Știrea zilei
Ce și pe cine votăm pe 27 septembrie 2020? Oferta politică pentru Primărie și Județ: CANDIDAȚII analizați prin ochi de foști jurnaliști, sindicaliști sau afaceriști

Spre finele lunii septembrie din anul pandemiei, Botoșaniul își alege oamenii care vor cârmui județul și municipiul reședință. Poate cel mai important scrutin electoral cu efect direct pe plan local, alegerile locale din 27 septembrie vor decide viitorul următorilor patru ani, prin prisma mai ales a noilor investiții.

Alegeri locale 2020

 

După un mandat în care proiectele de anvergură aproape că au lipsit, botoșănenii devin din nou participanți activi, prin exercițiul votului.  

La nivel de municipiu, excepție face Parcului de Agrement Cornișa care oricum nu poate fi atribuit doar ultimului Legislativ local, fiind un proiect demarat din cel de-al doilea mandat al primarului în funcție, Cătălin Flutur.

 

În schimb, la nivelul Consiliului Județean, am traversat patru ani de zile de lentoare totală, un mandat atribuit mai degrabă eșecurilor decât succeselor.

 

Alegerile locale de la Botoșani sunt, în acest an, cel puțin interesante. Cu doi președinți de partid care își pun carierele în joc pentru câștigarea Județului și cu aceeași unitate de măsură la Municipiu, unde un eșec poate însemna dispariția din mediul politic și administrativ, un exemplu edificator fiind fostul primar Ovidiu Portariuc.

 

Marți, 18 august 2020, până la ora 24:00, a fost ultima zi de depunere a candidaturilor. Aceasta este oferta politică locală, ei sunt oamenii care defilează în fața botoșănenilor din municipiu și județ pentru a le obține încrederea. Alegerea poate însemna schimbarea sau o nouă stagnare. Și depinde de fiecare locuitor al municipiului și județului în parte să aleagă din rândul candidaților pe cel mai bun dintre cei buni, pe cel care poate și reușește să miște mecanismul de dezvoltare din zona noastră.

 

 

Candidaturi depuse la Consiliul Județean Botoșani:

 

 

Cristina Bălăucă – candidat independent pentru funcția de consilier județean

 

 1. Andrei Drancă, din partea Alianței USR - PLUS – candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani
 2. Corneliu Popescu din partea PMP pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani
 3. Bogdan Dăscălescu din partea ALDE pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani
 4. Corneliu Furtună din partea Alianței Împreună pentru Botoșani Partidul Verde – PNȚCD la funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani
 5. Mihaela Huncă din partea Pro România pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani
 6. Doina Federovici din partea PSD Botoșani pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani
 7. Costel Șoptică din partea PNL Botoșani pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani
 8. Constantin Rotaru - candidat PPU-SL la funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani

 

 

Candidaturi depuse la Consiliul Local Botoșani:

 

 

Bogdan Cărăușu – candidat independent pentru funcția de consilier local

Uniunea Armenilor din România a depus o listă de candidați pentru Consiliul Local Botoșani

 

 1. Gheorghe Ciubotaru - candidat PMP la funcția de primar al municipiului Botoșani
 2. Cătălin Silegeanu – candidat independent la funcția de primar al municipiului Botoșani
 3. Roxana Țurcanu – candidat ALDE la funcția de primar al municipiului Botoșani
 4. Marcel Gheorghiță – candidat din partea Alianței USR - PLUS la funcția de primar al municipiului Botoșani
 5. Liviu Toma – candidat Pro România la funcția de primar al municipiului Botoșani
 6. Cătălin Flutur – candidat PNL la funcția de primar al municipiului Botoșani
 7. Cosmin Andrei – candidat PSD la funcția de primar al municipiului Botoșani
 8. Corina Dănuță – candidat PPU-SL la funcția de primar al municipiului Botoșani
 9. Florin Zberea – candidat independent la funcția de primar al municipiului Botoșani
 10. Ștefan Burlacu – candidat Alianței Împreună pentru Botoșani Partidul Verde – PNȚCD la funcția de primar al municipiului Botoșani

 

 

O analiză a ofertei politice locale pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020 este relativă prin prisma persoanelor de pe margine și subiectivă din punctul de vedere al celor implicați politic.

