Știrea zilei
Cum se „carotează” un director PDL din interior
Comisiile de specialitate create în cadrul PDL Botoşani încep să îşi facă treaba. Operaţiunea începută în acest an la solicitarea conducerii centrale a partidului, care a dorit ca pe toate domeniile de activitate să aibă oameni care lucrează în respectivul sector, de la sănătate la învăţământ până la mediu la agricultură, începe să îşi facă simţită prezenţa. Primul care a realizat ce înseamnă înfiinţarea acestor structuri este fostul director al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA).

Acuzat că ar sta în spatele trântirii concursului pentru postul de director executiv al acestei instituţiei, deputatul Cătălin Buhăianu susţine că nu a avut vreo legătură cu asta şi că depunerea dosarului la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) de către doi membri PDL, Ion Constantin şi Gheorghe Manole, este şi o consecinţă a hotărârii adoptate de comisia de agricultură a organizaţiei. Aceasta este condusă de Viorel Marocico, preşedintele Asociaţiei Bovilact şi potrivit parlamentarului comisia a supus la vot persoana care să fie sprijinită pentru ocuparea amintitului post şi s-a convenit astfel asupra lui Manole. „Dl. Constantin ştia ce s-a votat pentru că a participat la şedinţă”, a declarat vicepreşedintele PDL Botoşani, care a adăugat că „puteţi să îl întrebaţi pe dl. Marocico şi o să vă confirme”. Cel puţin teoretic însă, nicăieri nu scrie că, pentru a participa la un concurs organizat de ANFP, aspirantul la o funcţie trebuie să aibă girul comisiei de specialitate din partid. O recunoaşte chiar senatorul Daniel Humelnicu.„În lege nu este prevăzută o asemenea procedură”, a afirmat preşedintele organizaţiei municipale a PDL Botoşani, care a adăugat, mai în glumă, mai în serios, că „avem doi specialişti foarte buni” despre faptul că s-a ajuns ca la acelaşi concurs şi pentru acelaşi post să se prezinte doi aspiranţi, ambii democrat-liberali.
Concurs anulat pentru ciudăţenii
Atunci când s-au înfiinţat comisiile liderii filialei judeţene au explicat că acestea ar urma să vină cu proiecte concrete de îmbunătăţire a activităţii în sectoarele din care provin. De exemplu, comisia de sănătate s-a ocupat de problema reorganizării spitalelor din subordinea Consiliului Judeţean. Pe 26 octombrie la ANFP trebuia să aibă loc concursul pentru postul de director executiv la Centrul Judeţean APIA Botoşani, însă acesta a fost anulat deoarece pe lângă dosarul depus iniţial de Ion Constantin a fost înregistrat şi cel al lui Gheorghe Manole. Reprezentantul Prefecturii în comisie nu ar fi ştiut de a doua candidatură şi nu s-a deplasat mai devreme la ANFP, procedura de analiză a dosarelor fiind mai elaborată atunci când nu există doar o singură persoană înscrisă. Rezultatul a fost că APIA a rămas fără director executiv deoarece Constantin nu mai poate primi un nou mandat de intrerimar.
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE POVESTEA CONCURSULUI DE LA APIA:
 Lovitură de palat la o instituţie publică
 Încă o instituţie din Botoşani a rămas fără şef
Mașinile șoferilor inconștienți vor fi RIDICATE, tramvaie blocate de 11 ori în jumătate de an
Regulamentul privind circulația rutieră în municipiul Botoșani cuprinde și o prevedere prin care autoturismele care împiedică accesul ambulanțelor sau pompierilor să poată fi relocate.
Marea ȚEAPĂ a pensiilor speciale pentru primari și viceprimari
Impactul financiar al pensiilor speciale pentru botoșănenii care au ocupat funcții de demnitate publică în trecut va fi unul de nivel minimal. Probabil că la un buget local de comună sau în alte orașe din țară efortul va fi unul simțitor, însă la Primăria municipiului Botoșani clar nu va fi considerat drept o piatră de moară. Cel puțin într-o primă etapă.
Eusebiu, prietenul lui Dumnezeu: Putem deschide foarte mulţi ochi, chiar dacă îi avem închişi pe-ai noştri, şi să facem lumea să vadă - FOTO&VIDEO
Este ghiduș, hâtru și cu toate acestea de un bun simț care îi conferă un aer aristocrat. Mâna care se sprijiină de brațul mamei nu este un semn de neputință, ci unul de împreună-umblare prin lume. Eusebiu Cristian Toma este o carte deschisă. Din care alegi ceea ce ți se potrivește. Și așa, doar așa, încep frumoasele călătorii.
