Știrea zilei
Camere umplute cu fecale și mâl, aparatură și mobilier distruse în locuința unei femei care trăiește din salariul minim – GALERIE FOTO

Doamna Liliana are 56 de ani și este persoană cu dizabilități, în urma unei afecțiuni dobândită în ani. Muncește chiar și în aceste condiții și se descurcă cu un salariu minim pe economie și nu se plânge din acest punct de vedere. Locuiește pe strada Hatman Arbore, la numărul 14, în municipiul reședință de județ. Săptămâna aceasta avea să trăiască una dintre cele mai nefericite întâmplări.

Șocul de după serviciu 

 

A venit acasă, de la serviciu și și-a găsit casa plină de apă amestecată cu mâl și fecale. Refulase conducta de canalizare, iar din WC jetul de murdărie a țâșnit în toată casa, din baie până la holul de la intrare. A ajuns la aproximativ 30 de centimetri înălțime.

 

A murdărit pereții, a înfoiat parchetul din ambele camere, a ajuns la motorul mașinii de spălat care a trebuit înlocuită, s-a infiltrat în covoare… și enumerarea pagubelor poate continua. A sunat nefericită la 112, însă nu a fost considerat un caz de urgență. A încercat și la Poliția Locală, însă de la dispecerat i s-a sugerat să vină a doua zi să facă o sesizare.

 

A rămas astfel singură printre fecale și s-a apucat de treabă, să mai salveze din lucruri.

 

1.000 de lei pentru o mașină nouă de spălat

 

„Sunt dejecții. Uitați-vă, vă rog toată casa din baie până în bucătărie. Tot, tot, tot. Când am venit eu la 20:30 de la serviciu, asta am găsit, dejecții și mâl, tot ieșit in WC. Parchetul este distrus în totalitate, nu am ce să mai fac, este dezastru. Ușa de la cameră nu se mai poate deschide. Mașina de spălat a fost distrusă, s-a ars motorul, am cumpărat alta pe cardul băiatului, o plătesc în rate”,

 

Doamna Liliana merge desculț prin toată casă și arată toate stricăciunile. E atât de revoltată încât lacrimile refuză să se arate.

 

Este ferm hotărâtă să găsească responsabilul pentru ceea ce i s-a întâmplat, cineva care să repare răul pe care-l trăiește în propria casă.

 

 

 

„M-au distrus cu totul. Sincer, nici nu știu pe cine să caut, cine este vinovatul principal. E atâta muncă aici. Până și prelungitoarele le-am schimbat toate, nu am mai avut ce să folosesc. A venit cineva care lucrează la Apă și când a văzut ce e în casă a zis că el în viața lui de când lucrează la Apă nu a mai văzut așa ceva” .

 

 

Problemele i-au început anul trecut, prin noiembrie, odată cu lucrările efectuate pentru extinderea sistemului de apă și canalizare în aglomerarea Botoșani. O nouă conductă de canalizare a fost adusă pe strada ei, până la limita de proprietate. În cazul ei, căminul a fost construit în fața casei, mult prea departe de cel vechi.

 

”Sunt singură, nu am cum să sparg tot”

 

Povestește că le-ar fi explicat muncitorilor anomalia, însă nimeni nu a vrut să o asculte. Așa că a rămas pe conducta veche de canalizare.

 

„Nu am cum să mă branșez aici, roată împrejurul casei e tot beton, eu sunt singură, nu am cum să sparg tot. Aici, sub camera asta este beci. În primul rând mă gândesc la rezistența casei, dacă mă apuc să sparg atâta beton… și nu am nici posibilitate financiară, sunt una singură cu salariul minim pe economie, din 1.200 de lei ce să mai fac?”

 

 

 

”Au fost scoși inclusiv bolovani și pământ”

 

Necazul ei a ajuns și la urechile lui Albert Tănasă, directorul general al societății Nova Apaserv care a primut-o în audiență miercuri, 17 aprilie 2019, în jurul amiezii.

 

I-a dat dreptate femeii și a trimis de urgență echipaje care să curețe căminul în care s-au blocat tot felul de mizerii.

