Știrea zilei
Consilierii, în frunte cu noua șefă a județului, învestiți într-o sală de spectacole cu familiile alături și o puzderie de ”oameni grei” în public, dar fără liberali – VIDEO & GALERIE FOTO

Cea mai atipică învestire de Consiliu Județean de la înființarea acestuia în 1992, a avut loc pe 23 octombrie 2020. La mai bine de patru luni de la data la care în Botoșani și în România ar fi trebuit să își preia mandatele noile aleși și la aproape o lună de la alegerile locale. Și nu în Palatul Administrativ, ci într-o sală de spectacole.

Noul CJ își începe treaba fără vicepreședinți


De la ora 12:30, Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit ședința de constituirea a noului Consiliu Județean.


Doar 25 din cei 33 de consilieri județeni abia aleși au depus jurământul. Și aceasta pentru că, potrivit Codului Administrativ adoptat anul trecut de Guvernul Dăncilă, act normativ care a întârziat extrem de mult intrarea pe posturi a noilor aleși, Tribunalul Botoșani a validat doar mandatele consilierilor intrați în primul val, nu și ale celor care au acces după mai multe retrageri. Astfel că, până la validarea supleanților, deși ședința a avut loc, CJ Botoșani are doar președinte, nu și vicepreședinți.  


Ședința a fost deschisă de prefectul Dan Nechifor și continuată de Andron Țâmpău, care la 63 de ani este decan de vârstă al actualului Consiliu. A avut două ajutoare, Alexandra Huțu și Claudiu Vrajotis, în calitatea lor de cei mai tineri componenți ai noului CJ.


Procedural, ședința l-a avut însă la timonă pe secretarul județului Marcel Bejinariu, care a făcut în așa fel încât întrunirea să decurgă fără vreo sincopă.

 

Mămicile primar și-au văzut copiii devenind consilieri


Consilierii au depus jurămintele în ordine alfabetică, unii și-au făcut cruce, alții nu. Unul dintre ei, Gabriel Alecsandru, l-a spus pe de rost, ceilalți l-au citit.


Fiecare a semnat cu alt pix, care imediat după folosire a fost depozitat într-o cutie.  


Ședința a fost transmisă pe un ecran uriaș, montat în spatele scenei, iar în sală s-au aflat toți comandanții structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, parlamentari PSD, o puzderie de primari, în frunte cu Cosmin Andrei. Parlamentarii liberali au lipsit, la fel și majoritatea primarilor PNL. Președintele PNL Botoșani, Costel Șoptică a fost invitat personal de omologul de la PSD, Doina Federovici, câștigătoarea alegerilor locale din 27 septembrie 2020, însă nu a onorat cu prezența. Iar Cristian Achiței nu a răaspuns la telefon. 


În schimb, au fost prezenți membri ai familiilor unor proaspeți aleși. Astfel, Dinu Federovici, soțul noii președinte, a venit însoțit de fata lor, iar la finalul ceremoniei i-a oferit Doinei Federovici un buchet de flori.


Elena Vrajotis, primar de Călărași, și-a filmat fiul, Claudiu Vrajotis, în timp ce depunea jurământul, iar Alexandra Huțu a fost învestită sub privirea mamei, Maria Huțu, primar de Vârfu Câmpului.

 

Fostul președinte, absent la predarea mandatului


De la prima întrunire a noului CJ nu au lipsit Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură și Vasile Asandei, director general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.


În schimb, a absentat Costică Macaleți, președintele de până astăzi al Consiliului Județean.


”Totul s-a făcut în mare grabă, abia ieri am aflat că astăzi va avea loc ședința și am pregătit-o așa cum am putut”, a explicat Doina Federovici.


Totul s-a întâmplat cu mască în sensul propriu al cuvântului, inclusiv discursul din final susținut de noua șefă a CJ, care a anunțat că educația și sănătatea vor fi prioritățile sale.

 

Alocuțiune neașteptată la finalul ședinței


Ar fi trebuit să fie cel de încheiere a ședinței, numai că, atunci când Andron Țâmpău a întrebat dacă mai dorește cineva să ia cuvântul, din sală a coborât Daniel Câșlariu, președintele Asociației Grup Civic, care de la microfon a cerut asfaltarea drumului strategic și acordarea unei atenții mai sporite cazurilor sociale.


La final, Doina Federovici a fost asaltată cu flori și cereri pentru poze, iar pe hol s-au ciocnit pahare de șampanie. Înainte de asta consilierii au făcut o poză de grup în care au fost aranjați chiar de șefa abia învestită.


Noua conducătoare a CJ își va începe luni efectiv activitatea.

