Știrea zilei
Campionul nesimțirii este din Botoșani: Bărbatul care nu și-a achitat NICIODATĂ facturile la apă și a ajuns la o datorie uriașă

Trăim într-o eră modernă, a confortului, iar cei mai mulți oameni muncesc zilnic pentru a beneficia de acest lucru. Alții, se pare că vor să se bucure de anumite servicii gratis, fără a-i interesa că orice lucru costă. Cel puțin, în anul 2019, există o persoană care niciodată în viața sa nu a achitat vreo factură la apă. Este de necrezut, însă se întâmplă chiar în municipiul Botoșani.

Dator de 9 ani la apă

 

O statistică SC Nova Apaserv SA scoate la iveală detalii care arată că nesimțirea unora, în zilele noastre, atinge cote îngrijorătoare.

 

Un botoșănean care locuiește pe o stradă din municipiu se poate ”lăuda” cu o datorie uriașă la Nova Apaserv. Cum nu a achitat nici măcar o factură la acest serviciu de apă și canalizare, el a adunat în timp un debit total care se ridică la 26.192 de lei. 

 

Practic, de la înființarea societății care se ocupă cu furnizarea apei în județul Botoșani, din luna a zecea a anului 2010 și până în luna a cincea a anului 2019, acest botoșănean a beneficiat de apă și canalizare, gratis. Asta pentru că, nu a trecut vreodată pe la casieriile Nova Apaserv timp de 9 ani. Nici măcar prima factură din anul 2010 nu a binevoit să o plătească.

 

Astfel, el s-a ales cu cinci procese, desfășurate în toți acești ani, mai precis : 2010-2011, 2011-2013, 2013-2015, 2015- 2017, 2017 și anul în curs.

 

Botoșăneanul, ce beneficiază de o locuință din partea SC Locativa SA, va avea de plătit pentru nesimțirea colosală, pe lângă suma uriașă adunată din facturi și cheltuielile de judecată.

 

”Noi ne prezentăm cu facturile la un executor, plătim taxa de 20 de lei pentru fiecare factură în parte, lucru pe care foarte multe persoane nu-l înțeleg, ajung la noi și întreabă de ce are debit de 300 de lei și cheltuieli de judecată de 700 de lei. Pentru că dacă debitul acela este format din 35 de facturi, 35 de facturi ori 20 de lei cât plătim taxa înseamnă 700 de lei. Există posibilitatea ca, cheltuielile judecătorești să fie mult mai mari decât valoarea debitului, asta pentru că nu au plătit la timp facturile respective”

 

Cristian Romanovschi (foto jos), director comercial SC Nova Apaserv SA.

 

 

Cert este că botoșăneanul are norocul ca și astăzi să beneficieze de apă. Iar acest „noroc” este dat de faptul că locuiește la bloc, iar vecinii săi nu pot suferi de pe urma acestuia, întrucât în condominiu nu se poate realiza debranșarea individuală. 

 

”Debranșările se fac numai în baza unei hotărâri judecătorești, la blocuri nu putem debranșa, dar facem debranșări în condițiile în care obținem o hotărâre judecătorească de intrare în apartament, facem debranșări și acolo. Chiar ieri am afișat la peste 200 de scări de bloc. La scările de bloc, unde datoriile sunt mai mari de  50% din totalul clienților de pe scară și acolo au fost evidențiați clienții care au datorii și care urmează a fi debranșați,”

 

Cristian Romanovschi, director comercial SC Nova Apaserv SA.

 

Ei bine, deși este greu de crezut, cazul botoșăneanului care nu și-a plătit nicio factură la apă este depășit de cel al unui dorohoian. 

 

Datorie URIAȘĂ la apă

 

De această dată schimbăm ”prefixul” și vorbim de o sumă ce se ridică la 33.757 de lei. Un locuitor al municipiului Dorohoi nu și-a achitat facturile pentru serviciile de apă și canalizare încă din anul 2013, luna iunie. 

 

Spre deosebire de datornicul din Botoșani, aceasta a avut ghinionul să fie debranșat în luna noiembrie a anului trecut, însă nici acum nu și-a achitat, măcar o parte a debitului.

 

Practic, după șase ani, în care s-au adunat 64 de facturi și s-au derulat mai multe procese, în final, dorohoianul a rămas și fără apă, dar și cu o datorie imensă.

 

Peste 100 de datornici în județ

 

Într-adevăr, aceste două cazuri întrec orice limită, însă la nivelul județului Botoșani sunt 114 de clienți Nova Apaserv cu debite foarte vechi. Adunându-le pe toate acestea se ajunge la o sumă de peste un milion de lei, mai precis, de 1.557.077, 98 de lei.

 

Reprezentanții societății iau zilnic măsuri pentru a nu se ajunge la debranșări, însă pentru unii abonați se pare că nu sunt suficiente.

