Știrea zilei
Campionul nesimțirii este din Botoșani: Bărbatul care nu și-a achitat NICIODATĂ facturile la apă și a ajuns la o datorie uriașă

Trăim într-o eră modernă, a confortului, iar cei mai mulți oameni muncesc zilnic pentru a beneficia de acest lucru. Alții, se pare că vor să se bucure de anumite servicii gratis, fără a-i interesa că orice lucru costă. Cel puțin, în anul 2019, există o persoană care niciodată în viața sa nu a achitat vreo factură la apă. Este de necrezut, însă se întâmplă chiar în municipiul Botoșani.

Dator de 9 ani la apă

 

O statistică SC Nova Apaserv SA scoate la iveală detalii care arată că nesimțirea unora, în zilele noastre, atinge cote îngrijorătoare.

 

Un botoșănean care locuiește pe o stradă din municipiu se poate ”lăuda” cu o datorie uriașă la Nova Apaserv. Cum nu a achitat nici măcar o factură la acest serviciu de apă și canalizare, el a adunat în timp un debit total care se ridică la 26.192 de lei. 

 

Practic, de la înființarea societății care se ocupă cu furnizarea apei în județul Botoșani, din luna a zecea a anului 2010 și până în luna a cincea a anului 2019, acest botoșănean a beneficiat de apă și canalizare, gratis. Asta pentru că, nu a trecut vreodată pe la casieriile Nova Apaserv timp de 9 ani. Nici măcar prima factură din anul 2010 nu a binevoit să o plătească.

 

Astfel, el s-a ales cu cinci procese, desfășurate în toți acești ani, mai precis : 2010-2011, 2011-2013, 2013-2015, 2015- 2017, 2017 și anul în curs.

 

Botoșăneanul, ce beneficiază de o locuință din partea SC Locativa SA, va avea de plătit pentru nesimțirea colosală, pe lângă suma uriașă adunată din facturi și cheltuielile de judecată.

 

”Noi ne prezentăm cu facturile la un executor, plătim taxa de 20 de lei pentru fiecare factură în parte, lucru pe care foarte multe persoane nu-l înțeleg, ajung la noi și întreabă de ce are debit de 300 de lei și cheltuieli de judecată de 700 de lei. Pentru că dacă debitul acela este format din 35 de facturi, 35 de facturi ori 20 de lei cât plătim taxa înseamnă 700 de lei. Există posibilitatea ca, cheltuielile judecătorești să fie mult mai mari decât valoarea debitului, asta pentru că nu au plătit la timp facturile respective”

 

Cristian Romanovschi (foto jos), director comercial SC Nova Apaserv SA.

 

 

Cert este că botoșăneanul are norocul ca și astăzi să beneficieze de apă. Iar acest „noroc” este dat de faptul că locuiește la bloc, iar vecinii săi nu pot suferi de pe urma acestuia, întrucât în condominiu nu se poate realiza debranșarea individuală. 

 

”Debranșările se fac numai în baza unei hotărâri judecătorești, la blocuri nu putem debranșa, dar facem debranșări în condițiile în care obținem o hotărâre judecătorească de intrare în apartament, facem debranșări și acolo. Chiar ieri am afișat la peste 200 de scări de bloc. La scările de bloc, unde datoriile sunt mai mari de  50% din totalul clienților de pe scară și acolo au fost evidențiați clienții care au datorii și care urmează a fi debranșați,”

 

Cristian Romanovschi, director comercial SC Nova Apaserv SA.

 

Ei bine, deși este greu de crezut, cazul botoșăneanului care nu și-a plătit nicio factură la apă este depășit de cel al unui dorohoian. 

 

Datorie URIAȘĂ la apă

 

De această dată schimbăm ”prefixul” și vorbim de o sumă ce se ridică la 33.757 de lei. Un locuitor al municipiului Dorohoi nu și-a achitat facturile pentru serviciile de apă și canalizare încă din anul 2013, luna iunie. 

