Știrea zilei
Cea mai mare clădire de birouri din Botoșani, pe cale să fie lăsată fără parcare – DOCUMENT

Consilierii locali dezbat în ședința ordinară de vineri un proiect de hotărâre privind rezilierea contractului de asociere dintre Primăria Botoșani și SC Vegastel SRL. Adoptarea acestuia ar lăsa clădirea de birouri din strada Teatrului fără parcare.

După 13 ani cineva a sesizat că locurile Primăriei au... intrat la apă


Spre sfârșitul primului mandat de primar al lui Cătălin Flutur, municipalitatea a încheiat un contract de asociere cu firma menționată prin care punea la dispoziția acesteia o suprafață de 650 metri pătrați pentru amenajarea unei parcări lângă blocul de birouri ridicat în zona ultracentrală a orașului.


În schimb, agentul economic se obliga să amenajeze 48 locuri de parcare, din care 23 să fie utilizate în interes propriu, contra a 7,09 lei/mp/an, sumă actualizată anual cu rata inflației, iar 25 să fie puse la dispoziția Primăriei Botoșani.


La 13 ani după perfectarea înțelegerii, Camera de Conturi a sesizat municipalitatea că amintita companie nu își respectă obligațiile contractuale.


„Mi-au transmis colegii de la Patrimoniu lucrul acesta, trebuie reevaluat contractul și urmărit. S-a făcut în urma unei sesizări a Curții de Conturi această notificare. Curtea de Conturi a făcut o notificare pentru contractele de asociere pe care le-a avut municipalitatea”,


Cosmin Andrei, primar Botoșani.

 

Funcționarii susțin că Primăria nici măcar nu are acces la bariera parcării


În consecință, pe 14 septembrie 2021, edilul-șef a constituit o comisie de inventariere a locurilor de parcare ce fac obiectul contractului de asociere 10.812/16.05.2008.


La fața locului, membrii structurii special create au constatat că există doar 35 de locuri de parcare, dintre care Primăria are la dispoziție numai 11, adică mai puțin de jumătate din câte îi reveneau.


”Accesul la restul de locuri de parcare ale municipiului Botoșani este obstrucționat cu două bariere de blocare a accesului auto în interiorul parcărilor, în realitate SC Vegastel SRL deținând în exclusivitate un număr de 24 locuri de parcare. Într-una din aceste două parcări amenajate cu barieră, municipiul Botoșani are rezervate către SC Avantaj Imobiliare SRL un număr de trei locuri de parcare”,


Extras proces-verbal de inventariere.


Comisia a concluzionat că ”asociatul SC Vegastel SRL nu și-a îndeplinit obligațiile de amenajare a unui număr de 48 de locuri de parcare” și ținând cont și că societatea comercială în cauză ”a îngrădit accesul” municipalității la spațiile respective, a propus rezilierea contractului de asociere.

 

În 2007 consilierii au votat chiar pentru o parcare etajată


Situația este însă una și mai încâlcită decât pare la prima vedere. Deși contractul de asociere la care se face trimitere într-o serie de anexe la proiectul de hotărâre al Consiliului Local Botoșani datează din 2008, cu un an înainte Consiliul Local aprobase deja o asociere cu SC Vegastel SRL ”pentru realizarea obiectivului de utilitate publică «parcare etajată» în condițiile prevăzute în contractul de asociere din anexă, care face parte integrantă din prezenta hotărâre”.


Mai mult, în 2009 părțile au parafat și un act adițional la contractul de asociere din 2008, iar într-o planșă anexă locurile de parcare ce reveneau Primăriei Botoșani scădeau de la 25 la 22.

 

”Noi ne-am asumat toate obligațiile și le-am și îndeplinit”


În urmă cu 10 – 15 ani, SC Vegastel SRL era una dintre cele mai puternice firme din Botoșani, având zeci de magazine de telefonie mobilă deschise în România.


