Știrea zilei
Centrul Județean al luptei cu Covid-ul, pulverizat chiar de coronavirus: polițiști, jandarmi, oameni de la servicii trimiși înapoi de unde au venit

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor (CJCCI), acesta este sau ar trebui să fie la Botoșani ”creierul” luptei cu coronavirusul. În plină pandemie însă, tocmai acest CJCCI a fost afectat de Covid-19.

Oameni de la șase instituții puși să stea la un loc

 

Amintita structură a fost înființată imediat după declararea Stării de Urgență și este formată din reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului de Jandarmi Județean, Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră, Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), Serviciului de Informație și Protecție Internă și Direcției de Sănătate Publică (DSP).


După cum îi spune și numele, rolul CJCCI este de a asigura o intervenție rapidă și unitară.


Centrul funcționează 24 de ore din 24, timp în care era deservit de cadre de la instituțiile menționate.


Și aici intervine o primă ciudățenie în vremuri de pandemie: angajați de la șase unități diferite se întâlneau și apoi stăteau laolaltă mai multe ore la ISU Botoșani. Și nu era vorba doar de șase oameni întrucât pe parcursul celor 24 de ore se lucra în mai multe schimburi, iar unii ofițeri sau subofițeri erau înlocuiți cu alții.

 

S-a spart centrul


Iar inevitabilul s-a produs și Covid-19 a intrat inclusiv în această structură cheie în lupta cu pandemia.


Mai întâi a fost diagnosticat cu coronavirus un reprezentant al ISU și apoi un asistent medical.


Confruntați cu o asemenea situație, membrii grupului tehnic al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) au hotărât marți spargerea CJCCI. Legal vorbind, structura continuă să existe, numai că instituțiile care o compun nu mai trimit câte o persoană la ISU, ci conlucrarea se face așa cum se recomandă populației de vreo două luni: de la distanță.


”Este prevedere legală, este un comitet județean care funcționează în toate județele, deci nu numai la noi. Corespondentul nostru la nivel național este CNSSU (Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență). Prevederea legală tocmai asta spune, că funcționează 24 de ore din 24. Având în vedere situația epidemiologică, au rămas pe baricade numai cei care lucrează în cadrul ISU ca prezență fizică. Ceilalți asigură continuitatea 24 de ore din 24 de la sediile fiecărei instituții care este membră în CJCCI. Este o măsură temporară având în vedere evoluția îmbolnăvirilor din ISU”,


Prefect Dan Nechifor, președinte CJSU.


În general, la CJCCI se lucra în trei schimburi, ceea ce înseamnă că numărul oamenilor care interacționau în același spațiu putea trece de 20.

 

S-a divizat și dispeceratul ISU – SJA


Cu toate acestea, planează bănuiala că boala ar fi intrat în CJCCI de la vecini, în sensul propriu al cuvântului. Și aceasta pentru că alături de CJCCI se află dispeceratul de la ISU la care au reprezentanți pompierii și Serviciul Județean de Ambulanță. După cum Botoșăneanul v-a informat săptămâna trecută, unul dintre dispecerii de la ISU Botoșani a fost infectat. Mai mult, unii ambulanțieri ar fi refuzat testarea pentru Covid-19.


În consecință, s-a luat măsura divizării fizice și a acestui dispecerat, în spațiul deja destinat acestuia rămânând angajații de la SJA, cei de la ISU fiind mutați.


Revenind la măsura de trimitere la propriile sedii ale reprezentanților CJCCI, trebuie spus că unele cadre de la instituțiile membre se plângeau de ceva timp, sub protecția anonimatului, că li se cere să meargă la un loc alături de atâtea alte persoane din medii diferite tocmai într-o perioadă în care se pune accent pe distanțarea socială.


CJCCI nu se va desființa din 15 mai, când România va ieși din Starea de Urgență deoarece potrivit legii această structură este activă și în perioada Stării  de Alertă, în care vom intra de la jumătatea acestei luni.

