Știrea zilei
Consilierii, în frunte cu noua șefă a județului, învestiți într-o sală de spectacole cu familiile alături și o puzderie de ”oameni grei” în public, dar fără liberali – VIDEO & GALERIE FOTO

Cea mai atipică învestire de Consiliu Județean de la înființarea acestuia în 1992, a avut loc pe 23 octombrie 2020. La mai bine de patru luni de la data la care în Botoșani și în România ar fi trebuit să își preia mandatele noile aleși și la aproape o lună de la alegerile locale. Și nu în Palatul Administrativ, ci într-o sală de spectacole.

Noul CJ își începe treaba fără vicepreședinți


De la ora 12:30, Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit ședința de constituirea a noului Consiliu Județean.


Doar 25 din cei 33 de consilieri județeni abia aleși au depus jurământul. Și aceasta pentru că, potrivit Codului Administrativ adoptat anul trecut de Guvernul Dăncilă, act normativ care a întârziat extrem de mult intrarea pe posturi a noilor aleși, Tribunalul Botoșani a validat doar mandatele consilierilor intrați în primul val, nu și ale celor care au acces după mai multe retrageri. Astfel că, până la validarea supleanților, deși ședința a avut loc, CJ Botoșani are doar președinte, nu și vicepreședinți.  


Ședința a fost deschisă de prefectul Dan Nechifor și continuată de Andron Țâmpău, care la 63 de ani este decan de vârstă al actualului Consiliu. A avut două ajutoare, Alexandra Huțu și Claudiu Vrajotis, în calitatea lor de cei mai tineri componenți ai noului CJ.


Procedural, ședința l-a avut însă la timonă pe secretarul județului Marcel Bejinariu, care a făcut în așa fel încât întrunirea să decurgă fără vreo sincopă.

 

Mămicile primar și-au văzut copiii devenind consilieri


Consilierii au depus jurămintele în ordine alfabetică, unii și-au făcut cruce, alții nu. Unul dintre ei, Gabriel Alecsandru, l-a spus pe de rost, ceilalți l-au citit.


Fiecare a semnat cu alt pix, care imediat după folosire a fost depozitat într-o cutie.  


Ședința a fost transmisă pe un ecran uriaș, montat în spatele scenei, iar în sală s-au aflat toți comandanții structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, parlamentari PSD, o puzderie de primari, în frunte cu Cosmin Andrei. Parlamentarii liberali au lipsit, la fel și majoritatea primarilor PNL. Președintele PNL Botoșani, Costel Șoptică a fost invitat personal de omologul de la PSD, Doina Federovici, câștigătoarea alegerilor locale din 27 septembrie 2020, însă nu a onorat cu prezența. Iar Cristian Achiței nu a răaspuns la telefon. 


În schimb, au fost prezenți membri ai familiilor unor proaspeți aleși. Astfel, Dinu Federovici, soțul noii președinte, a venit însoțit de fata lor, iar la finalul ceremoniei i-a oferit Doinei Federovici un buchet de flori.


Elena Vrajotis, primar de Călărași, și-a filmat fiul, Claudiu Vrajotis, în timp ce depunea jurământul, iar Alexandra Huțu a fost învestită sub privirea mamei, Maria Huțu, primar de Vârfu Câmpului.

 

Fostul președinte, absent la predarea mandatului


De la prima întrunire a noului CJ nu au lipsit Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură și Vasile Asandei, director general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.


În schimb, a absentat Costică Macaleți, președintele de până astăzi al Consiliului Județean.


”Totul s-a făcut în mare grabă, abia ieri am aflat că astăzi va avea loc ședința și am pregătit-o așa cum am putut”, a explicat Doina Federovici.


Totul s-a întâmplat cu mască în sensul propriu al cuvântului, inclusiv discursul din final susținut de noua șefă a CJ, care a anunțat că educația și sănătatea vor fi prioritățile sale.

