Știrea zilei
Culisele marii trădări de la municipiu: cum s-au pierdut pe rând toate posturile ex-vicelui & cum a ajuns noul vice să nu mai vină la ședință nici în timpul programului de lucru

Modul lamentabil în care social-democrații botoșăneni au pierdut posibilitatea de a-și impune propria conducere la SC Eltrans SA survine unei serii de evenimente care au făcut ca, mai devreme sau mai târziu, o asemenea ruptură să devină inevitabilă la nivel municipal.

Dragoste de ochii electoratului


Deși aparent Cosmin Andrei și Marian Murariu au făcut echipă în campania pentru alegerile locale, relațiile dintre cei doi nu erau dintre cele mai cordiale.


Iar diferendele au plecat încă din perioada în care primarul, și nu Consiliul Local, desemna înlocuitorul edilului-șef, iar Cătălin Flutur obișnuia să își delege atribuțiile către Marian Murariu, lucru care nu i-a căzut tocmai bine lui Cosmin Andrei, mai vechi în administrație cu un mandat de viceprimar.


Ulterior, desemnarea lui Andrei candidat la Primăria Botoșani nu l-a încântat pe Murariu, care a considerat că este cel puțin la fel de îndreptățit ca și omologul său să intre în cursa pentru postul de edil-șef.


Mai departe, în cadrul partidului s-a convenit ca la activitățile mai vizibile ale municipalității să fie promovat cu precădere Cosmin Andrei, tocmai în virtutea candidaturii sale, lucru de care Marian Murariu nu ar fi ținut cont chiar întotdeauna.

 

Viceprimar, administrator public, arhitect șef... NIMIC


Anul trecut, acesta a ajuns tocmai pe poziția 6 a PSD Botoșani la Consiliul Local. I s-ar fi făcut promisiunea că, dacă partidul obține numărul necesar de voturi pentru a-și impune doi viceprimari, el este a doua opțiune după Bogdan Buhăianu, lucru care iar nu i-a căzut tocmai bine celui care părăsea acest post.


Social-democrații au obținut 11 mandate din 12, cât aveau nevoie, așa că Marian Murariu a rămas din nou pe din afară.


Cum însă era mai mult decât necesar votul său în Consiliul Local, numele i-a fost vehiculat apoi pentru funcția de administrator public. Cosmin Andrei l-a preferat însă pe Mircea Magdalena, un apropiat al Doinei Federovici, chiar dacă nu îl recomanda mai nimic pentru un post de o asemenea importanță. Și Marian Murariu a rămas din nou pe tușă.


Au apărut însă apoi discuții că ar putea ocupa postul de arhitect-șef, numai că Dan Sandu încă era în activitate. La pensionarea acestuia părțile au realizat însă că Marian Murariu nu ar îndeplini condițiile legale pentru a fi propulsat într-o asemenea funcție.


Astfel s-a ajuns în situația ca, la mai bine de jumătate de an de la alegerile locale, răstimp în care o mulțime de pesediști au fost aranjați în tot felul de posturi, Marian Murariu să nu fie luat în calcul nici măcar pentru un consiliu de administrație.


Condiții în care pe colegii săi probabil că nu ar trebui să îi mai mire faptul că, în ziua și la ora unei ședințe atât de importante, pentru Marian Murariu prioritară a fost participarea la o înmormântare.

 

Liviu e Pro... PNL


În ceea ce îl privește pe Liviu Toma, lipsa acestuia de la ședință nu mai poate constitui o surpriză după ce viceprimarul Pro România a ajuns ca în preziua ședinței CL de săptămâna trecută să se deplaseze la compania condusă de Cătălin Flutur. În jumătatea de an trecută de la alegerile locale, social-democrații de la municipiu s-au văzut puși inclusiv în situația de a renunța la anumite proiecte de pe ordinea de zi tocmai pentru că Liviu Toma le-a transmis că nu le va vota. Conștienți de altfel că nu pot conta pe votul lui, social-democrații au negociat cu USR-iști pentru conducerea SC Eltrans SA, însă tot planul le-a fost dat peste cap de lipsa lui Marian Murariu.

