Știrea zilei
Botoșani DECIDE: Primarul întreabă botoșănenii - Împrumutăm sau nu 13 milioane de euro pentru tramvaie noi? - VIDEO

După amenințarea cu închiderea Primăriei pentru datoria uriașă cauzată de falimentara Termica, actualul edil-șef se află în fața unui nou impas decizional pe fondul unei nevoi generale a comunității. Continuarea proiectului european pentru reabilitarea infracturii pentru transportul cu tramvaiul este pusă la acest moment sub semnul întrebării.

Proiectele europene, mumă sau ciumă?

 

Modul anevoios din România în care sunt implementate proiectele europene decurge cam așa: faza de depunere a fișelor, evaluarea pentru eligibilitate, aprobarea programului, semnarea contractului de finanțare, organizarea licitației, desemnarea unui câștigător și în sfârșit deschiderea șantierului (dacă nu au existat contestații la licitație care să fie tranșate de judecători).

 

Această procedură se consumă în România în ani și se ajunge astfel ca de la scrierea unui proiect până la implementarea lui efectivă prețurile inițiale să fie de mult timp perimate.

 

O scurtă istorie a proiectului celebru pentru tramvaie

 

9 februarie 2015

 

31 de milioane de euro la Primărie pentru tramvaie ”ultimul răcnet” și iluminat inteligent la Botoșani - VIDEO

 

Este prezentată ideea de transport modern la Botoșani și este vehiculată o sumă de 28 de milioane de euro. Pe atunci era primar Ovidiu Portariuc, care preciza și programul european în cadrul căruia pot fi atrase aceste sume.

 

15 februarie 2016

 

PROMISIUNE: Primul proiect european pe care l-ar semna Primăria vara asta

 

11 decembrie 2017

 

Proiectul de 32 de milioane de euro de la Primărie, tot mai aproape! Dispar tramvaiele

 

Abia doi ani mai târziu sunt depuse fișele de proiect la Agenția de Dezvoltare Regională Nord – Est unde s-a deplasat primarul Cătălin Flutur.

 

24 decembrie 2019

 

Comunicat Primăria Botoșani: Tramvaiele devin istorie, primarul Flutur a semnat contractul: Din 2020 vom avea autobuze – FOTOGALERIE

 

După alți doi ani este semnat contractul de finanțare.

 

Însă asta nu a însemnat că licitația a fost organizată imediat.

 

În vara lui 2020 licitația pentru transport modern la Botoșani a fost publicată pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Nu s-a prezentat nimeni la procedura care ulterior a fost reluată. Și s-a ajuns la situația în care să fie deschisă o negociere directă cu firmele care au arătat un oarecare interes pentru efectuarea lucrărilor.

 

Valorile inițiale pentru cele două linii:

 

Traseu 101 - 67.481.894 lei

Traseu 102 - 67.704.279 lei

*în ambele contracte echivalentul în euro se ridică undeva la un prag de 14 milioane de euro

 

După ce au fost reactualizate prețurile în concordanță cu realitățile vremurilor actuale, s-a ajuns la o valoare de 19 milioane de euro pentru un traseu, respectiv 20 de milioane de euro pentru celălalt.

 

„Astăzi avem nevoie în municipiul Botoșani de 67,3 milioane lei ca să ducem la bun sfârșit acest proiect. Și iată vin în fața dvs. cu o rugăminte: să ne ajutați în efectuarea unei consultări publice, în care să întrebăm cetățenii dacă își mai doresc tramvaie în municipiul Botoșani în aceste condiții. Cu o contribuție a municipiului de 67 de milioane sau dacă renunțăm la acest proiect și așteptăm următorul exercițiu financiar cu schimbarea transportului cu tramvaiul și achiziția de autobuze electrice”,

Cosmin Andrei, primar

 

„Este nevoie de transport cu tramvaiul, dar nu cu orice preț”.

 

Adică undeva la 13 milioane de euro ar trebui să fie partea de contribuție a Primăriei Botoșani pentru implementarea acestui proiect.

