Știrea zilei
Consilierul fostului președinte CJ, care nu a fost manager pe vreun proiect european, trimis la Bruxelles expert pe fonduri UE

De la cabinetul fostului președinte al Consiliului Județean, la un birou al Agenției de Dezvoltare Nord-Est Piatra Neamț deschis anul trecut la Bruxelles.

Expert la Bruxelles 

 

Este parcursul profesional al lui Mihnea Ateșoaie, fost consilier al lui Costică Macaleți și soțul Alexandrei Huțu, social-democrata pe cale să fie învestită deputat.

 

Mihnea Ateșoaie a participat la concursul organizat de ADR Nord-Est în toamna anului trecut, în ultima lună cât a mai activat la CJ Botoșani.

 

A promovat concursul în septembrie, iar contractul său de muncă a fost încheiat începând cu data de 1 octombrie 2020, fiind încadrat pe un post de expert birou reprezentare Bruxelles al ADR Nord Est, cu valabilitate de un an, cu posibilitate de prelungire, după caz.

 

Șase posturi sunt repartizate acestui birou de la Bruxelles, fiecare județ având câte un reprezentant.

 

„Noi am fost din toate cele șase județe. Asta a fost ideea, Biroul de la Bruxelles să se extindă cu câte un membru din fiecare județ. Mai este un băiat din Botoșani, Andrei Buzatu, care se va ocupa de alt județ, de Bacău, a mai lucrat pe proiecte europene, are experiență”,

Mihnea Ateșoaie, expert birou reprezentare Bruxelles al ADR Nord Est (foto stânga)

 

 

Primul contact serios cu fondurile europene

 

La concurs a avut mai multe probe, printre care testarea cunoștințelor în limba engleză, o parte de legislație, PC precum și un interviu. A fost declarat admis.

 

Mihnea Ateșoaie recunoaște că nu a lucrat în vreun proiect european: „Manager de proiect nu am fost dar pe parcursul celor 4 ani de la Consiliul Județean, am avut idee despre proiectele europene. Acolo efectiv am auzit în primă fază de ADR”.

 

Deși teoretic fostul consilier de la CJ este angajat pentru biroul de la Bruxelles, încă nu s-a prezentat efectiv la noul loc de muncă.

 

Din cauza pandemiei și acest birou lucrează de la distanță.

 

„Noi lucrăm prin telemuncă momentan, plecarea la Bruxelles se face în funcție de pandemie. Noi conspectăm piața de fonduri europene și ce apare nou pe program. Iar în momentul când aflăm de un apel, trebuie să anunțăm Aggenția și să căutăm parteneri pentru proiecte, în special instituții publice, lucrăm și cu mediul privat și cu ONG-urile, în funcție de ce apare. Biroul s-a extins tocmai pentru perioada asta de finanțare 2021 – 2027”,

Mihnea Ateșoaie, expert birou reprezentare Bruxelles al ADR Nord Est

 

Ca orizont de timp, posibil ca deplasarea la Bruxelles să fie făcută efectiv undeva în lunile februarie – martie, în funcție de evoluția pandemiei, dar și a campaniei de vaccinare.

 

Mihnea Ateșoaie are un master în științe administrative obținut la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializare Administrație Publică.

 

Rolul Biroului de Reprezentare Bruxelles este de a acționa ca interfață pentru ADRNE și Regiunea Nord-Est în vederea promovării și creșterii vizibilității acestora în mediul european.

 

Obiective specifice

 

  • Dezvoltarea și identificarea de oportunități de cooperare și parteneriat pentru agenție și autorități publice din regiune cu alte regiuni și autorități similare din Uniunea Europeană;
  • Asigurarea unei funcții de informare-promovare, prin contact permanent și direct cu structurile europene de cooperare interregională și participarea la activitățile consultative ale Comisiei Europene și a celorlalte instituții europene relevante care, prin politicile și programele lor, pot influența dezvoltarea Regiunii Nord-Est;
  • Crearea și promovarea unei imagini pozitive pentru ADR și Regiunea Nord-Est în rândul românilor prezenți în instituțiile europene cât și instituțiile și structurile asociative prezente în Bruxelles.
  • Asumarea rolului de interfață între mediul de afaceri al Regiunii Nord-Est și rețelele/asociații europene de profil și reprezentanți ai mediului de afaceri din statele membre
  • Identificarea și diseminarea în timp util a informațiilor referitoare la oportunitățile de finanțare, posibilitățile de colaborare externă, oportunități de instruire pentru următoarele domenii de interes pentru regiune:

 

-Dezvoltare regională (politici și programe);

-Inovare (programe și inițiative)

-Investiții străine directe (atragere de investiții)

-Turism (proiecte)

-Colaborări cu alți donori internaționali.

