Știrea zilei
Campionul nesimțirii este din Botoșani: Bărbatul care nu și-a achitat NICIODATĂ facturile la apă și a ajuns la o datorie uriașă

Trăim într-o eră modernă, a confortului, iar cei mai mulți oameni muncesc zilnic pentru a beneficia de acest lucru. Alții, se pare că vor să se bucure de anumite servicii gratis, fără a-i interesa că orice lucru costă. Cel puțin, în anul 2019, există o persoană care niciodată în viața sa nu a achitat vreo factură la apă. Este de necrezut, însă se întâmplă chiar în municipiul Botoșani.

Dator de 9 ani la apă

 

O statistică SC Nova Apaserv SA scoate la iveală detalii care arată că nesimțirea unora, în zilele noastre, atinge cote îngrijorătoare.

 

Un botoșănean care locuiește pe o stradă din municipiu se poate ”lăuda” cu o datorie uriașă la Nova Apaserv. Cum nu a achitat nici măcar o factură la acest serviciu de apă și canalizare, el a adunat în timp un debit total care se ridică la 26.192 de lei. 

 

Practic, de la înființarea societății care se ocupă cu furnizarea apei în județul Botoșani, din luna a zecea a anului 2010 și până în luna a cincea a anului 2019, acest botoșănean a beneficiat de apă și canalizare, gratis. Asta pentru că, nu a trecut vreodată pe la casieriile Nova Apaserv timp de 9 ani. Nici măcar prima factură din anul 2010 nu a binevoit să o plătească.

 

Astfel, el s-a ales cu cinci procese, desfășurate în toți acești ani, mai precis : 2010-2011, 2011-2013, 2013-2015, 2015- 2017, 2017 și anul în curs.

 

Botoșăneanul, ce beneficiază de o locuință din partea SC Locativa SA, va avea de plătit pentru nesimțirea colosală, pe lângă suma uriașă adunată din facturi și cheltuielile de judecată.

 

”Noi ne prezentăm cu facturile la un executor, plătim taxa de 20 de lei pentru fiecare factură în parte, lucru pe care foarte multe persoane nu-l înțeleg, ajung la noi și întreabă de ce are debit de 300 de lei și cheltuieli de judecată de 700 de lei. Pentru că dacă debitul acela este format din 35 de facturi, 35 de facturi ori 20 de lei cât plătim taxa înseamnă 700 de lei. Există posibilitatea ca, cheltuielile judecătorești să fie mult mai mari decât valoarea debitului, asta pentru că nu au plătit la timp facturile respective”

 

Cristian Romanovschi (foto jos), director comercial SC Nova Apaserv SA.

 

 

Cert este că botoșăneanul are norocul ca și astăzi să beneficieze de apă. Iar acest „noroc” este dat de faptul că locuiește la bloc, iar vecinii săi nu pot suferi de pe urma acestuia, întrucât în condominiu nu se poate realiza debranșarea individuală. 

 

”Debranșările se fac numai în baza unei hotărâri judecătorești, la blocuri nu putem debranșa, dar facem debranșări în condițiile în care obținem o hotărâre judecătorească de intrare în apartament, facem debranșări și acolo. Chiar ieri am afișat la peste 200 de scări de bloc. La scările de bloc, unde datoriile sunt mai mari de  50% din totalul clienților de pe scară și acolo au fost evidențiați clienții care au datorii și care urmează a fi debranșați,”

 

Cristian Romanovschi, director comercial SC Nova Apaserv SA.

 

Ei bine, deși este greu de crezut, cazul botoșăneanului care nu și-a plătit nicio factură la apă este depășit de cel al unui dorohoian. 

 

Datorie URIAȘĂ la apă

 

De această dată schimbăm ”prefixul” și vorbim de o sumă ce se ridică la 33.757 de lei. Un locuitor al municipiului Dorohoi nu și-a achitat facturile pentru serviciile de apă și canalizare încă din anul 2013, luna iunie. 

 

Spre deosebire de datornicul din Botoșani, aceasta a avut ghinionul să fie debranșat în luna noiembrie a anului trecut, însă nici acum nu și-a achitat, măcar o parte a debitului.

 

Practic, după șase ani, în care s-au adunat 64 de facturi și s-au derulat mai multe procese, în final, dorohoianul a rămas și fără apă, dar și cu o datorie imensă.

 

Peste 100 de datornici în județ

 

Într-adevăr, aceste două cazuri întrec orice limită, însă la nivelul județului Botoșani sunt 114 de clienți Nova Apaserv cu debite foarte vechi. Adunându-le pe toate acestea se ajunge la o sumă de peste un milion de lei, mai precis, de 1.557.077, 98 de lei.

