Știrea zilei
Cartierul inaugurat pe Șoseaua Iașului lovit de pustiu! Locativa: La unele locuințe nu se închid ușile / Primarul: Este o cloacă, un fief PNL FOTO&VIDEO

19 februarie 2021. Primarul Botoșaniului oferea repartiții pentru noile locuințe construite la intrarea în municipiu, pe Șoseaua Iașului, într-un cartier ANL.

15 aprilie 2021. Imaginea blocurilor este una dezolantă, încărcată de pustiu. Nicio mașină în parcare, nicio margine de mobilă nu se vede prin sticla geamurilor pline de praf.

Cum este posibil?

 

După 54 de zile de la așa zisa inaugurare a noilor blocuri construite cu fonduri de la Agenția Națională de Locuințe (ANL), niciun chiriaș nu s-a mutat efectiv în locuința primită. Blocurile de la intrarea în oraș au fost predate de Primărie, spre administrare, societății Locativa – „mama” adoptivă a patrimoniului locativ al municipalității.

 

Am mers așadar pe strada Teatrului pentru a întreba de ce cartierul este pustiu. Directorul adjunct, Florinel Gornea, ne-a explicat într-un interval de aproximativ 20 de minute multitudinea de probleme cu care s-a confruntat cu aceste apartamente.

 

Nu înainte de a sublinia faptul că predarea făcută de Primărie a fost una atipică.

 

„Nu s-a predat nicio cheie atunci, de fapt a fost o recepție, s-a prezentat fiecare locuință viitorului chiriaș, numai că este pentru prima dată când întâmpin asemenea probleme privind o locuință ANL, ca să nu spun a patru scări de bloc ANL. După ce s-a făcut recepția de către Primărie, nimeni n-a spus că locuințele nu aveau utilități. Între timp, utilitățile vor fi rezolvate, le vom rezolva noi, respectiv mâine (15 aprilie, nota red.) se dă drumul la apă”,

Florinel Gornea, director adjunct SC Locativa SA

 

 

Chiriașii au uitat că erau fericiți la inaugurare

 

Directorul de la Locativa continuă cu lista de probleme. Și se referă la chiriașii care ar fi dezamăgiți că...

 

„unele locuințe nu li se închid ușile, mai multe probleme. Am încercat să luăm legătura cu constructorul și am fost pasați așa. Cuvântul pasați este cu ghilimele mari, cu părere de rău, dar trecem și peste asta”

 

„mai sunt probleme tehnice privind evacuarea apei din subsol. Nu se poate face evacuarea eventualelor ape uzate din subsol sau eventuala mizerie, că este pantă. Am înțeles și asta. S-a făcut instalația de așa natură încât evacuarea se face prin intermediul unor pompe racordate la canalizare. Nu există la nicio scară de bloc, nici măcar o priză pentru a băga pompa, cum nu există nici pompele. Când am predat cheile, la vreo două săptămâni, a decurs totul foarte frumos numai că afară ploua și ningea. Și un locatar pe bună dreptate ne-a întrebat: ați văzut ce este la subsol? Nu puteam să spun că nu că ar fi însemnat că fim toți chiori. Nu eram. Și nu ne-a rămas decât să încercăm să scoatem apa din subsol, cu găleata, ca la 1960”

 

 

Locatarii nu au apă, energie electrică și gaz

 

Locativa ar fi încheiat între timp procedura de predare a contractelor de închiriere necesare pentru acordurile cu furnizorii de utilități. Fiecare chiriaș va depune cerere pentru contorul individual pentru curent electric.

Iar mai apoi, se va încerca rezolvarea problemei cu furnizarea gazelor naturale, unde...

 

„Sunt centrale comune, de scară și pentru a produce căldură și apă caldă, ne trebuie curent electric. Centralele sperăm că vor funcționa. Sperăm. Acolo este problema cea mai gravă. Fiindcă nu există documentații pentru instalația interioară, respectiv punerea în funcțiune. Instalația este executată, am încercat să rezolvăm problema cu firma constructoare și am fost refuzați elegant de dlor”,

Florinel Gornea, director adjunct SC Locativa SA

 

Fiecare consumator trebuie să aibă propria documentație pentru care trebuie să suporte costurile aferente.