 

Iar Mihaela e anti... Doina


Ceea ce a făcut Liviu Toma, adică să lipsească de la o ședință de CL convocată în timpul programului său de lucru la Primăria Botoșani, este și o consecință a relației glaciale dintre Doina Federovici – PSD și Mihaela Huncă – Pro România. Președintele Consiliului Județean și al PSD Botoșani i-a cerut în repetate rânduri demisia lui Albert Tănasă din fruntea SC Nova Apaserv SA, cu toate că acesta este membru Pro România, partid aliat teoretic cu PSD atât la CJ, cât și la CL. Mai departe, Doina Federovici a negociat bugetul pentru localități și CA-ul interimar de la SC Nova Apaserv SA cu ALDE. Însă dacă ea a avut această posibilitate, la municipiu Cosmin Andrei nu a putut să o facă pentru simplul motiv că ALDE nu a intrat în CL.

 

Repriza a doua


Fără îndoială, ceea ce s-a întâmplat marți la ședința de îndată a CL nu va rămâne fără consecințe, pesediștii oferind numeroase exemple de-a lungul timpului când i-au exclus în mare viteză pe consilierii care nu s-au supus ordinelor partidului. Iar planurile răzbunătoare l-ar putea include și pe Liviu Toma, după ce social-democrații au avut o confirmare cât se poate de clară că acesta mai mult îi încurcă decât îi ajută. Problema lor este că un viceprimar este desemnat cu majoritatea simplă, dar poate fi înlocuit cu două treimi din voturi, ceea ce înseamnă că fără sprijinul liberalilor, pesediștii nu îl pot schimba, astfel încât misiunea de a aduna voturi inclusiv de la peneliști în condițiile în care nu le pot colecta nici pe ale lor, pare una extrem de dificilă pentru social-democrați.

 

loading...
RĂSTURNARE de situație la ședință, propunerile primarului au picat după o dublă trădare
Consilierii de la municipiu se bat în ședințe pentru a-și impune propriii șefi: primarul o convocare, consilierii fostului primar altă convocare

