Știrea zilei
Cei 7 „magnifici” politici de la Apă - oamenii care conduc din umbră Apaserv

Scandalul izbucnit luna aceasta la noul operator de apă şi canalizare este atribuit când conducerii Consiliului Judeţean, principalul acţionar al societăţii, când directorilor de acolo. Ceea ce se omite mai mult sau mai puţin intenţionat este că SC Nova Apaserv SA are şi un consiliu de administraţie bine garnisit cu oameni numiţi pe criterii politice.

Nici unul nu este hiodrotehnist

Acesta este format din şapte membri dintre care unul este şi preşedinte, în persoana directorului general Maricel Georgescu. Ei bine, cu excepţia acestuia nici unul dintre ceilalţi nu are studii hidrotehnice şi nici nu lucrează în domeniu. Ei au fost numiţi în funcţie la propunerea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Aqua” şi aprobaţi de Adunarea Generală a Acţionarilor, care grupează practic reprezentanţii Consiliului Judeţean şi a peste 40 de consilii locale. Coincidenţă sau poate nu, partidele care sunt reprezentate în CJ au reuşit să îşi impună oamenii şi în consiliul de administraţie al furnizorului. Astfel, plenul CJ reuneşte consilieri de la PDL, PNL, PSD şi PRM, iar CA de la SC Nova Apaserv SA are membri de la exact aceleaşi formaţiuni politice. A fost vorba de o negociere politică în funcţie de care s-au împărţit posturile şi în care specializarea, studiile sau experienţa în domeniu a celor numiţi în CA a contat foarte puţin spre deloc. Altfel nu se poate explica cum de nu a ajuns nici un specialist în acest for, în afara directorului general al societăţii.
Ce fac membrii CA
Ce fac aceşti consilieri? „Ne întrunim în şedinţă ordinară o dată pe lună şi extraordinară de câte ori este nevoie. Luna aceasta ne-am întrunit deja de două ori şi probabil că o să ne întâlnim şi a treia oară”, ne-a declarat Sergiu Zvâncă (foto stânga), membru CA. Acesta este preşedintele judeţean al Tineretului Naţional Liberal şi are aproximativ un an de când se află în acest spor. Ar fi fost informat de situaţia financiară a societăţii, care a acumulat deja pierderi de circa două milioane lei deşi abia anul trecut a preluat efectiv furnizarea apei, însă are o explicaţie: tarifele au fost aliniate cu inflaţia abia în 2011 şi, strict matematic, dacă s-ar fi aprobat de la demararea activităţii pierderile menţionate nu s-ar fi produs. Un alt membru al CA susţine că nu a fost de acord cu plata sporului de fidelitate în condiţiile în care firma a devenit abia în 2010 operator licenţiat şi nici cu achitarea inclusiv la personalul TESA a sporului pentru condiţii deosebite de muncă. „La Botoşani nu se pot accepta astfel de cheltuieli”, a explicat Stelică Fasniuc (foto dreapta), membru CA din partea PRM.
Bun la falimentara Apa Grup, bun şi la Nova Apaserv

CA de la Nova Apaserv a avut parte de mai multe demisii de la crearea în luna octombrie a anului trecut. Amalia Marian, directorul direcţiei juridice din Consiliul Judeţean şi Ciprian Buzatu, la acea dată funcţionar public la serviciul de programe europene al CJ, au renunţat la scurt timp la posturi deoarece s-a constatat că erau incompatibili. În noiembrie 2010 gestul celor doi a fost repetat şi de Victor Trofinov. De menţionat este că unul dintre membrii consiliului de administraţie de la SC Nova Apaserv SA, Grigore Bozi, a făcut parte şi din structura similară a falimentarei SC Apa Grup SA. Membrii CA de la noul operator primesc o indemnizaţie de 1% din salariul directorului general, adică 40 lei/lună. Botoşăneanul.ro a tras un semnal de alarmă privind componenţa politică a consiliului de administraţie al SC Nova Apaserv SA încă din luna decembrie a nului trecut (http://www.botosaneanul.ro/stiri/exclusiv-pilele-din-pdl-pnl-psd-prm-sufoca-noul-operator-ap/ ). Bineînţeles că nu s-a obosit cineva să schimbe ceva.
Sergiu BĂLĂŞCĂU 
 

