Știrea zilei
Când viața bate... visul: Mirel Manea între Que sera, sera și Corul Sclavilor la Monte Carlo, de la primarul de Monaco la ”Bio de Botoșani” – VIDEO & GALERIE FOTO

”Sclipirea mea a fost că trompeta poate exprima mult mai mult printr-un mesaj, prin sunet, care sunetul înseamnă cuvânt, înseamnă inimă, înseamnă suflet”. Cuvintele de mai sus aparțin lui Mirel Manea și au fost rostite în 2014, la lansarea „Gentleman Trumpet”, cel de-al doilea album al prim-trompetistului Filarmonicii de Stat George Enescu din Botoșani.

”La Grand Bal”...  ”marea mea de emoții se topește încet în oceanul meu de energie”


Au trecut șapte ani de atunci, iar sunetele trompetei magice a botoșăneanului nostru, cele care țin locul cuvintelor, au trecut peste mări, țări, oceane și continente. Și au ajuns să traverseze chiar și o pandemie.


Și să răsune inclusiv pe Coasta de Azur, în micuțul dar opulentul Principat Monaco, acolo unde artistul de poveste al Botoșanilor a fost invitat să cânte tocmai ”La Grand Bal”, manifestare care a avut loc sub patronajul Prințului Albert II de Monaco.


”Am simțit cum marea mea de emoții se topește încet în oceanul meu de energie! Dumnezeu mi-a dat un țel și un drum și Slavă Lui am reușit, cu umilul meu talent și o imensă cantitate de muncă și dăruire totală, să-i împlinesc vrerea! Aceasta providențială invitație de a cânta la Monte Carlo, a marcat unul dintre momentele importante ale carierei mele muzicale internaționale, ca artist. Un concert memorabil, cu o încărcătura emoțională puternică pentru mine. Dacă lucrezi cu Dumnezeu în suflet și ai încredere că în munca ta, nici un efort nu este în zadar, răsplata vine negreșit”,


Mirel Manea, prim-trompetist al Filarmonicii de Stat George Enescu din Botoșani.

 

”Un vis devenit realitate este de fiecare dată incredibil de scurt”


În cel mai luxos loc din cel mai bogat district al Europei, la Monte Carlo, botoșăneanul a fost o veritabilă vedetă a balului mascat.


Pe scena amenajată în palatul din centrului orașului – stat care atrage ca un magnet milionarii planetei, Mirel Manea și-a făcut o intrare de gală pe ritmurile ”Que sera, sera” și a continuat cu ”Va, pensiero” – ”Corul Sclavilor” pentru ca încet-încet să spargă gheața și ringul de dans să se umple de prinți și prințese.
Chiar dacă a (în)cântat de la New York și Dubai până la Roma și Veneția, artistul a trăit emoții extraordinare la Monte Carlo.


”Un vis devenit realitate este de fiecare dată incredibil de scurt! Așa a fost și concertul meu La Grand Bal, au fost zile de reală poveste, un munte de emoții și sentimente care au dus la o trăire deosebită. Dumnezeu are planuri secrete pentru fiecare dintre noi și nu încetează să ne uimească. Nici nu mai știu cum să exprim prin cuvinte trăirea de la Monaco. Un amalgam de emoții și sentimente, copleșitor!”


Mirel Manea, prim-trompetist al Filarmonicii de Stat George Enescu din Botoșani.

 

Alături de ”imensa voce” și ”genialul meu prieten”


I-a avut alături pe interpreta Mădălina Omania și violonistul Bogdan Costache, ținând să transmită un mesaj special celei care îi este de ani buni alături la Mirel Manea Orchestra.


”Dacă lucrezi cu Dumnezeu în suflet și ai încredere în munca ta, nici un efort nu este în zadar, răsplata vine negreșit. Felicitări, Mădălina Omania pentru încununarea eforturilor depuse în ultimii ani în viața artistică a orchestrei mele! Noua misiune, alături de mine la Monte Carlo, cu fabuloasa și imensa ta voce de aur, este o reală provocare, dar nu mă îndoiesc nicio secundă că nu-ți vei lăsa amprenta de super profesionista și loialitate veșnica, așa cum bine te știu. Fii binecuvântată! Sper să ne revedem curând, în România și pe scenele lumii”,


Mirel Manea, prim-trompetist al Filarmonicii de Stat George Enescu din Botoșani.


