Știrea zilei
Radu Malancea aproape dat afară a doua oară de la Spitalul Județean, de data aceasta fără avocat: Luăm în calcul

Grija pentru combaterea pandemiei cu COVID-19 pălește în fața aranjamentelor politice. Iar un exemplu grăitor este ceea ce se întâmplă în această perioadă în România, unde cea mai mare preocupare a politicienilor PSD este să le facă loc pe funcții managerilor de spitale dați afară de PNL-iști. Sau să le cimenteze posturile directorilor care au scăpat deocamdată de valul de demiteri.

 

Ce film prost!

 

Efectul se va resimți probabil și la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani, unde asistăm din nou la un scenariu prost, într-un film la fel de prost.

 

Lupta pentru combaterea coronavirusului se duce mai mult politic decât pentru pacienți. Fostul manager Livia Mihalache a fost demisă prin ordin al ministrului Sănătății, pe perioada stării de urgență.

 

Locul ei a fost luat de medicul Radu Malancea.

 

Când a expirat starea de urgență, pe data de 15 mai, Livia Mihalache însoțită de avocat și-a luat postul de conducere înapoi. A stat în biroul de manager al Spitalului Județean Mavromati câteva ore până când a venit un al doilea ordin de ministru în care era suspendată și pe perioada stării de alertă.

 

Medicul Radu Malancea a revenit la conducerea Spitalului Județean Mavromati.

 

Sunt șanse ca scenariul să se repete și a treia oară, legal acest lucru fiind posibil grație PSD-iștilor din Parlament care au modificat o Hotărâre de Guvern privind starea de alertă și și-au securizat posturile propriilor oameni numiți la conducerea spitalelor.

 

Pentru a evita eventuale acuze de politicianism, au introdus în anexe și o măsură care prevede obligativitatea Guvernului de a acorda măști pentru persoanele defavorizate.

 

Managerii de spitale băgați iar în ograda CJ-ului

 

În consecință, autoritățile publice locale, pentru unitățile sanitare din subordinea lor, exercită atribuția de numire, suspendare și eliberare din funcție a persoanelor care ocupă funcții de conducere în cadrul acestor unități, în condițiile legii.

 

Ceea ce înseamnă că președintele Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleți, poate emite o dispoziție de eliberare din funcție a managerului Radu Malancea și repunere pe funcție a Liviei Mihalache.

 

 

Lucru pe care-l va face.

 

„Noi conducerea CJ-ului consultăm forma juridică a problemei și decidem în consecință. Dar probabil că și noi vom face la fel. Nu mergem pe ce judecă Neamț sau Pitești, dar în principiu da. Managerul de la spital a promovat un concurs și îl tratăm ca atare. Luni sau marți luăm în calcul”,

Costică Macaleți, președintele CJ Botoșani

 

La fel s-a întâmplat la Argeș și la Neamț. După numai câteva zile, în județul din Moldova președintele CJ l-a demis din fruntea spitalului pe patronul firmei de pompe funebre desemnat de liberali și a numit un medic militar în locul lui.

 

Din ciumă, mumă

 

În august 2019, întreaga organizație PSD Botoșani îi cerea public demisia Liviei Mihalache de la conducerea Spitalului Județean după tragedia de la Secția Săveni unde, fostul primar al comunei Vorniceni, a murit pe treptele spitalului.

 

„Noi am analizat această situaţie în forul statutar al partidului şi aici, în forul statutar al partidului… Organizaţia judeţeană Botoşani a retras sprijinul d-nei manager Livia Mihalache. Am zis că nu comunicăm acest aspect decât în momentul în care vor fi gata rapoartele instituţiilor abilitate să facă controale”,

declara pe atunci senatorul Doina Federovici, preşedintele PSD Botoşani

 

Nu se știe când exact managerul de la spital a reintrat în grațiile partidului. Cert este că în actualele vremuri, PSD-iștii botoșănenii strâng rândurile pentru a o repune pe funcție pe Livia Mihalache, managerul contestat inclusiv de colegii medici că a „scăpat” COVID-ul în Spitalul Județean.

 

De altfel, nu mai este un secret pentru nimeni că Botoșani ocupă locul 5 în clasamentul național al județelor după numărul de cazuri de coronavirus și că 45% dintre cei infectați sunt angajați ai unităților medicale, în mare parte tocmai de la ”Mavromati”.

