Știrea zilei
Cum să pierzi șefia de la ”Apă” după ce ai avut 5 membri în CA din 7: Uluitoarea poveste în care Șoptică și Țurcanu au răsturnat PSD-ul cu... Pro

Propulsarea unui director liberal la conducerea SC Nova Apaserv SA în condițiile în care acționar majoritar al societății este Consiliul Județean, instituție cu președinte, vicepreședinte și administrator public de la PSD, a fost posibilă datorită unui plan pus la cale de PNL la care s-au raliat Pro România și ALDE.

Când directorul e Pro... PNL


Asemeni lui Cătălin Flutur la municipiu, nici Costel Șoptică nu s-a împăcat cu înfrângerea suferită la alegerile locale și încearcă să își impună cât mai multe inițiative și câți mai mulți oameni în structurile județene.


Iar stabilirea unui nou conducător la operatorul licențiat de apă și canalizare a reprezentat cel mai bun prilej pentru a-și arăta forța și influența.


Social-democrații, care i-au cerut și public demisia, nu ar fi reușit să îl convingă pe Albert Tanasă să renunțe la post, însă negocierile purtate cu liberalii, care fiind la guvernare au și mai multe posibilități de a-i oferi alte variante, l-ar fi determinat să se retragă.

 

Cum a ajuns PSD-ul minoritar în CA-ul de la ”Apă” după ce a avut o majoritate liniștitoare


PSD, PNL și Pro România au fiecare câte doi membri în Consiliul de Administrație de la SC Nova Apaserv SA după ce social-democratul Călin Bosovici a demisionat în toamnă, când a fost ales consilier local. Iată componența:


Narcis Ștefan – Pro România – președinte CA
Gabriel Apotrosoaei – PNL
Daniel Tupiluș – PNL
Ioan Comarița – PSD
Simion Drelciuc – PSD
Albert Tanasă – Pro România
Călin Bosovici – PSD, și-a dat demisia după alegerile locale și nu a mai fost înlocuit.


La această configurație s-a ajuns deși inițial PSD avea o majoritate lejeră. Actualul CA a fost stabilit în mandatul lui Costică Macaleți de președinte al CJ, când doar PSD și PNL aveau consilieri județeni, iar negocierile purtate atunci au stabilit o reprezentare de 5 la 2, care părea cât se poate de liniștitoare pentru social-democrați.


După formarea CA-ului, Narcis Ștefan și Albert Tanasă au trecut la Pro România, iar Călin Bosovici a demisionat astfel încât din cinci membri, PSD s-a trezit că mai are doar doi.

 

A intrat și Țurcanu pe fir


După ce au negociat cu Pro România, liberalii au discutat și cu reprezentanții ALDE, chiar dacă aceștia nu au oameni în CA. În schimb, de voturile lor depinde majoritatea în plenul CJ, iar PNL-iștii aveau o vulnerabilitate în sensul că Daniel Tupiluș este director adjunct la Memorialul Ipotești, instituție subordonată CJ, adică este cumva ”la mâna” șefilor de la Județ.

 

Cei de la ALDE i-au asigurat însă pe liberali că nu vor accepta o eventuală destituire a acestuia, mai ales că Gabriel Cârlan a devenit pentru prima oară director general al SC Nova Apaserv SA în 2012, când Florin Țurcanu, actual vicepreședinte ALDE Botoșani, a câștigat președinția CJ.

 

Astfel, după ce luni Albert Tanasă a demisionat, marți atât reprezentanții PNL, cât și cei ai Pro România l-au votat pe Gabriel Cârlan, în timp ce Doru Constantin a rămas doar cu cele două voturi de la PSD.

 

Negocieri eșuate în cabinetul șefei de la Județ


Social-democrații au încercat să blocheze manevra liberalilor și la scurt timp după ședința de luni a CA în care Albert Tanasă a demisionat, Doina Federovici a convocat o ședință de urgență chiar la cabinetul de la CJ.

 

Printre alții, au participat vicepreședintele Dorin Birta, administratorul public Cristian Nistor, directorul ADI ”Aqua” Dan Deleanu, fiind invitat și președintele CA, Narcis Ștefan.

 

Discuțiile s-au aprins după o luare de poziție mai dură a vicelui Birta, iar părțile nu au ajuns la un numitor comun astfel încât marți reprezentanții Pro România l-au sprijinit pe Gabriel Cârlan.


Vicele cu atribuții pe hârtie le-a dat calculele peste cap


Poziția ALDE, de care a depins în final rezolvarea întregii ecuații, pare surprinzătoare doar la prima vedere dacă ne gândim că se află în alianță cu PSD la CJ. În realitate însă liberalii-democrații i-au plătit Doinei Federovici refuzul de a-i acorda atribuții importante vicepreședintelui ALDE de la CJ.