 

loading...
Doina Federovici, la depunerea jurământului: Biroul meu și al colegilor va fi în județ, printre botoșăneniVIDEO
ACUM: Ceremonie cu invitați speciali pentru noii aleși de la Consiliul Județean, depunere de jurământ în cadru atipic – FOTO & VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU  MOBIL

 

 

download from google play download from apple store
HRISTOS A ÎNVIAT! Sute de botoșăneni la prima slujbă de Înviere ca protopop a preotului Petru Fercal: Dăm Slavă lui Dumnezeu și veți vedea că vom rămâne un popor unit – GALERIE FOTO&VIDEO
Clopotele au răsunat în oraș, străzile au strălucit de lumânările aprinse în noaptea de Înviere. După un an de restricții, cu biserici goale și cimitire ferecate, sărbătoarea Paștilor a adunat din nou sute, mii de creștini în toate parohiile.
Bătălie în taină pe șefia Casei de Asigurări de Sănătate, ceva doamne liberale și nu numai țintesc funcția de director
La fel ca în alte cazuri, și în cel de față, procedura pentru ocuparea unei funcții de conducere într-o unitate de stat este una în bună parte secretă. Și probabil că, pentru a fi evitate anumite comentarii asupra candidaților și a eventualului sprijin politic, așa vor și rămâne aceste concursuri.
CJ-ul a cheltuit peste 100.000 de lei ca să cumpere laptopuri aleșilor, unii consilieri le-au refuzat: Ne-a întrebat cineva dacă avem nevoie? - FOTOGALERIE
După ce timp de un an plenul județean s-a întrunit, cu foarte puține excepții, în ședințe secrete, recent consilierilor județeni le-au fost oferite mijloace electronice. Dar și servicii de internet pentru a le putea accesa.
Dulce viață... Italianul care face de 15 ani pizza la Botoșani: Pizza este o cultură, nu o mâncareGALERIE FOTO
Cum te uiți la harta Italiei, găsești Lecce exact în tocul giganticei ”Cizme”. Este un oraș care din punct de vedere demografic se aseamănă Botoșanilor, având aproape 100.000 de locuitori. Dar aceasta este cam singura similitudine între cele două centre urbane.
După CJ, prefectul pregătește proces și Primăriei: 5 posturi de șefi care au iscat o bătălie politică de zile mari, la mâna judecătorilor
O poveste fără sfârșit pare a fi cea privitoare la stabilirea unui Consiliu de Administrație pentru societatea comercială Eltrans. Dacă în ultima jumătate de an lipsa administratorilor nu a complicat foarte mult activitatea companiei de transport, situația devine critică pentru că este necesară aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul în curs.
Județul sub toc: Prima femeie din istoria județului, președinte la o structură semi-polițienească – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima ștachetă a fost atinsă la alegerile locale din 2020, când Doina Federovici devenea prima femeie care câștiga președinția Consiliului Județean. A doua este doborâtă tot de o reprezentantă a Organizației Femeilor Social Democrate.
PERCHEZIȚII cu mascații la un fost primar botoșănean acuzat de delapidare: ar fi plecat acasă cu mobilă și profile PVC de la Primărie
Descinderile au avut loc în cursul zilei de joi și ar fi vizat locuința fostului primar, dar și alte locații folosite de acesta.
Încă o lovitură! Directorul pregătit de PSD pentru ”Apă”, eliminat prin... facultate
Abținerea la prima ședință a consilierilor ALDE și Pro România la proiectul de buget propriu al județului pe 2021, care a dus la respingerea acestuia în cadrul ședinței de miercuri a Consiliului Județean, pare să nu fie singura lovitură pe care cele două partide o administrează conducerii PSD a instituției. În consiliul de administrație de la SC Nova Apaserv SA se pregătește și a doua. Mai exact, în acel comitet de remunerare și nominalizare din cadrul CA-ului.
Se trage țeapă și cu naveta elevilor, transportatorii plâng la CJ după bani frumoși
Mai multe adrese au fost transmise către Consiliul Județean Botoșani pentru o serie de restanțe care datează încă de anul trecut, din lunile septembrie, octombrie și noiembrie. Transportatorii se plâng de faptul că au fost obligați legal să transporte elevi navetiști pentru care, nici după cinci luni, nu au primit plățile pentru serviciile prestate.
Loading...
Autoritatea cu „politicieni polițiști”, pe linie moartă de 6 luni: pe cale să renască cu un președinte pesedist
Pandemia coroborată cu alegerile locale din septembrie 2020 au făcut ca această structură să nu mai existe pentru mai bine de jumătate de an. Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) este un organism care are rol mai degrabă consultativ și funcționează pe lângă Consiliul Județean.
La 6 luni de la alegeri, PRIMUL primar care își pierde mandatul: Dacă era să fi fost un stat sănătos la noi în țara asta, eu eram erou
La mai bine de jumătate de an de la alegerile locale din 27 septembrie 2020, unui primar din Botoșani zilele în Primărie deja îi sunt numărate.
Șeful care se prelingea pe scările Prefecturii a căzut tot în picioare: Este iar director