 

Spre deosebire de datornicul din Botoșani, aceasta a avut ghinionul să fie debranșat în luna noiembrie a anului trecut, însă nici acum nu și-a achitat, măcar o parte a debitului.

 

Practic, după șase ani, în care s-au adunat 64 de facturi și s-au derulat mai multe procese, în final, dorohoianul a rămas și fără apă, dar și cu o datorie imensă.

 

Peste 100 de datornici în județ

 

Într-adevăr, aceste două cazuri întrec orice limită, însă la nivelul județului Botoșani sunt 114 de clienți Nova Apaserv cu debite foarte vechi. Adunându-le pe toate acestea se ajunge la o sumă de peste un milion de lei, mai precis, de 1.557.077, 98 de lei.

 

Reprezentanții societății iau zilnic măsuri pentru a nu se ajunge la debranșări, însă pentru unii abonați se pare că nu sunt suficiente.

 

”Avem acțiuni zilnice, în fiecare zi emitem somații și ordine de debranșare pentru clienți care au mai mult de două-trei facturi restante,”

 

Cristian Romanovschi, director comercial SC Nova Apaserv SA.

 

În situațiile în care clienții nu își achită facturile restante, se ajunge la debranșări. În unele cazuri, se solicită chiar și sprijinul jandarmilor, întrucât oamenii nu înțeleg că nu mai pot beneficia în continuare de apă fără să plătească pentru acest serviciu.

 

”În general, dacă sunt clienți care au posibilități de plată, plătesc. Ordine de debranșare se emit undeva între 20-30 pe lună, iar efectiv debranșați ajung până în 10 (…). Am avut și o acțiune de genul acesta (cu jandarmi), undeva în primăvara anului trecut. Există o colaborare la nivel național, între Asociația Română a Apei și Inspectoratele de Jandarmerie Județene,”

 

Cristian Romanovschi, director comercial SC Nova Apaserv SA.

 

Reamintim că, cele mai recente debranșări au fost făcute la începutul lunii martie 2019, când mai multe vile din muncipiu au rămas fără apă.  Atunci, botoșăneni ce locuiau pe strada Viilor, strada Petru Rareș, dar și pe bulevardul Mihai Eminescu au rămas fără apă. În astfel de cazuri, pe lângă cheltuielile restante, respectivii abonați mai au de plătit și o taxă de rebranșare ce ajunge la aproape 200 de lei.

 