 

Nu o vom face noi, cei de la Botoșăneanul, ci vom lăsa alte persoane să comenteze candidații, listele, așteptările de la acest scrutin electoral, calitatea candidaților, tot cumulul de factori care se va transpune în traiul botoșănenilor din următorii patru ani de zile.

 

„Orașul are nevoie de gospodari autentici”

 

Traian Apetrei, este fost jurnalist și unul dintre cei mai longevivi directori de la Botoșani căruia nu i se poate atribui vreo coloratură politică. O persoană care a petrecut numeroase alegeri locale și căruia elementul de comparație îi este la îndemână.

 

 

„Din punctul meu de vedere este acela că orașul are nevoie de gospodari autentici, adică de oameni care, acum suntem într-o epocă nouă a proiectelor, să aibă și bunăvoință. Și ca să nu mă depărtez cumva cu teoria, am să reiau exemplul Teatrului. Teatrul s-a făcut în 1912, a avut temelie, dincolo de mortar, cărămidă și altele, a avut dorința de a face un cadou comunității. Dorința de a așeza și Botoșanii noștri de atunci, comuna cum se numea, în concordanță cu realitățile momentului, deci să avem și nou un templu al artelor. Și acum, pe alte coordonate, după 100 și ceva de ani, cei care candidează trebuie să fie, nu atât animați de patimi politice, să aibă ceva împotriva adversarilor cât să facă ei ceva, în primul rând. Teatrul nu este ceea ce ne doream de foarte mulți ani, nu din pricină că nu au fost bani, ci din pricină că nu au fost oameni de calitate care să vadă ce se poate face în limita fondurilor europene avute la dispoziție”,

Traian Apetrei, director Teatrul Mihai Eminescu, fost ziarist

 

 

 

„Bătălia se va da între greii politicii”

 

 

Camelia Socianu conduce cu o mână de fier una dintre cele mai mari organizații sindicale de la Botoșani, Sindicatul Impact care numără peste 1.000 de membri. Ambiția și încăpățânarea de care a dat dovadă în lupta sindicală pentru drepturile salariaților din asistența socială au făcut ca organizații din alte județe să și-o dorească alături.

 

 

„Cred că o să fie niște alegeri foarte dificile. Și sincer să spun, cred că, cel care va câștiga, va câștiga la o diferență foarte mică, pentru că oamenii sunt bulversați. Și nu mai au încredere în nimeni. Nu că nu sunt personaje noi în peisajul politic. Personajele noi apar în organizațiile mici care nu prea au șanse să ajungă în conducerea CJ sau în cadrul Primăriei. Adică va fi un moment foarte mic, dacă ne gândim la ALDE sau Pro România, dacă nu sunt într-o alianță, nu vor ajunge să aibă reprezentanți în CJ și nici în CL. Realist vorbind. Bătălia se va da între greii politicii, PSD și PNL.

 

Dacă până acum, noi eram un județ în care câștiga PSD destul de detașat, acum va fi dificil, pentru că la alegerile prezidențiale nu a câștigat candidatul PNL că era foarte bun, ci ca a fost ca o palmă dată PSD-ului. Să fim realiști. Acum, cred că sunt foarte mulți cetățeni, cei care vor merge la vot sunt destul de bulversați pentru că nici cu PNL-ul nu poți să spui că ai șanse foarte mari la o viață bună și atunci vor fi foarte împărțite voturile. Va fi foarte disipat acest vot. Cel care va câștiga, va câștiga la o diferență foarte mică”,

Camelia Socianu, președintele Sindicatului Impact

 

 

 

”Este pentru prima dată când oferta este bună la CJ”

 

 

Valeriu Iftime este președintele Consiliului de Administrație al grupului de firme Elsaco, unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri de la Botoșani, cu cifră de afaceri de ordinul zecilor de milioane de euro.

