Știrea zilei
Camere umplute cu fecale și mâl, aparatură și mobilier distruse în locuința unei femei care trăiește din salariul minim – GALERIE FOTO

Doamna Liliana are 56 de ani și este persoană cu dizabilități, în urma unei afecțiuni dobândită în ani. Muncește chiar și în aceste condiții și se descurcă cu un salariu minim pe economie și nu se plânge din acest punct de vedere. Locuiește pe strada Hatman Arbore, la numărul 14, în municipiul reședință de județ. Săptămâna aceasta avea să trăiască una dintre cele mai nefericite întâmplări.

Șocul de după serviciu 

 

A venit acasă, de la serviciu și și-a găsit casa plină de apă amestecată cu mâl și fecale. Refulase conducta de canalizare, iar din WC jetul de murdărie a țâșnit în toată casa, din baie până la holul de la intrare. A ajuns la aproximativ 30 de centimetri înălțime.

 

A murdărit pereții, a înfoiat parchetul din ambele camere, a ajuns la motorul mașinii de spălat care a trebuit înlocuită, s-a infiltrat în covoare… și enumerarea pagubelor poate continua. A sunat nefericită la 112, însă nu a fost considerat un caz de urgență. A încercat și la Poliția Locală, însă de la dispecerat i s-a sugerat să vină a doua zi să facă o sesizare.

 

A rămas astfel singură printre fecale și s-a apucat de treabă, să mai salveze din lucruri.

 

1.000 de lei pentru o mașină nouă de spălat

 

„Sunt dejecții. Uitați-vă, vă rog toată casa din baie până în bucătărie. Tot, tot, tot. Când am venit eu la 20:30 de la serviciu, asta am găsit, dejecții și mâl, tot ieșit in WC. Parchetul este distrus în totalitate, nu am ce să mai fac, este dezastru. Ușa de la cameră nu se mai poate deschide. Mașina de spălat a fost distrusă, s-a ars motorul, am cumpărat alta pe cardul băiatului, o plătesc în rate”,

 

Doamna Liliana merge desculț prin toată casă și arată toate stricăciunile. E atât de revoltată încât lacrimile refuză să se arate.

 

Este ferm hotărâtă să găsească responsabilul pentru ceea ce i s-a întâmplat, cineva care să repare răul pe care-l trăiește în propria casă.

 

 

 

„M-au distrus cu totul. Sincer, nici nu știu pe cine să caut, cine este vinovatul principal. E atâta muncă aici. Până și prelungitoarele le-am schimbat toate, nu am mai avut ce să folosesc. A venit cineva care lucrează la Apă și când a văzut ce e în casă a zis că el în viața lui de când lucrează la Apă nu a mai văzut așa ceva” .

 

 

Problemele i-au început anul trecut, prin noiembrie, odată cu lucrările efectuate pentru extinderea sistemului de apă și canalizare în aglomerarea Botoșani. O nouă conductă de canalizare a fost adusă pe strada ei, până la limita de proprietate. În cazul ei, căminul a fost construit în fața casei, mult prea departe de cel vechi.

 

”Sunt singură, nu am cum să sparg tot”

 

Povestește că le-ar fi explicat muncitorilor anomalia, însă nimeni nu a vrut să o asculte. Așa că a rămas pe conducta veche de canalizare.

 

„Nu am cum să mă branșez aici, roată împrejurul casei e tot beton, eu sunt singură, nu am cum să sparg tot. Aici, sub camera asta este beci. În primul rând mă gândesc la rezistența casei, dacă mă apuc să sparg atâta beton… și nu am nici posibilitate financiară, sunt una singură cu salariul minim pe economie, din 1.200 de lei ce să mai fac?”

 

 

 

”Au fost scoși inclusiv bolovani și pământ”

 

Necazul ei a ajuns și la urechile lui Albert Tănasă, directorul general al societății Nova Apaserv care a primut-o în audiență miercuri, 17 aprilie 2019, în jurul amiezii.

 

I-a dat dreptate femeii și a trimis de urgență echipaje care să curețe căminul în care s-au blocat tot felul de mizerii.