 

Bogdan Dăscălescu a tot fost dus cu vorba atunci când a cerut una dintre cele patru unități de calibru din subordinea CJ: SC Nova Apaserv SA, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, Spitalul Județean Mavromati sau Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului. Inițial i s-a spus că atribuțiile sunt provizorii și că se vor produce schimbări după alegerile parlamentare. Apoi i s-a transmis să aștepte numirea administratorului public. Și după toate acestea i s-a conferit însă în continuare un rol de decor.

 

Picătura care a umplut paharul a fost însă aceea că șefa CJ nu a vrut să îi treacă în subordine nici măcar Direcția Dezvoltare și Promovare din aparatul propriu al instituției, moment în care ALDE-iștii au realizat că singura șansă de a se implica în adevăratul sens al cuvântului în conducerea CJ și a unităților subordonate este să facă alianță cu PNL și Pro România fiindcă de la PSD nu se aleg cu ceva. Iar ceea ce s-a întâmplat cu directorul general de la SC Nova Apaserv SA ar putea fi doar un prim pas în răsturnarea situației din plenul CJ, acolo unde PNL alături de Pro România și ALDE pot face majoritate și să trimită PSD în opoziție chiar dacă are președintele Consiliului.


Mandatul actualului CA de la SC Nova Apaserv SA se termină pe 30 iunie 2021.

 

loading...
Surpriză de proporții la Nova Apaserv, un liberal cu state vechi a fost numit director general
Doina Federovici, atac direct la politizarea companiei de apă: PNL și Pro România și-au dat mâna pentru a păstra conducerea societății

