Știrea zilei
Cum se „carotează” un director PDL din interior
Comisiile de specialitate create în cadrul PDL Botoşani încep să îşi facă treaba. Operaţiunea începută în acest an la solicitarea conducerii centrale a partidului, care a dorit ca pe toate domeniile de activitate să aibă oameni care lucrează în respectivul sector, de la sănătate la învăţământ până la mediu la agricultură, începe să îşi facă simţită prezenţa. Primul care a realizat ce înseamnă înfiinţarea acestor structuri este fostul director al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA).

Acuzat că ar sta în spatele trântirii concursului pentru postul de director executiv al acestei instituţiei, deputatul Cătălin Buhăianu susţine că nu a avut vreo legătură cu asta şi că depunerea dosarului la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) de către doi membri PDL, Ion Constantin şi Gheorghe Manole, este şi o consecinţă a hotărârii adoptate de comisia de agricultură a organizaţiei. Aceasta este condusă de Viorel Marocico, preşedintele Asociaţiei Bovilact şi potrivit parlamentarului comisia a supus la vot persoana care să fie sprijinită pentru ocuparea amintitului post şi s-a convenit astfel asupra lui Manole. „Dl. Constantin ştia ce s-a votat pentru că a participat la şedinţă”, a declarat vicepreşedintele PDL Botoşani, care a adăugat că „puteţi să îl întrebaţi pe dl. Marocico şi o să vă confirme”. Cel puţin teoretic însă, nicăieri nu scrie că, pentru a participa la un concurs organizat de ANFP, aspirantul la o funcţie trebuie să aibă girul comisiei de specialitate din partid. O recunoaşte chiar senatorul Daniel Humelnicu.„În lege nu este prevăzută o asemenea procedură”, a afirmat preşedintele organizaţiei municipale a PDL Botoşani, care a adăugat, mai în glumă, mai în serios, că „avem doi specialişti foarte buni” despre faptul că s-a ajuns ca la acelaşi concurs şi pentru acelaşi post să se prezinte doi aspiranţi, ambii democrat-liberali.
Concurs anulat pentru ciudăţenii
Atunci când s-au înfiinţat comisiile liderii filialei judeţene au explicat că acestea ar urma să vină cu proiecte concrete de îmbunătăţire a activităţii în sectoarele din care provin. De exemplu, comisia de sănătate s-a ocupat de problema reorganizării spitalelor din subordinea Consiliului Judeţean. Pe 26 octombrie la ANFP trebuia să aibă loc concursul pentru postul de director executiv la Centrul Judeţean APIA Botoşani, însă acesta a fost anulat deoarece pe lângă dosarul depus iniţial de Ion Constantin a fost înregistrat şi cel al lui Gheorghe Manole. Reprezentantul Prefecturii în comisie nu ar fi ştiut de a doua candidatură şi nu s-a deplasat mai devreme la ANFP, procedura de analiză a dosarelor fiind mai elaborată atunci când nu există doar o singură persoană înscrisă. Rezultatul a fost că APIA a rămas fără director executiv deoarece Constantin nu mai poate primi un nou mandat de intrerimar.
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE POVESTEA CONCURSULUI DE LA APIA:
 Lovitură de palat la o instituţie publică
 Încă o instituţie din Botoşani a rămas fără şef
Lucrări pe drumul groazei DOAR înainte de alegeri, după s-a lăsat totul de izbeliște: Șeful județului dă vina pe vreme – FOTOGALERIE
Drumul care a scos sute de șoferi botoșăneni în stradă în luna aprilie 2019 arată în continuare într-o stare deplorabilă. Vorbim de acel drum strategic care cuprinde mai multe tronsoane. Așa cum s-a promis, s-a încercat să se intervină pe partea de întreținere, însă și aici lucrurile s-au împotmolit.
Tânără din Botoșani moartă împreună cu fiica sa într-un accident produs în Franța
Trei români au murit, iar alţi patru au fost grav răniţi, după ce maşina în care se aflau a intrat în coliziune cu un camion pe o autostradă din apropierea oraşului Novy-Chevrieres din Franţa, relatează presa franceză. Accidentul a avut loc pe 1 iunie și printre victime se regăsește și două botoșănence.
Monument istoric din Botoșani transformat în șezătoare de bețivi cu mucuri de țigară și pahare – GALERIE FOTO
Astăzi și la Botoșani se sărbătorește Ziua Eroilor, dar puțini sunt botoșănenii care trec pe lângă acest monument și își dau seama ce reprezintă pentru istoria noastră, a locuitorilor acestui județ. Dacă la alte astfel de monumente de câteva ori pe an sunt depuse coroane de flori de către oficialități, iar altele sunt expuse în zone circulate ale orașului, în cazul de față, construcția din piatră este sprijin pentru bețivii Centrului Istoric.