Contractul de asociere din 2008 și actul adițional din 2009 au fost semnate la acea dată de Adrian Prodan, pe atunci administratorul companiei menționate.


Omul de afaceri s-a arătat mirat de proiectul de reziliere a contractului întocmit de Primăria Botoșani, susținând că a aflat de la reporterul Botoșăneanul de inițierea acestuia.


 „Mă surprinde, o să verific și eu, că mă interesează și pe mine despre ce este vorba. Mai multe nu știu ce să spun în momentul de față. Punctual, că mi-ați explicat despre ce este vorba, noi ne-am asumat toate obligațiile și le-am și îndeplinit. Acesta este indiscutabil punctul meu de vedere”,


Adrian Prodan, fost administrator SC Vegastel SRL.

 

Firma cu parcarea este în faliment

 

Între timp, compania pe care o conducea a intrat în faliment, fiind preluată de lichidatorul judiciar Constantin Dascălu, nimeni altul decât cel care administrează și falimentara SC Termica SA și care încearcă prin executor judecătoresc să obțină uriașă sumă de 89,9 milioane de lei de la Primăria Botoșani.


Toamna aceasta, lichidatorul a scos la vânzare pe etaje clădirea ridicată de Vegastel.

 

25 noiembrie 2021 – Reporterul Botoșăneanul s-a deplasat la fața locului. A numărat 16 locuri de parcare la care accesul se face pe la o barieră, altele 11 la care se poate intra pe la o altă barieră și opt spații spre sinagogă, care nu sunt prevăzute cu vreun gard.

 

Contractul de asociere semnat în 2008 are o valabilitate de 25 de ani.

 

PROIECT HCL VEGASTEL

 

PROIECT HCL VEGASTEL 2

 

 

PROIECT HCL VEGASTEL

 

loading...
O companie cu birouri la San Francisco, Montreal și Los Angeles a preluat fosta clădire Banc Post de lângă mall – FOTOGALERIE
Făcea peste 10 milioane euro într-un an, acum i-au scos la vânzare şi terenul

