Știrea zilei
Când viața bate... visul: Mirel Manea între Que sera, sera și Corul Sclavilor la Monte Carlo, de la primarul de Monaco la ”Bio de Botoșani” – VIDEO & GALERIE FOTO

”Sclipirea mea a fost că trompeta poate exprima mult mai mult printr-un mesaj, prin sunet, care sunetul înseamnă cuvânt, înseamnă inimă, înseamnă suflet”. Cuvintele de mai sus aparțin lui Mirel Manea și au fost rostite în 2014, la lansarea „Gentleman Trumpet”, cel de-al doilea album al prim-trompetistului Filarmonicii de Stat George Enescu din Botoșani.

”La Grand Bal”...  ”marea mea de emoții se topește încet în oceanul meu de energie”


Au trecut șapte ani de atunci, iar sunetele trompetei magice a botoșăneanului nostru, cele care țin locul cuvintelor, au trecut peste mări, țări, oceane și continente. Și au ajuns să traverseze chiar și o pandemie.


Și să răsune inclusiv pe Coasta de Azur, în micuțul dar opulentul Principat Monaco, acolo unde artistul de poveste al Botoșanilor a fost invitat să cânte tocmai ”La Grand Bal”, manifestare care a avut loc sub patronajul Prințului Albert II de Monaco.


”Am simțit cum marea mea de emoții se topește încet în oceanul meu de energie! Dumnezeu mi-a dat un țel și un drum și Slavă Lui am reușit, cu umilul meu talent și o imensă cantitate de muncă și dăruire totală, să-i împlinesc vrerea! Aceasta providențială invitație de a cânta la Monte Carlo, a marcat unul dintre momentele importante ale carierei mele muzicale internaționale, ca artist. Un concert memorabil, cu o încărcătura emoțională puternică pentru mine. Dacă lucrezi cu Dumnezeu în suflet și ai încredere că în munca ta, nici un efort nu este în zadar, răsplata vine negreșit”,


Mirel Manea, prim-trompetist al Filarmonicii de Stat George Enescu din Botoșani.

 

”Un vis devenit realitate este de fiecare dată incredibil de scurt”


În cel mai luxos loc din cel mai bogat district al Europei, la Monte Carlo, botoșăneanul a fost o veritabilă vedetă a balului mascat.


Pe scena amenajată în palatul din centrului orașului – stat care atrage ca un magnet milionarii planetei, Mirel Manea și-a făcut o intrare de gală pe ritmurile ”Que sera, sera” și a continuat cu ”Va, pensiero” – ”Corul Sclavilor” pentru ca încet-încet să spargă gheața și ringul de dans să se umple de prinți și prințese.
Chiar dacă a (în)cântat de la New York și Dubai până la Roma și Veneția, artistul a trăit emoții extraordinare la Monte Carlo.


”Un vis devenit realitate este de fiecare dată incredibil de scurt! Așa a fost și concertul meu La Grand Bal, au fost zile de reală poveste, un munte de emoții și sentimente care au dus la o trăire deosebită. Dumnezeu are planuri secrete pentru fiecare dintre noi și nu încetează să ne uimească. Nici nu mai știu cum să exprim prin cuvinte trăirea de la Monaco. Un amalgam de emoții și sentimente, copleșitor!”


Mirel Manea, prim-trompetist al Filarmonicii de Stat George Enescu din Botoșani.

 

Alături de ”imensa voce” și ”genialul meu prieten”


I-a avut alături pe interpreta Mădălina Omania și violonistul Bogdan Costache, ținând să transmită un mesaj special celei care îi este de ani buni alături la Mirel Manea Orchestra.


”Dacă lucrezi cu Dumnezeu în suflet și ai încredere în munca ta, nici un efort nu este în zadar, răsplata vine negreșit. Felicitări, Mădălina Omania pentru încununarea eforturilor depuse în ultimii ani în viața artistică a orchestrei mele! Noua misiune, alături de mine la Monte Carlo, cu fabuloasa și imensa ta voce de aur, este o reală provocare, dar nu mă îndoiesc nicio secundă că nu-ți vei lăsa amprenta de super profesionista și loialitate veșnica, așa cum bine te știu. Fii binecuvântată! Sper să ne revedem curând, în România și pe scenele lumii”,


Mirel Manea, prim-trompetist al Filarmonicii de Stat George Enescu din Botoșani.