 

„Noi astăzi deja am intervenit acolo. A fost d-na în audiență, a fost o discuție foarte amiabilă, nu are nimic de imputat operatorului, noi ce am putut să facem, am făcut, inclusiv astăzi. A fost formația și a fost curățat un cămin din care au fost scoși inclusiv bolovani și pământ. Clar care era motivul pentru care refula la dumneaei și nu este vorba de inundație cu apă, vă dați seama”,

Albert Tănasă, director general SC Nova Apaserv SA.

 

 

Numele botoșănencei a fost trecut într-un registru la dispecerat penntru a se interveni de urgență, la orice oră din zi și din noapte, în cazul în care îi este din nou inundată locuința.

 

„În următoarele zile trimit specialiștii ca să facă o mini-ridicare topografică pentru a se vedea nivelul la care a fost ridicat căminul, pe contractul pe care l-am avut noi pe extindere rețele cu Elsaco. Iar dacă cotele nu sunt corespunzătoare, vom notifica. Noi am încheiat contractul, am efectuat recepția, dar suntem în perioada de notificare a defectelor. Iar acel cămin a fost amplasat cu ocazia lucrărilor. Dacă nu are cota corespunzătoare care să-i asigure panta de scurgere, vom notifica constructorul”,

Albert Tănasă, director general SC Nova Apaserv SA.

 

După cercetarea ce va fi efectuată de inginerii de la Nova Apaserv și dacă într-adevăr se va constata o eroare la căminul de apă, constructorul va fi notificat să remedieze greșala dar și să-i plătească pagubele d-nei Liliana.

 

loading...
Inundație la Evidența Populației: Emiterea de buletine a fost sistată
O botoșăneancă s-a trezit cu fecale… în chiuveta de la bucătărie – GALERIE FOTO & VIDEO cu necazul dintr-un cartier