 

Bani pentru care s-ar contracta un credit. Lucru care ar însemna îndatorarea orașului pentru mulți ani de acum încolo cu 13 milioane de euro, sumă care ar putea fi folosită pentru multe dintre altele nevoi pe care le au botoșănenii.

 

Cosmin Andrei explică faptul că: „Este o decizie grea. Municipiul Botoșani nu are o tradiție în circulația cu tramvaiul. Au fost introduse după revoluție” și că societatea se află într-o evoluție continuă, ceea ce înseamnă că poate fi modificată și optica privitoare la transportul modern de la Botoșani.

 

Concluzionează: „Este nevoie de transport cu tramvaiul, dar nu cu orice preț”.

 

Și cere ajutorul botoșănenilor care să-i răspundă pe toate canalele disponibile dacă există o necesitate reală a implementării acestui proiect la Botoșani.

 

EXPLICAȚII. De ce s-a ajuns aici?

 

Implementarea proiectului a întârziat foarte mult. Exercițiul financiar 2014 – 2020 oficial a fost încheiat, acum e în prelungire. Însă proiectul privitor la modernizarea căilor de rulare s-a blocat la faza de licitație, după ce a trecut prin mâinile a trei primari.

 

Unde, când și cum, dar mai ales cine a greșit, probabil că se știe, însă la nivel restrâns. Deocamdată orașul se află în situația actuală.

 

„Cu toate eforturile noastre, acest decalaj (de ani, n.r.) a condus la organizarea unei licitații la care am primit oferte foarte mari din cauza scumpirii materialelor de construcție. Nu ne mai mai încadrăm sub nicio formă în cofinanțarea inițială pentru că devizele de lucrări sutn deja perimate”,

Cosmin Andrei, primar

 

Primăria Botoșani a primit zero lei la rectificare! 

 

Nu există vreo siguranță că suma necesară pentru acoperirea valorii reactualizată ar putea veni de la alte foruri.

 

„De la CJ nu sunt perspective pentru valorile acestea mari, pentru că execuția bugetară o știm. Sprijin guvernamental am cerut, am trimis nenumărate adrese și pentru alte proiecte și am primit același răspuns, că nu primim bani. De altfel, Guvernul Cîțu ne-a arătat care este direcția, la ultima rectificare bugetară nu am primit nicio sumă. A primit orașul Flămânzi 1 milion de lei, orașul Botoșani niciun leu, deși solicitarea pe care am făcut-o a fost de 25 de milioane de lei”,

Cosmin Andrei, primar Botoșani.

 

Astfel se ajunge la situația din care să fie aleasă varianta cea mai avantajoasă pentru oraș și cetățeni: un credit de 13 milioane de euro sau renunțarea la proiect în perspectiva noului exercițiu financiar?

 

În următoarele două-trei săptămâni ar urma să fie luată o decizie, iar primarul să meargă în fața Consiliului Local cu o propunere.

 

„Am discutat la ADR Nord-Est și noul POR va fi cu această axă de finanțare – transport public efectuat cu autobuze electrice, program la care au achiesat și alte municipalități pentru că au putut sau dacă nu, putem accesa bani, dacă vor fi ghiduri de finanțare ținând cont că noul Program de Redresare și Reziliență pune accent pe protecția mediului și vom fi eligibili pentru achiziția de autobuze electrice și pe acest program”,

Cosmin Andrei, primar Botoșani.

 

Trebuie scoase dalele de tramvai din tot orașul?

 

În cazul în care s-ar renunța la proiectul pentru reabilitarea infrastructurii, de anul viitor Primăria Botoșani intenționează să înceapă scoaterea dalelor de tramvai din tot orașul: „Etapizat în anii următori, așa cum am făcut pe strada Viilor, pe strada Nicolae Iorga, scoatem dalele de tramvai, asfaltăm suprafețele afectate, redăm circulației benzile care sunt pe alocuri folosite exclusiv de către tramvaie și mă refer aici la scuaruri, dezafectăm scuarurile. Dar aceste lucrări le facem etapizat pentru că nu suportă bugetul local intervenții pe toată lungimea căilor de rulare”.   

