Știrea zilei
Cu primarul în inspecție, orașul s-a aprins în mii de beculețe, de la palate și cupole de lumină la... periferie ca-n centru – VIDEO & GALERIE FOTO

Ziua Națională a României a fost aniversată dimineață în Centrul Istoric, cu intonarea Imnului de Stat, discursuri și depuneri de coroane, iar seara în mai tot orașul cu aprinderea iluminatului festiv.

A venit lumina de sărbătoare în cartierele stinse mereu


Spre deosebire de anii precedenți, în 2021 au fost împodobite cartiere uitate aproape permanent, precum Grivița, Tulbureni și Zona Industrială, în acesta din urmă completând imensul tricolor care a acoperit sediul principal al companiei Electroalfa.


Cele mai colorate artere au rămas însă cele care sunt și mai intens circulate. Primăverii pare desprinsă din cântecul ”iubirii alb-albastre”, fiind decorată aproape exclusiv în aceste culori, mai bogat ca niciodată.


Aceasta și pentru că aici s-au mutat în bună parte ghirlandele cu becuri care în trecut se regăseau deasupra bulevardului Mihai Eminescu.


Iar în loc au apărut figurine și forme noi, unele cu iluminat intermitent.  


În schimb, Calea Națională are același aspect ca în 2020 cu instalații verticale tricolore dispuse pe stâlpii din scuar.

 

Pietonalul și parcul Eminescu, ”epicentrul” iluminatului festiv


Ca de obicei, zona cea mai bogată este Pietonalul Unirii, care este acoperit cu o cupolă luminoasă. Tot aici un copac a fost împodobit cu globuri uriașe, iar jardinierele au devenit gazde pentru tot felul de decorațiuni.


Dar cea mai atrăgătoare parte a orașului de sărbători o găsim în parcul Mihai Eminescu. În rondul central Moș Crăciun s-a oprit într-o parte, iar sania și-a lăsat-o de partea cealaltă. De acolo spre lac se trece printr-un tunel format din lumini la capătul căruia se găsește un palat.


Aprinderea iluminatului festiv a scos miercuri seară din casă o mulțime de botoșăneni. Mai ales pe bulevard, pietonal și în parc părinți și copii au ieșit în valuri pentru a vedea cum arată orașul anul acesta și pentru a-și face poze.

 

Edilul a vrut iluminat la periferie ca-n centru


Pe la ora 20:00 edilul-șef inspecta tot orașul. A ținut să meargă neapărat inclusiv în cartierele Grivița și Zona Industrială pentru a vedea cum arată acestea iluminate în premieră de sărbători.


”Am ținut cont de ceea ce au spus botoșănenii, au cerut iluminat ornamental festiv și la periferie. Am pus decorațiuni în Zona Industrială, în Tulbureni, pe strada Grivița, acolo unde nu au mai fost. De asemenea, avem un iluminat festiv mult mai bogat pe strada Primăverii”,


Cosmin Andrei, primar Botoșani.

 

iluminat festiv botosani


Primăria Botoșani a alocat 400.000 de lei pentru iluminatul festiv din iarna 2021-2022. Nu s-a cumpărat ceva nou, banii fiind repartizați exclusiv spre închiriere. Primarul explică decizia:


”Cred că cea mai potrivită abordare este cea a închirierii decorațiunilor astfel încât să fim tot timpul la curent cu noutățile din acest domeniu. În momentul în care achiziționăm aceste decorațiuni, se deteriorează la montat – demontat, nu mai sunt în acord cu ceea ce este nou pe piață și ceea ce așteaptă botoșănenii. Și atunci am ales această variantă cu o sumă care să arate un alt Botoșani, la fel cum vedem în orașele pe care le vizităm”.


Edilul-șef a arătat că, dacă ar fi fost să direcționeze spre achiziții fondurile atribuite pentru închirieri, nu ar fi ajuns decât pentru împodobirea a una-două străzi, ”iar aceste decorațiuni le-am fi văzut și în anii viitor, s-ar fi stricat”.


Trebuie totuși precizat că în suma menționată sunt incluse operațiunile de montare-demontare și mentenanța întregii instalații.

 

loading...
loading...
Orașul Botoșani, de Ziua României! Suflete de patrioți ițite la ferestre sau zdrențe atârnate la case cu pretenții – GALERIE FOTO
Proiect de 1 milion de euro depus de Primăria Botoșani pentru iluminat inteligent în municipiu