Este președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură și reprezintă mediul de afaceri botoșănean.

 

 

„Nu sunt multe noutăți multe în scena politică de la Botoșani, are o variantă pe care o știm, oferta politică veche. Consiliul Județean în schimb, este prima dată când oferta este mai bună ca de obicei, adică sunt cel puțin doi candidați care conduc cele două partide politice de aici din Botoșani, PSD și PNL plus un al treilea candidat de la PMP, care a fost și el senator. Avem trei foști sau actuali senatori care vizează această funcție, care de obicei în Botoșani a fost ignorată.

 

Faptul că am ignorat această funcție, istoria arată destul de prost la nivelul CJ, pentru că ani de zile lucrurile nu s-au mișcat și a fost așa un fel de amnezie sau amnistie sau amorțeală generală la nivel de CJ. Sau cel puțin asta a fost impresia mea. Că nimic nu s-a mișcat acolo și că de fapt un cadou politic pentru cel care a fost în frunte. Iar dacă a fost cu vot uninominal, mi se pare că unul sau doi, au clacat inexplicabil. Mă refer la Florin Țurcanu și dacă Mihai Țâbuleac a fost ales uninominal, dar nu cred.

 

 

La Consiliul Județean avem o ofertă bună, o ofertă oarecum să spunem valoroasă, în privința numelor, sunt oameni politici redutabili, unul conduce PNL, d-na președintă de la PSD, la fel este un candidat să spunem, notoriu, la urma urmei pentru că ea conduce cel mai mare partid din Botoșani. Și Corneliu Popescu. Toți ceilalți umplu cumva ghiveciul acesta dar sper să nu se dilueze foarte tare votul, deși aici până la urmă, va fi o negociere pentru cel care va conduce CJ. Lucruri importante de făcut la CJ după ani de zile de stagnare, de lipsă de orizont și de lipsă de perspectivă. Poate că anul acesta CJ reușește să-și pună un președinte și în următorii 4 ani vom avea o siguranță pe postul acesta.

 

 

„Avem două variante, între vechi și nou”

 

 

Dacă mă refer la Primăria orașului nostru, este clar că este varianta Cătălin Flutur. A mai apărut și varianta Gelu Ciubotaru, dar nu știu dacă el contează. Cătălin Flutur care în opinia mea are și un avantaj că știe și un dezavantaj pentru că ultimul mandat nu a fost unul foarte reușit. La ora actuală Cătălin este destul de discret, mizează pe voturile oamenilor care-l știu sau pe oamenii care i-au fost aproape. Deși în opinia mea, Botoșaniul nu are deloc aerul unui oraș care vine după 4 ani de mandat implicat și cu rezultate.

 

Ceilalți care vin, sigur apare de data asta candidatul PSD-ului, pe care l-aș lua foarte în serios, pentru că el vine după 2 mandate de viceprimar, este mai tânăr, cu mai multă foamete de performanță, este un om școlit, pe lângă faptul că are Facultatea de Automatizări are și o școală de administrație publică. Poate fi un test al unui jucător serios, nu știu în ce măsură notorietatea îl ajută ca să fie votat de către municipiu. Dar aici avem două variante, între vechi și nou, adică unul pe care în știm, am văzut ce știe să facă și unul care să poată să vină de pe plan local, tânăr, cu susținere politică, având în vedere că este omul PSD-ului.

 

 

Independentul care trebuie salutat

 

 

Un al treilea candidat aici poate fi Silegeanu, care pentru prima dată candidează independent dar nu vine de nicăieri. Este om de afaceri, e adevărat de talia cea mai mare, dar cu o afacere care funcționează, chiar pe pandemie, un om foarte, foarte vizibil acolo unde apare, plin de idei și inițiativă. Marele lui dezavantaj este că nu are în spate un partid. Și va fi greu să doboare un primar în funcție și un candidat care vine din postura de viceprimar. Dar este o culoare interesantă, curajul lui trebuie cumva salutat și în același timp, ar fi foarte bine să ne gândim că politica o facem toți și dacă vrem ceva să se întâmple, trebuie să fim activi acum, și nu după. Adică, întotdeauna criticăm că nu avem o clasă politică bună și solidă și lucrătoare în slujba poporului, dar nu ne implicăm deloc.