 

Reprezentanții societății iau zilnic măsuri pentru a nu se ajunge la debranșări, însă pentru unii abonați se pare că nu sunt suficiente.

 

”Avem acțiuni zilnice, în fiecare zi emitem somații și ordine de debranșare pentru clienți care au mai mult de două-trei facturi restante,”

 

Cristian Romanovschi, director comercial SC Nova Apaserv SA.

 

În situațiile în care clienții nu își achită facturile restante, se ajunge la debranșări. În unele cazuri, se solicită chiar și sprijinul jandarmilor, întrucât oamenii nu înțeleg că nu mai pot beneficia în continuare de apă fără să plătească pentru acest serviciu.

 

”În general, dacă sunt clienți care au posibilități de plată, plătesc. Ordine de debranșare se emit undeva între 20-30 pe lună, iar efectiv debranșați ajung până în 10 (…). Am avut și o acțiune de genul acesta (cu jandarmi), undeva în primăvara anului trecut. Există o colaborare la nivel național, între Asociația Română a Apei și Inspectoratele de Jandarmerie Județene,”

 

Cristian Romanovschi, director comercial SC Nova Apaserv SA.

 

Reamintim că, cele mai recente debranșări au fost făcute la începutul lunii martie 2019, când mai multe vile din muncipiu au rămas fără apă.  Atunci, botoșăneni ce locuiau pe strada Viilor, strada Petru Rareș, dar și pe bulevardul Mihai Eminescu au rămas fără apă. În astfel de cazuri, pe lângă cheltuielile restante, respectivii abonați mai au de plătit și o taxă de rebranșare ce ajunge la aproape 200 de lei.

 