loading...
Doamnele din PSD, ajutor la șeful județului cu doi tineri pentru cabinet
INTERVIU: Femeia din spatele celui mai puternic om al județului

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Primul muzeu multimedia de la Botoșani, amenajat sub pământ – IMAGINI spectaculoase despre cum va arăta – VIDEO & FOTO
Este posibil grație unui proiect cu finanțare europeană implementat alături de parteneri din Ucraina. Inițiativa aparține Primăriei municipiului Botoșani, prin serviciul de programe europene din cadrul instituției, care a atras finanțarea.
Fetițe gemene în vârstă de patru ani adoptate de o familie din Botoșani
Mai multe familii din Botoșani s-au întregit și au primit o undă de speranță chiar și pe timp de pandemie. Au reușit să adopte copii aflați în grija Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).
S-au supărat eroii în halate albe, guvernanții le-au promis mai mulți bani decât primesc deja și i-au „păcălit”, pacienții le mor în spitale, dar asta contează mai puțin
Prima ședință reunită după nefastul an pandemic 2020 la Prefectura Botoșani le-a fost cumva dedicată salariaților din sistemul sanitar botoșănean. Cunoscuta Comisie de Dialog Social (CDS) care în vremurile de normalitate se întrunea trimestrial și în cadrul căreia erau dezbătute tot felul de probleme întâmpinate de bugetari. Pentru că privații nu beneficiază de atât de multe drepturi precum cei din sistemul public.
”Gentlemen's agreement” la Nova Apaserv! Directorul „providențial” al liberalilor a deblocat într-o săptămână conturile societății
Ținta propusă în primele zile de la preluarea conducerii societății Nova Apaserv a fost deblocarea conturilor și efectuarea plăților restante urgente. Compania risca să fie deconectată de la electricitate și astfel nu mai putea furniza servicii către populație. Aceasta în condițiile în care salariații sunt neplătiți de deja două luni.
De manual: Cum ajungi șefă de centru la un concurs închis doritorilor din afara instituției - DOCUMENT
Persoana care ocupă temporar funcția de șef al Centrului Social de Urgență (CSU) din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) se află în situația favorabilă de a se definitiva pe funcție.
Trei oameni de afaceri, o fostă primăriță și un subsecretar de stat - pentru subprefect la PNL – LISTA
Dacă pentru funcția de prefect lucrurile s-au tranșat relativ repede în PNL Botoșani după ce organizația județeană a obținut postul în cadrul coaliției, oarecum paradoxal, pentru subprefect lucrurile par mai complicate. Sau cel puțin sunt mai mulți doritori.  
Concertul de Ziua Îndrăgostiților pe scena Filarmonicii din Botoșani: Bravo!!!, au strigat domnii / Cam mult, au șoptit doamnele - GALERIE FOTO&VIDEO
Spectacol mai puțin obișnuit, sâmbătă seara, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani.
Un medic botoșănean efectuează operații revoluționare în Belgia cu o cască de realitate augmentată dezvoltată de Microsoft și NASA – GALERIE FOTO
”Nimeni nu-i profet în țara lui” este un proverb cu aplicabilitate tot mai dureroasă în România. Și se resimte și mai pregnant în Botoșani, județ părăsit de zeci de mii de oameni plecați să-și găsească un rost în străinătate. Din nefericire, pierdem astfel tot mai multe minți luminate, oameni care dacă ar fi rămas pe aceste meleaguri poate că ar fi reușit să urnească lucrurile și în acest colț uitat de lume.   
Plecări și demisii pe capete la Modern Calor, avem director interimar
Compania de termoficare a orașului se află în plin proces de reorganizare a echipei de management după ce nu mai puțin de trei dintre cei șapte șefi au părăsit unitatea.
Loading...
AFACERILE macabre cu bunurile statului, înfloritoare la Botoșani, locurile care se vând abuziv cu mii de euro
Botoșăneanul semnala fenomenul în urmă cu patru ani de zile, iar de atunci aproape că nu s-a schimbat nimic. Site-urile de vânzări sunt pline de anunțuri prin care se scot la vânzare locuri de înhumare din cimitirele statului.
Cum să pierzi șefia de la ”Apă” după ce ai avut 5 membri în CA din 7: Uluitoarea poveste în care Șoptică și Țurcanu au răsturnat PSD-ul cu... Pro
Propulsarea unui director liberal la conducerea SC Nova Apaserv SA în condițiile în care acționar majoritar al societății este Consiliul Județean, instituție cu președinte, vicepreședinte și administrator public de la PSD, a fost posibilă datorită unui plan pus la cale de PNL la care s-au raliat Pro România și ALDE.
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă NU au demisionat! Pur și simplu au fost anunțați să NU mai vină la serviciu – DOCUMENT