Hotel cu parcări și spații comerciale în bulevardul Mihai Eminescu, în dezbatere publică la Primărie - GALERIE FOTO
Un nou proiect imobiliar se află în etapa de pregătire, documentația necesară fiind în dezbatere publică la Primăria Botoșani.
POVESTEA fetei născută la 900 grame și FĂRĂ șanse de supraviețuire, ajunsă olimpică cu media 10 pe linie – FOTOGALERIE
Oana Silivăstru este o adolescentă plină de vise și o elevă eminentă. În spatele unui zâmbet frumos se află însă o poveste extrem de dureroasă.
Au început lucrările la unul dintre cele mai mari supermarket-uri din Botoșani, clădire uriașă demolată, furnicar de oameni pe șantier - FOTO
După aproape un an de zile de la discuțiile privitoare la construirea unui nou magazin Lidl la Botoșani a fost deschis și șantierul efectiv. O firmă din Iași lucrează în aceste momente pe terenul amplasat lângă ISU Botoșani unde se află clădirea Simcos.
UNICAT: Un tânăr de la PSD o face pe-a directorul la o instituție FĂRĂ să fi fost numit în funcție - DOCUMENT
În data de 7 mai 2019 tânărul Andrei Beilic, declara pentru Botoșăneanul, oficial, că a preluat prin detașare atribuțiile de conducere al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Botoșani.
Profesori și elevi, practică de peste un milion în Europa. La Botoșani nu este teren și nici firme nu prea sunt - FOTOGALERIE
”Optimizarea instruirii practice în context european”, acesta este titlul unui proiect european care poate schimba mentalitatea și atitudinea profesorilor și elevilor de la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Flămânzi.
Suntem din altă lume! Botoșani, pe primul loc în țară cu NU la referendum, avem cei mai mulți votanți care vor grațierea corupților
Asemeni votului de la alegerile europarlamentare și la referendum Botoșanii par să nu facă parte din România. Dacă la noi câștigă PSD, în timp ce în țară învinge PNL, la plebiscit suntem campionii votului împotrivă.
Facturi plătite de Direcția Județeană de Drumuri a CJ-ului pentru lucrări neexecutate în realitate, la o investiție marca PSDragnea
Două firme, una din Iași și alta din Buzău, care au participat la licitația pentru „reabilitarea podului metalic cu grinzi principale cu zăbrele pe DJ 292 peste râul Jijia, în localitatea Broscăuți”, au încasat facturi pentru lucrări care nu au fost executate și în realitate.
Noaptea cea mai grea la PSD Botoșani: Politicienii Puterii în poate cea mai neagră agonie, șefa lăsată cam singură, s-a pronunțat cuvântul „demisie”
O înfrângere la alegerile europarlamentare era de neconceput, cel puțin în interiorul PSD Botoșani. Numeroasele semnale că social-democrații vor pierde au fost puse pe seama ”haștagiștilor”, ”rezistenților” și nu s-a ținut cont de ele. Anti-pesediștii au fost clar, subestimați de PSD-iștii botoșăneni. Iar scrutinul a reprezentat o palma dată de popor unui partid condus de un lider care-și pierduse controlul.
REZULTATE EUROPARLAMENTARE: PNL câștigă în România, PSD victorie ”scurtă” la Botoșani
PNL câștigă alegerile europarlamentare la nivel național și termină pe locul al doilea în județul nostru, aceasta este concluzia principală după numărarea voturilor a aproape 95% din secțiile existente în România și, cu două excEpții, a tuturor din Botoșani.
Botoșaniul VOTEAZĂ! Zeci de mii de oameni așteptați la scrutin dublu, REZULTATELE transmise în timp real, sute de polițiști și jandarmi la datorie
367.298 de botoșăneni așteptați la urne. Secțiile de votare din județul Botoșani, 425 la număr sunt deschise în intervalul orar 7:00 – 21:00. Aceștia vot vota reprezentanții României în Parlamentul European și, după caz, referendumul pe justiție. Acestea sunt principalele coordonate ale zilei de astăzi.
POVESTE de film: Un botoșănean se luptă să facă acte la doi copii, mama luată de Interpol, un micuț are certificat de naștere valabil… 2 ani – FOTO
Transpirat din cauza efortului, cu o pungă plină cu tot felul de acte amestecate și traduse în limbile română și italiană, un botoșănean de 42 de ani a ajuns pe holurile Primăriei Botoșani pentru a intra în audiență la viceprimarul Cosmin Andrei.