Componenţa CA al SC Nova Apaserv SA

 NUME

MESERIE/LOC DE MUNCĂ 

PARTIDUL CARE ÎL SUSŢINE 

 Maricel Georgescu

director general SC Nova Apaserv SA 

 PDL

 Grigore Bozi

inginer-profesor, specialitatea construcţiilor de maşini 

 PNL

 Stelică Fasniuc

dispecer E.ON

 PRM

 Angela Francu

 fost director Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice

 PSD

 Dan Ionescu

consilier preşedinte CJ 

 PDL

 Florin Şchiopu

 angajat CJ

 PDL

 Sergiu Zvâncă

economist 

 PNL

ANUL ACESTA va avea loc recensământul populației și locuințelor! Recenzare de acasă, din fața calculatorului și zile libere de la serviciu – VIDEO INTERVIU cu noutățile rundei 2022
Unul dintre cele mai importante evenimente din țara noastră este Recensământul General al Populației și Locuințelor, organizat din 10 în 10 ani. Practic, această culegere de date oferă informații exacte (nu estimate) privitoare la numărul real al populației rămasă în țară. Și al spațiilor de orice fel (industriale, locative, anexe etc).
Furturile din spălătoriile auto și alte unități combătute cu contori inteligenți: Se pot citi de la distanță și nu se poate umbla la eiVIDEO
Metodele prin care putea fi manipulat consumul la apă din rețeaua publică gestionată de societatea Nova Apaserv erau extrem de diversificate la Botoșani. Neoficial, în tot felul de cercuri s-a tot vorbit de cârdășii între administratorii unor firme private și angajați de la compania de apă și canalizare care le ofereau portițele prin care își reduceau consumul de apă în mod considerabil.
S-au ambalat degeaba: Bătălia pentru funcția de director la DSVSA Botoșani a ajuns la capitolul ”rămâne cum am stabilit”
Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani rămâne pentru o perioadă nedeterminată cu același conducător. Aceasta cu toate că în luna decembrie a anului trecut Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a programat de două ori un concurs pentru ocuparea funcției de director.
POVESTEA numirii managerului de la „Ambulanță”, de la propuneri la planuri de viitor: Cum m-am hotărât? Într-o noapte! VIDEO
Este medic și vine din Republica Moldova. A cunoscut Botoșaniul începând să trateze pacienți de la sate și s-a regăsit mai apoi în colectivul de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA), unde lucrează de un deceniu.
Bărbați celebri care și-au găsit dragostea la Botoșani: Trăim o iubire așa de mare, încât asta mă face să fiu și mai puternic și mai încrezător decât aș fi crezut vreodată
Ne-am obișnuit cu vedete construite pe calapodul televiziunilor, pe criterii strict conectate la ratingul-rege dătător de audiențe, pe de o parte, sau de vremelnică popularitate, de cealaltă parte. Există însă și persoane publice al căror statut de vedetă se datorează muncii susținute, talentului atent și îndelung lucrat. Paradoxal, deși se bucură de notorietate, viața lor este învăluită într-o discreție uneori dusă la extrem.
LA MULȚI ANI, Botoșani! Trecerea dintre ani între focul de artificii și liniștea rugăciunii, sute de oameni în stradă şi în biserici – GALERIE FOTO&VIDEO
Mii de botoșăneni au ieșit în stradă, pentru a petrece împreună momentul trecerii în anul 2022. După îndelunga perioadă de restricții, oamenii au simțit din nou descătușarea bucuriei. Nu puțini au fost cei pe care noul an i-a găsit în rugăciune.
Botoșănenii care ne-au părăsit în 2021: Candelă pentru cei plecați, spre neuitare
2021 lasă în urmă durere și multe lacrimi. Ne-au părăsit oameni dragi, am pierdut preoți, medici, istorici, artiști. Dar mai ales profesori. Șiruri de lumânări aprinse în acest an pe altarul școlii botoșănene. 2021 a fost, parcă, un doliu nesfârșit.
Marea coaliție PNL – PSD plesnește deja la municipiu, primarul la mâna a trei debutanți pentru un munte de bani după ce liberalii iar s-au enervat
Aleșii de la municipiu se întâlnesc miercuri în ședință extraordinară, iar primul punct de pe ordinea de zi îl reprezintă stabilirea impozitelor și taxelor pe anul viitor.
