Știrea zilei
Culisele marii trădări de la municipiu: cum s-au pierdut pe rând toate posturile ex-vicelui & cum a ajuns noul vice să nu mai vină la ședință nici în timpul programului de lucru

Modul lamentabil în care social-democrații botoșăneni au pierdut posibilitatea de a-și impune propria conducere la SC Eltrans SA survine unei serii de evenimente care au făcut ca, mai devreme sau mai târziu, o asemenea ruptură să devină inevitabilă la nivel municipal.

Dragoste de ochii electoratului


Deși aparent Cosmin Andrei și Marian Murariu au făcut echipă în campania pentru alegerile locale, relațiile dintre cei doi nu erau dintre cele mai cordiale.


Iar diferendele au plecat încă din perioada în care primarul, și nu Consiliul Local, desemna înlocuitorul edilului-șef, iar Cătălin Flutur obișnuia să își delege atribuțiile către Marian Murariu, lucru care nu i-a căzut tocmai bine lui Cosmin Andrei, mai vechi în administrație cu un mandat de viceprimar.


Ulterior, desemnarea lui Andrei candidat la Primăria Botoșani nu l-a încântat pe Murariu, care a considerat că este cel puțin la fel de îndreptățit ca și omologul său să intre în cursa pentru postul de edil-șef.


Mai departe, în cadrul partidului s-a convenit ca la activitățile mai vizibile ale municipalității să fie promovat cu precădere Cosmin Andrei, tocmai în virtutea candidaturii sale, lucru de care Marian Murariu nu ar fi ținut cont chiar întotdeauna.

 

Viceprimar, administrator public, arhitect șef... NIMIC


Anul trecut, acesta a ajuns tocmai pe poziția 6 a PSD Botoșani la Consiliul Local. I s-ar fi făcut promisiunea că, dacă partidul obține numărul necesar de voturi pentru a-și impune doi viceprimari, el este a doua opțiune după Bogdan Buhăianu, lucru care iar nu i-a căzut tocmai bine celui care părăsea acest post.


Social-democrații au obținut 11 mandate din 12, cât aveau nevoie, așa că Marian Murariu a rămas din nou pe din afară.


Cum însă era mai mult decât necesar votul său în Consiliul Local, numele i-a fost vehiculat apoi pentru funcția de administrator public. Cosmin Andrei l-a preferat însă pe Mircea Magdalena, un apropiat al Doinei Federovici, chiar dacă nu îl recomanda mai nimic pentru un post de o asemenea importanță. Și Marian Murariu a rămas din nou pe tușă.


Au apărut însă apoi discuții că ar putea ocupa postul de arhitect-șef, numai că Dan Sandu încă era în activitate. La pensionarea acestuia părțile au realizat însă că Marian Murariu nu ar îndeplini condițiile legale pentru a fi propulsat într-o asemenea funcție.


Astfel s-a ajuns în situația ca, la mai bine de jumătate de an de la alegerile locale, răstimp în care o mulțime de pesediști au fost aranjați în tot felul de posturi, Marian Murariu să nu fie luat în calcul nici măcar pentru un consiliu de administrație.


Condiții în care pe colegii săi probabil că nu ar trebui să îi mai mire faptul că, în ziua și la ora unei ședințe atât de importante, pentru Marian Murariu prioritară a fost participarea la o înmormântare.

 

Liviu e Pro... PNL


În ceea ce îl privește pe Liviu Toma, lipsa acestuia de la ședință nu mai poate constitui o surpriză după ce viceprimarul Pro România a ajuns ca în preziua ședinței CL de săptămâna trecută să se deplaseze la compania condusă de Cătălin Flutur. În jumătatea de an trecută de la alegerile locale, social-democrații de la municipiu s-au văzut puși inclusiv în situația de a renunța la anumite proiecte de pe ordinea de zi tocmai pentru că Liviu Toma le-a transmis că nu le va vota. Conștienți de altfel că nu pot conta pe votul lui, social-democrații au negociat cu USR-iști pentru conducerea SC Eltrans SA, însă tot planul le-a fost dat peste cap de lipsa lui Marian Murariu.