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

Strada Primăverii ÎNCHISĂ de săptămâna viitoare! Primăria începe scoaterea dalelor de tramvai și turnarea asfaltului
Una dintre cele mai aglomerate artere ale orașului va fi închisă circulației rutiere în următoarele săptămâni.Primăria Botoșani lansează un apel la înțelegerea conducătorilor auto pentru ridicarea mașinilor din zonă.
POVESTEA medicilor care salvează suflete, în locul autorităților - Aș fi vrut să-mi strângă mâna un oficial, să-mi zică: bravo că ai făcut astaVIDEO
Sunt oameni care trăiesc mai puțin pentru sine și mai mult pentru ceea ce se întâmplă în jur. Botoșăneni cu multe nopți albe și cu sentimentul că reușesc mult prea puțin, într-un noian apăsător de lucruri care funcționează anapoda. Oameni care dăruiesc tot câștigul pentru care muncesc aproape fără oprire.
Nova Apaserv trimite executorii pe urma hoților de apă: Am prins pe cineva, i-am imputat o sumă, el fură în continuare
În doar câteva luni de activitate, de când Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA a fost preluat de Sorin Ciobanu, au fost depistate zeci de cazuri de consum fraudulos de apă.
Un om de afaceri din Botoșani va deschide un restaurant cu mâncare „ca acasă”, mustărie și terasă deschisă pe timpul iernii
Unii dintre botoșăneni își amintesc probabil terasa amenajată pe perioada verii pe centura Pacea, înconjurată de gard de stuf.Mâncarea era 100% tradițională iar clienții primeau inclusiv bere la metru.
Gelu Graur și Sînziana Secrieru și-au vândut clubul din centrul orașului! Old School preluat de un cunoscut om de afaceri
Decizia de a vinde clubul a fost anunțată și în trecut pe rețelele de socializare, după perioada grea de pandemie în care HoReCa a suferit enorm. A fost concretizată în urmă cu o săptămână.A contat în luarea deciziei și faptul că există o avalanșă de controale la cluburile cu vizibilitate la public, în timp de alte unități, cu mai multe presupuse probleme, sunt verificate arareori. 
Tot mai strâmtorați din cauza scumpirilor: Peste 8.000 de botoșăneni au câte două locuri de muncă
Scumpirile din ultima vreme afectează traiul botoșănenilor. Oamenii sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare pentru plata facturilor, a alimentelor și carburantului și nu numai. 
Sclavagism modern: OPT adolescenți prinși muncind „la negru” la o terasă din municipiu, lucrau și câte 16 ore pe zi
Unii dintre angajatori profită de tinerii care urmăresc să câștige propriii bani de buzunar și îi folosesc într-un soi de „sclavagism modern”, fără să aibă vreo temere că ar putea să răspundă din punct de vedere legal pentru sustragerea de la plata dărilor specifice către stat. Patronii profită astfel de adolescenți, pe care-i exploatează la un program de lucru mult peste cel reglementat legal. 
Directoarea și diriginta unei școli botoșănene au refuzat să sune la 112 pentru un elev cu mandibula ruptă: Copilul mănâncă cu paiul în prezentVIDEO
Agresiunea a avut loc la ore, într-o unitate de învățământ a județului, și s-a încercat ascunderea ei.Copilul a rămas cu traumatisme care-l afectează și în prezent.
LUCRURILE care nu s-au văzut în procesul care a decis soarta orașului: Eram puși în fața faptului de a săvârși o infracțiune / A fost o muncă acerbă, am avut ore nedormite VIDEO
Alegerile locale din 2020, anul în care s-a stabilit componența legislativului local, dar și primarul pentru patru ani, au avut un caracter aparte. Între cei doi principali candidați la postul de edil-șef au fost doar 16 voturi. Cu o diferență atât de mică, evident că lucrurile au degenerat și a fost nevoie de deciziile judecătorilor.
Iftime scos din fotbal 6 luni de federație și amendat cu o sumă amețitoare – DOCUMENT 
Comisia de Disciplină și Etică (CDE) a Federației Române de Fotbal a adoptat vineri o hotărâre extrem de dură la adresa omului de afaceri care controlează FC Botoșani. Valeriu Iftime a fost sancționat cu măsura interzicerii oricărei activități legate de fotbal pentru șase luni și, în plus, i s-a aplicat și o amendă de 20.000 lei. 
Doamna din Botoșani care a căutat afacerea perfectă! De la broker de credite la litigii sau activități de înfrumusețare din care a ieșit din cauza evaziunii din dormitor – VIDEO
Gabriela Ciobanu este antreprenor din 2004 și se poate spune că a încercat mereu să-și adapteze afacerile în funcție de cererea pieței. În unele cazuri a reușit, din greșeli a învățat. A deschis uși, altele i s-au închis fără să se descurajeze nicicum.
Un funcționar de la Casa de Asigurări s-a aruncat în gol din apartamentul în care se mutase de puțină vreme
Bărbatul lucra de mai mulți ani în cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoșani, la compartimentul decontări și servicii.
25 de tone de mere aruncate pe câmp la marginea orașului, în piețe se vând fructe cu proveniență mincinoasă: Cine să ia măsuri? Noi avem țară? Avem Guvern, avem guvernanți? GALERIE FOTO