 

„Noi astăzi deja am intervenit acolo. A fost d-na în audiență, a fost o discuție foarte amiabilă, nu are nimic de imputat operatorului, noi ce am putut să facem, am făcut, inclusiv astăzi. A fost formația și a fost curățat un cămin din care au fost scoși inclusiv bolovani și pământ. Clar care era motivul pentru care refula la dumneaei și nu este vorba de inundație cu apă, vă dați seama”,

Albert Tănasă, director general SC Nova Apaserv SA.

 

 

Numele botoșănencei a fost trecut într-un registru la dispecerat penntru a se interveni de urgență, la orice oră din zi și din noapte, în cazul în care îi este din nou inundată locuința.

 

„În următoarele zile trimit specialiștii ca să facă o mini-ridicare topografică pentru a se vedea nivelul la care a fost ridicat căminul, pe contractul pe care l-am avut noi pe extindere rețele cu Elsaco. Iar dacă cotele nu sunt corespunzătoare, vom notifica. Noi am încheiat contractul, am efectuat recepția, dar suntem în perioada de notificare a defectelor. Iar acel cămin a fost amplasat cu ocazia lucrărilor. Dacă nu are cota corespunzătoare care să-i asigure panta de scurgere, vom notifica constructorul”,

Albert Tănasă, director general SC Nova Apaserv SA.

 

După cercetarea ce va fi efectuată de inginerii de la Nova Apaserv și dacă într-adevăr se va constata o eroare la căminul de apă, constructorul va fi notificat să remedieze greșala dar și să-i plătească pagubele d-nei Liliana.

 

loading...
Inundație la Evidența Populației: Emiterea de buletine a fost sistată
O botoșăneancă s-a trezit cu fecale… în chiuveta de la bucătărie – GALERIE FOTO & VIDEO cu necazul dintr-un cartier