 

loading...
Șefa Spitalului Județean, lăsată din nou fără funcție după doar o zi ca director – CINE i-a luat locul
Medicii de la Mavromati, APEL la minister împotriva Liviei Mihalache: Am reușit să spălăm întunericul în care am fost aruncați
Tamara Ciofu cere și ea DEMISIA șefei de la spital: Sunt două săptămâni de când nu mi-a mai răspuns la telefon
Doina Federovici: PSD Botoșani i-a retras sprijinul politic managerului Spitalului Județean

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Femeia care nu a mers la piață de 20 de ani: ”Pământul e foarte bun la Botoșani. Dacă muncești ai, dacă nu, te duci cu plăsuca să cumperi”
Cu o grădină lângă casă, cu muncă și cu multă dragoste pentru plante ar trebui să trăim fără grija zilei de mâine, ne spune tanti Maria, femeia care a reușit o performanță mai puțin întâlnită: și astăzi cultivă cartofii din sămânța pe care o păstrează încă din 1962.
Fostul șef al oamenilor de afaceri intră în Consiliul Județean pe filiera liberală
Ceea ce părea aproape imposibil la data depunerii listelor pentru alegerile locale din 2016 va deveni cât de curând realitate. Candidatul de pe locul 24 al PNL la Consiliul Județean va dobândi un mandat de ales local. Și beneficiind de amânarea scrutinului din cauza pandemiei își va exercita mandatul cel puțin până în toamnă.
Liberalii pregătesc schimbarea primei directoare de la PSD, Dorohoiul vine cu primul director în guvernarea PNL
Schimbările de directori inițiate de liberali după preluarea guvernării ajung și la d-nele din PSD. Mai exact, la Casa Corpului Didactic (CCD), instituție condusă de opt ani de lidera Organizației Municipale de Femei din cadrul PSD Botoșani.
REVOLTĂTOR! Autoritățile i-au lăsat copilul asistentei de la Infecțioase fără pensie! Fiica unei alte colege moarte de COVID a depus deja actele
Familia Elenei Buta, traumatizată deja din cauza decesului survenit pe 23 mai, primește o nouă lovitură, de această dată din partea instituțiilor statului.
FABRICĂ din Botoșani închisă după ce 10 angajați au fost depistați pozitiv la COVID! Sute de salariați trimiși la izolare
Virusul SARS-COV-2 mai lovește într-o unitate de producție de la Botoșani care avea pe statul de plată în jur de 300 de salariați care lucrau cu normă întreagă.
Soțul asistentei moarte este pompier și e internat într-un spital din Iași: Ne este greu să găsim cuvintele potrivite
Elena Buta, asistenta decedată sâmbătă într-un spital din Iași, fusese diagnosticată cu Covid-19 încă din luna aprilie. Tot de atunci și soțul acesteia a fost depistat pozitiv.
Puhoi de lume în centrul Botoșanilor: starea de alertă moare în nepăsare, îmbulzeală și cozi uriașe – VIDEO & GALERIE FOTO
Distanțarea socială, dacă a existat vreodată la Botoșani în pandemie, a pierit cu siguranță după terminarea Stării de Urgență. Deși regulile de prevenire a răspândirii coronavirusului au rămas în mare parte aceleași și în Starea de Alertă, unii botoșăneni le ignoră în totalitate.
ȘASE asistente medicale cazate la un hotel INFECTATE cu coronavirus! ANCHETĂ derulată de DSP: Să vedem unde a fost sursa, dacă ele au interacționat în hotel
Un nou val de cadre medicale a fost depistat pozitiv la noul coronavirus. Este vorba despre un lot de asistente medicale care provin de la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati și care au fost detașate pentru o perioadă de două săptămâni de zile la Secția de Boli Infecțioase.
Zeci de angajați de la Spitalul de Recuperare ținuți acasă pentru că directoarea „n-are ce să facă cu ei”
Situație disperată pentru câteva zeci de angajați din cadrul Spitalului de Recuperare Sfântul Gheorghe, din municipiu. Au fost trimiși acasă pe perioada stării de urgență, iar de luni ar fi trebuit să revină la muncă, lucru care nu s-a întâmplat.
inpuff.ro
Loading...
”Decât” un salariu: 500 de euro amenda medie în pandemie la Botoșani! Sancțiunile aplicate de Poliție au atins un nivel istoric
Disputele pe seama amenzilor aplicate de structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în Starea de Urgență au determinat ExpertForum.ro să întocmească un studiu mai aprofundat al politicii Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) cu privire la pedepsirea cetățenilor în perioada pandemiei.