ALARMĂ la un amanet din zona centrală: Un bărbat prins cu euro falși, poliția la fața locului - FOTOGALERIE
Apel la 112 după ce un bărbat s-a prezentat la un schimb valutar cu niște euro. 
Directoarea politică de la Prefectură își așază viitorul, o PSD-istă consilier județean se pregătește și ea pentru alt post în instituţie
Seria angajărilor în instituțiile publice de la Botoșani a unor persoane care fac parte din principalul partid aflat la guvernare continuă fără sfială. În ciuda numeroaselor semnale că, poate, a fost depășită o anumită limită.
Un botoșănean, locul I în lume!! Sebastian ne dezvăluie REȚETA succesului: Un mix între ceea ce cunoşti și ceea ce mai ai de încă de descoperit
Cinci medalii internaționale, o pasiune care e pe cale să devină profesie și un viitor care se anunță a fi strălucitor. Botoșăneanul Sebastian Cojocariu este doar unul dintre tinerii acestei țări care ne dau speranțe că România este mai mult decât ce vedem zilnic în arena publică.
PSD-istul care era să fie „cel mai tânăr director” a rămas simplu inspector: Nu au condus nici măcar o căruță la viața lor dar se văd deja directori
Ghinionistul anului 2019 este de departe tânărul Andrei Beilic, membru PSD în organizația de tineret și care era să fie directorul unei instituții de la Botoșani. Nu una mare și cu un număr generos de salariați, însă titulatura ar fi fost oricum de șef.
O instituție publică de la Botoșani NU are șef
O instituție publică de la Botoșani a rămas fără director de la jumătatea lunii iulie.
DISPĂRUȚII Botoșaniului: TREI femei și PATRU bărbați au intrat „în pământ”, cea mai veche dispariție este din urmă cu 36 de ani
Adeseori polițiștii botoșăneni fac apel la populație pentru găsirea unei persoane care este dată dispărută de familie. În cele mai multe dintre cazuri, cei dragi lor sunt găsiți și de cele mai multe ori este vorba despre plecări voluntare ale celor care pur și simplu vor să se rupă cu totul și definitiv de mediul familial.
A murit Sorina, fetița cu un cățel alb, din Dorohoi: Îmi doresc că rândurile astea să miște ceva - FOTOGALERIE
Sorina, fetiţa cu un căţel alb, s-a stins după mulți ani de suferință. Copila din Dorohoi i-a impresionat pe toți cei care au cunoscut-o, iar asistenta de la spitalul din București a transmis un mesaj tulburător prin care, spune ea, vrea să ajungă la inima oamenilor care lucrează în sistemul sanitar.
Minunea cu nume de sfântă de la Botoșani: 'Ne-am dorit foarte mult un copil şi am înfiat o fetiţă' FOTO&VIDEO
Şase ani de căsnicie şi o dragoste pe care cei doi nu se sfiesc să o mărturisească, mai ales prin cântec.
MĂRIUCA, fetița care s-a rugat să cânte cu copiii de pe stradă: Nu fiţi trişti, eu urc treaptă cu treaptă - FOTO&VIDEO
Are abia 8 anișori și multe premii în concursuri naționale și internaționale. Cântă în română, italiană, spaniolă, engleză și franceză. Fetița cu nume de poveste știe că muzica înseamnă mai mult decât a învăța versuri și note. Muzica este uneori un vis, alteori împlinire.
Medic botoşănean, unul dintre cei mai cunoscuţi oncologi din România: În boala aceasta nu poți spune niciodată ”s-a terminat” - VIDEO
Este fiul unui cunoscut om de cultură din Botoșani, iar mama sa a educat generații întregi de copii.
Tramvai de la Eltrans tras pe dreapta de Poliție, vatmanului i s-a reținut certificatul de înmatriculare – FOTOGALERIE cu „neregulile” tramvaiului
Situație mai puțin obișnuită în municipiul reședință de județ. În cursul zilei de joi, 25 iulie 2019, un echipaj de la Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) a oprit în trafic un mijloc de transport ce aparține societății Eltrans.
SCANDAL pe Calea Națională: Bărbat în scaun cu rotile înconjurat de polițiști, totul ar fi pornit de la o femeie – FOTO&VIDEO
Zona centrală a municipiului a fost înțesată de polițiști miercuri, 24 iulie 2019, după ce un bărbat recalcitrant a adresat injurii unei femei.