 

La ceilalți candidați la Primărie apare Gelu Ciubotaru la PMP. El este un candidat interesant numai că eu cred că vremea lui a trecut. Adică, e un tip foarte bun în administrație dar nu știu în ce măsură atât partidul cât și vârsta îl mai recomandă, mai ales că nu a fost în ultimul timp atât de vizibil în sfera politică și a administrației publice. Adică nu cred că va avea șanse aici.

 

 

„Nu văd un al treilea candidat”

 

 

Șansele se bat între candidatul în funcție și al doilea jucător care este cel de la PSD.

 

Salutăm oamenii aceștia care vin și au acest curaj. Mă tem că într-o asemenea dispută, nu știu cine și cum rupe de la cineva voturi. Nu văd un al treilea candidat care să se ridice la nivelul celor doi și să poată câștiga din primul tur. Dacă ar fi un tur doi, atunci lucrurile păreau mai constructive.

 

Ceilalți jucători, care mai sunt, ei vin să joace rolul partidului de a obține voturi și pentru a avea un vot în CL. Dar aici nu e foarte rău, pentru că un CL cu două, trei partide, poți face o alianță, nu rămâne continuă această alianță și se schimbă depinde de interese și de modul în care un primar sau o echipă politică își face proiectele. Pentru că atunci când ai o echipă cum a fost până acum, doar a PSD-ului sau doar a liberalilor, e clar că nu se mai schimbă, devine monocoloră, dacă te schimbi, vine următorul. Pe când un CL  cu două, trei partide unde cineva poate să încline balanța poate să fie interesant. Pentru că ții un CL în echilibru și eu consider că nu este un echilibru în slujba cuiva sau unui client politic ci în slujba cetățenilor și când nu funcționează, cineva trebuie să vadă că e fragil și nu ține asta la nesfârșit”,

Valeriu Iftime, președintele CA al grupului de firme Elsaco

loading...
Seara trecută: BEJ a aprobat candidaturile USR-PLUS, Pro România și Alianța Împreună pentru Botoşani Partidul Verde - PNŢCD