 

Alocuțiune neașteptată la finalul ședinței


Ar fi trebuit să fie cel de încheiere a ședinței, numai că, atunci când Andron Țâmpău a întrebat dacă mai dorește cineva să ia cuvântul, din sală a coborât Daniel Câșlariu, președintele Asociației Grup Civic, care de la microfon a cerut asfaltarea drumului strategic și acordarea unei atenții mai sporite cazurilor sociale.


La final, Doina Federovici a fost asaltată cu flori și cereri pentru poze, iar pe hol s-au ciocnit pahare de șampanie. Înainte de asta consilierii au făcut o poză de grup în care au fost aranjați chiar de șefa abia învestită.


Noua conducătoare a CJ își va începe luni efectiv activitatea.

 

loading...
Doina Federovici, la depunerea jurământului: Biroul meu și al colegilor va fi în județ, printre botoșăneniVIDEO
ACUM: Ceremonie cu invitați speciali pentru noii aleși de la Consiliul Județean, depunere de jurământ în cadru atipic – FOTO & VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU  MOBIL

 

 

download from google play download from apple store
Afaceri închise, privații și cetățenii amendați pe unde sunt prinși, instituțiile publice scapă în pandemie doar cu un banal... avertisment
Probabil că nu a mai existat vreun an în care instituțiile statului să exercite atât de multă presiune pe operatorii economici privați, iar aici ne referim mai ales la cei din HoReCa. Au fost închiși în starea de urgență, s-au redeschis în starea de alertă, însă cu extrem de multe restricții. Și în toată această perioadă instituțiile statului, printr-o armată de oameni, au făcut rând pentru a-i controla și amenda.
În anul dedicat online-ului, instituția de la Botoșani cu peste 80 de milioane de euro buget anual face ședințe prin... telefon
Trăim vremuri pe care nimeni nu le-a anticipat în istoria recentă. Vremuri în care instituțiile își restricționează contactul cu cetățenii, iar guvernanții recomandă ferm telemunca. Vremuri potrivnice în care accesul botoșănenilor la informațiile de interes public TREBUIE să rămână liber.
Două săptămâni de când au închis HoReCa la Botoșani ca să scadă Covid-ul: Rezultatul? Rata de infectare aproape s-a dublat
Pe 29 octombrie Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a decis închiderea restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, sălilor de spectacole și a celor de noroc din municipiul Botoșani. Măsura a fost adoptată atunci ca urmare a depășirii pragului de 3 îmbolnăviri la mia de locuitori.
Oamenii din linia întâi care au făcut un pas în spate! Val de pensionări și demisii la Spitalul Județean Mavromati în plină pandemie!
De la debutul pandemiei cadrele medicale sunt în linia întâi, motiv pentru care s-au mai făcut angajări ca să se facă față valului de pacienți. Însă în tot acest timp au fost și persoane care au ales să demisioneze, ar și altele care au ieșit la pensie în această perioadă stresantă pentru toată lumea.
Scandal în Piața Centrală, comercianții au intrat în hală: Bătaie de joc din lume! Lumea muncește pentru o bucățică de brânză VIDEO & GALERIE FOTO
Protestele care au avut loc în fiecare dimineață din această săptămână în fața Prefecturii și Primăriei au continuat miercuri la amiază chiar în Piața Centrală. Mai exact la Hala de Lactate și Hala de Carne, acolo unde zeci de comercianți s-au întâlnit cu reprezentanții SC Urban Serv SA, care încă mai administrează aceste spații.
Administrator public de top la o Primărie! Fost parlamentar, consul și director în București a venit la Botoșani, în sprijinul primarului
A fost parlamentar în două rânduri, demnitar în Republica Moldova și director la Complexul Lia Manoliu din Capitală.
„Petrecere” într-o instituție publică unde sunt cazuri de Covid! Angajații adunați într-o sală, una dintre participante fără mască – FOTOGALERIE