A fost însoțit în călătoria de neuitat de impresarul Liviu Sorinel, a cărui prezență la grandiosul eveniment l-a onorat pentru că, ”lumea mea nu ar mai fi la fel fără contribuția genialului meu prieten și inegalabilul profesionist, Liviu Sorinel”.


Întrevedere cu primarul de Monaco


Mirel Manea a fost invitat la balul de la Monte Carlo de cântăreață de operă Delia Grace Noble, director artistic al Noble Monte Carlo, cântăreață de operă cu angajamente la Sydney Opera House, Scala Opera Milano, Royal Opera House, Covent Garden.


Dincolo de concert, la Monaco artistul a avut o întrevedere cu Georges Marsan, primar de Monaco încă din 2013, căruia i-a înmânat câteva produse ale unor firme de prestigiu botoșănene, de la Voronskaya Bio la Lacto Solomonescu, îndeplinindu-și și rolul de ambasador onorific al județului.


Iar edilul Georges Marsan și-a exprimat dorința de a vizita orașul și județul Botoșani.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Un artist botoșănean își lansează un videoclip filmat la Colosseumul din Roma: Singurul artist român ce a obținut permisiunea autorităților italiene – VIDEO
Mirel Manea Orchesta, concert de Centenar la Parlamentul European: Treceţi batalioane române Carpaţii şi Hora UniriiGALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Bolnavii de la Botoșani care primesc indemnizație de 1.000 de lei ca să stea acasă – VIDEO
Potrivit legii acest beneficiu este acordat sub forma unei indemnizații de hrană.
Valul de șantiere din școli și licee ar putea afecta alegerile la Botoșani: Mii de botoșăneni rămân fără secții de votare
În municipiul Botoșani sunt înregistrate în total 85 de secții de votare. Toate sunt amenajate în unități de învățământ.
Vânt de Dan Nechifor pe la Prefectură: Eu îl apreciezVIDEO
Lupta pentru putere din interiorul PNL nu vizează doar obținerea nominalizărilor la posturile cheie din administrația publică locală, adică președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Botoșani, ci și funcția de prefect.
Surpriză uriașă pentru șefia județului, Iftime ia în calcul probabil cel mai tânăr candidat la CJ din istoria Botoșanilor – VIDEO
Când trei se bat în PNL Botoșani, s-ar putea să câștige al patrulea. Aceasta dacă Valeriu Iftime va reuși până la urmă să preia președinția organizației județene a liberalilor și să își pună în practică planurile privind nominalizarea candidatului la șefia Consiliului Județean.
REZULTATE OFICIALE ale sondajului liberal în municipiu: Printre variante se regăsesc și două femei! Cine ar ieși primar?
Sondajul comandat de Partidul Național Liberal (PNL) a fost efectuat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) în perioada 24 ianuarie – 6 februarie 2024.
E haos la PNL, Șoptică și-a anulat demisia cu jumătate de oră înainte de conferință, Iftime începe să își piardă răbdarea: Nici eu n-am înțeles mare lucru / Ne batem la retrogradare VIDEO
Cu mai puțin de patru luni înaintea alegerilor europarlamentare la PNL Botoșani domnește incertitudinea. În ciuda mai multor runde de discuții pe care președintele Nicolae Ciucă le-a purtat atât cu liderul în funcție al organizației județene, cât și cu potențialul înlocuitor, situația nu a fost tranșată.
Inspectoratul de Muncă NU face anchetă în cazul actorului împușcat, pistolul adus de acasă: Această armă a fost acceptată de regizor
Conducerea Teatrului „Mihai Eminescu” a anunțat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) incidentul care a avut loc la finalul săptămânii trecute.Cu toate acestea, inspectorii ITM nu au demarat propria lor anchetă.
Bucurie pentru primari și o armată de peste 1.000 de consilieri botoșăneni: Se pregătește creșterea mandatelor de la 4 la 5 ani
Aleșii locali ar putea rămâne în funcții timp de cinci ani din momentul validării mandatelor. Aceasta dacă proiectul inițiat de Uniunea Democrată Maghiară din România va fi votat de Parlament.