Această etapă este din nou, una de durată și greu de crezut că botoșănenii care au primit repartiții la ANL Șoseaua Iașului, vor petrece acolo sărbătorile pascale.

 

Fără platformă de gunoi

 

Mai mult, în zonă încă nu a fost amenajată și o platformă de colectare a deșeurilor menajere.

 

 

„Raportat la blocurile noi ANL dinspre Iași, vom realiza în perioada imediat următoare o platformă de colectare deșeuri și vom intra în circuitul normal de colectare zilnică”,

Bogdan Buhăianu, viceprimar

 

 

Primarul: Este o cloacă, un fief PNL

 

De cealaltă parte, primarul Cosmin Andrei explică faptul că a predat apartamentele în administrarea societății Locativa care trebuie să gestioneze relația cu chiriașii.

 

Iar recepția la clădire s-a făcut și utilitățile sunt la limita de proprietate. Toate branșamentele la utilități sunt în sarcina chiriașilor care trebuie să facă contracte cu furnizorii de utilități și mai apoi, să se mute.

 

Cosmin Andrei: „Sunt convis că Locativa tergiversează semnarea contractelor pentru a arunca o umbră asupra faptului că am predat aceste apartamente chiriașilor și vor să aducă tot felul de acuze”.

 

Primarul are la rându-i o sumedenie de reproșuri la adresa companiei care adminstrează spațiul locativ al orașului.

 

„ANL ne-a trimis o adresă prin care ne stipulează faptul că trebuie să vindem apartamentele pentru care s-au făcut cereri într-un termen de 90 de zile și Locativa nu a dus la îndeplinire nici acest demers. Întreaga activitate a societății Locativa este una deficitară. Sunt total ineficienți și vă spun acest lucru, nu dintr-o patimă politică, vă pot demonstra cu analize și cifre”,

Cosmin Andrei, primar

 

 

Deja pe rolul instanțelor de la Botoșani ar fi procese deschise de chiriașii care nu au putut cumpăra locuințe, deși legea le permitea acest lucru. Și au cereri depuse de ani de zile, la care Locativa nu a răspuns.

 

„Ce pretenție să ai pentru niște apartamente care au fost predate acum o lună de zile? Sunt tendențioși, ineficienți și fac politică la societatea aceasta care are 50 de angajați și care gestionează doar din punct de vedere contabil sau administrează aceste locuințe și dacă ar fi să facem o paralelă cu o societate din mediul privat, sunt convins că acest lucru s-ar face cu maximum 10 angajați. Este o cloacă, un fief PNL care este pe lângă acest aspect, total ineficient”,

Cosmin Andrei, primar

 

Citește și: Primarul a împărțit locuințe la marginea orașului! Periplu cu deputați și viceprimar prin noile apartamente: Aș sări în sus de bucurie – VIDEO & FOTO

 