În vremuri potrivnice, în care Guvernul a interzis orice fel de adunare, petrecere, aniversare sau orice alt eveniment public sau privat, în spații închise sau deschise, într-o unitate publică de la Botoșani a avut loc totuși o astfel de întâlnire.
Școala offline: Mii de elevi botoșăneni nu fac orele online, ministrul cere controale
Municipiile Botoșani, Dorohoi dar și câteva comune precum Adășeni, Suharău și Văculești se află în scenariul roșu motiv pentru care elevii din aceste localități  au învățat săptămâna aceasta exclusiv online. Iar de luni, conform noilor reguli toți elevii din întreaga țară vor învăța online.
Asta ați ales! Circ de 8 ore la prima ședință a noului Consiliu Local, aleșii scoși afară (și) de concertul Filarmonicii după o întrunire halucinantă – GALERIE FOTO
Dacă își imagina cineva că după alegerile din 27 septembrie situația din Consiliul Local Botoșani se va schimba, s-a înșelat amarnic. Noul deliberativ municipal, format în bună parte din aceiași oameni ca în ultimii patru sau chiar opt ani, a dovedit prin noii săi membri că între jurământul abia depus și ceea ce fac cu adevărat în calitate de reprezentanți ai botoșănenilor este o distanță uriașă.
Loading...
Draftul care a „transpirat” de la Guvern pe surse și care închide țara, vânat de Prefectură pentru „a nu induce populația în eroare”
Istoria se repetă și încă foarte repede. Pentru că tot ceea ce s-a petrecut în primăvară, când documentele oficiale care vizau măsuri restrictive pentru populație erau secretizate și furnizate „pe surse”, se repetă în toamnă, la șase luni distanță.
”Surpriza” din fruntea CJ-ului, pregătită în realitate de o lună de zile, s-a mers la două capete
”A fost o surpriză plăcută și pentru mine, recunosc, dar mă obligă”. Declarația îi aparține lui Bogdan Dăscălescu, și a fost dată jurnaliștilor la puține minute după ce a reușit să devină pentru prima dată în carieră vicepreședintele al Consiliului Județean.
Fostul șef din Consiliul Județean a revenit la compania orașului și stă cu „bagajele la ușă”: Sunt pregătit pentru orice provocare
După ce și-a încheiat mandatul de vicepreședinte al Consiliului Județean și, mai mult decât atât, a depus jurământul de consilier local, Liviu Toma, „adoptat” de familia Pro România înainte de alegerile locale, a revenit pe postul său de la Urban Serv.
Instituție mutată dintr-un apartament de bloc într-un sediu din centrul orașului, închisă după 13 zile – GALERIE FOTO
După ani de zile în care a funcționat într-un apartament dintr-un imobil situat pe Calea Națională din municipiu, această unitate de stat are, în sfârșit, un sediu care se ridică la nivelul de standard corespunzător. Doar că botoșănenii au apucat să beneficieze de aceste servicii civilizate doar pentru mai puțin de două săptămâni de zile.
ABERANT și NEDREPT: 9 din 10 focare sunt în unitățile statului la Botoșani, Comitetul de Urgență a închis mai ales privații
Municipiul Botoșani a ajuns joi la o incidență de 3,13 la mie a cazurilor de coronavirus, iar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a hotărât intrarea începând de astăzi în așa numitul ”scenariu roșu”, în care activitățile economice și sociale sunt limitate aproape asemănător Stării de Urgență.
Loading...
”Rechizitoriul” de rămas bun al lui Flutur: fraudă electorală, bani pentru voturi, buletine dispărute, dar și o întrebare fără răspuns
Din noaptea alegerilor locale și până în ziua când a jurat din postura de consilier local, Cătălin Flutur a avut o singură apariție publică. A fost acea conferință de presă organizată la două zile după scrutin, în care acuza faptul că ar fi pierdut în urma unor manevre derulate în timpul votării și mai ales după închiderea secțiilor.