loading...
Debranșări în lanț, rugăminți și amenințări la jurnaliști: Vile din municipiul Botoșani lăsate fără apă – FOTO&VIDEO
ATENȚIE: Sute de botoșăneni rămân o zi FĂRĂ apă
Scandal cu jandarmi și executor la debrașnarea unui apartament : Vai de capul meu... Doamne... Numai Hitler făcea așaVIDEO & GALERIE FOTO
Familii din Centrul Vechi debranșate de la apă cu excavator și jandarmi: Ne spălăm în fântânile arteziene dacă ne taie apaVIDEO & GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Isabela ALEXANDRESCU
Distracție nebună în noapte cu două artiste din Moldova: inimi din umbrele, tatuaje și multă muzică, totul la 1.500 de euro – VIDEO & GALERIE FOTO
Summerfest 2019 de la Cornișa AquaPark & Sports a fost precedat joi de o distracție pe cinste la câțiva kilometri de Botoșani. La Stăuceni mai exact, acolo unde Primăria a organizat o nouă ediție a zilei comunei.
Mașinile șoferilor inconștienți vor fi RIDICATE, tramvaie blocate de 11 ori în jumătate de an
Regulamentul privind circulația rutieră în municipiul Botoșani cuprinde și o prevedere prin care autoturismele care împiedică accesul ambulanțelor sau pompierilor să poată fi relocate.
Marea ȚEAPĂ a pensiilor speciale pentru primari și viceprimari
Impactul financiar al pensiilor speciale pentru botoșănenii care au ocupat funcții de demnitate publică în trecut va fi unul de nivel minimal. Probabil că la un buget local de comună sau în alte orașe din țară efortul va fi unul simțitor, însă la Primăria municipiului Botoșani clar nu va fi considerat drept o piatră de moară. Cel puțin într-o primă etapă.
Eusebiu, prietenul lui Dumnezeu: Putem deschide foarte mulţi ochi, chiar dacă îi avem închişi pe-ai noştri, şi să facem lumea să vadă - FOTO&VIDEO
Este ghiduș, hâtru și cu toate acestea de un bun simț care îi conferă un aer aristocrat. Mâna care se sprijiină de brațul mamei nu este un semn de neputință, ci unul de împreună-umblare prin lume. Eusebiu Cristian Toma este o carte deschisă. Din care alegi ceea ce ți se potrivește. Și așa, doar așa, încep frumoasele călătorii.
ALARMĂ la un amanet din zona centrală: Un bărbat prins cu euro falși, poliția la fața locului - FOTOGALERIE
Apel la 112 după ce un bărbat s-a prezentat la un schimb valutar cu niște euro. 
Directoarea politică de la Prefectură își așază viitorul, o PSD-istă consilier județean se pregătește și ea pentru alt post în instituţie
Seria angajărilor în instituțiile publice de la Botoșani a unor persoane care fac parte din principalul partid aflat la guvernare continuă fără sfială. În ciuda numeroaselor semnale că, poate, a fost depășită o anumită limită.
Un botoșănean, locul I în lume!! Sebastian ne dezvăluie REȚETA succesului: Un mix între ceea ce cunoşti și ceea ce mai ai de încă de descoperit
Cinci medalii internaționale, o pasiune care e pe cale să devină profesie și un viitor care se anunță a fi strălucitor. Botoșăneanul Sebastian Cojocariu este doar unul dintre tinerii acestei țări care ne dau speranțe că România este mai mult decât ce vedem zilnic în arena publică.
PSD-istul care era să fie „cel mai tânăr director” a rămas simplu inspector: Nu au condus nici măcar o căruță la viața lor dar se văd deja directori
Ghinionistul anului 2019 este de departe tânărul Andrei Beilic, membru PSD în organizația de tineret și care era să fie directorul unei instituții de la Botoșani. Nu una mare și cu un număr generos de salariați, însă titulatura ar fi fost oricum de șef.
O instituție publică de la Botoșani NU are șef
O instituție publică de la Botoșani a rămas fără director de la jumătatea lunii iulie.
DISPĂRUȚII Botoșaniului: TREI femei și PATRU bărbați au intrat „în pământ”, cea mai veche dispariție este din urmă cu 36 de ani
Adeseori polițiștii botoșăneni fac apel la populație pentru găsirea unei persoane care este dată dispărută de familie. În cele mai multe dintre cazuri, cei dragi lor sunt găsiți și de cele mai multe ori este vorba despre plecări voluntare ale celor care pur și simplu vor să se rupă cu totul și definitiv de mediul familial.
A murit Sorina, fetița cu un cățel alb, din Dorohoi: Îmi doresc că rândurile astea să miște ceva - FOTOGALERIE
Sorina, fetiţa cu un căţel alb, s-a stins după mulți ani de suferință. Copila din Dorohoi i-a impresionat pe toți cei care au cunoscut-o, iar asistenta de la spitalul din București a transmis un mesaj tulburător prin care, spune ea, vrea să ajungă la inima oamenilor care lucrează în sistemul sanitar.
Minunea cu nume de sfântă de la Botoșani: 'Ne-am dorit foarte mult un copil şi am înfiat o fetiţă' FOTO&VIDEO
Şase ani de căsnicie şi o dragoste pe care cei doi nu se sfiesc să o mărturisească, mai ales prin cântec.
MĂRIUCA, fetița care s-a rugat să cânte cu copiii de pe stradă: Nu fiţi trişti, eu urc treaptă cu treaptă - FOTO&VIDEO
Are abia 8 anișori și multe premii în concursuri naționale și internaționale. Cântă în română, italiană, spaniolă, engleză și franceză. Fetița cu nume de poveste știe că muzica înseamnă mai mult decât a învăța versuri și note. Muzica este uneori un vis, alteori împlinire.
Medic botoşănean, unul dintre cei mai cunoscuţi oncologi din România: În boala aceasta nu poți spune niciodată ”s-a terminat” - VIDEO
Este fiul unui cunoscut om de cultură din Botoșani, iar mama sa a educat generații întregi de copii.
Tramvai de la Eltrans tras pe dreapta de Poliție, vatmanului i s-a reținut certificatul de înmatriculare – FOTOGALERIE cu „neregulile” tramvaiului
Situație mai puțin obișnuită în municipiul reședință de județ. În cursul zilei de joi, 25 iulie 2019, un echipaj de la Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) a oprit în trafic un mijloc de transport ce aparține societății Eltrans.
