Știrea zilei
Cel mai mare prejudiciu: Un abator din județ a consumat ilegal apă de peste 32.000 de euro
  • Cel mai mare prejudiciu adus societății Nova Apaserv vine de la o unitate de sacrificare a animalelor.
  • Acolo, Serviciul de Control și Antifraudă a depistat un branșament clandestin prin care era consumată apa.

Consum industrial cu branșament ilegal 

 

Controlul a fost efectuat în acest an și astfel abatorul respectiv, de undeva din nordul județului, a fost identificat cu un branșament ilegal prin care se alimenta în mod fraudulos din rețeaua publică, fără să plătească.

 

Echipa de control a calculat un consum de mii de metri cubi de apă pe ultimii trei ani, prejudiciul total fiind de peste 162.000 lei.

La această unitate seriile modulelor radio ale apometrelor nu erau evidențiate în mod clar în fișa de abonat.

 

Ce înseamnă asta?

 

„Prin neevidențierea în mod clar a seriei modulului radio în fișa abonatului, acest modul poate fi schimbat astfel încât intervențiile neautorizate asupra apometrelor cu citire radio să nu poată fi detectate la un eventual control”,

Sorin Ciobanu, șeful Serviciului Control și Antifraudă

 

Inspectorii de la Nova Apaserv au mai constat că abatorul nu deținea o vană în aval de apometru.

 

Prejudiciul calculat pe ultimii 3 ani este de 18.000 de metri cubi de apă. 

 

Prin procesul-verbal de constatare s-a impus debranșarea utilizatorului de la serviciile de apă și canalizare furnizate de Nova Apaserv, cu suportarea cheltuielilor conform devizului de lucrări.

 

Și de asemenea, operarea de urgență a seriilor modulelor radio de pe apometrele utilizatorului, în propria fișă pentru a se elimina o eventuală fraudă ulterioară. Administratorul unității a fost de acord să achite jumătate din prejudiciu, iar diferența să fie eșalonată pentru o perioadă de maximum 6 luni. SC Nova Apaserv SA a început să recupereze mare parte din prejudiciul creat.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Nova Apaserv trimite executorii pe urma hoților de apă: Am prins pe cineva, i-am imputat o sumă, el fură în continuare

 

Adolescenți din Botoșani distruși de droguri și alcool, val de prezentări la UPU Botoșani: Sunt tineri care au muritVIDEO
Consumul de substanțe psihoactive dar și de alcool sunt mai răspândite printre adolescenții botoșăneni decât ar părea la prima vedere.„Urgențele” sunt practic asaltate de cazuri cu tineri care ajung băuți sau drogați la spital, după ce li s-a făcut rău în urma consumului.
Reorganizare la Nova Apaserv: S-a mai inventat o funcție de șef, partidul coace și un nou director
Spre finele anului trecut membrii Consiliului de Administrație au dezbătut o nouă propunere de organigramă. Prin această modificare s-au mai suplimentat pe alocuri o serie de posturi. Și s-a mai înființat o funcție de șef.
Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
ARTIFICIILE, distracție pentru oameni, coșmar pentru necuvântătoare! Animale moarte sau rănite în noaptea dintre ani la Botoșani
Explozia de lumini cu întreg zgomotul specific sau petardele aruncate în noaptea dintre ani pentru a produce distracție oamenilor au efecte devastatoare asupra animalelor.
LA MULȚI ANI 2023! Noaptea dintre ani la Botoşani în stradă şi în biserică – GALERIE FOTO&VIDEO
Muzică, foc de artificii, șampanie și entuziasm în noaptea de Revelion! Mii de botoșăneni au ieșit în stradă pentru a marca încheierea anului 2022 şi trecerea în 2023. Şi bisericile au fost pline în noaptea dintre ani.
Candelă pentru cei plecați în 2022: Botoșaniul este mai sărac fără ei – GALERIE FOTO
Anul 2022 a fost anul războiului la granițe, al pribegiei, dar și anul durerii după cei pierduți în pandemie. În 2022 au plecat de lângă noi prieteni, oameni dragi. Ne-am despărțit de oameni ai Cetății – artiști, preoți, profesori, actori – pe care nimeni nu îi va putea înlocui vreodată. Putem, însă, să le păstrăm aprinsă candela memoriei.
Hotii au intelegere unii fata de altii. Calculeaza un furt mai mic, esaloneaza platile nu se adreseaza parchetului pentru infractiunea de furt. Unde ajungem daca hotii si interlopii ne conduc.
17 august 2022, 19:42
Legenda spune că, având protecție totală din partea celor de la nova apa serv,să acționat gen că la FNI,dormiți liniștiți că noi vă lucrăm. Și treaba cu numele abatorului, nu vă dați seama dacă le dați numele abatorului, mâine vă trimit șefii la vândut semințe. Ghici ghicitore, ce abator este la Roma, care nare nici canalizare pentru mizeria de la tăieri și cară cu tractorul ăla mare verde. Oare care o fi,că eu nu cred că e vorba de căzăcuță, nu cred, el e cinstit și curat
17 august 2022, 17:08
Verificați toate abatoarele, toate fabricile de confecții și toate secțiile de producere alcool. Absolut toate și nu doar pe cele mai amărâte.
17 august 2022, 15:25
aici sunt banii dumneavoastra. Daca s-ar scoate la plata toate aceste pierderi ,,programate", la actualul nivel de cheltuieli, cat ar trebui sa fie tariful real?/
17 august 2022, 15:00
Dar la Mihai Eminescu s-a plătit paguba ?Sau gata vor urma anchete și cercetări ca la Caracal și tot Dincă este de vina ?
17 august 2022, 13:44
De ce nu face-ti public numele companiei!? Face parte din partid?
17 august 2022, 13:15
Oare abatorul asta nu are nume? sau daca e dat numele se va sti proprietarul care oricum a avut relatii la NOVA APA SERV si a putut sa se lege ilegal...mai sa fie...chiar nu s-a stiut!!!! mai ca imi vne sa imi plang de mila eu un simplu cetatean ,care, constiincios, alerg lunar sa-mi dau indexul si sa platesc cativa mc ..... dar mii de mc nu s-au vazut ca dispar asa lunar...
17 august 2022, 12:12
Achitarea pe loc a unei parti din prejudiciu, esalonarea in timp a restului de pltit nu descurajeaza practica ilegala, furtul in speta, folosita de multi agenti economici.De fapt incurajeaza acest lucru. O pedeapsa privativa de libertate, cu executare in penitenciar e mai eficienta.
17 august 2022, 10:11
Norocul vostru ca mai apare cate o reclamatie si mai descoperiti cate o hotie. In rest, iazuri proprietate, fabrici de alcool, abatoare, sere, gradini pe hectare, toate primesc apa de la divinitate, cei de la novaapaserv inchizand ochii ca le vine cadoul lunar. Mai cititi contoare..
17 august 2022, 09:04
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Bucuria pe care o oferi copiilor este molipsitoare! Când am avut activitatea în Republica Moldova, ”Mens sana in corpore sano”, eram așa de bucuroși, nu ne puteam stăpâni bucuria văzându-i și pe ai noștri, și pe cei din ...
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9148 lei
USD
Dolarul SUA
4.5152 lei
CHF
Francul elveţian
4.9264 lei
GBP
Lira sterlină
5.5638 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4759 lei
XAU
Gramul de aur
279.6982 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2417 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2604 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1945 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3913 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2067 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6607 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.8 o C
Dorohoi
0.9 o C
Bucecea
2.2 o C
Darabani
0.1 o C
Saveni
1.6 o C
Ştefăneşti
-1.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.