TRAGEDIA auto de la Orășeni Deal: Moment CHEIE în proces, tot dosarul trimis la București
Au trecut aproape patru ani de la groaznicul accident rutier în care doi tineri părinți au murit și au lăsat în urmă doi copii orfani. Patru ani în care familia a așteptat ca justiția să facă dreptate, iar vinovatul de acest accident, dacă există, să fie tras la răspundere. 
Poveștile nespuse de la festival: Vestiarul buclucaș, meciurile dintre doi artiști uriași, dansatoarele din Ucraina și cheful celor patru fete – VIDEO & GALERIE FOTO
Unul dintre vestiarele de la Cornișa Aquapark & Sports Cornișa s-a transformat pe perioada festivalului într-una dintre cele mai importante încăperi din Botoșani. Și aceasta pentru că acolo și-au pregătit artiștii aparițiile în fața publicului.
Hai sus, Botoșani! Zilele Orașului s-au terminat cu mii de luminițe și mii de oameni sărind în miez de noapte la Cornișa – VIDEO & GALERIE FOTO
Zilele Orașului Botoșani s-au încheiat apoteotic, după miezul nopții, la concertul susținut de Voltaj. Trupa condusă de Călin Goia a reușit să implice publicul în recital mai mult decât orice alt artist prezent la festival, fie el din România sau din străinătate.
SURPRIZA de la inaugurarea Cornișa!!! Nana s-a îndrăgostit la Botoșani și a refuzat să mai plece la aeroport
Rapperul german de origine ghaneză este stabilit în prezent în Germania și ar fi trebuit să părăsească orașul în cursul amiezii de sâmbătă, 18 mai 2019.
Cornișa a dat pe din afară din prima seară, de la mașini și terase până la scena cu artiști internaționali, lasere și artificii înălțate spre cer în miez de noapte – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima seară a manifestărilor din cadrul Zilelor Orașului Botoșani, care coincid în acest an cu inaugurarea Cornișa Aquapark & Sports, au adus probabil cel mai mare număr de participanți de la sărbătorirea acestora din urmă cu mai bine de două decenii.
Explozie impresionantă de sunet și lumină la avanpremiera de la Cornișa, a fost club în aer liber noaptea trecută – VIDEO & GALERIE FOTO
Organizatorii Zilelor Orașului, care în acest an coincid cu inaugurarea Parcului Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa, au efectuat joi seară probele finale la instalațiile de sunet și lumini. Iar ceea ce a ieșit a fost de-a dreptul impresionant.
Pentru C, decat sa strigi la paul mai bine o sugi, Paul are perfecta dreptate in ce spune
23 noiembrie 2011, 07:03
Tu nu esti decat un frustrat paranoic. In plus cred ca esti un functionar public cere are tastatura setata pe majuscule,. Nu e frumos sa scrii cu majuscule, pentru ca inseamna ca tipi. Dar probabil iti lipsesc cei 7 ani de acasa.
22 noiembrie 2011, 20:35
De ce se mai organizeaza aceste simulacre de concursuri daca totul e sub umbrela politicului?Mai vorbim in Romania de cariera de functionar public? Politicul a fabricat in toti acesti ani functionari publici de conducere ,la urgenta, le-au dat ciolanul in mana, probabil si in baza cotizatiei grase la partid si dupa noi potopul. De ce ne miram ca in Romania de azi nu functioneaza aproape nimic pe criterii de profesionalism si competenta?Intrigi si tesaturi de partid, functie de simpatii si de "meritele revolutionare "ale solicitantilor de functii.
22 noiembrie 2011, 15:25
22 noiembrie 2011, 15:16
"amice Paul, esti un idiot"scrii numai prostii!!!
22 noiembrie 2011, 10:31
BUHAIANU VREA SA-L PUNA PE VALENTIN TANASE LA APIA,AMANTUL OFICIAL AL ADEI MACOVEI,CE E ASA GREU DE PRICEPUT?NUMAI CA ALA NU ARE STUDIILE TERMINATE,ASA CA SE TARAGANEAZA,SPAGA DE 10.000 EUR ASTEAPTA SA FIE DATA...VETI VEDEA LA PRIMAVARA...
22 noiembrie 2011, 09:14
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Sondaj
Vă permiteți să plecați vara aceasta în vacanță?
Da, în străinătate
Da, în țară
Doar un weekend
Nu
Declaraţia zilei
”Ultima imagine pe care le-am pus-o domnilor de la FMI în prezentare a fost cu estimările lor de creștere economică pe ultimii ani și realitatea economică din România, ceea ce s-a întâmplat. Nu prea au avut răspuns domnii. S-a ...
astratex.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.7228 lei
USD
Dolarul SUA
4.1899 lei
CHF
Francul elveţian
4.2095 lei
GBP
Lira sterlină
5.3006 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8726 lei
XAU
Gramul de aur
182.3449 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2301 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4679 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8912 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1421 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1848 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6325 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.