loading...
Debranșări în lanț, rugăminți și amenințări la jurnaliști: Vile din municipiul Botoșani lăsate fără apă – FOTO&VIDEO
ATENȚIE: Sute de botoșăneni rămân o zi FĂRĂ apă
Scandal cu jandarmi și executor la debrașnarea unui apartament : Vai de capul meu... Doamne... Numai Hitler făcea așaVIDEO & GALERIE FOTO
Familii din Centrul Vechi debranșate de la apă cu excavator și jandarmi: Ne spălăm în fântânile arteziene dacă ne taie apaVIDEO & GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Isabela ALEXANDRESCU
Tentativă de OMOR: Doi șoferi s-au luat la bătaie din cauza locului de parcare, unul a fost înjunghiat în ficat
Criza locurilor de parcare își spune cuvântul în municipiul reședință de județ. Și nu de puține ori șoferii se iau la ceartă din acest motiv. În cazul a doi conducători auto lucrurile au degenerat și totul s-a terminat cu dosar penal.
Lucrări pe drumul groazei DOAR înainte de alegeri, după s-a lăsat totul de izbeliște: Șeful județului dă vina pe vreme – FOTOGALERIE
Drumul care a scos sute de șoferi botoșăneni în stradă în luna aprilie 2019 arată în continuare într-o stare deplorabilă. Vorbim de acel drum strategic care cuprinde mai multe tronsoane. Așa cum s-a promis, s-a încercat să se intervină pe partea de întreținere, însă și aici lucrurile s-au împotmolit.
Tânără din Botoșani moartă împreună cu fiica sa într-un accident produs în Franța
Trei români au murit, iar alţi patru au fost grav răniţi, după ce maşina în care se aflau a intrat în coliziune cu un camion pe o autostradă din apropierea oraşului Novy-Chevrieres din Franţa, relatează presa franceză. Accidentul a avut loc pe 1 iunie și printre victime se regăsește și două botoșănence.
Monument istoric din Botoșani transformat în șezătoare de bețivi cu mucuri de țigară și pahare – GALERIE FOTO
Astăzi și la Botoșani se sărbătorește Ziua Eroilor, dar puțini sunt botoșănenii care trec pe lângă acest monument și își dau seama ce reprezintă pentru istoria noastră, a locuitorilor acestui județ. Dacă la alte astfel de monumente de câteva ori pe an sunt depuse coroane de flori de către oficialități, iar altele sunt expuse în zone circulate ale orașului, în cazul de față, construcția din piatră este sprijin pentru bețivii Centrului Istoric.
Hotel cu parcări și spații comerciale în bulevardul Mihai Eminescu, în dezbatere publică la Primărie - GALERIE FOTO
Un nou proiect imobiliar se află în etapa de pregătire, documentația necesară fiind în dezbatere publică la Primăria Botoșani.
POVESTEA fetei născută la 900 grame și FĂRĂ șanse de supraviețuire, ajunsă olimpică cu media 10 pe linie – FOTOGALERIE
Oana Silivăstru este o adolescentă plină de vise și o elevă eminentă. În spatele unui zâmbet frumos se află însă o poveste extrem de dureroasă.
Au început lucrările la unul dintre cele mai mari supermarket-uri din Botoșani, clădire uriașă demolată, furnicar de oameni pe șantier - FOTO
După aproape un an de zile de la discuțiile privitoare la construirea unui nou magazin Lidl la Botoșani a fost deschis și șantierul efectiv. O firmă din Iași lucrează în aceste momente pe terenul amplasat lângă ISU Botoșani unde se află clădirea Simcos.
UNICAT: Un tânăr de la PSD o face pe-a directorul la o instituție FĂRĂ să fi fost numit în funcție - DOCUMENT
În data de 7 mai 2019 tânărul Andrei Beilic, declara pentru Botoșăneanul, oficial, că a preluat prin detașare atribuțiile de conducere al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Botoșani.
Profesori și elevi, practică de peste un milion în Europa. La Botoșani nu este teren și nici firme nu prea sunt - FOTOGALERIE
”Optimizarea instruirii practice în context european”, acesta este titlul unui proiect european care poate schimba mentalitatea și atitudinea profesorilor și elevilor de la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Flămânzi.
Suntem din altă lume! Botoșani, pe primul loc în țară cu NU la referendum, avem cei mai mulți votanți care vor grațierea corupților
Asemeni votului de la alegerile europarlamentare și la referendum Botoșanii par să nu facă parte din România. Dacă la noi câștigă PSD, în timp ce în țară învinge PNL, la plebiscit suntem campionii votului împotrivă.
