 lei
XAU
Gramul de aur
277.4951 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2493 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2761 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3196 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6853 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2002 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6649 lei
Vremea
astăzi
Botosani
16.6 o C
Dorohoi
16.7 o C
Bucecea
15.9 o C
Darabani
13.7 o C
Saveni
17.1 o C
Ştefăneşti
14.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.