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store
ACȚIUNE fără precedent la Botoșani pentru imunizare fără programare! Maraton la Cornișa pentru vaccin la patinoar sau din mașină – FOTO & VIDEO
Pregătirile au început încă dinaintea sărbătorilor pascale, într-o amplă acțiune care se înscrie în seria celor organizate la nivel național. Prefectul Dan Nechifor și directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliței, s-au întâlnit cu primarul Cosmin Andrei pentru identificarea celui mai generos spațiu care să permită vaccinarea în masă, fără programare.
HRISTOS A ÎNVIAT! Sute de botoșăneni la prima slujbă de Înviere ca protopop a preotului Petru Fercal: Dăm Slavă lui Dumnezeu și veți vedea că vom rămâne un popor unit – GALERIE FOTO&VIDEO
Clopotele au răsunat în oraș, străzile au strălucit de lumânările aprinse în noaptea de Înviere. După un an de restricții, cu biserici goale și cimitire ferecate, sărbătoarea Paștilor a adunat din nou sute, mii de creștini în toate parohiile.
Bătălie în taină pe șefia Casei de Asigurări de Sănătate, ceva doamne liberale și nu numai țintesc funcția de director
La fel ca în alte cazuri, și în cel de față, procedura pentru ocuparea unei funcții de conducere într-o unitate de stat este una în bună parte secretă. Și probabil că, pentru a fi evitate anumite comentarii asupra candidaților și a eventualului sprijin politic, așa vor și rămâne aceste concursuri.
CJ-ul a cheltuit peste 100.000 de lei ca să cumpere laptopuri aleșilor, unii consilieri le-au refuzat: Ne-a întrebat cineva dacă avem nevoie? - FOTOGALERIE
După ce timp de un an plenul județean s-a întrunit, cu foarte puține excepții, în ședințe secrete, recent consilierilor județeni le-au fost oferite mijloace electronice. Dar și servicii de internet pentru a le putea accesa.
Dulce viață... Italianul care face de 15 ani pizza la Botoșani: Pizza este o cultură, nu o mâncareGALERIE FOTO
Cum te uiți la harta Italiei, găsești Lecce exact în tocul giganticei ”Cizme”. Este un oraș care din punct de vedere demografic se aseamănă Botoșanilor, având aproape 100.000 de locuitori. Dar aceasta este cam singura similitudine între cele două centre urbane.
După CJ, prefectul pregătește proces și Primăriei: 5 posturi de șefi care au iscat o bătălie politică de zile mari, la mâna judecătorilor
O poveste fără sfârșit pare a fi cea privitoare la stabilirea unui Consiliu de Administrație pentru societatea comercială Eltrans. Dacă în ultima jumătate de an lipsa administratorilor nu a complicat foarte mult activitatea companiei de transport, situația devine critică pentru că este necesară aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul în curs.
Județul sub toc: Prima femeie din istoria județului, președinte la o structură semi-polițienească – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima ștachetă a fost atinsă la alegerile locale din 2020, când Doina Federovici devenea prima femeie care câștiga președinția Consiliului Județean. A doua este doborâtă tot de o reprezentantă a Organizației Femeilor Social Democrate.
PERCHEZIȚII cu mascații la un fost primar botoșănean acuzat de delapidare: ar fi plecat acasă cu mobilă și profile PVC de la Primărie
Descinderile au avut loc în cursul zilei de joi și ar fi vizat locuința fostului primar, dar și alte locații folosite de acesta.
Încă o lovitură! Directorul pregătit de PSD pentru ”Apă”, eliminat prin... facultate
Abținerea la prima ședință a consilierilor ALDE și Pro România la proiectul de buget propriu al județului pe 2021, care a dus la respingerea acestuia în cadrul ședinței de miercuri a Consiliului Județean, pare să nu fie singura lovitură pe care cele două partide o administrează conducerii PSD a instituției. În consiliul de administrație de la SC Nova Apaserv SA se pregătește și a doua. Mai exact, în acel comitet de remunerare și nominalizare din cadrul CA-ului.
Loading...
Se trage țeapă și cu naveta elevilor, transportatorii plâng la CJ după bani frumoși
Mai multe adrese au fost transmise către Consiliul Județean Botoșani pentru o serie de restanțe care datează încă de anul trecut, din lunile septembrie, octombrie și noiembrie. Transportatorii se plâng de faptul că au fost obligați legal să transporte elevi navetiști pentru care, nici după cinci luni, nu au primit plățile pentru serviciile prestate.
Autoritatea cu „politicieni polițiști”, pe linie moartă de 6 luni: pe cale să renască cu un președinte pesedist
Pandemia coroborată cu alegerile locale din septembrie 2020 au făcut ca această structură să nu mai existe pentru mai bine de jumătate de an. Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) este un organism care are rol mai degrabă consultativ și funcționează pe lângă Consiliul Județean.