 

În etapa de consultare a cetățenilor, urmează să fie organizată inclusiv o ședință la Primărie, pe marginea acestui subiect.

 

Botoșăneanul a inițiat și un sondaj pe această temă. Puteți răspunde pe prima pagină a ziarului nostru, pe pagina de Facebook Botoșăneanul sau pe contul de YouTube, TV Botoșăneanul.

 

 

loading...
Șefii de la Eltrans „plâng” deja de dorul tramvaielor: A fost o mare sărbătoare pentru toți
VESTE ȘOC! Primăria ar putea renunța la licitația pentru tramvaie: „Există și această posibilitate”

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
ANUL ACESTA va avea loc recensământul populației și locuințelor! Recenzare de acasă, din fața calculatorului și zile libere de la serviciu – VIDEO INTERVIU cu noutățile rundei 2022
Unul dintre cele mai importante evenimente din țara noastră este Recensământul General al Populației și Locuințelor, organizat din 10 în 10 ani. Practic, această culegere de date oferă informații exacte (nu estimate) privitoare la numărul real al populației rămasă în țară. Și al spațiilor de orice fel (industriale, locative, anexe etc).
Furturile din spălătoriile auto și alte unități combătute cu contori inteligenți: Se pot citi de la distanță și nu se poate umbla la eiVIDEO
Metodele prin care putea fi manipulat consumul la apă din rețeaua publică gestionată de societatea Nova Apaserv erau extrem de diversificate la Botoșani. Neoficial, în tot felul de cercuri s-a tot vorbit de cârdășii între administratorii unor firme private și angajați de la compania de apă și canalizare care le ofereau portițele prin care își reduceau consumul de apă în mod considerabil.
S-au ambalat degeaba: Bătălia pentru funcția de director la DSVSA Botoșani a ajuns la capitolul ”rămâne cum am stabilit”
Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani rămâne pentru o perioadă nedeterminată cu același conducător. Aceasta cu toate că în luna decembrie a anului trecut Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a programat de două ori un concurs pentru ocuparea funcției de director.
POVESTEA numirii managerului de la „Ambulanță”, de la propuneri la planuri de viitor: Cum m-am hotărât? Într-o noapte! VIDEO
Este medic și vine din Republica Moldova. A cunoscut Botoșaniul începând să trateze pacienți de la sate și s-a regăsit mai apoi în colectivul de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA), unde lucrează de un deceniu.
Bărbați celebri care și-au găsit dragostea la Botoșani: Trăim o iubire așa de mare, încât asta mă face să fiu și mai puternic și mai încrezător decât aș fi crezut vreodată
Ne-am obișnuit cu vedete construite pe calapodul televiziunilor, pe criterii strict conectate la ratingul-rege dătător de audiențe, pe de o parte, sau de vremelnică popularitate, de cealaltă parte. Există însă și persoane publice al căror statut de vedetă se datorează muncii susținute, talentului atent și îndelung lucrat. Paradoxal, deși se bucură de notorietate, viața lor este învăluită într-o discreție uneori dusă la extrem.
LA MULȚI ANI, Botoșani! Trecerea dintre ani între focul de artificii și liniștea rugăciunii, sute de oameni în stradă şi în biserici – GALERIE FOTO&VIDEO
Mii de botoșăneni au ieșit în stradă, pentru a petrece împreună momentul trecerii în anul 2022. După îndelunga perioadă de restricții, oamenii au simțit din nou descătușarea bucuriei. Nu puțini au fost cei pe care noul an i-a găsit în rugăciune.
Botoșănenii care ne-au părăsit în 2021: Candelă pentru cei plecați, spre neuitare