 

loading...
Șeful ISU Botoșani, spitalizat după ce a fost confirmat pozitiv cu COVID-19
Cadru medical de la Ambulanță infectat cu coronavirus – SITUAȚIA de astăzi din unitățile sanitare

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

Manevră politică la ”Apă”! Pesediștii au demisionat ca să trântească CA-ul și să scape de Cîrlan din funcția de director
Prima mutare după pierderea de către PSD a postului de conducere de la societatea Nova Apaserv, după ce partidul a avut controlul Consiliului de Administrație și a rămas fără el, a fost făcută la începutul primăverii.
Spitale PERICOL PUBLIC la Botoșani, două rapoarte sub doi miniștri cu sumedenie de nereguli care pot arde oameni - DOCUMENT
A fost nevoie de mai multe tragedii pentru ca actorii decizionali să se aplece cu atenție și asupra condițiilor de totală nesiguranță a pacienților, din punctul de vedere al infrastructurii, fără referire la calitatea actului medical.
12 luni de ședințe SECRETE și ILEGALE la CJ - AUDIO EXCLUSIV Ce se întâmplă când i se cere șefei Consiliului să facă ședințe publice
Plenul Consiliului Județean Botoșani a bifat joi încă o ședință secretă. Cu excepția celei din ianuarie și a celor în care consilierii desemnați după alegerile din toamnă au depus jurământul, toate celelalte au fost organizate în sistem de audioconferință de la începutul pandemiei.
Administrație pe furiș: Noii aleși se folosesc de pandemie ca să-și ascundă fețele în ședințe și să voteze în secret hotărâri esențiale pentru Botoșani - VIDEO & FOTOGALERIE
Pandemia care la nivel macro a lovit mai ales în populația ce se confruntă cu restricții de toate felurile, pare să fie totuși în interesul unora. Al celor care ocupă funcții de orice fel, în aparatul de stat.
RĂSPUNS în bătaie de joc de la Administrația Bazinală, pensionarul Mețler cu „protecție” și după ce ”l-a luat... apa”
Scandalul izbucnit în cadrul Agenției Naționale a Apelor Române (ANAR) cu privire la o serie de angajări revoltătoare ale unor persoane incompetente sau cu grade de rudenie la nivel înalt, continuă să ridice o mulțime de semne de întrebare.
MODIFICĂRI în Botoșani: Poliția poate ridica mașinile din parcările concesionate, familiile cu mai multe locuri de parcare rămân doar cu UNUL singur
În sala Mihai Eminescu a avut loc luni o dezbatere publică pe marginea regulamentului de gestionare al parcărilor din municipiu.
Audit la ”TBC”: Pază de la Suceava & mașină de spălat din Italia recepționată înainte să ajungă la Botoșani - DOCUMENT
Noul manager de la Spitalul de Pneumoftiziologie din subordinea municipalității botoșănene a preluat conducerea unității medicale de la începutul acestei luni și susține că a găsit lucruri făcute sub sau la limita legalității. În completarea celor afirmate, are ca instrument justificativ un raport de audit pentru activitatea din anul 2020.
Primul muzeu multimedia de la Botoșani, amenajat sub pământ – IMAGINI spectaculoase despre cum va arăta – VIDEO & FOTO
Este posibil grație unui proiect cu finanțare europeană implementat alături de parteneri din Ucraina. Inițiativa aparține Primăriei municipiului Botoșani, prin serviciul de programe europene din cadrul instituției, care a atras finanțarea.
Fetițe gemene în vârstă de patru ani adoptate de o familie din Botoșani
Mai multe familii din Botoșani s-au întregit și au primit o undă de speranță chiar și pe timp de pandemie. Au reușit să adopte copii aflați în grija Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).
Loading...
S-au supărat eroii în halate albe, guvernanții le-au promis mai mulți bani decât primesc deja și i-au „păcălit”, pacienții le mor în spitale, dar asta contează mai puțin
Prima ședință reunită după nefastul an pandemic 2020 la Prefectura Botoșani le-a fost cumva dedicată salariaților din sistemul sanitar botoșănean. Cunoscuta Comisie de Dialog Social (CDS) care în vremurile de normalitate se întrunea trimestrial și în cadrul căreia erau dezbătute tot felul de probleme întâmpinate de bugetari. Pentru că privații nu beneficiază de atât de multe drepturi precum cei din sistemul public.
”Gentlemen's agreement” la Nova Apaserv! Directorul „providențial” al liberalilor a deblocat într-o săptămână conturile societății
Ținta propusă în primele zile de la preluarea conducerii societății Nova Apaserv a fost deblocarea conturilor și efectuarea plăților restante urgente. Compania risca să fie deconectată de la electricitate și astfel nu mai putea furniza servicii către populație. Aceasta în condițiile în care salariații sunt neplătiți de deja două luni.