A fost însoțit în călătoria de neuitat de impresarul Liviu Sorinel, a cărui prezență la grandiosul eveniment l-a onorat pentru că, ”lumea mea nu ar mai fi la fel fără contribuția genialului meu prieten și inegalabilul profesionist, Liviu Sorinel”.


Întrevedere cu primarul de Monaco


Mirel Manea a fost invitat la balul de la Monte Carlo de cântăreață de operă Delia Grace Noble, director artistic al Noble Monte Carlo, cântăreață de operă cu angajamente la Sydney Opera House, Scala Opera Milano, Royal Opera House, Covent Garden.


Dincolo de concert, la Monaco artistul a avut o întrevedere cu Georges Marsan, primar de Monaco încă din 2013, căruia i-a înmânat câteva produse ale unor firme de prestigiu botoșănene, de la Voronskaya Bio la Lacto Solomonescu, îndeplinindu-și și rolul de ambasador onorific al județului.


Iar edilul Georges Marsan și-a exprimat dorința de a vizita orașul și județul Botoșani.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Un artist botoșănean își lansează un videoclip filmat la Colosseumul din Roma: Singurul artist român ce a obținut permisiunea autorităților italiene – VIDEO
Mirel Manea Orchesta, concert de Centenar la Parlamentul European: Treceţi batalioane române Carpaţii şi Hora UniriiGALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Adolescenți din Botoșani distruși de droguri și alcool, val de prezentări la UPU Botoșani: Sunt tineri care au muritVIDEO
Consumul de substanțe psihoactive dar și de alcool sunt mai răspândite printre adolescenții botoșăneni decât ar părea la prima vedere.„Urgențele” sunt practic asaltate de cazuri cu tineri care ajung băuți sau drogați la spital, după ce li s-a făcut rău în urma consumului.
Reorganizare la Nova Apaserv: S-a mai inventat o funcție de șef, partidul coace și un nou director
Spre finele anului trecut membrii Consiliului de Administrație au dezbătut o nouă propunere de organigramă. Prin această modificare s-au mai suplimentat pe alocuri o serie de posturi. Și s-a mai înființat o funcție de șef.
Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
ARTIFICIILE, distracție pentru oameni, coșmar pentru necuvântătoare! Animale moarte sau rănite în noaptea dintre ani la Botoșani
Explozia de lumini cu întreg zgomotul specific sau petardele aruncate în noaptea dintre ani pentru a produce distracție oamenilor au efecte devastatoare asupra animalelor.
LA MULȚI ANI 2023! Noaptea dintre ani la Botoşani în stradă şi în biserică – GALERIE FOTO&VIDEO
Muzică, foc de artificii, șampanie și entuziasm în noaptea de Revelion! Mii de botoșăneni au ieșit în stradă pentru a marca încheierea anului 2022 şi trecerea în 2023. Şi bisericile au fost pline în noaptea dintre ani.
Candelă pentru cei plecați în 2022: Botoșaniul este mai sărac fără ei – GALERIE FOTO
Anul 2022 a fost anul războiului la granițe, al pribegiei, dar și anul durerii după cei pierduți în pandemie. În 2022 au plecat de lângă noi prieteni, oameni dragi. Ne-am despărțit de oameni ai Cetății – artiști, preoți, profesori, actori – pe care nimeni nu îi va putea înlocui vreodată. Putem, însă, să le păstrăm aprinsă candela memoriei.
Cel mai în vogă artist. Zbiară frumos.
31 octombrie 2021, 08:03
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Bucuria pe care o oferi copiilor este molipsitoare! Când am avut activitatea în Republica Moldova, ”Mens sana in corpore sano”, eram așa de bucuroși, nu ne puteam stăpâni bucuria văzându-i și pe ai noștri, și pe cei din ...
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9148 lei
USD
Dolarul SUA
4.5152 lei
CHF
Francul elveţian
4.9264 lei
GBP
Lira sterlină
5.5638 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4759 lei
XAU
Gramul de aur
279.6982 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2417 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2604 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1945 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3913 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2067 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6607 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.8 o C
Dorohoi
0.4 o C
Bucecea
2.1 o C
Darabani
-0.4 o C
Saveni
1.3 o C
Ştefăneşti
-1.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.