2021 lasă în urmă durere și multe lacrimi. Ne-au părăsit oameni dragi, am pierdut preoți, medici, istorici, artiști. Dar mai ales profesori. Șiruri de lumânări aprinse în acest an pe altarul școlii botoșănene. 2021 a fost, parcă, un doliu nesfârșit.
Marea coaliție PNL – PSD plesnește deja la municipiu, primarul la mâna a trei debutanți pentru un munte de bani după ce liberalii iar s-au enervat
Aleșii de la municipiu se întâlnesc miercuri în ședință extraordinară, iar primul punct de pe ordinea de zi îl reprezintă stabilirea impozitelor și taxelor pe anul viitor.
Botoșănenii și Crăciunul în comunism: Povești la gura sobei despre copilăriile petrecute între Moș Crăciun și Moș Gerilă
În a treia zi de Crăciun, Botoșăneanul vă oferă o poveste. Deopotrivă pentru cei mici și pentru cei mari. O poveste cu oameni care au trăit anii gri, cenușii, anii mirosind a portocală adusă de Moș Gerilă. Avem astăzi - la gura sobei - un preot, actori, profesori, o scriitoare, o neostenită bibliotecară, un om de teatru și de cuvânt.
Loading...
Preotul care merge în spital la orice oră din zi și din noapte și aduce speranță bolnavilor: Nu ai cum să nu empatizezi
Luna aceasta se împlinesc patru ani de când preotul Cristian Buhaciuc vindecă sufletele botoșănenilor internați la Spitalul Județean „Mavromati”. Preotul spovedește și împărtășește bolnavii, săvârșește rugăciuni la orice oră. 
Magia Crăciunului în sânul familiei Irimia – Cenușă, model de comuniune și uniune pentru mulți dintre semeni: GALERIE FOTO
El este preot, ea artistă cu o voce care îți ajunge direct la suflet. Împreună sunt părinții Paraschevei, o minune mică și fragilă care le-a împlinit căminul. Teodor și Iustina Irimia Cenușă reprezintă în continuare un model de familie pentru mulți dintre botoșăneni.
Mese îmbelșugate de sărbători, un medic nutriționist de la Botoșani vine cu sfaturi pentru lăcomia din aceste zile: Deviza ar trebui să fie cumpătarea
Gospodinele au gătit în această perioadă sarmale, fripturi și o mulțime de alte mâncăruri tradiționale. Și nu de puține ori botoșănenii ajung la spital cauza excesului de mâncare sau alcool.
Un concert ALTFEL pe scena Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani: Un frac nonconformist, colinde, muzica Mariei Tănase și multă culoare – GALERIE FOTO&VIDEO
Concertul de Crăciun 2021 al Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani a fost unul atipic. Pentru prima dată la un astfel de eveniment, bagheta dirijorală s-a aflat în mâna unei femei.
EXCLUSIV: O avocată și un inginer pregătiți pentru funcțiile de subprefect de la Botoșani
Prima rundă de negocieri din cadrul coaliției de guvernare PNL - PSD – UDMR a fost încheiată prin repartizarea politică a funcțiilor de prefecți și subprefecți.
Loading...
Depozitul de 10 milioane de euro al județului, pe cale să rămână fără autorizație după pierderea unui proces cu o miză extraordinară
Depozitul ecologic de deșeuri pentru care Uniunea Europeană a oferit o sumă nerambursabilă de 10 milioane de euro a fost inaugurat în 2013.În prezent, la mai puțin de un deceniu de la deschidere, rampa de gunoi este la un mic pas să fie închisă forțat.
„Dușmanul invizibil din spital”: Sute de botoșăneni infectați cu bacterii în timp ce erau internați la Mavromati
Infecțiile nosocomiale rămân o problemă de mare actualitate, iar specialiștii susțin că în orice spital există astfel de cazuri. Important este ca aceste infecții intraspitalicești să fie tratate și raportate.
Primul bal după doi ani: profitul a explodat în pandemie la Botoșani, oamenii de afaceri s-au sărbătorit cu premii, muzică aleasă, mâncăruri și băuturi fine – GALERIE FOTO