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
1 din 5 botoșăneni testați, pozitiv la Covid! S-a lăsat garda jos, pacienți care NU CRED în coronavirus, ajunși la spital în stop cardiorespirator
La sfârșitul săptămânii trecute la Botoșani s-a înregistrat recordul de îmbolnăviri a pacienților infectați cu SARS-COV-2.
VIAȚĂ de student din Botoșani în vremea COVID: Ferindu-ne de virusul pandemiei, mulți dintre noi am sfârșit trăind în adevărate focare de infecție psihică
Au plecat la drum cu speranța că își vor îndeplini visul de a deveni profesor, avocat, medic, informatician, psiholog. În luna martie li s-a spus că, pentru siguranța lor, este mai bine să se întoarcă în satele, în orașele lor, pentru a reveni în toamnă în campusurile universitare.
E cam gata și LISTA PSD pentru PARLAMENT: S-a tăiat în carne vie, câteva surprize de proporții
După ce PNL și USR-PLUS și-au stabilit candidații pentru Parlament, social-democrații botoșăneni se află la rândul lor în faza finală a definitivării listelor pentru scrutinul din 6 decembrie 2020. Ca și în cazul liberalilor, discuțiile s-au purtat într-un grup extrem de restrâns și tot ca la peneliști, nici liderii județeni ai PSD nu au făcut publice persoanele care s-au înscris în cursa internă.
Luptă la baionetă pentru Parlament în PNL: A intrat și Flutur în joc, s-a pus la bătaie și postul de prefect
Până la sfârșitul săptămânii, conducerea națională a Partidului Național Liberal trebuie să voteze listele de candidați la Parlament pentru toate județele, însă la Botoșani liderii organizației încă nu au căzut de acord asupra componenței acestora.
Criză de vaccinuri antigripale la Botoșani! Nu se găsesc în farmacii, medicii de familie au liste de așteptare cu sute de persoane
Criza pandemică declanșată în primăvara anului 2020 și în țara noastră a determinat populația să caute vaccinurile antigripale, mai ales pentru a nu se regăsi în situația de a ajunge la spital, iar o simplă răceală să fie confundată cu nedoritul coronavirus.
Covid la Botoșani: Ultimii pozitivi s-au infectat la petreceri private, și-au contaminat și copiii! Botoșani, aproape de pragul critic
Autoritățile sanitare de la Botoșani au raportat marți, 13 octombrie 2020 un număr de 31 de noi cazuri de pacienți care au contactat boala cauzată de virusul SARS-COV-2. Cu o zi înainte fuseseră 30 de cazuri. La acestea se adaugă și două decese.
Business-ul anului: Mihaela Borcea a venit la Botoșani și a vândut Hotel Premier unui afacerist din Dorohoi
Într-o perioadă marcată de pandemie și de mari probleme economice, la Botoșani a avut loc poate cea mai mare tranzacție imobiliară a anului.
Revoluționar botoșănean lăsat fără titlu de președintele Iohannis pentru că a turnat la Securitate
La mai bine de 30 de ani de la evenimentele care au dus la prăbușirea regimului comunist, un botoșănean a rămas fără titlul de revoluționar primit, cel puțin teoretic, pentru meritele avute în victoria revoluției.
Medic stomatolog din Botoșani obligat de judecători să plătească DAUNE materiale și morale unui pacient
Mai rar, însă există și cazuri de malpraxis pedepsite în instanțele de judecată, iar un exemplu de acest fel vine de la Botoșani.
Loading...
3 pe un loc la PNL pentru Parlament, s-a dat deja un vot pentru primele poziții cu rezultate umilitoare pentru câțiva grei din partid
La zece zile după alegerile locale, liberalii botoșăneni au demarat pregătirea celor parlamentare și au votat deja un draft al listei de candidați.
Dosar penal la Parchet: candidat la Primărie acuzat că a încercat să se voteze singur de 8 ori
Plângerea penală a fost făcută la două zile după desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie 2020 și îl vizează pe unul dintre candidații la o primărie din Botoșani.
Flutur, scrisoare explozivă în PNL: Pur și simplu ne-au măcelărit / Nu m-am bucurat de susținerea partidului în aceste zile grele
Primarul încă în funcție al municipiului Botoșani își acuză colegii liberali că, direct sau indirect, au contribuit la pierderea alegerilor locale și la situarea sa pe locul al doilea în cursa de la municipiu, cel puțin până la renumărarea voturilor, dacă operațiunea aceasta va mai avea loc vreodată.