După publicarea articolului referitor la plecarea a doi angajați din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) Botoșani, unul dintre cei care s-au trezit cu contractul de muncă încetat a dorit să clarifice public modul în care s-a realizat încheierea relațiilor de muncă.
Viteji și vocali doar pe Facebook! Oficial, majoritatea pacienților care au fost internați la Mavromati NU au dat șpagă sau NU au cumpărat medicamente
Peste 2.000 de pacienți sunt internați lunar la Spitalul Județean Mavromati. Puțini sunt însă cei care își exprimă oficial opinia cu privire la serviciile oferite de către cea mai mare unitate medicală din județ.
Omul lui Țurcanu de la ALDE a preluat Partidul AUR la Botoșani: Ne-am strâns mâna
O mișcare surprinzătoare pe scena politică botoșăneană a avut loc la mijlocul acestei săptămâni. Conducerea națională a Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a desemnat un nou președinte al organizației județene. Și nu este vorba despre independentul care discutase pe această temă cu liderii de la București, ci de membrul altui partid.
Loading...
Costel Șoptică și-a luat înapoi prefectul și un subprefect! Vot și jocuri de culise pentru posturile din Prefectură
PNL a obținut trei posturi de conducere în Prefectură, a pierdut unul și intră în marea bătălie pentru alegerea persoanelor care le vor ocupa, în cazul a cel puțin două dintre ele. Vineri, 5 februarie 2021 membrii Biroului Politic Județean (BPJ) din cadrul PNL Botoșani vor vota pentru susținerea politică a prefectului, fie el același sau altul.
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă au renunțat la posturi după scandalul care se lasă cu un proces colectiv
Acțiunea fără precedent a oamenilor străzii de la Botoșani care și-au arătat intenția de a deschide un proces colectiv împotriva Direcției de Asistență Socială (DAS) a municipalității botoșănene s-a soldat cu ieșirea din sistem a doi angajați care au fost implicați direct în furnizarea meselor pe timpul carantinei.
SURSE: Fost candidat la locale și parlamentare aproape să ocupe o funcție care a avut un singur deținător în istoria județului
Un social democrat specializat pe fonduri europene ar urma să preia funcția de administrator public al Consiliului Județean.
Când îți trage statul țeapă: Autoritatea Electorală a rambursat peste 100 de milioane partidelor pentru campanie, dar n-a înapoiat 1 leu independenților
”Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că astăzi, 29 decembrie 2020, au fost rambursate partidelor politice parlamentare și neparlamentare care au îndeplinit condițiile legale, sumele aferente cheltuielilor efectuate în campania electorală pentru alegerile locale din anul 2020”.
Memorabilul an 2020! AMENZI de peste 1,2 milioane de euro aplicate de polițiști botoșănenilor prinși pe stradă
2020, anul în care un virus din China a lovit întreg mapamondul, a adus cu sine o serie de restricții pentru populație care nu ar fi fost concepute sau acceptate în trecut. Libera circulație a rămas doar un concept sau un drept constituțional trecut doar pe hârtie.
Asediul de la Impozite și Taxe tratat cu sedii noi: Primăria deschide încă două centre de încasare
Și în anii anteriori aglomerația era nelipsită de la Direcția de Taxe și Impozite Locale în luna ianuarie, când botoșănenii se prezentau la ghișee pentru a-și achita obligațiile financiare. Doar că în 2021 cozile au fost transferate în exterior din cauza pandemiei și astfel au creat disconfort pentru contribuabilii care au fost nevoiți să aștepte la coadă, în frig, până să le vină rândul la casierii.
Baiatul asta realizeaza ce spune? Ce conspecteaza el? Unde se crede, la literatura romana? Mai baiete, nu mai sta dupa niste fuste ... femeia deputata, soacra primarita, nasa consilier judetean si mama adoptiva presedinta de CJ. Trezeste-te, fatalaule!
20 ianuarie 2021, 14:49
Baiatul asta realizeaza ce spune? Ce conspecteaza el? Unde se crede, la literatura romana? Mai baiete, nu mai sta dupa niste fuste ... femeia deputata, soacra primarita, nasa consilier judetean si mama adoptiva presedinta de CJ. Trezeste-te, fatalaule!
20 ianuarie 2021, 13:16
Punct și de la capăt: Între Ateșoaie - care habar n-are ce este un proiect și cu ce se mănâncă - și ,,băiatul” Andrei Buzatu există o diferență ca de la cer la pământ. In timp ce domnul Buzatu este cu adevărat expert în proiecte europene( cu o vechime de peste 10 ani), capabil să producă și să verifice orice fel de proiect, Ateșoaie este o marionetă; credem că ar fi bine să se retragă chiar din această perioadă pentru a nu încurca lucrurile.
