Știrea zilei
Cel mai mare prejudiciu: Un abator din județ a consumat ilegal apă de peste 32.000 de euro
  • Cel mai mare prejudiciu adus societății Nova Apaserv vine de la o unitate de sacrificare a animalelor.
  • Acolo, Serviciul de Control și Antifraudă a depistat un branșament clandestin prin care era consumată apa.

Consum industrial cu branșament ilegal 

 

Controlul a fost efectuat în acest an și astfel abatorul respectiv, de undeva din nordul județului, a fost identificat cu un branșament ilegal prin care se alimenta în mod fraudulos din rețeaua publică, fără să plătească.

 

Echipa de control a calculat un consum de mii de metri cubi de apă pe ultimii trei ani, prejudiciul total fiind de peste 162.000 lei.

La această unitate seriile modulelor radio ale apometrelor nu erau evidențiate în mod clar în fișa de abonat.

 

Ce înseamnă asta?

 

„Prin neevidențierea în mod clar a seriei modulului radio în fișa abonatului, acest modul poate fi schimbat astfel încât intervențiile neautorizate asupra apometrelor cu citire radio să nu poată fi detectate la un eventual control”,

Sorin Ciobanu, șeful Serviciului Control și Antifraudă

 

Inspectorii de la Nova Apaserv au mai constat că abatorul nu deținea o vană în aval de apometru.

 

Prejudiciul calculat pe ultimii 3 ani este de 18.000 de metri cubi de apă. 

 

Prin procesul-verbal de constatare s-a impus debranșarea utilizatorului de la serviciile de apă și canalizare furnizate de Nova Apaserv, cu suportarea cheltuielilor conform devizului de lucrări.

 

Și de asemenea, operarea de urgență a seriilor modulelor radio de pe apometrele utilizatorului, în propria fișă pentru a se elimina o eventuală fraudă ulterioară. Administratorul unității a fost de acord să achite jumătate din prejudiciu, iar diferența să fie eșalonată pentru o perioadă de maximum 6 luni. SC Nova Apaserv SA a început să recupereze mare parte din prejudiciul creat.

 

loading...
loading...
Nova Apaserv trimite executorii pe urma hoților de apă: Am prins pe cineva, i-am imputat o sumă, el fură în continuare

 