Iată SECȚIILE unde Biroul Electoral a decis renumărarea TUTUROR buletinelor pentru primar: cine-i liderul și câte voturi au Flutur & Andrei
Biroul Electoral de Circumscripție Municipală (BECM) nr. 1 Botoșani a decis miercuri, 30 septembrie, renumărarea voturilor în 18 secții de votare din municipiu, de pe buletinele pentru primar.
ZIUA A PATRA după alegerile locale! Nu avem primar ales, război cu contestații și plângeri penale, se vorbește deja de anularea scrutinului – VIDEO
Este o situație fără precedent la Botoșan, după desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie. La acest moment, deși Cosmin Andrei este teoretic viitorul primar al municipiului reședință de județ, la o diferență extrem de mică de voturi de contracandidatul său, edilul șef în funcție Cătălin Flutur, rezultatul votului poate lua o întorsătură radicală.
Loading...
Gata noua configurație politică a CJ, PSD e la mâna lui Țurcanu sau Huncă pentru vicepreședinți – LISTA noilor consilieri
Dacă la Primăria Botoșani lucrurile sunt departe de un deznodământ, la Consiliul Județean sunt practic clarificate. Și nu doar ca președinte al Consiliului Județean, care este cunoscut încă din noaptea alegerilor, ci și în privința componenței plenului CJ.
Noaptea de coșmar din PNL care a pus capăt teatrului Șoptică - Flutur: S-au căutat degeaba unul pe celălalt – GALERIE FOTO
În urmă cu opt zile, Botoșaniul a avut parte de o noapte electorală cum n-a mai fost după revoluție. Dacă de obicei pe la 22:00 se știa deja cine este primarul, de această dată nu s-a știut nici la 23:00, nici la miezul nopții, nici la 1 și nici măcar la 1:30, tensiunea fiind insuportabilă.  
Noaptea cea mai grea! Sediul PSD a trăit în amorțire ore în șir, mult-așteptata bucurie amânată de „trauma Geoană” – GALERIE FOTO
Înainte de ora 21:00, când se conturează imaginea rezultatelor alegerilor la televiziunile naționale, la sediul PSD Botoșani din strada Cuza Vodă era neașteptat de liniște. Mai ales că, pe parcursul zilei, semnalele unei victorii au fost multe și dătătoare de speranță.
Diferență infimă în favoarea lui Andrei, funcția de primar se joacă la contestații
Numărătorile paralele efectuate noaptea trecută de PSD și PNL îl dau câștigător al Primăriei Botoșani pe Cosmin Andrei.
ALEGERI LOCALE 2020: Primarul Flutur s-a trezit cu noaptea în cap să meargă la vot, a primit două buletine greșite: Ziua bună se cunoaște de dimineață FOTO&VIDEO
Cătălin Flutur, primarul municipiului reședință de județ, împreună cu soția sa, Gabriela, au votat la deschiderea secțiilor de vot, la ora 7:00, la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian”.
Cazul UNIC al omului de afaceri diagnosticat cu COVID-19 și operat pe creier: Este eroul nostru! – GALERIE FOTO
Despre cazul său, medicii care l-au tratat spun că este unul unic. Diagnosticat cu COVID-19, a fost supus unei intervenții chirurgicale pe creier. A părăsit spitalul după 54 de zile, complet vindecat. Omul de afaceri și-a reluat activitatea, iar experiența prin care a trecut a fost pentru el și pentru cei care i-au fost alături o lecție de viață.
Sinceră să fiu, eu nu văd nici o candidatură ,, puternică” la CJ. Aici nu se pune problema ca ai fost senator sau că ai în spate un partid, ci care este forța personală de acțiune pentru a aduce bani în județ și a-l moderniza. Cred că va fi pentru prima dată când nu voi vota pe niciunul dintre candidați pentru că nu văd nici un candidat capabil să contribuie la relansarea economică a acestui județ sărman.
12 septembrie 2020, 14:54
"Acum 16 ani, când a câștigat primul mandat de primar, Flutur era destul de tânăr. Presa vremii scria despre echipa tânără care a preluat primăria Botoșani (Flutur și Gheorghiță)". Păcat că s-a ratat momentul ca Gheorghiţă să candideze la primărie. Flutur a fost şi a rămas o nulitate, başca că e un pripăşit infiltrat în Bt pentru a ne ţine la coada Sucevei, Gheorghiţă îi dă clasă lui Flutur la orice oră, mai ales ca localnic care ar fi făcut tot ce era necesar ca orașul să prospere.
19 august 2020, 21:10
Slugile lui dragnea sa ne scuteasca de milogeala pentru a fi votate.Nu avem nevoie dr prosti si de hoti in functii publice.
19 august 2020, 17:46
Oricum, nu votez peneleaua! Flutur nu a făcut nimic în actualul mandat de primar. Iar Costel se ocupă doar cu șoptitul. Rușine să le fie!