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Cornișa a dat pe din afară din prima seară, de la mașini și terase până la scena cu artiști internaționali, lasere și artificii înălțate spre cer în miez de noapte – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima seară a manifestărilor din cadrul Zilelor Orașului Botoșani, care coincid în acest an cu inaugurarea Cornișa Aquapark & Sports, au adus probabil cel mai mare număr de participanți de la sărbătorirea acestora din urmă cu mai bine de două decenii.
Explozie impresionantă de sunet și lumină la avanpremiera de la Cornișa, a fost club în aer liber noaptea trecută – VIDEO & GALERIE FOTO
Organizatorii Zilelor Orașului, care în acest an coincid cu inaugurarea Parcului Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa, au efectuat joi seară probele finale la instalațiile de sunet și lumini. Iar ceea ce a ieșit a fost de-a dreptul impresionant.
A tras camionul în față și a plecat! Încă o bancă a părăsit Botoșaniul – FOTOGALERIE
O nouă bancă se alătură mulțimii celor care au plecat din Botoșani, preferând să își continue afacerile din nordul Moldovei de la Suceava. Patria Bank este ultima instituție financiară care a făcut acest lucru.  
Vilă cu spații comerciale la parter construită pe terenul vândut de un fost președinte de partid
Investiție nouă pe una dintre cele mai circulate artere din municipiul reședință de județ: pe Calea Națională, zona de ieșire spre Șoseaua Iașului, un investitor privat ridică o clădire care va avea spații comerciale la parter și locuință la etaj.
Asediu pentru Andra la Ipotești: S-a umplut stadionul, s-a blocat circulația, a venit Poliția – VIDEO & GALERIE FOTO
Ajuns la a XII – a ediție, festivalul Floare Albastră organizat de Primăria și Consiliul Local Mihai Eminescu a avut parte în prima zi de cea mai mare asistență din istorie.
Zeci de mii de botoșăneni UMILIȚI de stat și puși pe drumuri aiurea - FOTOGALERIE
În județul nostru sunt zeci de mii de persoane care beneficiază de bilete de călătorie gratuite, pe care le pot folosi atunci când merg cu trenul sau cu autocarul în diferite locuri din țară. Cert este că acestea se eliberează pentru întreg județul, doar într-un sigur loc.
Șefii Botoșanilor și-au luat concediu ca să plece la miting la Iași, primăriile pesediste golite de oameni – GALERIE FOTO
9 mai 2019 va rămâne în memoria colectivă a iubitorilor PSD dar și a celor mai vehemenți opozanți ai lor, ziua în care s-a dorit o demonstrație de forță de necontestat din partea lui Liviu Dragnea, probabil cel mai huiduit lider din istoria acestui partid.
TRAGEDIE: Șeful de la Evidența Populației a încetat din viață
Șeful Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului (SPCEPJ) Botoşani a decedat seara trecută pe un pat de spital din București.
Campionul nesimțirii este din Botoșani: Bărbatul care nu și-a achitat NICIODATĂ facturile la apă și a ajuns la o datorie uriașă
Trăim într-o eră modernă, a confortului, iar cei mai mulți oameni muncesc zilnic pentru a beneficia de acest lucru. Alții, se pare că vor să se bucure de anumite servicii gratis, fără a-i interesa că orice lucru costă. Cel puțin, în anul 2019, există o persoană care niciodată în viața sa nu a achitat vreo factură la apă. Este de necrezut, însă se întâmplă chiar în municipiul Botoșani.
Cel mai tânăr șef de instituție din Botoșani are 28 de ani!
La nici trei decenii de viață, un botoșănean din municipiu se numără printre fericiții ai căror parcurs către o funcție publică de conducere nu a fost unul de durată.
Pe o STRADĂ din municipiu asfaltată recent mașinile NU au voie să parcheze, vecinii somați să-și bage autoturismele în curți – FOTOGALERIE
Este una dintre străzile care a stârnit multe discuții în contradictoriu în plenul municipal între cele două grupări politice reprezentantive. Dincolo de factorii decidenți sunt cetățenii de pe respectiva stradă care au așteptat ani de zile asfalt și în fața caselor lor.
LOCUL de la Mavromati unde se pun diagnostice GRELE: Asistent cu 25 de ani vechime - Aici NU sunt presupuneri
Există fel și fel de meserii, unele mai cunoscute, iar altele mai puțin cunoscute. De această dată, am pătruns într-un laborator, unul în care se pun fel și fel de diagnostice, un laborator care pentru mulți dintre noi este o necunoscută.
Mirajul străinătății destrămat în 8 luni: O familie din Botoșani s-a mutat „definitiv” în Canada unde a realizat că tot România este acasă – GALERIE FOTO
Eusebiu și Ramona s-au căsătorit în urmă cu 13 ani de zile și sunt fericiții părinți a doi băieți și o fetiță. Imediat ce au devenit răspunzători de micile suflete care au rezultat din iubirea lor, au început și frământările amestecate cu îngrijorarea specific părintească, la gândul privind viitorul copiilor. Au încercat „străinătatea” care s-a dovedit mai amară decât în versurile poeților și au revenit acasă, în România, trăind o poveste care poate fi un exemplu real de viață pentru mulți dintre tinerii botoșăneni și nu numai.