loading...
Directorul ANL, vizită ”pe șest” la Botoșani pentru recepția unui bloc de locuințe – GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
ACȚIUNE fără precedent la Botoșani pentru imunizare fără programare! Maraton la Cornișa pentru vaccin la patinoar sau din mașină – FOTO & VIDEO
Pregătirile au început încă dinaintea sărbătorilor pascale, într-o amplă acțiune care se înscrie în seria celor organizate la nivel național. Prefectul Dan Nechifor și directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliței, s-au întâlnit cu primarul Cosmin Andrei pentru identificarea celui mai generos spațiu care să permită vaccinarea în masă, fără programare.
HRISTOS A ÎNVIAT! Sute de botoșăneni la prima slujbă de Înviere ca protopop a preotului Petru Fercal: Dăm Slavă lui Dumnezeu și veți vedea că vom rămâne un popor unit – GALERIE FOTO&VIDEO
Clopotele au răsunat în oraș, străzile au strălucit de lumânările aprinse în noaptea de Înviere. După un an de restricții, cu biserici goale și cimitire ferecate, sărbătoarea Paștilor a adunat din nou sute, mii de creștini în toate parohiile.
Bătălie în taină pe șefia Casei de Asigurări de Sănătate, ceva doamne liberale și nu numai țintesc funcția de director
La fel ca în alte cazuri, și în cel de față, procedura pentru ocuparea unei funcții de conducere într-o unitate de stat este una în bună parte secretă. Și probabil că, pentru a fi evitate anumite comentarii asupra candidaților și a eventualului sprijin politic, așa vor și rămâne aceste concursuri.
CJ-ul a cheltuit peste 100.000 de lei ca să cumpere laptopuri aleșilor, unii consilieri le-au refuzat: Ne-a întrebat cineva dacă avem nevoie? - FOTOGALERIE
După ce timp de un an plenul județean s-a întrunit, cu foarte puține excepții, în ședințe secrete, recent consilierilor județeni le-au fost oferite mijloace electronice. Dar și servicii de internet pentru a le putea accesa.
Dulce viață... Italianul care face de 15 ani pizza la Botoșani: Pizza este o cultură, nu o mâncareGALERIE FOTO
Cum te uiți la harta Italiei, găsești Lecce exact în tocul giganticei ”Cizme”. Este un oraș care din punct de vedere demografic se aseamănă Botoșanilor, având aproape 100.000 de locuitori. Dar aceasta este cam singura similitudine între cele două centre urbane.
După CJ, prefectul pregătește proces și Primăriei: 5 posturi de șefi care au iscat o bătălie politică de zile mari, la mâna judecătorilor
O poveste fără sfârșit pare a fi cea privitoare la stabilirea unui Consiliu de Administrație pentru societatea comercială Eltrans. Dacă în ultima jumătate de an lipsa administratorilor nu a complicat foarte mult activitatea companiei de transport, situația devine critică pentru că este necesară aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul în curs.
Județul sub toc: Prima femeie din istoria județului, președinte la o structură semi-polițienească – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima ștachetă a fost atinsă la alegerile locale din 2020, când Doina Federovici devenea prima femeie care câștiga președinția Consiliului Județean. A doua este doborâtă tot de o reprezentantă a Organizației Femeilor Social Democrate.
PERCHEZIȚII cu mascații la un fost primar botoșănean acuzat de delapidare: ar fi plecat acasă cu mobilă și profile PVC de la Primărie
Descinderile au avut loc în cursul zilei de joi și ar fi vizat locuința fostului primar, dar și alte locații folosite de acesta.
Încă o lovitură! Directorul pregătit de PSD pentru ”Apă”, eliminat prin... facultate
Abținerea la prima ședință a consilierilor ALDE și Pro România la proiectul de buget propriu al județului pe 2021, care a dus la respingerea acestuia în cadrul ședinței de miercuri a Consiliului Județean, pare să nu fie singura lovitură pe care cele două partide o administrează conducerii PSD a instituției. În consiliul de administrație de la SC Nova Apaserv SA se pregătește și a doua. Mai exact, în acel comitet de remunerare și nominalizare din cadrul CA-ului.
Loading...