Botoșănenii și Crăciunul în comunism: Povești la gura sobei despre copilăriile petrecute între Moș Crăciun și Moș Gerilă
În a treia zi de Crăciun, Botoșăneanul vă oferă o poveste. Deopotrivă pentru cei mici și pentru cei mari. O poveste cu oameni care au trăit anii gri, cenușii, anii mirosind a portocală adusă de Moș Gerilă. Avem astăzi - la gura sobei - un preot, actori, profesori, o scriitoare, o neostenită bibliotecară, un om de teatru și de cuvânt.
Loading...
Preotul care merge în spital la orice oră din zi și din noapte și aduce speranță bolnavilor: Nu ai cum să nu empatizezi
Luna aceasta se împlinesc patru ani de când preotul Cristian Buhaciuc vindecă sufletele botoșănenilor internați la Spitalul Județean „Mavromati”. Preotul spovedește și împărtășește bolnavii, săvârșește rugăciuni la orice oră. 
Magia Crăciunului în sânul familiei Irimia – Cenușă, model de comuniune și uniune pentru mulți dintre semeni: GALERIE FOTO
El este preot, ea artistă cu o voce care îți ajunge direct la suflet. Împreună sunt părinții Paraschevei, o minune mică și fragilă care le-a împlinit căminul. Teodor și Iustina Irimia Cenușă reprezintă în continuare un model de familie pentru mulți dintre botoșăneni.
Mese îmbelșugate de sărbători, un medic nutriționist de la Botoșani vine cu sfaturi pentru lăcomia din aceste zile: Deviza ar trebui să fie cumpătarea
Gospodinele au gătit în această perioadă sarmale, fripturi și o mulțime de alte mâncăruri tradiționale. Și nu de puține ori botoșănenii ajung la spital cauza excesului de mâncare sau alcool.
Un concert ALTFEL pe scena Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani: Un frac nonconformist, colinde, muzica Mariei Tănase și multă culoare – GALERIE FOTO&VIDEO
Concertul de Crăciun 2021 al Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani a fost unul atipic. Pentru prima dată la un astfel de eveniment, bagheta dirijorală s-a aflat în mâna unei femei.
EXCLUSIV: O avocată și un inginer pregătiți pentru funcțiile de subprefect de la Botoșani
Prima rundă de negocieri din cadrul coaliției de guvernare PNL - PSD – UDMR a fost încheiată prin repartizarea politică a funcțiilor de prefecți și subprefecți.
Loading...
Depozitul de 10 milioane de euro al județului, pe cale să rămână fără autorizație după pierderea unui proces cu o miză extraordinară
Depozitul ecologic de deșeuri pentru care Uniunea Europeană a oferit o sumă nerambursabilă de 10 milioane de euro a fost inaugurat în 2013.În prezent, la mai puțin de un deceniu de la deschidere, rampa de gunoi este la un mic pas să fie închisă forțat.
„Dușmanul invizibil din spital”: Sute de botoșăneni infectați cu bacterii în timp ce erau internați la Mavromati
Infecțiile nosocomiale rămân o problemă de mare actualitate, iar specialiștii susțin că în orice spital există astfel de cazuri. Important este ca aceste infecții intraspitalicești să fie tratate și raportate.
Primul bal după doi ani: profitul a explodat în pandemie la Botoșani, oamenii de afaceri s-au sărbătorit cu premii, muzică aleasă, mâncăruri și băuturi fine – GALERIE FOTO
După un an de pauză, cauzat de pandemie, Balul Oamenilor de Afaceri organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani a bifat o nouă ediție. A 28 – a întâlnire a antreprenorilor botoșăneni la Topul Județean al Firmelor nu a mai fost însă chiar un bal. Și aceasta tocmai din cauza situației sanitare, intrarea făcându-se de altfel doar în baza certificatului verde.
Președintele clubului de handbal al orașului transportat inconștient la spital, echipa interzisă la Polivalentă pentru o datorie infimă
Refuzul fotbaliștilor de la Gaz Metan Mediaș de a alerga în startul meciului disputat cu FC Botoșani pe motiv că nu și-au primit salariile nu a fost singurul lucru ieșit din comun întâmplat miercuri în sportul botoșănean.