Facturi plătite de Direcția Județeană de Drumuri a CJ-ului pentru lucrări neexecutate în realitate, la o investiție marca PSDragnea
Două firme, una din Iași și alta din Buzău, care au participat la licitația pentru „reabilitarea podului metalic cu grinzi principale cu zăbrele pe DJ 292 peste râul Jijia, în localitatea Broscăuți”, au încasat facturi pentru lucrări care nu au fost executate și în realitate.
Noaptea cea mai grea la PSD Botoșani: Politicienii Puterii în poate cea mai neagră agonie, șefa lăsată cam singură, s-a pronunțat cuvântul „demisie”
O înfrângere la alegerile europarlamentare era de neconceput, cel puțin în interiorul PSD Botoșani. Numeroasele semnale că social-democrații vor pierde au fost puse pe seama ”haștagiștilor”, ”rezistenților” și nu s-a ținut cont de ele. Anti-pesediștii au fost clar, subestimați de PSD-iștii botoșăneni. Iar scrutinul a reprezentat o palma dată de popor unui partid condus de un lider care-și pierduse controlul.
REZULTATE EUROPARLAMENTARE: PNL câștigă în România, PSD victorie ”scurtă” la Botoșani
PNL câștigă alegerile europarlamentare la nivel național și termină pe locul al doilea în județul nostru, aceasta este concluzia principală după numărarea voturilor a aproape 95% din secțiile existente în România și, cu două excEpții, a tuturor din Botoșani.
Botoșaniul VOTEAZĂ! Zeci de mii de oameni așteptați la scrutin dublu, REZULTATELE transmise în timp real, sute de polițiști și jandarmi la datorie
367.298 de botoșăneni așteptați la urne. Secțiile de votare din județul Botoșani, 425 la număr sunt deschise în intervalul orar 7:00 – 21:00. Aceștia vot vota reprezentanții României în Parlamentul European și, după caz, referendumul pe justiție. Acestea sunt principalele coordonate ale zilei de astăzi.
POVESTE de film: Un botoșănean se luptă să facă acte la doi copii, mama luată de Interpol, un micuț are certificat de naștere valabil… 2 ani – FOTO
Transpirat din cauza efortului, cu o pungă plină cu tot felul de acte amestecate și traduse în limbile română și italiană, un botoșănean de 42 de ani a ajuns pe holurile Primăriei Botoșani pentru a intra în audiență la viceprimarul Cosmin Andrei.
TRAGEDIA auto de la Orășeni Deal: Moment CHEIE în proces, tot dosarul trimis la București
Au trecut aproape patru ani de la groaznicul accident rutier în care doi tineri părinți au murit și au lăsat în urmă doi copii orfani. Patru ani în care familia a așteptat ca justiția să facă dreptate, iar vinovatul de acest accident, dacă există, să fie tras la răspundere. 
Poveștile nespuse de la festival: Vestiarul buclucaș, meciurile dintre doi artiști uriași, dansatoarele din Ucraina și cheful celor patru fete – VIDEO & GALERIE FOTO
Unul dintre vestiarele de la Cornișa Aquapark & Sports Cornișa s-a transformat pe perioada festivalului într-una dintre cele mai importante încăperi din Botoșani. Și aceasta pentru că acolo și-au pregătit artiștii aparițiile în fața publicului.
Hai sus, Botoșani! Zilele Orașului s-au terminat cu mii de luminițe și mii de oameni sărind în miez de noapte la Cornișa – VIDEO & GALERIE FOTO
Zilele Orașului Botoșani s-au încheiat apoteotic, după miezul nopții, la concertul susținut de Voltaj. Trupa condusă de Călin Goia a reușit să implice publicul în recital mai mult decât orice alt artist prezent la festival, fie el din România sau din străinătate.
SURPRIZA de la inaugurarea Cornișa!!! Nana s-a îndrăgostit la Botoșani și a refuzat să mai plece la aeroport
Rapperul german de origine ghaneză este stabilit în prezent în Germania și ar fi trebuit să părăsească orașul în cursul amiezii de sâmbătă, 18 mai 2019.
Cornișa a dat pe din afară din prima seară, de la mașini și terase până la scena cu artiști internaționali, lasere și artificii înălțate spre cer în miez de noapte – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima seară a manifestărilor din cadrul Zilelor Orașului Botoșani, care coincid în acest an cu inaugurarea Cornișa Aquapark & Sports, au adus probabil cel mai mare număr de participanți de la sărbătorirea acestora din urmă cu mai bine de două decenii.
