Știrea zilei
Radu Malancea aproape dat afară a doua oară de la Spitalul Județean, de data aceasta fără avocat: Luăm în calcul

Grija pentru combaterea pandemiei cu COVID-19 pălește în fața aranjamentelor politice. Iar un exemplu grăitor este ceea ce se întâmplă în această perioadă în România, unde cea mai mare preocupare a politicienilor PSD este să le facă loc pe funcții managerilor de spitale dați afară de PNL-iști. Sau să le cimenteze posturile directorilor care au scăpat deocamdată de valul de demiteri.

 

Ce film prost!

 

Efectul se va resimți probabil și la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani, unde asistăm din nou la un scenariu prost, într-un film la fel de prost.

 

Lupta pentru combaterea coronavirusului se duce mai mult politic decât pentru pacienți. Fostul manager Livia Mihalache a fost demisă prin ordin al ministrului Sănătății, pe perioada stării de urgență.

 

Locul ei a fost luat de medicul Radu Malancea.

 

Când a expirat starea de urgență, pe data de 15 mai, Livia Mihalache însoțită de avocat și-a luat postul de conducere înapoi. A stat în biroul de manager al Spitalului Județean Mavromati câteva ore până când a venit un al doilea ordin de ministru în care era suspendată și pe perioada stării de alertă.

 

Medicul Radu Malancea a revenit la conducerea Spitalului Județean Mavromati.

 

Sunt șanse ca scenariul să se repete și a treia oară, legal acest lucru fiind posibil grație PSD-iștilor din Parlament care au modificat o Hotărâre de Guvern privind starea de alertă și și-au securizat posturile propriilor oameni numiți la conducerea spitalelor.

 

Pentru a evita eventuale acuze de politicianism, au introdus în anexe și o măsură care prevede obligativitatea Guvernului de a acorda măști pentru persoanele defavorizate.

 

Managerii de spitale băgați iar în ograda CJ-ului

 

În consecință, autoritățile publice locale, pentru unitățile sanitare din subordinea lor, exercită atribuția de numire, suspendare și eliberare din funcție a persoanelor care ocupă funcții de conducere în cadrul acestor unități, în condițiile legii.

 

Ceea ce înseamnă că președintele Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleți, poate emite o dispoziție de eliberare din funcție a managerului Radu Malancea și repunere pe funcție a Liviei Mihalache.

 

 

Lucru pe care-l va face.

 

„Noi conducerea CJ-ului consultăm forma juridică a problemei și decidem în consecință. Dar probabil că și noi vom face la fel. Nu mergem pe ce judecă Neamț sau Pitești, dar în principiu da. Managerul de la spital a promovat un concurs și îl tratăm ca atare. Luni sau marți luăm în calcul”,

Costică Macaleți, președintele CJ Botoșani

 

La fel s-a întâmplat la Argeș și la Neamț. După numai câteva zile, în județul din Moldova președintele CJ l-a demis din fruntea spitalului pe patronul firmei de pompe funebre desemnat de liberali și a numit un medic militar în locul lui.

 

Din ciumă, mumă

 

În august 2019, întreaga organizație PSD Botoșani îi cerea public demisia Liviei Mihalache de la conducerea Spitalului Județean după tragedia de la Secția Săveni unde, fostul primar al comunei Vorniceni, a murit pe treptele spitalului.

 

„Noi am analizat această situaţie în forul statutar al partidului şi aici, în forul statutar al partidului… Organizaţia judeţeană Botoşani a retras sprijinul d-nei manager Livia Mihalache. Am zis că nu comunicăm acest aspect decât în momentul în care vor fi gata rapoartele instituţiilor abilitate să facă controale”,

declara pe atunci senatorul Doina Federovici, preşedintele PSD Botoşani

 

Nu se știe când exact managerul de la spital a reintrat în grațiile partidului. Cert este că în actualele vremuri, PSD-iștii botoșănenii strâng rândurile pentru a o repune pe funcție pe Livia Mihalache, managerul contestat inclusiv de colegii medici că a „scăpat” COVID-ul în Spitalul Județean.

 

De altfel, nu mai este un secret pentru nimeni că Botoșani ocupă locul 5 în clasamentul național al județelor după numărul de cazuri de coronavirus și că 45% dintre cei infectați sunt angajați ai unităților medicale, în mare parte tocmai de la ”Mavromati”.