 

Iar Mihaela e anti... Doina


Ceea ce a făcut Liviu Toma, adică să lipsească de la o ședință de CL convocată în timpul programului său de lucru la Primăria Botoșani, este și o consecință a relației glaciale dintre Doina Federovici – PSD și Mihaela Huncă – Pro România. Președintele Consiliului Județean și al PSD Botoșani i-a cerut în repetate rânduri demisia lui Albert Tănasă din fruntea SC Nova Apaserv SA, cu toate că acesta este membru Pro România, partid aliat teoretic cu PSD atât la CJ, cât și la CL. Mai departe, Doina Federovici a negociat bugetul pentru localități și CA-ul interimar de la SC Nova Apaserv SA cu ALDE. Însă dacă ea a avut această posibilitate, la municipiu Cosmin Andrei nu a putut să o facă pentru simplul motiv că ALDE nu a intrat în CL.

 

Repriza a doua


Fără îndoială, ceea ce s-a întâmplat marți la ședința de îndată a CL nu va rămâne fără consecințe, pesediștii oferind numeroase exemple de-a lungul timpului când i-au exclus în mare viteză pe consilierii care nu s-au supus ordinelor partidului. Iar planurile răzbunătoare l-ar putea include și pe Liviu Toma, după ce social-democrații au avut o confirmare cât se poate de clară că acesta mai mult îi încurcă decât îi ajută. Problema lor este că un viceprimar este desemnat cu majoritatea simplă, dar poate fi înlocuit cu două treimi din voturi, ceea ce înseamnă că fără sprijinul liberalilor, pesediștii nu îl pot schimba, astfel încât misiunea de a aduna voturi inclusiv de la peneliști în condițiile în care nu le pot colecta nici pe ale lor, pare una extrem de dificilă pentru social-democrați.

 

loading...
RĂSTURNARE de situație la ședință, propunerile primarului au picat după o dublă trădare
Consilierii de la municipiu se bat în ședințe pentru a-și impune propriii șefi: primarul o convocare, consilierii fostului primar altă convocare