 

”Avem acțiuni zilnice, în fiecare zi emitem somații și ordine de debranșare pentru clienți care au mai mult de două-trei facturi restante,”

 

Cristian Romanovschi, director comercial SC Nova Apaserv SA.

 

În situațiile în care clienții nu își achită facturile restante, se ajunge la debranșări. În unele cazuri, se solicită chiar și sprijinul jandarmilor, întrucât oamenii nu înțeleg că nu mai pot beneficia în continuare de apă fără să plătească pentru acest serviciu.

 

”În general, dacă sunt clienți care au posibilități de plată, plătesc. Ordine de debranșare se emit undeva între 20-30 pe lună, iar efectiv debranșați ajung până în 10 (…). Am avut și o acțiune de genul acesta (cu jandarmi), undeva în primăvara anului trecut. Există o colaborare la nivel național, între Asociația Română a Apei și Inspectoratele de Jandarmerie Județene,”

 

Cristian Romanovschi, director comercial SC Nova Apaserv SA.

 

Reamintim că, cele mai recente debranșări au fost făcute la începutul lunii martie 2019, când mai multe vile din muncipiu au rămas fără apă.  Atunci, botoșăneni ce locuiau pe strada Viilor, strada Petru Rareș, dar și pe bulevardul Mihai Eminescu au rămas fără apă. În astfel de cazuri, pe lângă cheltuielile restante, respectivii abonați mai au de plătit și o taxă de rebranșare ce ajunge la aproape 200 de lei.

 