 

loading...
Șefa Spitalului Județean, lăsată din nou fără funcție după doar o zi ca director – CINE i-a luat locul
Medicii de la Mavromati, APEL la minister împotriva Liviei Mihalache: Am reușit să spălăm întunericul în care am fost aruncați
Tamara Ciofu cere și ea DEMISIA șefei de la spital: Sunt două săptămâni de când nu mi-a mai răspuns la telefon
Doina Federovici: PSD Botoșani i-a retras sprijinul politic managerului Spitalului Județean

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Afaceri închise, privații și cetățenii amendați pe unde sunt prinși, instituțiile publice scapă în pandemie doar cu un banal... avertisment
Probabil că nu a mai existat vreun an în care instituțiile statului să exercite atât de multă presiune pe operatorii economici privați, iar aici ne referim mai ales la cei din HoReCa. Au fost închiși în starea de urgență, s-au redeschis în starea de alertă, însă cu extrem de multe restricții. Și în toată această perioadă instituțiile statului, printr-o armată de oameni, au făcut rând pentru a-i controla și amenda.
În anul dedicat online-ului, instituția de la Botoșani cu peste 80 de milioane de euro buget anual face ședințe prin... telefon
Trăim vremuri pe care nimeni nu le-a anticipat în istoria recentă. Vremuri în care instituțiile își restricționează contactul cu cetățenii, iar guvernanții recomandă ferm telemunca. Vremuri potrivnice în care accesul botoșănenilor la informațiile de interes public TREBUIE să rămână liber.
Două săptămâni de când au închis HoReCa la Botoșani ca să scadă Covid-ul: Rezultatul? Rata de infectare aproape s-a dublat
Pe 29 octombrie Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a decis închiderea restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, sălilor de spectacole și a celor de noroc din municipiul Botoșani. Măsura a fost adoptată atunci ca urmare a depășirii pragului de 3 îmbolnăviri la mia de locuitori.
Oamenii din linia întâi care au făcut un pas în spate! Val de pensionări și demisii la Spitalul Județean Mavromati în plină pandemie!
De la debutul pandemiei cadrele medicale sunt în linia întâi, motiv pentru care s-au mai făcut angajări ca să se facă față valului de pacienți. Însă în tot acest timp au fost și persoane care au ales să demisioneze, ar și altele care au ieșit la pensie în această perioadă stresantă pentru toată lumea.
Scandal în Piața Centrală, comercianții au intrat în hală: Bătaie de joc din lume! Lumea muncește pentru o bucățică de brânză VIDEO & GALERIE FOTO
Protestele care au avut loc în fiecare dimineață din această săptămână în fața Prefecturii și Primăriei au continuat miercuri la amiază chiar în Piața Centrală. Mai exact la Hala de Lactate și Hala de Carne, acolo unde zeci de comercianți s-au întâlnit cu reprezentanții SC Urban Serv SA, care încă mai administrează aceste spații.
Administrator public de top la o Primărie! Fost parlamentar, consul și director în București a venit la Botoșani, în sprijinul primarului
A fost parlamentar în două rânduri, demnitar în Republica Moldova și director la Complexul Lia Manoliu din Capitală.
„Petrecere” într-o instituție publică unde sunt cazuri de Covid! Angajații adunați într-o sală, una dintre participante fără mască – FOTOGALERIE
În vremuri potrivnice, în care Guvernul a interzis orice fel de adunare, petrecere, aniversare sau orice alt eveniment public sau privat, în spații închise sau deschise, într-o unitate publică de la Botoșani a avut loc totuși o astfel de întâlnire.
Școala offline: Mii de elevi botoșăneni nu fac orele online, ministrul cere controale
Municipiile Botoșani, Dorohoi dar și câteva comune precum Adășeni, Suharău și Văculești se află în scenariul roșu motiv pentru care elevii din aceste localități  au învățat săptămâna aceasta exclusiv online. Iar de luni, conform noilor reguli toți elevii din întreaga țară vor învăța online.
Asta ați ales! Circ de 8 ore la prima ședință a noului Consiliu Local, aleșii scoși afară (și) de concertul Filarmonicii după o întrunire halucinantă – GALERIE FOTO
Dacă își imagina cineva că după alegerile din 27 septembrie situația din Consiliul Local Botoșani se va schimba, s-a înșelat amarnic. Noul deliberativ municipal, format în bună parte din aceiași oameni ca în ultimii patru sau chiar opt ani, a dovedit prin noii săi membri că între jurământul abia depus și ceea ce fac cu adevărat în calitate de reprezentanți ai botoșănenilor este o distanță uriașă.
Loading...
Draftul care a „transpirat” de la Guvern pe surse și care închide țara, vânat de Prefectură pentru „a nu induce populația în eroare”
Istoria se repetă și încă foarte repede. Pentru că tot ceea ce s-a petrecut în primăvară, când documentele oficiale care vizau măsuri restrictive pentru populație erau secretizate și furnizate „pe surse”, se repetă în toamnă, la șase luni distanță.