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store
Matematicienii la Botoșani: Radu Gologan anunță un ”adevărat festival al școlii românești” / Medalii de aur pentru doi profesori / Primarul a primit în sfârșit o distincție - GALERIE FOTO
În acest weekend, la Botoșani se desfășoară două importante evenimente menite să readucă în atenție două dintre cele mai importante personalități născute pe aceste meleaguri, Dimitrie Pompeiu și Octav Onicescu.
Mihai Țurcanu ridicat de DNA în puterea întunericului, după 12 ore de percheziții învăluite în tăcere! Ar fi vizat de patru infracțiuni – VIDEO & GALERIE FOTO
Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) a fost percheziționată de procurorii DNA Suceava, în cursul zilei de vineri, 13 mai 2022.Mihai Țurcanu, directorul instituției, a fost ridicat la finalul acțiunii când afară era deja noapte.
Dezvăluire LIVE - Cum a câștigat alegerile un politician de calibru: Mergeam la cumătrii neinvitat / Aveam câte patru-cinci nunți pe noapte VIDEO
Viceprimar la Sulița, vicepreședinte al Consiliului Județean, deputat, președinte al CJ și președinte al PNL Botoșani, acestea sunt cele mai înalte funcții pe care Florin Țurcanu le-a deținut în cariera sa politică. Invitat joi la Botoșăneanul TV, actualul vicepreședinte al filialei ALDE, a dezvăluit câteva din strategiile prin care a reușit să convingă oamenii să voteze partidul pe lista căruia a candidat.
Parcare supraetajată inaugurată de belgianul care deține Botoșani Shopping Center, primar și afaceriști! PLANURI pentru extinderea complexului pe un nou nivel, cu magazine ale brandurilor cunoscute – VIDEO & GALERIE FOTO
Hendrik Danneels, deținătorul Botoșani Shopping Center, a ajuns în municipiu în dimineața zilei de joi, 12 mai 2022, pentru a inaugura parcarea supraetajată ce a fost construită recent lângă complexul comercial.
Orașul unde oamenii cară lemne în apartamente ca să se încălzească, blocurile aduc a tancuri ruginite - VIDEO & GALERIE FOTO
Anul 2022: vremuri în care tehnologia ne duce virtual la capătul lumii.În realitatea noastră mioritică, nici vorbă de asemenea invenții. Oamenii încă se încălzesc la bloc făcând focul în sobe.
Două fetițe s-au bătut pe Pietonalul Unirii! S-au trântit pe jos și s-au tras de păr, cei din jur... filmau și încurajau – VIDEO
S-a întâmplat sâmbătă, 7 mai 2022, pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani, cea mai frecventată zonă a orașului pentru promenadă.O zi frumoasă, cu soare și perfectă pentru tradiționala plimbare de pe pietonal alături de prieteni sau familie.
Când destinul se face sărbătoare: Angela Paveliuc-Olariu, un fenomen irepetabil sau despre bucuria de a trăi dăruind – GALERIE FOTO&VIDEO
Sărbătorită în trei județe: Suceava, Iași și Botoșani. Iubită și admirată deopotrivă de tineri și de bătrâni, de țărani și de cercetători, de specialiști în diverse domenii, Angela Paveliuc-Olariu a devenit un reper în etnografie și nu numai.
Om de afaceri cu peste 2 milioane euro pe an, a plătit cotizația în avans la un partid după care a demisionat ca să nu fie dat afară - VIDEO
În 2020 a fost revelația alegerilor locale de la Botoșani. Aflat la prima candidatură din carieră, a reușit să obțină ca independent 1.531 de voturi în competiția pentru funcția de primar, clasându-se pe locul al patrulea, înaintea pretendenților de la unele partide, precum Pro România și ALDE.
400.000 de lei – Drumul spre Ipotești străjuit de o cruce de peste 20 de metri: Dacă tot se numește Dealul Crucii, atunci am hotărât să facem și acea cruce giganticăGALERIE FOTO
Șoseaua care face legătură între satul Ipotești și drumul național Botoșani – Dorohoi este străjuită de câteva zile de, probabil, cea mai mare cruce din județ. Construcția acesteia se apropie de final.
Loading...
Clubul de handbal a intrat în FALIMENT: clinici, hoteluri, Federația de Handbal și chiar Poliția Locală LOVITE financiar
Povestea echipei de handbal care pentru un sezon a evoluat în cel mai înalt eșalon românesc al acestui sport s-a terminat brusc. După evenimentele incredibile de la sfârșitul anului trecut, când echipa nu a mai fost primită la un meci în Sala Polivalentă din cauza datoriilor, în primăvara acestui an clubul și-a cerut singur falimentul.
Poliția chemată pentru a da afară un salariat al Primăriei, de la locul de muncă: Bineînțeles că m-am dus la serviciu...VIDEO
S-a întâmplat la Botoșani într-o unitate de stat, marți, 3 mai 2022. Polițiștii au fost chemați să scoată un angajat de la locul de muncă, de unde a fost dat afară de șefi.
Povestea unui copil captivat de doamna farmacistă... CUM au fost puse bazele lanțului de farmacii aflat de două decenii pe piața din Botoșani – VIDEO
Orice lucru bine făcut este bazat pe cunoaștere amestecată cu pasiune, muncă și perseverență. Anca Boldea, fondatoarea lanțului de farmacii care-i poartă numele, dezvăluie că, fără aceste aptitudini, succesul nu este unul garantat.