După un an de pauză, cauzat de pandemie, Balul Oamenilor de Afaceri organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani a bifat o nouă ediție. A 28 – a întâlnire a antreprenorilor botoșăneni la Topul Județean al Firmelor nu a mai fost însă chiar un bal. Și aceasta tocmai din cauza situației sanitare, intrarea făcându-se de altfel doar în baza certificatului verde.
Președintele clubului de handbal al orașului transportat inconștient la spital, echipa interzisă la Polivalentă pentru o datorie infimă
Refuzul fotbaliștilor de la Gaz Metan Mediaș de a alerga în startul meciului disputat cu FC Botoșani pe motiv că nu și-au primit salariile nu a fost singurul lucru ieșit din comun întâmplat miercuri în sportul botoșănean.
Focuri de armă în codrii lui Eminescu, bărbați cu puști observați pe aleea care duce spre Lacul cu Nuferi – GALERIE FOTO
Împușcăturile au răsunat în mini-vacanța prilejuită de Ziua Națională a României într-o zi de sâmbătă. În zona lacului eminescian de la Ipotești au putut fi observați mai mulți bărbați cu puști de vânătoare în mâini. Turiștii din apropiere au ascultat nedumeriți, în acest timp, focurile de armă care s-au auzit în pădurea din comuna Mihai Eminescu.
S-au înțeles! Consiliul Județean, gata să plătească 658.000 de euro unei firme private pentru o clădire simbol din centrul orașului – FOTOGALERIE
Plenul Consiliului Județean se întrunește marți în ședință extraordinară, iar unul dintre cele trei puncte de pe ordinea de zi îl reprezintă ”Proiectul de hotărâre privind aprobarea achiziționării bunului imobil monument istoric Casa Moscovici, situat în municipiul Botoșani, Calea Națională nr. 62”.
Propun să se achiziționeze de banii ăștia niște cai și să circule șarete cu care să se facă transport public.Un primar care vine cu astfel de "soluții" dovedește o dată în plus cât de pregătit este. Și când mă gândesc că este coleg cu primarele care a "edificat" TGV-ul până la Suceava mă emoționez și devin nostalgic. Alții încearcă autobuze cu hidrogen iar la Botosani se închiriază autobuze cu motoare diesel pentru care se plăteste o căruță de bani.
29 octombrie 2021, 10:05
Tramvaiul in Botosani reprezinta un minim de decenta si civilizatie absolut necesara in transportul in comun, o necesitate nepoluanta pentru mediu si nu ar trebui pusa deloc problema costurilor, care oricum se compenseaza in timp.
29 octombrie 2021, 08:08
Intrebarea aceasta nu ar trebui sa existe! E o gluma? Cum sa renunti la tramvaie? Tramvaiul nu este al Primarului Flutur sau al Primarului Andrei. Este al BOTOSANENILOR! Unii care se pretind "realitate" au de ales intre a face proiecte eligibile sau.... a lasa pe altii sa o faca. Ceilati.... cu masini cu rotile late, care nu incap de linia de tramvai.... sa circule pe soseaua de centura. Cand in toata lumea se vorbeste de renuntatul la masina pentru drumul la si de la serviciu voi vreti sa renuntati la TRAMVAIE? Nu credeam sa se intample vrodata asta....
28 octombrie 2021, 21:31
Sunt mandra pentru ca m-am născut intr-un oraș în care exista ca mijloc de transport în comun tramvaiele. Pentru ca locuiesc în zona industriala am circulat zilnic cu tramvaiul. Consider ca primarul nu trebuie sa renunțe la ideea de a păstra aceasta traditie ca Botosaniul sa dețină tramvaie.
28 octombrie 2021, 17:55
Trebuie continuat proiectul lui Flurur cu tramvaiele, nu trebuie sa ne batem joc de aceasta șansă ca și Botoșani sa fie un oraș cu transport civilizat, economic.
28 octombrie 2021, 13:44
Mersul pe jos face piciorul...sanatos!
28 octombrie 2021, 13:14