Focuri de armă în codrii lui Eminescu, bărbați cu puști observați pe aleea care duce spre Lacul cu Nuferi – GALERIE FOTO
Împușcăturile au răsunat în mini-vacanța prilejuită de Ziua Națională a României într-o zi de sâmbătă. În zona lacului eminescian de la Ipotești au putut fi observați mai mulți bărbați cu puști de vânătoare în mâini. Turiștii din apropiere au ascultat nedumeriți, în acest timp, focurile de armă care s-au auzit în pădurea din comuna Mihai Eminescu.
S-au înțeles! Consiliul Județean, gata să plătească 658.000 de euro unei firme private pentru o clădire simbol din centrul orașului – FOTOGALERIE
Plenul Consiliului Județean se întrunește marți în ședință extraordinară, iar unul dintre cele trei puncte de pe ordinea de zi îl reprezintă ”Proiectul de hotărâre privind aprobarea achiziționării bunului imobil monument istoric Casa Moscovici, situat în municipiul Botoșani, Calea Națională nr. 62”.
Cum se poate ajunge int-un CA?Pe cine trebuie sa cunosti din personalitatile orasului? Trebuie sa fac o cerere de adeziune? Care sunt pasii de urmat/
30 noiembrie 2011, 18:30
Ultimele 3 personaje dinaintea lui Zvanca,n-au nici o meserie?acolo se vad niste functii vremelnice!
15 octombrie 2011, 18:36
Desi nu obisnuim sa purtam un astfel de dialog cu cititorii, comentariul dvs. ne-a amintit ca inca din luna decembrie a anului trecut am scris despre consiliul de administratie politic de la Nova Apaserv, cu mult inainte de orice comentariu al dvs. sau de orice alte descoperiri privind dezastrul de la aceasta companie. Ca atare, am completat textul cu linkul catre articolul respectiv. Va multimim pentru atentia acordata
15 octombrie 2011, 14:48
Pai nene scriitorule. Acum cca o luna ti-am trimis si eu un articol in care aratam tocmai ceea ce "matali" afirmi de vre-o citeva zile in articolele astea, dar te-ai cam facut ca ploua. Nici macar nu l-ai publicat ca un comentariu la unul din articolele legate de Nova (adica nu va merge in hispanica). Amu matali vazind ca treaba-i groasa ce ti-ai spus ? Hai ca-i de bon ton sa combat si eu. Da bine si ne creste si ratingul. Pai daca si tu si altii ca noi am fi tras semnalul de alarma la timpul potrivit, nu asteptind semnalul potentatilor vremii ca sa ne putem da si noi cu parerea, alta ar fi fost acum soarta furnizorului de apa. Asa, toate pierderile le vom suporta noi prin tarife la nesfirsit majorate, prin fonduri insuficiente pentru sanatate, invatamint, infrastructura si cite si mai cite. Vezi mai nenea scriitorule cum sta treaba ? Nu clasa politica poarta vina. Noi. Noi electoratul ignorant si infantil caruia nu-i pasa dar in schimb isi tot da cu parerea de peste 21 de ani spre 22. PUNCT
15 octombrie 2011, 14:20
Cica la madam Francu ocupatia actuala e fost director OSPA!! Parasutista la fostul loc de munca unde a fost plasata de khmerii rosii, parasutista si aici.
15 octombrie 2011, 12:30
Sondaj
Ați beneficiat de primă cu ocazia sărbătorilor de iarnă
Da
Nu
Nu lucrez
Declaraţia zilei
....mă gândesc la posibilitatea de a face sex cu elși până și felul în care i se ating dinții de sus de buza de jos mă scârbeștemă gândesc că și eu vreau să merg la baie, doar că mă tem să nu-mi pună ceva în ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9440 lei
USD
Dolarul SUA
4.3296 lei
CHF
Francul elveţian
4.7390 lei
GBP
Lira sterlină
5.9242 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7824 lei
XAU
Gramul de aur
253.3930 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2395 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3911 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1273 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4628 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2023 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
5.1 o C
Dorohoi
4.5 o C
Bucecea
4.5 o C
Darabani
4.1 o C
Saveni
5.3 o C
Ştefăneşti
5.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.