Direcție a Primăriei amendată de Garda de Mediu pentru un „cimitir” de rable ridicate de pe stradă și gunoaie aruncate aiurea - FOTOGALERIE
După ce anul trecut a amendat chiar Primăria Botoșani, în 2022 a venit rândul unei direcții a municipalității. Controlul a fost efectuat în cursul lunii aprilie, în urma unei sesizări care a fost depusă la Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Botoșani.
Most Wanted de Botoșani: Doi de Marius și un Eugen, fugari după o tentativă de omor și țepe date oamenilor
Doar trei botoșăneni mai figurează pe lista Most Wanted a Poliției Române. Au încălcat legea în diferite moduri și sunt încă neprinși.
Loading...
Rețele de socializare: Marea familie a prieteniei sau locul de întâlnire al semi-analfabeților și „experților”? – Oameni care nu știu să scrie românește erau mari virusologi VIDEO
Probabil că genul de persoană care comentează în necunoștință de cauză cu o dârzenie încăpățânată, care emană invariabil ură și care se pricepe aproape la orice domeniu, a existat dintotdeauna. Dar se manifesta în propriile cercuri de cunoscuți.Unul dintre dezavantajele rețelelor de socializare este probabil faptul că astfel de oameni și-au găsit locul perfect de întâlnire, cu alții asemenea lor.
Conducerea uneia dintre cele mai importante instituții de la Botoșani preluată de un funcționar cu carieră de peste 30 de ani - FOTOGALERIE
Unul dintre posturile de conducere de la o importantă instituție publică din Botoșani s-a eliberat înaintea sărbătorilor pascale.
Botoșăneancă decedată în noaptea de Înviere! Autoritățile i-au sigilat ușa și au lăsat moarta în casă, de Paști - FOTOGALERIE
S-a întâmplat că femeia de 65 de ani a murit tocmai în noaptea de sâmbătă spre duminică, 24 aprilie 2022, adică de Înviere.Fiindcă nu avea rude și cine să o ducă la biserică, ușa i-a fost sigilată și moarta a fost lăsată în casă de Paști, până la găsirea unei soluții.
HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina, clopotele au răsunat în toate bisericile: Atenţia ne este îndreptată spre cei aflaţi în luptă fratricidă, spre cei care suferă, spre mai marii lumiiGALERIE FOTO&VIDEO
Sărbătoarea Sfintelor Paști fără restricții, fără măști, fără distanțare socială. Hristos a Înviat, în acest an, în mii de inimi de botoșăneni veniți în biserici pentru a primi Lumină.
Minune? Preotul care timp de doi ani a intrat zi de zi în toate secțiile spitalului și nu s-a îmbolnăvit: S-o fi gândit Dumnezeu că are cineva treabă cu mine - VIDEO
Au fost la Botoșani preoți care în pandemie au contactat virusul, iar unii au făcut forme grave ale bolii, fiind nevoiți să stea în spital și apoi în concediI medicale câteva săptămânii. Unii s-au aflat aproape de moarte și cei dragi lor au făcut apel către credincioși să se roage pentru sănătatea lor.
Fără RESTRICȚII, după doi ani de pandemie – UNDE și CUM petrec aleșii de la Botoșani sărbătorile pascale
În urmă cu doi ani, sărbătorile pascale au provocat o importantă undă de șoc printre botoșăneni, dar și la nivel global.Întâlnirile cu familiile au fost interzise, iar preoții au fost cei care au dus Lumina Sfântă în casele botoșănenilor.
Felicitari Ecologistului patriot ! Si acum cititi ce va scriu; Vremurile noastre, de acum, sunt vremurile mediocritatii, a lipsei de sentimente, a pasiunii pentru incultura, a lenei, a incapacitatii de a realiza ceva, de a te apuca de treaba serios si a dorintei de a avea totul pe tava, de-a gata, fara sa muncesti. cei cu pricina nu au muncit aproape nicaieri, nu au condus in viata lor un grup, o echipa de oameni, nu mai vorbesc sa fi condus o fabricuta, un santier, sa munceasca de sa le plesneasca coastele. Sunt unii care se pretind juristi, insa in viata lor nu au fost incadrati ca juristi si sa pledeze pentru apararea institutiei la bara judecatoriilor, sunt niste parati cu o bucata de diploma care a prezentat-o unor smecheri din conducerea partidelor pentru o functie ! Si uite asa au capatat locuri de consiliri locali si judeteni, de presedinti si vicepresedinti ai CJ, directorasi care habar nu au cu ce se mananca functia si asa mai departe. Ce sa va ic despre Mircea Magdalena- ori este femeie sau barbat dupa nume, nici nu stii. Acest Magdalena nici nu stie sa scrie, si culmea are diploma de jurist. Puneti-l sa scrie o fraza si datii sa faca o compunere sa vedeti ce iese, ce calduri il prinde, sa vedeti ce sufla de nu mai stie de el! Daca pana acum cativa ani erau la conducere inca oameni pregatiti, scoliti in vremuri cand se facea carte si erai obligat sa inveti pentru ocuparea unui loc de munca, acum este un total dezinters si aceasta numai datorita acelora din conducerea Tarii pana la judete. Mai mult, toti mint si mai mult decat minciuna, nimic nu este mai urat si batjocoritor. Adevarul iese intotdeauna la suprafata mai greu din gogoasa de minciuni, dar iese ! Ing. Marian Murariu, un om invatat cu greutati pe santiere in constructii, un om educat si civilizat, intotdeauna a spus lucrurilor pe nume iar unora nu le-a convenit, simtindu-se incapabili sa priceapa o iota despre lucrul efectuat sau ce trebuie sa faca. Imi pare rau ca ing Marian Murariu a fost marginalizat de proprii colegi de partid si tras pe dreapta, iar slugile cu o mana de invatatura au cules roadele acestui om care nu pleca de la locul unde se executa o lucrare la un anumit obiectiv, pana nu era lucrarea buna spre a fi data in folosinta! Nu-i nimic domnule ing Marian Murariu, vremea le v-a rezolva .