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Isterie în miez de noapte cu Smiley: concert cu o puzderie jandarmi și polițiști locali, s-au montat pe loc garduri – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima seară de la SummerFest Botoșani 2019 s-a încheiat într-o atmosferă de isterie generală. Iar responsabil pentru crearea acesteia a fost Smiley, artist care i-a făcut pe copii să se manifeste ca adulții, iar pe părinții lor să dea în mintea celor mici.
Distracție nebună în noapte cu două artiste din Moldova: inimi din umbrele, tatuaje și multă muzică, totul la 1.500 de euro – VIDEO & GALERIE FOTO
Summerfest 2019 de la Cornișa AquaPark & Sports a fost precedat joi de o distracție pe cinste la câțiva kilometri de Botoșani. La Stăuceni mai exact, acolo unde Primăria a organizat o nouă ediție a zilei comunei.
Mașinile șoferilor inconștienți vor fi RIDICATE, tramvaie blocate de 11 ori în jumătate de an
Regulamentul privind circulația rutieră în municipiul Botoșani cuprinde și o prevedere prin care autoturismele care împiedică accesul ambulanțelor sau pompierilor să poată fi relocate.
Marea ȚEAPĂ a pensiilor speciale pentru primari și viceprimari
Impactul financiar al pensiilor speciale pentru botoșănenii care au ocupat funcții de demnitate publică în trecut va fi unul de nivel minimal. Probabil că la un buget local de comună sau în alte orașe din țară efortul va fi unul simțitor, însă la Primăria municipiului Botoșani clar nu va fi considerat drept o piatră de moară. Cel puțin într-o primă etapă.
Eusebiu, prietenul lui Dumnezeu: Putem deschide foarte mulţi ochi, chiar dacă îi avem închişi pe-ai noştri, şi să facem lumea să vadă - FOTO&VIDEO
Este ghiduș, hâtru și cu toate acestea de un bun simț care îi conferă un aer aristocrat. Mâna care se sprijiină de brațul mamei nu este un semn de neputință, ci unul de împreună-umblare prin lume. Eusebiu Cristian Toma este o carte deschisă. Din care alegi ceea ce ți se potrivește. Și așa, doar așa, încep frumoasele călătorii.
ALARMĂ la un amanet din zona centrală: Un bărbat prins cu euro falși, poliția la fața locului - FOTOGALERIE
Apel la 112 după ce un bărbat s-a prezentat la un schimb valutar cu niște euro. 
Directoarea politică de la Prefectură își așază viitorul, o PSD-istă consilier județean se pregătește și ea pentru alt post în instituţie
Seria angajărilor în instituțiile publice de la Botoșani a unor persoane care fac parte din principalul partid aflat la guvernare continuă fără sfială. În ciuda numeroaselor semnale că, poate, a fost depășită o anumită limită.
Un botoșănean, locul I în lume!! Sebastian ne dezvăluie REȚETA succesului: Un mix între ceea ce cunoşti și ceea ce mai ai de încă de descoperit
Cinci medalii internaționale, o pasiune care e pe cale să devină profesie și un viitor care se anunță a fi strălucitor. Botoșăneanul Sebastian Cojocariu este doar unul dintre tinerii acestei țări care ne dau speranțe că România este mai mult decât ce vedem zilnic în arena publică.
PSD-istul care era să fie „cel mai tânăr director” a rămas simplu inspector: Nu au condus nici măcar o căruță la viața lor dar se văd deja directori
Ghinionistul anului 2019 este de departe tânărul Andrei Beilic, membru PSD în organizația de tineret și care era să fie directorul unei instituții de la Botoșani. Nu una mare și cu un număr generos de salariați, însă titulatura ar fi fost oricum de șef.
O instituție publică de la Botoșani NU are șef
O instituție publică de la Botoșani a rămas fără director de la jumătatea lunii iulie.
DISPĂRUȚII Botoșaniului: TREI femei și PATRU bărbați au intrat „în pământ”, cea mai veche dispariție este din urmă cu 36 de ani
Adeseori polițiștii botoșăneni fac apel la populație pentru găsirea unei persoane care este dată dispărută de familie. În cele mai multe dintre cazuri, cei dragi lor sunt găsiți și de cele mai multe ori este vorba despre plecări voluntare ale celor care pur și simplu vor să se rupă cu totul și definitiv de mediul familial.
A murit Sorina, fetița cu un cățel alb, din Dorohoi: Îmi doresc că rândurile astea să miște ceva - FOTOGALERIE
Sorina, fetiţa cu un căţel alb, s-a stins după mulți ani de suferință. Copila din Dorohoi i-a impresionat pe toți cei care au cunoscut-o, iar asistenta de la spitalul din București a transmis un mesaj tulburător prin care, spune ea, vrea să ajungă la inima oamenilor care lucrează în sistemul sanitar.
Minunea cu nume de sfântă de la Botoșani: 'Ne-am dorit foarte mult un copil şi am înfiat o fetiţă' FOTO&VIDEO
Şase ani de căsnicie şi o dragoste pe care cei doi nu se sfiesc să o mărturisească, mai ales prin cântec.
MĂRIUCA, fetița care s-a rugat să cânte cu copiii de pe stradă: Nu fiţi trişti, eu urc treaptă cu treaptă - FOTO&VIDEO
