Știrea zilei
Cetățenii de la marginea orașului au intrat peste primar, în birou: Mărești impozitul, dar ce-mi faci tu mie în curtea mea?! VIDEO&FOTO

Aproximativ 20 de persoane s-au deplasat joi dimineață la clădirea administrației publice locale pentru a cere explicații cu privire la condițiile din localitate.

O ședință mai...(a)normală

 

S-a întâmplat la Primăria Curtești, oamenii provenind din satele Orășeni Deal și Orășeni Vale. Ei au spus, printre altele, că încă nu au rețea de apă și sunt nevoiți în continuare să care cu găleata de la fântâni.

 

Îi nemulțumește și starea drumului principal, dar și faptul că primarul ar tot crește taxele și impozitele, însă nu știu unde folosește banii strânși de la oameni.

 

„Taxele și impozitele se măresc extrem de tare, sunt niște bani, banii ăștia trebuie duși la asfaltare. Nu știu cât o să plătesc acum, dar anul trecut am plătit 500 și ceva de lei. Ce-mi faci tu mie în curtea mea?! Tu nu-mi cosești, nu-mi faci tu mie pe stradă. Pe stradă unde fac eu curățenie și eu muncesc. Dar tu-mi mărești în fiecare an, impozitul în fiecare an, intravilanul, că de două ori îmi ia”,

Spunea un cetățean nervos

 

Protestatari s-au adunat în curtea Primăriei, iar apoi s-au deplasat în biroul primarului, unde s-a ajuns la o amestecătură de voci.

 

Ulterior, Maricel Anton, care conduce comuna de mai bine de șase an,i a explicat că a fost vorba mai degrabă de o „ședință normală cu cetățenii”.

 

„Le înțeleg nemulțumirile, au fost informați exact cu situația reală, pentru că așa e în ziua de azi, mai primesc și dezinformări. I-am informat corect despre proiectele pe care le avem în derulare și pe care trebuie să le aprobăm și să le implementăm. Ei vor asfalt pe drumul principal și apă”,

Maricel Anton, primarul comunei Curtești

 

Liberalii și-ar fi „băgat coada”

 

Pentru rețeaua de apă, potrivit primarului, comuna Curtești a fost prinsă în masterplan pentru o investiție prin SC Nova Apaserv pe Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

 

În ceea ce privește modernizarea drumului, primarul susține că a avut parte de o adevărată telenovelă. Din 2016 respectivul drum a obținut finanțare europeană, fiind declarat eligibil la punctaj.

 

„Au fost însă alte proiecte cu valori mai mari și s-a epuizat suma, în 2019 am primit finanțare pe Fondul de Dezvoltare și Investiții, am făcut toată procedura cu achiziție, licitație, s-a adjudecat licitația, pentru contract cu proiectare și execuție, am obținut proiectul, am dat și avize și autorizație, când să începem lucrul cei de la PNL au tăiat finanțarea”,

Maricel Anton, primarul comunei Curtești

 

Proiectul a fost depus din nou pe Programul „Anghel Saligny” finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. După evaluarea documentației ar urma să fie semnat un nou contract de finanțare.

 

Instigator din umbră 

 

Cât despre „protestul spontan” al oamenilor din comună, primarul este convins că au fost instigați de către o persoană cu care are un conflict mai vechi, pornit la alegerile din 2020.

 

„Am o persoană din Curtești cu care sunt în proces pentru ceea ce a făcut în campania din 2020. El candida ca și consilier, nu pentru primar ,și de atunci a început toată avalanșa asta de a instiga populația și de a-i dezinforma”,

Maricel Anton, primarul comunei Curtești

 

Primarul Maricel Anton a câștigat detașat alegerile în 2020 având 1.738 de voturi față de cele 470 strânse de principalul său contracandidat, Florin Plian de la PNL.

 

Au urmat Victor Florentin Aionițoaie (ALDE) cu 171 de voturi, Neculai Ivasuc (PMP) cu 74 de voturi și Narcis Lupancu (independent) cu 52 de voturi.