19 august 2020, 16:51
“ Marcel Ciolacu și echipa lui de vorbe goale vor continua doar sa dea din gura pentru a lasă senzația ca fac opoziție, când de fapt, nu fac decât sa-și tragă pe sfoara propriul electorat” . Deocamdata exista blat între PNL și PSD și singura varianta democratica este ca botoșănenii sa voteze altceva decât PNL și PSD.
19 august 2020, 15:10
PSD-istii vor sa câștige Leana lor -susținătoarea lui Dragnea și Viorica, iar PNL-ul cu Costel va obține totul cu sprijinul Alde și/sau ProRomania.
19 august 2020, 15:01
Iftimie se gudula pe langa Flutur si Federovici, dar va avea o mare dezamagire.
19 august 2020, 14:36
Domnule Iftime, nu ma asteptam sa fiti corect!
19 august 2020, 13:01
Grăbiți-vă, mai aveți câteva zile de vară să votați fluturi șoptitori. La toamnă, ei pleacă acasă.
19 august 2020, 12:57
DOAR CATALIN FLUTUR SI COSTEL SOPTICA !
19 august 2020, 12:21
Acum 16 ani, când a câștigat primul mandat de primar, Flutur era destul de tânăr. Presa vremii scria despre echipa tânără care a preluat primăria Botoșani (Flutur și Gheorghiță).Dacă atunci au fost buni tinerii, sunt și acum. Pentru că unul dintre tinerii de atunci a cam dispărut iar pe celălalt nu-l mai interesează. Clar, au îmbătrânit! Așa că, vrem echipă tânără la primăria Botoșani!
19 august 2020, 12:15
Flutur și-a arătat masura incompetentei si a nepasarii. Ultimii patru ani au fost edificatori. Avem nevoie de un alt primar.
19 august 2020, 12:09
Nu exista turul II. Alegerile se desfasoare intr-un singur tur. Nu vad rostul unor candidati, au pierdut si bani si timp....sa vii de pe pozitia de independent sa faci ce? Cine te promoveaza, cine te sustine, cine te stie? E ca si cum pui sef de scara pe noul vecin, iar a doua zi te ia la palme!Cu tinerii ne-am lamurit la conducerea Primariei Botosani. Portariuc era tanar si a iesit batran din Primarie, vinde pansele in Piata Viilor.....Cred ca cea mai buna solutie e continuitatea....
19 august 2020, 10:54
Cred că Federovici are prima șansă pentru că e cunoscută în județ. În oraș lumea nu votează psd dar având în vedere ce-au făcut pnl/iștii în cele câteva luni...La Primărie cred că o să fie turul 2 cu Flutur și Andrei. Ceilalți nu contează.
19 august 2020, 09:13
Opțiuni electorale sunt. E ca o prăjitură cu multe ingrediente. Dar sincer, pe botoșăneni îi doare burta deja de la atâtea opțiuni. În fond, românul e român. Îmi asum ceea ce spun. Ține de mentalitate. Așa cum USR s-a vrut un altfel de partid și a dezamăgit, așa este și cu cei care candidează acum. Iar bătaia va fi între cei mari. Botoșănenii s-au plictisit de multe. Iar dragii noștri candidați apar la televizor ca să ne promită aceleași lucruri de la Revoluție încoace. Nota de plată va fi una scumpă. Nici Andrei și nici Flutur nu vor avea satisfacția pe care o cred după rezultatele finale. În rest, succes tuturor.
19 august 2020, 08:57
din punctul meu de vedere Flutur este prea obosit dupa 16 ani de primarie iar Cosmin Andrei este prea anemic dupa 8 ani de viceprimar, ne trebuie un om gospodar, eu voi vota pe oricine altcineva si nici intr-un caz pe unul dintre cei doi
19 august 2020, 08:02
astratex.ro
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
 „Am trecut din nefericire la faza în care trebuie să consideram fiecare contact suspect. Asta e adevărul. Cel mai îngrijorat sunt că baricada pe care am construit-o în Urgență poate ceda, și atunci toți bolnavii, ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8731 lei
USD
Dolarul SUA
4.1224 lei
CHF
Francul elveţian
4.5473 lei
GBP
Lira sterlină
5.3888 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9325 lei
XAU
Gramul de aur
252.3262 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2412 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3352 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9430 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1294 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1786 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6549 lei
Vremea
astăzi
Botosani
12.2 o C
Dorohoi
12.2 o C
Bucecea
12.2 o C
Darabani
12.7 o C
Saveni
12.2 o C
Ştefăneşti
10.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.