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Scandal la Botoșani după un control cu mai multe instituții la o ... Casă de Odihnă, se pregătește plângere penală – FOTOGALERIE
O comisie mixtă stabilită prin ordin de prefect a efectuat un control la Casa de Odihnă „Sfântul Nicolae” din municipiul Botoșani, în dimineața zilei de joi, 2 decembrie 2021. Au fost discuții aprinse, iar reprezentanții acesteia susțin că vor depune inclusiv o plângere penală.
Cu primarul în inspecție, orașul s-a aprins în mii de beculețe, de la palate și cupole de lumină la... periferie ca-n centru – VIDEO & GALERIE FOTO
Ziua Națională a României a fost aniversată dimineață în Centrul Istoric, cu intonarea Imnului de Stat, discursuri și depuneri de coroane, iar seara în mai tot orașul cu aprinderea iluminatului festiv.
Sute de oameni l-au omagiat de Ioan Cobâlă, o propunere de la Iași ”adoptată” pe loc de oficialii județeni, ”Rapsozii Botoșanilor” își schimbă numele – GALERIE FOTO&VIDEO
O seară încărcată de emoție, de muzică, dar și o seară în care tristețea s-a strecurat printre aplauze. O sală plină, ca în vremurile bune. Chipul blând al lui Ioan Cobâlă le-a amintit tuturor că arta și valoarea dăinuiesc și dincolo de moarte.
Surpriză la concursul de la Direcția Sanitară – Veterinară, o fostă șefă din Prefectură îl contracandidează pe Mihai
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) organizează în luna decembrie concursuri pentru ocuparea funcției de director executiv la trei sferturi dintre direcțiile din țară. Printre acestea se regăsește și Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani.
Cea mai mare clădire de birouri din Botoșani, pe cale să fie lăsată fără parcare – DOCUMENT
Consilierii locali dezbat în ședința ordinară de vineri un proiect de hotărâre privind rezilierea contractului de asociere dintre Primăria Botoșani și SC Vegastel SRL. Adoptarea acestuia ar lăsa clădirea de birouri din strada Teatrului fără parcare.
Mare tragedie mare: consilierii au dat copy-paste la un proiect și au tăiat fără să vrea indemnizațiile administratorilor de la ”Apă”
Întrunit la mijlocul săptămânii în ședință ordinară, plenul Consiliului Județean a dezbătut din nou un proiect privind stabilirea indemnizațiilor membrilor Consiliului de Administrație de la SC Nova Apaserv SA. Și asta după ce în octombrie au votat un proiect pe aceeași temă.
Scrutin cu scandal la Corpul Polițiștilor, se pregătește un nou proces cu acuzații grave: ”Alegerile au fost din nou fraudate”
La doi ani după ce alegerile de la Consiliul Teritorial Botoșani al Corpului Național al Polițiștilor (CNP) au fost definitiv anulate de instanță în urma unei contestații depusă de unul dintre candidații la funcția de președinte, povestea s-ar putea repeta.
Răzbunare din amor! Un botoșănean pe nume Ion și-a evacuat soția cu executorul, după 5 ani l-a executat și ea pe el – GALERIE FOTO & VIDEO
O căsnicie care a durat 15 ani și din care a rezultat un copil. Doi adulți a căror dragoste a ars extrem de repede și a lăsat în loc o ură pură și o dorință uriașă de a-și produce rău reciproc. Doi oameni care n-au reușit să treacă peste despărțire au sfârșit prin a se executa unul pe altul, fiecare cu propriul executor judecătoresc. După o serie de procese care s-au apropiat de limita ilarului.
Deputații botoșăneni amenințați și hărțuiți prin telefon înaintea votului pentru certificatul verde: Îți dăm foc ție și familiei tale / Veți plăti personal pentru astaFOTO mesaje
„Libertatea nu este dreptul de a face ceea ce vrem, ci ceea ce se cuvine”.Abraham Lincoln
Loading...
Capcană macabră pe un drum din Botoșani: O șoferiță, la un pas de nenorocire - FOTO & VIDEO
O glumă proastă putea să producă o tragedie pe un drum din județul Botoșani. Din fericire, totul s-a soldat doar cu pagube materiale.
Profesor de la AT Laurian la mitingul antivaccin: Pot să ducă chiar la război civil / Vor ajunge să realizeze lagăre / Erau acele practici ale vânzării și cumpărării de negri VIDEO & GALERIE FOTO
Deși organizat de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), mitingul împotriva impunerii certificatului verde, care a avut loc duminica trecută la Botoșani, a avut în prim plan un cadru didactic prezentat ca provenind din societatea civilă.
Nova Apaserv cu datorii de 1 milion de euro la energie electrică! E.ON a renunțat la contract, județul la un pas să rămână fără apă
Încetarea relațiilor contractuale între cei doi operatori s-a produs în urmă cu o săptămână, când SC Nova Apaserv SA s-a regăsit în situația în care a trebuit să caute în regim de urgență alt furnizor.Neoficial, ordinul de întrerupere a furnizării energiei electrice pentru compania de apă ar fi venit tocmai din Germania.
Tomograful de 1 milion de euro a ajuns la Botoșani, s-a spart un perete ca să fie băgat în spital - VIDEO & GALERIE FOTO
Un computer tomograf similar, din punctul de vedere al performanței, mai există la Spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iași.La Botoșani, acest CT, care a costat 1 milion de euro, a fost achiziționat la Spitalul de Pneumoftiziologie care se află în subordinea Primăriei Botoșani.
Elevul viitor arhitect care a redesenat profesionist bijuteria arhitectonică a orașului în speranța că va fi în sfârșit reabilitată – FOTOGALERIE
Din pasiune pentru arhitectură și frumos, un elev de la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” a redesenat profesionist fațada și partea din spate a Casei Silion.
Loading...
Disperare la Botoșani Shopping Center, certificatul verde lasă comercianții fără clienți – Nu avem bani de salarii GALERIE FOTO
Impunerea certificatului verde la intrarea în centrele comerciale are un efect devastator asupra galeriei comerciale din Botoșani Shopping Center. Unii directori și angajați din complexul de pe strada Sucevei se plâng că au rămas fără cea mai mare parte a clienților și că nu mai pot suporta nici măcar cheltuielile esențiale.
„Părintele actelor” din Primăria Botoșani la un pas de retragere din activitate, o doamnă i-ar putea lua locul
Este unul dintre cei mai longevivi și experimentați șefi din administrația publică botoșăneană.În spatele său se află o carieră de aproximativ 25 de ani în Primăria Botoșani.