"în condominiu nu se poate realiza debranșarea individuală", Una bucată minciună, se poate face debranşarea individuală dacă se doreşte, dar....! ”Noi ne prezentăm cu facturile la un executor, plătim taxa de 20 de lei pentru fiecare factură în parte, lucru pe care foarte multe persoane nu-l înțeleg, ajung la noi și întreabă de ce are debit de 300 de lei și cheltuieli de judecată de 700 de lei. Pentru că dacă debitul acela este format din 35 de facturi, 35 de facturi ori 20 de lei cât plătim taxa înseamnă 700 de lei. Există posibilitatea ca, cheltuielile judecătorești să fie mult mai mari decât valoarea debitului, asta pentru că nu au plătit la timp facturile respective” Până la acest sistem de escrocare a populaţiei datornicul era trimis în judecată pentru neplata utilităţii pe o anumită perioadă de un an sau doi, se plătea un singur proces. Un "Ainştain" de Rumania i-a fătat mintea un pui şi a legiferat ca societăţile furnizoare de utilităţi să te execute silit fără proces, astfel începe escrocheria, eşti executat pe fiecare factură în parte, dar să vezi minune, fiecare trebuie trecută pe la judecătorie unde taxa e de 20 lei/factură, adică în loc să plăteşti un proces plăteşti 20, sau câte facturi sunt puse la bătaie. Taxa pentru executor este 10% din suma datorată, executorul, te mai miluieşte cu o chitanţă de 2-300 lei cheltuieli suplimentare, adică o mică escrocherie a acestuia, dacă-l întrebi care sunt cheltuielile suplimentare o dă la întors. Şi uite aşa dintr-o datorie reală de, să zicem 1.000 lei, escrocii te aduc la sume de câteva mii lei. Asta e Românica ţara infractorilor cu ştaif. Omul necăjit în vest beneficiază lunar de 3-4 mc de apă gratis, în Românica ţara lui Mazăre pentru sărăcie ajungi să fii executat "silit", după care eşti găsit mort prin spatele unor blocuri sau ghene de gunoi, asta e ţara în care "execuţia silită" a ajuns politică de stat.
9 mai 2019, 13:54
Acum stau si ma gandesc...in ce fel de tara traim daca factura la apa e undeva la 470 ron /luna intr-o tara unde salariul minim in 2013 era undeva la 900 ron, adica factura la apa e de jumatate de salariu....daca in 6 ani,APA Nova are de incasat de la un singur cetatean, care presupun ca nu avea bazin olimpic acasa,aproape 37000 0000 lei vechi ganditi-va ce sume astronomice colecteaza la nivelul judetului......
9 mai 2019, 09:29
Cu siguranta, individul asta are pile la Nova Apa. Cineva il tine in spate. Eu, daca nu platesc doua luni, primesc somatii peste somatii.Se poare intampla ca intr- o luna sa nu ai bani sa platesti. Dar daca trece si luna a doua si nu platesti, este normal sa ti se stopeze furnizarea serviciului de care beneficiezi.In alta ordine de idei, ma intreb si eu... Oare car platesc mahării de la Nova Apaserv pe apa consumata. Au apometre sau sunt doar de design? Intrebare retorica. Nu vom sti niciodata.A fura pe fata si a fura in ascuns... Tot HOŢIE se numește. Si, repet... Hoţul neprins, negustor cinstit.
9 mai 2019, 08:46
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Sondaj
Vă permiteți să plecați vara aceasta în vacanță?
Da, în străinătate
Da, în țară
Doar un weekend
Nu
Declaraţia zilei
”Ultima imagine pe care le-am pus-o domnilor de la FMI în prezentare a fost cu estimările lor de creștere economică pe ultimii ani și realitatea economică din România, ceea ce s-a întâmplat. Nu prea au avut răspuns domnii. S-a ...
astratex.ro
Curs valutar
15 iunie 2019
EUR
Euro
4.7228 lei
USD
Dolarul SUA
4.1899 lei
CHF
Francul elveţian
4.2095 lei
GBP
Lira sterlină
5.3006 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8726 lei
XAU
Gramul de aur
182.3449 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2301 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4679 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8912 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1421 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1848 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6325 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.