De manual: Cum ajungi șefă de centru la un concurs închis doritorilor din afara instituției - DOCUMENT
Persoana care ocupă temporar funcția de șef al Centrului Social de Urgență (CSU) din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) se află în situația favorabilă de a se definitiva pe funcție.
Trei oameni de afaceri, o fostă primăriță și un subsecretar de stat - pentru subprefect la PNL – LISTA
Dacă pentru funcția de prefect lucrurile s-au tranșat relativ repede în PNL Botoșani după ce organizația județeană a obținut postul în cadrul coaliției, oarecum paradoxal, pentru subprefect lucrurile par mai complicate. Sau cel puțin sunt mai mulți doritori.  
Concertul de Ziua Îndrăgostiților pe scena Filarmonicii din Botoșani: Bravo!!!, au strigat domnii / Cam mult, au șoptit doamnele - GALERIE FOTO&VIDEO
Spectacol mai puțin obișnuit, sâmbătă seara, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani.
Loading...
Un medic botoșănean efectuează operații revoluționare în Belgia cu o cască de realitate augmentată dezvoltată de Microsoft și NASA – GALERIE FOTO
”Nimeni nu-i profet în țara lui” este un proverb cu aplicabilitate tot mai dureroasă în România. Și se resimte și mai pregnant în Botoșani, județ părăsit de zeci de mii de oameni plecați să-și găsească un rost în străinătate. Din nefericire, pierdem astfel tot mai multe minți luminate, oameni care dacă ar fi rămas pe aceste meleaguri poate că ar fi reușit să urnească lucrurile și în acest colț uitat de lume.   
Plecări și demisii pe capete la Modern Calor, avem director interimar
Compania de termoficare a orașului se află în plin proces de reorganizare a echipei de management după ce nu mai puțin de trei dintre cei șapte șefi au părăsit unitatea.
AFACERILE macabre cu bunurile statului, înfloritoare la Botoșani, locurile care se vând abuziv cu mii de euro
Botoșăneanul semnala fenomenul în urmă cu patru ani de zile, iar de atunci aproape că nu s-a schimbat nimic. Site-urile de vânzări sunt pline de anunțuri prin care se scot la vânzare locuri de înhumare din cimitirele statului.
Cum să pierzi șefia de la ”Apă” după ce ai avut 5 membri în CA din 7: Uluitoarea poveste în care Șoptică și Țurcanu au răsturnat PSD-ul cu... Pro
Propulsarea unui director liberal la conducerea SC Nova Apaserv SA în condițiile în care acționar majoritar al societății este Consiliul Județean, instituție cu președinte, vicepreședinte și administrator public de la PSD, a fost posibilă datorită unui plan pus la cale de PNL la care s-au raliat Pro România și ALDE.
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă NU au demisionat! Pur și simplu au fost anunțați să NU mai vină la serviciu – DOCUMENT
După publicarea articolului referitor la plecarea a doi angajați din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) Botoșani, unul dintre cei care s-au trezit cu contractul de muncă încetat a dorit să clarifice public modul în care s-a realizat încheierea relațiilor de muncă.
Viteji și vocali doar pe Facebook! Oficial, majoritatea pacienților care au fost internați la Mavromati NU au dat șpagă sau NU au cumpărat medicamente
Peste 2.000 de pacienți sunt internați lunar la Spitalul Județean Mavromati. Puțini sunt însă cei care își exprimă oficial opinia cu privire la serviciile oferite de către cea mai mare unitate medicală din județ.
Astora de la alte partide, nu le e jena sa ne asasineze zilnic cu tot felul de comunicate penibile? Ar trebui sa le faceti o rubrica a lor, unde sa-si verse umorile, ca ne intoxica in fiecare zi pe noi cititorii cu prostiile lor.
7 mai 2020, 12:46
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
”O astfel de lege trebuie gândită foarte bine și cu multă prudență, pentru a nu prejudicia în nici un fel drepturile și libertățile fundamentale ale românilor. Personal sunt de acord cu dumneavoastră, oamenii trebuie să fie ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8838 lei
USD
Dolarul SUA
4.1118 lei
CHF
Francul elveţian
4.4060 lei
GBP
Lira sterlină
5.6917 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7890 lei
XAU
Gramul de aur
223.8171 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2309 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3297 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1502 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2419 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1852 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6568 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-3.2 o C
Dorohoi
-3.3 o C
Bucecea
-2.9 o C
Darabani
-3.9 o C
Saveni
-3.2 o C
Ştefăneşti
-0.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.