loading...
Debranșări în lanț, rugăminți și amenințări la jurnaliști: Vile din municipiul Botoșani lăsate fără apă – FOTO&VIDEO
ATENȚIE: Sute de botoșăneni rămân o zi FĂRĂ apă
Scandal cu jandarmi și executor la debrașnarea unui apartament : Vai de capul meu... Doamne... Numai Hitler făcea așaVIDEO & GALERIE FOTO
Familii din Centrul Vechi debranșate de la apă cu excavator și jandarmi: Ne spălăm în fântânile arteziene dacă ne taie apaVIDEO & GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Isabela ALEXANDRESCU
Șefii de la Apă au vrut să-și majoreze indemnizațiile în plină pandemie
În ședința ordinară de Consiliu Județean aferentă lunii iunie 2020 a fost dezbătută și o solicitare din partea administratorilor de la compania de apă și canalizare pentru majorarea indemnizației.
Fiul fostului fotbalist Ionuț Matei diagnosticat cu o boală grea! Familia are nevoie de ajutorul NOSTRU pentru ca Nicholas să se facă bine – FOTOGALERIE
Georgiana și Ionuț Matei au devenit părinți în decembrie 2016, când familia lor s-a completat prin venirea pe lume a lui Nicholas, un băiețel frumos de aproape 4 kilograme care s-a născut în zi de mare sărbătoare creștină: Sfântul Nicolae. Părinții, stabiliți în Anglia de aproape 6 ani de zile, i-au dat numele Sfântului, însă în concordanță cu țara în care s-a născut.
Spitalizare de 25.000 de euro pentru un botoșănean cu COVID, internat la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani
Aproape 600 de botoșăneni au fost tratați la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani după ce au fost infectați cu virusul SARS-C0V-2. Acești pacienți au fost internați pe secțiile celei mai mari unități medicale a județului și au fost externați după vindecare.
Urban Serv obligată de instanță să îi plătească lui Nicuță despăgubiri de aproape un sfert de miliard de lei vechi
La doi ani după ce a fost destituit din funcția de administrator al societății de salubrizare a orașului, Cezar Nicuță a obținut la Tribunalul Botoșani plata unei sume destul de consistente.
Mihai Țurcanu pus pe lista de așteptare pentru postul Minodorei Vasiliu! Altcineva așteaptă ordinul
Una dintre cele mai disputate funcții de conducere din instituțiile publice de la Botoșani este deocamdată pusă la păstrare.
Școli cu blazon din județul Botoșani! Notele mici ale elevilor de sub numele mari ale personalităților: Pentru mine, asta înseamnă genocid. Pentru că eliminăm 40% din populația țării
Un adevărat genocid. Astfel caracteriza un academician situația în care se află școala în care învață copiii satelor. Iar la Botoșani notele obținute de elevi la Evaluarea Națională fac parte din acest tablou trist al societății românești. Un tablou în care, fără să exagerăm, se întrevede viitorul nostru ca popor.
TREI primari PSD scoși din ATOP pentru incompatibilitate și puși să dea înapoi banii pentru ședințe - DOCUMENT
Un raport al Curții de Conturi întocmit în 2020, pentru anul financiar trecut, a lăsat incompletă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), o structură finanțată de Consiliul Județean care are ca scop general luarea de măsuri pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.
Alt botoșănean mort după sedare: Mi-l îngropi dezbrăcat, ca pe un nu știu cum, în pielea goală, într-un sac? Spitalul: Halucinații, depresie, delir la pacienți
„Asta este povestea noastră…(plânge în hohote n.r.), nu a vrut să meargă, mi-a spus: eu dacă merg în spital, iau COVID. Și așa a fost, așa a fost… Nu știu ce să zic. El a fost candidatul ideal. Avea glicemie mai mare, avea tensiune, era supraponderal. Dar nu a avut nici un simptom de COVID de acasă, din astea trâmbițate” – Mihaela Pietrariu, soția unui botoșănean mort la Spitalul Județean.
Alt gagiu, care de data asta a OMORÂT un om! Un șofer de 23 de ani și-a abandonat victima în șanț și a plecat acasă – GALERIE FOTO&VIDEO
Ziua de duminică a însemnat pentru polițiștii botoșăneni una de luptă continuă. Un accident mortal cu fugă a pus toate echipajele în alertă pentru găsirea făptuitorului. În mai puțin de 12 ore, cadrele Inspectoratului de Poliție Județean l-au identificat în județul vecin. Acasă.
inpuff.ro
Loading...
Profesoara condamnată la închisoare cu suspendare pentru banii unei fetițe cu handicap vrea gradație de merit: Nu e moral, și noi suntem conștienți
Situație revoltătoare înregistrată la Botoșani. Un fost inspector școlar, actualmente profesor la o unitate de învățământ din municipiu, condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, a depus dosar pentru gradație de merit, o distincție acordată cadrelor didactice cu performanțe deosebite în pregătirea elevilor.
Cu experiență de peste 20 de ani: CINE este noul subprefect al Botoșaniului: Este o funcție cu responsabilitate foarte mare
Începând cu data de vineri, 12 iunie 2020, printr-o Hotărâre de Guvern, Botoșaniul are doi subprefecți. Învestirea celui de-al doilea, în persoana Laurei Cronț, a avut loc într-un cadru restrâns, sâmbătă, 14 iunie. Un nume nou, de altfel, printre persoanele cu funcții de conducere de la Botoșani.
BĂTĂLIE incredibilă pe postul Minodorei Vasiliu de la DSVSA, listă lungă cu oameni care îi vor biroul
Postul eliberat de Minodora Vasiliu la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) face cu ochiul multor aspiranți care au obosit să se tot afle pe lista de așteptare ce a rămas neatinsă mai bine de un deceniu.
Pacienți SEDAȚI și cu telefoanele închise de personalul medical! Au murit în saloane, familiile acuză, tăcere din partea spitalului
Finalul săptămânii trecute a fost marcat la Botoșani de cea mai lungă listă cu oameni morți din cauza virusului SARS-COV-2. Cinci decese într-o singură zi, trei femei și doi bărbați. Toți se aflau pe secția ATI a Spitalului Județean Mavromati.
Uvertura Mall s-a redeschis cu restricții și mari reduceri: restaurante fără food-court, terasă renovată și o mulțime de afișe – GALERIE FOTO
Noua etapă de relaxare intrată luni, 15 iunie 2020, în vigoare include și redeschiderea marilor centre comerciale. Astfel, începând de ieri dimineață, după aproape trei luni, și-a reluat programul și Uvertura Mall.