20 aprilie 2021, 19:02
Soartalui Murariu a deciso Buhaianu el a tras sforile de-al indeparta de orce posibilitate de-a prinde vreo functie , un expert in a distribui afise si a discredita pe orcine ce nu i se supune ordinilor.
7 aprilie 2021, 12:42
In esenta, ciolaniada fara sfarsit.Interesul public/ al cetateanului? O iluzie, o speranta desarta a votantilor de toate culorile.Greata!
7 aprilie 2021, 11:59
Căruța la care un cal trage stanga și unul dreapta, stă pe loc...de asta Botosaniul e rămas in urmă din toate punctele de vedere.
7 aprilie 2021, 11:59
S-au saturat toti de vipera analfabeta a lui Dragnea.
7 aprilie 2021, 10:11
Ei cauta functii de director la diferite institutii ca sa poata fi capusate . NU se va face administratie in Botosani Nu cred plus si simplu.
7 aprilie 2021, 08:58
Începutul sfârșitului pentru Doinița. A facut încet implozie. La București a tradat pe Grindeanu, pe Ponta, pe Tudose, pe Firea, pe Dragnea si chiar pe Viorica. Numai ca Ciolacu e din gașca lui Tudose și Grindeanu, așa ca la parlamentare Doina nu a mai fost acceptată pe liste. Nu a rămas ea la Botoșani de dragul botoșănenilor. Singura carte pentru ea este județul. Unde mai avea nevoie de un om la CJ si unde a avut nevoie de DOAR un vot la CL. Si așa s-a trezit, în sfârșit, cu trei mari probleme. 1. Alianță cu Țurcanu. Veche prietenia cu asta și alți penelei, dar toxică. În CJ, majoritatea o să fie liberală în scurtă vreme. 2. Toma la municipiu, plus Murariu și chiar primarul, care nu o să fie mult timp dispuși sa-i mai facă pe plac. Toma e pro PNL, Murariu trădează că nu a primit nimic, Andrei vrea să fie barbat (politic) sa ia decizii fara Doina, altă generație, altă gașcă pesedistă. Dacă pleaca Toma, vine Narcis Ștefan, deci tot nu o să aiba Doina om. 3. Problema cea mai mare însă este lipsa acută de resursă umana în PSD. Nici ceilalți nu au, și ce au tot slugi și incompetenți sunt, dar la PSD e jale. Până și Alexandra Huțu a plecat de lângă Doina. Aparent sa-i facă jocurile Doinei în parlament. Și să-l țină sub observație pe Budăi, altă alternativă și de departe cel mai expus în media. Dar "ce naște din pisică, șoareci mănâncă". Dar să nu ne mire nimic. Trădarea la români este politică de stat. Iar PNL ul o sa-și impună pe unii la fel de incompetenți. Chiar nu este nici o diferență pentru noi, votanții, cine o să conducă Eltransul. Microbuzul SRL probabil, ca și până acum. Să ai monopol pe transportul în comun și unu ca Microbuzul SRL să aibă orașul plin de microbuze cu șoferi în șlapi sî mirosind puternic a transpirație, să ai niște autobuze de mâna a treia, să ai ca singură și majoră preocupare amendatul și ridicatul mașinilor parcare neregulamentar, înseamnă ca nici nu contează cine conduce, că toți sunt la fel.
7 aprilie 2021, 08:48
Apucati-va si faceti ce trebuie.Misca-ti ceva daca sunteti in stare. Cearta si scandal,orgolii si intrigi...sa fie lucrurile care va caracterizeaza? Doctrina de partid trebuie sa fie cetateanul care va akes sperind la ceva. Sperante desarte......
7 aprilie 2021, 08:19
Murariu este mult mai capabil și corect decât Andrei, pe Buhainu nu îl cunosc.
7 aprilie 2021, 07:43
Sondaj
Ar trebui introduse uniformele școlare obligatorii?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Este ieșirea mea oficială din zona de confort. Prea fac duș, prea dorm la mine acasă când vreau eu, prea mănânc când îmi e foame, gata, e nevoie de o provocare :)) Sincer, abia aștept sa ajung, abia aștept sa îl distrug ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9472 lei
USD
Dolarul SUA
4.6322 lei
CHF
Francul elveţian
4.7915 lei
GBP
Lira sterlină
5.8254 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6326 lei
XAU
Gramul de aur
277.6524 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2438 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2933 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6225 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2014 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6649 lei
Vremea
astăzi
Botosani
15.6 o C
Dorohoi
15.7 o C
Bucecea
14.9 o C
Darabani
10.1 o C
Saveni
16.1 o C
Ştefăneşti
13.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.