 

Primarul Maricel Anton de la Curtești se află la al doilea mandat, fiind ales pe listele PSD.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
VEȘTI despre șoseaua de centură prin Curtești, banii ar putea fi atrași printr-un proiect european – VIDEO
Marius Budăi, vot la Curtești alături de soție: Am votat împotriva haosului / Votez pentru un Guvern care să gestioneze pandemiaGALERIE FOTO

 

Șef nou pregătit la „instituția șoferilor” de la Botoșani, decizie finală așteptată din capitală
Schimbare de conducere la una dintre cele mai aglomerate instituții de la Botoșani.
Bate vântul în cel mai modern internat școlar din județ, doar OPT copii cazați: Preferă să stea în sânul familiei
Respectivul liceu este considerat un etalon al învățământului din mediul rural având în vedere condițiile pe care le oferă elevilor și deopotrivă profesorilor. Unitatea dispune de clase moderne, laboratoare, cantină, internat, teren de sport și multe altele.
S-a făcut dreptate sub privirile unei mame de 96 de ani: Înalt ierarh și sobor impresionant de preoți la Monumentul dedicat foștilor deținuți politici din Botoșani – GALERIE FOTO
Cei care mai sunt în viață sunt astăzi bătrâni și bolnavi. Nu cer nimic. Au îndurat iadul pușcăriilor sau domiciliile forțate. Acolo li s-au născut copiii, acolo au învățat din nou să iubească, să rabde, să se roage. Poveștile lor sunt dureroase, sunt tulburătoare.
Întrebarea zilei: pe ce loc a terminat FC Botoșani sezonul? MIZA este de vreo 100.000 de euro
Ultima etapă a play-out – ului SuperLigii a produs o situație fără precedent de când se practică sistemul cu campionatul regulat urmat de turneele pentru desemnarea campioanei, respectiv a formațiilor retrogradate.
Un om de afaceri de calibru, o consilieră a prefectului, un director, un inspector și un fost viceprimar, pe LISTA PNL pentru a intra în Consiliul Județean
Plecarea din PNL a foștilor directori ai Spitalului Județean, Viorel Iliuță și Radu Malancea, va aduce doi noi aleși locali la rampă. Cei doi demisionari au renunțat și la mandatele de consilieri județeni, pe care oricum le-ar fi pierdut după părăsirea partidului.
Următoarele garaje care vor fi DEMOLATE în municipiul Botoșani, deținătorii au primit notificări de la Primărie – GALERIE FOTO
După cele peste 80 de garaje care au fost înlăturate din zona aflată în imediata apropiere a Colegiului Național Mihai Eminescu, urmează o nouă serie. De această este vorba despre 17 baterii.
ALARMĂ în zorii zilei la sediul Poliției: Razii în mai multe zone, minoritarii panicați „că li se fură copiii” – FOTOGALERIE
Apelul de prezență la Inspectoratul de Poliție Județean a fost dat la ora 6:00, în dimineața zilei de miercuri, 17 mai 2023.
Se cer salarii mai mari, orele de școală cu semnul întrebării! Sindicaliștii anunță că jumătate din profesorii botoșăneni nu mai intră la cursuri
Greva generală anunțată în sistemul educațional românesc va avea efecte și la Botoșani. Trei sferturi dintre profesorii botoșăneni au anunțat deja că de luni, 22 mai 2023, întrerup activitatea.
SINGURUL cuvânt care i-a salvat funcțiile unei șefe de la Botoșani, demisia aruncată la coșul de gunoi
Celebra ordonanță prin care au fost reduse o serie de cheltuieli bugetare și chiar posturi, deși în măsură mai mică, a tot suferit modificări până la forma finală. În primă fază s-a vorbit de interzicerea cumulului pensie – salariu.
Direcția de Drumuri a județului angajează cantonieri, candidații trebuie să aibă cunoștințe culinare și pasiune pentru... gătit: Mă pufnește și pe mine râsul
Anunțul a fost postat pe pagina instituției aflată în subordinea Consiliului Județean (CJ) Botoșani, pe data de 8 mai 2023.
Spargere la o asociație de proprietari plină de VIP-uri, la câteva ore după o ședință cu scântei - FOTOGALERIE
Sediul Asociației de Proprietari nr. 2 din municipiul Botoșani, situat în zona ultracentrală a orașului, a fost spart la câteva ore după o discuție privind convocarea Adunării Generale și situația financiară.
Șefimea de la Botoșani „menținută” din pix pe posturi călduțe de Guvernul Ciucă – LISTA directorilor
„Ordonanța austerității” așa cum a ajuns să fie cunoscută a fost publicată în seara zilei de luni, 8 mai 2023. Limitarea cheltuielilor de către Guvernul Nicolae Ciucă s-a rezumat la o serie de interdicții de ordin financiar însă are și un rol de protecție asupra unor persoane cu funcții de conducere, obținute în cele mai multe dintre cazuri, pe criterii politice.
Președinte nou la FC Botoșani, reorganizare din temelii a clubului: Nu este un viitor așa de roz, dar nici nu-i catastrofalVIDEO