Viceprimarul Murariu lăsat fără cele mai importante atribuții: Este clar răzbunare! Flutur: Erau disperați oamenii
Contrele politice din fruntea Primăriei municipiului reședință de județ se amplifică pe final de mandat. Ultima ședință de Consiliu Local a fost poate și cea mai încrâncenată, mai ales prin limbajul folosit de unii aleși locali, și a avut repercusiuni la scară mai largă.
Covidul a doborât și barilul: Benzina din Botoșani, cea mai ieftină din ultimii 10 ani - FOTOGALERIE
În urma cu exact un an și jumătate Botoșăneanul remarca într-un articol creșterea accelerată a prețurilor carburanților la principalele stații PECO din oraș și, mai ales, faptul că la toate acestea motorina ajunsese mai scumpă decât benzina de cea mai bună calitate.
Director de instituție publică internat în spital cu simptome de COVID, la serviciu un coleg este POZITIV
Lucrurile par să se fi schimbat într-atât în ultimele două luni de zile încât normalitatea de dinaintea pandemiei pare că nu va mai reveni curând, așa cum era percepută în accepțiunea generală a oamenilor. Iar între timp, SARS – COV- 2 mai cucerește o instituție publică de la Botoșani.
Misterul celor 61 de botoșăneni care au... dar nu au Covid: Nu mai iau nici un fel de tratament
Ciudățenia bolii care a blocat mapamondul produce situații neobișnuite inclusiv în statistici și chiar la Botoșani. Județul nostru ocupa joi, 7 mai, locul 6 la nivel național ca număr total de persoane infectate.
Loading...
DONAȚIILE botoșănenilor încep să producă efecte! Peste 250 de teste efectuate ZILNIC la Botoșani
Începutul a fost unul anevoios, într-un context epidemiologic care nu a putut fi anticipat și care a forțat la maximum resursele de orice fel ale statului, fie că vorbim de mediul economic sau de sistemul sanitar local și național.
Centrul Județean al luptei cu Covid-ul, pulverizat chiar de coronavirus: polițiști, jandarmi, oameni de la servicii trimiși înapoi de unde au venit
Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor (CJCCI), acesta este sau ar trebui să fie la Botoșani ”creierul” luptei cu coronavirusul. În plină pandemie însă, tocmai acest CJCCI a fost afectat de Covid-19.
OPT copii infectați cu COVID internați la Secția de Boli Infecțioase, cel mai mic are 10 ani
Coronavirusul îi afectează pe adulți, dar și pe copii deopotrivă. La Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Mavromati sunt internați mai mulți copii infectați cu virusul COVID.
SPERANȚĂ: Sute de copii născuți la Maternitatea Botoșani în plină pandemie, unele mămici suspecte de COVID
Există și vești bune în toată această perioadă dificilă pe care întreaga omenire o traversează.
Câți medici bolnavi am fi avut oare? Primul pacient infectat, testat abia la insistența aproape disperată a doctoriței omorâte de Covid
Nici mai mult, nici mai puțin de 199 lucrători în sistemul sanitar botoșănean, într-o proporție covârșitoare angajați ai Spitalului Județean, au fost diagnosticați cu Covid 19, potrivit datelor furnizate miercuri seară de către Centrul Județean de Comunicare.
S-a cerut oficial înlocuirea! Medic de la Urgențe pregătit pentru preluarea Sănătății Publice
Deși este conștient că merge la un salariu de trei ori mai mic față de cel din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și la cârma unei instituții în care decizia face uneori diferența dintre viață și moarte, medicul botoșănean este pregătit pentru această provocare. Iar singura motivație este faptul că își dorește să schimbe ceva în evoluția pandemiei de COVID-19 pe plan județean. Să repare din răul făcut deja.
Poblema e ca aceasta Mihalache nu are un dram de onoare. Dupa ce i-a fost retras spijinul politic cu problema Saveni, dup ace spitalul Judetean a fost prost manageriat in privinta COVID, aceasta precupeata vrea sa fie din nou Director. Ca sa ce? Ce sa mai dovedeasca dupa ce de 2 ori a fost data afara? Si am inteles ca si cadrele medicale de acolo nu o doresc! Tanti, lasa-ne! Nu vrem asemenea specimen sa conduca un spital mare si mai ales in conditii de criza! Daca a luat examenul asta nu inseamna ca are postul asigurat pe veci. Incompetenta o poate da afara oricand.
22 mai 2020, 15:10