La 6 luni de la alegeri, PRIMUL primar care își pierde mandatul: Dacă era să fi fost un stat sănătos la noi în țara asta, eu eram erou
La mai bine de jumătate de an de la alegerile locale din 27 septembrie 2020, unui primar din Botoșani zilele în Primărie deja îi sunt numărate.
Șeful care se prelingea pe scările Prefecturii a căzut tot în picioare: Este iar director
Aflat în incapacitate de muncă pe postul de director executiv, dar capabil să conducă instituția din postura de adjunct.
”Afacerea” testelor la cerere: Mii de botoșăneni au rotunjit veniturile Spitalului Mavromati
Tot mai mulți botoșăneni vin să se testeze la cerere la Spitalul Județean Mavromati. Cea mai mare unitate medicală din județ a început să facă teste contra cost începând cu data de 16 iunie 2020. Iar de atunci, peste 4.900 de persoane s-au testat.
Loading...
Cartierul inaugurat pe Șoseaua Iașului lovit de pustiu! Locativa: La unele locuințe nu se închid ușile / Primarul: Este o cloacă, un fief PNL FOTO&VIDEO
19 februarie 2021. Primarul Botoșaniului oferea repartiții pentru noile locuințe construite la intrarea în municipiu, pe Șoseaua Iașului, într-un cartier ANL.15 aprilie 2021. Imaginea blocurilor este una dezolantă, încărcată de pustiu. Nicio mașină în parcare, nicio margine de mobilă nu se vede prin sticla geamurilor pline de praf.
Directori cu botniță la Botoșani, prefectul încearcă să le-o scoată
Pandemie, regulamentul general pentru protecția datelor (GDPR), ordine de la șefii de sus. Cam așa arată paradisul informațional al multor directori de instituții deconcentrate de la Botoșani care se bucură de beneficiile aferente funcției, de la salarii generoase, la subalterni cu care s-o facă pe-a șefii și uși închise pentru cetățenii în slujba cărora lucrează, doar în teorie.
Salariile de la Consiliul Județean publice și nu prea! Încă un șef cu leafă de lux, ceilalți funcționari ascunși după o grilă complicată – DOCUMENT
De două ori pe an, pe 31 martie și 30 septembrie, unitățile de stat au obligația de a publica salariile angajaților pe site-urile proprii sau eventual la sediile în care își desfășoară activitatea.
Baruri deschise în cartierul ocolit al orașului după ora 21, Poliția mare cere sesizări, cea Locală n-ar avea echipaje suficiente – VIDEO & GALERIE FOTO
Imaginile surprinse sunt din seara zilei de marți, 6 aprilie 2021. Însă la fel a fost și în precedenta seară, adică luni, dar și în cele din weekend.
Fost comisar de la Garda Financiară prins conducând fără permis, a mai declarat și că... nu e el, e altul la volan
S-a întâmplat duminica trecută pe o stradă din Roman, acolo unde a fost oprit în trafic de polițiștii nemțeni. Era la volan și inițial le-a declarat oamenilor legii că nu are vreun act asupra sa.
„Evadarea” în gașcă a fetelor din centru, cum a fost posibil: Au și ele niște drepturi, nu le putem încălca
Cinci fete de la Complexul de apartamente „Floare de Colț” Dorohoi au fost date dispărute pe data de 4 aprilie 2021. Au plecat din centru pe 3 aprilie, cu bilet de învoire, și nu s-au mai întors. Una singura a fost găsită în aceeași zi, celelalte după două zile.
Felicitari Ecologistului patriot ! Si acum cititi ce va scriu; Vremurile noastre, de acum, sunt vremurile mediocritatii, a lipsei de sentimente, a pasiunii pentru incultura, a lenei, a incapacitatii de a realiza ceva, de a te apuca de treaba serios si a dorintei de a avea totul pe tava, de-a gata, fara sa muncesti. cei cu pricina nu au muncit aproape nicaieri, nu au condus in viata lor un grup, o echipa de oameni, nu mai vorbesc sa fi condus o fabricuta, un santier, sa munceasca de sa le plesneasca coastele. Sunt unii care se pretind juristi, insa in viata lor nu au fost incadrati ca juristi si sa pledeze pentru apararea institutiei la bara judecatoriilor, sunt niste parati cu o bucata de diploma care a prezentat-o unor smecheri din conducerea partidelor pentru o functie ! Si uite asa au capatat locuri de consiliri locali si judeteni, de presedinti si vicepresedinti ai CJ, directorasi care habar nu au cu ce se mananca functia si asa mai departe. Ce sa va ic despre Mircea Magdalena- ori este femeie sau barbat dupa nume, nici nu stii. Acest Magdalena nici nu stie sa scrie, si culmea are diploma de jurist. Puneti-l sa scrie o fraza si datii sa faca o compunere sa vedeti ce iese, ce calduri il prinde, sa vedeti ce sufla de nu mai stie de el! Daca pana acum cativa ani erau la conducere inca oameni pregatiti, scoliti in vremuri cand se facea carte si erai obligat sa inveti pentru ocuparea unui loc de munca, acum este un total dezinters si aceasta numai datorita acelora din conducerea Tarii pana la judete. Mai mult, toti mint si mai mult decat minciuna, nimic nu este mai urat si batjocoritor. Adevarul iese intotdeauna la suprafata mai greu din gogoasa de minciuni, dar iese ! Ing. Marian Murariu, un om invatat cu greutati pe santiere in constructii, un om educat si civilizat, intotdeauna a spus lucrurilor pe nume iar unora nu le-a convenit, simtindu-se incapabili sa priceapa o iota despre lucrul efectuat sau ce trebuie sa faca. Imi pare rau ca ing Marian Murariu a fost marginalizat de proprii colegi de partid si tras pe dreapta, iar slugile cu o mana de invatatura au cules roadele acestui om care nu pleca de la locul unde se executa o lucrare la un anumit obiectiv, pana nu era lucrarea buna spre a fi data in folosinta! Nu-i nimic domnule ing Marian Murariu, vremea le v-a rezolva .