Domnule primar, cred ca întrebarea corecta este: Ce doresc locuitorii municipiului Botoșani? Sa împrumutam 13 milioane de euro pentru tramvaie moderne și silențioase sau pentru a reabilita străzile care au sine de tramvai acum? Oricum trebuie împrumut, așa este? Și apoi mai adăugăm și costul autobuzelor… Ce strategi aveți in primărie?
28 octombrie 2021, 12:54
Categoric, tramvaiele trebuie păstrate! Transportul cu tramvaiul este economic, nepoluant, civilizat, rapid.Vizitați orașul Iași și vedeți ce tramvaie au început să circule acolo.
28 octombrie 2021, 12:21
Tramvaie? In lume au orașele mari sau orașele bogate în istorie ,cultura și civilizație care le folosesc mai mult în scop turistic.Noi nu suntem nici una nici alta ..
28 octombrie 2021, 11:42
Nu vrem tramvaie. Pensionarii pot sa circule cu autobuze și maxitaxi. La traficul infernal tramvaiele sunt o calamitate. Ne distrug infrastructura, vezi strada Primaverii. Scuaririle provoaca accidente, se circula printre ele, totul e haos.
28 octombrie 2021, 11:38
Noi vorbim de Botosani, nu de Cluj sau Oradea, orase cu parcuri industriale si mari agenti economici care contribuie la bugetul local. Pentru Cluj nu ar fi o problema sa plateasca acei 13 mil de euro, care au survenit din cresterea preturilor la materiale de constructii si legislatia care permite agentilor economici sa mareasca pretul din oferta cu pana la 40%.Ce vina are primarul aici? Cand a fost facut proiectul, acum ceva ani, erau niste preturi, acum sunt cu totul alte preturi si diferenta nu poate fi suportata din fonduri europene sau alte surse neramburabile de finantare. Ne da guvernul 13 mil de euro....care guvern?E usor de comentat de pe margine....
28 octombrie 2021, 10:45
Asta e ipotent menegerial. Clujul face metrou si noi renuntam la tramvaie? Cosmine...... schimba meseria.....
28 octombrie 2021, 10:28
Transportul cu tramvaiul este modern, ieftin, eficient, silentios si de viitor. Nu e nevoie de incarcarea bateriilor plus faptul ca sunt mai spatioase.
28 octombrie 2021, 09:43
ce spune viceprimarul fantomă Liviu Toma, cel care a ajuns ales local la diferență de un vot, ce părere are despre chestiunea renunțării la tramvaie??? am uitat: nu are atribuții în acest sens, de fapt nu are nici un fel de atribuții și totuși este acolo și va fi timp de încă 3 ani. ori se va abține de la orice vot ori va pleca în concediu. baftă Liviu Toma la viitoarele alegeri!!!
28 octombrie 2021, 09:27
Smart City? Alții fac metrou și achiziționează autobuze pe hidrogen și noi scoatem tranvaiele?
28 octombrie 2021, 09:14
Va trebue iluminat cu leduri ?In marginea orasului ne cacam la wc din gradina cu toata ca s au primit 300 mil euro in 2014 si platim si noi impozite.
28 octombrie 2021, 08:54
Sondaj
Ați beneficiat de primă cu ocazia sărbătorilor de iarnă
Da
Nu
Nu lucrez
Declaraţia zilei
....mă gândesc la posibilitatea de a face sex cu elși până și felul în care i se ating dinții de sus de buza de jos mă scârbeștemă gândesc că și eu vreau să merg la baie, doar că mă tem să nu-mi pună ceva în ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9440 lei
USD
Dolarul SUA
4.3296 lei
CHF
Francul elveţian
4.7390 lei
GBP
Lira sterlină
5.9242 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7824 lei
XAU
Gramul de aur
253.3930 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2395 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3911 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1273 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4628 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2023 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
5.1 o C
Dorohoi
4.5 o C
Bucecea
4.5 o C
Darabani
4.1 o C
Saveni
5.3 o C
Ştefăneşti
5.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.