De asta a ajuns tarisoara noastra asa cum este acum.!Din cauza celor numiti pe criterii politice si de rudenie.Nu conteaza din ce partid fac parte ,conteaza sa fie competenti si sa aiba bun simt!Nu o cunosc pe dr.Mihalache-- -nici nu doresc -dar tinand cont de situatia dezastroasa de la inceputul pandemiei cand s-au imbolnavit de covid 19 sute de cadre medicale si pacienti care erau internati in spital in acel moment,eu i-as face dosar penal acestui. manager pentru neglijenta si proasta gestionare a situatiei.Ar trebui sa-i fie rusine sa mai dea ochii cu personalul medical si cu oamenii din Botosani.Pentru cei care au murit din cauza ei,nu raspunde nimeni!
22 mai 2020, 15:04
În spirit pur iohannist, constatăm că cea mai mare preocupare a PSD e... respectarea legii. Revenirea pe funcție (ocupată prin concurs) a dnei fost manager - suspendată și nu demisă de către ministrul sănătății - e considerată de către narcisiști în ale jurnalismului drept aranjament politic. Așteptăm o persoană cu adevărat competentă: vechimea în PNL este obligatorie (experiența în recoltatul sparanghelului constituie un avantaj), de preferință bun cunoscător al „tarifelor” pentru consultații.
22 mai 2020, 14:50
cne e aceasta MIHALACHE ??!!!
22 mai 2020, 14:04
Intr-un stat de drept legea trebuie respectata de către toată lumea, inclusiv de cei care fac parte din masonerie sau partide politice. Malancea se poate înscrie la concurs ca oricare doritor, nu trebuie încălcată legea niciodată.
22 mai 2020, 12:13
Botosani e pe locul 3 pe tara la numarul de cazuri
22 mai 2020, 10:30
cred ca personalul din spital este cel mai in masura sa propuna un director. nu PSD nu PNL .
22 mai 2020, 09:45
Din ceea ce scrie în jurnal chiar nu vedeți ,dihotomia”? Deci, PSD îi cere demisia d-nei Mihalache, iar acum este acuzat că ,, își securizează oamenii” Pe de altă parte, PNL -ul îl numește pe Malancea pe perioada situației de urgență, iar după 15 mai, în pofida legii, îl renumește fără concurs, doar pe forța politică a momentului.Domnilor politicieni și comentatori, dar legea când se va respecta în România?? Cred că pe cetățenii onești ai județului nu îi interesează culoarea politică, ci doar un manager foarte bun care să asigure servicii medicale de calitate. Pentru că, în ultimele 2-3 luni, marea majoritate a pacienților nu au beneficiat de consultații și tratamente. Ni se spune să revenim peste două luni. Intrebare: Unde sunt banii noștri din contribuția lunară CASS dacă noi nu beneficiem nici măcar de rețete compensate?? Sunt multe cazuri când rețetele compensate nu pot fi eliberate de medicul de familie fără o scrisoare medicală de la medicul specialist. Să vă fie rușine!
22 mai 2020, 09:23
Cât a primit fițuica ta, din cele 40 de milioane, ca să execuți pupături intense?
22 mai 2020, 08:50
Sa intelegem ca euglena verde de la Cosula decide? Acest judet nu se mai face bine vreodata.
22 mai 2020, 08:29
Daca luati in calcul sa numiti politic persoana care a demonstrat de ce e in stare in criza Covid , nu cred ca procedati corect fata de botosaneni. Nu e spitalul vostru, in care doua grupuri colorate diferit se joaca de-a sanatatea botosanenilor. Potoliti-va si numiti sau pastrati un manager care stie ce are de facut. Ca voi oricum nu va tratati la Botosani, dar pentru noi e suficient.
22 mai 2020, 08:25
Loading...
zenda.ro
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Cei care au orchestrat toată această poveste și au lansat plângeri penale gratuite, neîntemeiate, la adresa angajaților Primăriei (plângeri absolut nejustificate înaintate DNA-ului, înflorite ingenios cu speculații lipsite ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8393 lei
USD
Dolarul SUA
4.2695 lei
CHF
Francul elveţian
4.4587 lei
GBP
Lira sterlină
5.3923 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9069 lei
XAU
Gramul de aur
234.5040 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2484 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4046 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9792 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1647 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1817 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6491 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.