Animalul care se află în toate comunele din județul Botoșani și este pe cale de DISPARIȚIE: Va fi numai piesă de muzeu
Mediul rural botoșănean (și nu numai) nu va mai prezenta aceeași imagine care exista mai ales în vremea copilăriei celor care își petreceau vacanțele la bunici, în anii dinaintea revoluției din 1989.
Peste 1.000 de botoșăneni de lângă oraș imploră pentru program la robinet! O dispeceră de la „Apă” îi păcălește că primarul e vinovat: Oameni buni, cui trebuie să fac eu plângere?VIDEO
De aproximativ două luni prefectul primește pe birou o avalanșă de sesizări din partea unor botoșăneni care deși sunt abonați ai Nova Apaserv nu beneficiază de apă decât sporadic.În cazul în care problema nu-și găsește rezolvare oamenii susțin că vin să protesteze în oraș, în fața Prefecturii, Consiliului Județean sau companiei de apă și canalizare.
EXPLOZIE a numărului de pașapoarte eliberate anul acesta, de frica războiului: A crescut de trei ori numărul solicitărilor
În ultimul deceniu este pentru prima oară când adresabilitatea la acest serviciu public a crescut atât de mult.Iar avalanșa de oameni a fost cauzată de războiul de la granițele României.
SCANDAL de la cel mai scump loc de parcare din Botoșani! Adjudecat de o femeie care nu l-a plătit niciodată
Prețul de licitație pentru concesionarea respectivului loc de parcare a dărâmat toate recordurile, iar femeia care a licitat a devenit „vedetă” inclusiv la posturile naționale de televiziune.
ZVONURI la Botoșani cu închiderea școlilor pentru economii la energie: Ei își măresc salariile și elevii intră în online?
Mai multe cadre didactice le-ar fi telefonat părinților pentru a-i pregăti pentru o eventuală revenire la sistemul de învățământ online.Iar motivul pentru care s-ar lua decizia de închidere a școlilor ar fi prețurile la energie.
Plângeri la Poliție după altercații și comenzi false între taximetriști și Bolt: Dau tot felul de curse, cât mai departe - FOTO
Apariția în municipiul reședință de județ a unor servicii alternative de transport persoane s-a lăsat cu șicane.
Premiu de 1000 de euro pentru artistul din Botoșani care a devenit agricultor ”șef de promoție”: A fost dificil, dar și frumos! FOTO
Multă muncă, dar și pasiune! Seriozitate împletită cu un simț al bunei organizări, dar mai ales capacitatea tânărului de a pune în ordine orele, zilele, anii care aveau să îi asigure succesul.
Sute de credincioși la sfințirea Bisericii din curtea Spitalului de Copii, slujbă oficiată de doi mitropoliți și un sobor de preoți - FOTO & VIDEO
Astăzi a avut loc slujba de sfințire și de binecuvântare a lucrărilor interioare și exterioare ale Bisericii „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie”, din curtea Spitalului de Copii. La evenimentul religios au luat parte oficialități și sute de credincioși.
Verginel Gireadă în direct: Îmi spuneau că sunt tractorist, astăzi un tractorist câștigă mai bine decât un inginer / Toți cei care critică își prind urechile dacă îi duc pe un tractor cu GPSVIDEO
Invitat la ”Botoșăneanul TV”, primarul comunei Mihai Eminescu a vorbit fără opreliști de trecutul său profesional. Aflat la al treilea mandat de șef al administrației de la Ipotești și având la activ și patru ani ca deputat, Verginel Gireadă a subliniat că nu are ce să ascundă din cariera sa.
Șefii de la centru anunță scenarii negre – CUM va fi iarna la Modern Calor, compania orașului care are nevoie de gaz pentru furnizarea căldurii
Mii de botoșăneni așteaptă să își încălzească locuințele cu agentul termic furnizat în sistem centralizat de SC Modern Calor SA, compania Consiliului Local Botoșani.Furnizarea căldurii ar urma probabil să înceapă la jumătatea lunii viitoare, după ce se vor înregistra trei nopți consecutive cu temperaturi mai mici de 10 grade.  
„Iarba nebună” consumată de șoferi botoșăneni, la volan: Este cu adevărat cutremurător ce se întâmplă
Zeci de șoferi botoșăneni au fost surprinși în trafic conducând sub influența unor substanțe interzise.Cei mai mulți erau drogați cu canabis, dar au existat și probe pozitive la cocaină.
Salvamari soț și soție INTERZIȘI la Cornișa, unul este încă angajat al complexului: Avem o restricție pentru domniiVIDEO
Cei doi botoșăneni au lucrat împreună în Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv (PRATS) Cornișa timp de aproximativ trei ani. Soția și-a înaintat demisia din cauza programului pe care l-a considerat infernal, iar soțul are încă această calitate de angajat.
Partidul cu sediu abia deschis în centrul orașului a rămas fără toți membrii, filiala a fost radiată, s-a închis și contul bancar: Ne-am dat cu toții demisia
La nici 11 de luni de când a început treaba la filiala județeană a Alianței Pentru Patrie (APP), președintele interimar Răzvan Rotaru a părăsit partidul înființat de Codrin Ștefănescu și girat de Liviu Dragnea. Și nu a făcut-o singur, ci alături de foștii colegi de vază de la PSD și de toți cei 700 de membri din întregul județ.
E gata documentația! Primăria aproape de demolarea garajelor, apar peste 100 de locuri de parcare, zone de recreere și un loc de joacă – FOTO
Documentația tehnică pentru modificarea aspectului urban din imediata vecinătate a Colegiului Național ”Mihai Eminescu” a fost publicată pe pagina web a Primăriei Botoșani și se află în dezbatere publică.
Tricolor zdrențuit & oficialități ignorate pentru băiatul de casă al PSD-ului - Gafele începutului de an școlar la colegiile cu pretenții - VIDEO & GALERIE FOTO