Are abia 8 anișori și multe premii în concursuri naționale și internaționale. Cântă în română, italiană, spaniolă, engleză și franceză. Fetița cu nume de poveste știe că muzica înseamnă mai mult decât a învăța versuri și note. Muzica este uneori un vis, alteori împlinire.
Medic botoşănean, unul dintre cei mai cunoscuţi oncologi din România: În boala aceasta nu poți spune niciodată ”s-a terminat” - VIDEO
Este fiul unui cunoscut om de cultură din Botoșani, iar mama sa a educat generații întregi de copii.
Tramvai de la Eltrans tras pe dreapta de Poliție, vatmanului i s-a reținut certificatul de înmatriculare – FOTOGALERIE cu „neregulile” tramvaiului
Situație mai puțin obișnuită în municipiul reședință de județ. În cursul zilei de joi, 25 iulie 2019, un echipaj de la Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) a oprit în trafic un mijloc de transport ce aparține societății Eltrans.
SCANDAL pe Calea Națională: Bărbat în scaun cu rotile înconjurat de polițiști, totul ar fi pornit de la o femeie – FOTO&VIDEO
Zona centrală a municipiului a fost înțesată de polițiști miercuri, 24 iulie 2019, după ce un bărbat recalcitrant a adresat injurii unei femei.
Prefectul și-a angajat consilieră de 26 de ani: Am început ca vânzător și am lucrat la d-na senator Doina Federovici
Prezență „proaspătă” în echipa de conducere a actualului prefect Dan Șlincu, începând cu data de 23 iulie 2019. O tânără de 26 de ani a fost angajată pe post de consultant. 
„Bugetarii” de lux de pe stradă care prostesc botoșănenii și câștigă până la 2.000 de euro pe lună: Pleacă acasă cu taxiul
Îi vedem zilnic pe străzile aglomerate din municipiu, în pieţe, staţii şi mijloace de transport public și nu se sfiesc să întindă mâna. Se îmbracă cu haine uzate și îți spun o poveste plină de dramatism. Sunt ei, cerșetorii, pe care mulți dintre noi îi ajutăm.
RAZIE cu polițiștii de la Botoșani pe străzile orașului pentru depistarea drogaților la volan – CINE a fost ghinionistul zilei: GALERIE FOTO & VIDEO
Vineri, 19 iulie 2019, în cursul după amiezii spre seară, echipajele de la Biroul Rutier Botoșani ai efectuat o serie de controale în trafic.
"Nu încerc sa apar pe cineva, in schimb doamna nu are nici un contract de servicii pe canalizare, s-a branșat ilegal intr-o conducta de apa pluvială, deci...." În afară de ce fură dragnea cu vâlcov şi ceata lor de haiduci mai e legal ceva în ţara asta? A sărit căcărează să toarne la secu, brava turnătoru naţiunii, vei primi pensie mare, peste 60.000 de mangoţi. S-a apucat femeia în toiu nopţii şi s-a branşat la conducta naţiunii. Hai bă că care că pute, tot nişte cioflingari de-ai voştri au făcut mişmaşu că doar nu hoţii de la primărie, ei fură cu acte nu ilegal!!
22 aprilie 2019, 16:44
Nu încerc sa apar pe cineva, in schimb doamna nu are nici un contract de servicii pe canalizare, s-a branșat ilegal intr-o conducta de apa pluvială, deci....
19 aprilie 2019, 21:15
„În următoarele zile trimit specialiștii ca să facă o mini-ridicare topografică" E tare nea şefu! Care specialişti tataie? Ăia care au proiectat, nici nu ştiu cum să numesc arteziana asta cu rahat. Femeia e de plâns, munceşti o viaţă ca să te umple de rahat nişte păduchi în câteva minute. Ce mai faci cu lucrurile alea, le arunci! Da e adevărat, o ştiu din propria experienţă, poliţie, justiţie, dumnezeu şi sf. petru nici unul nu se bagă, cică să te asiguri, vine şmechru de la asigurări, face o "evaluare" după care te "despăgubeşte", după că care dă în judecată vinovatul şi îşi scoate despăgubirea înzecit. De fapt eşti despăgubit tot din banii tăi daţi pe poliţa de asigurare, o mânăreală în stil mafiot. toţi păduchii câştigă numai păgubitul rămâne cu buza umflată.
18 aprilie 2019, 13:29
melimeloparis.ro%20
Sondaj
V-a plăcut SummerFest-ul organizat la Parcul Cornișa?
Da
Nu
Nu am participat
Declaraţia zilei
”A fost o onoare pentru mine să fiu propusa și votată de către colegii mei pentru funcția de secretar general al organizației TNL Botoșani. Mă bucur că am avut oportunitatea să fac parte din organizație, care este un loc unde ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7274 lei
USD
Dolarul SUA
4.2601 lei
CHF
Francul elveţian
4.3460 lei
GBP
Lira sterlină
5.1683 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0003 lei
XAU
Gramul de aur
205.3780 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2407 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4444 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8920 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2022 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1833 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6340 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.