20 aprilie 2021, 19:02
Soartalui Murariu a deciso Buhaianu el a tras sforile de-al indeparta de orce posibilitate de-a prinde vreo functie , un expert in a distribui afise si a discredita pe orcine ce nu i se supune ordinilor.
7 aprilie 2021, 12:42
In esenta, ciolaniada fara sfarsit.Interesul public/ al cetateanului? O iluzie, o speranta desarta a votantilor de toate culorile.Greata!
7 aprilie 2021, 11:59
Căruța la care un cal trage stanga și unul dreapta, stă pe loc...de asta Botosaniul e rămas in urmă din toate punctele de vedere.
7 aprilie 2021, 11:59
S-au saturat toti de vipera analfabeta a lui Dragnea.
7 aprilie 2021, 10:11
Ei cauta functii de director la diferite institutii ca sa poata fi capusate . NU se va face administratie in Botosani Nu cred plus si simplu.
7 aprilie 2021, 08:58
Începutul sfârșitului pentru Doinița. A facut încet implozie. La București a tradat pe Grindeanu, pe Ponta, pe Tudose, pe Firea, pe Dragnea si chiar pe Viorica. Numai ca Ciolacu e din gașca lui Tudose și Grindeanu, așa ca la parlamentare Doina nu a mai fost acceptată pe liste. Nu a rămas ea la Botoșani de dragul botoșănenilor. Singura carte pentru ea este județul. Unde mai avea nevoie de un om la CJ si unde a avut nevoie de DOAR un vot la CL. Si așa s-a trezit, în sfârșit, cu trei mari probleme. 1. Alianță cu Țurcanu. Veche prietenia cu asta și alți penelei, dar toxică. În CJ, majoritatea o să fie liberală în scurtă vreme. 2. Toma la municipiu, plus Murariu și chiar primarul, care nu o să fie mult timp dispuși sa-i mai facă pe plac. Toma e pro PNL, Murariu trădează că nu a primit nimic, Andrei vrea să fie barbat (politic) sa ia decizii fara Doina, altă generație, altă gașcă pesedistă. Dacă pleaca Toma, vine Narcis Ștefan, deci tot nu o să aiba Doina om. 3. Problema cea mai mare însă este lipsa acută de resursă umana în PSD. Nici ceilalți nu au, și ce au tot slugi și incompetenți sunt, dar la PSD e jale. Până și Alexandra Huțu a plecat de lângă Doina. Aparent sa-i facă jocurile Doinei în parlament. Și să-l țină sub observație pe Budăi, altă alternativă și de departe cel mai expus în media. Dar "ce naște din pisică, șoareci mănâncă". Dar să nu ne mire nimic. Trădarea la români este politică de stat. Iar PNL ul o sa-și impună pe unii la fel de incompetenți. Chiar nu este nici o diferență pentru noi, votanții, cine o să conducă Eltransul. Microbuzul SRL probabil, ca și până acum. Să ai monopol pe transportul în comun și unu ca Microbuzul SRL să aibă orașul plin de microbuze cu șoferi în șlapi sî mirosind puternic a transpirație, să ai niște autobuze de mâna a treia, să ai ca singură și majoră preocupare amendatul și ridicatul mașinilor parcare neregulamentar, înseamnă ca nici nu contează cine conduce, că toți sunt la fel.
7 aprilie 2021, 08:48
Apucati-va si faceti ce trebuie.Misca-ti ceva daca sunteti in stare. Cearta si scandal,orgolii si intrigi...sa fie lucrurile care va caracterizeaza? Doctrina de partid trebuie sa fie cetateanul care va akes sperind la ceva. Sperante desarte......
7 aprilie 2021, 08:19
Murariu este mult mai capabil și corect decât Andrei, pe Buhainu nu îl cunosc.
7 aprilie 2021, 07:43
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
”Eu le-aş tăia câte un deget, numai că ar rămâne toţi ciungi. Bineînţeles că trebuiesc sancţionaţi, dar nu se poate vorbi cu ei. Sunt o castă specială, sunt inamovibili, nu ai ce să le faci. Legea e în mâna lor,...
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9265 lei
USD
Dolarul SUA
4.0491 lei
CHF
Francul elveţian
4.4882 lei
GBP
Lira sterlină
5.7238 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7198 lei
XAU
Gramul de aur
239.3472 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2290 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3738 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3462 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1925 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6626 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.1 o C
Dorohoi
10.9 o C
Bucecea
11.3 o C
Darabani
10.0 o C
Saveni
12.0 o C
Ştefăneşti
8.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.