Instituția publică din centrul orașului (ne)cunoscută publicului! Este UNICĂ în România și a fost construită după modelul Peugeot
În centrul orașului, prinsă parcă la mijlocul unor instituții publice cu adresabilitate extrem de mare, se află o unitate de stat care este unică în România.Nu este una dintre acele unități în care ușa să fie deschisă zilnic de sute de persoane și se adresează unui segment profesional mai restrâns, însă extrem de important pentru bunul mers al economiei locale și naționale.
În pat cu dușmanul: Șoptică vs Federovici, Nechifor vs Andrei - PSD + PNL e... aproape dragoste la Botoșani
Din vară s-a tot zvonit că liberalii ar putea apela la voturile pesediștilor, însă doar prin culise s-a vorbit despre asta. Oficial, președintele țării a avut ani la rând o campanie agresivă împotriva PSD-ului. Iar președintele PNL, Florin Cîțu, declara pe 25 septembrie 2021: ”Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie «Votaţi PSD!». Cum aş putea, când PSD rămâne cel mai mare duşman al PNL? Cât sunt eu preşedinte al PNL nu vom face alianţă cu PSD”.
Sînziana Secrieru se întoarce pe cai mari în PNL
În 2016 din cauza modului în care au fost făcute listele pentru alegerile locale, Sînziana Secrieru se retrăgea din primele rânduri ale PNL Botoșani pentru a rămâne pentru o perioadă de 5 ani, în linia a doua.Până pe 5 noiembrie 2021.
COȘMAR în județ, drumurile sunt în șantier, circulația e un chin - STADIUL anunțat de constructori pe drumul strategic – GALERIE FOTO & VIDEO
O deplasare către o comună a județului Botoșani care în trecut, chiar în condițiile proaste ale carosabilului, era făcută într-un interval de 60 de minute, acum aproape că s-a triplat ca timp.Iar un astfel de exemplu poate fi distanța dintre municipiul reședință și comuna Hlipiceni, cei aproape 50 de kilometri fiind parcurși în aproape trei ore.
Marire si decadere, asteptam deznodamantul. Asa se intampla cand ii desconsideri pe toti cei din jur. Deja se aduc intariri. Am sa imi iau popcorn si voi sta pe banca in parc
10 februarie 2021, 19:25
In afara de cireada de cumatrii analfabeti nu vad cine dintre oamenii cu creier ar putea o baga in seama pe studioasa kogalnicenista,care s-a schimonosit la fatza de atata rautate..brrr
10 februarie 2021, 15:44
Mai este putin si Roxana conduce judetul, in realitate. Doamna Hunca era greu de digerat, mai bine cu potentialii infractori. Curând vor incepe trădările din interiorul cj-ului, dacă nu cumva au și inceput.
10 februarie 2021, 14:56
Si totusi noi cetateni acestui oras pe ce loc santem?
10 februarie 2021, 14:01
Oglindă, oglinjoară, cine-i cea mai deșteaptă din...Europa? Dacă nu-mi spui tu, imi spune d-na Huțu adevărul curat- curățel... Când îl ”faci” pe Flutur, după ce te-ai ințeles cu el, după ce te inconjori de mediocrități crezând ca ”se poate si asa”, după ce nu ai făcut mai nimic in parlament dar te crezi buricul Europei si traiesti cu impresia că manipulare este mama ințelepciunii, iată că cineva, indirect, (Șoptică adică) iți spune adevărul. Iar adevărul este trist! Nu mai bine respectai intelegerea, ajungea cine trebuie primar si se traia in Botosani ca si in mandatul lui Macaleți- linistit? Că nu despre ce vor botoșanenii se discută după ce ajungi pe ciolan, ci despre liniste in care te poți căpătui, că doar de aia ați ajuns șefi. In patru ani, mai vedem multe. Apropo, Cșrlan nu e ăla care a ratat investițiile europene la apă, nu e ala care a făcut record din pierderile la apă in mandatul lui Țurcanu? Cred că el este, dar este ”the best”, este cel pe care il merităm.
10 februarie 2021, 12:13
Nu au reușit cumatri sa rezolve problema de la APA impreuna cu ,,SEFA,,???
10 februarie 2021, 11:49
Anul asta se va schimba majoritatea și în CL sî in CJ.Mica gașcă rămasă în PSD va face curând implozieCeaușescu ar fi invidios
10 februarie 2021, 10:25
Ai dreptate,diferenta de la cer la pamant intre ei doi este in primul rand de studii facute la timp,de ajuns in functii gradat si dupa o experienta ,de educatie si de multe calitati care ea nu le va mai putea avea vreodata. Asta cu cumatri crede ea ca-i sunt aproape pana la moarte cand se schmba barca fug toti .
10 februarie 2021, 09:40
Asta cred ca e doar inceputul. Asa e in politica.
10 februarie 2021, 09:04
Diferența între Macaleti și Federovici ca Președinți de CJ este de la cer la pământ. Macaleti știa sa negocieze pentru partid, dar accepta uneori și compromisuri cedând și altor partide anumite poziiii. In schimb Federovici nu știe sa negocieze, nu știe sa cedeze , vrea totul pentru camarila de cumatri cu care conduce partidul.
10 februarie 2021, 08:31
Felicitari pentru material, se vede clar cât de hapsana este Fedo . Îl da atribuții lui Dăscălescu in batjocura. In rest împarte doar la cumatri.
10 februarie 2021, 08:06
Sondaj
Sunteți de acord cu accesarea de către Primăria Botoșani a unui credit de 13 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectului european privind refacerea căii de rulare și cumpărarea unor tramvaie noi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Respectivul proces a fost în 2020. Primul termen la Înalta Curte și Justiție este după mai bine de un an. În mai bine de un an practic Nova Apaserv nu a făcut nimic în afară că în urmă cu o lună sau două a fost constituit ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9491 lei
USD
Dolarul SUA
4.3743 lei
CHF
Francul elveţian
4.7448 lei
GBP
Lira sterlină
5.7689 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8532 lei
XAU
Gramul de aur
250.8061 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2486 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3519 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1301 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4509 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1947 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6656 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.5 o C
Dorohoi
1.6 o C
Bucecea
0.9 o C
Darabani
1.5 o C
Saveni
2.0 o C
Ştefăneşti
5.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.