Festivitățile de deschidere a anului școlar au devenit tradiție în România și sunt așteptate cu emoție de elevi, părinți și cadre didactice.De la an la an seamănă izbitor din punct de vedere al desfășurării, fiind respectat un tipar organizatoric care se repetă la fiecare început de toamnă.
Începe școala: Instructorii auto trag un semnal cu trecerile de pietoni și promit că NU blochează traficul în orele de trafic
Începând de luni, 5 septembrie 2022, elevii se întorc în bănci motiv pentru care și traficul va fi mult mai aglomerat de acum pe străzile municipiului Botoșani și nu numai. Fapt care necesită mai multă atenție din partea conducătorilor auto, dar și a pietonilor.
ASTĂZI: Școlile din Botoșani se deschid pentru 60.000 de elevi! Pentru prima dată când anul de învățământ începe atât de devreme
Anul școlar 2022 – 2023 este unul plin de schimbări radicale, sistemul educațional fiind reformat de actuala conducere a Ministerului Educației care îl are în frunte pe Sorin Cîmpeanu. Modificările au fost aplicate și în urma dezbaterilor care au avut loc în teritoriu cu personalul didactic.
Spălătorie închisă de Nova Apaserv după ce a fost găsită cu branșament ilegal: Patronul nu a plătit apa niciodată – FOTOGALERIE
Serviciul Antifraudă și Control din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă seria verificărilor în rândul marilor consumatori de apă, care nu-și achită contravaloarea serviciilor consumate.
Era să vină, dar nu mai vine - Haos la conducerea Inspectoratului Școlar înainte de începerea școlii, Ada Macovei trecută iar „pe linie moartă”
Situația de la Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) a căpătat nuanțe politico-telenoveliste în ceea ce privește postul de inspector școlar general. A fost o luptă incredibilă de culise pentru că oficial, sistemul educațional nu este nicicum politizat. Și într-un final există se pare și un câștigător.
Clădire dărâmată într-un nor de praf lângă o școală, se pregătesc locuri de parcare – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost de fapt două imobile alipite, ambele fiind transformate acum în bucăți de moloz și pietre.
Hotii au intelegere unii fata de altii. Calculeaza un furt mai mic, esaloneaza platile nu se adreseaza parchetului pentru infractiunea de furt. Unde ajungem daca hotii si interlopii ne conduc.
17 august 2022, 19:42
Legenda spune că, având protecție totală din partea celor de la nova apa serv,să acționat gen că la FNI,dormiți liniștiți că noi vă lucrăm. Și treaba cu numele abatorului, nu vă dați seama dacă le dați numele abatorului, mâine vă trimit șefii la vândut semințe. Ghici ghicitore, ce abator este la Roma, care nare nici canalizare pentru mizeria de la tăieri și cară cu tractorul ăla mare verde. Oare care o fi,că eu nu cred că e vorba de căzăcuță, nu cred, el e cinstit și curat
17 august 2022, 17:08
Verificați toate abatoarele, toate fabricile de confecții și toate secțiile de producere alcool. Absolut toate și nu doar pe cele mai amărâte.
17 august 2022, 15:25
aici sunt banii dumneavoastra. Daca s-ar scoate la plata toate aceste pierderi ,,programate", la actualul nivel de cheltuieli, cat ar trebui sa fie tariful real?/
17 august 2022, 15:00
Dar la Mihai Eminescu s-a plătit paguba ?Sau gata vor urma anchete și cercetări ca la Caracal și tot Dincă este de vina ?
17 august 2022, 13:44
De ce nu face-ti public numele companiei!? Face parte din partid?
17 august 2022, 13:15
Oare abatorul asta nu are nume? sau daca e dat numele se va sti proprietarul care oricum a avut relatii la NOVA APA SERV si a putut sa se lege ilegal...mai sa fie...chiar nu s-a stiut!!!! mai ca imi vne sa imi plang de mila eu un simplu cetatean ,care, constiincios, alerg lunar sa-mi dau indexul si sa platesc cativa mc ..... dar mii de mc nu s-au vazut ca dispar asa lunar...
17 august 2022, 12:12
Achitarea pe loc a unei parti din prejudiciu, esalonarea in timp a restului de pltit nu descurajeaza practica ilegala, furtul in speta, folosita de multi agenti economici.De fapt incurajeaza acest lucru. O pedeapsa privativa de libertate, cu executare in penitenciar e mai eficienta.
17 august 2022, 10:11
Norocul vostru ca mai apare cate o reclamatie si mai descoperiti cate o hotie. In rest, iazuri proprietate, fabrici de alcool, abatoare, sere, gradini pe hectare, toate primesc apa de la divinitate, cei de la novaapaserv inchizand ochii ca le vine cadoul lunar. Mai cititi contoare..
17 august 2022, 09:04
Sondaj
Ce alegeți între o deplasare cu un taxi și una cu un automobil Bolt?
Taxi
Bolt
Prefer altceva
Declaraţia zilei
„Nu vreau să fac niciun fel de comentariu, dar dacă minimul e de 50 de puncte și ei fac 15 puncte? Măcar să schițeze de bun simț, pentru comisia aia, trei prostii sau din aducere aminte. Au lăsat foaia goală. Și cu acea ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
5.0469 lei
CHF
Francul elveţian
5.1652 lei
GBP
Lira sterlină
5.6367 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4963 lei
XAU
Gramul de aur
270.7253 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2606 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.1728 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6857 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2013 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
15.8 o C
Dorohoi
14.8 o C
Bucecea
16.7 o C
Darabani
14.0 o C
Saveni
14.6 o C
Ştefăneşti
21.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.