INTERVIU cu femeia din Botoșani care încondeiază ouă tot anul: De un deceniu, transmite tradiția la sute de copii – GALERIE FOTO
Sărbătorile Pascale pot reprezenta pentru unii un moment de liniște și pace sufletească, pentru alții o reîntoarcere la credință și rugăciune. Cert este că indiferent de însemnătate, Paștele vine la pachet cu o multitudine de sentimente și o atmosferă unică.
HRISTOS A ÎNVIAT! ... Și la biserica dintre două lumi așteptată de mai bine de un deceniu – VIDEO & GALERIE FOTO
De mai bine de 10 ani sute și sute de botoșăneni care locuiesc la ieșirea din Botoșani spre Curtești, acolo unde se întâlnesc două lumi, cea urbană cu cea rurală, așteptau să trăiască Învierea Domnului Iisus Hristos în propriul locaș de cult.
Familia Manoliu din Botoșani, cele mai triste sărbători: Au rămas fără casă și lucrurile agonisite de-o viațăGALERIE FOTO
Sărbătorile Pascale sunt despre familie și bucurie, însă pentru o familie din Botoșani, Paștele de anul acesta va fi cel mai trist din toate de până acum. De fapt, nici nu se poate compara, căci nu se mai pot bucura de nimic. Și când spunem nimic, chiar nu exagerăm deloc. Un incendiu le-a distrus tot ce aveau mai de preț.
Preot din Botoșani, MĂRTURISIRI emoționante la ceas de sărbătoare: De la bucuria de a dărui la urare pentru botoșăneni
Sărbătorile Pascale reprezintă un moment deosebit de important cu multe și multe semnificații. Fiecare dintre noi ar trebui sa fim buni, mai iubitori, sa fim atenți la nevoile semenilor noștri. Și nu numai în această perioadă.
„Doctorul” de suflete de la spital: Salvează copiii de la suicid și alină părinții sau chiar cadrele medicale  - GALERIE FOTO
De multe ori pe patul de spital avem nevoie și de un altfel de sprijin, unul duhovnicesc. De aceea fiecare spital are și preoți de caritate în structura de personal. Am stat de vorbă cu Marius Ciobanu, preot la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati, pentru a vedea care este rolul unui astfel de părinte într-o unitate spitalicească.
Adolescentă amenințată cu un cuțit în scara blocului, vinovatul NU știe nici când s-a născut
Unii botoșăneni vor cu orice preț să facă rost de bani indiferent de unde, cum și neținând cont nicio clipă de lege.
După DOI ANI de zile, doi dintre șefii Primăriei ar putea reveni pe posturi, cu tot cu salarii
În luna mai a anului în curs se împlinesc doi ani de zile de la suspendarea din funcții a secretarului municipiului Botoșani, Ioan Apostu și a lui Cezar Puiu, șeful Serviciului Patrimoniu din cadrul instituției.
"Nu încerc sa apar pe cineva, in schimb doamna nu are nici un contract de servicii pe canalizare, s-a branșat ilegal intr-o conducta de apa pluvială, deci...." În afară de ce fură dragnea cu vâlcov şi ceata lor de haiduci mai e legal ceva în ţara asta? A sărit căcărează să toarne la secu, brava turnătoru naţiunii, vei primi pensie mare, peste 60.000 de mangoţi. S-a apucat femeia în toiu nopţii şi s-a branşat la conducta naţiunii. Hai bă că care că pute, tot nişte cioflingari de-ai voştri au făcut mişmaşu că doar nu hoţii de la primărie, ei fură cu acte nu ilegal!!
22 aprilie 2019, 16:44
Nu încerc sa apar pe cineva, in schimb doamna nu are nici un contract de servicii pe canalizare, s-a branșat ilegal intr-o conducta de apa pluvială, deci....
19 aprilie 2019, 21:15
„În următoarele zile trimit specialiștii ca să facă o mini-ridicare topografică" E tare nea şefu! Care specialişti tataie? Ăia care au proiectat, nici nu ştiu cum să numesc arteziana asta cu rahat. Femeia e de plâns, munceşti o viaţă ca să te umple de rahat nişte păduchi în câteva minute. Ce mai faci cu lucrurile alea, le arunci! Da e adevărat, o ştiu din propria experienţă, poliţie, justiţie, dumnezeu şi sf. petru nici unul nu se bagă, cică să te asiguri, vine şmechru de la asigurări, face o "evaluare" după care te "despăgubeşte", după că care dă în judecată vinovatul şi îşi scoate despăgubirea înzecit. De fapt eşti despăgubit tot din banii tăi daţi pe poliţa de asigurare, o mânăreală în stil mafiot. toţi păduchii câştigă numai păgubitul rămâne cu buza umflată.
18 aprilie 2019, 13:29
Sondaj
Vă place Parcul Cornișa?
Da
Nu
Încă nu am fost acolo
Declaraţia zilei
„Nu am fost solicitați. Nu putem să acționăm pentru că după cum știți, Curtea de Conturi vine în controale încrucișate. Nu putem să acționăm decât în baza unei comenzi clare și ferme și am fi făcut-o cu cea mai mare pl ...
astratex.ro
otter.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7625 lei
USD
Dolarul SUA
4.2638 lei
CHF
Francul elveţian
4.2211 lei
GBP
Lira sterlină
5.4024 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8610 lei
XAU
Gramul de aur
174.6516 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2379 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4585 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9394 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1839 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1847 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6377 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.