În vremuri în care campaniile pentru o alimentație sănătoasă ne invadează și într-un context în care conviețuim într-un județ cu profil preponderent agricol, consumăm fructe și legume din import, iar producția din Botoșani se strică pe câmpuri.
RAZIE uriașă pe Calea Națională! Polițiștii rutieri dar și criminaliștii au percheziționat mașini: au găsit un șofer drogat, fițe pe mașini scumpe și altele – VIDEO & GALERIE FOTO
Au participat probabil la această acțiune preventivă toate echipajele Biroului Rutier de la Botoșani, pe Calea Națională, pentru că strada s-a umplut de polițiști și autospeciale de Poliție. Și, un lucru mai inedit, au luat parte la razie și ofițerii de la Serviciul Investigații Criminale, dar și polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică.
A trecut un an de când Primăria a preluat Cinematograful Unirea: NU s-a difuzat nici măcar un singur film
Prin protocolul prin care Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor RomâniaFilm (RADEF) a cedat Cinematograful Unirea către administrația publică locală condiția principală a fost continuarea difuzării de film la Botoșani.
Elevul care la 13 ani a strâns mașini pline de ajutoare pentru cei aflați în suferință – VIDEO & FOTOGALERIE 
Trăim într-o societate în care ajung să fie apreciați cu precădere oamenii care își fac publicitate agresivă pe spatele nevoiașilor în detrimentul celor care le rezolvă problemele fără să popularizeze în exces acest lucru. 
DEZVĂLUIRE despre cum ajungi director prin concurs la Botoșani: Există un schimb de plicuri cu unele și cu alteleVIDEO 
”Mi-am luat concediu și am învățat”, ”chiar a fost pe bune, s-a putut înscrie oricine”, ”am luat biografia și am parcurs toată legislația de acolo”. Am enumerat doar câteva dintre explicațiile pe care candidații cu susținere politică la posturile de director la unitățile de stat le dau după promovarea examenelor și obținerea funcțiilor mult dorite. Oficial, bineînțeles... 
Primăria vrea să ia în administrare „fosta casă a PDL-iștilor” și să mute acolo un serviciu important: Cad dosarele pe ei, nu încap în birouri
Inițiativa ar urma să fie supusă dezbaterii și votului în ședința ordinară din data de 28 iulie 2022.
Din seria furturilor de apă: Fost polițist depistat cu branșament ilegal pentru livadă, seră și piscină – FOTOGALERIE
Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă să identifice situații de furturi de proporții din rețeaua publică.
Gata și nu prea: Recensământul populației și locuințelor NU s-a terminat la Botoșani, recenzorii încă bat la uși închise
Săptămâna trecută, în urma unui anunț al Institutului Național de Statistică (INS), presa națională, dar și cea locală, scria că județul Botoșani este primul din România care a terminat de numărat populația. Ba mai mult, o mulțime de politicieni care au simțit că ar avea de câștigat ceva capital electoral din asta s-au ”lipit” rapid la postări pe această temă. 
Va rog in parc nu exista NICI UN MOS CRACIU, ACELA ESTE UN URS. Chiar nu mai stiti nimica cum arata Mos Craciu si cum arata ursul, cum mintiti in halul acesta.
10 decembrie 2021, 14:52
Circ si paine! dar unde este painea?
2 decembrie 2021, 18:30
Bravo, dnule primar!, sunteti un primar caruia ii pasa de toti botosanenii, sa dea Dumnezeu sa turnati asfalt peste tot in municipiul BT.....astfel aveti voturile tuturor, asigurate.....ex primarul etern flutur chiar nu-i pasa decat de sleahta lui, speram sa nu-l mai vedem aburcandu-se......nu sunt pesedist, insa un primar care nu iubeste botosanenii nu are ce cauta in fruntea lor
2 decembrie 2021, 13:39
Cel mai frumos luminat este parcul din Primăverii!Parcă s-a făcut prea mare risipă de beculețe!Jumătate erau prea multe!
2 decembrie 2021, 10:19
Văd normal ca și la periferia orașului să fie decorațiuni! Toți plătim impozite, dar nu toți beneficiază de aceleași mici plăceri vizuale nici măcar de sărbători! De, nu le poți avea pe toate în viață!
2 decembrie 2021, 09:34
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Din punctul de vedere al educației este total nerecomandabil, chiar interzis prin lege, și avem și mecanisme, să faci meditații cu propriii elevi de la clasă. Este pentru prima oară când avem și mecanisme prin care putem să ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8793 lei
USD
Dolarul SUA
4.8008 lei
CHF
Francul elveţian
5.0325 lei
GBP
Lira sterlină
5.7839 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5491 lei
XAU
Gramul de aur
272.7882 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2495 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2051 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3341 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7222 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1985 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6560 lei
Vremea
astăzi
Botosani
28.3 o C
Dorohoi
25.2 o C
Bucecea
28.0 o C
Darabani
24.6 o C
Saveni
25.4 o C
Ştefăneşti
29.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.