SCANDAL pe Calea Națională: Bărbat în scaun cu rotile înconjurat de polițiști, totul ar fi pornit de la o femeie – FOTO&VIDEO
Zona centrală a municipiului a fost înțesată de polițiști miercuri, 24 iulie 2019, după ce un bărbat recalcitrant a adresat injurii unei femei.
Prefectul și-a angajat consilieră de 26 de ani: Am început ca vânzător și am lucrat la d-na senator Doina Federovici
Prezență „proaspătă” în echipa de conducere a actualului prefect Dan Șlincu, începând cu data de 23 iulie 2019. O tânără de 26 de ani a fost angajată pe post de consultant. 
„Bugetarii” de lux de pe stradă care prostesc botoșănenii și câștigă până la 2.000 de euro pe lună: Pleacă acasă cu taxiul
Îi vedem zilnic pe străzile aglomerate din municipiu, în pieţe, staţii şi mijloace de transport public și nu se sfiesc să întindă mâna. Se îmbracă cu haine uzate și îți spun o poveste plină de dramatism. Sunt ei, cerșetorii, pe care mulți dintre noi îi ajutăm.
RAZIE cu polițiștii de la Botoșani pe străzile orașului pentru depistarea drogaților la volan – CINE a fost ghinionistul zilei: GALERIE FOTO & VIDEO
Vineri, 19 iulie 2019, în cursul după amiezii spre seară, echipajele de la Biroul Rutier Botoșani ai efectuat o serie de controale în trafic.
Un stăpân din cartier! Un botoșănean a blocat INTRAREA într-un bloc cu lacăte, gard și masă de fier dezafectate cu Poliția și viceprimarul Murariu– GALERIE FOTO & VIDEO
Un an a durat până când eforturile unor locatari dintr-un bloc din strada Săvenilor nr. 20 din municipiul Botoșani au rezolvat o problemă care persista de aproape un deceniu. O armată de oameni din Primărie și Poliția Locală s-au deplasat în acest cartier pentru eliminarea forțată a unor bunuri de pe domeniul public.
"în condominiu nu se poate realiza debranșarea individuală", Una bucată minciună, se poate face debranşarea individuală dacă se doreşte, dar....! ”Noi ne prezentăm cu facturile la un executor, plătim taxa de 20 de lei pentru fiecare factură în parte, lucru pe care foarte multe persoane nu-l înțeleg, ajung la noi și întreabă de ce are debit de 300 de lei și cheltuieli de judecată de 700 de lei. Pentru că dacă debitul acela este format din 35 de facturi, 35 de facturi ori 20 de lei cât plătim taxa înseamnă 700 de lei. Există posibilitatea ca, cheltuielile judecătorești să fie mult mai mari decât valoarea debitului, asta pentru că nu au plătit la timp facturile respective” Până la acest sistem de escrocare a populaţiei datornicul era trimis în judecată pentru neplata utilităţii pe o anumită perioadă de un an sau doi, se plătea un singur proces. Un "Ainştain" de Rumania i-a fătat mintea un pui şi a legiferat ca societăţile furnizoare de utilităţi să te execute silit fără proces, astfel începe escrocheria, eşti executat pe fiecare factură în parte, dar să vezi minune, fiecare trebuie trecută pe la judecătorie unde taxa e de 20 lei/factură, adică în loc să plăteşti un proces plăteşti 20, sau câte facturi sunt puse la bătaie. Taxa pentru executor este 10% din suma datorată, executorul, te mai miluieşte cu o chitanţă de 2-300 lei cheltuieli suplimentare, adică o mică escrocherie a acestuia, dacă-l întrebi care sunt cheltuielile suplimentare o dă la întors. Şi uite aşa dintr-o datorie reală de, să zicem 1.000 lei, escrocii te aduc la sume de câteva mii lei. Asta e Românica ţara infractorilor cu ştaif. Omul necăjit în vest beneficiază lunar de 3-4 mc de apă gratis, în Românica ţara lui Mazăre pentru sărăcie ajungi să fii executat "silit", după care eşti găsit mort prin spatele unor blocuri sau ghene de gunoi, asta e ţara în care "execuţia silită" a ajuns politică de stat.
9 mai 2019, 13:54
Acum stau si ma gandesc...in ce fel de tara traim daca factura la apa e undeva la 470 ron /luna intr-o tara unde salariul minim in 2013 era undeva la 900 ron, adica factura la apa e de jumatate de salariu....daca in 6 ani,APA Nova are de incasat de la un singur cetatean, care presupun ca nu avea bazin olimpic acasa,aproape 37000 0000 lei vechi ganditi-va ce sume astronomice colecteaza la nivelul judetului......
9 mai 2019, 09:29
Cu siguranta, individul asta are pile la Nova Apa. Cineva il tine in spate. Eu, daca nu platesc doua luni, primesc somatii peste somatii.Se poare intampla ca intr- o luna sa nu ai bani sa platesti. Dar daca trece si luna a doua si nu platesti, este normal sa ti se stopeze furnizarea serviciului de care beneficiezi.In alta ordine de idei, ma intreb si eu... Oare car platesc mahării de la Nova Apaserv pe apa consumata. Au apometre sau sunt doar de design? Intrebare retorica. Nu vom sti niciodata.A fura pe fata si a fura in ascuns... Tot HOŢIE se numește. Si, repet... Hoţul neprins, negustor cinstit.
9 mai 2019, 08:46
melimeloparis.ro%20
Sondaj
V-a plăcut SummerFest-ul organizat la Parcul Cornișa?
Da
Nu
Nu am participat
Declaraţia zilei
„Având în vedere amploarea artificială (nejustificată) a evenimentelor ulterioare înscrierii mele la concurs, ținând cont că modul superficial și tendențios în care au fost prezentate anumite aspecte ale vieții mele ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7305 lei
USD
Dolarul SUA
4.2682 lei
CHF
Francul elveţian
4.3593 lei
GBP
Lira sterlină
5.1654 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0142 lei
XAU
Gramul de aur
206.3020 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2418 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4457 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8919 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2029 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1834 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6345 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.