Dr. Claudia Malancea înlocuită din funcția de șef secție terapie intensivă de la Spitalul Mavromati
Aflată în arest la domiciliu până la începutul lunii martie, medicul Claudia Malancea a fost înlocuită din funcția de conducere de la Spitalul Județean Mavromati.
Negocierea anului: Peste 3 milioane de euro pentru o fabrică, în loc s-ar putea ridica un spital - FOTOGALERIE
Problemele cu care se confruntă fabricile de confecții din Botoșani pot deschide noi oportunități de afaceri. Iar una dintre acestea s-a ivit chiar în centrul orașului.
Întâlnire de gradul zero Iftime – Șoptică la conac, se prefigurează un ”careu de ași” pentru alegeri
După câteva zile de dispute la nivel declarativ, președintele grupului ”Elsaco” și președintele PNL Botoșani s-au întâlnit. Luni seară, cei doi au avut o întrevedere la Conacul Zăicești, parte a grupului de firme condus de omul de afaceri.
Inimă de salvator: Oamenii care îndură ger și viscol și cumpără dulciuri pentru copii, din banii lor – VIDEO & GALERIE FOTO
Pompierii se bucură de un grad de 83% de încredere acordată de români, fiind urmați de 67% pentru Armată și 64% către Biserică, conform unui sondaj CURS efectuat în martie 2023.
Primăria împrumută aproape 25 de milioane de euro pentru tot felul de investiții, de la străzi la școli și grădinițe – LISTA obiectivelor
Accesarea împrumutul bancar de către Primăria Botoșani a fost aprobată de consilierii locali într-o ședință care a avut loc spre finele lunii decembrie 2023.
„Se coace” încă o MĂRIRE salarială pentru angajații CJ-ului și ai altor trei instituții din subordine
Proiectul de hotărâre care vizează creșterea salariilor va fi supus dezbaterii în cadrul unei ședințe extraordinare programată luni, 5 februarie 2024, de la ora 14:00.
O tânără campioană a devenit cetățean de onoare: Prin seriozitate, profesionalism a reușit să se impunăGALERIE FOTO
Proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare a fost aprobat în unanimitate de către consilierii locali miercuri, 31 ianuarie 2024.
Primarul și fostul parlamentar, proces început cu listă de contestații împotriva DNA Suceava
Cei doi au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava în cursul lunii martie a anului trecut.
OFICIAL: Municipiul Botoșani mai are puțin peste 90.000 de locuitori, o singură comună „și-a păstrat” oamenii
Recensământul populației a ajuns în punctul final, fiind publicate rezultatele definitive ale acestui demers important. Datele oficiale arată o scădere a populației atât în județ, cât și în municipiul reședință.
Posturile de stat considerate neatractive la Botoșani dar cu impact uriaș în comunitate: Orice polițist ar putea veni
Există o instituție de mare impact la Botoșani care se confruntă cu lipsă de polițiști deoarece beneficiile financiare nu sunt îndeajuns de atractive.
Preotul care „mângâie” sufletele bolnavilor din spital: Pereţii spitalelor au ascultat mai multe rugăciuni, decât pereţii bisericilor
Pe lângă personalul medical care îngrijește pacienții, preotul de caritate Teodor Ciurariu care slujeşte la Spitalul Municipal Dorohoi le este alături prin îndrumare, credință şi rugăciune.
Anul în care Teatrul Mihai Eminescu este redat botoșănenilor! Primarul, dezvăluiri despre ultima sută de metri – VIDEO
Chiar ministrul Culturii, Raluca Turcan, vorbea despre perioada de aproape un deceniu în care actorii au fost privați de clădirea în care și-au desfășurat activitatea zeci de ani la rând.
Cel mai în vogă artist. Zbiară frumos.
31 octombrie 2021, 08:03
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Avem colaborare cu o echipă să putem să facem aceste cursuri. Împreună cu dna director de îngrijiri ne vom ocupa de acest aspect. Mai sunt sincope și vrem și aceste cursuri pentru că sunt necesare să readucem în mintea ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
10.8 o C
Dorohoi
9.9 o C
Bucecea
9.4 o C
Darabani
10.6 o C
Saveni
11.6 o C
Ştefăneşti
12.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.