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

ANUL ACESTA va avea loc recensământul populației și locuințelor! Recenzare de acasă, din fața calculatorului și zile libere de la serviciu – VIDEO INTERVIU cu noutățile rundei 2022
Unul dintre cele mai importante evenimente din țara noastră este Recensământul General al Populației și Locuințelor, organizat din 10 în 10 ani. Practic, această culegere de date oferă informații exacte (nu estimate) privitoare la numărul real al populației rămasă în țară. Și al spațiilor de orice fel (industriale, locative, anexe etc).
Furturile din spălătoriile auto și alte unități combătute cu contori inteligenți: Se pot citi de la distanță și nu se poate umbla la eiVIDEO
Metodele prin care putea fi manipulat consumul la apă din rețeaua publică gestionată de societatea Nova Apaserv erau extrem de diversificate la Botoșani. Neoficial, în tot felul de cercuri s-a tot vorbit de cârdășii între administratorii unor firme private și angajați de la compania de apă și canalizare care le ofereau portițele prin care își reduceau consumul de apă în mod considerabil.
S-au ambalat degeaba: Bătălia pentru funcția de director la DSVSA Botoșani a ajuns la capitolul ”rămâne cum am stabilit”
Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani rămâne pentru o perioadă nedeterminată cu același conducător. Aceasta cu toate că în luna decembrie a anului trecut Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a programat de două ori un concurs pentru ocuparea funcției de director.
POVESTEA numirii managerului de la „Ambulanță”, de la propuneri la planuri de viitor: Cum m-am hotărât? Într-o noapte! VIDEO
Este medic și vine din Republica Moldova. A cunoscut Botoșaniul începând să trateze pacienți de la sate și s-a regăsit mai apoi în colectivul de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA), unde lucrează de un deceniu.
Bărbați celebri care și-au găsit dragostea la Botoșani: Trăim o iubire așa de mare, încât asta mă face să fiu și mai puternic și mai încrezător decât aș fi crezut vreodată
Ne-am obișnuit cu vedete construite pe calapodul televiziunilor, pe criterii strict conectate la ratingul-rege dătător de audiențe, pe de o parte, sau de vremelnică popularitate, de cealaltă parte. Există însă și persoane publice al căror statut de vedetă se datorează muncii susținute, talentului atent și îndelung lucrat. Paradoxal, deși se bucură de notorietate, viața lor este învăluită într-o discreție uneori dusă la extrem.
LA MULȚI ANI, Botoșani! Trecerea dintre ani între focul de artificii și liniștea rugăciunii, sute de oameni în stradă şi în biserici – GALERIE FOTO&VIDEO
Mii de botoșăneni au ieșit în stradă, pentru a petrece împreună momentul trecerii în anul 2022. După îndelunga perioadă de restricții, oamenii au simțit din nou descătușarea bucuriei. Nu puțini au fost cei pe care noul an i-a găsit în rugăciune.
Botoșănenii care ne-au părăsit în 2021: Candelă pentru cei plecați, spre neuitare
2021 lasă în urmă durere și multe lacrimi. Ne-au părăsit oameni dragi, am pierdut preoți, medici, istorici, artiști. Dar mai ales profesori. Șiruri de lumânări aprinse în acest an pe altarul școlii botoșănene. 2021 a fost, parcă, un doliu nesfârșit.
Marea coaliție PNL – PSD plesnește deja la municipiu, primarul la mâna a trei debutanți pentru un munte de bani după ce liberalii iar s-au enervat
Aleșii de la municipiu se întâlnesc miercuri în ședință extraordinară, iar primul punct de pe ordinea de zi îl reprezintă stabilirea impozitelor și taxelor pe anul viitor.
Botoșănenii și Crăciunul în comunism: Povești la gura sobei despre copilăriile petrecute între Moș Crăciun și Moș Gerilă
În a treia zi de Crăciun, Botoșăneanul vă oferă o poveste. Deopotrivă pentru cei mici și pentru cei mari. O poveste cu oameni care au trăit anii gri, cenușii, anii mirosind a portocală adusă de Moș Gerilă. Avem astăzi - la gura sobei - un preot, actori, profesori, o scriitoare, o neostenită bibliotecară, un om de teatru și de cuvânt.
Loading...
Preotul care merge în spital la orice oră din zi și din noapte și aduce speranță bolnavilor: Nu ai cum să nu empatizezi
Luna aceasta se împlinesc patru ani de când preotul Cristian Buhaciuc vindecă sufletele botoșănenilor internați la Spitalul Județean „Mavromati”. Preotul spovedește și împărtășește bolnavii, săvârșește rugăciuni la orice oră. 
Magia Crăciunului în sânul familiei Irimia – Cenușă, model de comuniune și uniune pentru mulți dintre semeni: GALERIE FOTO
El este preot, ea artistă cu o voce care îți ajunge direct la suflet. Împreună sunt părinții Paraschevei, o minune mică și fragilă care le-a împlinit căminul. Teodor și Iustina Irimia Cenușă reprezintă în continuare un model de familie pentru mulți dintre botoșăneni.