Cu 1,5 milioane de euro în conturi, Spitalul Județean face apel la privați pentru aparatură medicală în lupta cu Covid: De ce 82 de miliarde de lei vechi nu sunt cheltuite?
Semne de întrebare s-au ridicat după apelul public făcut de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani către mediul de afaceri și asociațiile neguvernamentale pentru a ajuta Spitalul Județean Mavromati cu aparate de oxigen pentru bolnavii de coronavirus care prezintă forme grave ale bolii.
Flutur i-a dat ”ignore” lui Andrei la învestire, sfidare până în ultima clipă – VIDEO & GALERIE FOTO
Relația tensionată pe care Cosmin Andrei și Cătălin Flutur au avut-o timp de patru ani în fruntea Primăriei Botoșani, care a continuat în campania electorală și s-a exacerbat chiar și după alegeri, a ieșit în evidență și la ședința de constituire a noului Consiliu Local.
Bătaie până în ultima zi pe funcția de primar: Andrei este învestit astăzi după ce a fost la un pas să devină spectator la ședința convocată de prefect
27 septembrie 2020 este data la care au avut loc alegerile locale. La exact o lună de atunci, după o perioadă aproape „moartă” pentru oraș, având în vedere procesul extrem de birocratic de schimbare a conducerii orașului, amplificat și de contestarea mandatului noului edil șef, are loc în sfârșit ceremonia de învestire a noului Consiliu Local.
O instituție organizează concurs pentru înlocuirea uneia dintre cele mai experimentate directoare de la Botoșani
Angajații unei instituții de la Botoșani sunt în formulă incompletă după pensionarea directorului adjunct. Ca atare postul a fost scos la concurs.
O șefă de la Urban Serv pe cale să preia conducerea noului serviciu de administrare a piețelor și cimitirelor de la Primărie
Preluarea de către Primăria Botoșani a administrării piețelor, oborului și cimitirelor a intrat în faza finală. În cursul zilei de astăzi ar urma să fie desemnat și conducătorul structurii nou create.
Doamna dirijor striga TONUL la CANTEC ! Sculati voi oropsiti ai vietii, voi osanditi la foame sus....
3 noiembrie 2020, 18:42
Cei care au contribuit financiar ,ceva rude au ajuns sa fie reconfirmati sau pentru prima data ,ca membri ai C.J asta se vede si din imaginile postate de dumneavoastra , apoi dupa afinitati vor fi nominalizati tot pe acelias principi pe anumite functii . Corectitudinea e numai in declarati in fata camerilor in rest .....
24 octombrie 2020, 14:34
Stați să vedeți ce urmează de luni. Coada la pupat inelul: salariații din cj, sefi de instituții din subordine, patroni ce au relații contractuale cu cj, cei care si au dorit funcții și nu le/au obținut încă, rude, prieteni etc,etc
24 octombrie 2020, 12:32
astratex.ro
Sondaj
Mergeți la vot pe 6 decembrie?
Da
Nu
Încă nu m-am hotărât
Declaraţia zilei
„Cam 50% dintre ei (nr. au probleme), depinde de fiecare pacient. Sunt și pacienți care nu au avut patologii pulmonare înainte și acum nu mai pot să facă sport la sală, obosesc. Dar toți sunt în perioada aceea de convalescen ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8732 lei
USD
Dolarul SUA
4.1013 lei
CHF
Francul elveţian
4.5070 lei
GBP
Lira sterlină
5.4820 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9539 lei
XAU
Gramul de aur
246.1113 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2388 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3521 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0073 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1427 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1851 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6543 lei
Vremea
astăzi
Botosani
5.8 o C
Dorohoi
5.7 o C
Bucecea
6.1 o C
Darabani
5.0 o C
Saveni
6.0 o C
Ştefăneşti
3.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.