Se trage țeapă și cu naveta elevilor, transportatorii plâng la CJ după bani frumoși
Mai multe adrese au fost transmise către Consiliul Județean Botoșani pentru o serie de restanțe care datează încă de anul trecut, din lunile septembrie, octombrie și noiembrie. Transportatorii se plâng de faptul că au fost obligați legal să transporte elevi navetiști pentru care, nici după cinci luni, nu au primit plățile pentru serviciile prestate.
Autoritatea cu „politicieni polițiști”, pe linie moartă de 6 luni: pe cale să renască cu un președinte pesedist
Pandemia coroborată cu alegerile locale din septembrie 2020 au făcut ca această structură să nu mai existe pentru mai bine de jumătate de an. Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) este un organism care are rol mai degrabă consultativ și funcționează pe lângă Consiliul Județean.
La 6 luni de la alegeri, PRIMUL primar care își pierde mandatul: Dacă era să fi fost un stat sănătos la noi în țara asta, eu eram erou
La mai bine de jumătate de an de la alegerile locale din 27 septembrie 2020, unui primar din Botoșani zilele în Primărie deja îi sunt numărate.
Șeful care se prelingea pe scările Prefecturii a căzut tot în picioare: Este iar director
Aflat în incapacitate de muncă pe postul de director executiv, dar capabil să conducă instituția din postura de adjunct.
”Afacerea” testelor la cerere: Mii de botoșăneni au rotunjit veniturile Spitalului Mavromati
Tot mai mulți botoșăneni vin să se testeze la cerere la Spitalul Județean Mavromati. Cea mai mare unitate medicală din județ a început să facă teste contra cost începând cu data de 16 iunie 2020. Iar de atunci, peste 4.900 de persoane s-au testat.
Loading...
Directori cu botniță la Botoșani, prefectul încearcă să le-o scoată
Pandemie, regulamentul general pentru protecția datelor (GDPR), ordine de la șefii de sus. Cam așa arată paradisul informațional al multor directori de instituții deconcentrate de la Botoșani care se bucură de beneficiile aferente funcției, de la salarii generoase, la subalterni cu care s-o facă pe-a șefii și uși închise pentru cetățenii în slujba cărora lucrează, doar în teorie.
Salariile de la Consiliul Județean publice și nu prea! Încă un șef cu leafă de lux, ceilalți funcționari ascunși după o grilă complicată – DOCUMENT
De două ori pe an, pe 31 martie și 30 septembrie, unitățile de stat au obligația de a publica salariile angajaților pe site-urile proprii sau eventual la sediile în care își desfășoară activitatea.
Baruri deschise în cartierul ocolit al orașului după ora 21, Poliția mare cere sesizări, cea Locală n-ar avea echipaje suficiente – VIDEO & GALERIE FOTO
Imaginile surprinse sunt din seara zilei de marți, 6 aprilie 2021. Însă la fel a fost și în precedenta seară, adică luni, dar și în cele din weekend.
Fost comisar de la Garda Financiară prins conducând fără permis, a mai declarat și că... nu e el, e altul la volan
S-a întâmplat duminica trecută pe o stradă din Roman, acolo unde a fost oprit în trafic de polițiștii nemțeni. Era la volan și inițial le-a declarat oamenilor legii că nu are vreun act asupra sa.
„Evadarea” în gașcă a fetelor din centru, cum a fost posibil: Au și ele niște drepturi, nu le putem încălca
Cinci fete de la Complexul de apartamente „Floare de Colț” Dorohoi au fost date dispărute pe data de 4 aprilie 2021. Au plecat din centru pe 3 aprilie, cu bilet de învoire, și nu s-au mai întors. Una singura a fost găsită în aceeași zi, celelalte după două zile.
Culisele marii trădări de la municipiu: cum s-au pierdut pe rând toate posturile ex-vicelui & cum a ajuns noul vice să nu mai vină la ședință nici în timpul programului de lucru
Modul lamentabil în care social-democrații botoșăneni au pierdut posibilitatea de a-și impune propria conducere la SC Eltrans SA survine unei serii de evenimente care au făcut ca, mai devreme sau mai târziu, o asemenea ruptură să devină inevitabilă la nivel municipal.
Se putea observa de la bun inceput ca acolo era un furt pe fata. Iar domnul Cosmin n-a zis nimic atunci. Dormea cred