Loading...
Botoșănenii s-au săturat să stea în casă și pleacă în vacanțe: Litoralul, la mare căutare - CUM sunt prețurile
După luni bune în care botoșănenii și românii în general au fost nevoiți să stea în case, odată cu relaxarea măsurilor, unii dintre ei au început să plece în concedii. Sau măcar să și le planifice, semn că pandemia nu-i mai sperie.
Scandal politic la Botoșani pentru un viceprimar cu fundu-n două bărci! Țurcanu acuză prefectul de simpatii liberale
Încep să se încingă spiritele printre politicienii de la Botoșani, mai ales în prag de alegeri locale când au loc practic cele mai multe conflicte din toți anii de administrație locală. Viceprimarul de la Dângeni, care s-a pozat alături de familia ALDE, a fost exclus din PNL și nu poate ataca decizia în instanță. De aici a pornit un tăvălug de acuzații.
Președinte de partid la 35 de ani! Botoșaniul are un nou lider politic: Fondurile sunt puține, nu prea avem ce împărți
Cea mai... verde formațiune politică din România are un nou lider la Botoșani. Începând cu data de 20 martie, filiala județeană a Partidului Ecologist Român este condusă de Adrian Lupu.
Vă linșez!!! Amendă uriașă pentru un post TV central după amenințări fără precedent la adresa primăriței de la Ipotești
Postul B1 a fost amendat cu 20.000 de lei de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) după o ieșire verbală violentă a unui realizator la adresa primarului comunei Mihai Eminescu.
Botoșaniul, în fruntea unui top dureros: Oamenii care au salvat oameni până au… murit!
După luni bune în care COVID-ul a pus stăpânire pe întreaga țară, Botoșaniul este în fruntea unor clasamente dureroase. Dacă în celelalte articole din Botoșăneanul ne-am referit la numărul de cazuri și de decese, astăzi este despre ei, eroii, care au murit pe frontul de luptă cu noul coronavirus.
Premieră politică în sănătate: Edilul de la PSD numește manager de spital un consilier de la PNL cu care s-a bătut în campanie
După mai bine de o săptămână, interval în care unitatea medicală a avut conducere provizorie în urma demisiei medicului ce îndeplinea această prerogativă, s-a luat o decizie în privința următorului director.
"în condominiu nu se poate realiza debranșarea individuală", Una bucată minciună, se poate face debranşarea individuală dacă se doreşte, dar....! ”Noi ne prezentăm cu facturile la un executor, plătim taxa de 20 de lei pentru fiecare factură în parte, lucru pe care foarte multe persoane nu-l înțeleg, ajung la noi și întreabă de ce are debit de 300 de lei și cheltuieli de judecată de 700 de lei. Pentru că dacă debitul acela este format din 35 de facturi, 35 de facturi ori 20 de lei cât plătim taxa înseamnă 700 de lei. Există posibilitatea ca, cheltuielile judecătorești să fie mult mai mari decât valoarea debitului, asta pentru că nu au plătit la timp facturile respective” Până la acest sistem de escrocare a populaţiei datornicul era trimis în judecată pentru neplata utilităţii pe o anumită perioadă de un an sau doi, se plătea un singur proces. Un "Ainştain" de Rumania i-a fătat mintea un pui şi a legiferat ca societăţile furnizoare de utilităţi să te execute silit fără proces, astfel începe escrocheria, eşti executat pe fiecare factură în parte, dar să vezi minune, fiecare trebuie trecută pe la judecătorie unde taxa e de 20 lei/factură, adică în loc să plăteşti un proces plăteşti 20, sau câte facturi sunt puse la bătaie. Taxa pentru executor este 10% din suma datorată, executorul, te mai miluieşte cu o chitanţă de 2-300 lei cheltuieli suplimentare, adică o mică escrocherie a acestuia, dacă-l întrebi care sunt cheltuielile suplimentare o dă la întors. Şi uite aşa dintr-o datorie reală de, să zicem 1.000 lei, escrocii te aduc la sume de câteva mii lei. Asta e Românica ţara infractorilor cu ştaif. Omul necăjit în vest beneficiază lunar de 3-4 mc de apă gratis, în Românica ţara lui Mazăre pentru sărăcie ajungi să fii executat "silit", după care eşti găsit mort prin spatele unor blocuri sau ghene de gunoi, asta e ţara în care "execuţia silită" a ajuns politică de stat.
9 mai 2019, 13:54
Acum stau si ma gandesc...in ce fel de tara traim daca factura la apa e undeva la 470 ron /luna intr-o tara unde salariul minim in 2013 era undeva la 900 ron, adica factura la apa e de jumatate de salariu....daca in 6 ani,APA Nova are de incasat de la un singur cetatean, care presupun ca nu avea bazin olimpic acasa,aproape 37000 0000 lei vechi ganditi-va ce sume astronomice colecteaza la nivelul judetului......
9 mai 2019, 09:29
Cu siguranta, individul asta are pile la Nova Apa. Cineva il tine in spate. Eu, daca nu platesc doua luni, primesc somatii peste somatii.Se poare intampla ca intr- o luna sa nu ai bani sa platesti. Dar daca trece si luna a doua si nu platesti, este normal sa ti se stopeze furnizarea serviciului de care beneficiezi.In alta ordine de idei, ma intreb si eu... Oare car platesc mahării de la Nova Apaserv pe apa consumata. Au apometre sau sunt doar de design? Intrebare retorica. Nu vom sti niciodata.A fura pe fata si a fura in ascuns... Tot HOŢIE se numește. Si, repet... Hoţul neprins, negustor cinstit.
9 mai 2019, 08:46
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 „Nu am stat mai mult de 10 minute și am mâncat o felie de tort. Îmi pare rău că am participat în birou la ziua premierului. Îmi cer scuze de o sută de ori. Am plătit amendă, eu am plătit 1.000 de lei pentru că ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8423 lei
USD
Dolarul SUA
4.2788 lei
CHF
Francul elveţian
4.5427 lei
GBP
Lira sterlină
5.3932 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9963 lei
XAU
Gramul de aur
248.9131 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2497 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3687 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9816 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1547 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1815 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6504 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.