”Surpriza” din fruntea CJ-ului, pregătită în realitate de o lună de zile, s-a mers la două capete
”A fost o surpriză plăcută și pentru mine, recunosc, dar mă obligă”. Declarația îi aparține lui Bogdan Dăscălescu, și a fost dată jurnaliștilor la puține minute după ce a reușit să devină pentru prima dată în carieră vicepreședintele al Consiliului Județean.
Fostul șef din Consiliul Județean a revenit la compania orașului și stă cu „bagajele la ușă”: Sunt pregătit pentru orice provocare
După ce și-a încheiat mandatul de vicepreședinte al Consiliului Județean și, mai mult decât atât, a depus jurământul de consilier local, Liviu Toma, „adoptat” de familia Pro România înainte de alegerile locale, a revenit pe postul său de la Urban Serv.
Instituție mutată dintr-un apartament de bloc într-un sediu din centrul orașului, închisă după 13 zile – GALERIE FOTO
După ani de zile în care a funcționat într-un apartament dintr-un imobil situat pe Calea Națională din municipiu, această unitate de stat are, în sfârșit, un sediu care se ridică la nivelul de standard corespunzător. Doar că botoșănenii au apucat să beneficieze de aceste servicii civilizate doar pentru mai puțin de două săptămâni de zile.
ABERANT și NEDREPT: 9 din 10 focare sunt în unitățile statului la Botoșani, Comitetul de Urgență a închis mai ales privații
Municipiul Botoșani a ajuns joi la o incidență de 3,13 la mie a cazurilor de coronavirus, iar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a hotărât intrarea începând de astăzi în așa numitul ”scenariu roșu”, în care activitățile economice și sociale sunt limitate aproape asemănător Stării de Urgență.
Loading...
”Rechizitoriul” de rămas bun al lui Flutur: fraudă electorală, bani pentru voturi, buletine dispărute, dar și o întrebare fără răspuns
Din noaptea alegerilor locale și până în ziua când a jurat din postura de consilier local, Cătălin Flutur a avut o singură apariție publică. A fost acea conferință de presă organizată la două zile după scrutin, în care acuza faptul că ar fi pierdut în urma unor manevre derulate în timpul votării și mai ales după închiderea secțiilor.
Cu 1,5 milioane de euro în conturi, Spitalul Județean face apel la privați pentru aparatură medicală în lupta cu Covid: De ce 82 de miliarde de lei vechi nu sunt cheltuite?
Semne de întrebare s-au ridicat după apelul public făcut de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani către mediul de afaceri și asociațiile neguvernamentale pentru a ajuta Spitalul Județean Mavromati cu aparate de oxigen pentru bolnavii de coronavirus care prezintă forme grave ale bolii.
Flutur i-a dat ”ignore” lui Andrei la învestire, sfidare până în ultima clipă – VIDEO & GALERIE FOTO
Relația tensionată pe care Cosmin Andrei și Cătălin Flutur au avut-o timp de patru ani în fruntea Primăriei Botoșani, care a continuat în campania electorală și s-a exacerbat chiar și după alegeri, a ieșit în evidență și la ședința de constituire a noului Consiliu Local.
Bătaie până în ultima zi pe funcția de primar: Andrei este învestit astăzi după ce a fost la un pas să devină spectator la ședința convocată de prefect
27 septembrie 2020 este data la care au avut loc alegerile locale. La exact o lună de atunci, după o perioadă aproape „moartă” pentru oraș, având în vedere procesul extrem de birocratic de schimbare a conducerii orașului, amplificat și de contestarea mandatului noului edil șef, are loc în sfârșit ceremonia de învestire a noului Consiliu Local.
O instituție organizează concurs pentru înlocuirea uneia dintre cele mai experimentate directoare de la Botoșani
Angajații unei instituții de la Botoșani sunt în formulă incompletă după pensionarea directorului adjunct. Ca atare postul a fost scos la concurs.
Consilierii, în frunte cu noua șefă a județului, învestiți într-o sală de spectacole cu familiile alături și o puzderie de ”oameni grei” în public, dar fără liberali – VIDEO & GALERIE FOTO
Cea mai atipică învestire de Consiliu Județean de la înființarea acestuia în 1992, a avut loc pe 23 octombrie 2020. La mai bine de patru luni de la data la care în Botoșani și în România ar fi trebuit să își preia mandatele noile aleși și la aproape o lună de la alegerile locale. Și nu în Palatul Administrativ, ci într-o sală de spectacole.
Poblema e ca aceasta Mihalache nu are un dram de onoare. Dupa ce i-a fost retras spijinul politic cu problema Saveni, dup ace spitalul Judetean a fost prost manageriat in privinta COVID, aceasta precupeata vrea sa fie din nou Director. Ca sa ce? Ce sa mai dovedeasca dupa ce de 2 ori a fost data afara? Si am inteles ca si cadrele medicale de acolo nu o doresc! Tanti, lasa-ne! Nu vrem asemenea specimen sa conduca un spital mare si mai ales in conditii de criza! Daca a luat examenul asta nu inseamna ca are postul asigurat pe veci. Incompetenta o poate da afara oricand.