18 aprilie 2021, 18:11
Acuma drept sa-ti spun draga domnule primar ESTI PRIMARUL TUTUROR BOTOSANENILOR indiferent de culoarea politica . Asa ca pune mana si fa-ti datoria de prim gospodar nu de prim critic al urbei . Asa ai facut de cand ai venit la primarie , ai dat vina pe Flutur pentru orice nerealizare . Dar uiti ca la voi in partid se aplica vorba CA ASA VREAU EU ,nu CA ASA ESTE LEGAL !
16 aprilie 2021, 16:18
Niste narozi care stau sub fusta unei menajere mai au tupeul sa vorbeasca despre o cloaca...ssst!
16 aprilie 2021, 15:13
ce poate face flutuuurr, decat sa bage strambe?, pana in ultimul moment s-a zbatut in instant ca el a castigat alegerile, acu baga strambe.......sa mearga sa dea concurs in privat pt un post, ca nu l-a facut masa premar si derectur........rusine, in loc sa colaborati pt botosaneni pt ca sunteti platiti din bani publici, voi va tineti de goange...........de 100 de ori , rusine!!!!, ce p.....a mea a facut asta pt Botosani?in 12 aNI?......precizez ca nu sunt psdist
16 aprilie 2021, 14:38
o cloacă ? la URBAN SERV - ELTRANS mai nou ce este, asa-i cand esti prost de mic si mai mananci la cacat
16 aprilie 2021, 12:56
bre nu ati fost in stare sa inchideti balcoanele, nu mai este cheder la arca? vreti si ieftin si super calitate ?! alea sunt pentru alte buzunare.
16 aprilie 2021, 12:07
Cosmin, ma cam faci sa rad. Deci inclusiv urban serv nu a amenajat acolo platforma pentru deșeuri, dar tu ai o problema cu locativa. Toți sunt vinovați, dar numai tu și ai tai nu. Plus, spui ca acolo este fief pnl? Mai încearcă, departamentul juridic e numai PSD, acolo jumate sunt de la PSD, jumate de la pnl.Te comporți de parca abia ieri ai călcat în primărie, când tu ai aproape 10 ani de administrație publica locala.Nu ești mulțumit de extras, de locativa, dar zona metropolitana este pe placul tau?Aaa, acolo lucrează dna viceprimar și de asta nu spui nimic? Sau pentru ca este condusa de eternul Egner? Ești penibil, cosminel...
16 aprilie 2021, 11:59
Tovarășe " primar", cred că mai întâi ar trebui să vedeți și să luați măsuri în propria ogradă și mai apoi să vă luați de alții!!! Voi că institutie v-ați făcut treaba?Cinstit vorbind!
16 aprilie 2021, 11:30
In oricare alta tara din UE, cineva ar fi facut puscarie toata viata daca si-ar fi batut joc in halul acesta de banul public. Toate ”realizarile” lui Flutur din ultimile doua mandate sunt sub spectrul jafului, al hotiei si al falimentului orasului. Despre respectul fata de cetateni nu merita sa discutam fiindca atunci cand votezi in turma un pokerist, nu te mai poti numi om rational, deci nu meriti respect, iar Flutur nu mai respecta demult pe nimeni. Nu inteleg de ce nu explica Flutur insusi cum a cheltuit zeci de milioane de euro si a pus la dispozitia cetatenilor niste ghetouri care in cativa ani vor fi ruine. Spunea Gh Ciubotariu in campanie despre ineficienta si mizeria de la locativa, insa nimeni nu vrea sa ia masuri si sa transforme acest pol al jafului intr-un simplu serviciu din subordinea primariei.
16 aprilie 2021, 10:59
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
”Eu le-aş tăia câte un deget, numai că ar rămâne toţi ciungi. Bineînţeles că trebuiesc sancţionaţi, dar nu se poate vorbi cu ei. Sunt o castă specială, sunt inamovibili, nu ai ce să le faci. Legea e în mâna lor,...
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9265 lei
USD
Dolarul SUA
4.0491 lei
CHF
Francul elveţian
4.4882 lei
GBP
Lira sterlină
5.7238 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7198 lei
XAU
Gramul de aur
239.3472 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2290 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3738 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3462 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1925 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6626 lei
Vremea
astăzi
Botosani
10.5 o C
Dorohoi
10.2 o C
Bucecea
10.7 o C
Darabani
9.6 o C
Saveni
11.3 o C
Ştefăneşti
8.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.