Aflat în incapacitate de muncă pe postul de director executiv, dar capabil să conducă instituția din postura de adjunct.
”Afacerea” testelor la cerere: Mii de botoșăneni au rotunjit veniturile Spitalului Mavromati
Tot mai mulți botoșăneni vin să se testeze la cerere la Spitalul Județean Mavromati. Cea mai mare unitate medicală din județ a început să facă teste contra cost începând cu data de 16 iunie 2020. Iar de atunci, peste 4.900 de persoane s-au testat.
Cartierul inaugurat pe Șoseaua Iașului lovit de pustiu! Locativa: La unele locuințe nu se închid ușile / Primarul: Este o cloacă, un fief PNL FOTO&VIDEO
19 februarie 2021. Primarul Botoșaniului oferea repartiții pentru noile locuințe construite la intrarea în municipiu, pe Șoseaua Iașului, într-un cartier ANL.15 aprilie 2021. Imaginea blocurilor este una dezolantă, încărcată de pustiu. Nicio mașină în parcare, nicio margine de mobilă nu se vede prin sticla geamurilor pline de praf.
Loading...
Directori cu botniță la Botoșani, prefectul încearcă să le-o scoată
Pandemie, regulamentul general pentru protecția datelor (GDPR), ordine de la șefii de sus. Cam așa arată paradisul informațional al multor directori de instituții deconcentrate de la Botoșani care se bucură de beneficiile aferente funcției, de la salarii generoase, la subalterni cu care s-o facă pe-a șefii și uși închise pentru cetățenii în slujba cărora lucrează, doar în teorie.
Salariile de la Consiliul Județean publice și nu prea! Încă un șef cu leafă de lux, ceilalți funcționari ascunși după o grilă complicată – DOCUMENT
De două ori pe an, pe 31 martie și 30 septembrie, unitățile de stat au obligația de a publica salariile angajaților pe site-urile proprii sau eventual la sediile în care își desfășoară activitatea.
Baruri deschise în cartierul ocolit al orașului după ora 21, Poliția mare cere sesizări, cea Locală n-ar avea echipaje suficiente – VIDEO & GALERIE FOTO
Imaginile surprinse sunt din seara zilei de marți, 6 aprilie 2021. Însă la fel a fost și în precedenta seară, adică luni, dar și în cele din weekend.
Fost comisar de la Garda Financiară prins conducând fără permis, a mai declarat și că... nu e el, e altul la volan
S-a întâmplat duminica trecută pe o stradă din Roman, acolo unde a fost oprit în trafic de polițiștii nemțeni. Era la volan și inițial le-a declarat oamenilor legii că nu are vreun act asupra sa.
„Evadarea” în gașcă a fetelor din centru, cum a fost posibil: Au și ele niște drepturi, nu le putem încălca
Cinci fete de la Complexul de apartamente „Floare de Colț” Dorohoi au fost date dispărute pe data de 4 aprilie 2021. Au plecat din centru pe 3 aprilie, cu bilet de învoire, și nu s-au mai întors. Una singura a fost găsită în aceeași zi, celelalte după două zile.
Culisele marii trădări de la municipiu: cum s-au pierdut pe rând toate posturile ex-vicelui & cum a ajuns noul vice să nu mai vină la ședință nici în timpul programului de lucru
Modul lamentabil în care social-democrații botoșăneni au pierdut posibilitatea de a-și impune propria conducere la SC Eltrans SA survine unei serii de evenimente care au făcut ca, mai devreme sau mai târziu, o asemenea ruptură să devină inevitabilă la nivel municipal.
Doamna dirijor striga TONUL la CANTEC ! Sculati voi oropsiti ai vietii, voi osanditi la foame sus....
3 noiembrie 2020, 18:42
Cei care au contribuit financiar ,ceva rude au ajuns sa fie reconfirmati sau pentru prima data ,ca membri ai C.J asta se vede si din imaginile postate de dumneavoastra , apoi dupa afinitati vor fi nominalizati tot pe acelias principi pe anumite functii . Corectitudinea e numai in declarati in fata camerilor in rest .....
24 octombrie 2020, 14:34
Stați să vedeți ce urmează de luni. Coada la pupat inelul: salariații din cj, sefi de instituții din subordine, patroni ce au relații contractuale cu cj, cei care si au dorit funcții și nu le/au obținut încă, rude, prieteni etc,etc
24 octombrie 2020, 12:32
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
„Interesant este și aspectul că aceste procese s-au finalizat în anul 2019 iar acțiunea pentru dosarul acesta de executare au fost amânate, din diverse motive, nu vă pot răspunde, ar trebui să răspundă lichidatorul de ce au ...
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9259 lei
USD
Dolarul SUA
4.0492 lei
CHF
Francul elveţian
4.4955 lei
GBP
Lira sterlină
5.7056 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7243 lei
XAU
Gramul de aur
239.1391 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2293 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3753 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1884 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3424 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1921 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6624 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.8 o C
Dorohoi
11.9 o C
Bucecea
11.8 o C
Darabani
12.2 o C
Saveni
12.1 o C
Ştefăneşti
8.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.