Prefectul și-a angajat consilieră de 26 de ani: Am început ca vânzător și am lucrat la d-na senator Doina Federovici
Prezență „proaspătă” în echipa de conducere a actualului prefect Dan Șlincu, începând cu data de 23 iulie 2019. O tânără de 26 de ani a fost angajată pe post de consultant. 
„Bugetarii” de lux de pe stradă care prostesc botoșănenii și câștigă până la 2.000 de euro pe lună: Pleacă acasă cu taxiul
Îi vedem zilnic pe străzile aglomerate din municipiu, în pieţe, staţii şi mijloace de transport public și nu se sfiesc să întindă mâna. Se îmbracă cu haine uzate și îți spun o poveste plină de dramatism. Sunt ei, cerșetorii, pe care mulți dintre noi îi ajutăm.
RAZIE cu polițiștii de la Botoșani pe străzile orașului pentru depistarea drogaților la volan – CINE a fost ghinionistul zilei: GALERIE FOTO & VIDEO
Vineri, 19 iulie 2019, în cursul după amiezii spre seară, echipajele de la Biroul Rutier Botoșani ai efectuat o serie de controale în trafic.
Un stăpân din cartier! Un botoșănean a blocat INTRAREA într-un bloc cu lacăte, gard și masă de fier dezafectate cu Poliția și viceprimarul Murariu– GALERIE FOTO & VIDEO
Un an a durat până când eforturile unor locatari dintr-un bloc din strada Săvenilor nr. 20 din municipiul Botoșani au rezolvat o problemă care persista de aproape un deceniu. O armată de oameni din Primărie și Poliția Locală s-au deplasat în acest cartier pentru eliminarea forțată a unor bunuri de pe domeniul public.
S-a întâmplat minunea! Un botoșănean a devenit director la o instituție prin concurs fără să fie membru PSD
Un post fără miză sau o scăpare a PSD-iștilor de la Botoșani? Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) a organizat săptămâna aceasta concurs pentru ocuparea postului de director adjunct la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM).
Pentru C, decat sa strigi la paul mai bine o sugi, Paul are perfecta dreptate in ce spune
23 noiembrie 2011, 07:03
Tu nu esti decat un frustrat paranoic. In plus cred ca esti un functionar public cere are tastatura setata pe majuscule,. Nu e frumos sa scrii cu majuscule, pentru ca inseamna ca tipi. Dar probabil iti lipsesc cei 7 ani de acasa.
22 noiembrie 2011, 20:35
De ce se mai organizeaza aceste simulacre de concursuri daca totul e sub umbrela politicului?Mai vorbim in Romania de cariera de functionar public? Politicul a fabricat in toti acesti ani functionari publici de conducere ,la urgenta, le-au dat ciolanul in mana, probabil si in baza cotizatiei grase la partid si dupa noi potopul. De ce ne miram ca in Romania de azi nu functioneaza aproape nimic pe criterii de profesionalism si competenta?Intrigi si tesaturi de partid, functie de simpatii si de "meritele revolutionare "ale solicitantilor de functii.
22 noiembrie 2011, 15:25
22 noiembrie 2011, 15:16
"amice Paul, esti un idiot"scrii numai prostii!!!
22 noiembrie 2011, 10:31
BUHAIANU VREA SA-L PUNA PE VALENTIN TANASE LA APIA,AMANTUL OFICIAL AL ADEI MACOVEI,CE E ASA GREU DE PRICEPUT?NUMAI CA ALA NU ARE STUDIILE TERMINATE,ASA CA SE TARAGANEAZA,SPAGA DE 10.000 EUR ASTEAPTA SA FIE DATA...VETI VEDEA LA PRIMAVARA...
22 noiembrie 2011, 09:14
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Pentru serviciul de salubrizare, Primăria Botoșani ar trebui:
Să organizeze licitație
Să-l atribuie direct SC Urban Serv SA
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Pe mine m-a ales partidul să candidez. Niciodată, dar absolut niciodată, nu m-am temut de cineva. Nici de președinte, nici de prim ministru, nici de miniștrii care se perindă pe aici. Este o competiție electorală, PSD-ul își ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7284 lei
USD
Dolarul SUA
4.2575 lei
CHF
Francul elveţian
4.3494 lei
GBP
Lira sterlină
5.1609 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9953 lei
XAU
Gramul de aur
205.1029 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2432 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4534 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8836 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2112 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1835 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6340 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.