22 mai 2020, 15:10
De asta a ajuns tarisoara noastra asa cum este acum.!Din cauza celor numiti pe criterii politice si de rudenie.Nu conteaza din ce partid fac parte ,conteaza sa fie competenti si sa aiba bun simt!Nu o cunosc pe dr.Mihalache-- -nici nu doresc -dar tinand cont de situatia dezastroasa de la inceputul pandemiei cand s-au imbolnavit de covid 19 sute de cadre medicale si pacienti care erau internati in spital in acel moment,eu i-as face dosar penal acestui. manager pentru neglijenta si proasta gestionare a situatiei.Ar trebui sa-i fie rusine sa mai dea ochii cu personalul medical si cu oamenii din Botosani.Pentru cei care au murit din cauza ei,nu raspunde nimeni!
22 mai 2020, 15:04
În spirit pur iohannist, constatăm că cea mai mare preocupare a PSD e... respectarea legii. Revenirea pe funcție (ocupată prin concurs) a dnei fost manager - suspendată și nu demisă de către ministrul sănătății - e considerată de către narcisiști în ale jurnalismului drept aranjament politic. Așteptăm o persoană cu adevărat competentă: vechimea în PNL este obligatorie (experiența în recoltatul sparanghelului constituie un avantaj), de preferință bun cunoscător al „tarifelor” pentru consultații.
22 mai 2020, 14:50
cne e aceasta MIHALACHE ??!!!
22 mai 2020, 14:04
Intr-un stat de drept legea trebuie respectata de către toată lumea, inclusiv de cei care fac parte din masonerie sau partide politice. Malancea se poate înscrie la concurs ca oricare doritor, nu trebuie încălcată legea niciodată.
22 mai 2020, 12:13
Botosani e pe locul 3 pe tara la numarul de cazuri
22 mai 2020, 10:30
cred ca personalul din spital este cel mai in masura sa propuna un director. nu PSD nu PNL .
22 mai 2020, 09:45
Din ceea ce scrie în jurnal chiar nu vedeți ,dihotomia”? Deci, PSD îi cere demisia d-nei Mihalache, iar acum este acuzat că ,, își securizează oamenii” Pe de altă parte, PNL -ul îl numește pe Malancea pe perioada situației de urgență, iar după 15 mai, în pofida legii, îl renumește fără concurs, doar pe forța politică a momentului.Domnilor politicieni și comentatori, dar legea când se va respecta în România?? Cred că pe cetățenii onești ai județului nu îi interesează culoarea politică, ci doar un manager foarte bun care să asigure servicii medicale de calitate. Pentru că, în ultimele 2-3 luni, marea majoritate a pacienților nu au beneficiat de consultații și tratamente. Ni se spune să revenim peste două luni. Intrebare: Unde sunt banii noștri din contribuția lunară CASS dacă noi nu beneficiem nici măcar de rețete compensate?? Sunt multe cazuri când rețetele compensate nu pot fi eliberate de medicul de familie fără o scrisoare medicală de la medicul specialist. Să vă fie rușine!
22 mai 2020, 09:23
Cât a primit fițuica ta, din cele 40 de milioane, ca să execuți pupături intense?
22 mai 2020, 08:50
Sa intelegem ca euglena verde de la Cosula decide? Acest judet nu se mai face bine vreodata.
22 mai 2020, 08:29
Daca luati in calcul sa numiti politic persoana care a demonstrat de ce e in stare in criza Covid , nu cred ca procedati corect fata de botosaneni. Nu e spitalul vostru, in care doua grupuri colorate diferit se joaca de-a sanatatea botosanenilor. Potoliti-va si numiti sau pastrati un manager care stie ce are de facut. Ca voi oricum nu va tratati la Botosani, dar pentru noi e suficient.
22 mai 2020, 08:25
astratex.ro
Sondaj
Mergeți la vot pe 6 decembrie?
Da
Nu
Încă nu m-am hotărât
Declaraţia zilei
”Iată suntem la Primăria Botoșani în echipă completă, după ce au fost aleși cei doi viceprimari pe care îi cunoașteți, nu este cazul să-i mai prezint. Am venit cu echipa de viceprimari cărora le-am delegat atribuțiile și ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8703 lei
USD
Dolarul SUA
4.0980 lei
CHF
Francul elveţian
4.4902 lei
GBP
Lira sterlină
5.4738 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9296 lei
XAU
Gramul de aur
239.0541 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2380 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3487 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0107 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1440 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1855 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6542 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.5 o C
Dorohoi
1.6 o C
Bucecea
1.4 o C
Darabani
2.2 o C
Saveni
1.5 o C
Ştefăneşti
2.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.