Mese îmbelșugate de sărbători, un medic nutriționist de la Botoșani vine cu sfaturi pentru lăcomia din aceste zile: Deviza ar trebui să fie cumpătarea
Gospodinele au gătit în această perioadă sarmale, fripturi și o mulțime de alte mâncăruri tradiționale. Și nu de puține ori botoșănenii ajung la spital cauza excesului de mâncare sau alcool.
Un concert ALTFEL pe scena Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani: Un frac nonconformist, colinde, muzica Mariei Tănase și multă culoare – GALERIE FOTO&VIDEO
Concertul de Crăciun 2021 al Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani a fost unul atipic. Pentru prima dată la un astfel de eveniment, bagheta dirijorală s-a aflat în mâna unei femei.
EXCLUSIV: O avocată și un inginer pregătiți pentru funcțiile de subprefect de la Botoșani
Prima rundă de negocieri din cadrul coaliției de guvernare PNL - PSD – UDMR a fost încheiată prin repartizarea politică a funcțiilor de prefecți și subprefecți.
Loading...
Depozitul de 10 milioane de euro al județului, pe cale să rămână fără autorizație după pierderea unui proces cu o miză extraordinară
Depozitul ecologic de deșeuri pentru care Uniunea Europeană a oferit o sumă nerambursabilă de 10 milioane de euro a fost inaugurat în 2013.În prezent, la mai puțin de un deceniu de la deschidere, rampa de gunoi este la un mic pas să fie închisă forțat.
„Dușmanul invizibil din spital”: Sute de botoșăneni infectați cu bacterii în timp ce erau internați la Mavromati
Infecțiile nosocomiale rămân o problemă de mare actualitate, iar specialiștii susțin că în orice spital există astfel de cazuri. Important este ca aceste infecții intraspitalicești să fie tratate și raportate.
Primul bal după doi ani: profitul a explodat în pandemie la Botoșani, oamenii de afaceri s-au sărbătorit cu premii, muzică aleasă, mâncăruri și băuturi fine – GALERIE FOTO
După un an de pauză, cauzat de pandemie, Balul Oamenilor de Afaceri organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani a bifat o nouă ediție. A 28 – a întâlnire a antreprenorilor botoșăneni la Topul Județean al Firmelor nu a mai fost însă chiar un bal. Și aceasta tocmai din cauza situației sanitare, intrarea făcându-se de altfel doar în baza certificatului verde.
Președintele clubului de handbal al orașului transportat inconștient la spital, echipa interzisă la Polivalentă pentru o datorie infimă
Refuzul fotbaliștilor de la Gaz Metan Mediaș de a alerga în startul meciului disputat cu FC Botoșani pe motiv că nu și-au primit salariile nu a fost singurul lucru ieșit din comun întâmplat miercuri în sportul botoșănean.
Focuri de armă în codrii lui Eminescu, bărbați cu puști observați pe aleea care duce spre Lacul cu Nuferi – GALERIE FOTO
Împușcăturile au răsunat în mini-vacanța prilejuită de Ziua Națională a României într-o zi de sâmbătă. În zona lacului eminescian de la Ipotești au putut fi observați mai mulți bărbați cu puști de vânătoare în mâini. Turiștii din apropiere au ascultat nedumeriți, în acest timp, focurile de armă care s-au auzit în pădurea din comuna Mihai Eminescu.
S-au înțeles! Consiliul Județean, gata să plătească 658.000 de euro unei firme private pentru o clădire simbol din centrul orașului – FOTOGALERIE
Plenul Consiliului Județean se întrunește marți în ședință extraordinară, iar unul dintre cele trei puncte de pe ordinea de zi îl reprezintă ”Proiectul de hotărâre privind aprobarea achiziționării bunului imobil monument istoric Casa Moscovici, situat în municipiul Botoșani, Calea Națională nr. 62”.
Sondaj
Ați beneficiat de primă cu ocazia sărbătorilor de iarnă
Da
Nu
Nu lucrez
Declaraţia zilei
....mă gândesc la posibilitatea de a face sex cu elși până și felul în care i se ating dinții de sus de buza de jos mă scârbeștemă gândesc că și eu vreau să merg la baie, doar că mă tem să nu-mi pună ceva în ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9440 lei
USD
Dolarul SUA
4.3296 lei
CHF
Francul elveţian
4.7390 lei
GBP
Lira sterlină
5.9242 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7824 lei
XAU
Gramul de aur
253.3930 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2395 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3911 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1273 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4628 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2023 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
5.1 o C
Dorohoi
4.5 o C
Bucecea
4.5 o C
Darabani
4.1 o C
Saveni
5.3 o C
Ştefăneşti
5.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.