Schimbările profunde pe care Botoșăneanul le anunța la primul club de fotbal al județului s-au produs deja în mare parte. Cei patru acționari de la grupul ”Elsaco” au constituit o nouă companie, pe care se va transfera întreaga activitate din sezonul 2023-2024.
”Tenorii liberi”, stand-up comedy muzical la Filarmonică ”tamponat” de Cozmiță Lascarache care venise la o nuntă: Această fuziune între note și bancnote naște muzicaVIDEO & GALERIE FOTO
Premierele stagiunii aniversare a Filarmonicii ”George Enescu” au continuat vineri seară cu un spectacol cum nu s-a mai văzut la Botoșani și s-a văzut rareori prin România. De la început și până la sfârșit, muzica clasică a fost însoțită de umor și uneori, într-un ton ironic, de acorduri populare și chiar manele.
Centrul „invizibil” al orașului preluat de o tânără din sistem cu viziuni îndrăznețe! Soție de politician, noua șefă are propria carieră – VIDEO&FOTO
Este un centru care, deși deschis de un deceniu în municipiul Botoșani, a „strălucit” mai puțin în spațiul public prin activități dedicate beneficiarilor, de-a lungul anilor fiind mai degrabă motiv de ceartă între șefi.
Bonele sau femeile chemate la curățenie vor fi plătite cu vouchere, șefa de la ”Șomaj”: Pur și simplu are loc un raport de muncă care nu este oficializat – VIDEO
Familiile care apelează la bone fără a avea un raport de muncă sau se folosesc de anumite persoane pentru curățenia în locuințe vor fi obligate, mai mult indirect, să le remunereze sub forma unor vouchere sociale. Acestea ar urma să fie eliberate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani.
Primarul Gireadă se gândește să facă oraș din comuna Mihai Eminescu: Are mai mult asfalt decât municipiul Botoșani dacă pun cap la cap străzile asfaltate - VIDEO & GALERIE FOTO
Recensământul desfășurat anul trecut și ale cărui rezultate în detaliu au fost făcute publice în acest an plasează Mihai Eminescu pe primul loc în clasamentul comunelor din județul Botoșani în ceea ce privește populația.
Zero șanse ca drumul Botoșani – Târgu-Frumos să fie gata în termen: I-am văzut că progresau, după care au dispărut efectiv cu utilajele de pe drumVIDEO
Șansele ca investiția la drumul Botoșani – Târgu-Frumos să se finalizeze în termenul prevăzut în contractul încheiat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cu asocierea care a câștigat licitația sunt practic egale cu zero.
Meciurile liberale de la Municipiu s-au mutat la Județ: Liderul grupului PNL lăsat baltă de colegi la votul pentru MĂRIREA salariilor – VIDEO
Consilierii județeni s-au întâlnit joi, 27 aprilie 2023, în ședința ordinară aferentă lunii aprilie. Dezbateri au fost doar la proiectul de hotărâre care a vizat creșterea salariilor pentru unii angajați.
Tot la Cornișa, dar în altă parte: Se coace mutarea scenei pentru marile spectacole ale orașului
Construcția unei străzi cu dublu sens pentru accesul cu automobile și a unei pasarele pentru pietonii și bicicliștii care doresc să meargă la Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa sunt doar două dintre ideile lansate de primarul municipiului Botoșani după îngrămădeală creată weekendul precedent la complexul de la intrarea în oraș.
Nici in municipiul Botosani nu avem apa si canalizare cu toate ca s au primit bani de canalizare de la UE .In ziarul din 23 04 2019 scrie clar ca s au primit 300 mil euro etapizat de la UE pt canalizare Daca nu s a pus canalizare unde s baniii ?
3 martie 2023, 14:11
astratex.ro
Sondaj
Este îndreptățită greva cadrelor didactice?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am avut o durere că nu a fost lângă mine pentru că eu am suferit niște pierderi fizice și emoționale. Și el nu a înțeles pierderea mea fizică. Dar l-am iertat și i-am iertat pe toți din viața mea. Pentru că dacă nu ier ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9640 lei
USD
Dolarul SUA
4.6302 lei
CHF
Francul elveţian
5.1284 lei
GBP
Lira sterlină
5.7480 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.3014 lei
XAU
Gramul de aur
290.1652 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2599 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3397 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0306 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4104 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2096 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6665 lei
Vremea
astăzi
Botosani
16.4 o C
Dorohoi
16.2 o C
Bucecea
17.0 o C
Darabani
15.7 o C
Saveni
16.6 o C
Ştefăneşti
18.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.