9 ianuarie 2021, 11:08
ce au facut cei 2 experti pentru a ne reprezenta? nu au lucrat 1 zi in adevaratul sens al cuvantului, nu stiu ce inseamna proiecte, programe europene, alocari financiare. rusine sa-i fie actualei conduceri a psd pentru ca s-au debarasat de oameni ca dr. ciofu, macaleti si multi alti pentru a promova niste marionete.
6 ianuarie 2021, 22:32
Oameni buni...câinii latră, caravana trece. Nu-i doare nici în k....ur de ce spune lumea. Mizerie....
6 ianuarie 2021, 19:33
S a intrecut orice limita cu aceste cumatrii si cotcarii.E momentul ca institutiile statului sa isi faca treaba pentru care sunt platite din banii nostri.
6 ianuarie 2021, 18:53
Realizările mărețe ale președintei cj pentru botoșăneni. Un județ condus de psd_roxana. Sa trăiți bine?!
6 ianuarie 2021, 15:58
Vedeți și voi pe cine ati ales, niște nulități, succesuri Doinita
6 ianuarie 2021, 15:32
Va vorbi cu Mazare care are inca legaturi cu Madagascarul sa faca CJ lui DOINITA un parteneriat cu cultivatorii de cafea de acolo.Botosaniul va fi prima microregiune din Europa unde se va cultiva cafea, tutunul il importam.Se stie cafeaua si tuTUNUL la CJ sunt la mare pret.
6 ianuarie 2021, 15:28
Trebuie sa recunoastem ca vom avea cei mai buni experti in facut cafea: una la bucuresti si unul la bruxelles. Am terminat o cu fabricile pentru mozarela de acum cultivam arbori de cafea.
6 ianuarie 2021, 14:24
toti prostanii habarnisti se cocoata pe functii pe filiera politica, unu sau una din stia daca dadeau concurs in privat, nici portar nu-I angaja nimeni..........masa tot asa, cu politica.........ce se faceau astia fara politica?, cum dracu sa promovezi in functii niste nestiutori de nimica?, vreti sa mearga tara asta spre prosperitate?.......cu astfel de costei, e vai si amar de noi
6 ianuarie 2021, 13:58
Ei, face ea bani din angajari si din achizitii. Sper ca DNA-ul nu doarme. Vedeti ce fac presedintii de CJ, ca cel de la Iași...
6 ianuarie 2021, 11:17
Doino, gata s-a terminat cu pozele. Acum sa vedem de ce naiba esti ( nu ) in stare
6 ianuarie 2021, 11:14
Asa ne trebuie nouă, prostilor, sa votam pe cineva, iar ei sa-si angajeze in functii babane cumătrii, rudele si neamurile. Niste nulitați....cumătrul Birta, consilierii Huțu....Nu mai pupati voi voturi.
6 ianuarie 2021, 10:12
Federovici=Turcanu
6 ianuarie 2021, 10:08
De la făcut cafele la partid sau CJ, sa ajungi expert la Bruxelles, se vede puterea soacrei. S-au umplut partidele de absolvenți Spiru Haret, Dimitrie Cantemir și Kogălniceanu. Unii au ajuns chiar parlamentari .... vai de mama noastră ce ne așteaptă.Este o mare bătaie de joc fata de cei care au făcut școala pe bune.
6 ianuarie 2021, 08:35
Cum naiba au aparut astea acum? Se stia dinainte de alegeri, dar au stat pe burta sa se vada toti cu sacii in caruta!!! De la niste fomisti, au ajuns mari experti si deputati, fara pic de experienta in campul muncii. Halal! Daca asta e competenta in Romania, emigrez! Doinita si Mariusica...ascultati ce va spune o cunoascatoare....vor fi primii cei doi din familia Hutu care va vor baga cutitul in spate! Da-i nas lui Ivam ca se suie pe divan....Deja e prea tarziu...compuneti-va singuri melodia de prohod
6 ianuarie 2021, 07:48
dar lipseste din specializare Stefan Gheorghiu marca PSD...., în rest va dezvolta județul cât si de la CJ
6 ianuarie 2021, 07:41
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
Cum mi-am întâlnit sufletul pereche într-un reality show la televizor? Eu chiar mă văd măritată, tânără să fiu! Anul ăsta nu… mai sunt chestii de rezolvat şi apoi. Nu, încă nu ne-am mutat împreună! Cu George mă înţ ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8725 lei
USD
Dolarul SUA
3.9845 lei
CHF
Francul elveţian
4.4025 lei
GBP
Lira sterlină
5.6427 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7566 lei
XAU
Gramul de aur
229.6421 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2291 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3531 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1869 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1929 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1867 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6553 lei
Vremea
astăzi
Botosani
12.9 o C
Dorohoi
12.4 o C
Bucecea
13.1 o C
Darabani
9.7 o C
Saveni
12.3 o C
Ştefăneşti
15.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.